![]() |
#751 |
Zadomowienie
|
Dot.: Invimed wrocław
Wróciłam od doktora, IUI w piątek, co ciekawe dr nie kazał mi robic bety, kazał tylko zbadać progesteron. Jak będzie mniejszy biz 12, to man brać dupka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Wtajemniczenie
|
Eleo w takim razie trzymam kciuki za piątek! Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zadomowienie
|
ja też jestem zakręcona, bo jednak mam na kartce napisane, żeby zrobić betę
![]() brałam 2-4 dzień lamettę, 5-8 gonal, zastrzyki znosiłam bezproblemowo. A o co konkretnie pytasz ![]() ty tym razem też masz zastrzyki, a nie CLO? |
![]() ![]() |
![]() |
#755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#756 |
Raczkowanie
|
ja jestem dzisiaj 3 dzień na gonalu i dochodzi menopur, powiem wam że czuje brzuch opuchnięty ,kurcze martwię się że znowu przytyje po tych zastrzykach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#757 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, igieł to ja się nie boję. Po lekach zaś nie zauważyłam żadnych objawów. Chociaż moj mąż jest od lutego na diecie (schudł juz prawie 30kg!) i w zasadzie ja jem to co on, a zlecialo mi 3-4kg... Może być ze mimo zmiany diety niechudniecie jest tym objawem.... Ale nic więcej.
A ile przytylas poprzednio przy gonalu myszka? Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2014-09-10 o 20:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem w czarnej
![]() ![]() ELEO trzymam mocno kciuki za piątek ![]()
#759 |
Zakorzenienie
|
Anusia to masz przerąbane z tymi cyklami długimi. Mnie sie wydaje, że w takiej sytuacji nie mozna robić hsg. No, bo tam już pewnie krew nazbierana w macicy i jak mają kontrast podać. Może sie mylę, bo ja w ogóle nie miałam tego badania.
Eleo, a ile Twój mąż ważył? Im więcej kg tym łatwiej się schudnie, bo organizm musi więcej energii zużyć na ruch. Może tak być, że ty tyle mniej schudłaś albo podjadasz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Zadomowienie
|
Anusia, hsg robi się niedługo po @ jak sie macica oczyscuy, w tej sytuacji rzeczywiście wyszlo pechowo
![]() ![]() Mała, maz wazyl 123kg, teraz 94. Jestem z niego dumna. Ja raczej nie podjadam... Ale tez zawsze ciężki mi było zrzucić choćby 2 kilo... Wczoraj o 23 zrobiłam sobie zastrzyk z ovitrelle. Kolejne. 80 zl :/ I znowu musiałam się o coś upominać w recepcji, tym razem chcieli mnie skasować mimo że to Wizyta przed IUI... Ech Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2014-09-11 o 05:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#761 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, jestem z wami i trzymam mocno zaciśnięte kciuki za wszystkie i za każdą z osobna..
Ja niestety nie tylko przy zastrzykowych hormonach ale ogólne w ciągu 6 miesięcy przytyłam 10kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Wtajemniczenie
|
Anusia niestety, ale nie będziesz mogła zrobić hsg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Rozeznanie
|
No ja też jeszcze to nieszczęsne hsg muszę zrobić...a jakieś badanie przed kazali Ci zrobić, bo mi wymaz bakteriologiczny. Niestety przyczepiła mi się jakaś bakteria i nie chce odejść po kuracji. Dzisiaj jadę po receptę na następną kurację.
Zaczynają mnie boleć piersi....jak to na tydzień przed @. Dziś 25 dc. więc wszystko "idealnie" układa się na @ ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Rozeznanie
|
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi. Jednym słowem mam przerąbane
![]()
#765 |
Rozeznanie
|
a taka sytuacja dzisiaj. Byłam na wizycie w związku z tą bakterią. W kolejce przede mną dziewczyna ok 23-25 lat z chłopakiem. DO gabinetu weszła sama, po 15 minutach wyszła i rzuciła się chłopakowi na szyję krzycząc: jest jest. Zaczęła pokazywać mu usg. I cieszyć się niesamowicie...myślałam, że zacznę tam wyć. Z jednej strony cieszyłam, się, że ona się cieszy, ale z drugiej strony miałam żal do losu, dlaczego to nie ja???
Jutro mam zrobić test. Podobno tydzień po pregnylu już może być coś widać. Jak negatywny to antybiotyk...znowu. Życzę Wam dobrej nocy. |
![]() ![]() |
![]() |
#766 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Invimed wrocławluteinę
Cytat:
![]() ![]() Spokojnej nocy dziewczyny ![]() Eleo życzę Ci, żeby się poszczęściło! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
Justka rozumiem co poczułaś
![]() Eleo życzę szczęścia i kop na szczęście. Będziemy razem czekały na wyniki. Choć ja dłużej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Rozeznanie
|
Tak jak nakazał lekarz rano zrobiłam test.... Pojawiły się II. Tylko teraz pytanie czy to jeszcze pregnyl (miałam go 3.09).
Na razie podchodzę do tego bez emocji, bo nie chcę się rozczarować, ale iskierka nadziei się tli. Wczoraj lekarz powiedział, że po 8 dniach test już może wykryć ciążę. Ale pregnyl też może jeszcze krążyć. Poczekam i zrobię kolejny jutro i w niedzielę. Zobaczę czy kreska będzie blednąć czy pogrubiać się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Anusia Zadzwoń najlepiej do swojego gina i zkonsultuj tę sprawę. A nóż u Ciebie akurat będzie można zrobić?... ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Kochana trzymaj się i głowa do góry. Dużo wiary i powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Rozeznanie
|
wyskoczyłam z pracy zrobić bete. wynik przed godz. 18
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Zadomowienie
|
Justka, czekamy z Tobą!
![]() Ja nadaję z invimedu, czekam właśnie na męża ![]() W ogóle to ostatnio spotykam tu znajomych :/ spełnia się mój koszmar. Ale o tym napiszę po powrocie. Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2014-09-12 o 08:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Raczkowanie
|
Hej. Jakis czas temu wypowiadałam sie na forum, nie udzielalam sie ostatnio bo nic sie u mnie nie dzialo ale czytam Was prawie codziennie i kibicuje by kazdej wkoncu sie udalo.
![]() Bylam w tym tygodniu na wizycie , mialam miec robiona IUI ale niestety ani po lekach ani po zastrzykach lewy jajnik nie zaskoczyl i z IUI nici. Dostalismy papiery do wypełnienia na in vitro rzadowe. Troche sie zdziwilam ze tak bez problemu doktor nas zakwalifikowal bo wczesniej mowil ze musimy miec albo jedna IUI chociaz albo pol roku stymulacji a teraz nagle nie jest to wymagane. Musze zrobic jeszcze histeroskopie bo mam prawdopodobnie jakiegos polipa. Miala ktors z Was moze to badanie ? Jesli tak to napiszcie mi prosze jak to wyglada, bo boje sie tego troche ![]() Dostalam liste badan ktore mamy zrobic , wiekszosc mamy zrobione, co do kariotypow doktor powiedzial ze mozemy je zrobic ale nie sa obowiazkowe, bedziemy probowac zrobic na kase chorych moze sie uda , pytanie tylko do jakiego lekarza isc po skierowanie ![]() Na pytanie ile czeka sie na in vitro po zakwalifikowaniu doktor odpowiedzial ze jak sie ma wszystkie badania to od razu ruszaja z procedura, a jeszcze trzy miesiace temu czekalo sie 1,5 roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#774 |
Zadomowienie
|
Cześć Maju, to w sumie dobrze że od razu na refundację a nie będa z ciebie kasy zdzierac na IUI i leki.
Histero nie miałam wiec nie pomogę. A po skierowanie to chyba do lekarza na NFZ... |
![]() ![]() |
![]() |
#775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej! co do badania histeroskopii ja nie miałam, ale miała osoba z mojej rodziny. Robiła to we Wrocławiu na Pilczyckiej na kasę chorych. Miała skierowanie od lekarza. Badanie wspomina miło, bo jest ono w znieczuleniu dożylnym. Czyli śpisz i nic nie pamiętasz. Później leżysz ok godziny na sali, odbierasz wynik i do domu. Jest bardzo zadowolona na obsługi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#776 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Też mam w miarę regularne cykle jak biorę CLO lub dupka a jak nie to rozjeżdżają się na maksa. A jak u Ciebie z wynikami hormonalnymi? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nic się nie martw i nie bój się tego badania. Jest w 100% bezbolesne. Rano poszłam do szpitala na czczo, przed zabiegiem zostałam uśpiona (wcześniej miałam konsultację z anestezjologiem) obudziłam się po samym badaniu poleżałam na sali 3 godziny po czym poszłam do domu. Po zabiegu pobolewał mnie delikatnie brzuch tak jak przed zbliżającą się @ ale znacznie mniej. Wynik odebrałam po dwóch tygodniach. Jeśli coś jeszcze chcesz wiedzieć to pytaj ![]()
![]() |
#777 |
Rozeznanie
|
siedzę jak na szpilkach....jeszcze się w pracy z szefową pokłóciłam....stary głupi babsztyl
![]() Edytowane przez justka2209 Czas edycji: 2014-09-12 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Zakorzenienie
|
A się tu dzieje dzisiaj
![]() Eleo Żórawski Cię nie wpisał i robi Ci inny lekarz?! Normalnie tylko go stłuc. Mam nadzieję, że mnie wpisze ![]() Justka czekamy z Tobą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#779 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dostałam odpowiedź od mojego gina : proszę ponownie w poniedziałek rano zrobić test jeśli wyjdzie negatywnie ( a na 100% taki wyjdzie) to działamy według planu czyli mam przyjść na badanie
![]() Cieszę się bo będę miała już to z głowy i mogę zapisywać się na wizytę przed IUI ![]()
#780 |
Zadomowienie
|
Anusia, to swietne wiesci, miesiac nie bedzie stracony
![]() Justka, czekamy :P 18 juz za godzinkę:P my juz po IUI, jak już wrociliśmy po 1,5 godziny od oddania nasienia, to nasiedzieliśmy się przed gabinetem jeszcze ponad 2 godziny, ja z pelnym pecherzem :/ zabieg wykonywał dr Trzeciak, bo dra ż dzisiaj nie było w invimedzie (wiedziałam o tym). Dr Trzeciak to niezwykle sympatyczny, otwarty i komunikatywny lekarz, wywarł na nas bardzo dobre wrażenie. Wykonał zabieg, powiedział co i jak i do domu. A wlasciwie na pyszny obiad, ktorym uczcilismy nasza 4 rocznice slubu. Pęcherzyk był jeszcze niepęknięty, ale od wczoraj strasznie mnie kłuje lewy jajnik więc pewnie za chwile pęknie - a więc trafiliśmy idealnie. Dr kazał poprawiać jeszcze kilka razy ![]() ![]() mala, a ty dokladnie kiedy masz kolejna iui? powiedz mi o co chodzi z tym progesteronem, bo pewnie tobie ż zlecil to samo: robimy badanie danego dnia, a jesli wyjdzie mniej niz 12, to bierzemy duphaston? Jak napisałam wczesniej, kolejny raz spotkalam kogos znajomego w invimedzie. Jest to dla mnie o tyle stresujace, ze nasze rodziny nic nie wiedza o naszych problemach, a nie chcielibysmy zeby sie dowiedzieli od obcych ludzi. Wiecej... jedna z recepcjonistek mieszka dokladnie w tym samym miescie co ja i jest zona/dziewczyna brata naszej kolezanki :| dzis spotkalismy zone mojego bardzo dalekiego kuzyna (ta para ma juz bliznieta), a jakis czas temu spotkalam w kolejce kolege ze szkoly sredniej. Nie pamietam czy wam opowiadalam o tym, ale przyszli do dra ż tylko potwierdzic diagnoze, ze naturalna ciaza jest u nich niemozliwa (zona ma niedrozne jajowody) i byli zdecydowani na adopcje, nie chca podchodzic do ivf. Bylam tak w szoku po rozmowie z nimi, ze chyba do dzis sie nie otrzasnelam :| |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.