![]() |
#601 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny z Londynu- łączmy się! Część III
Cytat:
chociaz w jej przypadku mnie to dziwi ,bo przeciez mieszkala wiele lat we wloszech i wie jak to wyglada. ja mam wrazenie, ze jej jakakolwiek praca nie interesuje, chcialaby zaistniec jako pianistka, ale na to chyba raczej zapozno ![]()
![]() |
#602 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jednak kryzys przetoczył się przez cały świat, dotyczy to także UK ... nie wiem, jak jest we Włoszech, ale mam porównanie z Pl i mnie tutaj jest zdecydowanie łatwiej, mam większe możliwości, co nie znaczy, że odniosłam sukces, akurat przymierzam się do zamknięcia sklepu i przebranżowienia, bo poddawać się nie zamierzam... ![]() realia są takie, że jak wszędzie i tu pieniądze nie rosną na drzewach... jak wszędzie potrzeba wysiłku i czasu, przydaje się też trochę szczęścia... hm, czy za późno? realistycznie rzecz ujmując na pewno łatwiej za młodu startować z karierą, co nie znaczy, że koleżanka nie ma już szans na sukces... przecież z równym powodzeniem może uczyć, ale pewnie nie od razu... czy Ona zna język? i jeśli nie chce zaczynać na przysłowiowym zmywaku, to siłą rzeczy powinna: albo zaopatrzyć się w sensowną ilość gotówki na start, by mieć czas na aklimatyzację i znalezienie pracy w zawodzie, albo zatrzymać się u znajomych/mej/ego i jak wyżej... to przy założeniu znajomości języka - taka optymistyczna wersja... a domyślając się realiów... warto poszukać jakiejkolwiek pracy, może jako opiekunka do dzieci...? no a skoro szukała w restauracjach we Włoszech, dlaczego tu nie miałaby szukać? po drodze uczyć się języka i szukać, i przenikać w środowisko muzyczne... i drążyć i dążyć, aż poczuje zadowolenie... no nie wiem... są tacy, którym lepiej było w Pl, są tacy, którzy wracają, bo tęsknią, albo wracają, bo chcą mieszkać w Pl... temat rzeka...
Kosmetyczna Wyspa Edytowane przez Patrycja Pieguska Czas edycji: 2014-09-14 o 02:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do mojej kolezanki, ona ma nieco wygorowane ambicje i praca opiekuni sie nie zadowoli ![]() jest chorwatka, obecnie pracuje w szkole muzycznej u siebie w kraju, ale zamierza ja rzucic ,bo jej nie cierpi. Jako pianista raczej sukcesu nie odniesie, od lat nie grala, cos tam we wloszech probowala, ale bez powodzenia. po angielsku mowi swietnie, jest dosc zaradna, mam nadzieje, ze jej sie uda, moze w londynie bedzie miala wieksza szanse na to, zeby gdzies grac. w angli nikogo nie zna, w przeciwnym razie nie pytalabym tu o nic.
![]() |
#604 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny potrzebuje namiaru na dobrą kosmetyczkę. najlepiej Polkę i taką, co przyjmuje wieczorami. Albo rady od Was, od kiedy tu jestem to moja skóra zrobiła się straszna. Będac nastolatką nie miałam żadnych problemów ze skorą na twarzy, a teraz... jest albo przesuszona albo tłusta; robi mi się masa pryszczy, na policzkach jest czerwona, podrazniona, a przed okresem robią mi się bardzo bolesne podskórne pryszcze, takie wielkie gule, jakbym miała siniaki od uderzenia, nawet nie idzie tego wycisnąć. Kombinuje z kosmetykami, maseczkami, mama z polski przysłała mi maść z antybiotykiem na to i nic nie daje. Myślałam właśnie o oczyszczaniu twarzy.
Nie wiem czy to woda jest winna czy co, bo jem praktycznie tak samo, tu chyba nawet zdrowiej, a z tygodnia na tydzień jest z moją cerą coraz gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mogę tylko powiedzieć witaj w klubie, w Polsce nie mialam żadnych problemów z cera tutaj masakra identycznie jak u ciebie a tez niż nie zmieniałam, teraz zaczęłam się używać kwasów wiec widzę duża poprawę, myśle ze to połączenie wody plus dużego zanieczyszczenia w powietrzu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TAK Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zadowolona? Jeżeli oczekujesz głębszych i bardziej rozwiniętych odpowiedzi, to wybacz, ale nie mam ani czasu, ani ochoty wypisywać tego co się pisało ileś stron wcześniej. Nie mam czasu też tego szukać, bo to Ty powinnaś zrobić jeśli Ci na tym zależy.
![]() |
#607 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#608 | |
Zakorzenienie
|
Ja również do kosmetyczki bym nie poszła szczerze mówiąc, nie sądzę ze one coś zarządza. Jedynie serie na prawdę drogich zabiegów by pomogły. Ja ostatnio również zmagam sie z wypryskami, ale mam wiele sprawdzonych kosmetyków które pomagają mojej cerze wrócić do normalnego stanu
![]() Jeśli chcesz to napiszę czego używam. Malujesz się?
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich
![]() czy to prawda, że Tusk dostał poparcie Camerona a ten obiecał mu że Polacy mieszkający za na terenie UK (też Ci płacący podatki) będą pozbawieni wszelkich socjalnych dodatków? Znalazłam tylko to, ale nie wiem czy w to wierzyć: http://telewizjarepublika.pl/msz-nie...nem,11403.html Odpowiadający w imieniu rządu wiceszef MSZ Artur Nowak-Far zapewnił, że w trakcie negocjacji o obsadzie stanowisk unijnych żadnych uzgodnień w sprawie sytuacji Polaków mieszkających w innych krajach UE nie było. "Natomiast jest ciągłym tematem w rozmowie z Brytyjczykami zagadnienie szczelności systemu zabezpieczenia społecznego tych państw, które przyjmują polskich obywateli, jako obywateli podejmujących w nich pracę" - powiedział Nowak-Far. Przyznał, że Wielka Brytania od jakiegoś czasu wprowadza obostrzenia socjalne dla imigrantów z innych krajów UE, w tym dla Polaków. Wymienił m.in. odebranie prawa do zasiłku po 6 miesiącach bez pracy czy wprowadzenie prawa do świadczeń na dzieci dopiero po trzech miesiącach pobytu.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2014-09-14 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Zakorzenienie
|
Według mnie takie cos powinni wprowadzić dla ludzi z każdego kraju
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wg. mnie dobrze "człowieki" myślą. Jeżeli ktoś wyjeżdża za lepszym życiem, to chyba nie chodzi o życie z benefitów, prawda? ![]()
![]() |
#612 |
Zakorzenienie
|
Donka trochę głupotę palnelas. Nie da się przyjechać i urodzić. Jest tyle dokumentow do wypelnienia dla imigrantek które są w ciąży ... że
![]() Nie ma takiej opcji chyba,ze pozniej szpital brytyjski dla polskiego wyśle rachuneczek za poród.
#613 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do otwartosci ludzi, nie wiem jak ty, ale ja jezdze po swiecie, mieszkalam tu i tam i nie wszedzie da sie latwo nawiazac nowe znajomosci, w niektorych miejscach ludzie sa zamknieci i malo komunikatywni. zadaje takie pytania, na jakie moje kolezanka chcialaby miec odpowiedzi i daruj sobie te durne zlosliwosci ,bo nikomu laski nie robisz, moze powinnas czasem nauczyc sie siedziec cicho zamiast niepotrzebnie klapac dziobem bo twojego narzekania raczej nikt nie potrzeboje, a jak ci sie cos nie podoba to zajmij sie swoimi sprawami nie musisz sie odrazu wyzlosliwiac.
![]() |
#615 |
Wtajemniczenie
|
A niech Cie xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx x
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-09-15 o 14:16 Powód: xxxx |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zadomowienie
|
Dominika...naprawde nikomu laski nie robisz? Good girl :P
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Wtajemniczenie
|
Niambie- dobra laska nie jest zła
![]()
#618 | |
Zakorzenienie
|
Ej no, ale bez przesady, bądźmy kulturalne
![]()
Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-09-15 o 14:17 Powód: xxxxx |
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zadomowienie
|
z kim ja sie zadaje
![]() dziewczyny 5 dzien z rzedu pracuje... a jeszcze jutro... mam wielka nadzieje ze wtorek wolny bo inaczej 9 dni pod rzad to umre.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum przez iPhone.
#620 |
Zakorzenienie
|
... Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-09-15 o 14:17 Powód: xxxxxx |
![]() ![]() |
![]() |
#621 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Kto miłości nie zna, ten żyje szczęśliwy, i noc ma spokojną, i dzień nietęskliwy. ![]() exAparatka ![]() góra: 30.06.2010 - 8.04.2013 dół: 4.08.2011 - 8.04.2013 Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-09-15 o 14:18 Powód: xxxx |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
ile ty masz lat?, 15?...ty naprawde nie jestes normalna
![]()
"Some are born to sweet delight ,Some are born to endless night ..." - William Blake Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-09-15 o 14:18 Powód: xxxxx |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Zakorzenienie
|
O moj Panie co się tu stało
![]()
#625 |
Raczkowanie
|
Mnie osobiście to rozbawiło, dziękuję!
Chamstwo może i odrobinkę, ale jeśli komuś nie chce się przewertować kilku stron to...nóż się w kieszeni otwiera. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-09-15 o 14:19 Powód: xxxxx |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
dobrze, ze nie wszystcy tlumacza w ten sposob chamstwo i brak kultury, dla glupoty tez nie ma usprawiedliwienia, o ktorej swiadczy ostatni infantylny post donki.
#627 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo ciężko cofnąć kilka stron, a tymczasem marnujesz swój cenny czas na dyskusję z nami... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zagladam co jakis czas na wizaz i odpisuje, ale nie mam czasu na siedzenie tu i wertowanie calego watku, bo nie dysponuje taka iloscia czasu jak niektore wizazanki ![]() ja jak czegos nie wiem lub nie chce powiedziec to siedze cicho, ale inni jak widac nie potrafia swojego prostactwa powstrzymac. ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#630 |
Zakorzenienie
|
Na tym watku co chwila sa jakies klotnie, spowodowane tym, ze niektore dziewczyny stad czuja sie lepsze od innych...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.