Mamusie Marcowe 2015 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-10, 22:31   #4021
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Dot.: Mamusie Marcowe 2015

nouvelle - bardzo stylowy pokoik. Takie czarne taborety mi do kuchni by pasowały. Gdzie można takie kupić?
To twoje foty?
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 22:36   #4022
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
nouvelle - bardzo stylowy pokoik. Takie czarne taborety mi do kuchni by pasowały. Gdzie można takie kupić?
To twoje foty?
Kupiłam ten taboret w Ikei,ma regulowana wysokość No pewnie, że moje, robione dziś na szybko :P

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60155602/

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-09-10 o 22:40
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 22:47   #4023
RaDaMa
Raczkowanie

Miałam (w sumie nadal leż..) microlife bodajże nc100 i nie jestem zadowolona.. niecały rok i się popsuł (oczywiście paragon się zgubił :/) do tego temp wahała się nawet o 1 stopień
Stary 2014-09-10, 23:09   #4024
mama_kasia88
Raczkowanie

Laski jesteście szalone Rano zaglądałam, patrzę teraz i... 7 stron czytania Ale nie powiem fajne zajęcie na wieczór

Przepraszam że tak "bezosobowo" ale ja już nie ogarniam co kto

Ktoś pytał o basen- Bartas miał równiutko 7 tygodni jak poszliśmy pierwszy raz na basen (teoretycznie większość szkółek dla dzieci jest od 3 miesiąca). Po prostu oboje z tż lubimy sporty i zależało nam aby w młodym też "to zaszczepić" Jako że nie było przeciwwskazań to stwierdziliśmy że idziemy, a instruktorzy się zgodzili. Teraz młody jest "pokazówką" ciotki i wujka:P (instruktorów)

Imiona piękne ja mam tak dziwnie, bo mi się większość imion podoba I jako że starszak miał być Kacper (a w ostatniej chwili wyszedł Bartek) to dla chopca chyba znowu zaczniemy od KACPRA a dla dziewczynki, hm... moze Nikola Co do przeczuć... dziewczynka Z młodym zanim widziałam test czułam że jestem w ciązy i cuzłam ze chłopak. Teraz teoretycznie ze względów "organizacyjnych" byłoby łatwiej z drugim chłopczykiem, ale... się okaże

Mamusia od chorego Daro. Dużo zdrówka dla Was !! A masz może nebulizator albo chociaż inhalator? są leki wziewne (ale chyba tylko na receptę) które pomagają o wiele szybciej, no i czasem moze się obejść bez antybiotyku.
Swoja drogą sprzęt ten polecam przyszłym mamusią u nas przy katarku wystarczają inhalacje z zwykłej soli fizjologicznej i przechodzi. Tfu, tfu... młody skończył 2 lata i antybiotyku nie miał, oby tak zostało

Szaro-żółty pokoik jest piękny. Taki właśnie mój styl, przynajmniej teraz Na prawde gratuluję gustu i wyczucia BRAWO!
aaaa dzięki za ink do INICJACJI lece oglądac :P no to teraz kochane zaczynam Wam powoli życzyć prawdziwych kopniaków!!! Niech Was dzieciaczki pokopią z całych sił!! To takie piękne uczucie już się nie mogę doczekać tej chwili z tą moją drugą kruszynką

Edytowane przez mama_kasia88
Czas edycji: 2014-09-10 o 23:10
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 23:15   #4025
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Kupiłam ten taboret w Ikei,ma regulowana wysokość No pewnie, że moje, robione dziś na szybko :P

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60155602/
Chyba nie zwróciłam na niego uwagi. A wygląda świetnie i fajnie że regulowany bo mi wysoki potrzebny.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-10, 23:54   #4026
mama_kasia88
Raczkowanie

https://www.youtube.com/watch?v=VT-E7pbxgbQ

Rewelacja
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 00:02   #4027
debraM
Wtajemniczenie

Oooo jaaa Wreszcie skończyłam nadrabiać

Odnośnie wyprawki: ja ją chcę przeciągnąć jak najdalej. Duże, drogie rzeczy wybiorę sobie wcześniej i mąż będzie zamawiał/kupował jak ja będę w szpitalu. Mam nadzieję, że sobie poradzi. Ciuszków nie chce mi się kupować, bo dla noworodka wszystkie są takie same. Przed narodzinami kupimy tylko to co będzie potrzebne od razu i nie będzie się dało kupić w ikei Nie jest to kwestia zabobonów, a tego, że przestraszyłam się po poronieniu i boję się, że coś pójdzie nie tak i trzeba będzie to pakować - strasznie mnie to przeraża, ale wiem, że to głupie i bez sensu, może mi się jeszcze odmieni.

a listę wyprawkową zrobiłam sobie na tyle ile umiem, czyli same te duże rzeczy, bez ręczników, pieluch, rzeczy higienicznych dla mnie i dla dziecka, ubranek i już wyszło mi 7500

Resztę skopiuję od nouvelle, bo wszystko co wybiera jest idealnie w moim guście Sypialnie macie super Ja mam połowę mieszkania z czarnymi ścianami

Gratuluję udanych wizyt Dzisiaj też było ich trochę Zdjęcia bobasków śliczne

Ja na następną wizytę idę we wtorek, na ostatnią do swojego ukochanego doktorka. Ostatnią, bo to doktor od leczenia niepłodności i już nie chce mnie u siebie ale nie mogę zajmować miejsca innym, potrzebującym kobietkom. Ja od początku ciąży wizytę mam co 2 tygodnie, od początku czyli od zrobienia testu no w sumie na początku miałam częściej i już miałam 9 wizyt i na każdej usg. Na połówkowe chcę się zapisać ok 13.10.

My imiona mamy wybrane już od dawien dawna: Daria i Miron, ale ostatnio chodzi nam po głowie Edzio i na Dzidzię mówimy Edek i wiemy, że tylko nam to imię się podoba, ale przecież Edward to piękne imię My mieliśmy kryterium takie: dwusylabowe, z literką 'r', mało spotykane, ale bez udziwnień i miało się nie zdrabniać i tu nasz mały Edzio nie pasuje Moi rodzice aż się wzdrygają na to imię, ale mówią, że zrobimy jak chcemy najwyżej dziecko nam nie wybaczy i zmieni sobie później

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 00:43   #4028
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Laski jesteście szalone Rano zaglądałam, patrzę teraz i... 7 stron czytania Ale nie powiem fajne zajęcie na wieczór

Przepraszam że tak "bezosobowo" ale ja już nie ogarniam co kto

Ktoś pytał o basen- Bartas miał równiutko 7 tygodni jak poszliśmy pierwszy raz na basen (teoretycznie większość szkółek dla dzieci jest od 3 miesiąca). Po prostu oboje z tż lubimy sporty i zależało nam aby w młodym też "to zaszczepić" Jako że nie było przeciwwskazań to stwierdziliśmy że idziemy, a instruktorzy się zgodzili. Teraz młody jest "pokazówką" ciotki i wujka:P (instruktorów)

Imiona piękne ja mam tak dziwnie, bo mi się większość imion podoba I jako że starszak miał być Kacper (a w ostatniej chwili wyszedł Bartek) to dla chopca chyba znowu zaczniemy od KACPRA a dla dziewczynki, hm... moze Nikola Co do przeczuć... dziewczynka Z młodym zanim widziałam test czułam że jestem w ciązy i cuzłam ze chłopak. Teraz teoretycznie ze względów "organizacyjnych" byłoby łatwiej z drugim chłopczykiem, ale... się okaże

Mamusia od chorego Daro. Dużo zdrówka dla Was !! A masz może nebulizator albo chociaż inhalator? są leki wziewne (ale chyba tylko na receptę) które pomagają o wiele szybciej, no i czasem moze się obejść bez antybiotyku.
Swoja drogą sprzęt ten polecam przyszłym mamusią u nas przy katarku wystarczają inhalacje z zwykłej soli fizjologicznej i przechodzi. Tfu, tfu... młody skończył 2 lata i antybiotyku nie miał, oby tak zostało

Szaro-żółty pokoik jest piękny. Taki właśnie mój styl, przynajmniej teraz Na prawde gratuluję gustu i wyczucia BRAWO!
aaaa dzięki za ink do INICJACJI lece oglądac :P no to teraz kochane zaczynam Wam powoli życzyć prawdziwych kopniaków!!! Niech Was dzieciaczki pokopią z całych sił!! To takie piękne uczucie już się nie mogę doczekać tej chwili z tą moją drugą kruszynką
No wlasnie sopiero kupilam inhalator i usiluje przekonac synka so tego, ale slyszalam zs to rewelka. Poki co wychodzi na to ze zawalilam sprawe bo nie inhalowalam i za rzadko odciagalam a wlasnie wiele mam mowi ze od razu jak sie katar pojawia to duuuzo odciagac i inhalowac. W przyszlosci zamierzam tak robic bo wolalanym jak najmniej antybiotykow.

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Oooo jaaa Wreszcie skończyłam nadrabiać

Odnośnie wyprawki: ja ją chcę przeciągnąć jak najdalej. Duże, drogie rzeczy wybiorę sobie wcześniej i mąż będzie zamawiał/kupował jak ja będę w szpitalu. Mam nadzieję, że sobie poradzi. Ciuszków nie chce mi się kupować, bo dla noworodka wszystkie są takie same. Przed narodzinami kupimy tylko to co będzie potrzebne od razu i nie będzie się dało kupić w ikei Nie jest to kwestia zabobonów, a tego, że przestraszyłam się po poronieniu i boję się, że coś pójdzie nie tak i trzeba będzie to pakować - strasznie mnie to przeraża, ale wiem, że to głupie i bez sensu, może mi się jeszcze odmieni.

a listę wyprawkową zrobiłam sobie na tyle ile umiem, czyli same te duże rzeczy, bez ręczników, pieluch, rzeczy higienicznych dla mnie i dla dziecka, ubranek i już wyszło mi 7500

Resztę skopiuję od nouvelle, bo wszystko co wybiera jest idealnie w moim guście Sypialnie macie super Ja mam połowę mieszkania z czarnymi ścianami

Gratuluję udanych wizyt Dzisiaj też było ich trochę Zdjęcia bobasków śliczne

Ja na następną wizytę idę we wtorek, na ostatnią do swojego ukochanego doktorka. Ostatnią, bo to doktor od leczenia niepłodności i już nie chce mnie u siebie ale nie mogę zajmować miejsca innym, potrzebującym kobietkom. Ja od początku ciąży wizytę mam co 2 tygodnie, od początku czyli od zrobienia testu no w sumie na początku miałam częściej i już miałam 9 wizyt i na każdej usg. Na połówkowe chcę się zapisać ok 13.10.

My imiona mamy wybrane już od dawien dawna: Daria i Miron, ale ostatnio chodzi nam po głowie Edzio i na Dzidzię mówimy Edek i wiemy, że tylko nam to imię się podoba, ale przecież Edward to piękne imię My mieliśmy kryterium takie: dwusylabowe, z literką 'r', mało spotykane, ale bez udziwnień i miało się nie zdrabniać i tu nasz mały Edzio nie pasuje Moi rodzice aż się wzdrygają na to imię, ale mówią, że zrobimy jak chcemy najwyżej dziecko nam nie wybaczy i zmieni sobie później

Fajne imion i fajnie ze macie je od dawna wybrane.
U nas chyba stanie na 2. Oba w sumie pasuja do imienia Darka Bo chyba wstepnie albo Arkadiusz ( Arek i Darek ) albo Daniel no to pasuje bo oba na D. No jeszcze zobaczymy, moze cos sie zmieni...no jeszcze tego Leona trawie...moze cos z tego bedzie.
Ja z kolei bym chciala by bylo to imie nie za czesto spotykane alw tez by mozna bylo je jakos skracac a nie wolac calym dlugim imieniem

Ale bedzie psikus jak sie w 20 tc okaze ze jednak dziewczynka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 00:52   #4029
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Fajne imion i fajnie ze macie je od dawna wybrane.
U nas chyba stanie na 2. Oba w sumie pasuja do imienia Darka Bo chyba wstepnie albo Arkadiusz ( Arek i Darek ) albo Daniel no to pasuje bo oba na D. No jeszcze zobaczymy, moze cos sie zmieni...no jeszcze tego Leona trawie...moze cos z tego bedzie.
Ja z kolei bym chciala by bylo to imie nie za czesto spotykane alw tez by mozna bylo je jakos skracac a nie wolac calym dlugim imieniem

Ale bedzie psikus jak sie w 20 tc okaze ze jednak dziewczynka
No to musicie sobie wybrać alternatywne dla dziewczynki Mój chce usilnie dziewczynkę. Jak dowiedział się, że jestem w ciąży to kupił mi taki mały kryształowy wózeczek z różowymi wstawkami, bo od początku myśleliśmy, że będzie dziewczynka, a tu nam ciągle mówią, że możliwy chłopak więc my przeczucia chyba nie mamy

A do Darka jeszcze pasuje Marek

3190g, 55cm
Stary 2014-09-11, 00:55   #4030
smv
Zakorzenienie

Wlasnie leżąc tutaj w szpitalu jedna dziewczyna obok w 14tc miała mieć chłopca w 20tc wyszla dziewczynka a przed 30 znów chłop takze to Roznie bywa.
A ja spać nie mogę wlasnie znajoma która też leży z 40tc zaczęła rodzic i się stresuje aa nią hehe
Stary 2014-09-11, 01:16   #4031
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Wlasnie leżąc tutaj w szpitalu jedna dziewczyna obok w 14tc miała mieć chłopca w 20tc wyszla dziewczynka a przed 30 znów chłop takze to Roznie bywa.
A ja spać nie mogę wlasnie znajoma która też leży z 40tc zaczęła rodzic i się stresuje aa nią hehe
Oj nie zazdroszcze. Okolo 37 tc wyladowalam tez w szpitalu i zanim zaczwlam ja rodzic tez w pokoju inna dziewczyna zaczela. To bylo dosc stresujace sluchac jak ja boli. Niby kazdy wie ze porod to nie jest super rozrywka i przyjemnosc ale co innego wiedziec a co innego widziec jak Ktos cierpi

Swoja droga naprawde matka natura nie mogla tego jakos lzej i przyjemniej wymyslic? No skoro pochwa potrafi w tym momencie miec rozwarcie na 10 cm to mogl np.wymyslic zw przez 9 mies.kobiecie beda sie poszerzaly biodra i w ogole wszystko by porod byl gladki a pozniej do normy...tak jak pochwa, bo przexiez zadna po porodzie nie ma luzu na 10 cm.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-09-11, 01:23   #4032
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Oj nie zazdroszcze. Okolo 37 tc wyladowalam tez w szpitalu i zanim zaczwlam ja rodzic tez w pokoju inna dziewczyna zaczela. To bylo dosc stresujace sluchac jak ja boli. Niby kazdy wie ze porod to nie jest super rozrywka i przyjemnosc ale co innego wiedziec a co innego widziec jak Ktos cierpi

Swoja droga naprawde matka natura nie mogla tego jakos lzej i przyjemniej wymyslic? No skoro pochwa potrafi w tym momencie miec rozwarcie na 10 cm to mogl np.wymyslic zw przez 9 mies.kobiecie beda sie poszerzaly biodra i w ogole wszystko by porod byl gladki a pozniej do normy...tak jak pochwa, bo przexiez zadna po porodzie nie ma luzu na 10 cm.

Ja wymyśliłam lepszy patent Dzieci powinny się rodzić jak u kangurów - maluteńkie po miesiącu bycia w ciąży, a później radośnie i bez bólu wychodzić z torby. Do kieszonki na brzuchu szłoby się przyzwyczaić

3190g, 55cm
Stary 2014-09-11, 05:48   #4033
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wymyśliłam lepszy patent Dzieci powinny się rodzić jak u kangurów - maluteńkie po miesiącu bycia w ciąży, a później radośnie i bez bólu wychodzić z torby. Do kieszonki na brzuchu szłoby się przyzwyczaić
Haha ale mi się micha cieszy byłoby super
Stary 2014-09-11, 06:47   #4034
marcia45
Zadomowienie

Dziękuje za odpowiedzi odnośnie pracy w ciąży. Ja chciałabym pracować jak najdłużej, i ze względów finansowych i tego, że teraz fajne inowacje wprowadzamy, co by mogło mi pomóc w dalszej karierze. Zastanawiam się czy składać przed porodem książke praktyk do uprawnień budowlanych i podchodzić do egzaminu. Boję się, że pod koniec ciąży nie będę miała siły na naukę i zawalę.
Niby pracę mam biurową, jedynie stres, ale to jak wszędzie. Wczoraj byłam w pracy 11godz i jak wróciłam to myślałam,że się popłaczę. Brzuch mnie bolał, aż zasnąć nie mogłąm. Moze to od siedzenia w jednej pozycji?

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 06:56   #4035
aniusia77
Raczkowanie

skoro rozwija sie watek o porodach ;-) to ja czytam o tych naturalnych i cwicze kundalini yoge, i mam w planie jeszcze wprowadzic elementy z ksiazki Janet Balaskas, Porod aktywny i mam nadzieje ze jakos tak milo bedzie -->naiwnie?

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Do Marcia45: hej! ja wlasnie mam prace w korporacji i zaraz jak lekarz potwierdzil ciaze w 9tygodniu zostalam w domu. Najgorsze na tej pracy to stres i u mnie w biurze niestety jest normalne mowic "pierwsza ciaza to sie nigdy nie utrzyma", a duzo kolezanek z pracy niestety tak mialo a jak zmienily prace, bo zazwyczaj po takim wydarzeniu mialy dosc ... to zachodzily w mgnieniu oka, czyli wg mnie stres potrafi swoje :-( Ale wszystko zalezy od Twojego nastawienia, jak puscisz troche 'bokiem' stresy pracowe a skupisz sie na maluszku to na pewno dasz rade az do samego konca, w koncu wszystko w naszej glowie Moze jakbys powiedziala w pracy to moglabys wychodzic sie przeciagnac czy przejsc przez dzien, albo jakies cwiczenia dla ciezarnych...zeby tak nie siedziec non stop Trzymam kciuki!

Edytowane przez aniusia77
Czas edycji: 2014-09-11 o 07:00
aniusia77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 07:23   #4036
niunia_ona
Zakorzenienie

Witam dziewczyny. Jak samopoczucie? U mnie może być. Nie chce mi się wstać takiego lenia mam.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 07:35   #4037
Missandei
Raczkowanie

U mnie noc masakra, byłam siku 50 razy i jesdtem nieprzytomna teraz

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 08:05   #4038
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
to musiałaś ostro drinkować przed spaniem ?
wody oczywiście

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 08:29   #4039
meganka18
Rozeznanie

Dziewczyny chciałam Wam dodać zdjecie z Usg a nie moge sobie z tym poradzić ? Pisze mi aby podać url obrazka ;/
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 08:43   #4040
nusiekowa
Wtajemniczenie

dzień dobry! Ja jeszcze w pidżamie I zaczynam was nadrabiać przy śniadanku
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 08:44   #4041
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam Wam dodać zdjecie z Usg a nie moge sobie z tym poradzić ? Pisze mi aby podać url obrazka ;/
Wejdz w okno wiadomości i zamiast na ikonie obrazka to kliknij na spinacz . wtedy możesz wgrac zdjęcie ze swojego komputera, tylko nie zapomnij kliknąć załaduj

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 08:44   #4042
lejdi_aga13
Rozeznanie

meganka18 na dole po WYSLIJ ODPOWIEDZ masz ZARZADZAJ ZAŁACZNIKAMI tam nacisnij i pojawi sie dodaj zdjecie naciskasz,wbierasz zdjecie z dysku dodaj potem załaduj i juz

JA ok,w noc tez błam w wc-ani w 1 ani w 2 ciazy tak szybko nie latałam do toalety. Rano wstaje przed budzikiem znow siku a przeciez nie pkije w nocy i wieczorem bardzo mało

jade zawiesc synka do szkol,szybkie zakupki i moze sie pochwale co ja mam

co do imion Kornelia lub Filipek i oceniam na 80% msle ,ze dziewcznka
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 08:56   #4043
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam
No to wklejam swoje Wiszących kabli nie było w planach, ale tż przytargał kino, a że niedługo tu trzeba będzie robić przemeblowanie, to już ich nie chowaliśmy
No więc jest sypialnia, a za ta czarną ścianą garderoba i graciarnia moich i tżtowych rzeczy

A całą resztę domu dzielimy z moimi rodzicami, więc to już oni pod siebie urządzali
Ekstra!

U mnie remont w pełni, robimy sypialnię a w niej kącik dla malucha i salon , ciężko to widzę

Cytat:
Napisane przez gusia825 Pokaż wiadomość
Melduję się i ja po wizycie Moje dziecię rośnie jak na drożdżach. Nie znam długości, Pani nie mogła zmierzyć, za to maszyna nam obliczyła na podstawie obwodu brzuszka, główki i długości udka, że ma około 145g. Przez całe badanie USG ssał paluszka i kopał nóżkami. Prawdopodobnie będzie chłopczyk, bo ponoć Pani doktor mignął przelatujący ptaszek
Mam 5 zdjęć 4D, ale na wydruku to już nie ten efekt Najchętniej bym sobie zamontowała tam w środku kamerkę i podglądała

Lekarze wspominali Wam już coś o badaniu USG połówkowym? Bo za 3 tyg. podczas zwykłej kontroli mam jej przypomnieć, żeby mi dała skierowanie na to i zastanawiam się co tak szybko Z drugiej strony wiem, że ciąża jest starsza, a mój obecny TP to 24 luty. Mam nadzieję, że mogę z Wami zostać pomimo to?

I jeszcze ostatnie pytanie, jak tam Wasze żyły w nogach? Ponieważ pojawił mi się żylak i mam przykazane zrobienie konsultacji u chirurga naczyniowego. Ponoć czekają mnie piękne rajstopki na żylaki

A na fotce w załączniku nasz maluszek
Zostań

Cytat:

Gratuluję wszystkim udanych wizyt

Co do imion to już wspomniałam , że mamy dla chłopca - Jaś, dla dziewczynki to będzie burza mózgów
Stary 2014-09-11, 09:02   #4044
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
haha ten patent mi się podoba)
Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Dziękuje za odpowiedzi odnośnie pracy w ciąży. Ja chciałabym pracować jak najdłużej, i ze względów finansowych i tego, że teraz fajne inowacje wprowadzamy, co by mogło mi pomóc w dalszej karierze. Zastanawiam się czy składać przed porodem książke praktyk do uprawnień budowlanych i podchodzić do egzaminu. Boję się, że pod koniec ciąży nie będę miała siły na naukę i zawalę.
Niby pracę mam biurową, jedynie stres, ale to jak wszędzie. Wczoraj byłam w pracy 11godz i jak wróciłam to myślałam,że się popłaczę. Brzuch mnie bolał, aż zasnąć nie mogłąm. Moze to od siedzenia w jednej pozycji?
po pierwsze pozycja siedząca to pozycja wymuszona, nie wiem jak u Ciebie, ale mi lekarz powiedział, żeby po pierwsze nie siedziec przed kompem dłużej jak 4 godziny (BHP) czesto robić sobie przerwy, a siedzieć max 6 godzin przy biurku, a ty szalejesz z tymi 11 godzinami
dzien dobry u mnie coś na deszcz sie zanosi:/
Stary 2014-09-11, 09:13   #4045
marta24171
Rozeznanie

hej hej

witam się w ten bury deszczowy dzień, zjadłam śniadanko ( dzisiaj były tościki), odprowadziłam córcię na autobus, nadrobiłam co naskrobałyście przez te parę dni i jeszcze pikę karpatkę a wieczorkiem przełożę bita śmietaną i będę się zajadać. Strasznie mnie wzięło ostatnio na słodkie,ale na szczęście na wadze od początku ciąży tylko + 0,5 kg więc nie jest źle.

Wczoraj w biedrze kupiłam pyszne jabłka takie duże normalnie najeść się nimi nie mogę. Dzisiaj też idę po świeżą dostawę

A teraz tak z innej beczki, w miejscowości nie daleko mnie dziewczynie zmarło w szpitalu dziecko. Całą ciąże zniosła bez problemu, termin przeszła i dostała plamień z krwią. Od razu pojechała do szpitala, niestety lekarze zwlekali z cc i zdecydowali na drugi dzień że nie ma już na co czekać. Okazało się że dzidzia urodziła się owinięta pępowiną i miała w płucach zielone wody i niestety po godzinie zmarła. Masakra co Ci lekarze sobie wyobrażają. Najprawdopodobnie bedą mięli sprawę w sądzie o doprowadzenie do śmierci tego dzieciątka, a matka tego dziecka powiedziała ze doprowadzi do zamknięcia oddziału położniczego.
Stary 2014-09-11, 10:04   #4046
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Współczuje, ja od paru dni nie wstaje juz do toalety w nocy. Staram sie nie pić n wieczór, bo wtedy nie mogę zasnąć w nocy.

Marta straszna sytuacja bardzo współczuję tej kobiecie, ogromna tragedia

---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Marcia wydaje i sie, ze 11 godzin pracy to zdecydowanie za długo. Często tak długo siedzisz? Co do podejścia do egzaminu i nauki na koniec ciazy to teraz pew ie ciezko stwierdzić, ja miałam ogromnego lenia w ostatnich tygodniachciazy, nic dodatkowo nie chciało mi sie robić. To była masakra jakas

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 10:07   #4047
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniusia77 Pokaż wiadomość
skoro rozwija sie watek o porodach ;-) to ja czytam o tych naturalnych i cwicze kundalini yoge, i mam w planie jeszcze wprowadzic elementy z ksiazki Janet Balaskas, Porod aktywny i mam nadzieje ze jakos tak milo bedzie -->naiwnie?

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Do Marcia45: hej! ja wlasnie mam prace w korporacji i zaraz jak lekarz potwierdzil ciaze w 9tygodniu zostalam w domu. Najgorsze na tej pracy to stres i u mnie w biurze niestety jest normalne mowic "pierwsza ciaza to sie nigdy nie utrzyma", a duzo kolezanek z pracy niestety tak mialo a jak zmienily prace, bo zazwyczaj po takim wydarzeniu mialy dosc ... to zachodzily w mgnieniu oka, czyli wg mnie stres potrafi swoje :-( Ale wszystko zalezy od Twojego nastawienia, jak puscisz troche 'bokiem' stresy pracowe a skupisz sie na maluszku to na pewno dasz rade az do samego konca, w koncu wszystko w naszej glowie Moze jakbys powiedziala w pracy to moglabys wychodzic sie przeciagnac czy przejsc przez dzien, albo jakies cwiczenia dla ciezarnych...zeby tak nie siedziec non stop Trzymam kciuki!
Jeju...co tonza teksty w pracy. Masakra. No nie chcialabym tam pracowac...

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
hej hej

witam się w ten bury deszczowy dzień, zjadłam śniadanko ( dzisiaj były tościki), odprowadziłam córcię na autobus, nadrobiłam co naskrobałyście przez te parę dni i jeszcze pikę karpatkę a wieczorkiem przełożę bita śmietaną i będę się zajadać. Strasznie mnie wzięło ostatnio na słodkie,ale na szczęście na wadze od początku ciąży tylko + 0,5 kg więc nie jest źle.

Wczoraj w biedrze kupiłam pyszne jabłka takie duże normalnie najeść się nimi nie mogę. Dzisiaj też idę po świeżą dostawę

A teraz tak z innej beczki, w miejscowości nie daleko mnie dziewczynie zmarło w szpitalu dziecko. Całą ciąże zniosła bez problemu, termin przeszła i dostała plamień z krwią. Od razu pojechała do szpitala, niestety lekarze zwlekali z cc i zdecydowali na drugi dzień że nie ma już na co czekać. Okazało się że dzidzia urodziła się owinięta pępowiną i miała w płucach zielone wody i niestety po godzinie zmarła. Masakra co Ci lekarze sobie wyobrażają. Najprawdopodobnie bedą mięli sprawę w sądzie o doprowadzenie do śmierci tego dzieciątka, a matka tego dziecka powiedziała ze doprowadzi do zamknięcia oddziału położniczego.
Hm...no niestety takich historii jest sporo a jak jest cie w ciazy to czlowiem wylapuje je wszystkie...sama jak bylam w pierwszej xiazy nasluchalam sie roznych a jedna przezyla moja fryzjerka ktora rowno ze mna zaczynala ciaze....w kazdym razie z lekarzami to ciezkk mi zawsze ocenic. Jak po fakcie sid tego wszystkiefo slucha to sie wydaje takie oczywiste ze popelnili blad ale z drugiej strony ciezko mi uwierzyc ze dzialaja w zlej wierze...tylko w tym co opisalas to zastanawiam sie czy nie widzieli owiniecia pepowina na usg?
A w ogole usg powinno byc kolorowe, wlasnje ze wzgledu na to ze zielone wody zdarzaja sie dosc czesto i pozwoliloby to uniknac wpadek z nimi.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2014-09-11, 10:09   #4048
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...,152_2273.html

Kodeks pracy - przywileje ciężarnej w pracy
Kodeks pracy jasno określa prawa i przywileje kobiet w ciąży.