Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 cz.XIII - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-12, 10:48   #4681
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Bartek spał pięknie całą noc aż do 7 ale to pewnie dlatego że spał ze mną bo jego tata poszedł w balety zresztą wkurzył mnie bardzo bo miał być koło 23 a budząc się dokładnie o 2.45 jeszcze go nie było więc wszedł do domu dopiero o 7 bo zamknęłam drzwi i spał pod drzwiami pewnie ze 3-4 godziny, ze mną się nie pogrywa
Lulla
Oj nie chciałabym z Tobą zadrzeć

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Kładź go tak, żeby nóżki miał już poza łóżkiem i wtedy już będzie musiał zejść

Nie mam mocy...U nas ząbkowanie pełną parą, wczoraj przebiła się górna jedynka, a druga i dwójka są już na wylocie, pewnie za parę dni będzie mieć 4 zęby na górze i jednego na dole No ale nocki mamy nieciekawe... wstawałam dzisiaj milion razy i nawet branie do nas do łóżka niewiele pomogło bo wierci się strasznie i nas tłucze, a w łóżeczku znowu wędrówki zaczęła Mam nadzieję, że będzie lepiej bo w poniedziałek do pracy nietomna pójdę
Brawo za zęby
No i fajny patent z nauką - odgapiam

Wiecie co, o co w ogóle chodzi z tym budzeniem się w nocy? Większość forumowych dzieciaków ma z tym problem, Janek w sumie też, chociaż śpi jak zabity, kiedy weźmiemy go do siebie...
To tak po prostu jest w tym wieku, jakieś lęki nocne mają czy zwiększoną potrzebę bliskości? Któraś ze specjalistek dzieciowych może oświecić o co chodzi

Rocznica, rocznica i po rocznicy W ramach kwiatka Bartek kupił mi wielki estragon Ode mnie dostał kupony rocznicowe, z których cieszył się jak dziecko
Ponieważ Żuk dawał wczoraj czadu, żadne z nas nie miało siły do świętowania, chociaż i tak miło wieczór zakończyliśmy

Janek w żłobie dzisiaj dłużej, bo muszę chałupę skończyć ogarniać i wziąć się do gotowania, bo w niedzielę zaległa impreza urodzinowa Bartka, a jutro basen z Żukiem i meczyk - dostaliśmy bilety na MŚ w siatce

Oficjalnie uprasza się o kopa, bo na razie przez godzinę nadrobiłam wizaż i zjadłam pół śniadania

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 10:58   #4682
papalinka83
Zakorzenienie

Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c

Hej Moje nocki wróciły do normy sprzed wyjazdu do rodziców, czyli kilka pobudek, max godzina w nocy niespania i może to dla kogoś nie brzmi dobrze, ale ja jestem zachwycona I przez ostatni tydzień Ola tylko raz jadła w nocy

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Oj widzę, że humory nie za bardzo

Pozdro z przedszkolka
Nina płacze za każdym razem jak jakieś dziecko krzyknie ale pani mówi że to kwestia dni jak sama zacznie krzyczeć
Bawiła się z dziećmi, zjadła, pani ją uspila a ja teraz czekam aż wstanie żeby iść do domu.
Także na razie baaardzo nam się podoba. Jutro zostaje sama

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

A i zdrowia dla solenizantów
Super, że Nina dobrze sobie radzi
Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość

heh ja też nie bardzo wierzyłam w te ziołowe lekarstwa. Przełom nastąpił w maju kiedy mój M. maścią z żyworódki pięknie sobie wyleczył odmrożone dłonie . [COLOR=White]Miał stłuczkę i otworzyła Mu się poduszka powietrzna. Po wypadku, w szoku przez dłuższy czas trzymał dłonie na kierownicy a wyciekający azot odmroził Mu lewą dłoń Przepisany na IP antybiotyk nic nie pomagał i rana się tylko maziała. Dopiero jak zaczął smarować maścią z żyworódki to zaczęło się pięknie goić
Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło
Cytat:
Super!
Ja zaczynam kurs 18
Trzymam kciuki. A ja w przyszłym tygodniu się zapisałam na jazdę, mimo że prawko mam, ale co z tego, jak już chyba z 10 lat nie jechałam samochodem zobaczymy co z tego będzie, ale też się boję
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
[CENTER][B][SIZE=4][COLOR=Blue]J
papalinka, super wieści, może to głupio zabrzmi, ale trzymałam kciuki za Oli pupę

Przeleciałam Was, zeżarło mi cytowanie, przeleciałam jeszcze raz, ale już szybciorem, bo mam w domu wyjca i 4 rocznicę ślubu
Jutro będzie spokojniej, to się wczytam
Dzięki, że trzymałaś I dużo szczęścia z okazji rocznicy
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Przepraszam, że tylko o sobie. Mam nadzieję jutro nadrobić wątek. Na szybko zdaję relację z rehabilitacji .Ze skrzywieniem kręgosłupa nie jest tak źle. Jakby była duża wada, to tworzyłyby się fałdki z jednej bądź drugiej strony pleców, a u Julka tego nie widać. Poza tym to moje dziecię jest tak ruchliwe że ciężko stwierdzić jakie to skrzywienie jest.
:
Będzie dobrze zobaczysz Ola już chyba raczkuje 4 miesiąc chodzi przy meblach i przy czym się da, ale sama nie
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

wez sie wogole nie przejmuj...

dziekuje ze pytasz
dobrze Pani mowi ze fajnie sie bawil dzisiaj, poplakiwla juz popoludniu bo by spiacy
jedyne co mnie martwi to ze malo je
a to misiek i w domu pochlania, no ale to dopiero poczatki, moze sie przyzywczai

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

nie wiem
ale ostatnio bylo tez cos takiego ze sie powie jakas nowine czy cos
nie jjarze tych fejsowych zabaw
Lola, na pewno się w końcu Alek zaaklimatyzuje, szybciej niż myślisz
Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej
Jak zwykle odzywam się raz na jakiś czas, obiecując sobie że będę to robić częściej ale nic z tego nie wynika

No u nas dużo się dzieje. Bartuś już w pełni chodzi do żłobka i jest całkiem spokojnie. Nie płacze, chętnie się bawi, je . Biega jak stary . Tylko mnie serce pęka jak go zostawiam
A ja swój czas dzielę między pracą, domem, dziećmi i szpitalem bo niestety mój tata miał udar, ale na szczęście skończyło sięw miarę dobrze
Powie tylko tyle że czasem mam ochotę zniknąć. Za dużo jak dla jednej kobietki
.
Myślałam ostatnio o tobie Brawa dla Bartusia dla postępy i że tak się dobrze czuje w żłobku. Zdrówka dla taty. I oby już było tylko lepiej
Cytat:
Czemu....
Kąpieli nie wezmę bo nie mam wanny no i chyba miałabym wyrzuty sumienia trochę ale już znalazłam zajęcie, pomyje drzwi i futryny i zrobię staremu baranine w kapuscie na obiad. A o 13 idę po Ninę.
Nena wybacz, ale czy ty aby jesteś normalna ? Kobieto, połóż się i leż, jak masz wszystko zrobione

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 11:10   #4683
nena_milka
Wtajemniczenie

oooo paczta jak wszystkie naskoczyły na mnie
jest 11 obiad gotowy, śniadanie zjedzone, drzwi pomyte. Mam jeszcze dwie godziny więc oficjalnie ogłaszam, że będę leżeć i pachnieć do 13

i idę zrobić zdjęcie w sukience zw
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 11:13   #4684
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Lulla
Oj nie chciałabym z Tobą zadrzeć

Brawo za zęby
No i fajny patent z nauką - odgapiam

Rocznica, rocznica i po rocznicy W ramach kwiatka Bartek kupił mi wielki estragon Ode mnie dostał kupony rocznicowe, z których cieszył się jak dziecko
Ponieważ Żuk dawał wczoraj czadu, żadne z nas nie miało siły do świętowania, chociaż i tak miło wieczór zakończyliśmy

Oficjalnie uprasza się o kopa, bo na razie przez godzinę nadrobiłam wizaż i zjadłam pół śniadania
Co to są kupony rocznicowe?

Sebusiu sto lat dla Ciebie

Czarna jeśli Twoje włosy to zniosą, to ja bym rozjaśniła pasemkami chociaż

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
oooo paczta jak wszystkie naskoczyły na mnie
jest 11 obiad gotowy, śniadanie zjedzone, drzwi pomyte. Mam jeszcze dwie godziny więc oficjalnie ogłaszam, że będę leżeć i pachnieć do 13

i idę zrobić zdjęcie w sukience zw
Chcesz żebyśmy wszystkie padły z zazdrości chyba mi by się przydał kop, bo popołudniu przyjeżdża szwagier z rodziną i będzie sajgon, a muszę jeszcze łazienkę i wc posprzątać, ogarnąć siebie, bo nawet zębów jeszcze dzisiaj nie umyłam, iść na zakupy, dokończyć obiad i pewnie coś jeszcze. A ogólnie to pada i nic mi się nie chce, a tym bardziej tarabanić z wózkiem na zakupy

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-09-12, 11:18   #4685
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Udało mi się zapisać na jutro do fryzjera! Wczoraj obdzwoniłam chyba całe TG i pobliskie miasta... Będzie nowy kolor i fryzura na niedzielne świętowanie

Trzymajcie kciuki, żebyśmy się w niedzielę z t. nie pozabijały

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 11:24   #4686
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej
Jak zwykle odzywam się raz na jakiś czas, obiecując sobie że będę to robić częściej ale nic z tego nie wynika

Na początek sto latek dla solenizanta, samych radosnych dni
Ja-ika, teacherka strasznie współczuję nocek. U nas także co noc są pobudki ale to zaledwie dwie lub trzy więc nie mogę narzekać
Diorisha witaj. Często o Was myślałam. Śliczne masz dziewczyny
Logoasiu gratuluję dziewczynki

No u nas dużo się dzieje. Bartuś już w pełni chodzi do żłobka i jest całkiem spokojnie. Nie płacze, chętnie się bawi, je . Biega jak stary . Tylko mnie serce pęka jak go zostawiam
A ja swój czas dzielę między pracą, domem, dziećmi i szpitalem bo niestety mój tata miał udar, ale na szczęście skończyło sięw miarę dobrze
Powie tylko tyle że czasem mam ochotę zniknąć. Za dużo jak dla jednej kobietki

W ogóle brawa dla wszystkich maluszków za postępy, roczki i moesięcznice
Czasem podczytuję ale nie umiem się wbić. Pozdrawiam serdecznie.
Oj zdrówka dla taty
Gratki za umiejętności nie wiem jak ty to ogarniasz
Cytat:
Sto lat!

Współczuję

Bartek spał pięknie całą noc aż do 7 ale to pewnie dlatego że spał ze mną bo jego tata poszedł w balety zresztą wkurzył mnie bardzo bo miał być koło 23 a budząc się dokładnie o 2.45 jeszcze go nie było więc wszedł do domu dopiero o 7 bo zamknęłam drzwi i spał pod drzwiami pewnie ze 3-4 godziny, ze mną się nie pogrywa
O kurcze nie ma lekko twój tż
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Część dziewczyny. Ja wczoraj byłam cały dzień w pracy wiec nie mam mocy nadrabiac i olewam bo zrobią mi się zaległości i znów nie będę mieć mocy tu w ogóle wejść.
Ja mam zagwozdke- Maciej chodzi u teściowej a w domu nie puszcza się mebli? U teściowej zapieprza jak mala torpeda.

Zaraz wychodzimy do poradni rehabilitacyjnej z okazji roczku a popołudniu do lekarza bo Maciej dalej ma katar i leje mu się taka maz z jednego ucha

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Ah diorisha i poziomkowa chyba. A czy nie wolalybyscie zamiast zawieszać działalność to wziąć urlop wychowawczy ? Od 1wrzesnia 2013roku jest taka możliwość
A nie wiesz czy trzeba wtedy odprowadzać składkę zdrowotną? Pewnie tak. Moja księgowa ma sie dowiedzieć co bedzie dla mnie najlepsze ale cos długo jej to idzie.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 11:25   #4687
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Co to są kupony rocznicowe?

Sebusiu sto lat dla Ciebie

Czarna jeśli Twoje włosy to zniosą, to ja bym rozjaśniła pasemkami chociaż

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Chcesz żebyśmy wszystkie padły z zazdrości chyba mi by się przydał kop, bo popołudniu przyjeżdża szwagier z rodziną i będzie sajgon, a muszę jeszcze łazienkę i wc posprzątać, ogarnąć siebie, bo nawet zębów jeszcze dzisiaj nie umyłam, iść na zakupy, dokończyć obiad i pewnie coś jeszcze. A ogólnie to pada i nic mi się nie chce, a tym bardziej tarabanić z wózkiem na zakupy
Ja właśnie przed chwilą umyłam Bosz... jak mi się nie chce gotować buuu....

Kupony rocznicowe to kupony na różne różności z okazji rocznicy Pomysł wzięłam stąd - wykonanie zupełnie inne, bo i czasu, i zdolności, i obsługi tego dziwnego programu niet..
Swoje robiłam w PowerPoincie, ale i tak Bartkowi się podobały

Generalnie dostał chłopak ode mnie czas - w różnych wariantach: czas dla siebie, mój czas, czas bez żuka, czas z... hmm.. różnymi przyjemnościami I tak 40 razy - po 10 na każdy rok małżeństwa
Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Udało mi się zapisać na jutro do fryzjera! Wczoraj obdzwoniłam chyba całe TG i pobliskie miasta... Będzie nowy kolor i fryzura na niedzielne świętowanie

Trzymajcie kciuki, żebyśmy się w niedzielę z t. nie pozabijały
Kciuki mi się nie wkleiły

WYMIENIĘ

Edytowane przez vea7
Czas edycji: 2014-09-12 o 11:27
Stary 2014-09-12, 11:30   #4688
papalinka83
Zakorzenienie

Vea fajny pomysł. Chyba przy okazji odgapię

Pawełek 20.03.2015
Stary 2014-09-12, 11:34   #4689
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

no ale ja nie mam teraz Niny to łatwiej mi coś zacząć i dokończyć przede wszystkim

więc to je moja sukienka, ciężko zrobić selfie tyłem więc coś tam się pomarszczyło ale normalnie ładnie się układa. A i buty oczywiście będą na obcasie wię moje kolarskie łydki będą lepiej wyglądać. I celuję w buty nude żeby wydłużyć nogę, chyba że skuszę się na jakieś miętowe, zobaczymy. Ogólnie zadowolona jestem

Stary 2014-09-12, 11:39   #4690
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Tasia a moze to chodzenie to kwestia podłogi? Np za ślisko u Was czy cos?

Ja dzis myje okna, Leo przyklejony do mojej nogi, wiec wolno idzie. Dziwne bo kiedyś tak bal sie odkurzacza, a teraz jak tylko widzi ze go wyciagam to gna i w ogole używa go jak pchacza

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Nena bardzo piękna suknia i ty w niej! śliczny kolor.

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 11:47   #4691
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Vea fajny pomysł. Chyba przy okazji odgapię
A proszę bardzo

Cytat:
no ale ja nie mam teraz Niny to łatwiej mi coś zacząć i dokończyć przede wszystkim

więc to je moja sukienka, ciężko zrobić selfie tyłem więc coś tam się pomarszczyło ale normalnie ładnie się układa. A i buty oczywiście będą na obcasie wię moje kolarskie łydki będą lepiej wyglądać. I celuję w buty nude żeby wydłużyć nogę, chyba że skuszę się na jakieś miętowe, zobaczymy. Ogólnie zadowolona jestem

La la la, Laska w ślicznej kiecy
Świetna jest no i kolor super

WYMIENIĘ

Stary 2014-09-12, 11:55   #4692
inwersja
dryfuję słowami

Sto lat dla Sebastianka

Passion, Natala, kto tam jeszcze może Anutka, bo do Snow już pisałam, co Wy na to?
http://www.rossnet.pl/Artykul/Rossne-dzieciom,199337

Nena, ale Cię pociachało. To magik jakiś czy cóś
Lachon z Ciebie, że aż mi wstyd żem taki paszczur.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-09-12 o 12:13
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 12:17   #4693
87czarna
Zakorzenienie

NenaBardzo ładna kiecuszka

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 12:25   #4694
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

nena wyglądasz super
piekny kolor

vea swietny pomysl z tymi kuponami

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 12:38   #4695
MsLullaby
Zakorzenienie

Nena świetnie wyglądasz!
Vea odgapię pomysł na naszą 7 rocznicę za nie całe 2 tygodnie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 12:43   #4696
nena_milka
Wtajemniczenie

dzięki kobity!
inwersja nagłówkowałam się trochę, żeby dojść do tego, że z tym magikiem to ci chodzi o moje lustereczka z Ikei
Stary 2014-09-12, 12:54   #4697
kaska87
Zakorzenienie

Hej ho melduje sie
Malz ma jeszcze tylko tudzien urlopu () wiec niedlugo bede na biezaco jutro w sumie idzie na dodatkowe nadgodziny wiec od 18 tez mam luz

Sebus sto lat slonko zdrowka i szczescia

Jak czytam o tych nockach to jestem przerazona bo ja jestem mega spioch i w tym temacie Miki mnie na maxa rozpiescil bo przesypia cale noce jak mu zeby szly to budzil sie przez 2 noce co 40minut/godzine i mialam ochotee wyskoczyc z okna wiec jak drugie da mi popalic to nie wiem ale pewnie da sie przywyknac jak to Ja: ) pisze- nic nie trwa wiecznie.... w razie W wyspie sie po smierci

Lulka ale pocisnelas starego ja bym nie mogla tak okrutnie

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-09-12 o 12:58
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:01   #4698
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Hej ho melduje sie
Malz ma jeszcze tylko tudzien urlopu () wiec niedlugo bede na biezaco jutro w sumie idzie na dodatkowe nadgodziny wiec od 18 tez mam luz

Jak czytam o tych nockach to jestem przerazona bo ja jestem mega spioch i w tym temacie Miki mnie na maxa rozpiescil bo przesypia cale noce jak mu zeby szly to budzil sie przez 2 noce co 40minut/godzine i mialam ochotee wyskoczyc z okna wiec jak drugie da mi popalic to nie wiem ale pewnie da sie przywyknac jak to Ja: ) pisze- nic nie trwa wiecznie.... w razie W wyspie sie po smierci

Ej no chyba nie jest ze mnie taka zołza bo jeszcze mi go zacznie być szkoda przez was a już go rano zwyzywałam, spał całe 2h i teraz też śpi z Bartkiem i nie to że ja go trzymam w domu pod kluczem, ale jak mi mówi "idę na bilard, będę koło 23" a wraca pijany nad ranem no to ja się tak bawić nie będę

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:06   #4699
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Hej ho melduje sie

nie, nie da się przywyknąć.
dziś zamiast sprzątnąć czy ugotować, to spałam jak młody spac poszedl, bo bylam nieprzytomna, a od conajmniej tygodnia chodze permanentnie niewyspana
a i tak to bylo g. a nie spanie, bo ja juz tak mam, ze jak jestesmy sami to boje sie zasnac, ze zaraz sie obudzi z rykiem i z resztą czesto tak jest

nie wiem jak to jest mozliwe, ale moje dziecko w ciagu nocy (od kolacji) wypilo łacznie ponad 800ml mleka, w tym 330ml kaszki.
oczywiscie sniadaniem juz pogardzil skoro tyle wyzlopal tego mleka.
i ja sie pytam, jak tu wprowadzacstale pokarmy jak on taki oprny w tym temacie
Stary 2014-09-12, 13:16   #4700
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

Janek w żłobie dzisiaj dłużej, bo muszę chałupę skończyć ogarniać i wziąć się do gotowania, bo w niedzielę zaległa impreza urodzinowa Bartka, a jutro basen z Żukiem i meczyk - dostaliśmy bilety na MŚ w siatce

włąśnie ciekawa byłam co to te kupony rocznicowe, ale już doczytałam, fajna sprawa My mamy rocznicę 18 września i się zastanawiam nad nimi, ale mojemu to tylko jedno w głowie, więc to byłyby kupony porno
no i skoro się upominasz, to masz kopniaka ode mnie, bo trzeba zjeść całe śniadanie, a nie pół

Cytat:

bardzo ładna sukienka, i super wyglądasz. Cyce w górę i będzie bosko
a monstrualnych łydek to chyba nie widziałaś. Ja to tylko właśnie w spodniach chodzę przez to

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

i Nena co to ma być za bałagan na podłodze jakieś kable rura od odkurzacza, albo co to tam takiego czarnego jest, no jak Ci nie wstyd takie foty wstawiać
Stary 2014-09-12, 13:21   #4701
inwersja
dryfuję słowami

Chyba nie pisalam jeszcze, ze moje dziecko ma manię sprzątania. Taa. Ciągle szoruje meble, podłogi, szyby, najczęściej moimi ciuchami. Chciałam wytrzec wlasnie plame herbatki z podłogi i nie zdążyłam. Miłosz mnie wyręczył, szkoda, że moimi spodniami
Stary 2014-09-12, 13:30   #4702
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Dziś Pierwszy Roczek świętuje:

Sebuś

Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta

Sto Lat Chłopaku-Przystojniaku

a 11 miesięcznicę obchodzi:

Marcinek
Wszystkiego Najlepszego dla Solenizanta

dla Bartusia i dużo siły dla Ciebie Kochana

U Nas dziś nocka lepsza niż wczoraj, ale ciągle bez rewelacji Pobudek było chyba 7, albo 8, już nie pamiętam, bo w pewnym momencie budziła się co chwilę
Podpinamy się do życzeń! Najlepszości

Iwonko współczuję Ci tych nocek

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
Dorishka to jakbyś była wolniejsza, to my z Lilą chętnie
Ja również jestem chętna. Jak coś to zgadamy się
Cytat:
a ten, tego, programu o żonie dla rolnika nie oglądałam, jakoś nie mogę trafić, hehe
I chyba lepiej dla Ciebie

pszczoua

vea Stu kolejnych wspólnych lat! Wasze zdrówko
Świetny pomysł z kuponami. Ustawiam się w kolejce do odgapiania

katarzyna2811 faktycznie dużo jak na jedną osobę. Dużo siły Ci życzę

passion udanej zabawy

nena wełniane body? A Twoja sukienka śliczna!
A teraz wywal się do góry tyłkiem i leż

papalinko kciukam za jazdy Damy sobie radę Stres jest niemały ale generalnie podchodzę do tego jakoś tak na luzie ( niepodobne do mnie) i optymistycznie.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość

Ah diorisha i poziomkowa chyba. A czy nie wolalybyscie zamiast zawieszać działalność to wziąć urlop wychowawczy ? Od 1wrzesnia 2013roku jest taka możliwość
Tak ale żeby pójść na ten wychowawczy trzeba albo czasowo zawiesić działalność albo z niej całkowicie zrezygnować. To się nazywa bezpośrednia opieka nad dzieckiem i tak jak mówisz taką możliwość Król ZUS dał nam dopiero w zeszłym roku .

Inwersja 800ml ? wow! Ma ten Twój chłopak spust Wy dalej na nutramigenie ?

Witam się i ja .
Też jestem przerażona nockami niektórych dziewczyn i kurcze aż mam wyrzuty sumienia bo Ewunia mnie naprawdę rozpieściła ( tfu tfu niech tak pozostanie) do całonocnego spania .
My z Ewunią już po dwóch spacerkach a po 14tej idziemy na trzeci bo mamy do odebrania ze szkoły Natalkę.
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:45   #4703
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Podpinamy się do życzeń! Najlepszości

Iwonko współczuję Ci tych nocek

Ja również jestem chętna. Jak coś to zgadamy się
I chyba lepiej dla Ciebie

pszczoua

vea Stu kolejnych wspólnych lat! Wasze zdrówko
Świetny pomysł z kuponami. Ustawiam się w kolejce do odgapiania

katarzyna2811 faktycznie dużo jak na jedną osobę. Dużo siły Ci życzę

passion udanej zabawy

nena wełniane body? A Twoja sukienka śliczna!
A teraz wywal się do góry tyłkiem i leż

papalinko kciukam za jazdy Damy sobie radę Stres jest niemały ale generalnie podchodzę do tego jakoś tak na luzie ( niepodobne do mnie) i optymistycznie.

Tak ale żeby pójść na ten wychowawczy trzeba albo czasowo zawiesić działalność albo z niej całkowicie zrezygnować. To się nazywa bezpośrednia opieka nad dzieckiem i tak jak mówisz taką możliwość Król ZUS dał nam dopiero w zeszłym roku .

Inwersja 800ml ? wow! Ma ten Twój chłopak spust Wy dalej na nutramigenie ?

Witam się i ja .
Też jestem przerażona nockami niektórych dziewczyn i kurcze aż mam wyrzuty sumienia bo Ewunia mnie naprawdę rozpieściła ( tfu tfu niech tak pozostanie) do całonocnego spania .
My z Ewunią już po dwóch spacerkach a po 14tej idziemy na trzeci bo mamy do odebrania ze szkoły Natalkę.
tak dalej
szkoda tylko, że się nawpiernicza w nocy a potem w dzień normalnego jedzenia nie chce
kompletnie nie wiem co robić zeby on nie jadl w nocy, ale za to w dzien jadl

w tym 800ml byla kaszka na mm 330ml, duzo gęstsza niz na opakowaniu :/

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2014-09-12 o 13:46
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 13:54   #4704
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
tak dalej
szkoda tylko, że się nawpiernicza w nocy a potem w dzień normalnego jedzenia nie chce
kompletnie nie wiem co robić zeby on nie jadl w nocy, ale za to w dzien jadl

w tym 800ml byla kaszka na mm 330ml, duzo gęstsza niz na opakowaniu :/
Spory problem ale pewnie to tylko czasowe i mały wyrośnie z tego . Może pediatra albo gastrolog by były mądrzejsze ode mnie i dały Ci jakąś dobrą podpowiedź. Faktycznie sporo tej kaszki. Ewka mi zjada max z 210 a jak robię z 240ml to ulewa.
My też na nutra. Robiłam podejście do Nan HA ale skończyło się na rzadkich i kwaśnych kupach . A co ciekawe je na kanapkach zwykłe 82% masło śmietankowe, wypieki z jajkami i jest spoko. Bądź tu człowieku mądry .
Stary 2014-09-12, 14:02   #4705
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Spory problem ale pewnie to tylko czasowe i mały wyrośnie z tego . Może pediatra albo gastrolog by były mądrzejsze ode mnie i dały Ci jakąś dobrą podpowiedź. Faktycznie sporo tej kaszki. Ewka mi zjada max z 210 a jak robię z 240ml to ulewa.
My też na nutra. Robiłam podejście do Nan HA ale skończyło się na rzadkich i kwaśnych kupach . A co ciekawe je na kanapkach zwykłe 82% masło śmietankowe, wypieki z jajkami i jest spoko. Bądź tu człowieku mądry .
Ehh, raczej nie czasowe, bo on od zawsze woli mleko od stałych pokarmów. Zje trochę,ale bardziej żeby spróbować a tak na prawde to zywic moglby sie w 100% na mm. Nie da sie go nakarmic w krzesełku do karmienia, na kolanach tez ciezko, czasem próbuje w czasie zabawy,ale to masakra, bo on ucieka i wszystko potrafi trwac i z 1,5h a i tak calkowicie nie zje
Pediatry dobrego nie mamy, u gastrologa raz bylismy i wole tej baby nie wspominać, bo aż mam traumę.

Miłosz je twarozki, jogurt bez mleka w proszku, maslo tez, jajka w postaci jajecznicy i jest ok. Nie próbowalam innego mm.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Niech je sobie te 330ml kaszki, ale niech juz potem nic w nocy nie je, a nie tyle wciągnie, a potem budzi sie i tak po 4h, a potem po kolejnych 4. Jak noworodek zywiony tylko mm
oczywiscie budzi sie tez w miedzyczasie, nie ma tak dobrze, ze tylko 2 razy
Stary 2014-09-12, 14:13   #4706
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Ehh, raczej nie czasowe, bo on od zawsze woli mleko od stałych pokarmów. Zje trochę,ale bardziej żeby spróbować a tak na prawde to zywic moglby sie w 100% na mm. Nie da sie go nakarmic w krzesełku do karmienia, na kolanach tez ciezko, czasem próbuje w czasie zabawy,ale to masakra, bo on ucieka i wszystko potrafi trwac i z 1,5h a i tak calkowicie nie zje
Pediatry dobrego nie mamy, u gastrologa raz bylismy i wole tej baby nie wspominać, bo aż mam traumę.

Miłosz je twarozki, jogurt bez mleka w proszku, maslo tez, jajka w postaci jajecznicy i jest ok. Nie próbowalam innego mm.

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Niech je sobie te 330ml kaszki, ale niech juz potem nic w nocy nie je, a nie tyle wciągnie, a potem budzi sie i tak po 4h, a potem po kolejnych 4. Jak noworodek zywiony tylko mm
oczywiscie budzi sie tez w miedzyczasie, nie ma tak dobrze, ze tylko 2 razy
Żałuję,że nie potrafię w żaden sposób pomóc Myślę,że z czasem to Mu się jednak zmieni bo smak samego mleka czy kaszki przestanie małemu wystarczać.
Ja musiałam zrobić podejście do innego mm. Przed wyjazdem na urlop poprosiłam pediatrę o dodatkową receptę na mm ( wyjeżdżaliśmy na miesiąc i wiedziałam,że na bank mi zbraknie) i odmówiła mi tłumacząc to limitami narzucanymi przez NFZ. Widziałam,ze jest Jej bardzo niezręcznie i tłumaczyła mi się z tego dłuższą chwilę. No ale nam mleka oczywiście zabrakło i musiałam je zastąpić innym

Uciekam po Natalkę
Stary 2014-09-12, 14:19   #4707
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaabuu Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!! Dawno nie pisałam....ale Antosia ostatnio mega marudna i ciągle na mnie wisi...
Sto lat dla Julka z okazji roczku!!!!
U nas ostatnio nocki są masakryczne.....Tosia budzi się co godzinę i to z takim płaczem, że nie da rady jej inaczej uspokoić - tylko cycem.....ostatnio miała mały wypadek....uderzyła się o wannę no i ukruszyła jej się górna jedynka Wczoraj byliśmy u dentystki i trochę jej przypiłowała ten ząbek bo był ostry i posmarowała go fluorem - bidulka moja. A ja mam teraz ranę na piersi, bo tak mnie pociachała tym ostrym ząbkiem....
Łączę się w bólu z wszystkimi niewyspanymi mamusiami
Niedługo i my będziemy świętować roczek Antosia stawia już sama kilka kroków, ostatnio zaczęła wypinać się na kaszę, jajka nie lubi No i troszkę małomówna jest Tylka nie, da, de no i mama, ale raczej mało świadomie
Czeeeeść!

dodinho Ciebie też miło widzieć

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość

podczytuje i jestem w trakcie nadrabiania mój szkrab śpiocha jeszcze może jakieś 20 minut wiec nie wiem czy wszystko zdarze przeczytać :P

11 października śmigamy z tż na wesele i kupiłam sukienkę o taką : http://allegro.pl/sukienka-z-baskink...559426074.html

w jednym sklepie przymierzałam podobną i w miare dobrze wyglądałam wiec mam nadzieje ze będzie pasować i nie będę wyglądać w niej źle
Śliczna

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
W czym śpią Wasze dzieci? Bo Zuzka wkurza się w pajacykach, nienawidzi mieć skrępowanych nóg. Więc tylko zwykłe piżamki wchodze w grę. Jeśli i Wasze maluchy śpią w piżamkach a nie pajacach, to podpowiedzcie prosze, gdzie kupujecie.
Julka już od maja nie śpi w pajacach ani śpiochach/półśpiochach. Piżamki ma ze Smyka

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kupiłam właśnie Julci bluzę z Next'a.
On-line była przecena na 5 funów

Cytat:

Cytat:
Super wyglądasz

agusia koniecznie pokaż się po fryzjerze
Stary 2014-09-12, 14:20   #4708
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
Żałuję,że nie potrafię w żaden sposób pomóc Myślę,że z czasem to Mu się jednak zmieni bo smak samego mleka czy kaszki przestanie małemu wystarczać.
Ja musiałam zrobić podejście do innego mm. Przed wyjazdem na urlop poprosiłam pediatrę o dodatkową receptę na mm ( wyjeżdżaliśmy na miesiąc i wiedziałam,że na bank mi zbraknie) i odmówiła mi tłumacząc to limitami narzucanymi przez NFZ. Widziałam,ze jest Jej bardzo niezręcznie i tłumaczyła mi się z tego dłuższą chwilę. No ale nam mleka oczywiście zabrakło i musiałam je zastąpić innym

Uciekam po Natalkę
jakos tam jednak pomoglas, zapisalam go jutro do pedaitry do Lux Medu, w sumie wczesniej jakos nie przyszło mi to do głowy
wprawdzie do dzieci chorych, bo nie chce mi sie czekac 2 tyg na wizyte w gabinecie dzieci zdrowych :/ na szczęście na godzinę tam jest, więc jest szansa, że nic nie złapie
Stary 2014-09-12, 14:23   #4709
passion80
Zakorzenienie

Inwersja ta impreza może być ciekawa śle nic nie obiecuje bo chłop po imprezie będzie. A o której się zaczyna no nie widzę?
Spróbuj stopniowo ograniczać ilość miarek mleka przy takiej samej ilości wody. A i kaszki klęik tez

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

Nina fajnie wygląda, szpilki nude i będzie petarda

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-09-12, 14:25   #4710
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
Czeeeeść!

dodinho Ciebie też miło widzieć

Śliczna

Julka już od maja nie śpi w pajacach ani śpiochach/półśpiochach. Piżamki ma ze Smyka

Super wyglądasz

agusia koniecznie pokaż się po fryzjerze
Dziękuję

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości