Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-12, 08:51   #1831
gargantuiczna
Rozeznanie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

PurBlanka i Gosia - współczuję przeżyć z gadami podłymi. Najważniejsze, żeby teraz było git

Wczoraj przyszło zamówienie z Gemini (pozamawiałam sobie też trochę kremów, więc rozpakowywanie przesyłki było dość ekscytujące ;-)). Zamówiłam też w końcu torbę, jak dojdzie, to będę się mogła spakować. Równo za miesiąc mam termin porodu.
Przed nami kolejna ważna misja - zakup regału na rzeczy dzieciowe. Strasznie mnie to irytuje, bo nie ma gdzie go ustawić. A rzeczy nam się nie mieszczą.
Z pozytywów - dostaliśmy jakąś pościel do wózka, ręczniki z kapturkiem i kocyki, więc kolejne zakupy odpadają. O, i jeszcze cztery pary spodni dla mnie, dzięki czemu w końcu mam w czym chodzić.
Robię też już siódme pranie od wtorku, jeszcze jedno z dzieciowymi rzeczami i będzie w miarę skończone. Też pierzecie wszystko, nawet nowe prześcieradła i pościel?
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 08:52   #1832
Agatkia
Zadomowienie

Bryyyy!

Współczuję przejść, dziewczyny. Ja to mam chyba w życiu dużo szczęścia, jakoś spotykam uczciwych, dobrych ludzi.

Dziś wizyta o 14:30, ciekawe, co powie lekarz. Ktoś jeszcze dziś wizytuje, glossary, czy to nie Ty przypadkiem?

A ja dzisiaj całowałam się w nocy z Krzysztofem Ibiszem . Żeby jeszcze mi się podobał... . A potem szukałam mieszkania do wynajęcia, bo rozstałam się z mężem. Ale mam sny!

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 08:57   #1833
gosiakk23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Bryyyy!

Współczuję przejść, dziewczyny. Ja to mam chyba w życiu dużo szczęścia, jakoś spotykam uczciwych, dobrych ludzi.

Dziś wizyta o 14:30, ciekawe, co powie lekarz. Ktoś jeszcze dziś wizytuje, glossary, czy to nie Ty przypadkiem?

A ja dzisiaj całowałam się w nocy z Krzysztofem Ibiszem . Żeby jeszcze mi się podobał... . A potem szukałam mieszkania do wynajęcia, bo rozstałam się z mężem. Ale mam sny!
za wizytę
Ale sen
Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor
Chłopiec Juliusz
Pierwsza Dzidziolinka
41/40

Mój Aniołeczku
gosiakk23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 09:10   #1834
Katrina2000
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gargantuiczna Pokaż wiadomość
PurBlanka i Gosia - współczuję przeżyć z gadami podłymi. Najważniejsze, żeby teraz było git

Wczoraj przyszło zamówienie z Gemini (pozamawiałam sobie też trochę kremów, więc rozpakowywanie przesyłki było dość ekscytujące ;-)). Zamówiłam też w końcu torbę, jak dojdzie, to będę się mogła spakować. Równo za miesiąc mam termin porodu.
Przed nami kolejna ważna misja - zakup regału na rzeczy dzieciowe. Strasznie mnie to irytuje, bo nie ma gdzie go ustawić. A rzeczy nam się nie mieszczą.
Z pozytywów - dostaliśmy jakąś pościel do wózka, ręczniki z kapturkiem i kocyki, więc kolejne zakupy odpadają. O, i jeszcze cztery pary spodni dla mnie, dzięki czemu w końcu mam w czym chodzić.
Robię też już siódme pranie od wtorku, jeszcze jedno z dzieciowymi rzeczami i będzie w miarę skończone. Też pierzecie wszystko, nawet nowe prześcieradła i pościel?

Ja piorę wszystko prześcieradła, pościel, koszule nocne do szpitala itd.
Stary 2014-09-12, 09:13   #1835
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko jest ze sklepowych półek, fabryki, transportowane w różnych warunkach
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 09:13   #1836
farminka
Wtajemniczenie

Wrocilam właśnie z ktg. Znowu jeden dzień był lepszy to drugi gorszy... Najgorzej, że teraz weekend i nie będzie jak kontrolować. Położna doradzała mi szpital, ale nie wiem czy lekarz też by to uznał za zasadne, bo on ma trochę inne podejście... Co ciekawe dzisiaj już wyszły mi skurcze powyżej 60, ale podobno związane z ruchem dziecka, więc tak może być. W ogóle wychodzi na to, że mam jakąś znieczulice skurczową bo tych nie czulam, a i wczoraj wydawało mi się, że mocnych nie miałam, a tundzisiaj mały juz ma wstawiona główkę do kanału, a wczoraj dopiero wstawiał, a podobno do tego potrzebny jest skurcz, który przesunie dziecko w dół. Chyba urodze, a nie zauwaze
Cytat:
Bryyyy!

Trzymaj kciuki Ciekawa jestem jak tam u Ciebie wyjdzie badanie po tym obniżeniu brzucha.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 09:46   #1837
tynka88
Zadomowienie

dzien dobry*

Mateuszek mnie dzis zaskoczyl i spal 12 godzin do 8-30 a ja razem znim,moze moj maly chl;opiec w koncu przestanie spac w dzien

mój gbs jest jednak pozytywny, ide odebrac wynik i dowiedziec sie cos wiecej.

w weekend ma byc piekna pogoda, wiec zaklinam sie ,zeby jeszcze nie rodzic

milego dnia dziewczyny

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 09:49   #1838
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:

Ja dziś wizytuję boję się...
Trzymam kciuki za Twoją wizytę
A sen o Krzysiu -

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Wrocilam właśnie z ktg. Znowu jeden dzień był lepszy to drugi gorszy... Najgorzej, że teraz weekend i nie będzie jak kontrolować. Położna doradzała mi szpital, ale nie wiem czy lekarz też by to uznał za zasadne, bo on ma trochę inne podejście... Co ciekawe dzisiaj już wyszły mi skurcze powyżej 60, ale podobno związane z ruchem dziecka, więc tak może być. W ogóle wychodzi na to, że mam jakąś znieczulice skurczową bo tych nie czulam, a i wczoraj wydawało mi się, że mocnych nie miałam, a tundzisiaj mały juz ma wstawiona główkę do kanału, a wczoraj dopiero wstawiał, a podobno do tego potrzebny jest skurcz, który przesunie dziecko w dół. Chyba urodze, a nie zauwaze

Trzymaj kciuki Ciekawa jestem jak tam u Ciebie wyjdzie badanie po tym obniżeniu brzucha.
Szpital niefajna sprawa, ale może warto w takim razie iść i być pod kontrolą? Ciekawe co Ci powie na ten temat lekarz...

Co do prania - ja prałam wszystko ubranka - standardowo, prześcieradła, rożek, ręczniczki... Jak tak Was czytam, że pierzecie 7 pralkę, to się zastanawiam, czy nie mam za mało rzeczy... Bo ja się zmieściłam w 3 pralkach i to nie takich mega pełnych
Stary 2014-09-12, 09:51   #1839
mortisha84
Zadomowienie

Gosia współczuje przeżyć. Dobrze, że już za Tobą

gargantuiczna ja piore wszystko. Nigdy nie wiadomo w jakich warunkach rzeczy były przechowywane. Dla siebie też często piore nówki, więc dla dziecka tym bardziej.

farminka już coraz bliżej Może faktycznie w niedziele?

dla wszystkich wizytujących dziś!

U mnie noc średnia. Łapały mnie skurcze... łydek Brzuch się chyba uspokoił.

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 09:56   #1840
gargantuiczna
Rozeznanie

Dzięki za odpowiedzi o praniu. Ja to niby wiem, ale TŻ się ostatnio dziwił.

Czy też Wam się dziś tak totalnie nic nie chce? Tylko leżeć na łóżku i czytać...
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:00   #1841
ever_92
Zadomowienie

Gosiak i Purblanka masakra z tymi bylymi. Ja teraz dopiero w powaznym zwiazku jestem i tez jestem zazdrosnica, ale juz taka cicha.i bez.powodu, mimo ze nie mam.podstaw i tak czasami korci mnie zeby na Tz.poczte wejsc, albo.kom przegrzebac nic nie ma i tak hehe,.ale lepsza kontrola niz slepe.zaufanie. na poczatku bylam.fest zazdrosna.przez bardzo niska samoocene ale to juz z.charakteru i domu rodzinnego.sie.wywodzi.

Wiecie.co, jak.zasypialam to.Emily jak.mnie... hm uderzala dlugo i regularnie, za az.sie przesytaszylam, czy.cos jej nie jest, czy ja.cos.boli?? Tz zbudzilam i kazalam.trzymac reke ale on mowil ze subtelne ruchy, nie takie ze.cos nie tak i ze.chyba.sie.przebudzila i nudzi.sie jej. Uspokoilam sie, ale lezalam wtedy na.boku i tak w ten.bok.ciagle smyrala i rekami i nogami, ze moze ja to.cisnelo czy co... przewrocilam sie wiec na plecy. Ale.juz od rana.aktywna.tez wiec wszystko ok
Stary 2014-09-12, 10:09   #1842
nowa8686
Zakorzenienie

Kciuki za wizyty.
I czekam na relacje. Uwielbiam czytać jak wasze dzidziole.
Ja odliczam do swojej...

Mnie obudzil dzis skurcz z lewej str. Brzucha. Mała mi tam wlazła i widocznie wiązadla... Ból jak skurcz łydki, masakra.

Ladna pogoda dzis , weekend tez. Maz konczy prace dzis o 13 i idzie dopiero na 12 w pon, nie liczac nocki w sobote. To mi zleci

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:13   #1843
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Czy też Wam się dziś tak totalnie nic nie chce? Tylko leżeć na łóżku i czytać...
O to to!

Witam się w oczyszconej atmosferze

Mojra i Agatka, za wizyty

Laila, a z kapustą próbowałaś? Polecam blog Hafija.

Farminka, ja bym chyba jednak na szpital postawiła, żeby sprawdzić.

Faktycznie Spinka mogłaby się odezwać! I Kilo!

Mortisha, nogami i rękami się podpisuję, nie unikniemy przedszkolnych syfków i już nie ma co czekać i odwlekać porodów
Ja już się doczekać nie mogę

Historie o zdradach są dla mnie niepojęte, ale "nie mów hop..."
My z Tż razem od 12 lat, znamy się jak łyse konie, ale za siebie, tym bardziej za niego, nie zagwarantuję, nie będę czarować.

Przepraszam, że tak haotycznie, ale z pamięci pisałam, bo posta mi wżarło... Blondyna ze mnie

Zostaję z Zofką sama na weekend, Tż rusza na żagle, więc będziemy miały "klub kobietek". Mała w zasadzie przekonała się do przedszkola, więc mogę zacząć martwić się innymi sprawami.

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2014-09-12 o 10:15
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:25   #1844
kasiakg
Rozeznanie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Mojra dzisiaj ściągają Ci ten pessar? Czy coś mi się pomyliło?
Agata jestem ciekawa Twojej wizyty bo mam termin dzień po Tobie

Ja miałam dokładnie 4 prania (2xbiałe i 2xkolory) a wydaje mi się, że mam baaardzo dużo wszystkiego.
Stary 2014-09-12, 10:27   #1845
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Co do prania - ja prałam wszystko ubranka - standardowo, prześcieradła, rożek, ręczniczki... Jak tak Was czytam, że pierzecie 7 pralkę, to się zastanawiam, czy nie mam za mało rzeczy... Bo ja się zmieściłam w 3 pralkach i to nie takich mega pełnych
Ważna jest jeszcze pojemność pralki
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:32   #1846
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:

A mnie by się właśnie chciało, ale położna poparła TŻa że mam nic nie robić, nawet prasowania zabronili. Kazała mu przywiązać żonę do grzejnika jak jej się zachce coś robić A mnie już głowa boli od tego leżenia.

Strasznie mi sie nie uśmiecha ten szpital, bo raz że dopiero co wyszlam po 2 tygodniach leżenia, a dwa że pewnie by mnie już do porodu nie wypuścili. No i znowu byśmy tesknily za sobą z małą... Zobaczymy jeszcze jak będzie dziś popołudniu. Może ta położna za bardzo panikuje? Sama już nie wiem...
Stary 2014-09-12, 10:41   #1847
Ol7cia
Raczkowanie

Witam się w ten piękny słoneczny dzień
mam nadzieję, że październik i listopad będzie też taki piękny żebyśmy z naszymi pociechami jeszcze zdążyły pochodzić na spacerki

Purblanka i Gosiak również współczuję przeżyć i gratuluje, że stworzyłyście kolejne związki. Często po takich przejściach ciężko założyć związek, a co tu dopiero mówić o zaufaniu... A to właśnie na nim opiera się cała relacja. Zatem kochane podziwiam Was

Cytat:

Daj znać co zadecydowałaś ja chyba czułabym się bezpieczniej w szpitalu

Cytat:

Ja też piorę wszystko nawet zabawki jakie dostałam od siostry.

Ja się wczoraj spakowałam i wyszły mi dwie torby, tzn jedna taka średnia walizka dla Lili, a torba dla mnie, ale nie są jakoś strasznie podopychane. Pewnie daloby radę wszystko w jedną większą włożyć, ale wolałam mieć dwie oddzielne.

Jutro jadę do rodziców bo tata ma urodziny i tak się zastanawiam czy brać ze sobą te walizki czy też nie hmm. W sumie odległość to jakieś 70 km więc raczej zdążyłabym dojechać, zwłaszcza że nie mam jeszcze żadnych objawów... No nie wiem, a Wy co byście zrobiły???

A co do Waszego prania to może zależy od wielkości bębna w pralce ? bo tak sobie myślę, że pralka pralce też nie równa :p i to może stąd się biorą nasze odchyły w ilości prań

Czekamy na Ciebie Aniołeczku
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:50   #1848
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
mam nadzieję, że październik i listopad będzie też taki piękny żebyśmy z naszymi pociechami jeszcze zdążyły pochodzić na spacerki
...
Jutro jadę do rodziców bo tata ma urodziny i tak się zastanawiam czy brać ze sobą te walizki czy też nie hmm. W sumie odległość to jakieś 70 km więc raczej zdążyłabym dojechać, zwłaszcza że nie mam jeszcze żadnych objawów... No nie wiem, a Wy co byście zrobiły???

A co do Waszego prania to może zależy od wielkości bębna w pralce ? bo tak sobie myślę, że pralka pralce też nie równa :p i to może stąd się biorą nasze odchyły w ilości prań
Ja też mam nadzieję, na piękną pogodę i długie spacery, brakuje mi tego, bo posiedziałam w tej ciąży na tyłku sporo. A Mazury jesienią są cuuuudne! Z Zosią w wózeczku w 2011 r. jeszcze w grudniu śmigałam w adidaskach i polarze Ile ja książek pod gołym niebem i kolorowymi drzewami przeczytałam. Bardzo miło wspominam ten czas.

Jeżeli masz możliwość zabrania toreb, to weź, będziesz spokojna, na luziku.

Zależy też jakie ciuszki dziewczyny piorą - czy tylko te na początek czy i większe rozmiary. Ja się ograniczę do max 68.
Stary 2014-09-12, 11:04   #1849
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katrina2000 Pokaż wiadomość
Ja piorę wszystko prześcieradła, pościel, koszule nocne do szpitala itd.
Też piorę wszystko. Ale ja generalnie piorę wszystkie nowe ubrania przed pierwszym założeniem, dla siebie też.

Cytat:
Napisane przez Mojra87 Pokaż wiadomość
Ja dziś wizytuję boję się...
Trzymam kciuki za Twoją wizytę
A sen o Krzysiu -

Szpital niefajna sprawa, ale może warto w takim razie iść i być pod kontrolą? Ciekawe co Ci powie na ten temat lekarz...

Nie bój się, musi być dobrze Będę czekała na Twoją relację. O której wizytujesz?

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyty.
I czekam na relacje. Uwielbiam czytać jak wasze dzidziole.
Ja odliczam do swojej...

Mnie obudzil dzis skurcz z lewej str. Brzucha. Mała mi tam wlazła i widocznie wiązadla... Ból jak skurcz łydki, masakra.

Ladna pogoda dzis , weekend tez. Maz konczy prace dzis o 13 i idzie dopiero na 12 w pon, nie liczac nocki w sobote. To mi zleci
U nas za to leje. Pogoda i ciśnienie do bani. Położyłam się o 10tej i przysnęłam, ale nie wyłączyłam dźwięku w telefonie. Najpierw obudził mnie Orange wysyłając podziękowania za płatność- yeah , a potem było tylko lepiej- bo zadzwoniła teściowa . To sobie pospałam .

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość

Ja miałam dokładnie 4 prania (2xbiałe i 2xkolory) a wydaje mi się, że mam baaardzo dużo wszystkiego.
Ja też zawsze z niecierpliwością czekam na relacje z wizyt u lekarza, zwłaszcza ciężarówek o zbliżonym tp. Dam znać .

Sorry, za taką bezpośredniość, ale mam paskudne zatwardzenie po Tardyferonie. Szlag mnie już trafia. Co wizyta w toalecie to namiastka porodu .

Stary 2014-09-12, 11:20   #1850
farminka
Wtajemniczenie

Agatkia pocwiczysz mięśnie przed porodem to potem gładko pójdzie Mnie to dokuczalo w szpitalu, bo miałam blokadę psychiczna przy wspólnej kabinie na cały oddział i potem balam się, że jak się bardziej przyloze to i dziecko wycisne

Sciagnelam sobie aplikacje do mierzenia długości i odstępów między skurczami. Poprzednio z kartką latalam to teraz będzie nowoczesnej
Stary 2014-09-12, 11:29   #1851
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Agatkia pocwiczysz mięśnie przed porodem to potem gładko pójdzie Mnie to dokuczalo w szpitalu, bo miałam blokadę psychiczna przy wspólnej kabinie na cały oddział i potem balam się, że jak się bardziej przyloze to i dziecko wycisne

Sciagnelam sobie aplikacje do mierzenia długości i odstępów między skurczami. Poprzednio z kartką latalam to teraz będzie nowoczesnej
O, a co to za aplikacja? na telefon ściągnęłaś?

Stary 2014-09-12, 11:36   #1852
Mojra87
Zadomowienie

Może to faktycznie zależy od pojemności pralki... Moja ma 5kg, a zrobiłam jedno pranie kolorowe, jedno białe i jedno z kocykami, rożkiem, prześcieradełkami itd. Ograniczyłam się do rozmiaru 68

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość

Dzisiaj zapadnie decyzja, kiedy ściągną mi pessar teoretycznie to może być nawet dzisiaj... Dlatego mam lekki stresik

Cytat:
Nie bój się, musi być dobrze Będę czekała na Twoją relację. O której wizytujesz?

Sorry, za taką bezpośredniość, ale mam paskudne zatwardzenie po Tardyferonie. Szlag mnie już trafia. Co wizyta w toalecie to namiastka porodu .
Dzięki liczę na to, że obie wizyty będą udane ja wizytuję o 15:40, ale na pewno wejdę trochę później...

Ja miałam mega zatwardzenia przy czopkach rozkurczowych... Jak dla mnie niezawodną metodą były jabłka zapite kefirem
Stary 2014-09-12, 11:39   #1853
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
O, a co to za aplikacja? na telefon ściągnęłaś?
Na tablet, ale na telefon z androidem tez się chyba nadaje. Nazywa się Contraction timer. Właśnie testuje, bo nie byłam w stanie dzisiaj odpowiedzieć na pytanie ile razy twardnieje mi brzuch i położna podejrzewała, że nie chcę się przyznać No to sprawdzimy jak sytuacja wygląda.
Stary 2014-09-12, 11:57   #1854
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dzień doberek !
Pobudka przed 6 i na grzyby...Trochę się ich uzbierało Mnie cieszył każdy. Ale to schylanie...Nie dość, że w krzyżu boli, to sobie pomyślałam, że takie schylanie może być nie do końca dla mnie dobre. Później mamę wołałam, żeby zrywała Wróciliśmy po 10, zjedliśmy śniadanko a teraz leżę w wyrku Podczytam Was i kładę się na drzemkę, za szybka pora na wstawanie jak dla mnie.

Laila ! Super wieści jeśli faktycznie jutro Mały będzie już bliżej Ciebie ! Mocne kciuki za to trzymam ! No i za laktację i cycochy też, może się jakoś to wszystko rozkręci, co ? Masuj, okładaj kapustą, zimnymi okładami, jakieś prysznice...Tylko kogo słuchać jak każdy mówi inaczej

Gosiak, no to widzę, że możemy sobie pionę przybić co do byłych...Kretyni i tyle. Nie doceniali takich cudnych kobiet Ja też Ci współczuję, ale trzeba znaleźć pozytywy, jest ich cała masa. Nie jesteśmy z kretynami a porządnymi facetami, którzy nas kochają i o nas dbają Uściski dla Ciebie !

Dzięki Dziewczyny za "wyrazy współczucia" Może forum tego nie dotyczy, ale jakoś miałam potrzebę wylania tego wszystkiego po raz kolejny. Wieki nikomu o tym nie mówiłam i poszło

Gargantuiczna
, zazdroszczę tych zakupów i podarków Ja muszę jeszcze poczekać "chwile"

Agatkia, za wizytę ! A sen boski

Farminka, spokojnie, jesteś coraz bliżej tp, nie ma się co zamartwiać

Mojra, Ty wizytujesz a ja się stresuję z Tobą ! Czekam na informacje o Twojej wizycie i pessarze ! No i zaciskam
A co do pralek, to mam takie samo podejrzenie- czy nie mam za mało Bo mi też wyszło nie wiele więcej pralek...Może upychałam za dużoAle prałam tylko do 68, może dlatego. Reszta leży na strychu

Olcia, ja bym brała torbę na urodziny taty...Jak jedziecie autem, to nie wiele miejsca tam te torby zajmą a zawsze będziesz spokojniejsza

Farminka, właśnie ściągam Contraction timer Jeszcze mi trochę zostało, ale niech już będzie. On jest bezpłatny, nie ? Zastanawia mnie tylko jak on działa
Stary 2014-09-12, 12:00   #1855
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:

A no nie chce się nic. Jak Łucja do przedszkola nie chodziła, to miałam większą motywacje do robienia czegokolwiek, ale to pewnie przez to, że nie dała mi posiedzieć za długo i cały czas na nogach byłam. Myślałam, że jak już będzie w p-lu to będę latać i sprzątać, prać, gotować itp, a tu tylko łaże z kąta w kąt, to kanapa, to komp, to wyro.

Cytat:
A mnie by się właśnie chciało, ale położna poparła TŻa że mam nic nie robić, nawet prasowania zabronili. Kazała mu przywiązać żonę do grzejnika jak jej się zachce coś robić A mnie już głowa boli od tego leżenia.

Strasznie mi sie nie uśmiecha ten szpital, bo raz że dopiero co wyszlam po 2 tygodniach leżenia, a dwa że pewnie by mnie już do porodu nie wypuścili. No i znowu byśmy tesknily za sobą z małą... Zobaczymy jeszcze jak będzie dziś popołudniu. Może ta położna za bardzo panikuje? Sama już nie wiem...
Ciężko przewidzieć, co się wydarzy. Chyba byłabym spokojniejsza w szpitalu, ale nie dziwię Ci się, że nie chcesz iść. Już się swoje należałaś tam.

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość

Purblanka i Gosiak również współczuję przeżyć i gratuluje, że stworzyłyście kolejne związki. Często po takich przejściach ciężko założyć związek, a co tu dopiero mówić o zaufaniu... A to właśnie na nim opiera się cała relacja. Zatem kochane podziwiam Was

Daj znać co zadecydowałaś ja chyba czułabym się bezpieczniej w szpitalu

Ja też piorę wszystko nawet zabawki jakie dostałam od siostry.

Ja się wczoraj spakowałam i wyszły mi dwie torby, tzn jedna taka średnia walizka dla Lili, a torba dla mnie, ale nie są jakoś strasznie podopychane. Pewnie daloby radę wszystko w jedną większą włożyć, ale wolałam mieć dwie oddzielne.

Daj trochę słońca U mnie szaro za oknem, mgła się unosi... Listopadowa pogoda bardziej. Też mam nadzieję, że jeszcze będzie złota jesień, ale na razie jej nie widać.

Przypomniałaś mi, że muszę jeszcze zabawki wyprać

Co do zabierania torby, to też się zastanawiam. Jadę na weekend do rodziców na noc, co prawda tylko 16km ale zawsze. Chyba zostawię, dowiezienie jej zajmie 30min, ale gdybym jechała 70km to bym wzieła.

Cytat:
Na tablet, ale na telefon z androidem tez się chyba nadaje. Nazywa się Contraction timer. Właśnie testuje, bo nie byłam w stanie dzisiaj odpowiedzieć na pytanie ile razy twardnieje mi brzuch i położna podejrzewała, że nie chcę się przyznać No to sprawdzimy jak sytuacja wygląda.
Przydatna aplikacja, chyba też sobie ściągne.

Co do zatwardzeń, to ja mam wręcz odwrotnie

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-12, 12:15   #1856
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Na mnie Tardyferon działa bardzo regulująco w TYCH sprawach, aż się ucieszyłam, jak mi go gin przepisał
Stary 2014-09-12, 12:18   #1857
ever_92
Zadomowienie

A ja jem codziennie rano musli, platki owsiane i zaraz wc i bez problemu polecam.

Aplikacje.sobie.sciagnela m, ta pierwsza proponowana na androida i jest bardzo latwa w obsludze
Stary 2014-09-12, 12:24   #1858
Agatkia
Zadomowienie

No, właśnie ja też odżywiam się zdrowo. Dużo surowych warzyw, owoców, maslanka, jogurty, pieczywo pełnoziarniste... a tu taki numer . Ale dziś po trzech dniach męczarni ruszyło na szczęście, co za ulga .

Stary 2014-09-12, 12:29   #1859
farminka
Wtajemniczenie

Prosta jest- na zasadzie wciśnięcia start i stop, intuicyjnie działa. Tylko dotychczasowy wynik mnie trochę zaskoczył, bo wygląda na to,że mam skurcze co 22-26 minut... Tzn. w odwrotnej kolejności- najpierw było 26, teraz już 22. Chyba potestuje dłużej...
Stary 2014-09-12, 12:53   #1860
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Dzień doberek !
Pobudka przed 6 i na grzyby...Trochę się ich uzbierało Mnie cieszył każdy. Ale to schylanie...Nie dość, że w krzyżu boli, to sobie pomyślałam, że takie schylanie może być nie do końca dla mnie dobre. Później mamę wołałam, żeby zrywała Wróciliśmy po 10, zjedliśmy śniadanko a teraz leżę w wyrku Podczytam Was i kładę się na drzemkę, za szybka pora na wstawanie jak dla mnie.
Wczesna pora, ale raz można się poświęcić Już to sobie wyobrażam "Mamaaaa, grzybeeek!"

Cytat:
Prosta jest- na zasadzie wciśnięcia start i stop, intuicyjnie działa. Tylko dotychczasowy wynik mnie trochę zaskoczył, bo wygląda na to,że mam skurcze co 22-26 minut... Tzn. w odwrotnej kolejności- najpierw było 26, teraz już 22. Chyba potestuje dłużej...
O, coś się zaczyna dziać

Dziewczyny, które mają już jedno dzicko, co o tym myślicie?
http://mataja.pl/2014/09/przeklenstw...sie-mlodszego/

Niunia

Bobas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości