|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
a u mnie zahuczało, zagrzmiało, coś trzasło, pierdykło i nie mam prądu.
babka w piekarniku opadła ![]() dobrze ze bateria w laptopie 95% |
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Diorisho, no to przybij piątkę. Też się tak stresujesz?
Ja wczoraj bitą godzinę "jeździłam" - ruszałam, zatrzymwałam się i skręcałam w prawo. :P Nie wyobrażam sobie siebie na normalnej drodze Angelika, fajna sukienka, ale zupełnei nie na moją figurę. Poziomkowa, dlatego ja przestałam odkładać małą do łóżeczka, bo zawsze na tym się kończyła drzemka. Śpi sobie na kanapie, ja siedze kawałek dalej, czasem śmignę do kuchni/łazienki na moment. No czuję się uwięziona, ale jeszcze gorzej jest jak jest niewyspana i marudzi i płacze pół dnia. Wieczorami naprawdę działa między nami jakieś wi-fi i jak już śpi a ja odejdę na parę kroków to sie budzi z krzykiem. Wczoraj Tż wziął ją do łazienki taką zapłakaną, żebym chociaż zęby umyła... Wiem, że to niedobrze, ale co zrobić... Ona nie przestaje płakać, więc żadne wypłakanie się nie wchodzi w grę. Nawet przy nas płacze. A co do pchacza, to jeśli w ogóle to jak najszybciej kup. Bo jak już zacznie sam chodzić to będzie mu zbędny. :P Zuzia ma mega radochę od jakiegoś czasu, wcześniej się bała jak to ona. Czarna, ładnie Ci i tak. Zazdroszę tak bujnej czupryny W czym śpią Wasze dzieci? Bo Zuzka wkurza się w pajacykach, nienawidzi mieć skrępowanych nóg. Więc tylko zwykłe piżamki wchodze w grę. Jeśli i Wasze maluchy śpią w piżamkach a nie pajacach, to podpowiedzcie prosze, gdzie kupujecie.
http://www.suwaczki.com/tickers/gg64cwa17bxk6227.png Na blogu: Książki, uszywki i nauka angielskiego dla maluszków Edytowane przez teacherka Czas edycji: 2014-09-11 o 14:36 |
|
|
|
#4623 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-09-11 o 14:39 |
||||
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym razie zaopatruje się w nie w Primarku
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
Agabuu, straszne!
Biedna Antosia Dobrze, że to mleczaki... A i Tobie współczuję, moja nieułamanymi ząbkami potrafi nieźle podrapać...
|
#4626 |
|
Zadomowienie
|
dziewuchy !!! ogromne kciuki
![]() ![]() za prawko
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Emilce przebiła się prawa dolna czwórka, a reszta czwórek pewnie na dniach. Kurczę kiepsko to znosi, ale to podobno okropny ból. No nic będziemy jechały cały czas na nurofenie.
Dzisiejszy dzień to masakra. Pierwsze spanie miała dopiero o 10:30, czyli 2,5 h po tym co powinna. Na drugie jeszcze nie zasnęła, ale pewnie zaraz padnie i ja razem z nią o już śpi, idę szybko szykować obiad dla Kamila i mykam do spania
|
|
#4628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko ze mi by tez net nie działał. Cytat:
leo chociaz tyle nie płacze, ale za to bez kp nie zaśnie. Teraz śpi na łóżku a ja bym chciala isc na dol do kuchni obiad robic. Bo potem będzie mi sie kręcił pod nogami co nie jest zbyt bezpieczne. A ty mówiłaś ze Zuzia umie schodzić z łóżka? Leosiowi sie zdarza, ale tez nieraz chce schodzić najpierw głową także nie moge go zostawić.
|
|
#4629 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a rano i tak budzi się bez nich ![]() sama jeszcze nie kupiłam żadnej ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
i też bez przerwy nurofen bo żadne zele do smarowania nie pomagają bidulki te nasze dzieci |
|||
|
|
|
#4630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Okropnie się stresuję Ja nawet nie wiem który to pedał gazu a który hamulec Cytat:
![]() passion i isabel- dzięki za kciuki. Czuję,że się baaaardzo przydadzą ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- teacherko miałam jeszcze pisać,że Ewunia śpi w rampersie. A wczoraj pierwszy raz załadowałam Ją w śpiworek ( ciągle się odkrywa) . Bardzo Jej się podobało
|
|||
|
|
|
#4631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
będzie dobrze |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam właśnie Julci bluzę z Next'a.
On-line była przecena na 5 funów
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
Isabell, dobrze, że jest net
![]() ![]() Tak, skarpetki do piżamki póki co konieczne, bo moja Zuzka tak się wierci i rzuca, że kołderka jest poza nią. Dzięki za kciuki ![]() Poziomeczko, Zuzia już za każdym razem schodzi pięknie, czasem już od połowy łóżka odpycha się tyłem Czarna, dzięki, szkoda, że u nas Primarka niet. ogladałam co dostępne na allegro. 40 zł za 2 pary, nie tak źle. Ale chyba i tak zamówię z Cartersa przecenili takie, które mi się najbardziej podobały, niecąłe $14 za dwie piżamki, więc super. Ja-ika, biedna Emilka, ale u Was chociaż już niezły wysyp. Szybko będziecie mieć z głowy. U nas mam wrażenie, że ciągle boli ją na zeby, a nowy zab raz na miesiąc-dwa wychodzi.
|
#4634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale musi się męczyć bidula
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
Diorisha tez tak zaczynałam prawko, jak typowa blondynka
zdałam za drugim ![]() Ja M od początku pokazywała jak ma schodzić, odwracalam Ja i wczoraj sama zaczęła tyłem ![]() Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
Diorisha, ja też nei do końca czaiłam, ale jakoś poszło. A kurs teoretyczny robiłam w e-learningu.
Zozstały mi tylko do zaliczenia wykłady z pierwszej pomocy. Isabel, za każdym, absolutnie każdym razem ją odwracaliśmy jak chciała się rzucać z łóżka w dół w taki sposób, żeby najpierw nóżki i pupa a dopiero potem reszta. Załapała już dobry miesiąc temu, teraz to już jej przychodzi zupełnie naturalnie. Odwracajcie Piotrusia i zalapie. Dobra, zmykam, bo zaraz Tż wróci i pakujemy się, bo postanowiliśmy zaszaleć ostatni raz i jutro jedziemy na weekend nad morz e
|
#4637 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na to właśnie liczę
![]() Cytat:
Nawet nie mogę poćwiczyć w naszym aucie bo mamy automat : ( Ogromne brawa dla M. Ewunia póki co raczej przodem wychodzi ![]() Cytat:
Ależ super wypad ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Zasiedziałam się z Wami przy tej kawie. Uciekam bo obiecałam starszakowi szarlotkę a i pracę domową musimy odrobić. Cześć i czołem ! |
||
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa Poziomko, u nas też bez KP nie ma spania. Nie jesteś sama
|
#4639 |
|
Zakorzenienie
|
Julianie sto lat czystego szczęścia ![]() Iga, Erni, Tymek najlepszości ja obstawiam jakiś wirus, bo brzuszek przeszedł, ale co jakiś czas pokasłuje/krztusi się... ale temperatury i kataru już nie ma ![]() logoasia brawa dla Marcina ![]() I gratuluje córeczki pszczoua, jak pisały dziewczyny - rehabilitacja cuda czyni Lola, Jaśko tez próbował wymusić noszenie, ale że mu nie wyszło, to się już grzecznie na podłodze z innymi dzieciakami bawi ![]() rusałko Madziuchna Jaśkowi kupiłam 21 Diorisha, łoooo kopę czasu Ależ Ewcia pogoniła - śliczna jest misia brawo dla Korna ![]() dirty tez oglądałam maminsynków ![]() A Top Chef mi się podoba - planuję tym razem całego obejrzeć teacherka ![]() Janek śpi w bodziaku i śpiworku, a w żłobie w bodziaku i w pajacu. czarna zdrówka papalinka, super wieści, może to głupio zabrzmi, ale trzymałam kciuki za Oli pupę ![]() Przeleciałam Was, zeżarło mi cytowanie, przeleciałam jeszcze raz, ale już szybciorem, bo mam w domu wyjca i 4 rocznicę ślubu ![]() Jutro będzie spokojniej, to się wczytam |
|
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana Ewunia |
|
|
|
|
#4641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
Vea najlepszosci i dużo milosci
piękna suknie mialasWysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4643 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mojej kuzynki córeczka miała koszmarny pierwszy tydzień wyła itd. a teraz idzie z uśmiechem na twarzy do przedszkola i wychodzi z niego z uśmiechem ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
takie półspiochy są super ma przynajmniej zakryte stópki ale ostatnio się wkurza na spodnie wiec spi z nóżkami gołymi ale ma grubą kołdrę wiec cieplusie nóżki jak wstaje
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Ninka brawo, dzielna dziewczynka!
Lola a Alek jak dzisiaj? Za nami mega intensywny dzień, byliśmy w Tropical World w Leeds i było świetnie ![]() A jutro muszę jechać do roboty zawieźć wypowiedzenie :/ nie chce mi się
|
#4645 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na zakupach dla Niny po ubrania na każdą pogodę, kombinezon na deszcz, na nie deszcz, buty, czapki, wełniana bieliznę. .. masakra! Ta reklama prince polo o drapiacych swetrach Gunnara to prawda, musiałam kupić wełniane body, rajtuzy i skarpetki
a i poszła kasa w tysiącach Ale ale! Przyszła sukienka i jest super! ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- O co chodzi z farbowaniem sobie włosów na różowo na fejsie?
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#4646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4647 |
|
Zadomowienie
|
Czarna, ale ty masz piękne te włosy!
ja dziś byłam podciąć swoje, kilka lat rozjaśniania mocno je zniszczyło i na ciemnych to było niestety bardzo widać ![]() Dorishka to jakbyś była wolniejsza, to my z Lilą chętnie a ten, tego, programu o żonie dla rolnika nie oglądałam, jakoś nie mogę trafić, hehe
|
|
|
|
#4648 |
|
Wtajemniczenie
|
No to zawsze tak ludzie robią
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#4649 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko woda psikam i sciagam fridamasc majerankowa pod nos klade go wysoko spac, ostatnio nawet w wozku... naklejem plasterek aromactiv gdzies blisko lozka... ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() pracuje w sklepie odziezowym w sieciowce
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Ja wczoraj bitą godzinę "jeździłam" - ruszałam, zatrzymwałam się i skręcałam w prawo. :P Nie wyobrażam sobie siebie na normalnej drodze
Wieczorami naprawdę działa między nami jakieś wi-fi i jak już śpi a ja odejdę na parę kroków to sie budzi z krzykiem. Wczoraj Tż wziął ją do łazienki taką zapłakaną, żebym chociaż zęby umyła... Wiem, że to niedobrze, ale co zrobić... Ona nie przestaje płakać, więc żadne wypłakanie się nie wchodzi w grę. Nawet przy nas płacze. 

No i troszkę małomówna jest
i nie będę wyglądać w niej źle 

Ewunia póki co raczej przodem wychodzi 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)