|
|
#3781 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
Cytat:
2. Kurcze, nowa czyli jak nowa? Musiałabym odświeżyć niucha, ale gdzie one stoją, w mojej "wiejskiej" Sepho nie ma. Dugi? Jak będę w Kato to poszukam. Ok 3 lat temu mniej więcej miałam sampl FdB (chyba nowego zatem, czy są nowsze? ) i zarejestrowałam duszny słodki zapach potu, zatem pewnie cedr Na mnie cedr to również smród, chyba gorszy niż pieprze Chyba wrócę do prowadzenia kapownika z mini reckami - na początku perfumianej drogi tak robiłam, potem sobie darowałam, a widać to błąd. Ja chyba lubię nudne i słodkie, byle nie były tandetne i mdłe. Cytat:
Cytat:
amsakreska. Cytat:
Koszmarrrr Cytat:
Zgadzam się. Wilgoć to zło ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() 2. Heh, znam to, przerabiałam po weekendzie, chuopin w niedzielę po naszym "tygodniowym wdupiemaniu" oznajmił że brakuje tylko porozrzucanych strzykawek Pudełka po pizzy bleeh, to nie był bałagan, to był już syf ![]() 3. kochaaaam ) Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-11 o 13:38 |
||||||
|
|
|
#3782 | ||||
|
BAN stały
|
Niestety nie, będzie wieprzowina
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3783 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
FdB nowe to lutenstiarskie jak mniemam, nowszych chyba nie ma? Nie widzę specjalnej różnicy między starą wersją Shiseido ale jam profan. Cedru tam faktycznie po kokardę, mnie wkurzał nie nutą potu a takim "męskim musowaniem". |
|
|
|
|
#3784 | |||||
|
Zakorzenienie
|
no nie mów, że auto dedli?
Cytat:
ale zamarzyła mi się chrupiąca skorupka na rybie ![]() Cytat:
![]() w nowym też, ale tu "przepalamy" kozą i w efekcie zamiast smrodu zgnilizny, mamy smród dymu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ad2. a co dodajesz do buraków? (szukam nowych smaków) Cytat:
to mnie trafia ![]() ad2. no coś w tym jest , ale i tak mnie nie stać we wtorek leci pierwszy implant ![]() nie no, dobijcie mnie
|
|
|
#3785 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Flo, wybacz - kto sprząta w makijażu?
Względem buraków, to nie pamiętam dokładnego przepisu,ale swego czasu robiłam taką sałatkę: buraki pieczone pokrojone w cieniutkie plasterki, mix dowolnych sałat, ser typu feta / pleśniowy (jak kto lubi), do pokropienia oliwa z oliwek + ocet balsamiczny. Opcjonalnie pasują do tego bardzo świeże figi ![]() A rybę z chrupiącą panierka to nawet bym i zjadła - ale jakby mi kto podał. Nie lubię smażyć, bo całą chałupę potem wietrzę
|
#3786 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ofkors że szlachta zubożała ale jednak ![]() a tak serio ja zawsze! mam makijaż, nic nie robię bez majkapu, tzn. tylko śpię ![]() ok. a do pieczenia coś dodajesz (bo ja czasem cebulę, szalotkę, przyprawy - tymianek, kminek, o! teraz zastanawiam się nad kuminem) ocet i oliwę dodaję przed pieczeniem nie ma dla mnie ratunku
|
|
|
#3788 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Do pieczenia buraczków? Zioła (rozmaryn, tymianek) i oliwę. Zawijam we w folię aluminiową i tak piekę ze 40 minut, zależy od wielkości buraka. Jeszcze mi się przypomniała papryka pieczona faszerowana bryndzą - też z rozmarynem. Pychotka!
|
|
#3789 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu wbijaj i gadaj no chyba że tak Cytat:
Cytat:
Cytat:
czyli już za późno
|
||||
|
|
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pewnie jeszcze masz ładną cerę więc nie straszni Ci przypadkowi oglądacze typu kurier, bądź sąsiad ![]() ja piekę na blaszce otwarte paprikę, małą, faszerowaną robię z przyprawioną (różnie) fetą, ale nie pieczoną ino obgotowaną i zalewam zalewą octowoolejaną ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- oć poryczym razem )ide ryrać dalej
|
|
|
#3791 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
i przeżył, więc chyba nie jest tak źle poza tym wychodzę z załozenia, ze jak siękomu nie podoba, niech nie patrzy.Obgotowanej papryki jeszcze u mnie nie grali, można by spróbować Zgłodniałam przez te przepisy
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I akurat brak tapety to najmniejszy problem ![]() Ale co tam, pewnie gorsze rzeczy widzieli, mam nadzieję
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od ponad pół roku mamy jedno auto, i jak go potrzebuję w ciagu dnia (czyt częęęęśto) to zawożę chuopina do pracy bladym świtem, ale teraz on ma szkolenia po robo w innym mieście i mursi mieć wóz do 19stej Więc się wożę 2. 3. Eeeee do pieczenia nic Później wszelkiego rodzaju kwas octy etc, japka, szalotka róż ceb czerwona, pieprz, standard. Nie lubię buraków o smaku tymianku Także, jesteś bardziej zaawansowana kulinarnie - ja dopiero raczkuję Dodaję rukolę, wszelkie pleśniowce, orzechowce lub pomarańcze. Frestajlowo łączę. ![]() 4. To się robi tak, sprzątanie zaczyna sie wzrokiem, trzeba ogarnąć wszystko wzrokiem i poplanować kolejność. 1 - myjesz gary - zmywara itp słowem opróżniasz zlew i wszelkie klamoty co się do mycia nadają i zalegają na blatach, stołach. Myjesz blat/stół. 2. Zbierasz resztę klamotów wszelakich i chowasz bylegdzie - ja do szuflad bo w tym celu posiadam szuflandie w chałpie żeby sprzątanie trwało minimum. Wszystko co na widoku - sruuuuu do szaf, szafek etc. 3. Jak już masz "pusty" dom, wolną przestrzeń, używasz przyjaciela - odkurzacz Wsyszasz jak leci. 4. Jak reszta kurzu osiądzie - szmaticzku i przecierasz kurze z mebli - element, który an co dzień pomijam, ale dla gości robię wyjątek Tzw wersja deluxe 5. Na koniec - zwieńczenie dzieła - myjesz podłogi. (Druga najgorsza czynność zaraz po myciu okien ) 6. Ja zawsze w tym punkcie maluję pazur dolny. A potem nakrywam do stołu. 7. Siadasz na Wizaż i czekasz na gości ![]() 7a. Odpalasz YC
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-11 o 15:53 |
|
|
|
|
#3794 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ja zaczynam od zgarnięcia gratów z podłogi i wsadzenia ich do OPOWIEDNICH szaf. Od razu robi się luźniej. Potem zmywanie, blaty, stoły, odkurzanie, na końcu lustra jeśli trzeba. Lubię sprzątać pokojami (pomijając odkurzanie) i odhaczać w myślach załatwione
|
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ha! Czyli kolejność mam właściwą, zamysł, koncepcję, plan działania. Odhaczanie jest najfajniejsze ![]() Ad sprzątania jeszcze, to jak mam chuopina na stanie, to jest lepiej bo on zawsze dostaje najgorsze czyli łazienke, kajbel i klatkę schodową Ale to "przed" wizytacjami Ja zazwyczaj wówczas coś gotuję. Jak sprzątamy dla siebie to ponownie - freestajl, kto ma na co akurat więcej sił. Aczkolwiek kajbel to jego działka zawsze. Kurcze, dopiero po weekendzie wybędę na miastowe niuch-testy Dzięki za cynk
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-11 o 16:49 |
|
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Wciągnęąam się na amen w oglądanie Hannibala
tego serialowegoJak widzę te potrawy, to az mi ślinka cieknie, zjadłoby się jakies dobre mięsko ![]() i Madsa na deser ![]()
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
joł baru
Specjalnie dla gryxa zdjęcie do analizy kolorystycznej Cytat:
Rachelo mam taki sam plan
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Kolory kolorami ale poza zombiaka no wiele ma, ale na szczęście nie wszystkie. Już spalę te napoczęte, ale więcej nie kupie, myślałam, że to jakie cuda będą a tak serio to lekka tendetka Nie są warte tej kasy. |
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
No i jeszcze barwi paznokcie na pomarańczowo ![]() Obadaj a list i wicked
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
A Ty nie widzisz że kaczki puszczam po morzu????
Nawet kamulec się uwiecznił ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
A które są fajne? ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- A no druga wymiata....
|
|
#3804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Lubię Kwiat śliwki, Soft Blanket, Rumiankową herbatkę umiarkowanie lubię, Beachwood, Midnight Jasmine (nie, nie pomyliłam się ja i jaśmin ) White linen&lace, Loves me Loves me not, Sun&Sand, Lake Sunset. Czasem mam ochotę na Black Coconut a czasem jest sztuczny. Pogrubione lubię zawsze. aaa, i ja nie znosze wosków |
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() :brzyda l:2 A czym się różnią woski ? To nie te same zapachy co we świecach?
|
|
#3806 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Polecam ślimaki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Chwiać się będziesz? Piłaś wino do kolacji, jak Liszowska? ![]() Jesteś rozmytym przedwiośniem |
||||
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rispeeeect maaaaan.2. Koegzystencją rozpierdzielają się w drobny pył, i ja nie lubię mieć "zajętego kominka" albowiem lubię zmieniać zapachy, palić sobie coś a potem za np godzinkę co innego, a jak mnie kaprys najdzie to za pół jeszcze cos innego. Lubię idę świecy i knota - zapalam kiedy chcę. Nienawidzę babrania sie z woskami ble. Znów oddam komuś na prezent BŻ.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-11 o 19:22 |
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdraszczam
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Łeeeeee wczesna wiosna tzn końcówka zimy... Czy co....
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
Jak się człowiek uprze to i kaczę puści pod falę2 Ale wiesz że jak zostawiłam ten wosek w kominku to po ponownym odpaleniu on już nie waniał.... Ogólnie szkoda kasy ..... A tu sprzedają olejki lawendowe i one pachną inaczej niż te polskie...
|
|
#3810 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

bo potem wycofują albo coś 

amsakreska.

Pudełka po pizzy bleeh, to nie był bałagan, to był już syf
kochaaaam 
A mnie nie stać ani na naprawy ani na porządnego prawnika, żeby ustalić prawo własności. No, ale ja się przecież pieszczę, jak to mi jedna Wizażanka ładnie napisała

więc nie straszni Ci przypadkowi oglądacze typu kurier, bądź sąsiad 
Od ponad pół roku mamy jedno auto, i jak go potrzebuję w ciagu dnia (czyt częęęęśto) to zawożę chuopina do pracy bladym świtem, ale teraz on ma szkolenia po robo w innym mieście i mursi mieć wóz do 19stej

Rispeeeect maaaaan.
Pracuję nad tym jeszcze