|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Dziękuje za kciuki trochę się denerwuje tym usg i szkoda mi bo tz teraz w ogóle ze mna nie chodzi a przy Juleczku był zawsze
odnośnie jajka niespodzianki będzie impreza w Warszawie https://www.facebook.com/events/282764648597675/?ref=22 wybieramy się bo akurat będziemy na turnusie
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio sprzatalismy z tata pokoj mojej zmarlej babci ![]() I znalezlismy wlasnie moje rysunki, laurki, list z wakacji, na ktorych bylam z babcia, dowod zamowienia mszy za mnie, kiedy bylam bardzo powaznie chora... No mnostwo takich rzeczy! bokeh, ladna kolekcja! pstryczku, ale cacko ![]() Moja siostra ma identyczna, dzis ma 8 lat i nadal na niej zjezdza Takze zakup na lata!silver, zazdroszcze takiego weekendu! |
|
|
|
|
#3363 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Marsi, mi nie chodzi o sytuację w domu, tylko o to, że nie radze sobie z Polą.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48101517] Hje, możesz się wściec na mnie, ale autentycznie powinnam ci przylać. Zmień myślenie bo sobie zakodowałaś jakiś totalny debilizm, że wszystko stracone, bo gdybyś coś tam to coś tam. W każdej chwili możesz zmienić zabawy, spędzanie czasu, uczenie - w każdej! do 4rż, a potem do 8rż - dziecko najwięcej się uczy, przyswaja wzorców, chłonie - a nie w ciągu pierwszych półtora roku, do cholery! zamiast jęczeć, po prostu weź ściśnij tyłek i zarządź w swoim postępowaniu wobec Poli zmiany![/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Pola dla odmiany w piątek weszła sobie po drabinie pod sam dach naszego domu - czyli jakieś na jakieś 6 metrów ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pola dzisiaj jak nigdy wesoła, roztańczona, rozgadana, przez cały dzień były tylko 3 poważne histerie, a tak normalne momenty płaczu, krzyku i "odmiennego zdania". Tak to może być... ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
Cuause I know I don't understand, just how your love your doing no one else can... Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-09-14 o 22:02 |
||||||||
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Hje, to widze, ze wspinaczka w cenie
ja bym chyba zeszła na miejcu na taki widok ..... jak mi młody wlazł na czwarty szczebel to dostałam takiego przyspieszenia, ze wyprzedziałabym auta F1 ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- O losie, allegro ma taką bogata ofertę torebkową a mój budzet ograniczony |
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
ale w tym programie o rolnikach ludzi bezzębnych
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak więc no, gacie miałam między kolanami
|
|
|
|
|
#3367 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Niech odkupuje winy!
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
juz sie usmiechnęłam
dostałam 500 zł ale co to jest......Dzizas, Hje, zawał murowany..... Nie dziwie Ci sie..... Ja pare dni temu zostawiłam małego bawiącego sie w kuchni, wkładał sobie patyczki przez dziurki od druszlaka, poszłam siku, wychodze a dziec stoi na parapecie w sypialni i okno otwiera ![]() :m dleje: dodam, ze na piętrze![]() :m dleje:propos, są do kupienia jakies zabezpieczenia na okna? Bo zdjełabym klamkę, ale wtedy nie uchyle okna zeby wywietrzyc. A znając Bartula to jeszcze niejeden pomysł mu wpadnie do łepetynki ![]() Desperadosa sobie popijam ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- http://allegro.pl/spodnica-mini-z-ba...581969612.html jaka bluzka pasuje do takiej? Bo kupic kupiłam, tylko z bluzką mam problem
|
|
|
|
#3369 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja tak tylko wtrące 3 grosze, zapisałam sie wczoraj do tej grupy RB na facebook i wlasnie podnioslo mi sie cisnienie, bo wypowaida sie tma dziewczyna ktora ma 3 dzieci w kazdej ciazy paliła, a teraz ma 8tyg corke i napisala problem ze ona nie chce ssac piersi. No i wyszlo ze pali podczas KP :/ na jej profilu z przed paru dni zdjecie z piwem.... ja nie mgoe ca ludzie. A jeszcze jedna z wątku chyba jakas Adminka, napisala ze alkohol przy KP w malych ilosciach jest dozwolony.
Do dwoch piw/kieliszka wina mozna kp od razu, po wiekszej ilosci trzeba odczekac odpowiednia ilosc czasu,jest to zwiazane z metabolizmem alkocholu i tym ze tylko minimalne ilosci przenikaja do mleka (tyle co np. Z owocu). Jesli dla bezpieczenstwa chce sie odzekac,to 2h wystarcza. Inna sprawa,ze ktora mama majac malucha pod opieka wypije wiecej niz kieliszek
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2014-09-14 o 22:33 |
|
|
|
#3370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żartujesz? ![]() a z drugiej strony ludzie są rozni, dzis spotkalam laskę, mały 3 miesiace i 8 kg wagi, karmi go mm non stop bo twierdzi,że on chce- a maly wyje bez przerwy, jej myślenie:wyje=głodny pytalam czemu przestala kp- bo chciala juz zapalic i sie napic
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2014-09-14 o 22:39 |
|
|
|
|
#3372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas dzis podobnie, przyjechal facet z tymi meblami, zastanawiamy sie gdzie to ustawic, czy bardziej w lewo czy prawo, do przodu, do tylu itd i nagle -a gdzie Kuba?????? a ten skurczysynek na czubku tej drabinki siedzi i sie hihra
|
|||
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj TZ to samo powiedzial ![]() Palenie podczas kp? Fuuuj... Pomijam szkodliwosc. Ale przeciez wali niemilosiernie :/ |
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
OMG! ja od roku juz tylko kp w nocy i jak mi sie zachce pifka to tylko warke 0%, nawet jak jakies grile byly w wakacje czy cos to tez tylko bezprocentowo lecialam caly czas a ta o 2 piwach pisze, trzymajta mnie bo nie recze za siebie
|
||
|
|
|
#3376 |
|
Zakorzenienie
|
Rozrzut jest na 23 lata, więc średnia poniżej 1, niestety
|
|
|
|
#3377 |
|
Zakorzenienie
|
wkurza mnie jak kobiety/matki piszą coś w stylu "mama też człowiek, ciąża nie choroba od jednego piwa/fajki nic sie nie stanie a jak ams zochote to czemu nie" serio jak już czytam coś takiego to mnie bierze
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
ALE wiecie co? Nie wydaje mi sie ten program o rolnikcah jakis tandetny i nachalny, w sensie badziewny. Ale to moje zdanie
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Hje, moja babcia ma nas 18 wnucząt (najstarszy 30 i najmłodsza 4) i juz troje prawnucząt ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Bokeh matka tez człowiek, ale w kontekscie załozenia szpilek, ładnego ciucha czy farbnięcia włosów.... bynajmniej dla mnie... Wygralismy z Francją ![]() ide lulu, bo noc przede mną niewiadomojaka
|
|
|
|
#3379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice kupili tylko zjezdzalnie, a reszte dziadek zlota raczka dobudowal (domek na gorze, schodki, piaskownice na dole i hustawke obok). |
|
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawnuczka jedna, bo się inni nie starają ![]() Ale nie zajęliśmy pierwszego miejsca
|
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja ma troje wnuczat i na pewno nie bedzie miec wiecej ![]() Wiecie co, nie moge sie pogodzic z tym zakodowaniem mistrzostw. Impreza pierwszy raz na naszym podworku, takie emocje sie tam rozgrywaja, a wiekszosc Polakow nie ma do nich dostepu. Na ulicach nie slychac rozmow o meczach (jak np podczas euro2012), nie widac kibicow, nikt nic nie wie prawie że... Niby graja u nas, a wszystko sie dzieje obok. Dla mnie to niepojete. |
|
|
|
|
#3382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój kuzyn był szybszy o 1,5 mies , jego Kuba jest z listopada ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tam byla taka jaka chcielismy czyli tylko husawka+zjezdalnia i byla przecena z 598 na 489 ![]() dobra, spylam spaciu... jutro rada czyli powrot do domu oniewiadomoktorej ![]() a, i od jutra mam miec praktykantke, ciekawe co to, kto to ![]() papatki! |
|
|
|
|
#3384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
![]() A do tego powyżej - Pola jest pierwszą prawnuczką i jedyną na razie. Moja najmłodsza kuzynka (czyli wnuczka) jest z czerwca 2012
|
||
|
|
|
#3385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
Sylwietta ja podtrzymuję ubiegłotygodniową opinię - ten program jest taki normalny. Nudny
ale coś w sobie ma, podoba mi się bardziej niż tvn-owskie maminsynki z mamusiami. Tu nawet mamusie są ok, takie ludzkie zwykłe kobitki. W tamtym tygodniu jedna powiedziała do syna jak się za bardzo wpatrywał w zdjęcie jednej panny (akurat się trafiła jakaś lala z pozowanymi fotami niczym z portfolio) coś w stylu że ładna pusta miska obiadu nie poda czy że z ładnej pustej miski się nie najesz, tak jakoś Ja oglądam dla Adasia keyboardzisty i Stanisława czytającego Mickiewicza. Czyli tych najstarszych. A co do zębów, Marsi masz rację ale dzięki temu taki bezzębny będzie pasował do bezzębnej, może takie były kryteria zgłoszenia? :dWłaśnie mi się kończy urlop, jutro mam dyżur od 6 a pod telefonem od 3 ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Ooo mówicie że jakieś mistrzostwa są? To może złodzieje oglądają i będzie spokój? |
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestes niemozliwa
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Zadomowienie
|
No co, nie wszyscy muszą się interesować sportem. A poza tym ostatnio bojkotuję wiadomości bo same złe rzeczy podają i się człowiek tylko niepotrzebnie denerwuje, od razu jestem zdrowsza i mam niższe ciśnienie
No to niby skąd mam wiedzieć. Specjalnie sprawdziłam przed chwilą i już wiem że w siatkę grają, nie odczułam znaczącego polepszenia jakości życia odkąd się o tym dowiedziałam Czyli wnioskuję że bez takiej wiedzy mogę doskonale funkcjonować... A w ogóle to nigdy nie lubiłam siatkówki bo tam trzeba było wybijać tak dziwnie piłkę z kąta waląc ręką z góry a ja umiałam tylko z dołu a najlepiej mi szło rzucanie do tyłu, taką np. piłką lekarską, nie umiem rzucać do przodu bo mi zaraz piłka spada na ziemię. Nie tylko zresztą piłka, kamień czy ogryzek też. Rzucę ale do tyłu No to jak mam lubić siatkę?---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Chyba że ci siatkarze są ładni i się ich opłaca oglądać? |
|
|
|
#3390 |
|
Zakorzenienie
|
Co nie?
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.

Takze zakup na lata!
bo sobie zakodowałaś jakiś totalny debilizm, że wszystko stracone, bo gdybyś coś tam to coś tam. W każdej chwili możesz zmienić zabawy, spędzanie czasu, uczenie - w każdej! do 4rż, a potem do 8rż - dziecko najwięcej się uczy, przyswaja wzorców, chłonie - a nie w ciągu pierwszych półtora roku, do cholery! zamiast jęczeć, po prostu weź ściśnij tyłek i zarządź w swoim postępowaniu wobec Poli zmiany![/QUOTE]
widocznie poprzednikom nie zależało na czystości 
trochę wymęczony, ale chyba nic lepszego na razie się nie da, bo na widok telefonu go zatyka 

ja bym chyba zeszła na miejcu na taki widok ..... jak mi młody wlazł na czwarty szczebel to dostałam takiego przyspieszenia, ze wyprzedziałabym auta F1