Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-12, 12:53   #1861
ever_92
Zadomowienie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Prosta jest- na zasadzie wciśnięcia start i stop, intuicyjnie działa. Tylko dotychczasowy wynik mnie trochę zaskoczył, bo wygląda na to,że mam skurcze co 22-26 minut... Tzn. w odwrotnej kolejności- najpierw było 26, teraz już 22. Chyba potestuje dłużej...
Kurde! A ja.juz nie pamietam kiedy.ostatnio skurcz mialam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-12, 12:59   #1862
Laila85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
O to to!

Witam się w oczyszconej atmosferze

Mojra i Agatka, za wizyty

Laila, a z kapustą próbowałaś? Polecam blog Hafija.

Farminka, ja bym chyba jednak na szpital postawiła, żeby sprawdzić.

Faktycznie Spinka mogłaby się odezwać! I Kilo!

Mortisha, nogami i rękami się podpisuję, nie unikniemy przedszkolnych syfków i już nie ma co czekać i odwlekać porodów
Ja już się doczekać nie mogę

Historie o zdradach są dla mnie niepojęte, ale "nie mów hop..."
My z Tż razem od 12 lat, znamy się jak łyse konie, ale za siebie, tym bardziej za niego, nie zagwarantuję, nie będę czarować.

Przepraszam, że tak haotycznie, ale z pamięci pisałam, bo posta mi wżarło... Blondyna ze mnie

Zostaję z Zofką sama na weekend, Tż rusza na żagle, więc będziemy miały "klub kobietek". Mała w zasadzie przekonała się do przedszkola, więc mogę zacząć martwić się innymi sprawami.

Kapustactez juz była. Olalam ostatnie rady położnej, bo sie zalałam zalkowicie. Ide swoim sposobem i tyle...

Jak moge poradzić to mi mega przydały sie takie małe rzeczniczki bo robię z nich okłady na cycki, cześć na zimno cześć na gorąco .

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Dzień doberek !
Pobudka przed 6 i na grzyby...Trochę się ich uzbierało Mnie cieszył każdy. Ale to schylanie...Nie dość, że w krzyżu boli, to sobie pomyślałam, że takie schylanie może być nie do końca dla mnie dobre. Później mamę wołałam, żeby zrywała Wróciliśmy po 10, zjedliśmy śniadanko a teraz leżę w wyrku Podczytam Was i kładę się na drzemkę, za szybka pora na wstawanie jak dla mnie.

Laila ! Super wieści jeśli faktycznie jutro Mały będzie już bliżej Ciebie ! Mocne kciuki za to trzymam ! No i za laktację i cycochy też, może się jakoś to wszystko rozkręci, co ? Masuj, okładaj kapustą, zimnymi okładami, jakieś prysznice...Tylko kogo słuchać jak każdy mówi inaczej

Gosiak, no to widzę, że możemy sobie pionę przybić co do byłych...Kretyni i tyle. Nie doceniali takich cudnych kobiet Ja też Ci współczuję, ale trzeba znaleźć pozytywy, jest ich cała masa. Nie jesteśmy z kretynami a porządnymi facetami, którzy nas kochają i o nas dbają Uściski dla Ciebie !

Dzięki Dziewczyny za "wyrazy współczucia" Może forum tego nie dotyczy, ale jakoś miałam potrzebę wylania tego wszystkiego po raz kolejny. Wieki nikomu o tym nie mówiłam i poszło

Gargantuiczna
, zazdroszczę tych zakupów i podarków Ja muszę jeszcze poczekać "chwile"

Agatkia, za wizytę ! A sen boski

Farminka, spokojnie, jesteś coraz bliżej tp, nie ma się co zamartwiać

Mojra, Ty wizytujesz a ja się stresuję z Tobą ! Czekam na informacje o Twojej wizycie i pessarze ! No i zaciskam
A co do pralek, to mam takie samo podejrzenie- czy nie mam za mało Bo mi też wyszło nie wiele więcej pralek...Może upychałam za dużoAle prałam tylko do 68, może dlatego. Reszta leży na strychu

Olcia, ja bym brała torbę na urodziny taty...Jak jedziecie autem, to nie wiele miejsca tam te torby zajmą a zawsze będziesz spokojniejsza

Farminka, właśnie ściągam Contraction timer Jeszcze mi trochę zostało, ale niech już będzie. On jest bezpłatny, nie ? Zastanawia mnie tylko jak on działa

Chwale sie, z raczej małego.
Opuścił dzisiaj inkubator!!!
Miałam go juz na rękach i próbowaliśmy przestawiać do cyca, ale one sie spieszyły bo miały zaraz dzieciakom podać leki, a moje cycki za bardzo nabrzmiałe były i nie chciał chwycić. Ale następnym razem odciągnięte trochę laktstorem i bedzie mu łatwiej.
Jak ja sie cieszę!!!
06.09.2014 14:42
2230g 50cm
Laila85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 12:59   #1863
glossary
Raczkowanie

hej miło, że ktoś o mnie pamięta tak, mam dziś wieczorem wizytę.

podjęłam się heroicznej próby golenia maszynką elekt. ale poległam mam za duży brzuch, a zwykła nie mogę. Trudno, lekarz jakoś to przeżyje

Zazdroszczę Wam ładnej pogody, u mnie jest okropnie leje kolejny dzień

czy tylko ja mam problem z zalogowaniem do wersji mobilnej? samo mnie wylogowało
glossary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:06   #1864
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Kapustactez juz była. Olalam ostatnie rady położnej, bo sie zalałam zalkowicie. Ide swoim sposobem i tyle...

Jak moge poradzić to mi mega przydały sie takie małe rzeczniczki bo robię z nich okłady na cycki, cześć na zimno cześć na gorąco .

Miałam go juz na rękach i próbowaliśmy przestawiać do cyca, ale one sie spieszyły bo miały zaraz dzieciakom podać leki, a moje cycki za bardzo nabrzmiałe były i nie chciał chwycić. Ale następnym razem odciągnięte trochę laktstorem i bedzie mu łatwiej.
Jak ja sie cieszę!!!

Cudownie! dla Maluszka!! Cieszę się razem z Tobą
za laktacje! Jak nie w jedną to w drugą stronę, ale niedługo się pewnie unormuje

Umyłam i wyparzyłam laktator i smoczek. Jak wyschną, to schowam do torby i będę już ostatecznie spakowana

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:18   #1865
Ol7cia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość

Daj trochę słońca U mnie szaro za oknem, mgła się unosi... Listopadowa pogoda bardziej. Też mam nadzieję, że jeszcze będzie złota jesień, ale na razie jej nie widać.

Przypomniałaś mi, że muszę jeszcze zabawki wyprać

Co do zabierania torby, to też się zastanawiam. Jadę na weekend do rodziców na noc, co prawda tylko 16km ale zawsze. Chyba zostawię, dowiezienie jej zajmie 30min, ale gdybym jechała 70km to bym wzieła.

Przydatna aplikacja, chyba też sobie ściągne.

Co do zatwardzeń, to ja mam wręcz odwrotnie
Ok, w takim razie dzięki za radę zabiorę walizki.

Proszę, a o to słonko, specjalnie dla Ciebie z centralnej Polski

Purblanca fajnie się czyta Twoje wpisy, takie ciepło od nich bije. Widzę że jesteś bardzo związana z rodzicami. Zazdroszczę, że masz ich tak blisko.

A ja już obiadek ugotowałam krem z brokuł z dodatkiem kurczaka w curry

LAila super wieści ))))) to teraz trzymamy kciuki żeby polubił Twojego cycocha ))

Czekamy na Ciebie Aniołeczku

Edytowane przez Ol7cia
Czas edycji: 2014-09-12 o 13:21
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:19   #1866
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Wczesna pora, ale raz można się poświęcić Już to sobie wyobrażam "Mamaaaa, grzybeeek!"

O, coś się zaczyna dziać

Dziewczyny, które mają już jedno dzicko, co o tym myślicie?
http://mataja.pl/2014/09/przeklenstw...sie-mlodszego/
Mądrze napisane. Myślę, że to prawdopodobny scenariusz dlatego juz w ciąży staram się temu zapobiec. Między innymi mąż przejął wstawianie w nocy do starszej jak jest taka potrzeba i kładzenie jej spać. Jak ja będę musiała akurat karmić wieczorem małego to tata będzie mógł się zając nią i już będzie do tego przyzwyczajona. Czas pokaże jakie będą moje odczucia po wyjściu ze szpitala, ale na pewno będę się starała żeby traktować dzieci równo.

Cytat:
Napisane przez ever_92 Pokaż wiadomość
Kurde! A ja.juz nie pamietam kiedy.ostatnio skurcz mialam

Ja jeszcze wczoraj rano też narzekalam, że od dawna nie mam

Cytat:

Jak ja sie cieszę!!!
super. Teraz już coraz bliżej do przejścia do normalnego trybu opieki nad dzidziusiem i powrotu do domu
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:34   #1867
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ol7cia Pokaż wiadomość
Ok, w takim razie dzięki za radę zabiorę walizki.

Proszę, a o to słonko, specjalnie dla Ciebie z centralnej Polski

Purblanca fajnie się czyta Twoje wpisy, takie ciepło od nich bije. Widzę że jesteś bardzo związana z rodzicami. Zazdroszczę, że masz ich tak blisko.

A ja już obiadek ugotowałam krem z brokuł z dodatkiem kurczaka w curry

LAila super wieści ))))) to teraz trzymamy kciuki żeby polubił Twojego cycocha ))
Dzięki za słoneczko Szkoda, że na niebo nie da się go wrzucić
Pycha obiad dziś masz Ja robię naleśniki z dżemem.

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Mądrze napisane. Myślę, że to prawdopodobny scenariusz dlatego juz w ciąży staram się temu zapobiec. Między innymi mąż przejął wstawianie w nocy do starszej jak jest taka potrzeba i kładzenie jej spać. Jak ja będę musiała akurat karmić wieczorem małego to tata będzie mógł się zając nią i już będzie do tego przyzwyczajona. Czas pokaże jakie będą moje odczucia po wyjściu ze szpitala, ale na pewno będę się starała żeby traktować dzieci równo.

Ja jeszcze wczoraj rano też narzekalam, że od dawna nie mam

super. Teraz już coraz bliżej do przejścia do normalnego trybu opieki nad dzidziusiem i powrotu do domu
Ja się bałam, że nie będę umiała pokochać synka, tak mocno jak kocham córkę. Teraz się boję, że to ona dostanie za mało miłości. Boję się jeszcze, że pomyśli, że ona musi do przedszkola, a mama z dzidziusiem zostaje i nie będzie chciała chodzić.
Z drugiej strony jest jeszcze tatuś, z którym Łucja jest bardzo zżyta, więc może nie będzie źle. Usypianie, to już od dawna tylko tatuś, to samo rower, czy niektóre zabawy.

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-12, 13:59   #1868
Lilotka
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Gratuluje udanych wizyt!!
Laila za synka!! Fajnie, że go już wypuścili z inkubatora i w końcu możesz go przytulić

Do mamuś które już maja dzieci. Nie możliwe jest, żeby jedno dziecko kochać bardziej niż drugie. Miłość matki sie mnoży a nie dzieli

A tak na marginesie dziś zaczynam 35 tc za trzy tyg. Synek już będzie ze mną

Nowa Nie zmieniłaś sobie tygodnia w podpisie

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 14:00   #1869
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, które mają już jedno dzicko, co o tym myślicie?
http://mataja.pl/2014/09/przeklenstw...sie-mlodszego/
Bardzo fajny post, ciekawe komentarze, dobrze wiedzieć, że dotyka to wszytskie z nas.
Ja nastawiam się raczej dobrze, ale wiem, że różowo nie będzie. Obiecuję sobie pokłady cierpliwości, bo widzę jak to działa w innych codziennych sytuacjach, ale nie ręczę za burzę hormonalną po porodzie.
I doczekać się nie mogę, i się boję.
Z drugiej strony drugie dziecko - może to głupio zabrzmi - stworzyliśmy z myślą o Zosi - żeby nie była sama, Tż jest jedynakiem, ja mam 2 rodzeństwa i oboje mamy to samo zdanie - w dalszej perspektywie dzieci będą się sobą cieszyć.
Tylko jak zrobić, żeby starszak nie był pokrzywdzony...
Pisałam już Ci kiedyśo książce "Rodzeństwo bez rywalizacji", nadal jej nie ruszyłam... Może na szpital zostawię.
A co do "dorosłości" starszaka, to już zauważam, że strasznie wyrosła, codziennnie nadziwić się nie mogę, że jest już taka duża i samodzielna. Już sobie wyobrażam jak porównam maluszka i ją.

Pierwsze pieluchowe pranie się suszy Tż pytał, czy z jednorazowych nie będziemy korzytsać

Ależ u nas dziś pogoda
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 14:04   #1870
nowa8686
Zakorzenienie

Laila super. A ile maluszek teraz wazy?

Ja pojadlam wlasnie pierogow z truskawkami.
Ogolnie maskra jak mi sie malo miesci w zoladku. Na sniadanie jedna parowka i do tego mala kanapeczka. I teraz dopiero 8 pierogow.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Lilotka . A widzisz . Ty zawsze czujna
Ale Ci zazdroszcze, ze juz za 3 tyg bedziesz miala malego przy sobie.

Wodqua tez dzis pralam tetry . Cala suszara sie suszy ale pohoda cudna.

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 14:10   #1871
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Jak ja sie cieszę!!!

Karmienie na pewno się uda!
Cytat:
Umyłam i wyparzyłam laktator i smoczek. Jak wyschną, to schowam do torby i będę już ostatecznie spakowana
A ja zastanawiam się gdzie wpierniczyłam swój laktator po przeprowadzce. Jakoś nie za pewnie czuję się bez niego
Stary 2014-09-12, 14:11   #1872
ever_92
Zadomowienie

Tak, rowne traktowanie dzieci jest bardzooo wazne... moj brat jest o 13 lat ode mnie starszy i pamietam jak uczyl mnie jezdzic autem w trakcie zdawania na prawko... cos zrobilam inaczej, ja uwazalam ze to.bylo prawidlowe i zaczelam mowic swoja wersje, on z rykiem hukiem na mnie to.zaczelam sie drzec, ze tak mnie na prawko uczal, to zaczal az.mnie fest w aucie szarpac albo nawet uderzyl w glowe, a matka siedziala z tylu w aucie i NIC nie zareagowala... bo przeciez moj brat wie co mowi, i on PO PROSTU jest nerwowy a ja taka pyskata... nienawidzialam matki za to...
Stary 2014-09-12, 14:16   #1873
nowa8686
Zakorzenienie

Ja chciałabym drugiego dzieciaczka. Zycie pokaze.
Sama jestem jedynaczka, maz ma 3 braci...

Fasolinka
Stary 2014-09-12, 14:16   #1874
ever_92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
Laila super. A ile maluszek teraz wazy?

Ja pojadlam wlasnie pierogow z truskawkami.
Ogolnie maskra jak mi sie malo miesci w zoladku. Na sniadanie jedna parowka i do tego mala kanapeczka. I teraz dopiero 8 pierogow.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Lilotka . A widzisz . Ty zawsze czujna
Ale Ci zazdroszcze, ze juz za 3 tyg bedziesz miala malego przy sobie.

Wodqua tez dzis pralam tetry . Cala suszara sie suszy ale pohoda cudna.
Po ile pieluch tetrowych macie?

Stary 2014-09-12, 14:24   #1875
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Bardzo fajny post, ciekawe komentarze, dobrze wiedzieć, że dotyka to wszytskie z nas.
Ja nastawiam się raczej dobrze, ale wiem, że różowo nie będzie. Obiecuję sobie pokłady cierpliwości, bo widzę jak to działa w innych codziennych sytuacjach, ale nie ręczę za burzę hormonalną po porodzie.
I doczekać się nie mogę, i się boję.
Z drugiej strony drugie dziecko - może to głupio zabrzmi - stworzyliśmy z myślą o Zosi - żeby nie była sama, Tż jest jedynakiem, ja mam 2 rodzeństwa i oboje mamy to samo zdanie - w dalszej perspektywie dzieci będą się sobą cieszyć.
Tylko jak zrobić, żeby starszak nie był pokrzywdzony...
Pisałam już Ci kiedyśo książce "Rodzeństwo bez rywalizacji", nadal jej nie ruszyłam... Może na szpital zostawię.
A co do "dorosłości" starszaka, to już zauważam, że strasznie wyrosła, codziennnie nadziwić się nie mogę, że jest już taka duża i samodzielna. Już sobie wyobrażam jak porównam maluszka i ją.

Pierwsze pieluchowe pranie się suszy Tż pytał, czy z jednorazowych nie będziemy korzytsać

Ależ u nas dziś pogoda
Do mnie dotarło, jak poszła do przedszkola, że ona już taka duża i samodzielna. Też się nadziwić nie mogę
Wiem, że będzie ciężko ale myślę, że warto. Ja mam dwoje rodzeństwa i Tż też i nie wyobrażam sobie, żeby mieć jedynaka. Chciała bym troje, ale nie wiem czy dam rade

Cytat:

Nie liczyłam, ale myślę, że ok 30.

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-12, 14:25   #1876
ever_92
Zadomowienie

Cytat:

Nas jest az 4... ja jestem nr 3. Niestety juz od malego hm 10 lat? Czulam sie jak pasozyt w domu, winna wydatkom na mnie i rzygalam problemami z pieniedzmi (nie tylko). Kiedys jak bylam mlodsza mialam zamiar, jak bede pracowac oddac im cala kase za mnie jaka wydali na to, ze zylam. Ale przeciez to idzie w ta strone, ze kazdy ma dzieci i wie ile sie na nie wydaje, wiec zamiast rodzicom zwracac wydaje przeciez tez na swoja
Ja np. czuje i czulam sie najgorsza z calego rodzenstwa... od malego wmawiali mi ze na nic nie zasluguje. A bylam.z.tych kujonow i grzecznych... a moj mlodszy brat przeklina, nic sie nie uczy, nic a ma najnowszy telefon, laptopa, markowe.ciuchy.a.ja od 17stki juz pracowalam co moglam i na wszystko sama. To cholernie bolalo, ale juz sie przyzwyczailam... a niby tlumacza sobie, ze moj brat tak ma, bo chorowity. Dla mnie zmiluj sie nie bylo nigdy.
Stary 2014-09-12, 14:26   #1877
siuska
Raczkowanie

Skoro akurat mówicie o praniu tetrowych to może podrzucicie linkiem gdzie kupowałyście?? Ja jeszcze nie mam i nie wiem u którego sprzedawcy kupić, a jest pełno. Już prałyście to też wiecie, że się nie rozpadły od razu.

Ja dziś miałam znów wizytę w poradni patologii ciąży w szpitalu w sprawie nerki małego. Wszystko bez zmian, ale przy okazji zagadałam do Pani doktor czy wadę może mieć po mnie, bo ja np. nigdy nie badałam nerek i powiedziała mi, że ,,może'' - ,,musi Pani zrobić sobie USG jamy brzusznej. A po jakiejś minucie mówi ,,proszę się odwrócić ja zerknę na te Pani nerki'' i prawa ok, ale lewa też ma coś poszerzone ,,tak jak u dziecka''. Także się dziś dowiedziałam przy okazji, że sama muszę się zbadać. Dodała tylko coś pod nosem, że to akurat może być normalne w ciąży, ale tak czy tak mam się zapisać do rodzinnego i poprosić o skierowanie na USG. Zrobię to po ciąży, najpierw muszę znaleźć lekarza rodzinnego i się przepisać, bo nie jestem zapisana w Krakowie do żadnej przychodni. Jakoś specjalnie powiem Wam mnie to nie ruszyło, nie wiem czemu(może dlatego, że tato ma 50 lat i też ma coś z jedną nerką i nic mu nie dolega- drugiej nie ma wcale). Czułam, że coś mogę mieć nie tak skoro mały ma coś nie tak. Ech. Czego to się w ciąży człowiek nie dowie. W listopadzie się zbadam i zobaczymy co to dokładnie jest i czy nie przypadkiem tylko przez ciążę.

Piszę trochę chaotycznie, wybaczcie. Za tydzień znów mam być na kontroli w szpitalu, czuję że już do końca ciąży będę jeździć co tydzień. Tyle dobrze, że za każdym razem mam KTG przy okazji - dobry wynik dziś.

Gratulacje rozpoczętych tygodni i powodzenia we wszystkim Na wizytach itd.

Podziwiam Cię Farminka, że tyle już czasu jesteś taka ,,na granicy'', grunt że wszystko dobrze i trzymam kciuki za Ciebie mocno !!

Cieszę się wraz z Lailą, że mały już poza inkubatorem, ciekawe czy już imię macie? Chyba nie przegapiłam?

Dobrego dnia !!

Edytowane przez siuska
Czas edycji: 2014-09-12 o 14:31
siuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 14:33   #1878
nowa8686
Zakorzenienie

Ja mam 15 tetr i 4 flanelki. Kupowalam u nas w sklepie z/art, niemowl. Musialam pomacac co warte.

Ever przykre to co piszesz...

Siuska moze masz zastoj tak jak ja. Lewa git a/w prawej zastój. Uciska/dziecko...

Fasolinka
Stary 2014-09-12, 14:36   #1879
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:

10 tetr i 4 flanele
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 14:37   #1880
ever_92
Zadomowienie

Siuska ja dostalam 10szt. Tetr i 2 kupilam u nas... i w ogole wymiary inne niby Polsce male jakies 65x65 :/ a wysylac pieluch z Pl chyba sie nie oplaca.
Flanelki musze kupic.
Stary 2014-09-12, 15:02   #1881
siuska
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam 15 tetr i 4 flanelki. Kupowalam u nas w sklepie z/art, niemowl. Musialam pomacac co warte.

Ever przykre to co piszesz...

Siuska moze masz zastoj tak jak ja. Lewa git a/w prawej zastój. Uciska/dziecko...
Nie, nie. To chyba nie to samo. Lekarki w szpitalu i mój lekarz używają słowa ,,poszerzone''. Mnie się wydaje, że chodzi o poszerzone przepływy w tej jednej nerce, a do tego mały ma wielotorbielowatość, u mnie nie mówiła, że widzi torbiele.

Mnie położna poleciła kupić 10 tetrowych i 5 flanelowych. Stacjonarnie nie mam za bardzo gdzie, musiałabym specjalnie tramwajem gdzieś jechać, a mąż nie lubi jak jeżdżę sama, więc tylko jak muszę to jeżdżę.
Stary 2014-09-12, 15:06   #1882
glossary
Raczkowanie

ja mam 4 tetry z ikea, bardzo dobrej jakości i 4 flane. kupiłam w sklepie. Uważam, że więcej mi nie trzeba. I tak codziennie robię pranie.
glossary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:07   #1883
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Witajcie

Śliczne macie brzuszki Jedne mniejsze, drugie większe ale wszystkie urocze Mój jest duży bo i ja sama duża byłam przed ciążą Spory % to po prostu tłuszczyk

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
hej dziewczyny dziękuje za słowa otuchy i wsparcie
Ja niestety jestem w szpitalu dzisiaj miałam wizytę kontrolną w szpitalu (myślałam że spr tylko mocz ciśnienie bo tak było zawsze) ale zbadali mi też przepływy w łożysku i niestety nie wyszły dobre... lekarz zadecydował mnie zatrzymać na kilka dni na obserwacji , dostałam już pierwszą dawkę sterydów na płucka Fabianka i jutro kolejna dawka... jestem zszokowana bo nie spodziewałam się tego w ogóle... No i najprawdopodoniej to jest przyczyną że F kiepsko przybiera...

Ever jak dla mnie to mega nieodpowiedzialna jest jazda na rowerze w zaawansowanej ciąży i to jeszcze 8,5km....
Natalia, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
I za wszystkie inne dziewczyny potrzebujące wsparcia również

Jak czytałam to zapominałam cytować i teraz nie wiem której co.. Mój budyń robi się coraz bardziej gęsty
No to może to co pamiętam
Pieluch tetrowych mam 30, jeszcze nie gotowałam, ale w poniedziałek im nie daruję :P Kupiłam jeszcze 3 flanelowe, ale jak je porównałam to nie znalazłam żadnej różnicy i się zdziwiłam trochę Muszę sprawdzić na zamówieniu czy nie pomyliłam tetry z flanelą, bo różnią się tylko rozmiarem
Była mowa o pakowaniu torby, dziś wyprałam dwie takie sportowe, walizek nie chcę bo to kojarzy mi się z podróżą dłuższą a ja nie planuję długo leżeć Też zamierzam mieć dwie, na poród i na po porodzie. Do higieny mam szare mydło w płynie i chyba zrobię tak jak część z Was z tantum rose.

Twardnieje mi brzuch, wczoraj na wizycie lekarz powiedział żeby brać nospę, jak powiedziałam, że wolę nie brać to powiedział, żeby udać się na ktg ale żeby nie wspominać, że za jego radą Jednak mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle Poza tym pytałam o masaż krocza, powiedział, że zdania są podzielone. Wspomniał, że moje jest "podatne", normalnie nie wiedziałabym czy potraktować to jako komplement Ale w tej sytuacji stwierdziłam, że to dobra wiadomość Więc chyba daruję sobie te masaże. Wy robicie?

Dziś trochę poprasowałam, zrobiłam parę kursów schodami i znów brzuch staje.. Chyba trzeba się oszczędzać.. ale jak? jak tu tyle do zrobienia. Dobrze, że w końcu mąż zamówił wózek. Łóżeczko i przewijak skręcone, w sumie brakuje mi tylko fantów dla mnie do szpitala.

No i zaczął się w środę 34. tydzień.

To się napisałam.
Udanego dnia wszystkim i zalegam na kanapie chyba...
Stary 2014-09-12, 15:14   #1884
Agatkia
Zadomowienie

Jestem po wizycie!

Główka małego już nisko. Szyjka jeszcze uformowana, około 2 cm (więc tu się przez dwa tyg nic nie zmieniło), ale mięciutka. Rozwarcie na palec- chociaż to podobno tak może być u wieloródek, żaden szał ciał.

Adaśko waży 3323

Ilość wód prawidłowa, przepływy prawidłowe. Łożysko nie starzeje się. Wszystko ok. Teraz mam dzwonić w dniu terminu do lekarza, żeby następnego dnia umówić się na ktg. A po 7 dniach- gdyby nic się nie działo- wywołują.

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:22   #1885
PedzacaSkarpeta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie!

Główka małego już nisko. Szyjka jeszcze uformowana, około 2 cm (więc tu się przez dwa tyg nic nie zmieniło), ale mięciutka. Rozwarcie na palec- chociaż to podobno tak może być u wieloródek, żaden szał ciał.

Adaśko waży 3323

Ilość wód prawidłowa, przepływy prawidłowe. Łożysko nie starzeje się. Wszystko ok. Teraz mam dzwonić w dniu terminu do lekarza, żeby następnego dnia umówić się na ktg. A po 7 dniach- gdyby nic się nie działo- wywołują.
Gratulacje Dobrze, że wszystko dobrze Waga dziecka super Troszkę zazdraszczam, że już tak blisko macie Czekamy na rozwój wydarzeń
Stary 2014-09-12, 15:38   #1886
Ol7cia
Raczkowanie

Cytat:
Jestem po wizycie!

Adaśko waży 3323

Wow, super waga Gratulacje

Glossary jeśli mogę doradzić to może dokup sobie jeszcze ze dwie, bo wiesz jak wypierzesz jednego dnia to teraz niby chwila moment i wyschnie, ale jak będzie plucha jesienna to może być problem ze schnięciem.

Czekamy na Ciebie Aniołeczku
Ol7cia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:44   #1887
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie!

Adaśko waży 3323

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:49   #1888
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Nie narzekasz na brak rodzeństwa? Mój Tż tęskni za rodzeństwem... Zanim byliśmy razem, bał się, że po śmierci rodziców zostanie bez rodziny.
No i muszę przyznać, że przełamał moje złe nastawienie do jedynaków - samolubów. Teściowa go świetnie wychowała

Cytat:
Nawet nie liczyłam, ale mam za dużo Ze 30 tetry i flaneli będzie jak nie więcej. Mam spadkowe od znajomej - ale muszę przebrać, bo niektóre już niewyględne, teściowa wygrzebała po Tż takie cudne tetry, prawdziwe, przy Zosi zabierałam je jako podkład do pediatry i ta zawsze poznawała, że muszą być "ze starych czasów" - bagatela miały wtedy 29 lat Ale bez porównania z teraźniejszymi.

Cytat:
Do mnie dotarło, jak poszła do przedszkola, że ona już taka duża i samodzielna. Też się nadziwić nie mogę
Wiem, że będzie ciężko ale myślę, że warto. Ja mam dwoje rodzeństwa i Tż też i nie wyobrażam sobie, żeby mieć jedynaka. Chciała bym troje, ale nie wiem czy dam rade
O nie, nie, troje u nas to nieeee, za starzy już jesteśmy i tak
Ja jestem pewna, że warto! Tylko jeszcze mądrze wychować, żeby rodzeństwo fajnie współgrało, to już będzie sztuka...

Cytat:
Nas jest az 4... ja jestem nr 3. Niestety juz od malego hm 10 lat? Czulam sie jak pasozyt w domu, winna wydatkom na mnie i rzygalam problemami z pieniedzmi (nie tylko). Kiedys jak bylam mlodsza mialam zamiar, jak bede pracowac oddac im cala kase za mnie jaka wydali na to, ze zylam. Ale przeciez to idzie w ta strone, ze kazdy ma dzieci i wie ile sie na nie wydaje, wiec zamiast rodzicom zwracac wydaje przeciez tez na swoja
Ja np. czuje i czulam sie najgorsza z calego rodzenstwa... od malego wmawiali mi ze na nic nie zasluguje. A bylam.z.tych kujonow i grzecznych... a moj mlodszy brat przeklina, nic sie nie uczy, nic a ma najnowszy telefon, laptopa, markowe.ciuchy.a.ja od 17stki juz pracowalam co moglam i na wszystko sama. To cholernie bolalo, ale juz sie przyzwyczailam... a niby tlumacza sobie, ze moj brat tak ma, bo chorowity. Dla mnie zmiluj sie nie bylo nigdy.
Szok!

Cytat:
Napisane przez siuska Pokaż wiadomość
Skoro akurat mówicie o praniu tetrowych to może podrzucicie linkiem gdzie kupowałyście?? Ja jeszcze nie mam i nie wiem u którego sprzedawcy kupić, a jest pełno. Już prałyście to też wiecie, że się nie rozpadły od razu.

Ja dziś miałam znów wizytę w poradni patologii ciąży w szpitalu w sprawie nerki małego. Wszystko bez zmian, ale przy okazji zagadałam do Pani doktor czy wadę może mieć po mnie, bo ja np. nigdy nie badałam nerek i powiedziała mi, że ,,może'' - ,,musi Pani zrobić sobie USG jamy brzusznej. A po jakiejś minucie mówi ,,proszę się odwrócić ja zerknę na te Pani nerki'' i prawa ok, ale lewa też ma coś poszerzone ,,tak jak u dziecka''. Także się dziś dowiedziałam przy okazji, że sama muszę się zbadać. Dodała tylko coś pod nosem, że to akurat może być normalne w ciąży, ale tak czy tak mam się zapisać do rodzinnego i poprosić o skierowanie na USG. Zrobię to po ciąży, najpierw muszę znaleźć lekarza rodzinnego i się przepisać, bo nie jestem zapisana w Krakowie do żadnej przychodni. Jakoś specjalnie powiem Wam mnie to nie ruszyło, nie wiem czemu(może dlatego, że tato ma 50 lat i też ma coś z jedną nerką i nic mu nie dolega- drugiej nie ma wcale). Czułam, że coś mogę mieć nie tak skoro mały ma coś nie tak. Ech. Czego to się w ciąży człowiek nie dowie. W listopadzie się zbadam i zobaczymy co to dokładnie jest i czy nie przypadkiem tylko przez ciążę.

Piszę trochę chaotycznie, wybaczcie. Za tydzień znów mam być na kontroli w szpitalu, czuję że już do końca ciąży będę jeździć co tydzień. Tyle dobrze, że za każdym razem mam KTG przy okazji - dobry wynik dziś.
Kilka białych kupiłam jeszcze przy Zosi u r_p77, są ok, mięciutkie, do przytulania były super, teraz wzięłam kilka kolorowych, ale jeszcze nie prałam, więc nie mogę gwarantować.
Miło ze strony dr, że zajrzała na Twoje nerki, nie martw się Kochana na zapas

Cytat:
Napisane przez PedzacaSkarpeta Pokaż wiadomość
Twardnieje mi brzuch, wczoraj na wizycie lekarz powiedział żeby brać nospę, jak powiedziałam, że wolę nie brać to powiedział, żeby udać się na ktg ale żeby nie wspominać, że za jego radą Jednak mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle Poza tym pytałam o masaż krocza, powiedział, że zdania są podzielone. Wspomniał, że moje jest "podatne", normalnie nie wiedziałabym czy potraktować to jako komplement Ale w tej sytuacji stwierdziłam, że to dobra wiadomość Więc chyba daruję sobie te masaże. Wy robicie?

Cytat:
Jestem po wizycie!

Adaśko waży 3323

Czyli to już ostatnia wizyta była?
Stary 2014-09-12, 15:49   #1889
gargantuiczna
Rozeznanie

Cytat:
20 tetr 80x80cm (+ kilka dostanych)
10 flanelowych 80x80cm (+ też jakieś dostane)
gargantuiczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:58   #1890
ever_92
Zadomowienie

Waga 3323 super, wow

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

O wlasnie zanalazlam promocje tetr, 6 szt. za 30 zl musze sie wybrac, tylko tak mi sie nie chce..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości