|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
Ten mocz to prawdziwe utrapienie ciężarnych Jak całe życie bez bakterii to teraz nagle włażą jak do ula ![]() Mojra, ja odliczam godziny do Twojej wizyty przez ten pessar ![]() Tylko się zastanawiam, kiedy będziesz miała wyjęty no i kiedy się zacznie godzina 0 ![]() Dostałam piżamki
|
|
#1742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio się dowiedziałam, że znajoma urodziła 3 godziny po zdjęciu pessara! to już wie tylko moje dziecię - bo to ono zdecyduje, kiedy zechce wyjść ![]() Też zamówiłam te koszule ), więc po porodzie do karmienia będą idealne
|
|
#1743 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I tez jak dotknę to chwilke jest a za chwile sie chowa i znów pokazuje!! Czuję aż kosteczki Cytat:
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
||
|
|
|
#1744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może dlatego mój chce mnie na oddział położyć po wyjęciu ![]() Bo tak mi powiedział..No zobaczymy. Czekam jutro na wieści od Ciebie ![]() O kurcze, S-ki ? Malusie ! Te L-ki nie są takie ogromniaste, ale po porodzie pewnie będą...Jak myślicie, wymiana w takim przypadku jest możliwa ? Kto pokrywa wtedy koszty przesyłki ?
|
|
#1745 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cześć wszystkim Wczoraj miałam mieć wizytę, ale lekarz chory i odwołana, dopiero mam za tydzień, szkoda bo chciałam żeby mi sprawdził szyjkę itp. Po tym jakie już były przypadki, że nic nie czułyście, a tu już coś się działo to nigdy nic nie wiadomo. Tydzień wytrzymam jeszcze. Przyszły mi dziś adaptery do wózka żeby zamontować fotelik, a wózka jeszcze nawet nie zamówiliśmy Czytam regularnie i jestem na bieżąco tylko się nie odzywam. Jestem duchem ze wszystkimi !! Dobrego dnia Brzuchatki !
|
|
#1746 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Kolejna koszmarna noc! Zgaga mi żyć nie dawała, w kóncu wstałam w środku nocy, żeby wziąć tabletkę, pospałam trochę na półsiedząco i usnęłam nad ranem ![]() Piękne macie brzuszki! Ale faktycznie każdy inny! Ja mam coś pomiędzy Gosią, a Farminką, może jak poczuję wenę to Wam wrzucę później Ludzie mi dają 7 miesiąc Ale podobno moja mama też nie miała dużego brzucha w obydwu ciążach, więc to chyba genetyczne Niby mi się brzuch nie opuścił, ale wczoraj bardzo nisko czułam czkawkę młodej...dziwne to było Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja właśnie od poniedziałku prasuję.......a jeszcze 2 pralki do zrobienia ![]() Ja wczoraj 37, a torba.....eeee w szafie? Nawet się w nocy zastanawiałam co ja zrobiłabym jakby się rozkręciło, nie wiem czy najpierw bym się w popłochu pakowała, czy ogarniała Grażynę czy jadła śniadanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak już to ogarnę to mogę wrzucić co gdzie upchałam. Chcę się spakować w taką właśnie podręczną na kółkach walizeczkę, w razie gdybym sama musiałą to tachać.Edit. Jest i brzunio
Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-09-11 o 11:57 |
|||||||
|
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Ale pędzicie od rana Tak patrzę na te nasze brzuszki... i chyba udały nam się, każdy inny, ale naprawdę nie widziałam na naszym forum brzucha, który nie podobałby mi się. Wszystkie jakieś takie ładne i zgrabne, choć rożnych kształtów. Kupiłam sobie dzisiaj zwykły stanik bawełniany biały do karmienia, niby mam, ale właśnie takiego najzwyklejszego mi brakowało. Natalyyya, musisz wierzyć, że będzie dobrze. Rozumiem, że nie masz ochoty dzielić się zmartwieniami, bo i ja nie nalezę do szczególnie wylewnych. Pamiętaj, że tutaj jesteśmy wszystkie po to, żeby wzajemnie się wspierać. Ja bardzo mocno wierzę, że Twoje dzieciątko jest z tych drobniejszych i urodzisz śliczną, zdrową kruszynkę.
|
#1748 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1749 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za ktg. Będziesz gasić światło na wątku? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Spakowałam się w jedną większą torbę ![]() Cytat:
![]() Wczoraj leżałam z Łucją na kanapie i ona przytuliła się pleckami do mojego brzucha, a młody ja "masował" po pleckach Śliczny brzunio |
|||||
|
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
PurBlanka: dokladnie! wczesniej nie mialam nigdy problemow z pecherzem, a teraz co wizyta. ale wole to niz inne utrapienia ciezarnych.
![]() CoffeeMonster: to szybciutko dzidzia sie obrocila! ja juz nie czuje, jak mala lezy. moze jutro na SR poprosze polozna, zeby wymacala, co gdzie jest.
|
#1751 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do tantum rosa to podobno świetnie się sprawdza taki sposób, żeby go rozrobić i przelać do takiego psikacza (atomizera czy jak to tam zwał) i po każdej odbytej wizycie w wc sobie popsikać podobno świetnie działa na ranę ( niby szybciej się goi) ale dziewczyny to są tylko takie moje zasłyszane wieści ![]() A czy się sprawdziło powiem po porodzie
|
|
#1752 |
|
Wtajemniczenie
|
Coffee faktycznie podobny brzuszek do mojego, nawet większy mi się nie wydaje
mortisha na gaszenie światła na wątku to nie mam szans, chocbym przenosiła do granic tolerancji, bo termin wg OM mam na 1.10. Naprawdę nie wypadaloby
|
|
|
|
#1753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Uff jedna partia prasowania za mną, przedostatnie pranko wstawione
Jeszcze jedną partię mam do poprasowania na dziś i fajrant! Czekam na kuriera z materacem do kołyski ![]() Cytat:
) żeby nie przy każdej wizycie w toalecie, bo wysusza i to może szkodzić, ale warto psikać, bo faktycznie ulgę przynosi. Acha i że rozpuszczać saszetkę na litr, a nie na 0,5 jak na opakowaniu.Cytat:
A wyszły Ci poprzednio jakieś rozstępy? Póki co u mnie nie widać i się łudze, że nie przyjdą |
||
|
|
|
#1754 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki !! super macie brzuszki, może też wrzucę swój potem. Ja właśnie wróciłam od fryzjera, miałam wytrzymac i zrobic pasemka po porodzie, ale nie wytrzymałam.. i zrobiłam dzisiaj
![]() teraz się biorę za sos pomidorowy, mam gołąbki od mamy więc będzie pyszny obiadek
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
Gołąbki!
U mnie dziś ziemniaczki purre, kotleciki mielone, sos pieczarkowy i buraczki na ciepło.
|
#1756 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O rozstępy zapytaj Mamę, bo to często genetyczne. Jak Ona nie miała, to masz większe prawdopodobieństwo, że i Ciebie ominą
|
||
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Smaka robicie obiadami.
Ja/czekam na meza do 3. Zrobilam podudzia w piekarniku w worku z czosnkiem i ziolami, dla mnie ryz pelnoziarnisty, dla Tz ziemniaki. Do tego seler z jablkiem na jogurcie. Ale mi Maja tanczy w brzuchu. Mam mega falujacy brzuchor.
|
#1758 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lipa z tym lekarzem, ja bym się wkurzyła po nastawieniu, że się dowiem co u Dzidzi a tu kolejny tydzień czekania No ale to tylko tydzień, jakoś wytrzymasz .Na pewno wszystko jest ok ![]() Cytat:
Może zacznij się pakować ? Albo chociaż sobie przygotuj co chcesz spakować A brzuszek masz śliczny ![]() Ja to wczoraj odchyliłam się do tyłu i bardzo mi się odznacza Dzidziol jak tak zrobię, jak orka w morzu Uwielbiam uczucie "bycia w ciąży", fajnie się patrzy na swój brzuszek, i nie tylko, tu można tyle ich oglądać Daszna, taka nasza natura Oby tylko nic z tych bakterii nie dotarło do Maluszków ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
! Ja sobie dziś robię potrawkę jak ostatnio, kurczak marchewka i cukinia a do tego kus kus..A rodzice makaron po chińsku, jakoś w ciąży na samą myśl o nim mi niedobrze ![]() Mi też Olinek dziś tańczył przy Mozarcie ! Zawsze kiedy leżę, to on bryka. I czkawka Go męczy co rusz I niby jest ułożony główką do dołu, to też mam wrażenie, że jakoś w innym miejscu za każdym razem jest ta czkawka
|
|
#1759 |
|
Zadomowienie
|
PurBlanka, ile pozytywu dziś od Ciebie bije
Tak trzymać Hej! Siedzę w krzakach, a raczej w wyprawce, pakowaniu, praniu i sprzątaniu w miarę możliwości ![]() Czytam na bieżąco i wewnętrznie przeżywam Wasze ciążowe perypetie ![]() dla potrzebujących!Moja koleżanka urodziła miesiąc temu 2 raz przez cc i szczęściem się wszystko udało, bo ponoć poprzedni szew na macicy trzymał się dosłownie na strzępach, a jeszcze m-c wcześniej miała tam grubą krechę Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2014-09-11 o 14:52 |
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Czy zauważyłyście ból przy twardnieniu brzucha?
U mnie absolutnie nie pojawiają się regularne skurcze, ale od tygodnia mniej więcej pojawia się kilka twardnień w ciągu dnia połaczonych z bólem okresowym- albo raczej dyskomfortem okresowym, bo nie jest to chyba taki stricte ból, przy którym miałabym się zwijać. Jest jednak wyraźnie odczuwalny. Czasem dwa, czasem pięć, różnie. Ten kwadratowy kształt przy twardnieniach... świetne określenie, najbliższe temu, co obserwuje. Jak to wszystko zmienia się z tygodnia na tydzień...
|
#1761 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzięki na info.Dziewczyny dzisiaj zrobiłam podobno rewelacyjny gadżet przydatny przy porodzie są to kulki tenisowe zawinięte w rajstopę ;p początkowo podchodziłam sceptycznie, ale jak wykonałam to naprawdę jest to super wynalazek ![]() Zatem dzielę się i polecam: http://www.youtube.com/watch?v=l-nhQsB9B_c
|
|
#1762 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1763 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pranie prawie się kończy, wszystko poprasowane, a dziada kuriera nadal nie ma
Dobrze, że leje, bo nigdzie się raczej nie wybieram, ale jutro mam USG i mi trochę nie pasuje siedzenie w domu. Mam nadzieje, że dzisiaj dojedzie.U mnie dzisiaj też obiadek z piekarnika - karkówka z ziemniaczkami pieczonymi, już mi tak pachnie w całym dołu ![]() Cytat:
Zrobię na bank i zapakuję na porodówkę ![]() [QUOTE=PurBlanka;48097294] Lipa z tym lekarzem, ja bym się wkurzyła po nastawieniu, że się dowiem co u Dzidzi a tu kolejny tydzień czekania No ale to tylko tydzień, jakoś wytrzymasz .Na pewno wszystko jest ok ![]() No dokładnie, rodzinka blisko, i trochę ludzi na około, którzy wspierają...No ale On powinien być, bo jest najważniejszy. Staram się jakoś trzymać, dół mnie łapie na wieczór...Dziękuje ! Może zacznij się pakować ? Albo chociaż sobie przygotuj co chcesz spakować A brzuszek masz śliczny ![]() Ja to wczoraj odchyliłam się do tyłu i bardzo mi się odznacza Dzidziol jak tak zrobię, jak orka w morzu Uwielbiam uczucie "bycia w ciąży", fajnie się patrzy na swój brzuszek, i nie tylko, tu można tyle ich oglądać /QUOTE] Grunt to pozytywne myślenie, a ja jestem przekonana, że jak się Maluszek urodzi, to TŻ zmieni myślenie i będzie chciał być przy Was jak najwięcej i jak najczęściej Z tym pakowaniem to sobie codziennie obiecuję, że zrobię to dzisiaj i coś mi nie idzie....czekam jeszcze na 2 koszule - powinny być jutro, musze dokupić majtki wielorazowe i mam wszystko. Ogólnie mam wszsytko pod ręką, więc jakby się wydarzyło coś to odpalam kompa, patrzę na listę i się spakuję w 10 min Nawet wodę z dziubkiem i lizaki mam zbunkrowane Ale na weekend śmigamy na wieś, do rodziny TŻta, więc torba już musi jechać ze mną, także nie ma bata - w sobotę będę spakowana ![]() Mnie w nocy trzeba przetaczać jak orkę na drugi bok! TŻ mnie często turla, bo ja nie mam siły! Ostatnio nawet stwierdził, że takie to małe w brzuchu, a tyle problemów już robi Cytat:
|
||
|
|
|
#1764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale przydałoby się chyba i podczas ciąży... I w ogóle dla ludzi z bólem pleców.
|
|
|
|
|
#1765 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja już nie mogę sobie znaleźć miejsca Jak chodze to mnie strasznie brzuch ciągnie, siedzieć nie mogę, bo krzyż boli jak nie wiem, a jak leże to mam taką zgage, że mało mi się nie uleje |
||
|
|
|
#1766 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, ja wlasnie na sr jestem i wiecie.co... Tz zapomnial, ze dzis mam, mimo ze mu mowilam i zostalam bez auta. Wzielam wiec rower i rowerem 8,5km fajnie sobie dojechalam
|
#1767 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczywiście - każdy brzuszek inny, ale bez wyjątku piękny
![]() Ja byłam dziś w pracy zawieźć zwolnienie i koleżanka na recepcji powiedziała że jestem chuda i wyglądam na 5 miesiąc Chyba trochę przesadziła... ![]() Przy okazji przejechałam się do centrum handlowego i kupiłam wreszcie jakieś staniki do karmienia. Jeden z HM taki sztywny, ale bez fiszbin (pewnie każda z nas go ma ) a drugi, naprawdę ekstra!!! w Kappahlu!!! Nawet nie wiedziałam że tam są takie staniki. Miękkie miseczki koronkowe i fiszbiny, ślicznie wygląda i dobrze trzyma. Do tego jest akurat promocja -20% na bieliznę więc kosztował 47 zł tylko Jeśli macie ten sklep w pobliżu to naprawdę polecam.
|
|
|
|
#1768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://parenting.pl/portal/jazda-na-rowerze-w-ciazy
II kreski - 14.02 pierwsze USG - 5.03 Alicja jest już z nami - 17.10.2014 15:30 Edytowane przez sweetdream90 Czas edycji: 2014-09-11 o 16:46 |
|
|
|
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem o czym mówisz! Ja jak stoję za długo to bolą stopy (bo spuchnięte od spodu) i plecy, jak siedzę, to kluje mnie pod żebrem, jak leżę to zgaga przychodzi! Mi się pare razy ulało niestety Chociaż ta zgaga to dopiero od wieczora tak męczy, w ciągu dnia da się żyć
|
|
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny dziękuje za słowa otuchy i wsparcie
Ja niestety jestem w szpitalu dzisiaj miałam wizytę kontrolną w szpitalu (myślałam że spr tylko mocz ciśnienie bo tak było zawsze) ale zbadali mi też przepływy w łożysku i niestety nie wyszły dobre... lekarz zadecydował mnie zatrzymać na kilka dni na obserwacji , dostałam już pierwszą dawkę sterydów na płucka Fabianka i jutro kolejna dawka... jestem zszokowana bo nie spodziewałam się tego w ogóle... No i najprawdopodoniej to jest przyczyną że F kiepsko przybiera... Ever jak dla mnie to mega nieodpowiedzialna jest jazda na rowerze w zaawansowanej ciąży i to jeszcze 8,5km....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:19.

i tyle to leczenia tutaj. 
Jak całe życie bez bakterii to teraz nagle włażą jak do ula 

to już wie tylko moje dziecię - bo to ono zdecyduje, kiedy zechce wyjść
I tez jak dotknę to chwilke jest a za chwile sie chowa i znów pokazuje!! Czuję aż kosteczki

13.12.13 

Oby tylko nic z tych bakterii nie dotarło do Maluszków
! Ja sobie dziś robię potrawkę jak ostatnio, kurczak marchewka i cukinia a do tego kus kus..A rodzice makaron po chińsku, jakoś w ciąży na samą myśl o nim mi niedobrze 

Jak chodze to mnie strasznie brzuch ciągnie, siedzieć nie mogę, bo krzyż boli jak nie wiem, a jak leże to mam taką zgage, że mało mi się nie uleje