Listopad- Grudzień 2014- część IV :) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-12, 17:02   #4621
alekaz1
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

Dzieki dziewczyny. Pojechalam na ip i mnie zostawili na odziale. Niby na ktg mala za leniwa byla a ze mieli miejsce to stwierdzili ze zostawia. Juz po usg i kolejnym ktg.
Stary 2014-09-12, 17:14   #4622
chmielinka
Zadomowienie

podczytuje was dzisiaj ale pogoda jakoś na mnie źle wpływa
dobre że babcia wzieła Hanuśke do siebie bo już jej też sie nudziło w domu...

wiedzę, że sporo was intensywnie próbuje ogarnąć sprawy wyprawkowe dobrze że się wzięłam za to wcześniej bo bym była w czarnej d..... jeszcze mi zostało zrobić jedno zamówienie z gemini (ale koszyk mam już gotowy), kupić 2 biustonosze i małemu jakieś ciuszki na wyjście ze szpitala. Ela_86 pokazywała trochę fajnych biustonoszy i chętnie też by sobie zamówiła, ale ja jestem z tych 'małobiuściastych' i szystko musze mierzyć ciekawe czy w pon gin mi pozwoli troche chodzić, bo bym podjechała gdzieś do sklepu

a tak w ogóle zjadłabym coś a nie wiem co

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczyny. Pojechalam na ip i mnie zostawili na odziale. Niby na ktg mala za leniwa byla a ze mieli miejsce to stwierdzili ze zostawia. Juz po usg i kolejnym ktg.
to dobrze, że pojechałaś. Będziesz teraz czuć się pewniej

Franuś

Edytowane przez chmielinka
Czas edycji: 2014-09-12 o 17:13
chmielinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 17:15   #4623
Mamulunda
Raczkowanie

wiem że temat proszków do prania był juz 100 razy poruszany ale juz zgłupiałam. Co proponujecie dzidziusia, lovela, jelp?? zgłupialam juz,\ help help
Stary 2014-09-12, 17:38   #4624
justynaw1982
Zadomowienie

Listopad- Grudzień 2014- część IV :)

No to sobie pospalam jeee teraz wpierdzielam pop corn
kiera a powiedz dlaczego co zabrali świadczenia i musiałaś oddawać...na zwolnieniu??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Alekaz dobrze ze pojechałam i teraz przynajmniej będziesz spokojniejsza

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Kiera niesamowita historia z tym maleństwem co walczy ) a ta druga cholercua aż uary orzechodza nawet sobie nie wyobrażam co czuja rodzice :'(

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2014-09-12 o 17:39
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 17:59   #4625
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Frau moze jelitowka ja dopadla? Biedna...

Nie, to nie to. Na szczęście.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
jesli ma goraczke i wymioty to moze byc angina
a jesli dojdzie biegunka no to wirusówka jelitowa, najlepiej pojdz z nia jeszcze dzisiaj do lekarza bo w weekend bedzie ciezko
zdrowka dla corci

dzięki

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
no to ładnie się załatwiła.... ciekawe czy to z tego płaczu i stresu czy faktycznie coś załapała.....

no ja też chyba się jednak wstrzymam z tymi usztywnianymi, które są po 5 dych wzwyż, ale nad tymi fiszbinami chociaż się zastanowię.... ten dwupak co pokazywałam wczoraj wezmę, takie miękkie "flaki" dobre będą do spania i chyba te drugie wezmę z fiszbinami.... ostatecznie nawet bez karmienia mogą się przydać na "po domu".... jednak wierzę w to moje karmienie, ale skoro każda ciąża jest inna to może i karmienie może się nie udać.... muszę zacząć brać to pod uwagę..... albo lepiej nie? ostatnio byłam nieświaoma problemów z karmieniem, a co za tym idzie nie stresowałam się i popłynęło

poduszka z dziurką to naprawdę nie jest głupi pomysł... ja zapomniałam nawet o tym, muszę poszukać jakiejś na all....

mi też właśnie oczy się same zamykają, ale nie mogę zasnąć.....

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

ooo taka na all

http://allegro.pl/poduszka-do-siedze...597111034.html

potem bym dała tżowi bo on dużo jeździ, zawsze mówi, że du*a go boli

spała i jeszcze miała temp.wysoką więc jak T.wrócił pojechaliśmy do naszej p.doktor. Powiedziała, że gardło brzydkie. No ale że też przy nas kaszlących jest większe prawdopodobieństwo, że ją coś chwycić. No a nieobecność pań też swoje zrobiła. Teraz już jest lepiej.

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie...i jestem zdolowana troche, plytki krwi spadly mi bardzo i dostalam zelazo Sorbitol Durules powiedzcie mi kiedy to najlepiej brac, bo herbata, mleko, jaja itp..oslabiaja dzialanie...moze na noc..? Lekow na zgage tez nie wolno w bliskim odstepie i juz sama nie wiem..
Szyjka mi sie skraca i zmiekcza...za trzy tygodnie bede miala usg, zobaczy ulozenie malego ale z jego slow wynikalo ze moge do tego 2.11 nie doczekac, niby nie mam lezec ale mam brac to zelazo, odpoczywac i zrobic badania za 3 tyg i przyjsc do niego..
A ja sie nastawilam, ze jeszcze wroce do pracy na 3 tygodnie... i teraz jestem w jakims dolku

Ide Was nadrobic nie smuce...

narazie daj sobie spokój z pracą, odpoczywaj ile się da

Cytat:

tylko bez paniki

Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 18:13   #4626
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Trzymam kciuki, aby wszystko było dobrze!
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 18:17   #4627
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Kostka, Kiara, odpoczywajcie dziewczynki, na pewno wszystko będzie dobrze!

alekaz, przykro mi, że jesteś w szpitalu, mam nadzieję, że szybko Cię wypuszczą

Mój M wrócił dzisiaj wcześniej z pracy i pojechaliśmy na drugi koniec miasta do bobolandu zamówić wózek Wreszcie! Więc dzisiaj mimo paskudnej pogody jest zdecydowanie mój dzień, wszystkim smutającym przesyłam dobre fluidy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 18:39   #4628
ela_86
Wtajemniczenie

Tz wrocil, mam WOlne

Alekaz 3maj sie tam!
Stary 2014-09-12, 18:53   #4629
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
wiem że temat proszków do prania był juz 100 razy poruszany ale juz zgłupiałam. Co proponujecie dzidziusia, lovela, jelp?? zgłupialam juz,\ help help
ja mam lovela i dzidziuś... ale jelp też jak najbardziej dziewczyny polecały

cokolwiek nie zjem to mi niedobrze.... w gardle mi stoi...
co ja mam zrobić?
płatki źle
ryba ziemniaczki na obiad źle
sok pomarańczowy źle..
mięta z cytryną..troszkę lepiej...
na kolacje trochę kanapek zjadłam i znowu mi w gardle staje...

Aspargin grzecznie wzięłam ale spojenie łonowe czuje (to nie ból) ale czuję te kości tam... tak jakby mi ktoś godzinę temu przywalił miedzy nogi.. i teraz tylko jest takie czucie

moja lista z gemini jest ciągle modyfikowana...w niedzielę już zamówię ostatecznie...
czy na ciemieniuche żel jest niezbędny ?? kiedyś nam niczym nie smarowali i było dobrze - kupujecie ten żel ?

ja chyba będę jednak gazików używać, bo za 100 szt płaci się 3,99
a waciki drożej wyjdą

mam materac gryczano-kokosowy
i dziś przyszedł mi monitor oddechu
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 18:59   #4630
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Potwierdzasz oryginalność ???
hehe a w jaki sposób niby miałabym to zrobić skoro nigdy nie miałam z innego źródła ani w ogóle?
Jak zapłacę i dojdą to dam znac czy doszły i czy nie otwarte - tyle co mogę powiedziec.

Beata Marcina - mam 2 suszarki. 1 jest na balkonie, druga w domu na przedpokoju, bo tam jest dobry przewiew ale jak się przeniesiemy to będzie mniej miejsca, a w zimie to w ogóle wszystko źle schnie.

Kostka - Sorbifor nie Sorbitol Też go biorę, teraz mam 3 tabl. Ciężko powiedzieć mi kiedy masz go brać, bo masz inne pozostałe leki niż ja, mi gin wytłumaczył kiedy brac w moim przypadku. Generalnie tego leku nie powinno się brać wtedy, gdy bierzesz jakiś inny lek. Powinien być odstęopchociaż 30 min między lekami, ja miałam brac 30min przed posiłkami.
Kochana, nosek do góry, bo to już zaawansowana ciąża, także wszystko będzie dobrze. Teraz trochę poleżysz i nawet jak urodzisz w 38 tc to to i tak jest norma

beige - że tak powiem te od tyłka przeszły, tylko brzuch dalej napięty i taki bolesny jakbym robiła całą serię brzuszków.

manieczka - jak to 11 pralkę? :P to na ile czasu Ty nastawiasz, że od rana zdążyłaś tyle prań zrobic? U mnie się pierze po 1:50 h, także mi wyszło 6h + 1 x nasze pranie + jeszcze 1x 15min program, bo wyczytałam ostatnio, że powinno się co jakiś czas pralkę nastawiac na 90 stopni samą na krótki program żeby bakterie wyżarło

czekoladka - nic nie mów, jak ja to wszystko podzieliłam na "białe", "jasne", "kolorowe" itp. bo mi wyszły 3 gigantyczne kupy z czego z samego białego prania właśnie wyszły już 3 pralki, a jeszcze jedna jutro pójdzie, bo dziś już nie mam gdzie wieszać. Kolorowego jest jeszcze więcej, a jeszcze jasnego ze 3 pralki będą szły Jeszcze musimy poprać w pon nasze pościele i druga partię rzeczy. Dlatego mówię - muszę korzystac póki tutaj mam stałą opłatę bez względu na rachunki

alekaz - to dobrze, że profilaktycznie Cię zostawili lepiej poleżeć kilka dni i sie upewnić, że wszystko gra

Mamulanda - ja mam Dziudziusia i bardzo polecam an ten moment Zrobiłam nim już 6 prań i super jest. Ubranka białe są naprawdę pięknie białe po praniu, plamki znikają (nawet te, co myślałam, że nie zejdą!). Jest tani, a jeśli chodzi o zapach to jak i inne proszki dziecięce - bardzo lekki.

justynaw - Mam nadzieje, że jednak okaże się, że tamta malutka ma coś uleczalnego Ciągle robią badania... Miała te takie badanie krwi pępowinowej nawet, badają też w kółko mamę, konsultują je specjaliści z różnych miast... ciągle coś wychodzi (np. teraz jeszcze białko w moczu miała), a z drugiej strony dobrych wieści jako tako brak, diagnozy brak... wszyscy zdezorientowani, nie wiadomo co robić., jedynie wiadomo, że jest bardzo źle...

Ja jasno dziś powiedziałam, że jutro nie wybiera się z kolegą grać w tenisa tylko idzie na pocztę wysłać rzecz do sklepu (zamawiałam jedną dziecięcą rzecz i mi przesłali niezgodną do końca z opisem i zdjęciem aukcji, do tego z dziurkami, to im skrobnęłam wrednego maila i odp., że mam zrobić zwrot, oddadzą mi koszta przesyłki i "postarają się uszyć dla mnie przedmiot jak najbardziej zbliżony do tego ze zdjęcia"), później pójdzie umyć łazienkę którą miał umyć 5 dni temu Dalej wyczyścimy razem matę dla małego (jest z nią problem, bo mata ma w środku element z muzyczka i do pralki nie można jej wrzucić, a jest używana), ja będę wstawiać kolejne prania i obiecał, że tym razem pomoże mi poukładać ciuszki rozmiarami Niech zobaczy chłop że to tak 5 min nie zajmuje! U niego wszystko jest "tak, później", ja nie wiem kiedy później?! Za tydz. się pakujemy, przenosimy, w paźdz. musi przywieźć cały samochód rzeczy ze swojego domu rodzinnego (łóżeczko, wózek, fotelik, bujaczek, wanienka + jeszcze ktoś dorzucił jakieś ubranka ), musimy kupić materac, pomalować łóżeczko, poprasować rzeczy, ja muszę kupić kilka pierdół dla siebie i jeszcze kilka kosmetycznych rzeczy dla młodego itp.
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 19:03   #4631
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mamulunda Pokaż wiadomość
Ja kupuję dzidziusia ale lovela i jelp też są ok

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
czy na ciemieniuche żel jest niezbędny ?? kiedyś nam niczym nie smarowali i było dobrze - kupujecie ten żel ?
Póki co nie będę nic kupować na ciemieniuchę, liczę, że nie będziemy mieć z nią problemu, jak A. miała lekką ciemieniuchę to na 15 minut przed kąpielą smarowałam jej łebek oliwką lekko wyczesywałam i do mycia, pomagało. W razie gdyby był jakiś większy problem z tym to apteka pod nosem- coś się dokupi.

Jutro zamierzam zrobić zamówienie na gemini.

Moja Wandzia dzisiaj prawie cały dzień się nie ruszała, tak jest ułożona że wypycha mi strasznie górę brzucha, ruszyła się jak czytałam aktualny tc na dzieciowo.pl eh uspokoiłam się

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 19:37   #4632
magdula87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
tez je mam z tesco?
co do dady to 1 bym nie brała, o 1 niestety nie widziałam żadnej dobrej opinii... od 2 dopiero. Ja z kolei wzięłam na spróbowanie też dady 2 i tesco 3 - w tym rankingu póki co u mnie te tescowe o dziwo wygrywają (o dziwio, bo nastawiałam się, że jednak dady będą lepsze, mimo, że koleżanki-mamy bardziej chwaliły tescowe).

AnetkaIzabell - jak to?? Na Polnej nie dają zzo? haha no nieźle.. ale to w ogóle nie dają czy jak?
myślę, że przy pierwszym porodzie na pewno zdążysz dojechać zanim się zacznie cokolwiek poważnego dziać z rozwarciem
a co do torbieli, to nieprawda Ja właśnie miałam mieć usuwaną torbiel w św. Rodzinie (laparaskopowo), kiedy tam leżałam w ciąży. Także jak najbardziej takie coś wykonują.
Ja to najlepiej pojechałabym po zzo do św. Rodziny i rodzić na Raszeję Polnej w ogóle nie biore pod uwagę, chyba, że akcja zacznie się do 36 tc.

a ja znalazłam za 16 zł w aptece internetowej
Tak dokładnie te z tesco
Kurcze, też czytałam opinie ale podobno te 1 z dady to nowość, jakieś super coś tam i też mają wycięcie na pępek i "wskaźnik" zużycia jak te białe pampersy. Jeszcze pomyślę, może wezmę te z belli?

Ja czekam na wypłatę męża i w przyszłym tygodniu zamówię wózek i ogólnie będziemy mieć wszystko dla synka. Zostanie kilka drobnostek dla mnie do szpitala, ale to załatwię jutro

Eureka doszliśmy do porozumienia ws. imienia nasz synek będzie Mateuszem
II kreseczki: 06.03.2014
mama: 27.10.2014
magdula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 19:54   #4633
alekaz1
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny. Leze. Nie lubie szpitali ktg juz drugie wyszlo lepiej tylko jakies twardnienia wyszly i dali nospe i kroplowke jakas jeszcze. Jeszcze moze dzis ktg jedno. Jutro pewnie tez i moze wypuszcza po obiedzie bo szpitale mnie doluja.
Stary 2014-09-12, 19:58   #4634
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
nie kazde dziecko ma ciemieniuche, moja niestety miala spora a czuprynke tez miala niezla, probowalam oliwka i wyczesywalam ale nie pomagalo, potem kupilam Olejuszke (Skarb Matki) i bylo lepiej, a calkiem przeszlo jak zmienilam szampon na Oilatum , wczesniej byl Hipp
Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość

czekoladka - nic nie mów, jak ja to wszystko podzieliłam na "białe", "jasne", "kolorowe" itp. bo mi wyszły 3 gigantyczne kupy z czego z samego białego prania właśnie wyszły już 3 pralki, a jeszcze jedna jutro pójdzie, bo dziś już nie mam gdzie wieszać. Kolorowego jest jeszcze więcej, a jeszcze jasnego ze 3 pralki będą szły Jeszcze musimy poprać w pon nasze pościele i druga partię rzeczy. Dlatego mówię - muszę korzystac póki tutaj mam stałą opłatę bez względu na rachunki
ja ciuszki pralam tydzien temu, 1 pralka to byly takie ciuszki wyjsciowe-dresiki,sukienki,sweterki , 2 pralki jasnych i 4 pralki kolorowych, tylko ze ja mam na podworku duzo miejsca do wieszania + suszarki(moja i mamy)
, a wczesniej byly 3 pralki juz -posciel, pieluchy, kocyki, rozki, reczniki
Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość

no i ładnie

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 20:22   #4635
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Szaleństwo zakupowe . Ja w weekend zamawiam materac i termometr. A taką poduszkę z dziurką upolowałam sobie ostatnio w biedronce po 5 zł. Taka jedna leżała to żal było nie wziąć, ale nie wiem czy się przyda.
za 5 zł ???? nawet bym się nie zastanawiała :P gdzie są takie Biedronki ?

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Manieczka, dobrze, że ci to świństwo zejdzie i to nic groźnego

Melleczka, jeszcze duża szansa, ze się obróci

Ja sobie kupiłam zwykłe dmuchane kółko do pływania, tylko małe i na nim siadałam, przez pierwsze dni bardo pomogło, chociażby coś zjeść na siedząco, obiad. Jak za 5 zł to bym kupiła, ale są po kilkadziesiat i wtedy nie widzę sensu, to na kilka dni tylko potrzebne.
Lecę zaraz do przedszkola
właśnie ostatnio się zastanawiałam czy takie zwykłe dmuchane się nada

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
dobrze, że pojechałaś. Pewnie lenistwo małej chwilowe i jutro się rozbryka

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Byłam dzisiaj na wizycie. Z szyjką niby w miarę ok, zbadał mnie tylko normalnie, nie robił usg. Usg szyjki na kolejnej wizycie 23.09. Dzisiaj tez miałam ktg....mała tak szalała, że urządzenie zgubiło z 2 razy tętno heh
Dalej mam brać nospę i magnez, ale jak widzę to jak wiele z nas

Jeśli chodzi o ból spojenia łonowego, powiedział że to normalne, bo się przygotowuje do porodu.

Spytałam go też o zzo...mój doktorek jest przeciwnikiem więc nie kontynuowałam tematu heh

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-09-12 o 20:28
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 20:29   #4636
Frau Gizela
Rozeznanie

Ela, M.znów zagorączkowała i zwymiotowała. Trzymałam ją nad winną i czułam, jak nią całą wstrzasają te torsje :-(

Jeszcze dziś ta próba przed niedzielą. Skrzypce przyjechały godzinę później niż miały. Uwielbiam ludzi, którzy nie myślą o innych. Umawiają się na jedną godzinę, przychodzą o innej. A ja tu kurde chore dziecko mam w domu, nie mogę go męczyć skrzypcami o 21!!! Ehhhh

Stary 2014-09-12, 20:36   #4637
benetta
Zadomowienie

ale dzisiaj jestem leniwa... nawet się przyznam że nie nadrobiłam wszystkiego,szybko tylko przewinęłam. :-(

Kiara- mam nierefundowaną, gin mi tą zaproponował, że się bardzo dobrze wchłania, nie wypada i baaaaardzo rzadko kobity wracają z zapaleniem (a ja z tym miałam kiedyś duży problem) więc zadecydowałam że biore tą, nie bede ryzykować infekcją.

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 20:45   #4638
martha330
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj bylismy na tych warsztatach nie bylo co prawda pielegnacji i pierwszej pomocy tak jak to bylo na plakacie, ale bylo ciekawie. Wrocilismy z masa probek i wygralam kosmetyki i 1-miesieczna wejsciowke do centrum fitness do ktorego chodzilam przed porodem, wiec super

Dzis mam na 12.45 dermatologa. Bardzo prosze o wsparcie oby to nie bylo nic powaznego.

to te warsztaty z planety-dziecko? u mnie sa w następny czwartek i już się doczekać nie mogę TZ idzie ze mna, będzie tez sporo koleżanek, będzie sped

widziałam, ze wizyta u dermatologa się udała i wszystko się wyjasnilo! i dobrze, wiesz na czym stoisz.

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Martha swietne wiesci

kciuki za dzisiejsze wizyty
Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
super wieści malutka rośnie
dzięki Dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Cześć
Jakoś nie mam humoru, dól brzucha mnie pobolewa jak tylko pochodzę, a leżeć nie mam jak, zawsze coś, nawet lekkiego do zrobienia, plecy mnie bolą. A po 16 jak Staś wróci do domu, to już wcale nie poleżę. Chodzę jakaś skwaszona i zdenerwowana, nic mnie nie cieszy. I jeszcze cały czas chodzę głodna i jem.
W przedszkolu zapłaciłam 200zł za wyprawkę plus ubezpieczenie.
Grrrr...
Już nic nie narzekam, ludzie umierają, dzieci nie mają co jeść, a ja tak się marzę.

Marta, to nasze dzieciaczki idą z masą tak samo, to ciekawa jestem, jak na koniec urosną i jak to się ma do przewidywań lekarzy. Synek też tak rósł, w ostatnim miesiącu przybrał cały kilogram i dobił do 3540g
?
chciałabym, ze Hania miescila się w tej oszacowanej wadze, 3300g to idealna waga sobie pomyslalam. ale wszystko może się zdarzyć przez cukrzyce ciazowa...

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
dla nas to wszystko ciężkie, dla nich jeszcze bardziej momentami....
ale ogarną, na pewno

ja jeszcze o stanikach
przyszedł mi ten z Alles, fajny jest, ale kurde, tak się przywyczaiłam do usztywnianych za dużo nie mam, więc chociaż tym się ratowałam po domu i do spania ok, ale chociaż jakieś fiszbiny

takie znalazlam z fiszinami

http://allegro.pl/rosnace-2szt-biel-...562199257.html

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

ten wygląda na usztywniany, ale brzydki

http://allegro.pl/elegancki-biustono...523355721.html

---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

a w tym się zakochałam

http://allegro.pl/biustonosz-eko-do-...598813914.html
fajne staniki, ja musze w większości mierzyc niestety, bo biust duzy dosyć mam i zawsze miseczki za male i teraz boje się na zapas kupic, bo nie wiem jaki rozmiar....
ahhhh te dylematy!

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie...i jestem zdolowana troche, plytki krwi spadly mi bardzo i dostalam zelazo Sorbitol Durules powiedzcie mi kiedy to najlepiej brac, bo herbata, mleko, jaja itp..oslabiaja dzialanie...moze na noc..? Lekow na zgage tez nie wolno w bliskim odstepie i juz sama nie wiem..
Szyjka mi sie skraca i zmiekcza...za trzy tygodnie bede miala usg, zobaczy ulozenie malego ale z jego slow wynikalo ze moge do tego 2.11 nie doczekac, niby nie mam lezec ale mam brac to zelazo, odpoczywac i zrobic badania za 3 tyg i przyjsc do niego..
A ja sie nastawilam, ze jeszcze wroce do pracy na 3 tygodnie... i teraz jestem w jakims dolku

Ide Was nadrobic nie smuce...
Kostka nie przejmuj się na zapas, ważne, żeby dla Was było najlepiej, nie zaprzątaj sobie glowy praca, mimo ze chcialas wrocic...
te tygodnie szybko mina!

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gdzie Wy to wszystko suszycie? ja jak nastawię pralkę to potem ciuchy po całym mieszkaniu wiszą i schnąć nie chcą. Marzy mi się jakiś stryszek albo balkon. Naprawdę czarno widzę pranie tej zimy, bo zwykle naszych ciuchów jest nadmiar do suszenia, a tu jeszcze małej będą...

ja tez marze o balkonie!!!! w łazience schnie mi pranie długo mimo, ze wietrze, otwieram drzwi do łazienki. jak wstawie kolejne pranie, to rozstawiam suszarke w pokoju

Cytat:
Ja dzis wstawilam 11 pralke z Frankowymi rzeczami i to same ciuszki. Ale dzis ostatnie - kombinezony
Susze na balkonie

widze, ze rywalizujemy w ilości wstawianych pran z ubrankami dla dzieciaszkow! hahahahah!

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Tak dokładnie te z tesco
Kurcze, też czytałam opinie ale podobno te 1 z dady to nowość, jakieś super coś tam i też mają wycięcie na pępek i "wskaźnik" zużycia jak te białe pampersy. Jeszcze pomyślę, może wezmę te z belli?

Ja czekam na wypłatę męża i w przyszłym tygodniu zamówię wózek i ogólnie będziemy mieć wszystko dla synka. Zostanie kilka drobnostek dla mnie do szpitala, ale to załatwię jutro

super! macie imie!

a u mnie pechowy dzień, biodra mnie tak od rana bolała, ze nie mogę się prawie ruszyc, czy to to spojenie lonowe? ani się obkrecic w lozku, ledwo co wstawanie idzie...
potem TZ przyjechal i powiedział, ze dostal mandat za predkosc i 200zl do zaplaty, przyznal tez, ze ostatniego mandatu tez jeszcze nie zaplacil... no zesz.... wyszlo wiec, ze 600zl powinien zaplacic i ...slow brak!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:08   #4639
Indra83
Wtajemniczenie

U mnie coś nerwowo, brzuch mnie pobolewa, mała malutko się rusza, dużo wydzieliny leci takiej rzadkiej, może to przez ten pessar.
Już mam nerwa.
Chciałam na IP jechać, ale mala dostała teraz mega czkawki i teraz nie wiem już. Może poczekam do rana i jak jej się ruchy nie rozkręcą to podjade do szpitala.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 21:14   #4640
manieczka1
Zakorzenienie

Kostka odpoczywaj, zdrowko dziecka najwazniejsze
Alekaz dobrze, ze pojechalas mam nadzieje, ze bedziesz spokojniejsza
Kiara 11 pralka nie dzis - w sumie, od tygodnia
Zanet no to najwazniejsze, ze wszystko gra
Martha tak, te warsztaty. Nie powiem, spodziewalam sie czegos wiecej, ale jak za darmo to warto isc

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Indra licz ruchy - 10 w ciagu godziny, jak w jednej nie bedzie to licz kolejna od nowa. Liczy soe najmniejszy ruch, nawet taki ktorego sama bys nie czula a wyczuwasz przykladajac dlon. Dzieciaczki maja juz coraz mniej miejsca i moga miec gorsze dni.

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-12, 21:16   #4641
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

magdula, ale fajnie że macie imię, Mateusz bardzo ładnie

A my ciągle mamy dylemat! Nie wiedziałam że nazwanie dziecka będzie takie trudne,nic mi nie pasuje Jest tu jeszcze jakaś mamusia bezimiennego brzdąca?
Stary 2014-09-12, 21:37   #4642
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość

A my ciągle mamy dylemat! Nie wiedziałam że nazwanie dziecka będzie takie trudne,nic mi nie pasuje Jest tu jeszcze jakaś mamusia bezimiennego brzdąca?
My też wciąż niezdecydowani ;-)

Stary 2014-09-12, 21:38   #4643
martha330
Zakorzenienie

Cytat:

a wybraliście sobie już kilka/ dwa-trzy wobec których się wahacie? czy zupelna pustka?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-12, 21:55   #4644
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
My też wciąż niezdecydowani ;-)

No to cieszę się że nie jestem sama A jak postępy, consensus blisko czy nie bardzo?

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
a wybraliście sobie już kilka/ dwa-trzy wobec których się wahacie? czy zupelna pustka?
Niby tak, ale mój tż zaczyna wydziwiać że ani jedno mu nie pasuje, w końcu uprę się na któreś sama i nie będzie miał wyjścia będzie musiał zaakceptować...Póki co na tapecie jest Maja i Ola. Sama nie wiem
Stary 2014-09-12, 21:55   #4645
Zanet84
Zakorzenienie

tak się chwalicie łowami na allegro to i ja się pochwalę na licytacji kupiłam laktator ręczny Avent natural, nowy za 45 zł więc się chyba opłacało miałam nie kupować, ale mówię za tyle, jak nie użyję to sprzedam. A zawsze już jakieś zabezpieczenie będę mieć na wypadek

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-09-12 o 21:56
Stary 2014-09-12, 22:16   #4646
paulina119a
Zadomowienie

Kostka , Kiara odpoczywajcie ! Kurde no nie ma rady.... musicie dojechać do końca ciąży dla dobra maleństw.

Beata ja na szczęście mam pralnie i tam wszystko suszę. Choć moim marzeniem jest elektryczna suszarka....

Frau dla córeczki. Biedulka !

Sweet łączę się zTobą co do dylematu imienia... nasz dzieć też bezimienny póki co dziekuję Ci za namiary na bloga i wskazówki. Zaraz sie do Ciebie odezwę na pw

Manieczko idziesz chyba na rekord w ilości pralek

Martha współczuję wydatków związanych z mandatami
Swoją drogą mnie też dziś zatrzymała Policja... niby rutynowa kontrola ale tak tak się czepiał, że ewidentnie chciał wyrwać kasę... ale jak mnie już tak wymęczył pytaniami i tymi zaczepkami to zrobiło mi sie autentycznie duszno i otworzyłam sobie drugie okno... a on do mnie: Co teraz to się duszno robi ??? A ja do niego: W 8 miesiącu ciąży to często się duszno robi, ale o tym to się Pan zapewne nigdy nie przekona... On nagle spojrzał na mój brzuch i powiedział: Szerokiej drogi i niech Pani jedzie spokojnie. Ha ha ha chyba się wystraszył, że będzie musiał zaraz odebrac poród

Alekaz wracaj do formy i do domciu jak najszybciej

Indra spróbuj się położyć wcześniej spać. Moze do jutra wszystko wróci n=do normy !

Żanet mam nadzieję, że z szyjką nadal będzie wszystko ok

Ela Ty jesteś zakupoholiczką Ta bluza jest superowa !!!

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

uciekło mi która z Was pytała o przyjmowanie żelaza... ja borę Tardyferon i mam go brać minimum 2 godz. po posiłku ale min. 6 godzin przed lekami na tarczyce wiec łykam przed snem
Stary 2014-09-12, 22:18   #4647
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość

Martha współczuję wydatków związanych z mandatami
Swoją drogą mnie też dziś zatrzymała Policja... niby rutynowa kontrola ale tak tak się czepiał, że ewidentnie chciał wyrwać kasę... ale jak mnie już tak wymęczył pytaniami i tymi zaczepkami to zrobiło mi sie autentycznie duszno i otworzyłam sobie drugie okno... a on do mnie: Co teraz to się duszno robi ??? A ja do niego: W 8 miesiącu ciąży to często się duszno robi, ale o tym to się Pan zapewne nigdy nie przekona... On nagle spojrzał na mój brzuch i powiedział: Szerokiej drogi i niech Pani jedzie spokojnie. Ha ha ha chyba się wystraszył, że będzie musiał zaraz odebrac poród

Żanet mam nadzieję, że z szyjką nadal będzie wszystko ok
o matko, no to niezła przygoda z panem P. jak mu powiedziałaś o ciąży, to chyba jemu duszno się zrobiło ale on okna nie mógł sobie otworzyć

ja też mam nadzieję, że nadal będzie wszystko ok Dzięki

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Kostka odpoczywaj, zdrowko dziecka najwazniejsze
Alekaz dobrze, ze pojechalas mam nadzieje, ze bedziesz spokojniejsza
Kiara 11 pralka nie dzis - w sumie, od tygodnia
Zanet no to najwazniejsze, ze wszystko gra
Martha tak, te warsztaty. Nie powiem, spodziewalam sie czegos wiecej, ale jak za darmo to warto isc

Indra licz ruchy - 10 w ciagu godziny, jak w jednej nie bedzie to licz kolejna od nowa. Liczy soe najmniejszy ruch, nawet taki ktorego sama bys nie czula a wyczuwasz przykladajac dlon. Dzieciaczki maja juz coraz mniej miejsca i moga miec gorsze dni.

Dzięki
Stary 2014-09-12, 22:19   #4648
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
No to cieszę się że nie jestem sama A jak postępy, consensus blisko czy nie bardzo?

Niby tak, ale mój tż zaczyna wydziwiać że ani jedno mu nie pasuje, w końcu uprę się na któreś sama i nie będzie miał wyjścia będzie musiał zaakceptować...Póki co na tapecie jest Maja i Ola. Sama nie wiem
Maja fajniejsze chyba teraz jest popularne, mam dwie koleżanki Majki i swietne z nich dziewczyny!

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
tak się chwalicie łowami na allegro to i ja się pochwalę na licytacji kupiłam laktator ręczny Avent natural, nowy za 45 zł więc się chyba opłacało miałam nie kupować, ale mówię za tyle, jak nie użyję to sprzedam. A zawsze już jakieś zabezpieczenie będę mieć na wypadek
ooo, niezla cena!
ja wygrałam ten laktator w Rossmannie i podawali wartość 250zl, ciekawe skad taka wzięli

Stary 2014-09-12, 22:20   #4649
paulina119a
Zadomowienie

Beige dziękuję za namiary na łóżeczko. o takie mi właśnie chodzi

Indra super pomysł z tym kółkiem do pływania. Ciekawe czy jeszcze w sklepie gdzieś takie dostane skoro juz po sezonie wakacyjnym... Wolałabym uniknąć wydawania kilkudziesięciu złoty na poduszkę z dziurką jeśli w to miejsce kółko się sprawdzi za kilka złotych...
Stary 2014-09-12, 22:22   #4650
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Maja fajniejsze chyba teraz jest popularne, mam dwie koleżanki Majki i swietne z nich dziewczyny!

ooo, niezla cena!
ja wygrałam ten laktator w Rossmannie i podawali wartość 250zl, ciekawe skad taka wzięli
Pamiętałam właśnie, że któraś tu na forum wygrała, ale nie pamiętałam która a sprzedawała go kobieta, która wygrała też w konkursie
z tego co widziałam na allegro nowe są po min. 80 zł +wysyłka
dziwnie zawyżyli cenę w konkursie no chyba, że masz jakiś inny
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości