|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowe 2015
Cytat:
oby Wam się dobrze sprawował ![]() teraz coś dobrego w dobrym stanie kupić to ciężko zależy też jak cenowo się kupiło![]() teraz jak już sprzedają to już dobite , ale się zdarzają okazje że można dobrze kupić
|
|
#4412 |
|
Zadomowienie
|
Emily- gratuluję zakupu
![]() My właśnie w trakcie sprzedaży starego i poszukiwania nowego auta. Masakra!
|
#4413 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Jeśli chodzi o picie wody to ja pije tak około 1,5 litra dziennie. Zależy od dnia Ale czytałam w różnych miejscach, że powinno się sporo pić. Tak samo mi radziła Pani pielęgniarka, która pobierała mi krew. Mówiła, że picie dużej ilości wody to podstawa.Natomiast jeśli chodzi o papierosy, to mój mąż nie pali i u nas w domu się nie pali. Natomiast moi rodzice i teściowa palą, ale przy mnie zawsze wychodzą z pomieszczenia, w którym przebywam. Akurat na papierosy u mnie w rodzinie jest kładziony duży nacisk. Zwłaszcza, że mój mąż nie pozwala palić przy mnie ![]() W sprawie waszych bóli brzucha, to dziewczyny bardzo dobrze mówią. Zero stresu i dużo odpoczynku i wszystko będzie dobrze Wiem z własnego doświadczenia Smv super, że już jesteś w domu i z dzieciątkiem wszystko w porządku ![]() Emily863 gratuluję zakupu nowego samochodu
Edytowane przez luzna25 Czas edycji: 2014-09-14 o 21:18 |
|
|
|
#4414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My w tym roku też kupiliśmy samochód ze względu bezpieczeństwa małego i wymiany fotelika zmienimy go chyba na emeryturze
|
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby sie Wam dobrze sprawował![]() Tz tez by chciał kupic nowy samochód ale nasz obecny jest bardzo dobry tylko bagażnik mógłby być większy tylko moj Tz to chciałby juz cos duzo lepszego a w chwili obecnej mamy ważniejsze wydatki.W poprzedniej ciazy nie miałam adaptera do pasów, teraz nie wiem czy kupie. Jak gdzies trafię w promocji to jak najbardziej
|
|
#4416 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W sumie to sama jestem ciekawa, chętnie poczytam opinie doświadczonych mamusiek. Jest mnóstwo bajerów, ale bez wielu da się obejść- ciekawe jak jest z adapterem.
|
|
|
|
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
Moj Marcel dzidiak powiedzial, ze bedzie sie opiekowal dzidzia i pilnowal zeby nie uciekla w sklepie
-akurat on mi ciagle ucieka wiec pokazalam mu na youtube jak wygladaja noworodki bo chyba nigdy nie mial okazji ogladac na zywo. Byl zachwycony strasznie jestem ciekawa jego reakcji juz po wszystkim ![]() emily- pierwsze auto, powazna sprawa gratuluje! Aby sie wygodnie jezdzilo!
|
#4418 |
|
Raczkowanie
|
Hej dawno się nie odzywałam ale właśnie zaczynamy z mężem mały remont w domu więc mam co robić
mój wymyślił że szafy to sam będzie robił, ciekawe jak mu wyjdzie Co do adapterów do pasów to zamierzam kupić, nie jest to jakiś mega wielki wydatek a w razie czego to będę spokojniejsza. Dziś z Tż zdecydowaliśmy że kupimy wózek używany ale nosidełko i bazę będziemy mieli nową, to tak w ramach oszczędności
|
|
|
|
#4419 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i chciał bujac w wózku ale zdecydowanie za duzo siły w to wkladal. Ciekawe jak bedzie u nas. Wtedy sytuacja była inna, bo nie trzymalam maluchów na rękach a jak bedzie podczas karmienia itp sie okaże ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
wiecej wiary w meza, na bank mu sie uda Moj to sam wszystko robi, przynajmniej nie musimy wzywać fachowców. Teraz ma pomysł jak samodzielnie zrobic ala szafki nocne przy lozku i nawet jego pomysł mi sie podoba zobaczymy jaki bedzie efekt końcowy
|
|
#4420 | ||
|
Zadomowienie
|
ja mam cały dom umeblowany meblami z Ikei od kuchni, po sypialnie, nawet szafke i zlew w łazience mam z ikei. Nie wspominając już o łożu małżeńskim. uwielbiam ten sklep, już mnie korci jechać tam po łóżeczko dla dzidzi i mam upatrzoną taką lampkę kwiatuszka
, no cudo Cytat:
... i scenariusze najczarniejsze. Bywały dni, że z domu nie wychodziłam, mąż mnie namawiał chodź na zkaupy cos Ci kupie fajnego żonka, a ja idąc do wc jak widziałam plamienie, rozbierałam się i w bety płakać. taki to już był stan, póki nie przeszło .Teraz odpuściłam z takim nadgorliwym zachowaniem i takim aż trochę chorobowym przejmowaniem się, takim zalęknieniem, bo szło zwariować!!!, Otrząsałam się, i wmówiłam, że teraz to już tylko będzie dobrze. U Ciebie SMV tez w ciąży też hormony szaleją, może to ich wina, że tak Cię rozdrażniły, posmuciły itp. głowa do góry! ja tez jestem płaczliwa, nawet tż, powiedział, już wiem po kim dzidzia będzie takim płaczkiem :P Cytat:
a ja od jutra Dziewczynki kategorycznie przyrzekam tu wszystkim, ze zmieniam styl żywienia! czuję, ze z dnia na dzień rosnę i rosnę, niedługo już pęknę..... aj.... a to idzie w złą stronę. od jutra nie pije i nie jem : białego pieczywa, żadnych soków kolorowych i gazowanych napojów, żadnych słodyczy i chipsów, orzeszków słonych itp. żadnych lodów! żadnych gotowych szybkich dań, żadnych fast foodów. JEM ZDROWO!
|
|
|
#4421 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ogląda się filmy z crash testów to widać, że włożony pas pod brzuch przy dużej sile uderzenia pójdzie do góry jak nic go nie trzyma, więc układanie pasa pod brzuchem nic nie daje. Najlepiej kupić jakiś używany z tablicy czy allegro, a później sprzedać za takie same pieniądze ![]() Cytat:
Mój sobie wymyślił zmianę na kombi, bo wózek musi się zmieścić Szukamy hondy accord.Więc taka zwykła wyprawka przemienia się w dodatkowe cuda jak zmiany samochodów i remonty My też będziemy mieli mini remont. W piątek przychodzi koleś i będzie mi przesuwał grzejnik o 24cm żeby szafkę można było przesunąć do ściany, żeby później zmieściło się łóżeczko i zostanie odmalowanie pokoju z białego na biały i może dodamy gniazdka żeby były jakieś przy łóżeczku
|
|
#4422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak zaczęliśmy w te wakacje robić kompoty to wcale nam nie smakują kupowane napoje- strasznie czujemy w nich chemię i wielkie ilości cukru.
|
|
|
|
|
#4423 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, u mnie wieczór tragiczny, poszlam spać ze strasznym bólem głowy, masakra
![]() Smv ja też się dużo nastresowalam, wypatrtywalam plamien, ale odkąd widziałam moje maleństwo jak się rusza i macha rączka to jestem spokojniejsza już grunt to relaks teraz
|
|
|
|
#4424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję nowego zakupuCytat:
a ja od jutra Dziewczynki kategorycznie przyrzekam tu wszystkim, ze zmieniam styl żywienia! czuję, ze z dnia na dzień rosnę i rosnę, niedługo już pęknę..... aj.... a to idzie w złą stronę. od jutra nie pije i nie jem : białego pieczywa, żadnych soków kolorowych i gazowanych napojów, żadnych słodyczy i chipsów, orzeszków słonych itp. żadnych lodów! żadnych gotowych szybkich dań, żadnych fast foodów. JEM ZDROWO! ja od tygodnia szamam ciemne pieczywo, było ciezko bo bardzo lubię biały chleb, no ale... na lody w ogóle nie mam ochoty i na słodkie napoje, także sporo cukrów omijam, ale trzymam kciuki za postanowienia
|
|
#4425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My ramont calutkiego mieszkania robiliśmy 1,5 roku temu. Musiałam zamieszkać 6 miesięcy u rodziców bo bym nie zniosła mieszkania w tym kurzu i pyle. Jak druga dzidzia podrośnie to zostanie nam tylko zamiana pokoi. Dzieciom damy wiekszy a sami bedziemy mieli mniejsza sypialnię. ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Lesyeux- mam ta lampkę kwiatek. Ślicznie wygląda. Też lubię ikea ale może i dobrze, że najbliższa ok 200 km ode mnie bo bym mogła tam zamieszkać ![]() A lody podobno nie tuczą
|
|
#4426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ani herbaty herbaty w ogóle nie pijam, a kawka z rana zawsze. jakoś posłodzona kawa, traci dla mnie smak i wydaje się być słona![]() a i dodam, że obiady to większość będą zupy najzdrowsze, najmniej kaloryczne, dzisiaj pomidorówka i zawsze można zgotować na dwa dni Miłego dnia! jadę do ciucholandu nowy towar, ciekawe co tam uda mi się wyszarpać ![]() Mordka 1985, w tej kwestii to nie wiem ale na zdrowy rozsądek to zawsze to cukier w nich jest , te polewy, bita śmietana, może takie typu sorbet nie tuczą aż tak mocno, ale te inne na pewno wypychają nam tyłki, a i dodatkowa kwestia, zależy ile kto tych lodów pochłonie w ciągu dnia i nie ma co się oszukiwać.
Edytowane przez lesyeux Czas edycji: 2014-09-15 o 08:37 |
|
|
|
|
#4427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My za autem się tez rozglądamy-nawet byliśmy w sobote oglądać jedno-no ale zobaczymy. W weekend zrobiliśmy też obchód po sklepach z wózkami-doznałam oczopląsu w Askocie ...tyle rzeczy taki wybór wózki,przewijaki,kołyski, wanienki stałam przerażona!Postanowiłam że musze zrobić dokładną liste co jest potrzebne I co musze kupić bo tak w ciemno to ja zielony świeżak nie dam rady .... |
|
|
|
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
My mamy w planach dobudowke, bo mieszkamy wprawdzie u tesci ale osobno w mieszkanku przy garazu, mamy jeden pokoj i chcemy dobudowac kuchnio- pokoj a stare pomieszczenia pozmieniac. Ciesze sie ale i obawiam jak dlugo bedzie to trwalo.
Mordka- remont 6 miesiecy? wspolczuje ale cos czuje, ze nas tez tyle czeka... dziewczyny wystarczylo wczoraj nie jesc macznych rzeczy a ja sie o niebo lepiej czuje. Probowalam tak kilka razy wykluczac z diety i zawsze bylo mi lepiej. Chyba juz nie ryzykuje. Nabial jednak troche zostawiam, ostatnio ogladalam "wiem, co jem" o serze zoltym. Juz 4 plasterki sera zaspokaja 100% zapotrzebowania na wapn. Czyli nie warto rezygnowac
|
#4429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a u rodziców fajnie się mieszkało bo za miastem. Marzy mi się cały czas wyprowadzka z miasta ale są plusy i minusy.---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Lesyeux- co do lodów to masz rację. Mi wystarcza taki na patyku lub taki z mc z polewa i to raz na tydzień albo i dwa, ale wiem, że są większe łakomczuszki
|
|
#4430 |
|
Rozeznanie
|
W pytaniu na śniadanie pokazuja jak prawidłowo nosić dzieciaczki
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
Na wsi jest super dla dzieciakow. Moga ganiac do woli na dworze.
|
#4432 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=olasia;48139384]Moj Marcel dzidiak powiedzial, ze bedzie sie opiekowal dzidzia i pilnowal zeby nie uciekla w sklepie
-akurat on mi ciagle ucieka wiec pokazalam mu na youtube jak wygladaja noworodki bo chyba nigdy nie mial okazji ogladac na zywo. Byl zachwycony strasznie jestem ciekawa jego reakcji juz po wszystkim ![]() Moja córcia też oferuje dużo pomocy, ostatnio nawet powiedziała że mam jej postawić w pokoju łóżeczko żeby dzidzia z nią spała, a jak będzie głodna to ona mnie obudzi A ja dzisiaj od rana na pełnych obrotach, najpierw odprowadziłam córcię do szkoły, potem myk do lidla - fajne ciuszki dzisiaj w promocji dla dzieci ( zawsze jadę rano, bo później nie ma już czego szukać), ugotowałam bigos i teraz chwilka odpoczynku. A dla tych co lubią pościele z lidla o poniedziałku 22 września będą piękne pościele, ja na pewno skocze bo są super.
Starsze szczęście 31.12.2009 Maja Młodsze szczęście 03.03.2015 Weronika Edytowane przez marta24171 Czas edycji: 2014-09-15 o 09:55 |
|
|
|
#4433 |
|
Rozeznanie
|
Trzymajcie kciuki dziewczyny, dziś wizyta na 13 i usg pod katem wad. Przyznam że nerwy są, niby myślę pozytywnie, ale strach jednak jest. Obiecałam też synowi, ze jeśli lekarz zdradzi płeć, to poczekam aż wróci ze szkoły i on dowie sie pierwszy
Niesamowicie cieszy się ten mój chłopak, że w końcu będzie starszym bratem.A co do remontów, to my mieszkamy z rodzicami i kończymy pomalutku budować swój domek. Marzy nam się przeprowadzka na zimę Ale fajnie jak uda się przed narodzinami. ![]() A co do lodów, to jak trafiłam w 7tyg do szpitala z krwawieniem, byłam świadkiem jak lekarz mówił jednemu z przyszłych tatusiów, żeby lodów nie przynosić kobiecie w ciąży. Podobno ze względu na ryzyko salmonelli. Ale mi tak bardzo smakują teraz śmietankowe, ze tak raz w tygodniu nie potrafię się oprzeć Staram się kupować w zaufanych sklepach, gdzie wiem że nie uległy ewentualnemu rozmrożeniu.
|
#4434 | ||
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=marta24171;48142320]
Cytat:
![]() Moja córka mówi do brzucha, przytula tak spontanicznie w ciągu dnia i wieczorami słucha co się w brzuchu dzieje. O dzięki za info. Tydzień temu kupiłam pościel i jest super. Na pewno pojade po więcej. ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
|
|
#4435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam mocno z całej siły i jestem pewna że wrócisz do nas z super wieściami i fotkami.Ale zazdroszczę nowego domku, coś pięknego wszystko nowiutkie i do tego piękne rozpoczęcie życia w nowym domu z nowym członkiem rodziny. Dzien Dobry TVN mówią o karmieniu piersią i o urządzaniu pokoju dla dziecka http://www.gdzierodzic.info/ dziewczyny korzystałyście z tej strony, ja już poczytałam opinie o wszystkich szpitalach w mojej okolicy.
Starsze szczęście 31.12.2009 Maja Młodsze szczęście 03.03.2015 Weronika Edytowane przez marta24171 Czas edycji: 2014-09-15 o 10:26 |
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witam się w 17tyg
|
|
#4438 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj Tz pali ale nigdy w domu-wchodzi na dwor lesyeux tez tak mowilam a zapachniała mi pizza w pizzeri i sie skusiłam Ale u nas sie pije wode(moj lubi cole czasem) Moj snek woli wode od sokow.kasia_adm trzmamy kciuki! emily863superowo gratki zakupowe
Julia Renata 28.01.2014 11:30 Nataniel 16.06.2009r. Marzec 2015- 29 tydz |
|
|
|
|
#4439 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze![]() Ja mam do obioru paczke ze smyka, ale cos mi nie po drodze:/ nusiekowa w którym askocie byliście?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

oby Wam się dobrze sprawował 

zmienimy go chyba na emeryturze

tylko moj Tz to chciałby juz cos duzo lepszego a w chwili obecnej mamy ważniejsze wydatki.

... i scenariusze najczarniejsze. Bywały dni, że z domu nie wychodziłam, mąż mnie namawiał chodź na zkaupy cos Ci kupie fajnego żonka, a ja idąc do wc jak widziałam plamienie, rozbierałam się i w bety płakać. taki to już był stan, póki nie przeszło
.
w ciąży też hormony szaleją, może to ich wina, że tak Cię rozdrażniły, posmuciły itp. głowa do góry!

i zawsze można zgotować na dwa dni