Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-10, 13:20   #1441
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Gdyby chociaż część z tego jedzenia lądowała w buzi...
Dobra, wstał. Teściowa mu zrobiła rosół na cielęcinie, ciekawe, czy zje...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 13:34   #1442
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV

Paniczka jak dla mnie postanowione ale dla Tż nie bardzo...z resztą to nie ja będe też rejestrować dziecko....ale mam nadzieję że nic głupiego nie wymyśli...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 14:29   #1443
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Tej osoby co miała załatwiać nie było,dopiero wróciła i teraz będzie coś działać.Oby na 100% wypaliło bo troche się obawiam.

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Fiol co się dziwisz Stasiowi. Moja znajoma mówiła że jej 9 letni syn jest tak zazdrosny że pieluchy chce nosić...

a dla tż
Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Acha, nie pamietam czy pisałam, berbie bardzo ladna sukienka i faktycznie super do przerobienia. Nie wpadłabym chyba na to. Fajny "myk".
w sklepie internetowym mango jest kilka podobnych modeli w innych kolorach więc może coś tam znajdziesz i dla siebie jeśli ci się takie rozwiązanie podoba. jak mi przerobi krawcowa to pokażę jak żebyś wiedziała to wygląda.
poka buty
Cytat:
Tymkowi nawet sie w tym czepku podobało. Patrzył w lustro z zachwytem.
W ogole nasz czepek zrobił furorę, bo jest w trupie czachy
gdzie kupiłaś czepek?
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
bardzo ładna sukienka i kolor też mi się bardzo podoba oczywiście fotki prosimy strzelić jakieś mamuśce i pokaż się nam potem
na chrzcinach będzie fotograf więc zdjęcia na pewno będą
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48079760]Jestem przybita. Nie wiem, co robić. Mnie te karmienia wykończą, ale skoro dają taki efekt? Ja już sama nie wiem [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Powiem tak... Nie mam juz nadziei, ale zgłupiałam wczoraj bo już wczoraj rano zrobiłam test z myślą że za wcześnie. I wyszła I kreska. Połozyłam go do szafki. Po pracy chciałam go wyrzucić i pokazała się druga, lżejsza kreska, ale widoczna gołym okiem. Nie byłam pewna czy to faktycznie ciąża, czy tylko "kreska przebiła i zafarbowała". Dzis test- negatywny. Więc to jednak zafarbowało .
dziwna ta blada kreska... ale nie nakręcaj się niepotrzebnie. poczekaj, jeśli @ nie przyjdzie w terminie wtedy testuj jeszcze raz.
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Perse ja cvzesciowo BLW czesc Tosia je sama a czesc jej proponuje od siebie, nie chce jesc, nie wciskam, tak było wczoraj: przygotowałam czerwony barszcz - 2 lyzki sama, 3 ode mnie i koniec jedzenia noga za krzesło i trzeba było ja zestawić na podloge; z 6 pierogow zjadla może z jednego wziela do lapki, w zlobku nic, na kolacje może ze 100ml mleka i trochę kukurydzy z kolby, aaa i na snaidanie 240ml, plus banan jak wracalysmy ze zlobka tez w reke...

...dziś w zlobie znow placz na rozstaniu potem panie mówili ze Tosia chodzila nie chciała jesc, kladla się na materac i się turlala, nie chciała do dzieci a ni do pan po 2h ja odebrałam, nie wiem od kiedy dalej jej przedluzac..
jutro jade do pracy porozmawiać z szefem o moim powrocie i mojej propozycji pracy (czyli o etacie na 3/4 - Tz jest za)
przykro mi, że Tosia tak ciężko znosi rozstania, ale powoli jakoś przez to przejdziecie.
super, że tż zgodził się na twój pomysł co do etatu

agatko Franek będzie?

a ja dziś ugotowałam zupę cebulową. zostało zmiksować, ale Krzyś mi nie pozwala
a jutro tż w domu jak ja lubię takie dni
Stary 2014-09-10, 14:40   #1444
kooocur
Zakorzenienie

Perse u nas jest identyko z jedzenie

Dziś zupy 100 ml zjadł i już nie chciał. Wstał z drzemki, położyłam przed nim jajko na kawałki i kanapkę w kawałkach. Zjadł jajko i pół kanapki

Widać mu starczy. Nie zmuszam i koniec latania za Nim...

Daje książeczke jak jest zupa. On je i opowiada co tam jest. Pokazuje, nazywa, szczeka jak psa widzi itp.

Ogólnie to nawet nie patrze na książki, które polecacie.mam ich tyle, że głowa mała. Wszystkie bardziej obrazkowe, Marcel je uwielbia. Ogląda codziennie po kilka razy.

Teraz furrore robi książeczka z warzywami.

Mamy na stoliku wszystkie (pomidor, dynie, marchewkę, pietruszkę, ziemniak itp.) Oglądamy książeczkę i Marcel pokazuje w książeczce i na żywo.

Nie miałam ogórków, i mówie " nie mam ogórków synku do pokazania" a Ten poleciał do słoika z kiszonymi i pokazuje, że jednak mam

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 15:03   #1445
Konto usunięte

Marcel widzę rośnie na kolejnego wątkowego mega bystrzaka! Artek nic nie pokazuje :P Pytam się go, gdzie kotek ma oczy (taka książeczka ze zdjęciami kotków), to jest "ał" (hau:P).

U nas dzisiaj tak: rosołek cielęcy nie przeszedł w żaden sposób, ani czysty, z łyżeczki, ani w butelce, ani zblendowany, ani z bidonu. Potem dałam słoik, połowę mi wylał (bawiąc się ze mną), reszty bez zabawek nawet nie ruszył. W tym momencie się rozbeczałam. Jak już jakimś cudem zjadł tę połowę, to ugotowałam mu makaron z jogurtem i zjadł kilka kawałków dość chętnie, resztą się z godzinę bawił (wrzucanie do miski i wyrzucanie i tak na okrągło). Najgorsze, że dzisiaj nie chce nawet pić. Wywiozą mnie w kaftanie wkrótce.

Nie wiem też, jaką obrać strategię. Dawać mu takie rzeczy po ewentualnym słoiku czy przed. Jak przed, to jest zły (chyba z głodu) i w efekcie nie zje niczego ani nowości, ani słoika. Jak po, to już nie jest głodny.
Ach...

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Jutro bym mu chciała zrobić makaron z brokułem. Skoro makaron je, to może przemycę... Mam już dość tych słoików szczerze mówiąc, już nawet nie o kasę chodzi (bo ostatecznie nie wychodzi to jakoś straszliwie drogo), po prostu ja chcę, żeby on zaczął normalnie jeść. Albo inaczej: żeby on zaczął jeść...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 15:04   #1446
kooocur
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48082751]Marcel widzę rośnie na kolejnego wątkowego mega bystrzaka! Artek nic nie pokazuje :P Pytam się go, gdzie kotek ma oczy (taka książeczka ze zdjęciami kotków), to jest "ał" (hau:P).

U nas dzisiaj tak: rosołek cielęcy nie przeszedł w żaden sposób, ani czysty, z łyżeczki, ani w butelce, ani zblendowany, ani z bidonu. Potem dałam słoik, połowę mi wylał (bawiąc się ze mną), reszty bez zabawek nawet nie ruszył. W tym momencie się rozbeczałam. Jak już jakimś cudem zjadł tę połowę, to ugotowałam mu makaron z jogurtem i zjadł kilka kawałków dość chętnie, resztą się z godzinę bawił (wrzucanie do miski i wyrzucanie i tak na okrągło). Najgorsze, że dzisiaj nie chce nawet pić. Wywiozą mnie w kaftanie wkrótce.

Nie wiem też, jaką obrać strategię. Dawać mu takie rzeczy po ewentualnym słoiku czy przed. Jak przed, to jest zły (chyba z głodu) i w efekcie nie zje niczego ani nowości, ani słoika. Jak po, to już nie jest głodny.
Ach...[/QUOTE]

Perse Marcel po prostu ma taka "faze". Lubi to i umie swoje w książce pokazać bardzo dużo. Jednak to chyba indywidualne. Za to za nic nie pomacha głową "nie,nie nie"

Co do jedzenia. To ja bym podała coś, co mam ugotowane np.zupe. Jak nie zjadł rosołu, to za godzinę wsadzam do fotelika z innym zestawem. Tak jak dziś jajo i kanapka. Jak też nie je. To czekam do pory karmienia następnego. Wczoraj przez cały dzień nie jadł nic prawie.

O 6 Mleko. O 12 Maślankę z całego obiadu. Podwieczorek nic. Później popił kompotu. Na kolację był taki głodny, że wiedział jak się je bułkę.

Przecież na siłę mu wciskać nie będę

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 15:06   #1447
BERBIE
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48082751]U nas dzisiaj tak: rosołek cielęcy nie przeszedł w żaden sposób, ani czysty, z łyżeczki, ani w butelce, ani zblendowany, ani z bidonu. Potem dałam słoik, połowę mi wylał (bawiąc się ze mną), reszty bez zabawek nawet nie ruszył. W tym momencie się rozbeczałam. Jak już jakimś cudem zjadł tę połowę, to ugotowałam mu makaron z jogurtem i zjadł kilka kawałków dość chętnie, resztą się z godzinę bawił (wrzucanie do miski i wyrzucanie i tak na okrągło). Najgorsze, że dzisiaj nie chce nawet pić. Wywiozą mnie w kaftanie wkrótce. [/QUOTE]
perse wybacz ale czy za bardzo nie świrujesz. wiem, że nie mam doświadczenia itp., ale przecież przybiera prawidłowo. widocznie tylu potrzeba. może szukasz dziury w całym. mam koleżankę, która rodziła w zbliżonym terminie do ciebie i jej syn waży tyle samo, więc chyba Artuś nieodstaje od rówieśników
Stary 2014-09-10, 15:09   #1448
Konto usunięte

Berbie, ale on tyle waży, bo je. Ile ja się przy tym narobię, to już mniejsza z tym. Teraz nawet już przy zabawkach nie chce, może faktycznie ma fazę. U nas nie ma, że jak dostanie 2 kartofle, to jednego zje, a drugiego wyrzuci. U nas wyrzuci oba z miską.
Stary 2014-09-10, 15:14   #1449
BERBIE
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48082970]Berbie, ale on tyle waży, bo je. Ile ja się przy tym narobię, to już mniejsza z tym. Teraz nawet już przy zabawkach nie chce, może faktycznie ma fazę. U nas nie ma, że jak dostanie 2 kartofle, to jednego zje, a drugiego wyrzuci. U nas wyrzuci oba z miską.[/QUOTE]
no właśnie je. wiem, że musisz się przy tym natrudzić ale może to taki etap. może zaciśnij zęby i jakoś spokojnie do tego podchodź, bo widać, że się bardzo spinasz przy tym. ostatnio wydaje mi się, że trochę znerwicowana jesteś. przydałby ci się odpoczynek, jakiś dystans, bo się zamęczysz. szukałaś jakiegoś klubu malucha czy coś w tym stylu? może na jakimś portalu miejskim poszukaj mamy do wspólnych spacerów czy zabaw na placu zabaw?
Stary 2014-09-10, 15:25   #1450
agatkaa1
Zakorzenienie

Kucyk a flavio masz hehe mojemu Tż się spodobał, wczoraj oglądaliśmy...

Berbie dla mnie jest Igor....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-09-10, 15:49   #1451
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Hejo.
No niestety jedna kreska. Dziękuję za wsparcie!!!!! Czekam na @ i rozpoczymamy 4 cs.
kochana ja myślę, że za wcześnie - dalej trzymam

Cytat:
Wiem, wiem. Muszę przestać tak straszliwie chcieć! Ale jak wyłączyć to myslenie, jak moja głowa nabita ciągle "który dzić dc?".
nie da się - mam to samo łatwo się mówi - wyłącz myślenie...

Cytat:
Czułość: 20 mlU/mL! Może wykryć ciążę już od 10mlU/mL- tak tam pisze.
Raczej temu testowi wierzę bo jakoś tak zupełnie normalnie się czuję więc .... Ale zobaczymy w wekend. Nic nie poradzę, co ma być to będzie. Powiem szczerze że trochę nadziei było, ale się zmyło
łeeeee kochana - czułość 20, to jak zwykły test

Cytat:
TŻ dalej się nie odzywa
ale dlaczego - o ten obiad poszło czy coś przeoczyłam??

Cytat:
U nas nareszcie lepsza noc.
Jedna pobudka, uf.
Powrot do normalności

Cytat:
Powiem tak... Nie mam juz nadziei, ale zgłupiałam wczoraj bo już wczoraj rano zrobiłam test z myślą że za wcześnie. I wyszła I kreska. Połozyłam go do szafki. Po pracy chciałam go wyrzucić i pokazała się druga, lżejsza kreska, ale widoczna gołym okiem. Nie byłam pewna czy to faktycznie ciąża, czy tylko "kreska przebiła i zafarbowała". Dzis test- negatywny. Więc to jednak zafarbowało .
powiem tak - testów w swoim życiu zrobiłam duuuużo więc doświadczenie w tym mam...6 razy miałam testy pozytywne i nigdy (poza tymi 6cioma razami) po czasie nie pokazało mi nawet cienia drugiej kreski...jeśli wychodziła nawet po przekroczeniu czasu "oczekiwania", to zawsze byłam w ciąży więc myślę, że nadzieja jest

Cytat:
...dziś w zlobie znow placz na rozstaniu potem panie mówili ze Tosia chodzila nie chciała jesc, kladla się na materac i się turlala, nie chciała do dzieci a ni do pan
bidulka

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Nie miałam ogórków, i mówie " nie mam ogórków synku do pokazania" a Ten poleciał do słoika z kiszonymi i pokazuje, że jednak mam
bystrzak

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 15:54   #1452
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Agata no fajny ten Flavio nawet. Ładny jestem zadowolona (na początku był problem z oponą bo się przedziurawila stojąc nieużywany) ale TŻ zalepil i jest ok.)

Dwakolory. Też miałam drugą kreskę po godzinie w pierwszej ciąży. Beta tego dnia była 29 (czułość testu 10).nie nakręcaj się ale może nie wszystko stracone w tym cyklu

Maksiu przechodzi dziś samego siebie. Na rehabilitacji był grzeczny i robił różne nowe akrobacje bez problemu. Za to dał mi popalić na spacerze i teraz... Yhh ;(

Zamówiłam monitor oddechu pod materac a tamten do pieluszki sprzedałam (kompletny niewypał dla nas). Powiedziałam o tym TŻowi żeby zagadać... Usłyszałam tylko że po co to kupiłam... Wczesniej rozmawialiśmy że przed kolejnym szczepieniem musimy kupić.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Rena najpierw o zostawienie Maksia na noc , potem o obiad.

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 16:05   #1453
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48082751]W tym momencie się rozbeczałam. [/QUOTE]na miejscu Artka też bym się rozbeczała. Perse!!!! przecież dzieć czuje Twoje emocje. wie, że jest "akcja"...

Pisałam, że mam jedzące dziecko. ale ono też ma dni. też ma humory. też "nie je". dziś na obiad zjadł dwie łyżki zupy pomidorowej (gdzie wczoraj zjadł 3/4 filiżanki). i tyle. nie ma zagadnienia. jak jest głodny, to potrafi - jak Marcel - pokazać ogórka lub zasygnalizować głód (a i wtedy nie je konia z kopytami).

Cytat:
A jak Torres dziś?
lepiej. tylko przekraczając próg wyje. potem jest bardzo dobrze.

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Ok to ja proponuje puscic mu w tv dzieciaki, ktore sa w trakcie jedzenia
jak dla mnie - wciąż, może kiedyś zmienię zdanie - puszczanie TV tak małym dzieciom to jednak nic fajnego...

Cytat:

Pani, to czarne, małe Furlątko.
yammiiiii

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 16:25   #1454
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Bystry chłopczykklask i:

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 17:37   #1455
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
No nic, załamka . A tak poważnie to coż zrobić. Nie udalo się więc próbujemy dalej.

przerażają mnie te problemy z jedzeniem....
już się boję o to jak moje dziecko będzie jadło....

Edytowane przez 201704210903
Czas edycji: 2014-09-10 o 17:44
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 17:46   #1456
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Mnie tez nigdy druga kreska nie pojawila sie jesli nie bylam w ciazy. Pojawialy sie na zbyt wczesnie zrobionych testach w ciazach, po wlasnie dluuzszym czasie
dwa kolory powtazaj test albo jedz na ta bete!
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 18:06   #1457
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tez nigdy druga kreska nie pojawila sie jesli nie bylam w ciazy. Pojawialy sie na zbyt wczesnie zrobionych testach w ciazach, po wlasnie dluuzszym czasie
dokładnie tak samo miałam! i to napisałam - tylko nie wiem czy do końca czytelnie

Dwakolory - zrób fotkę tego wczorajszego testu i wrzuć tu - ocenimy

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 19:09   #1458
agatkaa1
Zakorzenienie

Kucyk jaki zamówiłaś ten monitor? też paczam, w sumie byłam temu przeciwna...ale po wizycie u znajomych którzy tak zachwalali Tż stwierdził że MUSIMY kupić....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-09-10, 19:36   #1459
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Kucyk jaki zamówiłaś ten monitor? też paczam, w sumie byłam temu przeciwna...ale po wizycie u znajomych którzy tak zachwalali Tż stwierdził że MUSIMY kupić....
Angelcare ac 300.
Jutro powinien dotrzeć do mnie

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 19:44   #1460
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
hehe, co głupio, nic nie gUpio.
Torres to brzuchowa ksywa (Michał jest dzieckiem finału Euro 2012, gdy na boisko wbiegły małe dzieci Fernando Torresa, to stwierdziliśmy z konkubentem, że są do schrupania )
.
aaaaa takie buty no i wszystko wiem

dwakolory trzymam kciuki za kolejny cykl

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 20:24   #1461
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
kochana ja myślę, że za wcześnie - dalej trzymam

nie da się - mam to samo łatwo się mówi - wyłącz myślenie...

łeeeee kochana - czułość 20, to jak zwykły test

ale dlaczego - o ten obiad poszło czy coś przeoczyłam??

powiem tak - testów w swoim życiu zrobiłam duuuużo więc doświadczenie w tym mam...6 razy miałam testy pozytywne i nigdy (poza tymi 6cioma razami) po czasie nie pokazało mi nawet cienia drugiej kreski...jeśli wychodziła nawet po przekroczeniu czasu "oczekiwania", to zawsze byłam w ciąży więc myślę, że nadzieja jest

bidulka

bystrzak
Cytat:
Dwakolory. Też miałam drugą kreskę po godzinie w pierwszej ciąży. Beta tego dnia była 29 (czułość testu 10).nie nakręcaj się ale może nie wszystko stracone w tym cyklu
Cytat:
Cytat:
dokładnie tak samo miałam! i to napisałam - tylko nie wiem czy do końca czytelnie

Nie nakręcajcie mnie! Już mi wraca nadzieja, a pewnie niepotrzebnie! Też mnie to zdziwiło z tym testem, ale dziś wyszedł negatywny (nawet teraz drugiej kreski niet ).
Dziękuję Wam kochane za wsparcie. Jakby to była jednak ciąża to byłabym najszczęśliwsza na świecie, jak nie to próbujemy dalej.
Zdjęcie testu zrobiłam, ale słabo to wyszło- chyba mój aparat nie jest najlepszy. Wrzucam.
Otworzyłam to zdjęcie, nic tam nie widać.
A jak Reniu u Ciebie? Bo ja coś czuję że ty w tym cyklu zaciążyłaś!!! Oby!

A teraz pochwalę Wam się naszym sykcesem z młodym człowiekiem w roli głównej- otóż znów byliśmy u dentysty i nastapiła przełom! Młody dał sobie zrobić znieczulenie i potem siedział spokojnie i był zachwycony że nie boli i że dał radę. Dwie dziury zrobiliśmy!!! Jaka jestem z niego dumna!
Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
aaaaa takie buty no i wszystko wiem

dwakolory trzymam kciuki za kolejny cykl
Może w przyszłym cyklu się uda!

Latałam z tym testem po różnych tłach i nie wychodzi to na zdjęciach tak jak naprawdę wygląda. Jest wieczór, cień pada, ciemnawo jest i ten mój aparat... W każdym razie musicie mi wierzyć na słowo- widać gołym okiem jaśniusieńką kreskę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1489.jpg (37,1 KB, 63 załadowań)

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

Edytowane przez dwakolory1
Czas edycji: 2014-09-10 o 20:32
dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 20:40   #1462
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:

no no , ja doczytałam kochana, dlatego napisałam że ja też

Cytat:
Nie nakręcajcie mnie! Już mi wraca nadzieja, a pewnie niepotrzebnie! Też mnie to zdziwiło z tym testem, ale dziś wyszedł negatywny (nawet teraz drugiej kreski niet ).
Dziękuję Wam kochane za wsparcie. Jakby to była jednak ciąża to byłabym najszczęśliwsza na świecie, jak nie to próbujemy dalej.
Zdjęcie testu zrobiłam, ale słabo to wyszło- chyba mój aparat nie jest najlepszy. Wrzucam.

A teraz pochwalę Wam się naszym sykcesem z młodym człowiekiem w roli głównej- otóż znów byliśmy u dentysty i nastapiła przełom! Młody dał sobie zrobić znieczulenie i potem siedział spokojnie i był zachwycony że nie boli i że dał radę. Dwie dziury zrobiliśmy!!! Jaka jestem z niego dumna!

Latałam z tym testem po różnych tłach i nie wychodzi to na zdjęciach tak jak naprawdę wygląda. Jest wieczór, cień pada, ciemnawo jest i ten mój aparat... W każdym razie musicie mi wierzyć na słowo- widać gołym okiem jaśniusieńką kreskę.
ja widzę dla mnie celne i najwiarygodniejsze były bobotest'y kochana, i chyba jeszcze quick test. oba z apteki. polecam na weekendowe schizowanie
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 20:42   #1463
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

ja widzę dla mnie celne i najwiarygodniejsze były bobotest'y kochana, i chyba jeszcze quick test. oba z apteki. polecam na weekendowe schizowanie
To może obu nam na oczy padło . Nie, no poważnie widać ja, ale dziwne to. Właśnie bobotest ten niebieski (niby czuły) dziś wyszedł negatywnie. No nic zobaczymy co będzie w wekend, czy przyjdzie @.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2014-09-10, 21:02   #1464
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

dla młodego.

Ja widze 2 kreske

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 21:09   #1465
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dwakolory ja też widzę. I nigdy mi się nie pojawiła druga, jak nie było ciąży, więc dalej

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 21:10   #1466
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
no właśnie je. wiem, że musisz się przy tym natrudzić ale może to taki etap. może zaciśnij zęby i jakoś spokojnie do tego podchodź, bo widać, że się bardzo spinasz przy tym. ostatnio wydaje mi się, że trochę znerwicowana jesteś. przydałby ci się odpoczynek, jakiś dystans, bo się zamęczysz. szukałaś jakiegoś klubu malucha czy coś w tym stylu? może na jakimś portalu miejskim poszukaj mamy do wspólnych spacerów czy zabaw na placu zabaw?
Ale my chodzimy na plac zabaw, spotykam się tam z innymi mamami. Mnie w tej chwili to chyba nie jest potrzebne, bo tylko mnie dołuje, jak widzę czy słyszę, co jedzą inne dzieci. Ja chcę poprawy apetytu u mojego...

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

na miejscu Artka też bym się rozbeczała. Perse!!!! przecież dzieć czuje Twoje emocje. wie, że jest "akcja"...

Pisałam, że mam jedzące dziecko. ale ono też ma dni. też ma humory. też "nie je". dziś na obiad zjadł dwie łyżki zupy pomidorowej (gdzie wczoraj zjadł 3/4 filiżanki). i tyle. nie ma zagadnienia. jak jest głodny, to potrafi - jak Marcel - pokazać ogórka lub zasygnalizować głód (a i wtedy nie je konia z kopytami).
A mój jakoś nigdy nie okazuje...
Wiem, że nie powinnam płakać przy nim, ale mi już naprawdę nerwy siadają, bo ja miewam takie akcje czasami 4xdziennie. Sama, bez niczyjej pomocy, z dzieckiem, które mi wytrąca łyżeczkę z ręki tak, że ląduje na przeciwległej ścianie i odwraca głowę z niechęcią.

Cytat:
Angelcare ac 300.
Jutro powinien dotrzeć do mnie

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Mam chyba taki sam, a jeśli nie - to podobny i jestem bardzo zadowolona, bardzo dobry zakup. TŻ mi już każe przestać korzystać, ale ja mam to gdzieś.
Stary 2014-09-10, 21:14   #1467
dwakolory1
Wtajemniczenie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48088330]Dwakolory ja też widzę. I nigdy mi się nie pojawiła druga, jak nie było ciąży, więc dalej

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Cytat:
dla młodego.

Ja widze 2 kreske
Wariatki
Ale dzięki za kciuki i wsparcie.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2014-09-10, 22:33   #1468
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Berbie dla mnie jest Igor....
bardzo ładnie
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48088355]Ale my chodzimy na plac zabaw, spotykam się tam z innymi mamami. Mnie w tej chwili to chyba nie jest potrzebne, bo tylko mnie dołuje, jak widzę czy słyszę, co jedzą inne dzieci. Ja chcę poprawy apetytu u mojego...
A mój jakoś nigdy nie okazuje...
Wiem, że nie powinnam płakać przy nim, ale mi już naprawdę nerwy siadają, bo ja miewam takie akcje czasami 4xdziennie. Sama, bez niczyjej pomocy, z dzieckiem, które mi wytrąca łyżeczkę z ręki tak, że ląduje na przeciwległej ścianie i odwraca głowę z niechęcią. [/QUOTE]
to nie gadaj o posiłkach dzieci.
mi chodzi to, żebyś znalazła kogoś z kimś możesz porozmawiać nie tylko o dzieciach, żebyś się troszeczkę oderwała. widzę, że jest Ci bardzo trudno, bo z Twoich postów bije zmęczenie i smutek może jakiś Dyskusyjny Klub Książki?

chłopcy śpią a ja ja siedzę z farbą na włosach i oglądam przyjaciół

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

dziewczyny możecie polecić mi jakieś ładne wydanie Biblii dla dzieci, które byłoby fajną pamiątką chrztu?
może macie jakieś rady odnośnie chrztu? czego nie zapomnieć itp.?

waderko! hop! hop! gdzie ty?
Stary 2014-09-10, 23:23   #1469
fiolusiek
Zakorzenienie

Panika Nie napisałam wyraźnie chyba, Barbie pytała o to ile F. wisi to napisałam, że 2x 2-3 h rano i wieczorem do snu, a i między czasie ma kilka karmień po 10-15 min, wiem, że dużo je, ale jak tak płacze to nie mam sumienia mu nie dać, a smoczeka wogóle nie akceptuje.
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 00:07   #1470
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Jakie przekąski dajecie dzieciom między posiłkami?
chrupki kukurydziane, wafelki ryżowe, biszkopty, ale raczej rzadko. od jakiegoś czasu głównie po to by chwilę posiedział i dał mi coś zrobić, ale przestaje działać, bo już za szybko je. raczej staram się, żeby miał konkretne posiłki a przekąska średnio raz dziennie.

Perse
- nie wiem co doradzić z jedzeniem.. może rzeczywiście spróbuj mu więcej dawać do samodzielnego jedzenia?

Ja na jedzenie J. nie narzekam chociaż... nie pije już mleka, krowiego też nie wypije.
a przy okazji, jaka ilość krowiego mleka na dobę jest odpowiednia dla 1,5 roczniaka? Kubek, wiesz?

Kciuki za testowanie!
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości