|
|
#61 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mąż pieniądze i ja...
Cytat:
![]() a tak serio... czy Twój mąż jest upośledzony, że nie da się z nim rozmawiać i racjonalne argumenty do niego nie trafiają? |
|
|
|
|
|
#62 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co, ktoś ma przejmować odpowiedzialność za jego żonę i dziecko, zdejmować z niego obowiązki? Kategorycznie nie. Jak chce z nim być, to chyba najgorsza rzecz jaką można zrobić. Wyprowadzić się do rodziców. Chłopak będzie miał problem z głowy a ona i tak wcześniej czy później wróci do niego. Autorko, zabierz go w końcu na zakupy. Niech przekona się na własne oczy, że potrzebuje pieniędzy dla dziecka... |
|
|
|
|
|
#64 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Autorko, przeraża mnie Twoja nieporadność. Wyszłaś za tego faceta za mąż, a nie potrafisz z nim porozmawiać wprost, bez owijania w bawełnę, i powiedzieć, że ma się wywiązać z umowy i wpłacić pieniądze na konto do którego masz dostęp? Naprawdę nie wiem jak sobie wyobrażasz takie życie - on nieodpowiedzialny, nie można mu zaufać, a Ty pilnujesz i nadzorujesz wszelkie wydatki...
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmowa to podstawowy element komunikacji dorosłych ludzi. Naprawdę. Nie ma to być na zasadzie, że on sobie siedzi przed komputerem a Ty mu zrzędzisz nad uchem, ale SIADACIE na spokojnie oboje wraz z wydrukami z konta, listą wydatków i wypisujecie po kolei, jaki macie budżet i na co możecie sobie pozwolić.
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Rozeznanie
|
Dlaczego za niego wyszłaś?
|
|
|
|
|
#68 |
|
Addicted of makeup.
|
Sorry, będę brutalna. To jest taki typ i wątpię, że się zmieni. Widziały gały co brały. A to, że teraz jesteś na jego łasce i niełasce... było skończyć szkołę, znaleźć pracę i dopiero myśleć o dzieciach. Dobra, wpadki się zdarzają i zdarzać będą, co nie zmienia faktu, że do rodzicielstwa trzeba DOJRZEĆ. On jest niedojrzały i tyle. Jak napisała koleżanka w pierwszej odpowiedzi "widzę rychły rozwód" - dokładnie.
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dziwi mnie, że ludzie, którzy nie mają kasy potrafią postawić 100 zł. Serio, ja tego nie ogarniam. Rodzina na utrzymaniu, a ktoś szasta kasą, która może łatwo stracić przez to, że jakiś CR7 wstał lewą nogą i ma zły dzień. Z tym że po tamtym spłynie to jak po kaczce, a strata w rodzinnym budżecie będzie odczuwalna. Skoro dziewczyna mieszka z jego rodzicami, to niech im zaproponuje taki zabieg. Pan Ojciec będzie go lał, Pani Matka będzie go trzymać, a autorka będzie liczyć uderzenia. Z tego wątku najbardziej przeraża mnie niedojrzałość autorki. Już pal licho z facetem, to jakiś głąb totalny, z którego nic pewnie nie będzie. Ale jak zdrowa na umyśle osoba może pisać takie bzdury? Zauważcie, że nie jest to ton, który świadczyłby o tym, że ona zdaje sobie sprawę z beznadziejności sytuacji i chce ją naprawić. To raczej ton beztroskiej dziewczynki. Szkoda mi tego dziecka. Ten świat jest zdrowo popieprzony i za niedorozwój rodziców płaca właśnie dzieci. Biedne dziecko będzie miało koszmarny start życiowy, gdyż jakoś nie potrafię uwierzyć, że głąbowaty ojciec i beztroska panienka bez zawodu zapewnią mu cokolwiek. Punkty przyjmuję na klatę ![]() Trudno, czasem trzeba napisać prawdę bez owijania w bawełnę, bo inaczej nie dotrze. Radzę wprowadzić zasadę, że pensja męża będzie wpływać na twoje konto, do którego on nie będzie miał dostępu, a ty będziesz mu dawać kieszonkowe. Rozwiązanie beznadziejne, ale lepszego nie widzę. Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2014-09-11 o 18:48 |
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#71 | |||
|
.
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4809465 7]Jesteś totalnie w czarnej dupie, ale przynajmniej masz mężusia i dzidziunia w drodze. Tyle wygrać.
Wieszczę rychły rozwód i alimenty z funduszu. Nie pierwszy to fagas, za którego dzieciora będziemy musieli płacić. My, podatnicy.[/QUOTE] true ![]() Cytat:
na takiego to trzeba krzyknąć, a nie cackać się jak z pięcioletnim dzieckiem. nie przyniósł kasy, bo ją prze...rdolił. Cytat:
Cytat:
![]() wsadza się fagasa w samochód, podjeżdża do bankomatu i sprawdza stan konta.
|
|
|
#72 |
|
BAN stały
|
hm, no dobrze, ale czego oczekujesz?
Bo facet traktuje Cię, przepraszam za szczerość, jak niedorozwiniętą (serio? wypłata do ręki i na swoje konto, Ty nic nie wiesz, on nie wie? To się wsiada w autko sru do bankomatu albo hyc do komputera i pan się wykazuje, albo daje ci kartę...; skoro mu się zapomina takie tematy... ) , kantuje Cię równo, i no cóż, jak na razie to jesteś w tzw. ciemnej dupie. Tylko Ty możesz coś z tym zrobić, aby tak nie było.
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Po ile Wy macie lat?
Ja nie wiem, jak Ci poradzić - bo nie rozumiem takiego podejścia do życia, gdy na świat za chwilę ma przyjść dziecko, mam żonę bez pracy i do tego muszę mieć milion innych gadżetów, na które rozwalę całą kasę, którą powinienem przeznaczyć na rodzinę - bo to ważniejsze. Przykro mi i bawcie się dalej w rodzinę...
|
|
#74 |
|
nyan nyan ^^
|
Autorko, jak nie masz siły walczyć o siebie, to chociaż walcz o godne życie dla dziecka, ono się na świat nie pchało.
|
|
|
|
|
#75 |
|
Hrodebert
|
|
|
|
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#77 |
|
Hrodebert
|
A jakże ,słabe jest podejście > nie rozmawiaj ,myśl o sobie ,bądź samodzielna ,czyli w skrócie ,małego brzdąca mamy z tyłu ,bo przecie czy ten czy inny ..ważne żeby wychował .A tu jest nieogarnięty młody chłopak ,który przy sprzyjających wiatrach ,czyli perswazji ,może okazać się całkiem przyzwoitym ojcem i mężem ..nie od razu Rzym zbudowali .
|
|
|
|
|
#78 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Araksjel w jakiej bajce żyjesz? |
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
2. Oj musicie. Bez urazy, ale gdy się niedojrzali bawią w dorosłych to rzeczywiście, oboje muszą dorosnąć w tempie ekspresowym. Nie pogniewaj się na mnie, ale to, co opisujesz (Wasze relacje) przypominają zabawę w policjantów i złodziei. 3. Ale dlaczego nie powiedzieć wprost, o co chodzi zamiast traktować go jak jajo? Szczerość jest często najskuteczniejszą metodą. Ale generalnie nie zazdroszczę Ci, że jesteś na jego utrzymaniu. Brrrrr.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#81 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Znajdujecie się w sytuacji w jakiej się znajdujecie. Nie ma co patrzeć wstecz tylko zastanowić się co z tym można zdziałać!! Twój chłopak ma problem, pieniędzy z ostatniej wypłaty nie oczekiwałabym. Gdyby były pewnie nie musiałby tak kręcić. Że jest to nieodpowiedzialne z jego strony to juz wiesz, myśle że rzelewy na konto z którego Ty też będziesz mogła korzystać to dobry pomysł. Wtedy będziesz miała kontrole i ewentualnie zaraz po wypłacie wybierzesz tyle ile potrzebujesz nim Twój mąż je "przepuści". Musisz pomyśleć o wyprawce, skoro on nie da Ci pieniędzy musisz skądś je zdobyć. Poszperaj w internecie jakiej sumy na to potrzebujesz, nie wszystko musi być nowe, z czasem dostaniesz becikowe to dodatkowy bonus, ale na pierwsze dni potrzebujesz troche rzeczy. W obecnym stanie tych pieniędzy nie zarobisz, więc prośba do diadków maluszka byłaby chyba najlepsza.... Myślę, że Wam wszystkim przyda się poważna rozmowa.... zrób listę i przedstaw, że to konieczne i poproś o wsparcie. Dzieci czasem wymagają sztucznego karmienia, a na nie też trzeba pieniędzy. Pomyśl o takich ewentualnościach wcześniej, by nie obudzić się z ręką w nocniku. W sytuacji podobnej do Twoja znajduje się wiele młodych par, każdy mądrze mówi starajmy się o dziecki, kiedy będziemy mieć mieszkanie, stabilną pracę, i wszystko będzie cacy. Życie jednak pisze swoje scenariusze. Skoro Wasza sytacja finansowa nie jest najlepsza, byłoby chyba najlepiej byś i Ty poszukała pracy. Na komfort by kobieta mogła się zajmować domem nieliczni mogą sobie pozwolić. Nie masz wprawdzie skończonej szkoły, ale nie do wszystkich prac jej potrzeba. Dziś czytałam że pracując w hipermarketach na kasie dostaje się więcej niż Panie z administracji z Urzedów Miasta. Masz dziadków w jednym mieszkaniu, więc w wychowywaniu malucha i oni pewnie coś pomogą. Niestety kobieta która żyje z nieodpowiedzialnym mężczyzną musi być silna... Edytowane przez looolitka Czas edycji: 2014-09-11 o 22:00 |
|
|
|
|
#83 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Sama okresliłabym kwestię nieco inaczej.
|
|
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Kobieta, która żyje z nieodpowiedzialnym facetem jest po prostu głupia
![]() Oczywiście trzeba próbować, rozmawiać itd, ale jak to nie przynosi skutków i się trwa przy misiaczku, bo on generalnie jest taki cudowny ( Autorko, postaraj się porozmawiać i wyjaśnić sprawę. Zobacz co Ci powie i nie dawaj się robić w balona, bo Twoja postawa jest strasznie naiwna i on robi Cię jak chce. |
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Jestem zdanie że kiedy jedna osoba decyduje się być z drugą, pomimo nazwijmy to trudwości jakie to niesie ze sobą, to przynajmniej niech walczy i pracuje, by dzieci z takich związków miały godne warunki do wychowywania się.
|
|
|
|
|
#86 | |
|
( ͡° ͜ʖ ͡°)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#87 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Dziecko potrzebuje rodziny, a nie jakiejś zakłamanej relacji, w której jego matka matkuje ojcu, a ojciec to gówniarz. Poza tym tyrając za dwoje na troje to matka zapewne się szybko wypali.
|
|
|
|
#88 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I masz rację mowiąc o zakłamanej relacji, choć to mocne słowa. Ale jak nazwać relację, w ktorej żona zastanawia się, jak powiedzieć mężowi o swoich oczekiwaniach i niepokojach związanych z pieniędzmi, za które oboje (a wkrótce we troje) będą musieli zyć. W tych przypadkach chyba lepiej normalnie, spokojnie i po prostu powiedzieć, niż bawić się w Wersal, by pana nie urazić , Boże broń.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
|
#89 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#90 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.