|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
nouvelle - bardzo stylowy pokoik. Takie czarne taborety mi do kuchni by pasowały. Gdzie można takie kupić?
To twoje foty?
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No pewnie, że moje, robione dziś na szybko :Phttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60155602/ Edytowane przez nouvelle2 Czas edycji: 2014-09-10 o 22:40 |
|
|
|
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
Miałam (w sumie nadal leż..) microlife bodajże nc100 i nie jestem zadowolona.. niecały rok i się popsuł (oczywiście paragon się zgubił :/) do tego temp wahała się nawet o 1 stopień
|
|
|
|
#4024 |
|
Raczkowanie
|
Laski jesteście szalone
Rano zaglądałam, patrzę teraz i... 7 stron czytania Ale nie powiem fajne zajęcie na wieczór ![]() Przepraszam że tak "bezosobowo" ale ja już nie ogarniam co kto Ktoś pytał o basen- Bartas miał równiutko 7 tygodni jak poszliśmy pierwszy raz na basen (teoretycznie większość szkółek dla dzieci jest od 3 miesiąca). Po prostu oboje z tż lubimy sporty i zależało nam aby w młodym też "to zaszczepić" Jako że nie było przeciwwskazań to stwierdziliśmy że idziemy, a instruktorzy się zgodzili. Teraz młody jest "pokazówką" ciotki i wujka:P (instruktorów)Imiona piękne ja mam tak dziwnie, bo mi się większość imion podoba I jako że starszak miał być Kacper (a w ostatniej chwili wyszedł Bartek) to dla chopca chyba znowu zaczniemy od KACPRA a dla dziewczynki, hm... moze Nikola Z młodym zanim widziałam test czułam że jestem w ciązy i cuzłam ze chłopak. Teraz teoretycznie ze względów "organizacyjnych" byłoby łatwiej z drugim chłopczykiem, ale... się okaże ![]() Mamusia od chorego Daro. Dużo zdrówka dla Was !! A masz może nebulizator albo chociaż inhalator? są leki wziewne (ale chyba tylko na receptę) które pomagają o wiele szybciej, no i czasem moze się obejść bez antybiotyku. Swoja drogą sprzęt ten polecam przyszłym mamusią u nas przy katarku wystarczają inhalacje z zwykłej soli fizjologicznej i przechodzi. Tfu, tfu... młody skończył 2 lata i antybiotyku nie miał, oby tak zostało Szaro-żółty pokoik jest piękny. Taki właśnie mój styl, przynajmniej teraz Na prawde gratuluję gustu i wyczucia BRAWO!aaaa dzięki za ink do INICJACJI lece oglądac :P no to teraz kochane zaczynam Wam powoli życzyć prawdziwych kopniaków!!! Niech Was dzieciaczki pokopią z całych sił!! To takie piękne uczucie Edytowane przez mama_kasia88 Czas edycji: 2014-09-10 o 23:10 |
|
|
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4026 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4027 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo jaaa
Wreszcie skończyłam nadrabiać ![]() Odnośnie wyprawki: ja ją chcę przeciągnąć jak najdalej. Duże, drogie rzeczy wybiorę sobie wcześniej i mąż będzie zamawiał/kupował jak ja będę w szpitalu. Mam nadzieję, że sobie poradzi. Ciuszków nie chce mi się kupować, bo dla noworodka wszystkie są takie same. Przed narodzinami kupimy tylko to co będzie potrzebne od razu i nie będzie się dało kupić w ikei Nie jest to kwestia zabobonów, a tego, że przestraszyłam się po poronieniu i boję się, że coś pójdzie nie tak i trzeba będzie to pakować - strasznie mnie to przeraża, ale wiem, że to głupie i bez sensu, może mi się jeszcze odmieni.a listę wyprawkową zrobiłam sobie na tyle ile umiem, czyli same te duże rzeczy, bez ręczników, pieluch, rzeczy higienicznych dla mnie i dla dziecka, ubranek i już wyszło mi 7500 Resztę skopiuję od nouvelle, bo wszystko co wybiera jest idealnie w moim guście Sypialnie macie super Ja mam połowę mieszkania z czarnymi ścianami ![]() Gratuluję udanych wizyt Dzisiaj też było ich trochę Zdjęcia bobasków śliczne Ja na następną wizytę idę we wtorek, na ostatnią do swojego ukochanego doktorka. Ostatnią, bo to doktor od leczenia niepłodności i już nie chce mnie u siebie ale nie mogę zajmować miejsca innym, potrzebującym kobietkom. Ja od początku ciąży wizytę mam co 2 tygodnie, od początku czyli od zrobienia testu no w sumie na początku miałam częściej i już miałam 9 wizyt i na każdej usg. Na połówkowe chcę się zapisać ok 13.10.My imiona mamy wybrane już od dawien dawna: Daria i Miron, ale ostatnio chodzi nam po głowie Edzio i na Dzidzię mówimy Edek i wiemy, że tylko nam to imię się podoba, ale przecież Edward to piękne imię My mieliśmy kryterium takie: dwusylabowe, z literką 'r', mało spotykane, ale bez udziwnień i miało się nie zdrabniać i tu nasz mały Edzio nie pasuje Moi rodzice aż się wzdrygają na to imię, ale mówią, że zrobimy jak chcemy najwyżej dziecko nam nie wybaczy i zmieni sobie później
|
#4028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fajne imion i fajnie ze macie je od dawna wybrane. U nas chyba stanie na 2. Oba w sumie pasuja do imienia Darka Bo chyba wstepnie albo Arkadiusz ( Arek i Darek ) albo Daniel no to pasuje bo oba na D. No jeszcze zobaczymy, moze cos sie zmieni...no jeszcze tego Leona trawie...moze cos z tego bedzie.Ja z kolei bym chciala by bylo to imie nie za czesto spotykane alw tez by mozna bylo je jakos skracac a nie wolac calym dlugim imieniem ![]() Ale bedzie psikus jak sie w 20 tc okaze ze jednak dziewczynka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4029 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój chce usilnie dziewczynkę. Jak dowiedział się, że jestem w ciąży to kupił mi taki mały kryształowy wózeczek z różowymi wstawkami, bo od początku myśleliśmy, że będzie dziewczynka, a tu nam ciągle mówią, że możliwy chłopak więc my przeczucia chyba nie mamy ![]() A do Darka jeszcze pasuje Marek
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie leżąc tutaj w szpitalu jedna dziewczyna obok w 14tc miała mieć chłopca w 20tc wyszla dziewczynka a przed 30 znów chłop
takze to Roznie bywa. A ja spać nie mogę wlasnie znajoma która też leży z 40tc zaczęła rodzic i się stresuje aa nią hehe
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga naprawde matka natura nie mogla tego jakos lzej i przyjemniej wymyslic? No skoro pochwa potrafi w tym momencie miec rozwarcie na 10 cm to mogl np.wymyslic zw przez 9 mies.kobiecie beda sie poszerzaly biodra i w ogole wszystko by porod byl gladki a pozniej do normy...tak jak pochwa, bo przexiez zadna po porodzie nie ma luzu na 10 cm. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4032 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieci powinny się rodzić jak u kangurów - maluteńkie po miesiącu bycia w ciąży, a później radośnie i bez bólu wychodzić z torby. Do kieszonki na brzuchu szłoby się przyzwyczaić
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłoby super
|
|
#4034 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za odpowiedzi odnośnie pracy w ciąży. Ja chciałabym pracować jak najdłużej, i ze względów finansowych i tego, że teraz fajne inowacje wprowadzamy, co by mogło mi pomóc w dalszej karierze. Zastanawiam się czy składać przed porodem książke praktyk do uprawnień budowlanych i podchodzić do egzaminu. Boję się, że pod koniec ciąży nie będę miała siły na naukę i zawalę.
Niby pracę mam biurową, jedynie stres, ale to jak wszędzie. Wczoraj byłam w pracy 11godz i jak wróciłam to myślałam,że się popłaczę. Brzuch mnie bolał, aż zasnąć nie mogłąm. Moze to od siedzenia w jednej pozycji?
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#4035 |
|
Raczkowanie
|
skoro rozwija sie watek o porodach ;-) to ja czytam o tych naturalnych i cwicze kundalini yoge, i mam w planie jeszcze wprowadzic elementy z ksiazki Janet Balaskas, Porod aktywny i mam nadzieje ze jakos tak milo bedzie
-->naiwnie? ---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Do Marcia45: hej! ja wlasnie mam prace w korporacji i zaraz jak lekarz potwierdzil ciaze w 9tygodniu zostalam w domu. Najgorsze na tej pracy to stres i u mnie w biurze niestety jest normalne mowic "pierwsza ciaza to sie nigdy nie utrzyma", a duzo kolezanek z pracy niestety tak mialo a jak zmienily prace, bo zazwyczaj po takim wydarzeniu mialy dosc ... to zachodzily w mgnieniu oka, czyli wg mnie stres potrafi swoje :-( Ale wszystko zalezy od Twojego nastawienia, jak puscisz troche 'bokiem' stresy pracowe a skupisz sie na maluszku to na pewno dasz rade az do samego konca, w koncu wszystko w naszej glowie Moze jakbys powiedziala w pracy to moglabys wychodzic sie przeciagnac czy przejsc przez dzien, albo jakies cwiczenia dla ciezarnych...zeby tak nie siedziec non stop Trzymam kciuki!
Edytowane przez aniusia77 Czas edycji: 2014-09-11 o 07:00 |
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny. Jak samopoczucie? U mnie może być. Nie chce mi się wstać takiego lenia mam.
|
#4037 |
|
Raczkowanie
|
U mnie noc masakra, byłam siku 50 razy i jesdtem nieprzytomna teraz
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
to musiałaś ostro drinkować przed spaniem ?
wody oczywiście
|
#4039 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny chciałam Wam dodać zdjecie z Usg a nie moge sobie z tym poradzić ? Pisze mi aby podać url obrazka ;/
|
|
|
|
#4040 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry! Ja jeszcze w pidżamie I zaczynam was nadrabiać przy śniadanku
|
|
|
|
#4041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4042 |
|
Rozeznanie
|
meganka18 na dole po WYSLIJ ODPOWIEDZ masz ZARZADZAJ ZAŁACZNIKAMI tam nacisnij i pojawi sie dodaj zdjecie naciskasz,wbierasz zdjecie z dysku dodaj potem załaduj i juz
![]() JA ok,w noc tez błam w wc-ani w 1 ani w 2 ciazy tak szybko nie latałam do toalety. Rano wstaje przed budzikiem znow siku a przeciez nie pkije w nocy i wieczorem bardzo mało jade zawiesc synka do szkol,szybkie zakupki i moze sie pochwale co ja mam co do imion Kornelia lub Filipek i oceniam na 80% msle ,ze dziewcznka
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
#4043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie remont w pełni, robimy sypialnię a w niej kącik dla malucha i salon , ciężko to widzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję wszystkim udanych wizyt Co do imion to już wspomniałam , że mamy dla chłopca - Jaś, dla dziewczynki to będzie burza mózgów
|
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() dzien dobry u mnie coś na deszcz sie zanosi:/
|
|
#4045 |
|
Rozeznanie
|
hej hej
witam się w ten bury deszczowy dzień, zjadłam śniadanko ( dzisiaj były tościki), odprowadziłam córcię na autobus, nadrobiłam co naskrobałyście przez te parę dni i jeszcze pikę karpatkę a wieczorkiem przełożę bita śmietaną i będę się zajadać. Strasznie mnie wzięło ostatnio na słodkie,ale na szczęście na wadze od początku ciąży tylko + 0,5 kg więc nie jest źle. Wczoraj w biedrze kupiłam pyszne jabłka takie duże normalnie najeść się nimi nie mogę. Dzisiaj też idę po świeżą dostawę A teraz tak z innej beczki, w miejscowości nie daleko mnie dziewczynie zmarło w szpitalu dziecko. Całą ciąże zniosła bez problemu, termin przeszła i dostała plamień z krwią. Od razu pojechała do szpitala, niestety lekarze zwlekali z cc i zdecydowali na drugi dzień że nie ma już na co czekać. Okazało się że dzidzia urodziła się owinięta pępowiną i miała w płucach zielone wody i niestety po godzinie zmarła. Masakra co Ci lekarze sobie wyobrażają. Najprawdopodobnie bedą mięli sprawę w sądzie o doprowadzenie do śmierci tego dzieciątka, a matka tego dziecka powiedziała ze doprowadzi do zamknięcia oddziału położniczego.
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuje, ja od paru dni nie wstaje juz do toalety w nocy. Staram sie nie pić n wieczór, bo wtedy nie mogę zasnąć w nocy.
Marta straszna sytuacja bardzo współczuję tej kobiecie, ogromna tragedia![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- Marcia wydaje i sie, ze 11 godzin pracy to zdecydowanie za długo. Często tak długo siedzisz? Co do podejścia do egzaminu i nauki na koniec ciazy to teraz pew ie ciezko stwierdzić, ja miałam ogromnego lenia w ostatnich tygodniachciazy, nic dodatkowo nie chciało mi sie robić. To była masakra jakas
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A w ogole usg powinno byc kolorowe, wlasnje ze wzgledu na to ze zielone wody zdarzaja sie dosc czesto i pozwoliloby to uniknac wpadek z nimi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kodeks pracy - przywileje ciężarnej w pracy Kodeks pracy jasno określa prawa i przywileje kobiet w ciąży. - Nie możesz pracować w godzinach nadliczbowych ani w nocy. - Jeśli w pracy musisz dźwigać ciężary, pracować w hałasie, z czynnikami chemicznymi lub innymi szkodliwymi dla zdrowia, pracodawca musi cię przenieść na inne stanowisko. W przypadku, gdy zorganizowanie pracy w taki sposób nie jest możliwe, pracodawca musi cię zwolnić z obowiązku świadczenia pracy, nadal wypłacając dotychczasowe wynagrodzenie. - Pracodawca nie może cię wysłać w delegację bez twojej zgody. - W razie gdy zmiana warunków pracy na dotychczas zajmowanym stanowisku, skrócenie czasu pracy lub przeniesienie do innej pracy powoduje obniżenie wynagrodzenia, przysługuje ci dodatek wyrównawczy. - Jeśli musisz wykonać badania w czasie pracy (tzn. nie możesz ich zrobić w innych godzinach), masz prawo ubiegać się o zwolnienie na czas ich wykonania. Przysługuje ci prawo do odebrania za ten czas wynagrodzenia równoważnego temu, które przysługuje w okresie urlopu. Ciężarna w pracy Dbaj o swój kręgosłup. Jeśli pracujesz na siedząco, wyreguluj wysokość krzesła, aby dłonie oparte na stole tworzyły z blatem kąt prosty. Pod plecy w okolicy lędźwi wsuń małą poduszkę, a pod stopy – niewysokie podnóżki, np. kilka książek lub pudło kartonowe. Przynajmniej raz na pół godziny drepcz w miejscu, napinaj mięśnie łydek, kręć kółka stopami, a co godzinę zrób obowiązkowy spacer. Staraj się nie zakładać nogi na nogę, bo to fatalnie wpływa na żyły, sprzyja obrzękom stóp i uczuciu ciężkich nóg. Jeśli w pracy wymagany jest oficjalny, elegancki strój, zrezygnuj z marynarek na rzecz stonowanych sweterków (granat, czerń, szarości), szpilki zastąp czółenkami na stabilnym obcasie, a ostatnie guziki koszuli zostaw niezapięte. Jeśli pracujesz przy komputerze, ustaw monitor dokładnie na wprost, abyś podczas pracy nie musiała skręcać tułowia i głowy. Postaraj się, by ekran był umieszczony prostopadle do okna – to ustawienie jest najlepsze dla oczu – w innych światło może cię oślepiać lub odbijać się w monitorze. Gdy dużo pracujesz z myszką, kup sobie żelową, specjalnie wyprofilowaną podkładkę, która odciąża nadgarstek, chroniąc go przed dolegliwościami i urazami.
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
O matko coś strasznego
|
#4050 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i dajesz załaduj zdjęcie. to tyle potem, pod koniec pisania wiadomosci, zdjecie nie pojawi sie w oknie, tylko jak juz dasz wyślij odpowiedż, to na forum sie ukaże Powodzenia!
Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2014-09-11 o 10:15 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

No pewnie, że moje, robione dziś na szybko :P
Rano zaglądałam, patrzę teraz i... 7 stron czytania
lece oglądac :P no to teraz kochane zaczynam Wam powoli życzyć prawdziwych kopniaków!!! Niech Was dzieciaczki pokopią z całych sił!! To takie piękne uczucie
Wreszcie skończyłam nadrabiać
Nie jest to kwestia zabobonów, a tego, że przestraszyłam się po poronieniu i boję się, że coś pójdzie nie tak i trzeba będzie to pakować - strasznie mnie to przeraża, ale wiem, że to głupie i bez sensu, może mi się jeszcze odmieni.
Ja mam połowę mieszkania z czarnymi ścianami
ale nie mogę zajmować miejsca innym, potrzebującym kobietkom. Ja od początku ciąży wizytę mam co 2 tygodnie, od początku czyli od zrobienia testu 

07.07.2012 

Z drugiej strony wiem, że ciąża jest starsza, a mój obecny TP to 24 luty. Mam nadzieję, że mogę z Wami zostać pomimo to?