|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Cytat:
![]() ![]() ale jak juz powiedzialam glowa jak wykarczowany las tak mnie przerazila,ze nie moglam myslec o niczym innym...no i mialam nadzieje ze mozo wymyslono na to jakies cud panaceum,o kt wiedza tylko wtajemniczeni na lysienie.info.. jednak ilu ludzi tyle opinii,kazdemu sluzy cos innego. dobrej nocki Wizazanki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jako że wymyśliłyśmy nowe określenie "dorastanie odrostów" ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3063 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mieszek włosowy - to jest ta część co od urodzenia jest w głowie (problem łysiejących androgenowo polega chyba właśnie na zamieraniu mieszków) cebulka włosa - część włosa która faktycznie wypada razem z łodygą. Mam też pewną ciekawostkę, którą mogą zaobserwować tylko farbujące się wizażanki ![]() ![]() ![]() ![]() Aha myślę że dla tych z was, co szukają potwierdzenia że mają stałą ilość mieszków włosowych, fragment o wypychaniu starych włosów przez nowe, będzie bardzo istotny ![]()
![]() |
#3064 |
Raczkowanie
|
Ja 2 lata temumialamproblem z wypadaniem wlosow
wszystko o czym tupisalyscie stosowalam bez rezultatow. U mnie okazalo sie ze przyczyna bylanarkoza wlosy po pol roku w koncu przestaly wypadac.No ale swojeprzezylam. ![]()
#3065 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Rozeznanie
|
Witam bardzo serdecznie,
również borykam sie z wypadającymi włosami. Jakiś czas już było dobrze i problem powrócił. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3067 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3068 |
Wtajemniczenie
|
Ostatnio przeanalizowalam skład tabletek które zazywałam i doszłam do wniosku ,ze najbardziej opłacalne pod względem cenowym jak i witaminowo-mineralnym jest VITA-FEM. Zawiera duzo witamin z grupy B,zelazo kwas foliowy,Lcystynę ,vit PP,Zen szeń,Jod,Cynk, Chrom, Selen,wapń,witd3,Biotyna.
Sklad jest świetny,zaraz idę kupić .Pamiętajcie,ze,zeby suplementacja zadzialala,trzeba ją stosować minimum 3 miesiące. |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja tez sie borykalam z tym problemem obecnie ( po dwoch latach)mam wlosy za ramiona uzywalam: nafty kosmetycznej, seboradin i uwaga bardzo stara metoda lecz b. skuteczna raz na jakis czas maseczka: sok z cebuli i oliwa z oliwek. Wlosy nie wypadaja niestety nie wiem nic co mozna zrobic zeby byly gestsze. moze to sprawka matki natury....
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Rozeznanie
|
Zapomniałam dodać, że nabyłam również maske Dora na bazie kolagenu morskiego do włosów cienkich, delikatnych i łamliwych. Kolagen morski silnie nawilża włosy, teraz jak znalazł bo jak wiadomo promienie sloneczne są wrogiem czuprynki. Pod ich wpływem łuski włosów rozchylają sie , ucieka z nich wilgoć. Stosowałam ją 3krotnie, jak narazie jestem zadowolona.Włoski nabierają połysku, nie są obciążone.
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Interesują mnie proporcje oraz częstotliwość i czas stosowania. Co do Twojego problemu może regularny (czyt. codzienny) masaż skóry głowy będzie pomocny. Przynajmniej pan M.Tombak (nota bene sam łysy ![]() ![]()
![]() |
#3073 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście jestem za używaniem naturalnego kolagenu (Collagen Beauty). http://www.collagenbeauty.com/wlosy.paznokcie.htm Niestety stosowałam owe cudeńko jedynie na dłonie i paznokcie (wtedy miałam duuużo włosów) więc nie wiem jak działa na czuprynkę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a tak serio bardzo poważne pytanie: CZYM FARBUJECIE WłOSY? bo ja na lato to sobie malowanie jeszcze odpuszczę (nie chce przesuszonych kłaczków jeszcze dobijać) ale od września będę musiała jakoś wyglądać ![]() a aktualnie mam niby brąz, który niemiłosiernie spiera się na rudo, do tego moje szarawe odrosty, no nie wiem ile jeszcze wytrzymam z czymś takim na głowie ![]() Cytat:
![]() możesz też poczytać ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ight=witaminki |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale chyba zaczynam sie do tego przyzwyczajać...tylko nie mogę sie przyzwyczaić do coraz rzadszych włosów i nieukladajaacej sie już fryzury...ehh nie byloby tak zle gdyby nie moje przeswiadczenie ze kobieta powinna miec dlugie wlosy....ja nie chce miec krotkich ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3076 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3077 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wg. mnie jest ono spowodowane niedoborami witamin które u ciebie faktycznie mają miejsce wczesną wiosną skoro włosy wypadają ci teraz. Polecam Vitapil. Na przyszłość skoro wypadanie powtarza się zawsze o tej samej porze to zapobiegawczo właśnie wiosną powinnaś zacząć łykać witaminy i głowa do góry! ![]() ![]()
![]() |
#3078 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Na chwile obecną klasyczną frotkę muszę wiązać na dwa razy a jak przejeżdżam palcami to mam wrażenie, jakbym przejeżdżała po 2-3 kosmykach a nie całej kitce z włosów ![]() Może to JESZCZE nie wygląda tragicznie, ale od lat na tą tragiczność się zanosi. Matka z siostrą też mają problem z wylatywaniem włosów, ale mojej siostrze zostawały na poduszce kępami i łysiała plackiem od góry, a mnie po prostu lecą z całej głowy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3079 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Twojej dolegliwości, to niewiele mogę rzec, ale skoro stosujesz jakieś mazidło, to chyba jakiś lekarz Ci je polecił, nie? Wiesz co to jest? Co do badań, o które pytałaś wcześniej, to zobacz - http://www.wizaz.pl/forum/showthread...02#post4669202 Wypisałam tam rodzaje badanych np. hormonów i normy odczytów. Ps. Lepiej nie drap tego czegoś! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3080 |
Raczkowanie
|
Oj tak, ja też pamiętam te młodzieńcze czasy
![]() ![]() ![]()
#3081 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() a teraz... boję się czesać nawet ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i ponawiam pytanie: jeśli farbujecie to czym? jak często? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj dobił mnie widok kobitki, której wielgachne, rude loczyska powiewały na wietrze - były takie piękne - jak moje kiedyś... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Zadomowienie
|
O farbach zapomniałam rok temu
![]() ![]() ![]() Masz już coś namierzonego? |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Wtajemniczenie
|
Wklejam obiecane fotki.Az sama jestem zaskoczona jak ogromna jest poprawa,te zdjęcia wyglądają jak reklama jakiegoś cudownego środka na porost włosów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3086 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() niestety nie mam jeszcze nic upatrzonego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ponadto,regularnie badania -cała krem plus hormony.Acha,mam hiperplrolaktynemię. Edit.Przed wtarciem wody pokrzywowej masuje głowę szczotką ,zeby pobudzić krązenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3090 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:15.