|
|
#2431 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / Nie chcę mieć dzieci cz II
dokladnie, faktem jest to ze sukces to indiwidualna sprawa i dla kazdego sukces to co innego. I to ze inny nie maja z tym problemu nie ma znaczenia
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-09-14 o 21:55 |
|
|
|
#2432 |
|
BAN stały
|
No to teraz możemy zacząć nazywać sukcesem skończenie szkoły podstawowej, przejście przez pasy na zielonym i całą resztę podstawowych rzeczy, które mogą zrobić wszyscy zdrowi ludzie.
|
|
|
|
#2433 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2434 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2435 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się oczywiście..
Matczyna inkwizycja come back ![]() A było tak miło ![]() Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- mowic sobie mozesz co chcesz chodz nie zmieni to faktu ze dla tej osoby jest to sukces. Dziwne ze ludzie daja sobei prawo rozkazywac innym co dla nich ma byc sukcesem |
|
|
|
|
#2437 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I o to chodzi, że skoro jesteś chora, niepełnosprawna to ok, urodzić to sukces, że nie umarłaś podczas porodu ale jak jesteś zdrowym, normalnym człowiekiem to sorry ale to żaden sukces, że zrobiłaś to co zrobi większość ludzi bez żadnego problemu. |
|
|
|
|
#2438 |
|
Zakorzenienie
|
Też sobie pomyślałam, że było całkiem fajnie...
|
|
|
|
#2439 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Spytam ponownie: pisać po angielsku? Bo wydaje mi się, że części wypowiedzi nie rozumiesz. ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Tak, póki OYE nie wróciła, było super, można było normalnie porozmawiać. |
|
|
|
|
#2440 |
|
Konto usunięte
|
ja czasami mam wrażenie, że to jakiś troll. Drąży i drąży temat i cieszy się jak inne się wkurzają
|
|
|
|
#2441 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4813920 8]ja czasami mam wrażenie, że to jakiś troll. Drąży i drąży temat i cieszy się jak inne się wkurzają[/QUOTE]
Cóż poradzić... Taki charakter.
|
|
|
|
#2442 |
|
BAN stały
|
[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4813920 8]ja czasami mam wrażenie, że to jakiś troll. Drąży i drąży temat i cieszy się jak inne się wkurzają[/QUOTE]
Ja czasem też ![]() Ale zaraz Ci powie, że była na Bahamach i dlatego tak długo jej nie było
|
|
|
|
#2443 |
|
Zadomowienie
|
A ja napiszę tak: sukces jest dla każdego indywidualny, ale dla normalnego (czyt. zdrowego) człowieka dziecko nie powinno być sukcesem, bo to czysta biologia. Jeśli tak jest to coś jest nie tak.
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co byłoby prawdziwym sukcesem? Gdybyśmy się z OYE dogadać umiały.
|
|
|
|
#2445 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na Hawajach nie bylam (jeszcze), ale pozwole sobie na male wtracenie. Czy dziecko jest sukcesem? Moze nie urodzenie, to fizjologia(chociaz przy tym co wyrabiaja lekarze urodzenie zdrowego dziecka w jednym kawalku to juz prawie cud). Ale widzialyscie Maddie Ziegler? Jak widze takie dzieciaki to az mi sie lezka w oku kreci.
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Ktos ci pisze ze dla niego dziecko to sukces a ty mu odpisujesz ze to nie sukces i ma niskie amibicje. Ty starasz sie nas wkolko przekonac ze nasze dzieci to nie sukces. Sorry nie masz racji.
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2449 |
|
Zakorzenienie
|
moze nie samo urodzenie jak ktos jest calkowicie zdrowy, chodz w czasie porodu wiele moze sie zdarzyc i moze sie zakonczyc tragedja, Takze wiele lekarzy uwaza zdrowy porod za sukces
|
|
|
|
#2450 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
Jak występują jakieś powikłania, zagrożenie życia to wiadomo, że dla lekarza sukcesem jest uratowanie i matki i dziecka. Nie mieszaj dwóch różnych spraw. |
||
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Np u nas w domu dzis ogromny sukcess synek wkoncu zrobil kupe na duzy nocnik. Mial jakos blokade i nie chcial, starsznie duzy wysilku i pracy nam to zabralo. I wkoncu dzis sukces!!! Kazdy bil brawo i skakal do gory
|
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2454 |
|
Rozeznanie
|
Pierwszy raz w życiu zgodzę się z OYE.
Pozwólmy ludziom mieć swoje własne wartości. Nikt z nas nie ma monopolu na to, co jest w życiu ważne. Z biologicznego punktu widzenia urodzenie dziecka jest największym sukcesem, bo przekazanie swoich genów dalej jest jedynym sensem naszego istnienia. Sama rodzić nie będę, bo uważam, że każdy ma prawo samodzielnie decydować co jest sensem jego istnienia, co jest dla niego ważne, co jest jego "sukcesem". Tym samym uważam, że nie należy kwestionować wyborów innych. |
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
swoojego tez sie brzydzisz? normalna rzecz jak jedzenie
|
|
|
|
#2456 |
|
Zakorzenienie
|
Donoszenie ciąży i poród to duuuży sukces, a poród to niezły wysiłek i wyczyn-uwierzcie na słowo
![]() Wiecie ile niebezpieczeństw czycha na każdym etapie ciąży, ile wysiłku często trzeba włożyć, by je zminimalizować??Ile złych rzeczy może się zdarzyć już nawet podczas samego porodu?? Naprawdę-sprowadzenie na świat zdrowego dziecka to już pierwszy sukces, kolejnym będzie jego dobre wychowanie i to zadanie też jest trudne-nie wiem jak można nie dostrzegać tu sukcesu... |
|
|
|
#2457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 02:43 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Cytat:
Edytowane przez OYE Czas edycji: 2014-09-15 o 03:49 |
||
|
|
|
#2458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętam jak miałam wolny dzień i oglądałam byle co w TV. Leciał jakiś program o dzieciach Cichopek. Albo kogo innego...? Nieważne. W każdym razie był obrazek jak dziecko siedzi na nocniku i a mamusia z nim stęka tam i prze żeby mu pokazać jak się sra... I tak ileś czasu. Dla mnie to jakieś oderwane od moich możliwości. Mam wrażenie, że żeby wychowywać dziecko to w fazie początkowej trzeba umieć się cofnąć, wyłączyć jakąś sferę rozwoju intelektualnego. Nie zrozumcie mnie źle, nie chodzi o pojazd po kimś tylko o zrozumienie tego, że np: inteligentna osoba, jakaś pani prezes umie przestawić się na podniecenie kupką czy inną papką. Dla mnie to jakaś fantastyka.... Chociaż inna sprawa, że ten wątek powstał m.in po to żeby nie wmawiać nikomu, że kupa dziecka jest sukcesem i piękniejsza jest od innych. A co do sukcesu.... Zgodzę się z tym, że dziecko nie jest żadnym sukcesem. Mówiąc o sukcesie myślę o jakimś wyjątkowym osiągnięciu, a dziecko może mieć każdy zdrowy człowiek. Rozkładasz nogi, dbasz o siebie, rodzisz i wychowujesz. Ciężko i odpowiedzialnie? To już akurat Twój wybór, ale nie nazywaj tego sukcesem. Chociaż na każdym kroku widać, że matki (zwłaszcza młode) chcą być traktowane jak bożki co się dla świata poświęciły.
|
|
|
#2459 |
|
Zadomowienie
|
"moje sukcesy"
- znalezienie faceta - seks z facetem - bycie w ciąży - wypchniecie dziecka z macicy - nie zepsucie jego psychiki Najnaturalniejsza rzecz na świecie ogromnym sukcesem. Skłodowska powinna chylic czoła. Wysyłane z mojego GT-S5360 za pomocą Tapatalk 2
|
#2460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podstawowy argument przeciwko Twojej teorii dotyczącej chamstwa kobiet chcących iść na urlop wychowawczy - to ich PRAWO, nie wrzucaj naciągaczek do jednego wora z matkami, potrzebującymi urlopu, który im przysługuje. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

Haters Gonna Hate