Mamusie Marcowe 2015 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-11, 16:51   #4141
Missandei
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ja od urodzenia uzywalam tylko body. Zawijalam pieluszkę, aby nie ocierała o pępek i to wszystko. Poza tym tu nikt nie używa kaftaników, Tesciowa nie mogla tego przeżyć ale niezbyt sie tym interesowalam.
Ogólnie juz chyba kaftaniki odchodzą do lamusa nawet tego tak nie widuje po sklepach

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 16:52   #4142
lejdi_aga13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Od razu? Ja bym w ogóle nie znalazła jakbym wczoraj filmikow na YT sobie nie włączyła Dzidzia jest tak nisko, że na pewno bym jej tam nie szukała Trudno jest znaleźć i utrzymać to tętno, ale nie da się pomylić z naszym, bo serduszko dziecka bije dużo szybciej
hehe jak dostane niedlugo na pewno sproboje

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Duzo kolezanek mialo ten wozek i chwalily sobie za granica drogie dlatego jak mam okazje, a moja rodzinka jezdzi co roku do Polski, to zawsze o cos poprosze zeby kupili
tez własnie bym go chciała. A jeszcze ja prałam poszewke z gondoli to ciezko załozyc pozniej-lepiej pod dziecko dac pieluszke tetrową

Missandeina miniaturce to jestes Ty?
Julia Renata 28.01.2014 11:30

Nataniel 16.06.2009r.

Marzec 2015-

29 tydz

Edytowane przez lejdi_aga13
Czas edycji: 2014-09-11 o 17:02
lejdi_aga13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:08   #4143
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
To ja się chwale czapencjami
Ale śliczne. Coś czuję że niedługo chyba się wybiorę na pierwsze zakupy, bo widzę że jestem do tyłu w porównaniu do Was
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:12   #4144
mama_kasia88
Raczkowanie

My też od początku bodów używaliśmy i też podwijaliśmy pieluszkę JA się "bałam" kaftaników w sensie że Młody machając rączkami coś tam sobie zahaczy ten pępuszek, body były bezpieczniejsze.... Swoją drogą, serio ten "odpadający kikut" był moją zmorą Przerażał mnie :P a jak odpadł to płakałam bo myślałam że to przez mnie :P Heh ale mi się śmiać ze mnie chce
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:13   #4145
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez plusia6 Pokaż wiadomość
Witajcie też będę marcową mamusią 2015, mogę dołączyć? jestem obecnie w 15 tygodniu
Witaj
Ja z tego wątku chyba ostatnia będę, bo u mnie dopiero 12 tydzień i termin na 29.03.
Stary 2014-09-11, 17:15   #4146
mama_kasia88
Raczkowanie

a jeszcze co do rozmiaru to mi się wydaje że póki dzieciatko jest tak przykurczone to własnie średnio dobrze mu w za dużych ubrankach
Też chyba zalezy od długości malucha... mówię nasz miał standardowe 56 cm, ale wagowo zaszalał -powtórze 4340 (gdzie dzieci w okolicach 3,5kg się rodzą) a i tak w tych najmniejszych rozmiarach dosłownie pływał...
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:21   #4147
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Pytalam, bo zalezy mi na zrobieniu zakupow przez internet zaplaceniu a mama tylko odbierze produkty w grudniu, a widze ze smyk jest w wielu miastach w Polsce, wiec nie jest to maly prywatny sklep, chyba ze poleci mi ktos inne strony internetowe albo sieciowe cos w tym stylu z artykulami dzieciecymi, zeby byl to sklep zaufany przez was nie chcialabym wplacic pieniedzy za zakupy, ktorych pozniej nie dostane.
Nie ma obawy. To duża sieć sklepów, a nie jakiś mały anonimowy. Jednak rzeczywiście nie najtańszy, ale za to wszystko albo prawie wszystko w jednym miejscu.
Stary 2014-09-11, 17:21   #4148
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Witaj
Ja z tego wątku chyba ostatnia będę, bo u mnie dopiero 12 tydzień i termin na 29.03.
spokojnie wszytsko wyjdzie w praniu
Stary 2014-09-11, 17:38   #4149
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Pytałyście o rozmiary ubranek. Dla mnie też to wszystko jest nowością, więc szukam jakiś poradników, tutaj fajnie opisali temat:
http://www.mamazone.pl/artykuly/male...a-dziecka.aspx

a tu znalazłam listy do wydrukowania- uwielbiam takie rzeczy, jest wtedy porządek i czuje się pewnie,że o niczym nie zapomniałam
http://abc-bobasa.pl/img/cms/dokumen...o_szpitala.pdf
http://abc-bobasa.pl/img/cms/dokumen...ta_zakupow.pdf

a tutaj wzór planu porodu, przyda się później
http://www.feminasum.pl/artykuly/cia...c-plan-porodu/
dzięki ci kochana za linki.... super przydatne !

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Razem z tztem dostaliśmy od jego brata i zony kasę na urodziny z zaznaczeniem, abyśmy gdzies razem pojechali. No i wlasnie kupiłam na gruponie weekend w hotelu na północy Szkocji czekam teraz z maila z najbliższym wolnym terminem do zarezerwowania
jej ale fajnie-zazdraszczam.... też bym gdzieś wyjechała,najlepiej gdzie słoneczko I ciepło
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 17:40   #4150
emily863
Zadomowienie

Moja siostra podesłała mi dzisiaj link do informacji o organizowanych przez Mamo to ja warsztatach dla przyszłych rodziców. Będą w wielu dużych miastach. Są gwarantowane jakieś upominki, konkursy. Ja na pewno się wybiorę.
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
Stary 2014-09-11, 17:42   #4151
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
zgadzam się, ładną mają przebitkę na ubraniach i wózkach, dużo taniej można znaleść w internecie. Spory wybór wózków jest w Magnolii i Smyku koło Factory we Wrocławiu, ale na pewno tam kupowac nie będę, za drogo
słyszałam ,ze w Astrze jest duży wybór wózków I na UL Długosza podobno jakaś hurtownia. Nie byłam jeszcze ale zamierzam sprawdzić oba miejsca -A wy macie we Wrocławiu sprawdzone jakieś miejscówki gdzie można w dobrej cenie "karete " kupić?
Stary 2014-09-11, 17:45   #4152
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
słyszałam ,ze w Astrze jest duży wybór wózków I na UL Długosza podobno jakaś hurtownia. Nie byłam jeszcze ale zamierzam sprawdzić oba miejsca -A wy macie we Wrocławiu sprawdzone jakieś miejscówki gdzie można w dobrej cenie "karete " kupić?
Ja ostatnio trafiłam na stronę sklepu z ulicy Wyszyńskiego. Osobiście tam jeszcze nie byłam. "Mojego" Bebetto Luca tam nie ma, ale za to jest wiele takich, których na innych stronach nie widziałam. http://www.altrak24.com

Edytowane przez emily863
Czas edycji: 2014-09-11 o 17:47
Stary 2014-09-11, 17:49   #4153
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja siostra podesłała mi dzisiaj link do informacji o organizowanych przez Mamo to ja warsztatach dla przyszłych rodziców. Będą w wielu dużych miastach. Są gwarantowane jakieś upominki, konkursy. Ja na pewno się wybiorę.
no to się zapisałam
Stary 2014-09-11, 18:06   #4154
judkaaa
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki za informację! Zapisałam się od razu!
Stary 2014-09-11, 19:04   #4155
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja byłam w askocie na zakrzowie, bardzo duży wybór wózków w róznych cenach, ale później je sobie porównałam z netem i jednak na allegro taniej:/ koło domaru mają swój drugi oddział
Stary 2014-09-11, 19:17   #4156
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
zapisana tylko jak tu teraz namówić męża niepotrzebnie powiedziałam mu ile to będzie trwać... ale powinien być świadomym i zaangażowanym tatusiem, poza tym kobietom w ciąży się nie odmawia
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 19:23   #4157
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
zapisana tylko jak tu teraz namówić męża niepotrzebnie powiedziałam mu ile to będzie trwać... ale powinien być świadomym i zaangażowanym tatusiem, poza tym kobietom w ciąży się nie odmawia
Powiem szczerze, że ja mojego męża nawet nie namawiałam, bo wiem że by na coś takiego marudził i idę z siostrą. Poza tym i tak miałby wymówkę, bo pracuje wtedy na popołudnie.
Stary 2014-09-11, 19:32   #4158
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję ja też się zapisałam

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 19:51   #4159
martunka88
Rozeznanie

Cytat:
Powiem szczerze, że ja mojego męża nawet nie namawiałam, bo wiem że by na coś takiego marudził i idę z siostrą. Poza tym i tak miałby wymówkę, bo pracuje wtedy na popołudnie.
a mój pracuje do 16 i ma 5min. drogi do miejsca warsztatów, ale jeśli jakoś mi się wywinie to też wezmę siostrę, albo babcię- blisko siebie mieszkamy na pewno chętnie się ze mną wybierze
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 19:58   #4160
niunia_ona
Zakorzenienie

hej;D
gdyby ktoś potrzebował oliwkę i oczywiście smaruję się nią by zapobiec rozstępom to w naturze są Bambino są w przecenie za 9,49
ja właśnie mam resztki także kupiłam

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Mi się wydaje, ze smyk jest bardo drogi i te same produkty mozna dostać gdzies indziej o wiele taniej.
no popieram Cię w smyku można jak już to czasem z przeceny coś zakupić
ja oglądałam w pepco mają tanie i nawet w miarę dobre ciuszki dla dzieci i inne artykuły dla niemowląt

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5

Edytowane przez niunia_ona
Czas edycji: 2014-09-11 o 20:18
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 20:13   #4161
mama d
Raczkowanie

Cześć moje panie. Tydzien za tygodniem i juz prawie 14t - alez ta ciaza mi leci.
W pracy juz wszyscy wiedza wiec od razu mi lepiej, mdlosci ustapily = zaczynam sie wkoncu cieszyć
Co do tego co piszecie to naprawde jest czas, tez nie ma co sie zakopywac i juz kupowac bo naprawde to co pisze o wyprawce do szpitala (kilka sztuk) starcza w zupełności. Oczywiście wiem ze rozsadek wtedy zostaje w domu bo te malenkie ubranka sa rozkoszne
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 20:15   #4162
nouvelle2
Zakorzenienie

hej dziewczyny witam się wieczorową porą z podróbką bake rolls'ow z lidla pomidorowo-bazyliowych (pychota, polecam!)

Cytat:
Pytalam, bo zalezy mi na zrobieniu zakupow przez internet zaplaceniu a mama tylko odbierze produkty w grudniu, a widze ze smyk jest w wielu miastach w Polsce, wiec nie jest to maly prywatny sklep, chyba ze poleci mi ktos inne strony internetowe albo sieciowe cos w tym stylu z artykulami dzieciecymi, zeby byl to sklep zaufany przez was nie chcialabym wplacic pieniedzy za zakupy, ktorych pozniej nie dostane.
nie wiem jaka konkretnie półka cenowa Cie interesuje, ale na http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/nowosci znajdziesz wszystko dla niemowlaka, oprócz wózków i to w atrakcyjnych cenach Strona zaufana i sprawdzona Tak samo możesz zamawiać na 'sklepach allegro', jeżeli boisz się od prywatnych użtkowników. Ja tak bardzo często zamawiam i jeszcze nigdy się nie zawiodłam największy wybór wózków w internecie jest chyba na bobowózki i to też jest sprawdzona strona Nie obawiaj się sklepów internetowych, bo w baaardzo dużej większości to są normalne sklepy, które nierzadko lepiej traktują klienta niż stacjonarne Ja w internecie kupuję co najmniej raz w tygodniu od kilku lat na różnych stronach i nacięłam się tylko raz na allegro u prywatnego użytkownika Porównaj tylko koszty wysyłki, bo tu bywa różnie. Natomiast często jest tak, że od jakiejś kwoty zakupów, wysyłka jest gratis

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 20:25   #4163
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Witaj
mam ten sam termin więc będziemy we dwie

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 20:27   #4164
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie też będę marcową mamusią 2015, mogę dołączyć? jestem obecnie w 15 tygodniu
witaj

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Oooo jaaa Wreszcie skończyłam nadrabiać

Odnośnie wyprawki: ja ją chcę przeciągnąć jak najdalej. Duże, drogie rzeczy wybiorę sobie wcześniej i mąż będzie zamawiał/kupował jak ja będę w szpitalu. Mam nadzieję, że sobie poradzi. Ciuszków nie chce mi się kupować, bo dla noworodka wszystkie są takie same. Przed narodzinami kupimy tylko to co będzie potrzebne od razu i nie będzie się dało kupić w ikei Nie jest to kwestia zabobonów, a tego, że przestraszyłam się po poronieniu i boję się, że coś pójdzie nie tak i trzeba będzie to pakować - strasznie mnie to przeraża, ale wiem, że to głupie i bez sensu, może mi się jeszcze odmieni.

a listę wyprawkową zrobiłam sobie na tyle ile umiem, czyli same te duże rzeczy, bez ręczników, pieluch, rzeczy higienicznych dla mnie i dla dziecka, ubranek i już wyszło mi 7500

Resztę skopiuję od nouvelle, bo wszystko co wybiera jest idealnie w moim guście Sypialnie macie super Ja mam połowę mieszkania z czarnymi ścianami

My imiona mamy wybrane już od dawien dawna: Daria i Miron, ale ostatnio chodzi nam po głowie Edzio i na Dzidzię mówimy Edek i wiemy, że tylko nam to imię się podoba, ale przecież Edward to piękne imię My mieliśmy kryterium takie: dwusylabowe, z literką 'r', mało spotykane, ale bez udziwnień i miało się nie zdrabniać i tu nasz mały Edzio nie pasuje Moi rodzice aż się wzdrygają na to imię, ale mówią, że zrobimy jak chcemy najwyżej dziecko nam nie wybaczy i zmieni sobie później
U nas lista wyprawkowa opiewa na podobną kwotę, z tym że muszę przejrzeć rzeczy po siostrzeńcu, bo okazuje się, że nawet podgrzewacz do butelek mam Także może trochę ta kwota się zmniejszy. Tyle, że wszystkich ubranek w to nie wliczałam

dziękujemy! My jak już będziemy zupełnie na swoim też chcemy mieć sporo czarnego we wnętrzach, na pewno nie ograniczę się do jednej ściany

a co do imion- Edward już chyba do końca życia będzie mi się kojarzyło z tym wampirem ze Zmierzchu

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
hej hej

witam się w ten bury deszczowy dzień, zjadłam śniadanko ( dzisiaj były tościki), odprowadziłam córcię na autobus, nadrobiłam co naskrobałyście przez te parę dni i jeszcze pikę karpatkę a wieczorkiem przełożę bita śmietaną i będę się zajadać. Strasznie mnie wzięło ostatnio na słodkie,ale na szczęście na wadze od początku ciąży tylko + 0,5 kg więc nie jest źle.

Wczoraj w biedrze kupiłam pyszne jabłka takie duże normalnie najeść się nimi nie mogę. Dzisiaj też idę po świeżą dostawę

A teraz tak z innej beczki, w miejscowości nie daleko mnie dziewczynie zmarło w szpitalu dziecko. Całą ciąże zniosła bez problemu, termin przeszła i dostała plamień z krwią. Od razu pojechała do szpitala, niestety lekarze zwlekali z cc i zdecydowali na drugi dzień że nie ma już na co czekać. Okazało się że dzidzia urodziła się owinięta pępowiną i miała w płucach zielone wody i niestety po godzinie zmarła. Masakra co Ci lekarze sobie wyobrażają. Najprawdopodobnie bedą mięli sprawę w sądzie o doprowadzenie do śmierci tego dzieciątka, a matka tego dziecka powiedziała ze doprowadzi do zamknięcia oddziału położniczego.
Od razu mi się przypomina ten szpital we Włocławku, co było w tym roku kilka przypadków totalnego zaniedbania Natomiast nie ma się co łudzić, że z tego powodu zamkną oddział położniczy... Lekarze w jakiś cudowny sposób potrafią się wykręcać z takich sytuacji. Co najwyżej dyscyplinarka + zakaz wykon. zawodu na jakiś czas...

Aż mam ciarki....

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
haha ten patent mi się podoba)

po pierwsze pozycja siedząca to pozycja wymuszona, nie wiem jak u Ciebie, ale mi lekarz powiedział, żeby po pierwsze nie siedziec przed kompem dłużej jak 4 godziny (BHP) czesto robić sobie przerwy, a siedzieć max 6 godzin przy biurku, a ty szalejesz z tymi 11 godzinami
dzien dobry u mnie coś na deszcz sie zanosi:/
Ten przepis z max 4 godzinami przed kompem to jest jeszcze z czasów komputerów starej generacji (chodziło tu o promieniowanie, nie o wymuszoną pozycję siedząca, co jest osobną kwestią) Przy tych nowych komputerach, trzeba by leżeć brzuchem na monitorze, żeby było szkodliwe działanie Nie mniej jednak, fajnie to wykorzystać i z tego powodu dłużej odpoczywać w domku Ale jak ktoś nie może sobie pozwolić na krótszą pracę przed komputerem to nie ma się co martwić

Stary 2014-09-11, 20:45   #4165
lesyeux
Zadomowienie

a u mnie dzisiaj jaka pogoda, taki humor
jeszcze z rana było, ok. ale później jakoś humor prysł!
cały dzień pobolewa mnie podbrzusze, ałć !
mój tż, wrócił po kilku i zamiast robić pokój, bo w domu syf to śpi jak niedźwiedź, a ja sama w chacie cały dzień. Smutno mi, i obrażam się na tż, bo ja na niego czekam z pycha obiadem, żeby, zjeść itp. a on, ze nie jest głodny i widzę, że juz purpurowy od piwa aj.... normalnie jutro mu

a w tv też nuda, aż mnie mdli na samą myśl ble ble ble !!!
Stary 2014-09-11, 20:47   #4166
RaDaMa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
A teraz tak z innej beczki, w miejscowości nie daleko mnie dziewczynie zmarło w szpitalu dziecko. Całą ciąże zniosła bez problemu, termin przeszła i dostała plamień z krwią. Od razu pojechała do szpitala, niestety lekarze zwlekali z cc i zdecydowali na drugi dzień że nie ma już na co czekać. Okazało się że dzidzia urodziła się owinięta pępowiną i miała w płucach zielone wody i niestety po godzinie zmarła. Masakra co Ci lekarze sobie wyobrażają. Najprawdopodobnie bedą mięli sprawę w sądzie o doprowadzenie do śmierci tego dzieciątka, a matka tego dziecka powiedziała ze doprowadzi do zamknięcia oddziału położniczego.
straszne dlatgeo ja tym razdem wybiorę prawdopodobnie szpital, w którym rpacuje moja lekarka i w razie czego zrobią cc od ręki..

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
U mnie dla mojego chrześniaka taki mieli, ale w odstępach mniej więcej minutowych przy kilku pomiarach pokazywał baardzo różną temperaturę. Ale może trafili akurat na jakiś trefny model. A, że z młodym były problemy właśnie gorączkowo-omdleniowe, nie mogli sobie na to pozwolić i kupili taki jak mają w szpitalach, chyba ten klik. Sama będę się zastanawiać, czy nie lepiej zainwestować trochę więcej.
skoro i u mnie źle pokazywał to po prostu jest do
Ten w linku dobrze pokazuje?
Cytat:

Cytat:
Drogie mamusie! czy znacie firme smyk??? Jestem zainteresowana zakupami z tego sklepu, moja mama bedzie w Polsce i mowi zebym do grudnia zrobila zamowienie i ona odbierze wszystko, i nie chcialabym trafic na oszustow, stad moje pytanie, a maja bardzo ladne wozki i artykuly dzieciece
Cytat:
jeśli chodzi o ciuszki ze smyka to ja nie polecam. Sklep co prawda sieciowy i myslę, zde nie miałabyć problemu z zamówieniem, jednak ja nie jestem zadowolona z jakości. Kupiłam kilka wielopaków na wyprzedaży i to były zwykłe szmaty... Synek miał wiecznie gołą klatkę. w jednej paczce niby jeden rozmiar a 3 różne wielkościowo body.. w większości krótkie a szerokie

Zdecydowanie wolę ubranka z C&A
Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Z tymi ciepłymi kombinezonami to ja ogólnie mam złe doświadczenia. Zarówno swojego syna, jak i siostrzenicę zawsze wolałam włożyć w śpiworek dla dzieci i nakryć ewentualnie kocykiem. Mój syn strasznie płakał przy ubieraniu kombinezonów, bo krępowały chyba jego ruchy, a był strasznie ruchliwy od urodzenia. Dlatego większy, swobodny rozmiar bardziej do mnie przemawia.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

A mam pytanie co myślicie o używaniu body od urodzenia, z niezagojonym pępuszkiem jeszcze? Zastanawiam się cały czas. Z synem do odpadnięcia pępka używałam kaftaników lub pajacyków. Potem dopiero body i pół-śpiochów czy śpiochów. Teraz nie bardzo mam ochotę na te kaftaniki.
my od urodzenia używaliśmy body
Cytat:
Ja już dawno zapisana

Gratuluję wszystkim udanych wizyt

Piękne ciuszki

Dziś jestem jeszcze bardziej zaiwedzona, ze wczoraj nie potwierdziliśmy plci
Stary 2014-09-11, 20:50   #4167
nouvelle2
Zakorzenienie

zapisałam się na warsztaty, wielkie dzięki za link Co prawda pojadę z mamą, bo tż nie będzie wtedy, ale zawsze coś

Ja niedawno szukałam jakiś targów dziecięcych w moich okolicach, ale akurat chyba nic nie jest organizowane Albo nie umiem szukać

Stary 2014-09-11, 20:55   #4168
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
a u mnie dzisiaj jaka pogoda, taki humor
jeszcze z rana było, ok. ale później jakoś humor prysł!
cały dzień pobolewa mnie podbrzusze, ałć !
mój tż, wrócił po kilku i zamiast robić pokój, bo w domu syf to śpi jak niedźwiedź, a ja sama w chacie cały dzień. Smutno mi, i obrażam się na tż, bo ja na niego czekam z pycha obiadem, żeby, zjeść itp. a on, ze nie jest głodny i widzę, że juz purpurowy od piwa aj.... normalnie jutro mu

a w tv też nuda, aż mnie mdli na samą myśl ble ble ble !!!
ja też się czuję byle jak nie wiem co to :O
mecz oglądam ale żenada nie ma co,tylko się można zdenerwować.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 20:57   #4169
mon9
Zakorzenienie

A ja mam zamiar na wyprzedażach zimowych kupowac ubranka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-11, 20:58   #4170
mama d
Raczkowanie

Widze, ze wiele z was zapisalo sie na warsztaty.
Czy sa tu Krakowianki, ktore sie wybieraja?
Bylam juz rok temu i teraz sie przejdę.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości