|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
Cytat:
Zakupy przez internet, czyli wezmę pewnie hektolitry innych masek Cytat:
Z włosami mam tak, że jak wstaję rano i coś mi w nich nie pasuje, to klamra w i długą
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
Ja myje je codziennie jesli wychodze gdzies . Jesli nie wychodze to je przetrzymuje dzien , dwa. Strasznie mi wypadaja doslownie garsciami . Kiedy bylam je podciac fryzjerka zapytala czy je prostuje . Nie prostuje ich bo sa naturalnie proste . Czasem tylko przejechalam prostownica albo goracym powietrzem suszarki . Nie wiem od czego to zalezy . Szampony raczej delikatne uzywam i na zmiane.
Paradoksalnie - gdy masz depresyjną osobowość, lepiej dajesz sobie radę z przewlekłym bólem. Lepiej dajesz sobie radę z sytuacjami, które nie dają nadziei na poprawę. ![]() Nie warto martwić się czymś, czego nie można uniknąć. Dość będzie zmartwień, kiedy to nastąpi. |
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4175 |
|
Z deszczem w butach
|
Ja w Gdyni widzialam tylko algowego i tylko litrowego. Czekoladowego tez nigdzie nie bylo, a patrzyłam, w dwoch.
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te nowe Kallosy są chyba tylko w wersjach litrowych, przynajmniej na ten moment. Mnie jakoś nie kuszą na razie Kupiłam sobie na dniach bananową Milę, fajna jest Dostałam tez zniżkę na olejek Milargan, więc sobie go kupiłam (ponownie ). Bardzo dobrze wspominam Zapach spodobać się może fankom olejkowej odżywki Timotei, jest bardzo podobny.
|
|
|
|
|
#4177 |
|
Miss Pudernica
|
Kusi mnie kilka masek: chantal kokosowy i waniliowy, stapiz ha i kallos czekoladowy.
Znalazłam już sprzedawcę, który ma wszystkie. Hmmmm ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Ja chcę nowe oleje. Mało mam. Ale nie wiem jakie. A tak bardzo chcę.
|
|
#4179 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Ja gdy się przeprowadziłam to mało zabrałam. Zresztą olei nigdy nie miałam dużo. Chciałabym chyba śliwke (cena mnie odstrasza) i jeszcze jakiś.
|
#4181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie 2 lub 3 godziny codziennie (czyli 14 - 21 tygodniowo, 56 - 84 miesięcznie) poświęcane na włosy to jest bardzo dużo. Oczywiście wiem, że nakładanie oleju nie trwa 2 godziny, ale te 2 godziny + mycie + schnięcie / suszenie człowiek jest z reguły uziemiony w domu przez włosy. I tak codziennie. Jakoś trzeba to sobie wkomponować w codzienny grafik. Ja przy myciu codziennym zaczęłam w pewnym momencie być już tym bardzo zmęczona i zaczął mnie uwierać fakt, że muszę moje pozapracowe aktywności godzić z umyciem włosów o odpowiedniej porze. Cytat:
Przez 15 lat zatoczyłam koło: od naturalnego blondu po pas przechodziłam przez czerń, bordo, brąz, różne rodzaje farbowanego blondu, włosy dłuższe, króciutkiego grzybka, podgolonego boba, grzywki i ich brak, prostownicę i 3 trwałe. Po to by teraz znowu wrócić do naturalnego blondu - no może nie po pas Jedyne, co mi nieśmiało chodzi po głowie to zmiana kształtu końcówek, może jakieś lekkie V Obawiam się, że ciężka peleryna włosów może mi za jakiś czas nie pasować.
Edytowane przez chimay Czas edycji: 2014-09-13 o 20:23 |
|||
|
|
|
#4182 |
|
Raczkowanie
|
Ja zapuszczam wlosy z asymetrycznego boba.. Przod mam tak juz prawie do ramion ale tyl jeszcze króciutki.. Mam plan do konca roku zapuscic tak, zebym mogla zrownac juz tyl z przodem a nie stracic jakos super z dlugosci.. Trzymajcie kciuki!
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4183 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo przecież poświęcam włosom tak naprawdę czas tylko przy myciu, które z nałożeniem odżywki i jej spłukaniem zajmuje jakieś 10-15 minut, potem, gdy schną, mogę zająć się czym chcę Czas trzymania na włosach odżywki też dostosowuję do tego, ile mam czasu. Oleju raczej nie nakładam na włosy co mycie, tylko wtedy, gdy mam więcej czasu. Poza tym, jak napisałam, myję włosy wieczorem, co jest wygodniejsze niż wstawanie rano i czekanie, aż wyschną. Zazwyczaj myję je o 21/22, o tej godzinie raczej już nie wychodzę z domu i mokre włosy w niczym mi nie przeszkadzają ![]() Cytat:
).
|
||
|
|
|
#4184 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Erishkigal, masz cudne wlosy! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4185 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4186 |
|
Raczkowanie
|
Jest ciezko, bob sie robi juz bardzo nieznosny przod wyglada juz naprawde fajnie ale ten tyl..![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4187 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Garnier AiK zrobił mi najlepsze, najlepiej układające się i najbardziej puszyste włosy jakie miałam od lat. Jestem zakochana!!
|
|
#4189 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48127544]Mnie moje włosy dużo bardziej podobały się przy cięciu w V i zdecydowanie do niego wrócę, gdy tylko włosy podrosną. Wrzucam foto jak wtedy wyglądały [/QUOTE]Kamiliah, ja sobie chyba to zdjęcie przywłaszczę i pokażę fryzjerce, jak już włosy mi podrosną do tego V
|
|
|
|
|
#4191 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4192 |
|
Miss Pudernica
|
[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48127544]Mnie moje włosy dużo bardziej podobały się przy cięciu w V i zdecydowanie do niego wrócę, gdy tylko włosy podrosną. Wrzucam foto jak wtedy wyglądały
[/QUOTE]![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48127583]To jest chyba jeden z takich pewniaków, który w 80% przypadków daje fajne efekty [/QUOTE]Mi robił piękny przychlast
|
#4193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
Nadeszła pora na aktualizację
Pierwsze zdjęcie sprzed prawie 13 miesięcy, drugie z wczoraj. Przez ten czas były podcinane dwa razy.Ten drugi raz ciachałam w czwartek i poszło ok. 3 cm (miejscami trochę więcej) Zostało ściętych dużo farbowanych włosów, i teraz mam już prawie całe swoje naturalne, z czego bardzo się cieszę |
|
|
|
#4195 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale widziałam ostatnio promocję na maski Loreala. Po tym, jak Elseve Extreme Total Repair okazała się kolejną ulubioną maską (działa inaczej niż Chantal kokosowy), chciałam wypróbować coś innego. Wybrałam Elseve Total Repair 5, i też jest cudowna |
|
|
|
|
#4196 |
|
Raczkowanie
|
W SP do jutra jest promocja na pielegnacje wlosow
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a w duecie z szamponem wypada najlepiej, tylko koniecznie trzeba umyć włosy dwa razy małą ilością a nie raz i wtedy efekt powala . Po trzech miesiącach nakładania co mycie włosy sie przyzwyczaiły i nie działała tak dobrze, ale wystarczy pare tygodni przerwy ![]() A ja znowu położyłam olej rycynowy i z orzecha na całą noc
|
|
|
|
|
#4198 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4199 | ||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Cytat:
Maskę Elseve Total Repair miałam, nawet dwa opakowania i bardzo lubię. Ogólnie lubię Elseve, kiedyś namiętnie używałam odżywki z ceramidami, tej żółtej i moje włosy miały się całkiem dobrze, a to było przed świadomą pielęgnacją. Z tego typu produktów lubię też odżywkę Repair Welli, są często w promocji w Rossmanie, 500 ml za 10 zł. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4200 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.

I tak cieszę się, że aktualnie wytrzymują bez przetłuszczania 24 godziny, gdy umyję je wieczorem. Jak miałam 14-18 lat to włosy umyte wieczorem rano już były tłustawe 

Zapach spodobać się może fankom olejkowej odżywki Timotei, jest bardzo podobny.

Obawiam się, że ciężka peleryna włosów może mi za jakiś czas nie pasować.
przod wyglada juz naprawde fajnie ale ten tyl..
. Po trzech miesiącach nakładania co mycie włosy sie przyzwyczaiły i nie działała tak dobrze, ale wystarczy pare tygodni przerwy