Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-12, 14:36   #4711
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

byłyśmy z Polą na kontroli u lekarza. Właściwie nie czaje po co mam tam łazić co miesiąc, więc póki co już nas nie zapisywałam i pójdziemy sobie za 3 miesiace na szczepienie. Wszystko pieknie, przykoksiła nieźle bo jak ostatnio w miesiąc schudła 200g, to teraz przybrała 600g prawie w miesiąc i waży 9515g. Także ładnie odbiła się po chorobie i wróciła na swój 75-80 percentyl
Jedynie węzeł chłonny powiększony po stronie nowego zęba ale to raczej od zęba bo wszystko inne działa jak w zegarku.

nena super wygladasz piekny kolor, mysle ze buty nude beda idealnie pasowały.

vea, kupon bardzo fajny pomysl - sama chyba podkradne na poczatku pazdziernika, bo juz serio brak mi pomyslow co by ten moj chcial, a na ferrari mnie nie stac

kaska, korzystaj z męża ehh, a mój siedzi w robocie całe dnie i to jeszcze sporo pracy ma, bo jednemu koeldze sie córa rodzi, a dwoch pozostalych idzie na urlop no i nie ma kto pracowac ale Boze Narodzenie sie zbliza wiec bedzie troche wolnego
a co do nocek - kaśka, ja za czasów bezdzietnych to spałam i po 9-10h Do 10 - 11. W ogóle sen, coś pięknego. A Pola choć jest mega spokojnym i łaskawym dzieckiem to w nocy kiepsko spi, a nawet jak spi dobrze to pobudka i tak 6:30. I da sie przywyknąć. Wiadomo, ze nie wstajesz rześkim krokiem jak po 10h snu Ale wstajesz, patrzysz na malucha i z uśmiechem zaczynasz nowy dzien

inwersja - no do mega tragicznych nocy nie da sie przywyknac, ale do takich poltragicznych mozna czego ja jestem zywym przykladem. Odkąd Pola sie urodziła przespała 2 noce całe. Pierwsze pol roku budzila sie tylko raz w nocy. A teraz? Kiepsko. chodze spac kolo 23-24, wstaje koło 7.30 (rano TZ bawi Pole), w nocy 2-3 pobudki. Nie pamietam kiedy przespalam ciągiem dłużej niż 3h (a zazwyczaj to raczej 2h). W dzien tez nie spie. Ale jakos organizm juz przywykl, i w dzien czuje sie dobrze.
A co do tego jedzenia to w okolicach roczków jest ten cały growth spurt , okres wzmozonego apetytu dzieciaków i ich szybkiego wzrostu. Moze to to? Nam w usa lekarka mowila ze to moze trwac od kilku dni do nawet 2 tygodni. Dziwne tylko że w dzien Ci nie chce jesc. Nie wiem, nie pomoge, dzieci to dla mnie skomplikowana zagadka, bez żadnego składu logicznego
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 14:39   #4712
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

jaCieszę się,że z Polą wszystko w porządku!
Super waga

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:10   #4713
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś Pierwszy Roczek świętuje:

Sebuś

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta

Sto Lat Chłopaku-Przystojniaku

a 11 miesięcznicę obchodzi:

Marcinek
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta

U Nas dziś nocka lepsza niż wczoraj, ale ciągle bez rewelacji Pobudek było chyba 7, albo 8, już nie pamiętam, bo w pewnym momencie budziła się co chwilę
wszystkiego naj najlepszego!!

jaika i co wtedy robisz?bierzesz ja do siebie czy lulasz czy dajesz smoka czy jak ?

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Sto lat!

Współczuję

Bartek spał pięknie całą noc aż do 7 ale to pewnie dlatego że spał ze mną bo jego tata poszedł w balety zresztą wkurzył mnie bardzo bo miał być koło 23 a budząc się dokładnie o 2.45 jeszcze go nie było więc wszedł do domu dopiero o 7 bo zamknęłam drzwi i spał pod drzwiami pewnie ze 3-4 godziny, ze mną się nie pogrywa
wow! Ty to jesteś ostra i dobrze! ucz chłopa od początku

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
100 lat Sebuś z okazji roczku i najlepszości dla Marcinka na 11 miesiecy!

ja-ika przestawiłam łóżko tak na wszelki wypadek. Pola nie odczuła raczej różnicy, ale mi sie spało doskonale w tym kierunku (nasze tez przestawilam)
o proszę to super! zazdraszczam! bo my znowu pól nocy na łóżku z dzieckiem... wstaje oczywiście połamana :/
Stary 2014-09-12, 15:13   #4714
dirtymagic85
Zadomowienie

Cześć
Vea świetny pomysł z tymi kuponami, kurczę, ale mój facet by się z takiego prezentu ucieszył chyba nic by go tak nie uradowalo, jak czas wolny, czy masaż

Lulla, dobra jesteś, żeś chłopa świeżo po zaręczynach do domu nie wpuściła ja popieram, twardym trzeba być, bo ci potem na głowę wejdzie za bardzo ja raz tak spróbowałam, no ale tak pukał do drzwi, że mi wstyd było przed sąsiadami, taka siara po nocy, to otworzyłam

a ja nie mogę do siebie dojść po wczorajszej wizycie u fryzjera

no i najważniejsze:

STO LAT SZCĘŚCIA, ZDROWIA, POMYŚLNOŚCI I CODZIENNIE MOC MIŁOŚCI DLA SEBUSIA W DNIU PIERWSZYCH URODZIN!!!
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:22   #4715
passion80
Zakorzenienie

Dirty co masz na głowie? zadowolona jesteś?
Ja : ) ja chyba znów przegapiłam. Ci się stało, że byliście w szpitalu?
Katarzyna współczuję z tata. Zdrowia!

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-09-12, 15:23   #4716
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

aj to chyba taki chwilowy kryzys związany z tymi płaczkami małego, zmęczenia materiału -tak zwyczajnie,
ale dzięki że pytasz , dzisiaj już mi trochę lepiej więc jest ok

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

kazda z nas tak ma
Stary 2014-09-12, 15:34   #4717
gorgulek
Zakorzenienie

Wroccilam z Milosze ze zlobka. Panie mowia ze zjada dzieciom jedzenie z talerzy a na podwieczorek zjadl dwa deserki zamiast jednego
Jako ze jestesmy z projektu unijnego to nie placimy za wyzywienie. Ale czuje ze beda nam kazali doplacac niedlugo
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 15:38   #4718
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
no ale ja nie mam teraz Niny to łatwiej mi coś zacząć i dokończyć przede wszystkim

więc to je moja sukienka, ciężko zrobić selfie tyłem więc coś tam się pomarszczyło ale normalnie ładnie się układa. A i buty oczywiście będą na obcasie wię moje kolarskie łydki będą lepiej wyglądać. I celuję w buty nude żeby wydłużyć nogę, chyba że skuszę się na jakieś miętowe, zobaczymy. Ogólnie zadowolona jestem

super wyglądasz!! i piekna sukienka!! no moja tez przyszła ale nie jestem jakos przekonana czekam az sis wróci i zobaczy jak w niej wyglądam
Stary 2014-09-12, 15:39   #4719
gorgulek
Zakorzenienie

Papalinko, Ty mnie chyba pytalas jak Milek sam je. W domu to co sie nadaje do reki/widelca to mu pozwalam i sama dokarmiam go w trakcie. W zlobku pozwalaja dzieciom najpierw samym sie najesc a pozniej dokarmiaja bo wiadomo ze taki maluch nie wygrzebie wszystkiego z talerza.
Stary 2014-09-12, 15:40   #4720
passion80
Zakorzenienie

Gorgulek lepiej w te stronę

Stary 2014-09-12, 15:41   #4721
gorgulek
Zakorzenienie

A wlasnie! NENA super wygladasz szpile nude!
Stary 2014-09-12, 15:45   #4722
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Wroccilam z Milosze ze zlobka. Panie mowia ze zjada dzieciom jedzenie z talerzy a na podwieczorek zjadl dwa deserki zamiast jednego
Jako ze jestesmy z projektu unijnego to nie placimy za wyzywienie. Ale czuje ze beda nam kazali doplacac niedlugo

Ale wiesz... Miłek może podać sobie rękę z moją Julią, bo w domu robi to samo

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 16:00   #4723
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Byliśmy na rowerze, pogoda piękna mam zamiar piec dzis lub jutro ciasto cytrynowe na próbę przed roczkiem. Ma ktos sprawdzony przepis? Chodzi mi o takie z herbatnikami na wierzchu.
O kurcze! ja tu gadu gadu a leo wyciągnął wszystkie mokre chusteczki z opakowania
Cytat:
Haha dobry jest tylko sie cieszyć nie wiem czy moj Leo umiałby tak sam sie obsłużyć a nawet jeśli to byłby cały do przebrania. Panie posiłku przebierają dzieci? Jakos tego sobie nie wyobrażam

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 16:01   #4724
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Cześć
Vea świetny pomysł z tymi kuponami, kurczę, ale mój facet by się z takiego prezentu ucieszył chyba nic by go tak nie uradowalo, jak czas wolny, czy masaż

Lulla, dobra jesteś, żeś chłopa świeżo po zaręczynach do domu nie wpuściła ja popieram, twardym trzeba być, bo ci potem na głowę wejdzie za bardzo ja raz tak spróbowałam, no ale tak pukał do drzwi, że mi wstyd było przed sąsiadami, taka siara po nocy, to otworzyłam

a ja nie mogę do siebie dojść po wczorajszej wizycie u fryzjera

no i najważniejsze:

STO LAT SZCĘŚCIA, ZDROWIA, POMYŚLNOŚCI I CODZIENNIE MOC MIŁOŚCI DLA SEBUSIA W DNIU PIERWSZYCH URODZIN!!!
On też pukał, ale napisałam mu "dobranoc" i przestał :P mówił że już będzie grzeczny ale podlizuje się strasznie hehe

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 16:09   #4725
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
byłyśmy z Polą na kontroli u lekarza. Właściwie nie czaje po co mam tam łazić co miesiąc, więc póki co już nas nie zapisywałam i pójdziemy sobie za 3 miesiace na szczepienie. Wszystko pieknie, przykoksiła nieźle bo jak ostatnio w miesiąc schudła 200g, to teraz przybrała 600g prawie w miesiąc i waży 9515g. Także ładnie odbiła się po chorobie i wróciła na swój 75-80 percentyl
Jedynie węzeł chłonny powiększony po stronie nowego zęba ale to raczej od zęba bo wszystko inne działa jak w zegarku.

nena super wygladasz piekny kolor, mysle ze buty nude beda idealnie pasowały.

kaska, korzystaj z męża ehh, a mój siedzi w robocie całe dnie i to jeszcze sporo pracy ma, bo jednemu koeldze sie córa rodzi, a dwoch pozostalych idzie na urlop no i nie ma kto pracowac ale Boze Narodzenie sie zbliza wiec bedzie troche wolnego
a co do nocek - kaśka, ja za czasów bezdzietnych to spałam i po 9-10h Do 10 - 11. W ogóle sen, coś pięknego. A Pola choć jest mega spokojnym i łaskawym dzieckiem to w nocy kiepsko spi, a nawet jak spi dobrze to pobudka i tak 6:30. I da sie przywyknąć. Wiadomo, ze nie wstajesz rześkim krokiem jak po 10h snu Ale wstajesz, patrzysz na malucha i z uśmiechem zaczynasz nowy dzien

inwersja - no do mega tragicznych nocy nie da sie przywyknac, ale do takich poltragicznych mozna czego ja jestem zywym przykladem. Odkąd Pola sie urodziła przespała 2 noce całe. Pierwsze pol roku budzila sie tylko raz w nocy. A teraz? Kiepsko. chodze spac kolo 23-24, wstaje koło 7.30 (rano TZ bawi Pole), w nocy 2-3 pobudki. Nie pamietam kiedy przespalam ciągiem dłużej niż 3h (a zazwyczaj to raczej 2h). W dzien tez nie spie. Ale jakos organizm juz przywykl, i w dzien czuje sie dobrze.
A co do tego jedzenia to w okolicach roczków jest ten cały growth spurt , okres wzmozonego apetytu dzieciaków i ich szybkiego wzrostu. Moze to to? Nam w usa lekarka mowila ze to moze trwac od kilku dni do nawet 2 tygodni. Dziwne tylko że w dzien Ci nie chce jesc. Nie wiem, nie pomoge, dzieci to dla mnie skomplikowana zagadka, bez żadnego składu logicznego
Haha spodobało mi się, że wstajesz o 6:30 i z uśmiechem zaczynasz nowy dzień Ale popieram, że do półtragicznych można przywyknąć. Ola miała przez pierwsze 3 miesiące nocki tragiczne, potem ze 3 miesiące całkiem niezłe z 1 karmieniem i parę razy smoka, a potem już różnie różniście, ale bez kilku pobudek się z reguły nie obędzie i o ile to nie jest wycie po 2h, to jestem całkiem wyspana, nie powiem Myślę, ż ena palcach 1 ręki mogę policzyć noce, które przespała całe, licząc np. noc do 6 rano
Cytat:
Tylko się cieszyć, że Miłek tak ładnie je

Nena bardzo ładna sukienka, dobrze ci w niej, a kolor super, też taki lubię, mimo że mam inny koloryt niż ty

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
On też pukał, ale napisałam mu "dobranoc" i przestał :P mówił że już będzie grzeczny ale podlizuje się strasznie hehe
Lula nie mogę z ciebie Ogólnie nie wiem, czy umiałabym być taka twarda, ale generalnie popieram

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 16:17   #4726
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Dirty co masz na głowie? zadowolona jesteś?
Ja : ) ja chyba znów przegapiłam. Ci się stało, że byliście w szpitalu?
Katarzyna współczuję z tata. Zdrowia!

Chyba miałam wtedy przerwe od wątku Jakiś wirus nas dopadł i Pola strasznie wymiotowała i sie odwodniła i nic nie jadła przez tydzien, a 3 dni z tego w szpitalu pod kroplówką.

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Haha spodobało mi się, że wstajesz o 6:30 i z uśmiechem zaczynasz nowy dzień Ale popieram, że do półtragicznych można przywyknąć. Ola miała przez pierwsze 3 miesiące nocki tragiczne, potem ze 3 miesiące całkiem niezłe z 1 karmieniem i parę razy smoka, a potem już różnie różniście, ale bez kilku pobudek się z reguły nie obędzie i o ile to nie jest wycie po 2h, to jestem całkiem wyspana, nie powiem Myślę, ż ena palcach 1 ręki mogę policzyć noce, które przespała całe, licząc np. noc do 6 rano
Cóż innego mi pozostaje poza siłą autosugestii Jak sie czlowiek sam do siebie usmiechnie to od razu mu sie humor poprawi

Cytat:
No niezle Tylko się cieszyć. Zuch chłopak, wysle Pole do niego na korepetycje jak nie bedzie chciala jesc

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Kurde siedze nad filmikiem dla Poli i mam juz 8 minut, a dojdzie do tego jeszcze troche animacji no i zdjecia z jeszcze 1.5 miesiecy + kilka ominietych co nie moge na swoim kompie znalezc. wyjdzie mi pewnie z 15 min. strasznie dlugo ale nie moge sie zdecydowac co wywalic, i tak juz okroilam. kurcze, ona jest piekna na wszystkich fotach, ja moge cos wywalac
Stary 2014-09-12, 16:23   #4727
matallewar
Zakorzenienie

http://tatapad.pl/zdrowie/historia-k...dnego-lekarza/
O szczepieniach

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 16:32   #4728
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

U nas standardowe nocki wyglądają podobnie. Ale bywają niestandardowe gdzie jest masakra totalna i pare takich w tym tyg było i w ubiegłym też, a ze w dzień też często buczy i mało śpi, wiec jestem dość zmęczona.

Co do mm to podejrzewam,ze albo jest od niej uzaleniony totalnie albo uspokaja go to mm. A najpewniej jedno i drugie. Dziś jak obudził sie o 1 , poszedł do niego mąż. Najpierw nie mogl go uśpić wiec poszłam robic mm,po chwili przychodzi,ze juz śpi a ja juz miałam gotowe mleko. I co wylać mam? No to poszedł i dal mu żeby nie wylewać i mimo,ze juz śpiący zjadl wszystko. Potem o 5 też wszystko zjadł. W ogóle on tak je mm,ze rzadko odmawia butelki przed końcem mleka. Pije do dna i nawet jak już nic nie mato dalej powietrze ciągnie. Raz zrobiłam eksperyment i dalam mu tyle ile chce,niby tak sie powinno robić ale u niego nie można. Zjadl wtedy mm z 12miarek i zwymiotowal. Kaszki ma umiar ale je zazwyczaj bardzo dużo te 330ml.

Kiedyś jak próbowaliśmy go oduczyć jedzenia w nocy i dawaliśmy wode z sokiem to tez zaczął pic bez umiaru. W nocy wypijal tyle ile dostal. Bywalo ze ponad pół litra. Zaczęliśmy mu dawać w niekapku zamiast butli i już pil normalne ilości. No ale potem już przestał sie uspokajać po czym innym jak mm.

Ja to mam wrażenie,ze Nutramigen u niego lepiej na sen nocny działa niż ibuprom czy żele przeciwbólowe. Ale przez to potem w dzień je mniej znacznie. Chciałabym prawdę powiedziawszy spróbować normalnego mm. Może niepilby o tak bez opamiętania,ale sie lękam.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Passion od 10,do 18,jest ta impreza

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Chyba miałam wtedy przerwe od wątku Jakiś wirus nas dopadł i Pola strasznie wymiotowała i sie odwodniła i nic nie jadła przez tydzien, a 3 dni z tego w szpitalu pod kroplówką.

Cóż innego mi pozostaje poza siłą autosugestii Jak sie czlowiek sam do siebie usmiechnie to od razu mu sie humor poprawi

No niezle Tylko się cieszyć. Zuch chłopak, wysle Pole do niego na korepetycje jak nie bedzie chciala jesc

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Kurde siedze nad filmikiem dla Poli i mam juz 8 minut, a dojdzie do tego jeszcze troche animacji no i zdjecia z jeszcze 1.5 miesiecy + kilka ominietych co nie moge na swoim kompie znalezc. wyjdzie mi pewnie z 15 min. strasznie dlugo ale nie moge sie zdecydowac co wywalic, i tak juz okroilam. kurcze, ona jest piekna na wszystkich fotach, ja moge cos wywalac

Heh. Też sklejam film i mega sie nakombinowalam żeby wszystko zmiescilo sie w jednej piosence która ma niecale 4min. Jeszcze chce nagrać filmiki z dnia urodzin,ale to dokleje z innym podkladem i nie chce żeby ogólnie był za dlugi film, bo potem robi się nudny. Nie wiem ile tych urodzinowych wyjdzie ale w sumie caly film to mysle max 6-7 min. I to już drugi mi się wydaje.

Zaintrygowalas mnie tymi animacjami... W jakim programie robisz?
Stary 2014-09-12, 16:40   #4729
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
U nas standardowe nocki wyglądają podobnie. Ale bywają niestandardowe gdzie jest masakra totalna i pare takich w tym tyg było i w ubiegłym też, a ze w dzień też często buczy i mało śpi, wiec jestem dość zmęczona.

Co do mm to podejrzewam,ze albo jest od niej uzaleniony totalnie albo uspokaja go to mm. A najpewniej jedno i drugie. Dziś jak obudził sie o 1 , poszedł do niego mąż. Najpierw nie mogl go uśpić wiec poszłam robic mm,po chwili przychodzi,ze juz śpi a ja juz miałam gotowe mleko. I co wylać mam? No to poszedł i dal mu żeby nie wylewać i mimo,ze juz śpiący zjadl wszystko. Potem o 5 też wszystko zjadł. W ogóle on tak je mm,ze rzadko odmawia butelki przed końcem mleka. Pije do dna i nawet jak już nic nie mato dalej powietrze ciągnie. Raz zrobiłam eksperyment i dalam mu tyle ile chce,niby tak sie powinno robić ale u niego nie można. Zjadl wtedy mm z 12miarek i zwymiotowal. Kaszki ma umiar ale je zazwyczaj bardzo dużo te 330ml.

Kiedyś jak próbowaliśmy go oduczyć jedzenia w nocy i dawaliśmy wode z sokiem to tez zaczął pic bez umiaru. W nocy wypijal tyle ile dostal. Bywalo ze ponad pół litra. Zaczęliśmy mu dawać w niekapku zamiast butli i już pil normalne ilości. No ale potem już przestał sie uspokajać po czym innym jak mm.

Ja to mam wrażenie,ze Nutramigen u niego lepiej na sen nocny działa niż ibuprom czy żele przeciwbólowe. Ale przez to potem w dzień je mniej znacznie. Chciałabym prawdę powiedziawszy spróbować normalnego mm. Może niepilby o tak bez opamiętania,ale sie lękam.

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Passion od 10,do 18,jest ta impreza

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Heh. Też sklejam film i mega sie nakombinowalam żeby wszystko zmiescilo sie w jednej piosence która ma niecale 4min. Jeszcze chce nagrać filmiki z dnia urodzin,ale to dokleje z innym podkladem i nie chce żeby ogólnie był za dlugi film, bo potem robi się nudny. Nie wiem ile tych urodzinowych wyjdzie ale w sumie caly film to mysle max 6-7 min. I to już drugi mi się wydaje.

Zaintrygowalas mnie tymi animacjami... W jakim programie robisz?
Mysle ze tak 7-8min to jest optymalnie. No musze cos powywalac, ale nie wiem co. U mnie sa i zdjecia i filmiki posklejane. Musze zaczerpnac rady TZ, on mysli bardziej zdroworsadkowo i nie rozczula sie na kazdym zdjeciu Poli nawet jak jest rozmazane
Ja używam iMovie. Jest rewelacyjny do tego typu rzeczy

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

a co do uzaleznienia i uspokojenia od mm to mysle ze to mozliwe podobnie jak Pola ma np z moim cyckiem w nocy
Stary 2014-09-12, 16:46   #4730
tassia
Zakorzenienie

Co do butkow to dziś byłam w por rehabilitacyjnej i uslyszalam ze 10-15mm większe niż obrys stopki

Poza tym potwierdziła ze podeszwa max miękka i ze buty nie maja mieć wkładek żadnych wypukłych ani twardych zapietek skoro nic się nie dzieje

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 18:32   #4731
Snow_White1
Wtajemniczenie

Adas dzis dostal mmr II oby bylo ok. Chudy nadal 9300, ale dosc dlugi 79 cm. Na szczepieniu byl z nim tz. Kontrolnie tez byli u alergologa - wszystko ok

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
To mi właśnie tz dzis mowil

Stary 2014-09-12, 18:50   #4732
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Adas dzis dostal mmr II oby bylo ok. Chudy nadal 9300, ale dosc dlugi 79 cm. Na szczepieniu byl z nim tz. Kontrolnie tez byli u alergologa - wszystko ok

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

To mi właśnie tz dzis mowil

A Encia dopiero będzie mieć wzw B
Co nie chcę jej szczepić, to chora I tak już prawie pół roku opóźnienia.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 19:06   #4733
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba nie pisalam jeszcze, ze moje dziecko ma manię sprzątania. Taa. Ciągle szoruje meble, podłogi, szyby, najczęściej moimi ciuchami. Chciałam wytrzec wlasnie plame herbatki z podłogi i nie zdążyłam. Miłosz mnie wyręczył, szkoda, że moimi spodniami
czyścioszek
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

Iwonko współczuję Ci tych nocek

Też jestem przerażona nockami niektórych dziewczyn i kurcze aż mam wyrzuty sumienia bo Ewunia mnie naprawdę rozpieściła ( tfu tfu niech tak pozostanie) do całonocnego spania .
My z Ewunią już po dwóch spacerkach a po 14tej idziemy na trzeci bo mamy do odebrania ze szkoły Natalkę.
dziękuję
a jak Natalka w szkole?
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość

jaika i co wtedy robisz?bierzesz ja do siebie czy lulasz czy dajesz smoka czy jak ?

biorę przeważnie na ręce i daję herbatkę, a czasami wystarczy smoczek ostatnio wypija w nocy 2 małe butelki herbatki
Cytat:
no to super, że je, no co, jak inne nie chą jeść, to po co się ma marnować
Cytat:

ja też już któryś dzień siedzę nad filmikiem mam dopiero 23 miesiące, a już trwa około 3 min zdjęcia się wyświetlają po 2 sek
Stary 2014-09-12, 20:12   #4734
policzanka
Wtajemniczenie

Czesc
Mało mnie. Jak zwykle zreszta
U nas też nocki fatalne..nie wiem o co może chodzić mojemu dziecku . był czas ze przespiala w całości a tu od czerwca taka zmiana.

Dirty pytałaś co z krosta. Chirurg sam nie wie co to było . przebił i wydostała się jakaś maz. W każdym bądź razie nic groznego.
Tego samego dnia zaszczepilam Lile na pneumokoki. Jednak się zdecydowałam . boje się cholerstwa...mmr mamy przeniesione na za 4 tyg.

U nas chyba jakaś infekcja z układu moczowego . Zauważyłam że ma opuchnieta lechtaczke i ogólnie czerwono tam . zrobiliśmy badanie moczu na cito .posutywne leukocyty i erytrocyty.mamy przez weekend smarować maścią i powtórzyć badanie moczu w poniedziałek..oby to nic poważnego..

Diorisha miło że jesteś!widziałam foto Ewulki. jest przecudna i wgl do Natalki nie podobna!

Czarna ale z Ciebie laska !włosy jak dla mnie ekstra nic nie musisz zmieniać!
Nena!wyglądasz zarabiscie!

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Zdrówka dla Naszego roczniaka i miesieczniaczkow
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 20:15   #4735
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Mysle ze tak 7-8min to jest optymalnie. No musze cos powywalac, ale nie wiem co. U mnie sa i zdjecia i filmiki posklejane. Musze zaczerpnac rady TZ, on mysli bardziej zdroworsadkowo i nie rozczula sie na kazdym zdjeciu Poli nawet jak jest rozmazane
Ja używam iMovie. Jest rewelacyjny do tego typu rzeczy

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

a co do uzaleznienia i uspokojenia od mm to mysle ze to mozliwe podobnie jak Pola ma np z moim cyckiem w nocy
Widzę, że to płatny program
Muszę zobaczyc na dobreprogramy.pl co proponują innego jeszcze, niby sklejam na windows movie maker, ale może jakieś fajniejsze efekty będą gdzie indziej, a to fajna zabawa
Ja nie dawałam zdjęć, zrobię kolaż ze zdjęć. Filmiki wydają mi się ciekawsze, a i tak mam problem z tym kiedy ciachnąć żeby widać było co fajne, a nie za długie.

A co do mm spróbuje jeszcze dać mu oszukane jak będzie się tak uporczywie w nocy domagał, tzn. wody tyle co zwykle i mniej miarek. Zobaczymy co on na to.
Stary 2014-09-12, 20:22   #4736
ewacia85
Wtajemniczenie

miałam pocytowane ale tż wyłączył mi komp tak więc
bardzo bardzo dziękujemy cioteczkom za pamięc i wszystkie życzenia mam nadzieje że wróca do was ze zdwojoną siłą
a oto dzisiejszy solenizant
nieoficjalne urodziny
torcik
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 20:30   #4737
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja idę w poniedziałek zapisać Bartka na szczepienie, będzie miał prawdopodobnie 3 wkłucia w tym jedno mmr, już sobie wyobrażam jak będzie krzyczał martwię się no ale przemyślałam to i wolę zaszczepić. Jednak my dużo jeździmy/latamy i ciągle mamy styczność z ludźmi praktycznie z całego świata i nigdy nie wiadomo co się może przez to przyplątać.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 20:41   #4738
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Ja idę w poniedziałek zapisać Bartka na szczepienie, będzie miał prawdopodobnie 3 wkłucia w tym jedno mmr, już sobie wyobrażam jak będzie krzyczał martwię się no ale przemyślałam to i wolę zaszczepić. Jednak my dużo jeździmy/latamy i ciągle mamy styczność z ludźmi praktycznie z całego świata i nigdy nie wiadomo co się może przez to przyplątać.
Miłosz miał najwięcej 4
Ale serio to nie wiem jak będzie jak przyjdzie mu mieć więcej niż jedną, bo jest już duży i może nie być tak lekko.
Stary 2014-09-12, 21:01   #4739
tassia
Zakorzenienie

A ja nie wiem kiedy ja się wyrobie z tymi szczepienia mi. Może do 3 urodzin macka dam rade

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:07   #4740
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że to płatny program
Muszę zobaczyc na dobreprogramy.pl co proponują innego jeszcze, niby sklejam na windows movie maker, ale może jakieś fajniejsze efekty będą gdzie indziej, a to fajna zabawa
Ja nie dawałam zdjęć, zrobię kolaż ze zdjęć. Filmiki wydają mi się ciekawsze, a i tak mam problem z tym kiedy ciachnąć żeby widać było co fajne, a nie za długie.

A co do mm spróbuje jeszcze dać mu oszukane jak będzie się tak uporczywie w nocy domagał, tzn. wody tyle co zwykle i mniej miarek. Zobaczymy co on na to.

No fajna zabawa ja mam maca wiec jest darmowy w zestawie

A co do miarek to moja szwagierka tak oducza młodego w nocy pic bo jadł w nocy a w dzien prawie nic. Co 2tyg jedna miarka mleka mniej az w koncu pił tylko wodę.

Lulka nie bój będzie dobrze pola najwiecej miała 3 wklocia na raz (2 razy) i nie było tak złe. Bartus duzy chłopak to będzie dzielny!

Ewacia twój roczniak jest przesłodki!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości