|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
PurBlanka i Gosia - współczuję przeżyć z gadami podłymi. Najważniejsze, żeby teraz było git
![]() Wczoraj przyszło zamówienie z Gemini (pozamawiałam sobie też trochę kremów, więc rozpakowywanie przesyłki było dość ekscytujące ;-)). Zamówiłam też w końcu torbę, jak dojdzie, to będę się mogła spakować. Równo za miesiąc mam termin porodu. ![]() Przed nami kolejna ważna misja - zakup regału na rzeczy dzieciowe. Strasznie mnie to irytuje, bo nie ma gdzie go ustawić. A rzeczy nam się nie mieszczą. Z pozytywów - dostaliśmy jakąś pościel do wózka, ręczniki z kapturkiem i kocyki, więc kolejne zakupy odpadają. O, i jeszcze cztery pary spodni dla mnie, dzięki czemu w końcu mam w czym chodzić. Robię też już siódme pranie od wtorku, jeszcze jedno z dzieciowymi rzeczami i będzie w miarę skończone. Też pierzecie wszystko, nawet nowe prześcieradła i pościel? |
|
|
|
#1832 |
|
Zadomowienie
|
Bryyyy!
Współczuję przejść, dziewczyny. Ja to mam chyba w życiu dużo szczęścia, jakoś spotykam uczciwych, dobrych ludzi. Dziś wizyta o 14:30, ciekawe, co powie lekarz. Ktoś jeszcze dziś wizytuje, glossary, czy to nie Ty przypadkiem? A ja dzisiaj całowałam się w nocy z Krzysztofem Ibiszem . A potem szukałam mieszkania do wynajęcia, bo rozstałam się z mężem. Ale mam sny!
|
#1833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wizytę Ale sen
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#1834 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja piorę wszystko prześcieradła, pościel, koszule nocne do szpitala itd.
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wrocilam właśnie z ktg. Znowu jeden dzień był lepszy to drugi gorszy...
Najgorzej, że teraz weekend i nie będzie jak kontrolować. Położna doradzała mi szpital, ale nie wiem czy lekarz też by to uznał za zasadne, bo on ma trochę inne podejście... Co ciekawe dzisiaj już wyszły mi skurcze powyżej 60, ale podobno związane z ruchem dziecka, więc tak może być. W ogóle wychodzi na to, że mam jakąś znieczulice skurczową bo tych nie czulam, a i wczoraj wydawało mi się, że mocnych nie miałam, a tundzisiaj mały juz ma wstawiona główkę do kanału, a wczoraj dopiero wstawiał, a podobno do tego potrzebny jest skurcz, który przesunie dziecko w dół. Chyba urodze, a nie zauwaze ![]() Cytat:
Ciekawa jestem jak tam u Ciebie wyjdzie badanie po tym obniżeniu brzucha.
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
*Mateuszek mnie dzis zaskoczyl i spal 12 godzin do 8-30 a ja razem znim,moze moj maly chl;opiec w koncu przestanie spac w dzien mój gbs jest jednak pozytywny, ide odebrac wynik i dowiedziec sie cos wiecej. w weekend ma byc piekna pogoda, wiec zaklinam sie ,zeby jeszcze nie rodzic ![]() milego dnia dziewczyny
|
#1838 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boję się... ![]() Trzymam kciuki za Twoją wizytę ![]() A sen o Krzysiu - Cytat:
Co do prania - ja prałam wszystko
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
Gosia współczuje przeżyć. Dobrze, że już za Tobą
gargantuiczna ja piore wszystko. Nigdy nie wiadomo w jakich warunkach rzeczy były przechowywane. Dla siebie też często piore nówki, więc dla dziecka tym bardziej. farminka już coraz bliżej ![]() dla wszystkich wizytujących dziś!U mnie noc średnia. Łapały mnie skurcze... łydek Brzuch się chyba uspokoił.
|
|
|
|
#1840 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi o praniu. Ja to niby wiem, ale TŻ się ostatnio dziwił.
Czy też Wam się dziś tak totalnie nic nie chce? Tylko leżeć na łóżku i czytać... |
|
|
|
#1841 |
|
Zadomowienie
|
Gosiak i Purblanka masakra z tymi bylymi. Ja teraz dopiero w powaznym zwiazku jestem i tez jestem zazdrosnica, ale juz taka cicha.i bez.powodu, mimo ze nie mam.podstaw i tak czasami korci mnie zeby na Tz.poczte wejsc, albo.kom przegrzebac
nic nie ma i tak hehe,.ale lepsza kontrola niz slepe.zaufanie. na poczatku bylam.fest zazdrosna.przez bardzo niska samoocene ale to juz z.charakteru i domu rodzinnego.sie.wywodzi.Wiecie.co, jak.zasypialam to.Emily jak.mnie... hm uderzala dlugo i regularnie, za az.sie przesytaszylam, czy.cos jej nie jest, czy ja.cos.boli?? Tz zbudzilam i kazalam.trzymac reke ale on mowil ze subtelne ruchy, nie takie ze.cos nie tak i ze.chyba.sie.przebudzila i nudzi.sie jej. Uspokoilam sie, ale lezalam wtedy na.boku i tak w ten.bok.ciagle smyrala i rekami i nogami, ze moze ja to.cisnelo czy co... przewrocilam sie wiec na plecy. Ale.juz od rana.aktywna.tez wiec wszystko ok
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizyty.
I czekam na relacje. Uwielbiam czytać jak wasze dzidziole. Ja odliczam do swojej... Mnie obudzil dzis skurcz z lewej str. Brzucha. Mała mi tam wlazła i widocznie wiązadla... Ból jak skurcz łydki, masakra. Ladna pogoda dzis , weekend tez. Maz konczy prace dzis o 13 i idzie dopiero na 12 w pon, nie liczac nocki w sobote. To mi zleci
|
#1843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam się w oczyszconej atmosferze ![]() Mojra i Agatka, za wizytyLaila, a z kapustą próbowałaś? Polecam blog Hafija. Farminka, ja bym chyba jednak na szpital postawiła, żeby sprawdzić. Faktycznie Spinka mogłaby się odezwać! I Kilo!Mortisha, nogami i rękami się podpisuję, nie unikniemy przedszkolnych syfków i już nie ma co czekać i odwlekać porodów Ja już się doczekać nie mogę Historie o zdradach są dla mnie niepojęte, ale "nie mów hop..." My z Tż razem od 12 lat, znamy się jak łyse konie, ale za siebie, tym bardziej za niego, nie zagwarantuję, nie będę czarować. Przepraszam, że tak haotycznie, ale z pamięci pisałam, bo posta mi wżarło... Blondyna ze mnie ![]() Zostaję z Zofką sama na weekend, Tż rusza na żagle, więc będziemy miały "klub kobietek". Mała w zasadzie przekonała się do przedszkola, więc mogę zacząć martwić się innymi sprawami. Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2014-09-12 o 10:15 |
|
|
|
|
#1844 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() ![]() Mojra dzisiaj ściągają Ci ten pessar? Czy coś mi się pomyliło? Agata jestem ciekawa Twojej wizyty bo mam termin dzień po Tobie ![]() Ja miałam dokładnie 4 prania (2xbiałe i 2xkolory) a wydaje mi się, że mam baaardzo dużo wszystkiego.
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mnie już głowa boli od tego leżenia.Strasznie mi sie nie uśmiecha ten szpital, bo raz że dopiero co wyszlam po 2 tygodniach leżenia, a dwa że pewnie by mnie już do porodu nie wypuścili. No i znowu byśmy tesknily za sobą z małą... Zobaczymy jeszcze jak będzie dziś popołudniu. Może ta położna za bardzo panikuje? Sama już nie wiem... |
|
|
|
|
#1847 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się w ten piękny słoneczny dzień
mam nadzieję, że październik i listopad będzie też taki piękny żebyśmy z naszymi pociechami jeszcze zdążyły pochodzić na spacerki ![]() Purblanka i Gosiak również współczuję przeżyć i gratuluje, że stworzyłyście kolejne związki. Często po takich przejściach ciężko założyć związek, a co tu dopiero mówić o zaufaniu... A to właśnie na nim opiera się cała relacja. Zatem kochane podziwiam Was ![]() Cytat:
ja chyba czułabym się bezpieczniej w szpitalu ![]() Cytat:
nawet zabawki jakie dostałam od siostry.Ja się wczoraj spakowałam i wyszły mi dwie torby, tzn jedna taka średnia walizka dla Lili, a torba dla mnie, ale nie są jakoś strasznie podopychane. Pewnie daloby radę wszystko w jedną większą włożyć, ale wolałam mieć dwie oddzielne. Jutro jadę do rodziców bo tata ma urodziny i tak się zastanawiam czy brać ze sobą te walizki czy też nie hmm. W sumie odległość to jakieś 70 km więc raczej zdążyłabym dojechać, zwłaszcza że nie mam jeszcze żadnych objawów... No nie wiem, a Wy co byście zrobiły??? A co do Waszego prania to może zależy od wielkości bębna w pralce ? bo tak sobie myślę, że pralka pralce też nie równa :p i to może stąd się biorą nasze odchyły w ilości prań
|
|
#1848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile ja książek pod gołym niebem i kolorowymi drzewami przeczytałam. Bardzo miło wspominam ten czas.Jeżeli masz możliwość zabrania toreb, to weź, będziesz spokojna, na luziku. Zależy też jakie ciuszki dziewczyny piorą - czy tylko te na początek czy i większe rozmiary. Ja się ograniczę do max 68. |
|
|
|
|
#1849 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, a potem było tylko lepiej- bo zadzwoniła teściowa . To sobie pospałam .Cytat:
.Sorry, za taką bezpośredniość, ale mam paskudne zatwardzenie po Tardyferonie. Szlag mnie już trafia. Co wizyta w toalecie to namiastka porodu .
|
|
#1850 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatkia pocwiczysz mięśnie przed porodem to potem gładko pójdzie
Mnie to dokuczalo w szpitalu, bo miałam blokadę psychiczna przy wspólnej kabinie na cały oddział i potem balam się, że jak się bardziej przyloze to i dziecko wycisne ![]() Sciagnelam sobie aplikacje do mierzenia długości i odstępów między skurczami. Poprzednio z kartką latalam to teraz będzie nowoczesnej
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1852 | ||
|
Zadomowienie
|
Może to faktycznie zależy od pojemności pralki... Moja ma 5kg, a zrobiłam jedno pranie kolorowe, jedno białe i jedno z kocykami, rożkiem, prześcieradełkami itd. Ograniczyłam się do rozmiaru 68
Cytat:
![]() Cytat:
ja wizytuję o 15:40, ale na pewno wejdę trochę później...Ja miałam mega zatwardzenia przy czopkach rozkurczowych... Jak dla mnie niezawodną metodą były jabłka zapite kefirem
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
Na tablet, ale na telefon z androidem tez się chyba nadaje. Nazywa się Contraction timer. Właśnie testuje, bo nie byłam w stanie dzisiaj odpowiedzieć na pytanie ile razy twardnieje mi brzuch i położna podejrzewała, że nie chcę się przyznać
No to sprawdzimy jak sytuacja wygląda.
|
|
|
|
#1854 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień doberek !
Pobudka przed 6 i na grzyby...Trochę się ich uzbierało Podczytam Was i kładę się na drzemkę, za szybka pora na wstawanie jak dla mnie. Laila ! Super wieści jeśli faktycznie jutro Mały będzie już bliżej Ciebie ! Mocne kciuki za to trzymam ! No i za laktację i cycochy też, może się jakoś to wszystko rozkręci, co ? Masuj, okładaj kapustą, zimnymi okładami, jakieś prysznice...Tylko kogo słuchać jak każdy mówi inaczej ![]() Gosiak, no to widzę, że możemy sobie pionę przybić co do byłych...Kretyni i tyle. Nie doceniali takich cudnych kobiet Uściski dla Ciebie ! Dzięki Dziewczyny za "wyrazy współczucia" Może forum tego nie dotyczy, ale jakoś miałam potrzebę wylania tego wszystkiego po raz kolejny. Wieki nikomu o tym nie mówiłam i poszło Gargantuiczna, zazdroszczę tych zakupów i podarków Ja muszę jeszcze poczekać "chwile" ![]() Agatkia, za wizytę ! A sen boski ![]() Farminka, spokojnie, jesteś coraz bliżej tp, nie ma się co zamartwiać ![]() Mojra, Ty wizytujesz a ja się stresuję z Tobą ! Czekam na informacje o Twojej wizycie i pessarze ! No i zaciskam ![]() A co do pralek, to mam takie samo podejrzenie- czy nie mam za mało Ale prałam tylko do 68, może dlatego. Reszta leży na strychu ![]() Olcia, ja bym brała torbę na urodziny taty...Jak jedziecie autem, to nie wiele miejsca tam te torby zajmą a zawsze będziesz spokojniejsza ![]() Farminka, właśnie ściągam Contraction timer Jeszcze mi trochę zostało, ale niech już będzie. On jest bezpłatny, nie ? Zastanawia mnie tylko jak on działa
|
#1855 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie szaro za oknem, mgła się unosi... Listopadowa pogoda bardziej. Też mam nadzieję, że jeszcze będzie złota jesień, ale na razie jej nie widać.Przypomniałaś mi, że muszę jeszcze zabawki wyprać ![]() Co do zabierania torby, to też się zastanawiam. Jadę na weekend do rodziców na noc, co prawda tylko 16km ale zawsze. Chyba zostawię, dowiezienie jej zajmie 30min, ale gdybym jechała 70km to bym wzieła. Cytat:
Co do zatwardzeń, to ja mam wręcz odwrotnie
|
||||
|
|
|
#1856 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
A ja jem codziennie rano musli, platki owsiane i zaraz wc i bez problemu
polecam.Aplikacje.sobie.sciagnela m, ta pierwsza proponowana na androida i jest bardzo latwa w obsludze
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
No, właśnie ja też odżywiam się zdrowo. Dużo surowych warzyw, owoców, maslanka, jogurty, pieczywo pełnoziarniste... a tu taki numer
. Ale dziś po trzech dniach męczarni ruszyło na szczęście, co za ulga .
|
#1859 |
|
Wtajemniczenie
|
Prosta jest- na zasadzie wciśnięcia start i stop, intuicyjnie działa. Tylko dotychczasowy wynik mnie trochę zaskoczył, bo wygląda na to,że mam skurcze co 22-26 minut... Tzn. w odwrotnej kolejności- najpierw było 26, teraz już 22. Chyba potestuje dłużej...
|
|
|
|
#1860 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już to sobie wyobrażam "Mamaaaa, grzybeeek!" Cytat:
Dziewczyny, które mają już jedno dzicko, co o tym myślicie? http://mataja.pl/2014/09/przeklenstw...sie-mlodszego/ |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

. A potem szukałam mieszkania do wynajęcia, bo rozstałam się z mężem. Ale mam sny!

za wizytę
Najgorzej, że teraz weekend i nie będzie jak kontrolować. Położna doradzała mi szpital, ale nie wiem czy lekarz też by to uznał za zasadne, bo on ma trochę inne podejście... Co ciekawe dzisiaj już wyszły mi skurcze powyżej 60, ale podobno związane z ruchem dziecka, więc tak może być. W ogóle wychodzi na to, że mam jakąś znieczulice skurczową
*

Brzuch się chyba uspokoił.

Ja już się doczekać nie mogę
.

U mnie szaro za oknem, mgła się unosi... Listopadowa pogoda bardziej. Też mam nadzieję, że jeszcze będzie złota jesień, ale na razie jej nie widać.