|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1862 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kapustactez juz była. Olalam ostatnie rady położnej, bo sie zalałam zalkowicie. Ide swoim sposobem i tyle... Jak moge poradzić to mi mega przydały sie takie małe rzeczniczki bo robię z nich okłady na cycki, cześć na zimno cześć na gorąco . Cytat:
Chwale sie, z raczej małego. Opuścił dzisiaj inkubator!!! Miałam go juz na rękach i próbowaliśmy przestawiać do cyca, ale one sie spieszyły bo miały zaraz dzieciakom podać leki, a moje cycki za bardzo nabrzmiałe były i nie chciał chwycić. Ale następnym razem odciągnięte trochę laktstorem i bedzie mu łatwiej. Jak ja sie cieszę!!!
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
||
|
|
|
#1863 |
|
Raczkowanie
|
hej miło, że ktoś o mnie pamięta
podjęłam się heroicznej próby golenia maszynką elekt. ale poległam mam za duży brzuch, a zwykła nie mogę. Trudno, lekarz jakoś to przeżyje Zazdroszczę Wam ładnej pogody, u mnie jest okropnie leje kolejny dzień czy tylko ja mam problem z zalogowaniem do wersji mobilnej? samo mnie wylogowało
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cudownie! dla Maluszka!! Cieszę się razem z Tobą za laktacje! Jak nie w jedną to w drugą stronę, ale niedługo się pewnie unormuje Umyłam i wyparzyłam laktator i smoczek. Jak wyschną, to schowam do torby i będę już ostatecznie spakowana |
|
|
|
|
#1865 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zabiorę walizki.![]() Proszę, a o to słonko, specjalnie dla Ciebie z centralnej Polski ![]() Purblanca fajnie się czyta Twoje wpisy, takie ciepło od nich bije. Widzę że jesteś bardzo związana z rodzicami. Zazdroszczę, że masz ich tak blisko. A ja już obiadek ugotowałam krem z brokuł ![]() LAila super wieści ))))) to teraz trzymamy kciuki żeby polubił Twojego cycocha ))
41/40 Czekamy na Ciebie Aniołeczku Edytowane przez Ol7cia Czas edycji: 2014-09-12 o 13:21 |
|
|
|
|
#1866 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
super. Teraz już coraz bliżej do przejścia do normalnego trybu opieki nad dzidziusiem i powrotu do domu
|
|||
|
|
|
#1867 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda, że na niebo nie da się go wrzucić ![]() Pycha obiad dziś masz Ja robię naleśniki z dżemem.Cytat:
Z drugiej strony jest jeszcze tatuś, z którym Łucja jest bardzo zżyta, więc może nie będzie źle. Usypianie, to już od dawna tylko tatuś, to samo rower, czy niektóre zabawy. |
||
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Gratuluje udanych wizyt!! Laila za synka!! Fajnie, że go już wypuścili z inkubatora i w końcu możesz go przytulić Do mamuś które już maja dzieci. Nie możliwe jest, żeby jedno dziecko kochać bardziej niż drugie. Miłość matki sie mnoży a nie dzieli A tak na marginesie dziś zaczynam 35 tc Nowa Nie zmieniłaś sobie tygodnia w podpisie
|
|
|
|
#1869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nastawiam się raczej dobrze, ale wiem, że różowo nie będzie. Obiecuję sobie pokłady cierpliwości, bo widzę jak to działa w innych codziennych sytuacjach, ale nie ręczę za burzę hormonalną po porodzie. I doczekać się nie mogę, i się boję. Z drugiej strony drugie dziecko - może to głupio zabrzmi - stworzyliśmy z myślą o Zosi - żeby nie była sama, Tż jest jedynakiem, ja mam 2 rodzeństwa i oboje mamy to samo zdanie - w dalszej perspektywie dzieci będą się sobą cieszyć. Tylko jak zrobić, żeby starszak nie był pokrzywdzony... Pisałam już Ci kiedyśo książce "Rodzeństwo bez rywalizacji", nadal jej nie ruszyłam... Może na szpital zostawię. A co do "dorosłości" starszaka, to już zauważam, że strasznie wyrosła, codziennnie nadziwić się nie mogę, że jest już taka duża i samodzielna. Już sobie wyobrażam jak porównam maluszka i ją. Pierwsze pieluchowe pranie się suszy ![]() Ależ u nas dziś pogoda |
|
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
Laila super. A ile maluszek teraz wazy?
Ja pojadlam wlasnie pierogow z truskawkami. Ogolnie maskra jak mi sie malo miesci w zoladku. Na sniadanie jedna parowka i do tego mala kanapeczka. I teraz dopiero 8 pierogow. ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Lilotka . A widzisz . Ty zawsze czujna Ale Ci zazdroszcze, ze juz za 3 tyg bedziesz miala malego przy sobie. Wodqua tez dzis pralam tetry . Cala suszara sie suszy ale pohoda cudna.
|
#1871 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Karmienie na pewno się uda! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1872 |
|
Zadomowienie
|
Tak, rowne traktowanie dzieci jest bardzooo wazne... moj brat jest o 13 lat ode mnie starszy i pamietam jak uczyl mnie jezdzic autem w trakcie zdawania na prawko... cos zrobilam inaczej, ja uwazalam ze to.bylo prawidlowe i zaczelam mowic swoja wersje, on z rykiem hukiem na mnie to.zaczelam sie drzec, ze tak mnie na prawko uczal, to zaczal az.mnie fest w aucie szarpac albo nawet uderzyl w glowe, a matka siedziala z tylu w aucie i NIC nie zareagowala... bo przeciez moj brat wie co mowi, i on PO PROSTU jest nerwowy a ja taka pyskata... nienawidzialam matki za to...
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chciałabym drugiego dzieciaczka. Zycie pokaze.
Sama jestem jedynaczka, maz ma 3 braci...
|
#1874 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiem, że będzie ciężko ale myślę, że warto. Ja mam dwoje rodzeństwa i Tż też i nie wyobrażam sobie, żeby mieć jedynaka. Chciała bym troje, ale nie wiem czy dam rade ![]() Nie liczyłam, ale myślę, że ok 30. |
|
|
|
|
#1876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nas jest az 4... ja jestem nr 3. Niestety juz od malego hm 10 lat? Czulam sie jak pasozyt w domu, winna wydatkom na mnie i rzygalam problemami z pieniedzmi (nie tylko). Kiedys jak bylam mlodsza mialam zamiar, jak bede pracowac oddac im cala kase za mnie jaka wydali na to, ze zylam. Ale przeciez to idzie w ta strone, ze kazdy ma dzieci i wie ile sie na nie wydaje, wiec zamiast rodzicom zwracac wydaje przeciez tez na swoja Ja np. czuje i czulam sie najgorsza z calego rodzenstwa... od malego wmawiali mi ze na nic nie zasluguje. A bylam.z.tych kujonow i grzecznych... a moj mlodszy brat przeklina, nic sie nie uczy, nic a ma najnowszy telefon, laptopa, markowe.ciuchy.a.ja od 17stki juz pracowalam co moglam i na wszystko sama. To cholernie bolalo, ale juz sie przyzwyczailam... a niby tlumacza sobie, ze moj brat tak ma, bo chorowity. Dla mnie zmiluj sie nie bylo nigdy.
|
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
Skoro akurat mówicie o praniu tetrowych to może podrzucicie linkiem gdzie kupowałyście?? Ja jeszcze nie mam i nie wiem u którego sprzedawcy kupić, a jest pełno. Już prałyście to też wiecie, że się nie rozpadły od razu.
Ja dziś miałam znów wizytę w poradni patologii ciąży w szpitalu w sprawie nerki małego. Wszystko bez zmian, ale przy okazji zagadałam do Pani doktor czy wadę może mieć po mnie, bo ja np. nigdy nie badałam nerek i powiedziała mi, że ,,może'' - ,,musi Pani zrobić sobie USG jamy brzusznej. A po jakiejś minucie mówi ,,proszę się odwrócić ja zerknę na te Pani nerki'' i prawa ok, ale lewa też ma coś poszerzone ,,tak jak u dziecka''. Także się dziś dowiedziałam przy okazji, że sama muszę się zbadać. Dodała tylko coś pod nosem, że to akurat może być normalne w ciąży, ale tak czy tak mam się zapisać do rodzinnego i poprosić o skierowanie na USG. Zrobię to po ciąży, najpierw muszę znaleźć lekarza rodzinnego i się przepisać, bo nie jestem zapisana w Krakowie do żadnej przychodni. Jakoś specjalnie powiem Wam mnie to nie ruszyło, nie wiem czemu(może dlatego, że tato ma 50 lat i też ma coś z jedną nerką i nic mu nie dolega- drugiej nie ma wcale). Czułam, że coś mogę mieć nie tak skoro mały ma coś nie tak. Ech. Czego to się w ciąży człowiek nie dowie. W listopadzie się zbadam i zobaczymy co to dokładnie jest i czy nie przypadkiem tylko przez ciążę. Piszę trochę chaotycznie, wybaczcie. Za tydzień znów mam być na kontroli w szpitalu, czuję że już do końca ciąży będę jeździć co tydzień. Tyle dobrze, że za każdym razem mam KTG przy okazji - dobry wynik dziś. Gratulacje rozpoczętych tygodni i powodzenia we wszystkim Na wizytach itd. Podziwiam Cię Farminka, że tyle już czasu jesteś taka ,,na granicy'', grunt że wszystko dobrze i trzymam kciuki za Ciebie mocno !! Cieszę się wraz z Lailą, że mały już poza inkubatorem, ciekawe czy już imię macie? Chyba nie przegapiłam? Dobrego dnia !!
26.09.2014 Nasz skarb Franciszek, 54cm, 3170g Edytowane przez siuska Czas edycji: 2014-09-12 o 14:31 |
|
|
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 15 tetr i 4 flanelki. Kupowalam u nas w sklepie z/art, niemowl. Musialam pomacac co warte.
Ever przykre to co piszesz... Siuska moze masz zastoj tak jak ja. Lewa git a/w prawej zastój. Uciska/dziecko...
|
#1879 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1880 |
|
Zadomowienie
|
Siuska ja dostalam 10szt. Tetr i 2 kupilam u nas... i w ogole wymiary inne niby Polsce male jakies 65x65 :/ a wysylac pieluch z Pl chyba sie nie oplaca.
Flanelki musze kupic.
|
#1881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mnie położna poleciła kupić 10 tetrowych i 5 flanelowych. Stacjonarnie nie mam za bardzo gdzie, musiałabym specjalnie tramwajem gdzieś jechać, a mąż nie lubi jak jeżdżę sama, więc tylko jak muszę to jeżdżę.
|
|
#1882 |
|
Raczkowanie
|
ja mam 4 tetry z ikea, bardzo dobrej jakości i 4 flane. kupiłam w sklepie. Uważam, że więcej mi nie trzeba. I tak codziennie robię pranie.
|
|
|
|
#1883 | |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Śliczne macie brzuszki Jedne mniejsze, drugie większe ale wszystkie urocze Mój jest duży bo i ja sama duża byłam przed ciążą Spory % to po prostu tłuszczyk Cytat:
![]() I za wszystkie inne dziewczyny potrzebujące wsparcia również ![]() Jak czytałam to zapominałam cytować i teraz nie wiem której co.. Mój budyń robi się coraz bardziej gęsty No to może to co pamiętam ![]() Pieluch tetrowych mam 30, jeszcze nie gotowałam, ale w poniedziałek im nie daruję :P Kupiłam jeszcze 3 flanelowe, ale jak je porównałam to nie znalazłam żadnej różnicy i się zdziwiłam trochę Muszę sprawdzić na zamówieniu czy nie pomyliłam tetry z flanelą, bo różnią się tylko rozmiarem ![]() Była mowa o pakowaniu torby, dziś wyprałam dwie takie sportowe, walizek nie chcę bo to kojarzy mi się z podróżą dłuższą a ja nie planuję długo leżeć Też zamierzam mieć dwie, na poród i na po porodzie. Do higieny mam szare mydło w płynie i chyba zrobię tak jak część z Was z tantum rose.Twardnieje mi brzuch, wczoraj na wizycie lekarz powiedział żeby brać nospę, jak powiedziałam, że wolę nie brać to powiedział, żeby udać się na ktg ale żeby nie wspominać, że za jego radą Jednak mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle Poza tym pytałam o masaż krocza, powiedział, że zdania są podzielone. Wspomniał, że moje jest "podatne", normalnie nie wiedziałabym czy potraktować to jako komplement Więc chyba daruję sobie te masaże. Wy robicie?Dziś trochę poprasowałam, zrobiłam parę kursów schodami i znów brzuch staje.. Chyba trzeba się oszczędzać.. ale jak? jak tu tyle do zrobienia. Dobrze, że w końcu mąż zamówił wózek. Łóżeczko i przewijak skręcone, w sumie brakuje mi tylko fantów dla mnie do szpitala. No i zaczął się w środę 34. tydzień. To się napisałam. Udanego dnia wszystkim i zalegam na kanapie chyba...
|
|
#1884 |
|
Zadomowienie
|
Jestem po wizycie!
Główka małego już nisko. Szyjka jeszcze uformowana, około 2 cm (więc tu się przez dwa tyg nic nie zmieniło), ale mięciutka. Rozwarcie na palec- chociaż to podobno tak może być u wieloródek, żaden szał ciał. Adaśko waży 3323 ![]() Ilość wód prawidłowa, przepływy prawidłowe. Łożysko nie starzeje się. Wszystko ok. Teraz mam dzwonić w dniu terminu do lekarza, żeby następnego dnia umówić się na ktg. A po 7 dniach- gdyby nic się nie działo- wywołują.
|
#1885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, że wszystko dobrze Waga dziecka super Troszkę zazdraszczam, że już tak blisko macie
|
|
#1886 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Glossary jeśli mogę doradzić to może dokup sobie jeszcze ze dwie, bo wiesz jak wypierzesz jednego dnia to teraz niby chwila moment i wyschnie, ale jak będzie plucha jesienna to może być problem ze schnięciem.
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1888 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i muszę przyznać, że przełamał moje złe nastawienie do jedynaków - samolubów. Teściowa go świetnie wychowała ![]() Nawet nie liczyłam, ale mam za dużo Ale bez porównania z teraźniejszymi.Cytat:
Ja jestem pewna, że warto! Tylko jeszcze mądrze wychować, żeby rodzeństwo fajnie współgrało, to już będzie sztuka... Cytat:
Cytat:
Miło ze strony dr, że zajrzała na Twoje nerki, nie martw się Kochana na zapas Cytat:
Cytat:
![]() Czyli to już ostatnia wizyta była? |
||||||
|
|
|
#1889 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1890 |
|
Zadomowienie
|
Waga 3323 super, wow
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- O wlasnie zanalazlam promocje tetr, 6 szt. za 30 zl musze sie wybrac, tylko tak mi sie nie chce..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

za wizyty
I Kilo!
Ja muszę jeszcze poczekać "chwile" 
dla Maluszka!! Cieszę się razem z Tobą
U mnie szaro za oknem, mgła się unosi... Listopadowa pogoda bardziej. Też mam nadzieję, że jeszcze będzie złota jesień, ale na razie jej nie widać.
Już to sobie wyobrażam "Mamaaaa, grzybeeek!"
Ja robię naleśniki z dżemem.