|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część IV :)
Czesc
U mnie lepiej,mała trochę się poruszala wczoraj i dziś też. Nie tak może jak zawsze, ale z pewnością powyżej wymaganego minimum. Tylko brzuch mi trochę twardnieje, ale będę leżeć dziś ile wlezie. ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Witam w 33 tygodniu to już tak blisko
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie 50 dni do tp a jutro zaczynam 34tc....Wspolczuje nieprzespanych nocek, ja to sie wyspalam jak miś dzisiaj ![]() Wstawilam pranie, oby pogoda byla bo narazie to mgla na kilometr. U nas dzisiaj festyn"Dzien Ziemniaka" , no i corcia juz przebakuje ze chce isc
|
#4683 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
z kolei ten z motywem pszczółki w sam raz na bal przebierańców lub na przebieranki do sypialni Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
U nas taki problem, że do nazwiska pasuje każde imię praktycznie, oczywiście poza Jessicami, Samanthami itp. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
najwazniejsze, że skończyło się happy endemCytat:
Kurcze no nie wiem. Czy one aż takiej krzywdy nie mogą wyrządzić maluszkowi?
|
|||||||
|
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4685 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja przy synu, który się urodził z wagą 3,5kg zuzylam 3 opakowania małe pampersów dwójek, ostatnie już przyciasne były. Jedynek wcale nie mialam.
Jeszcze mi goście przynieśli paczkę, dlatego wolę nie kupować dużo, biedra i rossmann zawsze blisko i można kupić.
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli sie nie sprawdza zawsze mozna komus odsprzedac
|
|
#4687 |
|
Zakorzenienie
|
nom raczej tak ale az dziwne ze mnie zatrzymali. Szpital w ktorym chce rodzic choc wiem co i jak wyglada.
|
|
#4688 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Kurczę to ja w przeciwieństwie do kilku z Was dzis się wyspałam ![]() Gratuluję nowych tygodni !!! Oby tak dalej. Żanet udanej wizyty gości ![]() Alekaz mam nadzieję, że dziś wrócisz do domku ![]() Kostka ja puchłam. Gin kazał mi mocno ograniczyć sól w diecie. I odkąd NIC nie dosalam to jest znacznie lepiej. Frau współczuję. Szpital w domu ehhh Czekoladka to macie dziś atrakcje Oby tylko pogoda Wam dopisała na festynie!Indra leż ile wlezie. I próbuj oddychać torem brzusznym jak Ci twardnieje. Mi zawsze to pomaga! Po kilku takich oddechach brzuszek mięknie ![]() Beige zdrówka dla wszystkich !!! Sweet powiem Ci że mi też co raz ciężej sie prowadzi auto... Koncentracja już nie ta... Wogóle to wiele osób dziwi sie mi że ja jeszcze sama odważam sie jeździć... spotkałyście się z taka opinią ???? Dziewczyny zmykam. Mam mnóstwo pracy na dziś. Do przyjścia gości muszę ogarnąc cały dom i upichcić jeszcze jedno ciacho - Pavlovą ![]() Robimy małą parapetówkę więc błysk w domciu musi być ![]() Miłej soboty Wam życzę bo pewnie już nie dam rady do Was wpaść... chyba, ze wieczorkiem
|
#4689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4690 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeździłam w poprzedniej ciąży do dnia porodu, nie było problemu . Teraz też jeżdżę, bardzo lubię i nie wyobrażam sobie żebym miała czekać, aż mnie ktoś zawiezie albo autobusem jechać.
|
#4691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak wrażenia? Jesteś "zadowolona z obsługi"?
|
|
|
|
|
#4692 |
|
Wtajemniczenie
|
Z 5 dni po porodzie wsiadlam znów za kółko, jedyny problem to był okropny ból tyłka
poza tym ok
|
#4693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze, zeby bylo te 10 ruchow na 1h sprawdzaj rano i wieczorem jak Cie to martwi I gratuluje kolejnego tygodnia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4694 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale teraz taka zakrecona jestem, tak mi się nic nie chce, gorzej niż o tej piatej rano!Cytat:
begie zdrowka dla Antosi! u mnie jutro 33! i pokazuje mi ze zostało 57 dni do porodu! ah! oh! eh! ![]() Cytat:
kiara na obrzęki gdyby się pojawily moja gin kazala zwiekszyc dawke magnezu ( czy asparginu ) i pic dwa razy więcej wody niż dotychczas się pilo! Cytat:
Indra widzisz, dzieciaczki tez maja leniwe dni, ale ja rozumiem, ze od razu się zaniepokoilas Cytat:
|
|
|
#4695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauważyłam że nie mam już takiej koncentracji jak wcześniej ale jak wsiadam do auta czuję, że jest ok.A wczoraj wycofywałam z parkingu oglądałam się w każdą stronę i za nic nie widziałam nadjeżdzającego samochodu, może gdyby tak nie zapie***lał to też byłoby inaczej! No i się oczywiście poryczałam, tż kazał mi się przesiadać i koniec jeżdzenia
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wszystkim kolejnych rozpoczętych tygodni
![]() a ja się dziwnie jakoś czuję, jakby jakieś przesilenie mnie dopadło heh wszystkie siły ze mnie opadły... |
|
|
|
#4697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ja leze na patologi i piatro nizej porodowka.
|
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
idę może się przejść w miasto, może się lepiej poczuję
![]() miłej soboty Wam życzę i nie przemęczajcie się :P |
|
|
|
#4699 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Rety, na nic czasu nie mam, dobrze, że dzisiaj sobota i mogę leniuchować do woli Indra fajnie, że mała się rozbujała, już się nie musisz martwić przynajmniej... begie zdrówka dla córy! gratki za kolejny tydzień! Paulina ja jeżdżę cały czas autem i nie wyobrażam sobie inaczej, muszę dzieci do szkoły zawieźć, pojechać na zakupy czy do lekarza... z koncentracją też u mnie gorzej, jeżdżę powoli, nie szaleję już Jak męża mam w domu to zawsze on prowadzi, z nim jednak czuję się bezpieczniej tiera mi się też podoba Anastazja imię, mamy sąsiadkę małą o takim imieniu i dzieci na placu zabaw na nią Mastka wołają takie ładne imię, a tak można je zrypać ...Kostka może sól właśnie odstaw zupełnie... nie pomogę Ci za bardzo, bo w żadnej ciąży praktycznie nie puchłam... teraz tfu tfu póki co, też nie... Frau duuuużo zdrowia dla Was!!! Szpital w domu Ci się zrobił ![]() Alekaz trzymam kciuki za powrót do domu! Martha fajnie, że wizyta udana ![]() Esti łóżeczko ![]() rety, Was nadrobić to graniczy z cudem, czytam regularnie z telefonu, ale jak mam pisać to mnie nerwy biorą, nie znoszę tej klawiatury dotykowej Moja mama jedzie na przyszły weekend do DE, więc listę jej zrobiłam co ma mi kupić dla małej z kosmetyków, zdecydowałam się na hippa... przy okazji zaopatrzę się w proszki i płyny do prania ![]() Wczoraj kupiłam jeszcze koszulę do szpitala i mogę zacząć pakować torbę... Wczoraj mnie wzięło na rozmyślenia o porodzie i boję się jak diabli... najgorsze w tym wszystkim jest to, że człowiek niczego nie przewidzi... spodziewasz się czegoś co dotyczy porodu, a wychodzi zuuuupełnie inaczej... Moje plecy wysiadają, po południu jestem nie do życia... mała mnie kopie straszliwie, wszystkie wnętrzności mnie bolą... Cały czas myślę nad komodą dla małej, chciałam tą z serii Magnolia z Voxu z łóżeczkiem, ale na żywo w sklepie jak pooglądałam to tragedia... upchnęłabym tam może 1/5 ubranek... no i się zastanawiam czy nie kupić dużej pojemnej komody typowo do sypialni, a urozmaicę dodatkami kącik małej... Ta mi chodzi po głowie: http://www.meble.vox.pl/produkt-komo...FVGWtAodOzQACA szkoda, że nigdzie w necie nie ma taniej... ta sama cena i w sklepie stacjonarnym i w internetowych... W przyszłym tygodniu mam w planach już przygotować kącik małej, bo to nie wiadomo, kiedy się na świat zacznie pchać ![]() idę coś przekąsić, miłego dnia!
Sara ♥ 9.11.14 ♥ Edytowane przez Kasia427 Czas edycji: 2014-09-13 o 10:25 |
|
|
|
#4700 |
|
Rozeznanie
|
Moj mczyzna jest po 3 misjach w Afganie i na ktorejs uslyszal imie Nazia /Nazja/ i sie zakochal i powiedzial ze inaczej nie nazwie corki. Ale wkoncu zadecydowal ze bedzie Nadia :P
|
#4701 |
|
Zakorzenienie
|
Ale produkujecie, ciezko się wbic
Mnie ostatnio dzieciak ciągle do szału doprowadza wiec jestem wykonczona psychicznie ;/ z dwójką to chyba wariatkowo moze jak mała pojdzie do przedszkola pozniej to nie bedzie tak zle...
|
|
|
|
#4702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
sama szukałam komody, a raczej szafek takich podwieszanych, bo z naszych mebli nie ma do zestawu, ale znalazłam podobne w Ikea i się zastanawiam...wiem, ze może jakos nie super ekstra,ale ... w sumie zaluje ze kupiliśmy te meble co mamy, bo gdybyśmy wiedzieli, ze się przeprowadzimy to kupowalibyśmy meble pod to mieszkanie... Kasia mysle, ze jak kupicie komode sypialniana to będzie git! jakies dodatki, pluszak czy naklejki i będzie super!dla Malej! swoja droga to imie Anastazja bardzo mi się podoba! Cytat:
tez zauwazylam nadprodukcje na watku
|
|
|
#4703 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
także szacun dla męża! Mój wiem, że nie odpuści... marzy mu się ta misja.. ale ja to się boję mi się bardzo podobają te imiona "wschodnie" ale w Pl nie przejdą ![]() Cytat:
![]() Zaraz kolejna część wątku! Ciekawe czy w następnej któraś się rozpakuje?!
|
|
#4704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w październiku to już będzie luzik prawie, kazda spakowana i gotowa-nie gotowa ale mysle, ze będziemy swietowac pierwsze rodzyneczki wątkowe
|
|
|
#4705 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie mi jest jak to jest z tymi ruchami?? kiedy powinnam sie nie pokoic?? Bo u mnie sa takie dni że mały szaleje od rana do wieczora a czasami tylko wieczorem troszke sie porozpycha i tyle.
|
#4706 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty też nie codziennie masz full energii, tak samo maluchy
|
#4707 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z porodem to właśnie jest najgorsze, że choćby się jakiś swój napisany czy tam wymyślny scenariusz miało to i tak życie te plany zweryfikuje (oby na plus) |
||
|
|
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wczoraj przeżyłam chwilę grozy
już się kładłam, ale zgaga mnie zaczęła męczyć to wstałam po Rennie i nie wiem albo jakoś za szybko się zerwałam, jakoś źle ułożyłam brzuch przy wstawaniu, nie wiem, ale taki ból mnie złapał.... cały brzuch, calutki, ale głównie od góry, tak jakby żołądek, ale generalnie caly się spiął, od góry to miałam tak tkliwy, że dotknąć nie mogłam i bolało..... ajj bolało, tak przeszywało aż i tak ze 3-4 fale... już miałam IP w głowie.. ale zaczęłam oddychać głęboko, małej chyba też coś przeszkadzało, bo tak zaczęła wierzgać, że myślałam , że przez brzuch wyskoczy... poodychałam i przeszło, ale nie wiem co to było.... dziś Johny z tz głównie, trochę ogarnęłam w domu i mam przerwę ale stresuję się już tym poniedziałkiem...... zresztą nie wiem sama czy on już zdrowotnie się nadaje do rpzedszkola.... jeszcze kaszle, smarka trochę.... jutro może mu dam cąły dzień Dexa Pico, bez tych wykrztuśnych żeby się wyciszył trochę przed poniedzialkiem.....
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-09-13 o 12:28 |
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
Który Linomag brałyście dziewczyny do maleństwa ?
|
|
|
|
#4710 |
|
Wtajemniczenie
|
a właśnie, bo piszecie linomag, bephanten, a Alanthan?
---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Frau jak mała dzisiaj??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

to już tak blisko

a jutro zaczynam 34tc....

za dużo nie mam, więc chociaż tym się ratowałam 

23.06.2011
01.06.2013
ale teraz taka zakrecona jestem, tak mi się nic nie chce, gorzej niż o tej piatej rano!