|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 2
zielona weszłam na Twojego blogaaa , kolejna zdolna mamusia
|
|
#1262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gadałyśmy raz jakoś o tym Mówiłam że warunki w Gdyni mnie zniechęcają. W Wejherowie mój gin pracuje. Lepsze warunki. Ale ani tu ani tu nie ma znieczulenia w razie W.Na Gdańsku się w ogóle nie znam.. znaczy tyle z opinii przeczytanych. No i moja mama ostatnio jak w przychodni gadała z położnymi i jakimiś lekarzami to niby polecają i tak w Gdyni rodzic (co mnie bardzo zdziwiło). I o dziwo nasłuchałam się złych opinii o Klinicznej. Więc... Hahha mamy masakryczne szpitale
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za miłe słowa
Niestety blog troszkę zarasta chwastami, ostatnio nie mam weny, ale może się jakoś podniosę i coś porobię. Okazji nie brakuje
|
|
|
|
#1264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooooo wiesz pocieszyłaś mnie tą opinią o Gdyni, bo ja normalnie cos czuję, że tak koniec końców wyląduję ![]() będzie zasypane miasto na pewno, a tu mamy najbliżej, tylko zjechać w dół
|
|
|
#1265 |
|
Zadomowienie
|
ja mam to samo nigdy ciagle coś tworzę ale jakoś nie mam weny do napisania , zrobienia zdjęć cały czas sobie obiecuję że to nadrobie ale paradoksalnie jak pracowałam miałam więcej czasu na pisanie bloga niż teraz
|
|
|
|
#1266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skądś to znam ![]() Ja sama w to nie wierze.. ale coraz częściej jednak myśle też o Gdyni. Chociaż na początku nawet nie chciałam o niej słyszeć. Ale jak tak sobie myśle, że w Wejherowie tylko ciut lepsze warunki a tyle jechać... w Gdańsku nie wiadomo też czy nie odeślą i też jechać taki kawał. Jeszcze zima. Nie wiadomo jaka będzie pogoda. Nie chcę chyba sobie i dziecku dawać jeszcze dodatkowych nerwów. Wystarczy, że pewnie i tak będę się stresować, ciśnienie mi skoczy. A jeszcze gdzieś tyle jechać i niedaj Boże usłyszeć, że nie ma miejsc czy coś. Pewnie znając moje szczęście i tak wylądowałabym w Gdyni No nie wiem... ale naprawdę coraz wiecej dobrych komentarzy słysze na temat Gdyni. W końcu tu też ile Dzieciaczków się rodzi... kobiety jakoś dają radę.. więc chyba nie jest aż tak źle? ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Podnoś się, podnoś , nie można takich cudów zaniedbywać
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeeej, dziewczyny jesteście kochane
Dziękuję za uspokojenie mnie Kurde, ja to tez najlepiej wzięłabym prywatną położną, prywatną klinikę, ze znieczuleniem i generalnie jak w hotelu, ale chyba za guziki ![]() Co jak co, ale u mnie w mieścinie nie urodzę, wystarczą mi opinie znajomych, na forach internetowych i to jak mnie traktowali po poronieniu ;/
|
|
#1268 | |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=zielona butelka;48112656]
Cytat:
Jeśli dzieć ułoży się prawidłowo, z oczami będzie ok to spróbuję naturalnie, ale w szpitalu prywatnym, którym ma umowę z NFZ. Poród w pojedynczej sali, znieczulenie, późniejszy pobyt na noworodkach jest bezpłatny, można dopłacić za bonusy typu własna położna, poród w wodzie, pojedyncza sala poporodowa. Jedyny minus do dla mnie odległość - prawie 80km i to że nie zawsze są tam wolne miejsca (ale osoby, które mają wynajętą położną lub lekarza prowadzącego stamtąd mają gwarancję przyjęcia). Jeśli dobrze pamiętam z pierwszej części to któraś z dziewczyn jest z Rzeszowa i też brała pod uwagę Pro Familię? |
|
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest normalne, że coś na wynikach jest nie tak a my od razu w panike wpadamy... w końcu martwimy się o Nasze Maleństwa ![]() Hihi każda by tak chciała... tak jak mieć USG w domu ![]() No ale jesteśmy silne Babki i każda z Nas da rade... w koncu robimy to dla Naszych Dzieciaczków ![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- W ogóle mam ochotę na pierogi
|
|
#1270 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi, pewnie, zacisnę nogi i dojadę do tego Gdańska choćby nie wiem co
![]() Kiedyś bardzo nie chciałam aby Tż był przy porodzie, myślałam sobie, że wiecie, że jak ja będę wyglądać, że potem będzie się mnie brzydził itd. Głupota. Teraz wiem, że i dla niego to jest ważne wydarzenie, że będzie tam po to aby mnie wspierać, bronić a nie zaglądać w krocze ![]() A ja kiedyś kochałam pierogi, a teraz w ciąży nie mogę nawet o nich myśleć I zapomniałam napisać, przyszła do mnie dzisiaj poducha do spania motherhood, kurdeee ale wieeeelka
Edytowane przez przeklete_pragnienia Czas edycji: 2014-09-12 o 18:13 |
|
|
|
#1271 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jakiś czas temu też myślałam o prywatnej klinice ale wiem,że nie będzie takiej możliwości ze względu na odległość i koszty. Później myślałam o szpitalu w którym pracuje gin który zajmował się mną przed invitro ale teraz to też odpadło bo nawet nie wiadomo czy on już będzie pracował. No a później poszłam do lekarza który jest ordynatorem w szpitalu w którym chciałam rodzić bo słyszałam same pochlebne opinie, ale jest problem bo w razie problemów dzieciątka nie mają dobrego oddziału noworodków i dzieci przewożą i tak do Jeleniej, poza tym jak mnie doktorek wystawił to poszłam do innego, który pracuje tu w Jeleniej ale jak się osta nio okazało jest największym wrogiem tamtego. No i teraz nie mam już wyboru. Ale chciałabym rodzić naturalnie i w wodzie.
|
|
|
|
#1272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mówił, że bardzo by chciał być przy porodzie.. przy Nas... to ja od razu "nie". Myślałam, że go tylko obrzydzę, że później nie będzie chciał mnie dotknąć i że będę o tym myślała w trakcie porodu i jeszcze bardziej będę się stresować. Nadal się troszkę boje. Ale widzę że to dla niego ważne bo nieraz mnie o to pyta czy nie zmieniłam zdania. Teraz sobie myśle, że w końcu jego dwie najważniejsze kobitki będą się pocić żeby wszystko było dobrze i on by chciał przy tym być i nas wspierać, pomóc. Kiedyś gadałam że jeszcze mi zemdleje przy tym łóżku... ale teraz myśle, że prędzej by zemdlał jakby musiał czekać przed salą z myślami co się z nami dzieje... ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Oooo jaaa pokaż poduche!!! zrób zdjęcie i to już
|
|
#1273 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się boję, że mój nie wytrzyma,padnie, popłacze się i tyle bede miała wsparcia,wiec w razie W , na linii bedzie tez moja przyjaciolka
Bo ja musze mieć takiego "ochroniarza" kogoś, kto bedzie mnie pilnowal,czy mi krzywdy nie robia Także Magda pewnie wylądujemy w Redłowie, ale powiem Ci ,że ja też co raz częściej słysze same dobre opinie, widzę na fb ile moich znajomych teraz tam rodzi..więc chyba jakoś tam jest
|
|
#1274 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprałam ją, zrobię fotkę jak wyschnie, mam nadzieję, że już dzisiaj będę mogła z nią spać.
Alunia słyszałam wiele dobrego o porodzie w wodzie, ciekawa jestem jak to wygląda tak naprawdę
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że też masz taką przyjaciołke ![]() No dlatego wole się chyba nastawić na Redłowo, a gdyby jakimś cudem tu nie mieli miejsca to wtedy jechać gdzieś dalej ![]() Swoją drogą czytałam że ma powstać jakaś szkoła rodzenia przy szpitalu... ale fajnie jakby napisali jeszcze kiedy Pragnienia dobrze, czekam ![]() Ja pamiętam jak kiedyś miałam faze na oglądanie filmików z porodów ![]() I wtedy właśnie podobał mi się poród w wodzie. Czytałam ile ma plusów.. mniejszy ból i w ogóle dla dziecka mniejszy szok. Ale wiadomo że wszystko ma też swoje minusy o których też czytałam.
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
moje cudeńko
i jeszcze czapeczkę gratis dostałam a babeczka ma pełno dziewczyńskich ciuszków, przez 2 lata we Francji mieszkała i poprzywoziła takie bajery umówiłam się z nią, że jeszcze zadzwonię i wpadnę pooglądać, bo czas dzisiaj gonił a kombinezon 20 zł
|
|
|
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie czytalam o tej szkole rodzenia i chetnie bym tam poszla, gdyby byla... ale pisalam do nich maila jakis miesiac temu i cisza
chyba trzeba przedzwonic bo fajnie by bylo troche oswoic lęk przed tym szpitalem tez poznac polozne ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- Cytat:
![]() Ja jeśli sie dowiem, że to córa 29.09 to na 30.09 jestem umówiona ze znajomą znajomej, co też mnóstwo ciuszków zza granicy naprzywoziła, swoją córeńkę jak mała modelkę ubierała, ma pełno bajerów więc może by mi się udało coś kupić :P A jeśli chłop- to pozostaje mi usmiechnąc się do tesciowej, ktora tak bardzo woli wnuka nie wnuczkę
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lui super kombinezonik naprawdę dobra cena
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
biala jeszcze Tobie mialam odpisac,co do ubierabnie dzieciaczkow,jak juz ewek chyba pisala najlepiej sie sprawdza ubieranie jednej warstwy wiecej,a zawsze mozna kocykiem jeszcze okryc,choc ja czasem nadal mam problem jak ubrac moje dziecko
![]() Aga no i widzisz,mam podobne zdanie co do porodu plus wkurza mnie gadanie wlasnie,ze moja tesciowa dwa dni rodzila,no tak jak bym ja tez musiala tyle co by nie miec czasem lepiej ![]() juz mowilam wam ze moj tesc jest ekspertem od porodow,on sie najwiecej wymadrza lui ale slicznosci to Ci sie trafilo
|
|
|
|
#1280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kobito to Ty masz Morfologie jak robotnik budowlany świetna! Zielona nowa mamusiu witaj. Ja dzis tez jakas oklapla jestem, chodzę i sapie. Za to dzidzius słodko kopie. Moja cora wróciła dzis z przedszkola ze stanem podgroaczkowym i bólami w mięśniach... Cos czuje ze cos sie rozwinie niestety z tego. Jak zwykle na piątek...
|
|
#1281 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielona jeśli masz możliwość to ja bym jechała na Twoim miejscu do Białegostoku (jeśli masz na myśli Arciszewskich). Już tu o nich pisałyśmy. Rodziła tam mja koleżanka i jest mega zadowolona, a cena jest dość niska jak na takie warunki! Ja jestem z Wrocławia, więc dla mnie trochę za daleko ;( bardzo nad tym ubolewam, bo chętnie urodziłabym w takich warunkach.
Jeśli chodzi o mnie, to mam nadzieję, że uda nam się naturalnie, chcę być twarda i rodzić bez znieczulenia, ale pewnie potem będę o nie błagała :P Póki co bierzemy pod uwagę tylko szpital na Borowskiej we Wrocławiu, wem rózne opinie, z rsztą jak o każdym. |
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
Pierogów mi się nie chciało robić
i ide jeść ![]() I zaczęłam też robić listę wyprawkową, później albo jutro dokończe
|
#1283 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
ja też na pierogi patrzeć nie mogę
![]() ale arbuza to bym zjadła i frytki do tego ![]() ja już listę wyprawkową zrobiłam i wykreślam ![]() i wiecie co? mam już prawie wszystkie potrzebne ubranka i kompletnie nic więcej |
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Ponawaim apel o wrzucenie sampla listy wyprawkowej
![]() A dziś fajna wiadomość. Kolega mojego męża odda nam wózek po swoim synku. Jupi ![]() A i tak, w Białymstoku miałam na myśli właśnie Arciszewskich. Moja migrena co prawda minęła, ale po obiadku spora niestrawność. Chyba muszę się pożegnać z wytworami z patelni ala placki z dyni. Trawi się to.... całe życie chyba:P Przyjaciółka mięta już się parzy, bleh...
Zielonkowo blog Turkusowy hamak-Zakątek Kreatywnych Kobiet WALNIĘTA WYMIANKA NA DZIEŃ KOBIET 2014- regulamin, temat i inne ![]() Edytowane przez zielona butelka Czas edycji: 2014-09-12 o 20:36 |
|
|
|
#1287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś mi doskwiera humor pod zdechłym azorem... |
|
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
ok, wyprawkę odszukałam, dzięki
|
|
|
|
#1289 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam nic nie kupować w tym miesiącu?? Nie mogłam się powstrzymać...http://allegro.pl/show_item.php?item=4570736536
http://allegro.pl/show_item.php?item=4570736453 czy nie są słodkie? |
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
ja też muszę zorganizować listę wyprawkową, ale nie wiem jak my to finansowo ogarniemy...jeszcze opony do wymiany mamy i klima do naprawy.. po porodzie to becikowe i ubezpieczenie się dostanie, ale do tego czasu trzeba się jakoś zoorganizować
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Gadałyśmy raz jakoś o tym

a co to dopiero bedzie eh eh