Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :) - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-12, 16:22   #1891
nowa8686
Zakorzenienie

Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)

Agatka super

Wodaqua brakowalo mi rodzenstwa. Fajnie chyba miec rodzenstwo... Dlatego nie chciałabym zeby Maja byla jedynaczka.
Zobaczymy...
Teraz/czekamy na naszą ksiezniczke

31.10.2014 Majunia nasz Skarb

8.05. Pierwsze kopniaczki

Fasolinka
nowa8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 16:30   #1892
kasiakg
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie!

Główka małego już nisko. Szyjka jeszcze uformowana, około 2 cm (więc tu się przez dwa tyg nic nie zmieniło), ale mięciutka. Rozwarcie na palec- chociaż to podobno tak może być u wieloródek, żaden szał ciał.

Adaśko waży 3323

Ilość wód prawidłowa, przepływy prawidłowe. Łożysko nie starzeje się. Wszystko ok. Teraz mam dzwonić w dniu terminu do lekarza, żeby następnego dnia umówić się na ktg. A po 7 dniach- gdyby nic się nie działo- wywołują.
Agatka cieszę się, że wszystko w porządku Ciekawa jestem jaka będzie u mnie waga we wtorek
Stary 2014-09-12, 17:00   #1893
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Hej laseczki Wasze kciuki (i nie tylko Wasze) działają cuda bo jestem już w domciu Dzisiaj po południu mnie wypisano , przepływy się troszkę poprawiły synek troszkę podrósł szału nie ma ale 2234g waży , urodzi się malutki ale lekarz powiedział że jest zdrowym i szczęśliwym maluchiem tylko że mniejszym Bedę miała wywoływany poród w 38tc wiec za 2-2 i pół tygodnia max W poniedziałek i czwartek idę do szpitala na kontrole przepływów i pozostaje mi czekać już bliziutko
Dziękuje jeszcze raz za kciuki i wsparcie!

Laila to wspaniałe co piszesz że synek (dalej bezimienny?) poza inkubatorem noś go dużo skin to skin między cycuszkami to też stymuluje laktacje jak i ciepłote dziecka ) Powiedz mi jak synek przybiera poza Twoim brzuszkiem???

Agatko o patrz a myślałam że przyjdziesz i napiszesz rodze na dniach chociaż kto to wie nie raz się słyszy że pozamykane wszystko a za dwa dni kobieta rodzi
Zdrówka!!

Nowa tak to jest że jak się nie ma rodzeństwa to się chce mieć i odwrotnie.... ja mam 3kę rodzeństwa i wiesz jak u mnie jest .... Dużo też zalezy od rodziców jak Oni nas wychowują i czy starają się żeby rodzeństwo miało wspólne kontakty itp itd

Farminka jak tam sytuacja z sukurczami??

Lilotka jej to rodzimy w podobnych terminach

Aaaa miałam pisać jeszcze że nocka nie przespana w szpitalu miałam na sali dziewczyne która miała wywoływany poród ... ma sa kra! Dziewczyny jak mi jej było żal Ona tam miała skurcz za skurczem aż sobie wyobrażałam że mnie to przecież też czeka za chwile.... dzisiaj rano przenieśli mnie do innej sali bo na tamtej zostałam sama i tam znowu laska z skurczami ale ta to się darła płakała z bólu ... Tż't akurat był w sali jak się to tam wszystko działo przerażenie w jego oczach nie do opisania... Nie wpłynęło to na mnie dobrze powiem szczerze te odgłosy stękających kobiet ale widziałam jaka świetna opieka tutaj jest położne skaczą przy rodzącej nie mają jej w dupie ...
Przepraszam że nie odpisuje każdej ale chyba bym musiała robic sobie notatki co komu odpisać

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 17:14   #1894
kasiakg
Rozeznanie

Natalia ogromnie się cieszę z tak dobrych wieści Jeszcze będziemy rodziły w tym samym dniu Mi zostało jakieś 2,5 tyg
Stary 2014-09-12, 17:20   #1895
magsik
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Wyszłam ze szpitala, dostałam leki na skurcze i lekarze powiedzieli żebym postarała się jeszcze tydzień wytrzymać. Brzuch mam cały czas twardy ale wierzę, że się uda. W nocy z porodówki był straszny krzyk, jak już sobie wszystko poukładałam w głowie to na koniec taka sytuacja. Jak rozmawiałam z położną to powiedziała, że skończyło się CC, ale to było straszne krzyki z płaczem... W poniedziałek mam się zgłosić na KTG do szpitala

23.09.2014 Michałek
magsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 17:21   #1896
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Napisane przez kasiakg Pokaż wiadomość
Natalia ogromnie się cieszę z tak dobrych wieści Jeszcze będziemy rodziły w tym samym dniu Mi zostało jakieś 2,5 tyg
dzięki mi też kamień spadł z serca
Ja licze na 1-2 października wtedy by było idealnie :P ale zobaczymy co lekarze zadecydują

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Wyszłam ze szpitala, dostałam leki na skurcze i lekarze powiedzieli żebym postarała się jeszcze tydzień wytrzymać. Brzuch mam cały czas twardy ale wierzę, że się uda. W nocy z porodówki był straszny krzyk, jak już sobie wszystko poukładałam w głowie to na koniec taka sytuacja. Jak rozmawiałam z położną to powiedziała, że skończyło się CC, ale to było straszne krzyki z płaczem... W poniedziałek mam się zgłosić na KTG do szpitala
to teraz leż i odpoczywaj i zaciskaj jeszcze trochę nogi:P
Wiem o czym mówisz bo ja w nocy i dzisiaj rano miałam to samo... strach mnie obleciał nie powiem że nie

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-09-12, 17:26   #1897
Agatkia
Zadomowienie

Dzięki za kciukasy i dobre słowa

Dziewczyny, panicznie boję się wywoływania. PANICZNIE!!

Natalyyya, super! Bedziesz miała ślicznego syneczka już lada moment! Wszystko będzie dobrze To będzie piękny, zdrowy, malutki chłopiec

Magsik, trzymam kciuki.

Kasiakg- koniecznie daj znać, ile waży Twój stworek

Aaaaa, przytyłam 12 kg

Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 17:29   #1898
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Cytat:
Dzięki za kciukasy i dobre słowa

Dziewczyny, panicznie boję się wywoływania. PANICZNIE!!

Natalyyya, super! Bedziesz miała ślicznego syneczka już lada moment! Wszystko będzie dobrze To będzie piękny, zdrowy, malutki chłopiec

Magsik, trzymam kciuki.

Kasiakg- koniecznie daj znać, ile waży Twój stworek

Aaaaa, przytyłam 12 kg
Kochana z tego co widziałam wczoraj to faktycznie wywoływanie to masakra podobno skurcze są dużo bardziej odczuwalne miejmy nadzieje że Ciebie to ominie ,bo mnie raczej nie...

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-09-12, 17:31   #1899
nowa8686
Zakorzenienie

Natalka dokladnie...
Kurcze super, ze juz w domku i , ze sytuacja się poprawiła. I Tobie tez/bede zazdroscic jak Lilotce.

Magsik brawa, ze i ty do domku.

Fasolinka
Stary 2014-09-12, 17:32   #1900
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natalyyya Pokaż wiadomość
Kochana z tego co widziałam wczoraj to faktycznie wywoływanie to masakra podobno skurcze są dużo bardziej odczuwalne miejmy nadzieje że Ciebie to ominie ,bo mnie raczej nie...
O, rety, Natalyyya, przepraszam! Nie pisałabym, że boję się wywoływania gdybym zakodowała,z e Ciebie to czeka . Jakoś odczytałam, ze będziesz miała cc...

Layla, fantastyczne wieści nam tu przekazałaś!! Bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki.

Edytowane przez Agatkia
Czas edycji: 2014-09-12 o 17:34
Stary 2014-09-12, 17:41   #1901
nowa8686
Zakorzenienie

Widzialyscie ?

http://kobieta.onet.pl/dziecko/male-...aign=onetsg_fb

Fasolinka
Stary 2014-09-12, 17:44   #1902
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Co do mojej laktacji to dramat!!! Cycki twarde, w nich guzy. Pogadalam z położonymi i znalazłam jakiś tam sposób, a dzis przyszła nowa i znow pytam co mam tobic bo po 2h wyglądam jakbym silikonu miała. Do tego te guzy które niby trzeba rozmasowac bo bedzie zapalenie itd. A ona mi tłumaczy kompletnie nowy sposób, zwariuje. Bo nie wiem który mam wybrać, a cycki bolą. Jedne mówią ze ściągać często w małych ilościach, a ta teraz ze co 3h z jednej, i za kolejne 3h druga.

Zgupialam.., a cyce bolą.....
odciągaj często, ale tylko do poczucia ulgi. nie opróżniaj cycow do końca, bo dasz organizmowi znak, ze tak duże jest zapotrzebowanie. guzki musisz rozmasować, boli, ale masuj pod prysznicem - na zmiane goraca i zimna woda. niech ktoś z rodziny podrzuci ci szalwie, wypij sobie jeden kubek dziennie to tez powinno trochę pomoc. wytrzymaj, to naprawdę kiedyś się konczy jak sobie przypomnę moja panike...cyce mi prawie eksplodowaly hehe. zupełnie nie bylam na to przygotowana

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Laila85 Pokaż wiadomość
Chwale sie, z raczej małego.
Opuścił dzisiaj inkubator!!!
Miałam go juz na rękach i próbowaliśmy przestawiać do cyca, ale one sie spieszyły bo miały zaraz dzieciakom podać leki, a moje cycki za bardzo nabrzmiałe były i nie chciał chwycić. Ale następnym razem odciągnięte trochę laktstorem i bedzie mu łatwiej.
Jak ja sie cieszę!!!
super wieści. maly ssaczek wszystko Ci pięknie unormuje. przystawiaj go jak najczęściej i niech sobie ciumka
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 17:46   #1903
kasiamagda23
Raczkowanie

diabli gdzie rodzisz?
Stary 2014-09-12, 17:53   #1904
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siuska Pokaż wiadomość
Skoro akurat mówicie o praniu tetrowych to może podrzucicie linkiem gdzie kupowałyście?? Ja jeszcze nie mam i nie wiem u którego sprzedawcy kupić, a jest pełno. Już prałyście to też wiecie, że się nie rozpadły od razu.
przy Neli miałam 15 i teraz tez pewnie tyle kupie polecam sprzedawcę rp_77 czy jakos tak na all (z bielska). wystawia pieluchy podwojnie tkane, grube i naprawdę dobre gatunkowo (sami je szyja). ich punkt mam tuz pod nosem, wiec sama na pewno będę brala od nich, bo sa sprawdzone i to nie jest cienka gaza

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiamagda23 Pokaż wiadomość
diabli gdzie rodzisz?
po raz kolejny w wojewódzkim jesteś z bb?

miałam zdac relacje z wizyty: Zojka wazy 2140, jest już ulozona glowna w dol. wszystkie pomiary w normie. moja blizna tez ok i wiadomość, która trochę nas zaskoczyla - jeśli do porodu mala będzie w granicach do 3,5kg to mogę sprobowac rodzic sn, o ile oczywiście chce... sama nie wiem co o tym myslec. od początku ciąży nastawiłam się na cc, wiem już co mnie czeka przy tym rozwiązaniu...musimy to przemyslec (albo mloda podejmie decyzje za mnie i jednak pojdzie w slady siostry )
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 17:57   #1905
glossary
Raczkowanie

dostałam skierowanie do szpitala, później napiszę więcej, ale jest ok.
glossary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 18:01   #1906
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

Agatko przestań! nie masz za co przepraszać Może akcja się sama rozkręci bo mały niziutko już jest a do tego czasu moze się urodzi już? Nie ma co trzeba to przejść
My babki jesteśmy twarde damy rade! CC to zrobią jak mały nie będzie chciał wyjść sam

Glossary jak znajdziesz chwilke to daj znać co tam u Was

Nowa nie masz czego zazdroscić bo i u Ciebie moze się szybciej akcja rozkręcić jak masz brzuszek nisko

20.02 bijące serduszko

Fabian 20.09.2014r
Stary 2014-09-12, 18:03   #1907
mortisha84
Zadomowienie

ever_92 to straszne, co piszesz. Żadne dziecko nie powinno czuć się gorsze od rodzeństwa

siuska może to faktycznie coś od ciąży. Dobrze, że jesteście oboje z synkiem pod opieką lekarską. Trzymam za Was, żeby było dobrze.

Agatkia za wizyte! I za wage! 3323 WOW.

wodaqua dużo starsza ode mnie nie jesteś

Natalyyya bardzo się cieszę, że już lepiej. I już tak blisko
A w szpitalu nie powinni kłaść rodzących z brzuchatkami

magsik teraz leż i nóżki razem

Cytat:
Napisane przez nowa8686 Pokaż wiadomość
najlepsza jest mina dziecka na tym drugim zdjęciu

Niunia

Bobas
mortisha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 18:07   #1908
kasiamagda23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
przy Neli miałam 15 i teraz tez pewnie tyle kupie polecam sprzedawcę rp_77 czy jakos tak na all (z bielska). wystawia pieluchy podwojnie tkane, grube i naprawdę dobre gatunkowo (sami je szyja). ich punkt mam tuz pod nosem, wiec sama na pewno będę brala od nich, bo sa sprawdzone i to nie jest cienka gaza

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

miałam zdac relacje z wizyty: Zojka wazy 2140, jest już ulozona glowna w dol. wszystkie pomiary w normie. moja blizna tez ok i wiadomość, która trochę nas zaskoczyla - jeśli do porodu mala będzie w granicach do 3,5kg to mogę sprobowac rodzic sn, o ile oczywiście chce... sama nie wiem co o tym myslec. od początku ciąży nastawiłam się na cc, wiem już co mnie czeka przy tym rozwiązaniu...musimy to przemyslec (albo mloda podejmie decyzje za mnie i jednak pojdzie w slady siostry )
z okolic Żywca, wybrałam szpital na wyspiańskiego o ile dojadę!
Stary 2014-09-12, 18:10   #1909
nowa8686
Zakorzenienie

Diabli to waga pk, nie za mala, nie za duza

Glosarry daj znac tak wogole ktory to tydz. Nie masz podpisu a i na liscie Cie nie widze.

Natalka od moich urodzin jak nic nic nic nie ruszy to zaczne wykurzanie
Zobaczymy co wizyta pokaze

Fasolinka

Edytowane przez nowa8686
Czas edycji: 2014-09-12 o 18:13
Stary 2014-09-12, 18:18   #1910
mortisha84
Zadomowienie

Cytat:

za wizyte! Trudna decyzja, ja jestem na sn nastawiona, ale się boję, że jak przyjdę do szpitala i mnie lekarz zapyta, czy nie chcę cc to spanikuję i się zgodzę.

Cytat:
Napisane przez glossary Pokaż wiadomość
Daj znać koniecznie. Trzymam .

Cytat:
Agatko przestań! nie masz za co przepraszać Może akcja się sama rozkręci bo mały niziutko już jest a do tego czasu moze się urodzi już? Nie ma co trzeba to przejść
My babki jesteśmy twarde damy rade! CC to zrobią jak mały nie będzie chciał wyjść sam

Glossary jak znajdziesz chwilke to daj znać co tam u Was

Nowa nie masz czego zazdroscić bo i u Ciebie moze się szybciej akcja rozkręcić jak masz brzuszek nisko
No bo czego mama dla dziecka nie zrobi

Łucja wróciła dziś z przedszkola... w kapciach. Mąż się musiał wrócić po buty...

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-12, 18:27   #1911
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mortisha84 Pokaż wiadomość
za wizyte! Trudna decyzja, ja jestem na sn nastawiona, ale się boję, że jak przyjdę do szpitala i mnie lekarz zapyta, czy nie chcę cc to spanikuję i się zgodzę.

Daj znać koniecznie. Trzymam .

No bo czego mama dla dziecka nie zrobi

Łucja wróciła dziś z przedszkola... w kapciach. Mąż się musiał wrócić po buty...

Stary 2014-09-12, 18:29   #1912
abrakatabra
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem po wizycie!

Główka małego już nisko. Szyjka jeszcze uformowana, około 2 cm (więc tu się przez dwa tyg nic nie zmieniło), ale mięciutka. Rozwarcie na palec- chociaż to podobno tak może być u wieloródek, żaden szał ciał.

Adaśko waży 3323

Ilość wód prawidłowa, przepływy prawidłowe. Łożysko nie starzeje się. Wszystko ok. Teraz mam dzwonić w dniu terminu do lekarza, żeby następnego dnia umówić się na ktg. A po 7 dniach- gdyby nic się nie działo- wywołują.
waga piękna ale najważniejsze, że wszystko w normie

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:

to chyba oznacza, że miała dobry dzień skoro aż taka zamotana była
abrakatabra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 18:47   #1913
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Hej laseczki Wasze kciuki (i nie tylko Wasze) działają cuda bo jestem już w domciu Dzisiaj po południu mnie wypisano , przepływy się troszkę poprawiły synek troszkę podrósł szału nie ma ale 2234g waży , urodzi się malutki ale lekarz powiedział że jest zdrowym i szczęśliwym maluchiem tylko że mniejszym Bedę miała wywoływany poród w 38tc wiec za 2-2 i pół tygodnia max W poniedziałek i czwartek idę do szpitala na kontrole przepływów i pozostaje mi czekać już bliziutko
Dziękuje jeszcze raz za kciuki i wsparcie!
...
Aaaa miałam pisać jeszcze że nocka nie przespana w szpitalu miałam na sali dziewczyne która miała wywoływany poród ... ma sa kra! Dziewczyny jak mi jej było żal Ona tam miała skurcz za skurczem aż sobie wyobrażałam że mnie to przecież też czeka za chwile.... dzisiaj rano przenieśli mnie do innej sali bo na tamtej zostałam sama i tam znowu laska z skurczami ale ta to się darła płakała z bólu ... Tż't akurat był w sali jak się to tam wszystko działo przerażenie w jego oczach nie do opisania... Nie wpłynęło to na mnie dobrze powiem szczerze te odgłosy stękających kobiet ale widziałam jaka świetna opieka tutaj jest położne skaczą przy rodzącej nie mają jej w dupie ...
Gratuluję!!! Nie ma to jak w domu. A maluszek nadrobi wagę poza Twoim brzuszkiem
Poprzednim razem dzień przed CC leżałam w szpitalu przy trakcie porodowym, spać nie mogłam dosłownie, nogi zaciskałam :strach-drzwi:. Nic fajnego. Mój Tż na szczęście nie słyszał ani jednego porodu...

Cytat:
Napisane przez magsik Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
O! Kolejna na weekend do domu
Mnie najbardziej szkoda kobiet, które namęczą się porodem naturalnym, a potem i tak CC

Cytat:
odciągaj często, ale tylko do poczucia ulgi. nie opróżniaj cycow do końca, bo dasz organizmowi znak, ze tak duże jest zapotrzebowanie. guzki musisz rozmasować, boli, ale masuj pod prysznicem - na zmiane goraca i zimna woda. niech ktoś z rodziny podrzuci ci szalwie, wypij sobie jeden kubek dziennie to tez powinno trochę pomoc. wytrzymaj, to naprawdę kiedyś się konczy jak sobie przypomnę moja panike...cyce mi prawie eksplodowaly hehe. zupełnie nie bylam na to przygotowana
Ja byłam zielona, zakładałam, że problemy z karmieniem mnie nie będą dotyczyły, a zaliczyłam wsio co się dało kilkakrotnie, poza nacinaniem piersi na szczęście.

Cytat:

Cytat:
Napisane przez glossary Pokaż wiadomość
O kurka!
Rodzisz?
Cytat:
wodaqua dużo starsza ode mnie nie jesteś
Ja w Twoim wieku (jak to brzmi!!!) rodziłam pierwsze, tak więc jesteś do przodu Mnie te 3 lata zrobiły ogromną różnicę, czuję oddech starości na plecach

Cytat:
Ale agent!

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez abrakatabra Pokaż wiadomość
to chyba oznacza, że miała dobry dzień skoro aż taka zamotana była
Nie no! Ewidentnie to Tż zaniemógł

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2014-09-12 o 18:48
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 19:08   #1914
PurBlanka
Wtajemniczenie

GG do PurBlanka

Dobry wieczór ! Ale pospałam po tej pobudce porannej Jakieś 3 godziny Teraz na noc będę miała problem

Cytat:
Wczesna pora, ale raz można się poświęcić Już to sobie wyobrażam "Mamaaaa, grzybeeek!"
/
Dokładnie tak to wyglądało Gorzej, jak mama była dalej ode mnie, olewała swoją trasę, żeby uciąć małego podgrzybka bo ja nad nim stałam i się darłam

Laila jak bosko Opowiadaj, jakie to uczucie już Go mieć na rękach Będziesz mogła Go teraz kangurować i częściej trzymać ?

Olcia, kradnę promyk słońca Chociaż na wieczór..Na pomorzu leje i pochmurno cały dzień
A co do rodziców, to masz rację. Jestem z nimi bardzo zżyta, i wdzięczna za to co dla mnie robią. A 6 października mają 30 rocznicę ślubu Na prawdę są fajnym, zgranym i kochającym małżeństwem. Nie wyobrażam sobie, że kiedyś może ich zabraknąć

Ever, aż w szoku jestem jak to czytam o tym jak byłaś traktowana Nie pojmuję tego, jak można mówić takie rzeczy do własnego dziecka. Za to Ty na pewno będziesz obdarzała miłością Emily i nigdy nie dasz jej do zrozumienia, że jest niepotrzebna...Jaki masz dzisiaj kontakt z rodzicami ?

Siuska, to faktycznie "niespodzianka" nieciekawa z tą Twoją nerką. Zrób badanie jak tylko będziesz mogła. Poza nią Maluszek zdrowo się rozwija?

Agatkia, brawo za wizytę. Nie masz się czym przejmować, Mały cudnie rośnie

Natalyyya, nasze kciuki mają magiczną moc Super ! Już niedługo przytulisz Synka

Magsik Dzisiaj dzień wyjść? Trzymam kciuki, żeby jeszcze tydzień jakoś zleciał, dużo odpoczywaj

Glossary, czekamy na wieści...

Mortisha, Łucja musiała się bardzo spieszyć do domku Albo tatuś
Stary 2014-09-12, 19:20   #1915
mortisha84
Zadomowienie

Oboje się zamotali po równo Na szczęście to takie kapcie przedszkolne, jak buty bardziej.

wodaqua ja też odczuwam różnice tych czterech lat między ciążami. Wtedy było mi łatwiej.

Niunia

Bobas
Stary 2014-09-12, 19:21   #1916
Mojra87
Zadomowienie

Cytat:
Jestem po wizycie!

Adaśko waży 3323

Super, że wszystko ok! A ta waga! konkret

U mnie generalnie też ok... Chociaż Młoda ma już tak nisko główkę, że właściwie mogę zacząć rodzić w każdej chwili
Pessar został jednak na miejscu (tylko on podtrzymuje jeszcze główkę) i próbujemy dotrwać do przyszłego piątku ale na wizytę mam jechać z torbą, bo gin mi przewiduje poród niebawem po zdjęciu pessara

Moja Młoda będzie raczej mniejszym dzieciaczkiem - przewidywana waga urodzeniowa to ok 2800g ale tak się zaaferowałyśmy z moją gin tym wszystkim, że nie dopytałam, ile w tej chwili waży...
Wszystkie przepływy wzorowe, wód dużo, łożysko ma II/III stopień dojrzałości - ponoć to ok... Szyjka krótka, ale bez rozwarcia. Chociaż po badaniu troszkę plamiłam, więc kto wie, kiedy się zacznie rozwarcie robić

Plan na najbliższy tydzień - zaciskam nóżki i daję Młodej jeszcze podrosnąć według dzisiejszego usg jest 5 dni do tyłu względem terminu z OM... Także każdy dzień jest na wagę złota

Natalyyya, magsik - super wieści! nie ma to jak w domu

Glossary - czekamy na więcej informacji!

Teraz muszę ochłonąć po tej wizycie... Ależ to były emocje
Stary 2014-09-12, 19:33   #1917
glossary
Raczkowanie

hej jestem
Musiałam nakarmić, wymyć i położyć spać pierworodnego. Teraz leży i się indyczy bo "on ma weekend i chce później zasypiać".

Wizyta ok, dostałam skierowanie do szpitala bo mam jednak cc, w poniedziałek pójdę na oddział na umówienie dokładnego terminu czyli przede mną de facto ostatni tydzień ciąży (no chyba, ze młody postanowi wcześniej wyjść, szyjka już krótka).
Jedna rzecz mnie tylko martwi, ostatnio odczuwam kłucie w samym dnie macicy, tuż pod stanikiem no i wyszło, że mam 5 cm guza
Lekarz twierdz, że to mięśniak (i tej myśli się trzymam, bo już kiedyś miałam taką diagnozę) i, że go obejrzy przy cc.

Co do pieluch, naprawdę uważam, że tyle mi wystarczy, bo w sumie po co więcej? Przy pierwszym miałam dużo i robiły za ścierki do podłogi......
Przy drugim dziecku mam już inne podejście do wyprawki, ubranek też mam bardzo mało.
Zawsze można dokupić
glossary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 19:42   #1918
farminka
Wtajemniczenie

Oj coś mi się wydaje, że najbliższe 2 tygodnie już uplyna nam na wątku pod znakiem porodów Natalyyya, Magsik dobrze, że już w domku jesteście. Natalia to przez te przepływy mają Ci wcześniej wywoływać poród?
Agatkia waga już słuszna, tylko rodzić. Mam nadzieje, że jednak samo się rozkreci, bo co do wywoływania to niestety kroplowki z oksytocyny też wspominam bardzo źle...

Naczekalam się na to ktg 1,5 godziny. Myslalam, ze juz mnie tam szlag trafi. Zdążyły mnie w międzyczasie 4 skurcze złapać, ale jeden tuż przed wejściem, a zapis był tylko 12 minut, więc oczywiście na ktg żaden się nie załapał... Nie wyszło jesli chodzi o tetno na tyle źle żebym musiała do szpitala jechać, więc zostaje w domu i zobaczymy co będzie dalej.
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 19:44   #1919
siuska
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość
Dobry wieczór ! Ale pospałam po tej pobudce porannej Jakieś 3 godziny Teraz na noc będę miała problem

Dokładnie tak to wyglądało Gorzej, jak mama była dalej ode mnie, olewała swoją trasę, żeby uciąć małego podgrzybka bo ja nad nim stałam i się darłam

Siuska, to faktycznie "niespodzianka" nieciekawa z tą Twoją nerką. Zrób badanie jak tylko będziesz mogła. Poza nią Maluszek zdrowo się rozwija?
Na grzybach musiało być ciekawie haha.
Poza tym z małym wszystko ok, waży 2600g czyli w tydzień przybrał 100g.

Poparzyłam palec i od ponad godziny siedzę z kubkiem zimnej wody i go moczę. Nic nie jestem w stanie zrobić, nawet prysznic będę z nim brać . To już chyba 3 raz w ciąży mi się zdarza. Jak tylko wyjmuję z wody to taaaaak piecze!! ała.
Stary 2014-09-12, 19:57   #1920
nowa8686
Zakorzenienie

Mojra to super.
Juz malutko Ci zostalo.

Wiem, ze sie powtarzam ale nich ten czas szybciej leci do czwartku

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Glossary. To juz bedziesz niedlugo tulic bedziesz/dzidziolka.

No to czuje ze wrzesien bedzie ciekawy.

Bedziecie zajete dzidziami a te z konca beda/czekac ....

Fasolinka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości