|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: BIEGANIE - STARTUJEMY! Kto się przyłącza?
|
|
|
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
No to to znacznie ułatwia sprawę
.
|
|
|
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj odpoczywam
Ale już sie nie mogę doczekać jutrzejszego biegu
|
|
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
Ja biegam już regularnie od 2 tygodni. Rekord 7 km w 40 min
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj 4km w 28 min
jak myślicie dobry to czas ?
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj 8 km w 50 minut
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Jak masz emfomondo to jak czekasz na światłach to możesz zatrzymać czas aby ci nie liczyło
|
|
|
#788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale dzięki za info właśnie przeglądam gazetkę. przydałyby mi się spodnie i bluza. niestety na weekend chyba będę wyjeżdżać i do lidla dotrę wtedy dopiero w niedzielę. mam nadzieję, że coś uda mi się jeszcze upolować.
|
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam zamiar wybrac sie rano w sobote,bo u mnie limitowanki lidlowe schodza jak swieze buleczki i popoludniu zostaja juz tyko duze rozmiary, a koniecznie chce sie zaopatrzyc w jedna lub dwie bluzki na dlugi rekaw. W ogole nie moge odzalowac, bo w sobote bylam w outlecie i zostawilam na pastwe losu grubsza jesienno-zimowa bluze do biegania salomona za baaaardzo przyzwoita cene.Nie wiem co ja sobie myslalam![]() A wracajac stricte do biegania to wczoraj zrobilam swoje pierwsze 15km
|
|
|
|
|
|
#791 |
|
Przyczajenie
|
Hehe, a znacie jakąś niezawodną motywację. Wszyscy biegają i mówią że to jest fajne. Ja się muszę mega zmuszać do każdego wyjścia na bieganie. Każdy inny sport ok, bo o coś w nim chodzi, a bieganie przed siebie do przodu mnie jakoś nie fascynuje :P
|
|
|
|
|
#792 |
|
Przyczajenie
|
Moim zdaniem jeśli masz się zmuszać to nie ma sensu biegać. W każdej aktywności fizycznej chodzi o to aby sprawiała ona nam przyjemność, aby wykonywać ją bez jakiegokolwiek zmuszania. Wybierz tą, która sprawia Ci największą satysfakcje i przyjemność
Bez sensu wybierać to co jest "modne" i robić to bo inni tak robią. Takie moje zdanie
|
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Magdzie- nie ma czegos takiego jak niezawodna motywacja
-to po prostu siedzi w glowie. Ja mam czasem lenia, czasem zwyczajnie mi sie nie chce ruszyc z domu, ale wiem, ze warto. Po treningu czuje,ze zrobilam cos dla siebie, ze z kazdym kilometrem jestem silniejsza i ze moge biec coraz dalej i dluzej.Jesli jednak nie masz ani odrobiny funu z treningu, to tak jak pisze jbednarek- moze bieganie po prostu nie jest dla ciebie? moze zlapiesz bakcyla jezdzac na rowerze/ rolkach/ plywajac albo grajac w siatke? Trzeba probowac
|
|
|
|
|
#794 |
|
Raczkowanie
|
No przyznaję, że mnie też czasem ogarniają wątpliwości czy to jest dla mnie - chociażby dzisiaj. Ostatnio nie mogę dopilnować regularności przez co stoję w miejscu... Skróciłam sobie czas o połowę bo mnie bolała łydka i płuca.
A tak w ogóle to tutaj zawsze czytałam o Decathlonie, że taki dobry, tani i w ogóle ale zawsze sobie myślałam: "Ee, ale to bym musiała zamawiać przez internet a ubrań przez internet kupować nie lubię i w ogóle". Dzisiaj przejeżdżam z chłopakiem przez Płock a tam widzę wielki szyld z napisem "Decathlon"! Jeżdżę przez ten Płock już od 3 lat ta samą drogą i nigdy nie zauważyłam, że tam jest .
|
|
|
|
|
#795 |
|
BAN stały
|
Moja kondycja była również fatalna i myślałam, że nigdy się nie zabiorę do biegania. Jednak zostałam zmotywowana przez moją starszą siostrę, która pewnego razu przez telefon oznajmiła mi iż zaczyna biegać. Stwierdziłam skoro ona może to dlaczego ja mam być gorsza
Teraz już biegam prawie 1,5 miesiąca ponieważ miałam krótką przerwę przez kontuzję nogi
|
|
|
|
|
#796 |
|
Konto usunięte
|
Uuuu słabo, nikt nie biega?
No ja wróciłam i słabo idzie Tzn ponad miesiąc nie biegałam przez szpital, jednak czuję spadek kondycji. Póki co daję radę przebiec 5,5km bez przerwy. Jakoś w końcu uda mi się wrócić do 8,5km
|
|
|
|
|
#797 |
|
Konto usunięte
|
Ja powracam do biegania po kilku nieudanych probach
Z moja kondycja nie jest zle ale chcialam robic plan bo latwiej o mobilizacje, tylko zaczac od srodka a nie minuta biegu i 5 minut marszu. Czy mozecie polecic jakies aplikacje na telefon ktore ulatwiaja taki marszobieg? Nie mam zegarka a zwykly stoper srednio sie sprawdza - kiedys tak biegalam - bo trzeba za kazdym razem wpisywac czas, np. 5 minut sie pobieglo, wpisuje sie marsz, potem znowu bieg i tak kilka razy. Moje drugie pytanie: jak sie rozgrzewacie i rozciagacie ?
|
|
|
|
|
#798 |
|
Konto usunięte
|
Niestety nie znam takich aplikacji, sama korzystam tylko z endomondo.
Przed bieganiem skaczę jak psychiczna, trzaskam różne przysiady, rozgrzewam się ogólnie. A po rozciągam się kilka minut, ale robię to dokładnie i dosyć intensywnie. |
|
|
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;48086288]Uuuu słabo, nikt nie biega?
No ja wróciłam i słabo idzie Tzn ponad miesiąc nie biegałam przez szpital, jednak czuję spadek kondycji. Póki co daję radę przebiec 5,5km bez przerwy. Jakoś w końcu uda mi się wrócić do 8,5km [/QUOTE]Ja zaczynam biegać ![]() Hmm, ja po miesiącu w gipsie i siedzeniu w domu (deprecha po wypadku) wracając z kilkusetmetrowego spaceru miałam zadyszkę, więc bieganie 5,5 km to wyczyn ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#801 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny, pościągam i potestuje
|
|
|
|
|
#802 |
|
Przyczajenie
|
Nie moge się przełamać
buty kupione i nawet strój...pobiegłam pierwszy raz-aż 15 minut wytrzymałam i nie dałam więcej rady a wszyscy mi mówią, że 15 minut to senu nie ma
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczytaj sobie to: http://bieganie.natemat.pl/5617,jak-...acego-biegacza może Cię zmotywuje. Ja biegam już 4 miesiące.
|
|
|
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może chodzi im o stwierdzenie, że tłuszcz zaczynamy spalać dopiero po 20 minutach wysiłku? To bzdura! Organizm już od pierwszej minuty spala tłuszcz, ale w innych proporcjach. Głowa do góry- raz przebiegłaś 15 minut, za tydzień będzie 20. A nawet jak nie za tydzień, to za dwa. Być może faktycznie potrzebujesz planu (ja również zaczynam, ale latam na wariata ile wlezie).Inna opcja- to, co zauważam u siebie. Zmęczenie psychiczne. Trudno zmotywować się, żeby w ogóle wyjść. Przez pierwsze kilkaset metrów myślisz tylko o tym, że dobiegniesz tu i tu i zawracasz i będziesz mogła spokojnie wrócić do domu. Albo odliczasz, że biegniesz już 5 minut, to zostało ci np. jeszcze tylko 10. Znam to zarówno z roweru, jak i teraz pojawia się to na bieganiu. Myślę, że ciężko od tego uciec, ja jeszcze sposobu nie wymyśliłam, mimo że rower to od wielu, wielu lat praktykuję. Czasem po prostu takie myślenie mi się nie włącza i jest ok. Czasem na początku o tym myślę, ale z czasem, po przebyciu jakiegoś dystansu, przestaję sobie odliczać czas czy pozostały dystans. Jeszcze inna sprawa- może za szybko biegałaś? Ja mam trzecie bieganie za sobą, a truchtam w tempie niewiele wyższym od tego, w jakim chodzę Myślę, że na poprawienie tego na pewno przyjdzie jeszcze czas.
|
|
|
|
|
|
#805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
15 minut bez przerwy to dość sporo jak na pierwszy bieg ![]() Ja dziś sobie marszobiegalam, wyszlo mi 30 minut
|
|
|
|
|
|
#806 |
|
Raczkowanie
|
ja zawsze staram się dobrze rozciągnąć łydki, bo często mam tam zakwasy. zazwyczaj robię różne ćwiczenia rozciągające, które pamiętam z różnych filmików. a jak chce mi się włączyć laptopa to czasami robię to: https://www.youtube.com/watch?v=nzCMptGGZt8
a rozgrzewka to jakieś przysiady, wykroki, pajacyki i co mi tam przyjdzie do głowy ![]() też myślę, że to bardzo ładny wynik ja jak zaczynałam to nawet 5 minut nie dawałam rady przebiec ![]() ja sierpień trochę zawaliłam jeśli chodzi o bieganie. zaczęłam nową pracę, gdzie jestem cały czas na nogach, więc w dni, w które pracowałam albo nie miałam czasu albo mi się nie chciało biegać. w ostatnim tygodniu sierpnia w końcu się ogarnęłam i biegałam kilka razy. ale od początku września jestem prawie cały czas przeziębiona i znowu nie mogę biegać. mam nadzieję, że do przyszłego tygodnia w końcu się wykuruję. |
|
|
|
|
#807 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kilka rzeczy pomoglo mi sie wciaz motywowac:1) ustalanie nowych tras i odkrywanie miejsc, ktorych jeszcze nie znam, 2) bieganie o roznych porach dnia: swiat wyglada zupelnie inaczej rano i po poludniu, czy tez wieczorem, 3) regularne zmienianie muzyki ktorej slucham, by kazdy wypad dawal nowa dawke energii, 4) ustawienie sobie kilkutygodniowego wyzwania na aplikacji, podczas ktorego musze spelnic okreslone warunki (juz 2/3 za mna a wciaz mnie motywuje), dodatkowo zdobywanie nowych "poziomow" apki, 5) kupno nowych ciuszkow do biegania, chociazby zwyklej koszulki za grosze, 6) i w koncu najsmieszniejsze - obejrzenie filmu o Ironmanie, teraz za kazdym razem jak mi ciezko to sobie mysle o Siostrze Madonnie czy innej kobiecie bez nogi, jesli one potrafia to ja tez. ![]() To wszystko sprawia, ze kazdy bieg jest ekscytujacy, az chce mi sie zalozyc buty i znow pobiec przed siebie. |
|
|
|
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
Haha z tym Iron manem to dobre
. Może aż jutro rano się przebiegnę! U mnie właśnie brakuje wszystkiego co wyżej wymienione: chyba niedługo będe miała te buty i muszę zacząć słuchać muzyki podczas biegania chociaż nie wiem czy np słuchawki nie będą mi wypadać albo coś . Do braku chęci przyczynia się również mój niestabilny ostatnio tryb życia: tzn ciąglę kursuję między Włocławkiem, Płockiem a Toruniem, a to raz u chłopaka, a to raz z nim w Toruniu gdzie będę studiować i taki ogólny chaos, to raz z nim u mnie itp. Do tego cały październik zapowiada się jeszcze bardziej chaotycznie bo gdy zacznę studia to będę raz w tym Toruniu, raz we Włocławku i w ogóle . Ale liczę na nowe trasy do biegania. Najlepiej jest gdzie mieszka mój TŻ bo to okolice Płocka i tam gdzie mieszka sa fajne lasy, asfaltowe ścieżki wokół nich i w ogóle (wolę biegać po asfalcie) ale tez mi się jakoś tam znudziło, do tego teren jest tak ukształtowany, że raz mocno z górki a raz mocno pod górkę. U siebie we Włocławku to idę do parku ale tam tez mi się nudzi bo robię ileś kółek wokół niego a żeby biec gdzieś indziej to musiałabym to robić po prostu ulicami miasta bo nie ma jako tako spokojniejszych miejsc w mojej okolicy. A to by wymuszało poranne bieganie bo w dzień bym mijała gapiących się ludzi, którzy jeszcze nie widzieli nikogo biegającego . Ewentualnie wieczorem, ale cóż, gdy jest ciemno to ja wolę tutaj z domu nie wychodzić .
|
|
|
|
|
#810 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale w zeszłym tygodniu już 6,4km przebiegłam ![]() Ciężko mi zorganizować czas, w zeszłym tygodniu tylko raz poszłam biegać, a nie zamierzone dwa. Nie wiem jak mi wyjdzie powrót do trzech wybiegów w tygodniu, a planuję do tego powrócić w październiku. Oj ciężko się pozbierać. Cytat:
Albo zakładaj opaskę na uszy i wtedy nawet takie zwykłe nie wypadną
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

?

.
Ale już sie nie mogę doczekać jutrzejszego biegu

. Ewentualnie wieczorem, ale cóż, gdy jest ciemno to ja wolę tutaj z domu nie wychodzić