Scent Bar LIII - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-15, 13:08   #3901
gryx82
BAN stały

Dot.: Scent Bar LIII

Zapomniałem Wam napisać, jaką "gwiazdę spadającą" widziałem w piątek Oczywiście zanim się zorientowałem, co się dzieje, było już po wszystkim, ułamek sekundy Wyglądało, jakby tuż nad blokiem przeleciała petarda, albo te papierowe lampiony ze świeczką we środku (ino milion razy szybciej), a następnie rozpadła się i zgasła Zawsze to się działo gdzieś daleeeko na niebie, a tu jak na wyciągnięcie ręki

Z mniej przyjemnych rzeczy - odpicowana laska grzebiąca w nosie i przyglądająca się urobkowi, zaobserwowana przez moje własne okno w pokoju
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 13:12   #3902
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Zapomniałem Wam napisać, jaką "gwiazdę spadającą" widziałem w piątek Oczywiście zanim się zorientowałem, co się dzieje, było już po wszystkim, ułamek sekundy Wyglądało, jakby tuż nad blokiem przeleciała petarda, albo te papierowe lampiony ze świeczką we środku (ino milion razy szybciej), a następnie rozpadła się i zgasła Zawsze to się działo gdzieś daleeeko na niebie, a tu jak na wyciągnięcie ręki

Z mniej przyjemnych rzeczy - odpicowana laska grzebiąca w nosie i przyglądająca się urobkowi, zaobserwowana przez moje własne okno w pokoju
Ach te kontrasty!!

Pierwszego zazdroszczę, u nas ciągle coś spada, ale dalleeeeeeeko właśnie ((

Znad robieniawszystkiegonaraz
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 13:18   #3903
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Ach te kontrasty!!
Jak w antycznym dramacie No ale życie to nie zawsze spadające gwiazdy, częściej babole jednak, nomen omen

Ludzie mnie brzydzą
Cytat:
Pierwszego zazdroszczę, u nas ciągle coś spada, ale dalleeeeeeeko właśnie
Obawiam się, że taka atrakcja zdarza się raz we życiu tylko
Cytat:
Znad robieniawszystkiegonaraz
Mnie się nic nie chce... mam depresję
Stary 2014-09-15, 13:19   #3904
Polly_
grozi wypollizowaniem

ad sinupret hetfielda mam pytanie-czy ktos z was zna chrzestnych którzy faktycznie dbają o rozwój wiary dziecka? bo ja nie znam, choc moi chrzestni byli praktykujący i chrzestni mojego dziecka tez są, to nie zauwazyłam aby w jakikolwiek sposob poruszali z dzieckiem kwestie wiary, obrzadków czy czegokolwiek zwiazanego z wiarą.
wsród moich znajomych tez nie odnotowano takiego zangazowania chrzestnych,woec raczej nalezy przyjac ze te obowiazki chrzestnych to raczej teoria, zadko spotykana w praktyce (o ile wogole spotykana)

dalej ws H.- skoro on jest niewierzacy to mozna przyjac ze sakramenty są mu obojetne, wiec moze je przyjac lub niecałkowiecie dla funu, kupic, łotewa, uczestniczyc w szopce by sprawic rodzinie przyjemniosc- jaki problem?
to powinien byc problem rodziców ze ich dziecko bedzie miało takiego chrzestnego

nie wiem czy mne rozumiecie

to tak jak pewna osoba któa znam-jest niewierząca a poszła do spowiedzi by sprawic przyjemnosc babci. z jej punktu widzenia dokonała nic nie znaczącej dla niej samej czynnosci, a babcia sie ucieszyła. z punktu widzenia tej osoby nie wyłudziłą rozgrzeszenia i nic w tym stylu, bo wg niej cos takiego po prostu nie istnieje (ze bóg przebacza itd...)
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 13:26   #3905
gryx82
BAN stały

Polly rzuciła we mnie kamieniem, więc się odniesę - nie, nie uczestniczę w wychowaniu swoich chrzestnych dzieci w wierze, w moim wychowaniu w wierze też żaden z chrzestnych nie uczestniczyło, podobnie jak ma miejsce w bliższej i dalszej rodzinie, a także wśród krewnych i znajomych Ale to w ogóle temat rzeka i jakoś nie mam głowy na filozoficzno-etyczne rozważania

Jestem hipokrytą
Stary 2014-09-15, 13:28   #3906
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Jak w antycznym dramacie No ale życie to nie zawsze spadające gwiazdy, częściej babole jednak, nomen omen

Polly, też nie spotkałam się z zaangażowaniem chrzestnych w sprawy religijne. Przyjeżdżają na komunię i wesele, dają prezenty, a głównie siedzą w Hamryce czy gdzieś.
Żeby nie być gołosłownym - chrzestni TŻta mieszkają w Australii, moi w Austrii (znaczy zawsze na "A").

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 13:36   #3907
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Ludzie mnie brzydzą

Obawiam się, że taka atrakcja zdarza się raz we życiu tylko

Mnie się nic nie chce... mam depresję
Cóż za metafora życia

Wiem jak to jest.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
ad sinupret hetfielda mam pytanie-czy ktos z was zna chrzestnych którzy faktycznie dbają o rozwój wiary dziecka? bo ja nie znam, choc moi chrzestni byli praktykujący i chrzestni mojego dziecka tez są, to nie zauwazyłam aby w jakikolwiek sposob poruszali z dzieckiem kwestie wiary, obrzadków czy czegokolwiek zwiazanego z wiarą.
wsród moich znajomych tez nie odnotowano takiego zangazowania chrzestnych,woec raczej nalezy przyjac ze te obowiazki chrzestnych to raczej teoria, zadko spotykana w praktyce (o ile wogole spotykana)

dalej ws H.- skoro on jest niewierzacy to mozna przyjac ze sakramenty są mu obojetne, wiec moze je przyjac lub niecałkowiecie dla funu, kupic, łotewa, uczestniczyc w szopce by sprawic rodzinie przyjemniosc- jaki problem?
to powinien byc problem rodziców ze ich dziecko bedzie miało takiego chrzestnego

to tak jak pewna osoba któa znam-jest niewierząca a poszła do spowiedzi by sprawic przyjemnosc babci. z jej punktu widzenia dokonała nic nie znaczącej dla niej samej czynnosci, a babcia sie ucieszyła. z punktu widzenia tej osoby nie wyłudziłą rozgrzeszenia i nic w tym stylu, bo wg niej cos takiego po prostu nie istnieje (ze bóg przebacza itd...)
Ja Ciebie rozumiem. W całej rozciągłości. U nas to była dyplomacja. W życiu jak w polityce nie ma, że czarne i białe
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 13:51   #3908
Polly_
grozi wypollizowaniem

no więc własnie sami widzicie, ze w sprawie H mozna sobie darowac teksty ze jak to pojdzie do koscioła i bedzie obiecywał, a jak on potem to dziecko w wierze wychowa . pewnie tak samo jak miliony praktykujacych chrzestnych-czyli nijak
Stary 2014-09-15, 13:54   #3909
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Żeby nie być gołosłownym - chrzestni TŻta mieszkają w Australii, moi w Austrii (znaczy zawsze na "A").
Wiedzieliście, jak się ustawić
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Cóż za metafora życia
Mam duszę poety, to przez to
Cytat:
Wiem jak to jest
Od dwóch miesięcy zabieram się za kurze na meblach

Chciałbym już umrzeć!

Stary 2014-09-15, 14:09   #3910
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Wiedzieliście, jak się ustawić
Tia Chrzestni TŻ wpadli do kościoła, dali Poczet Królów Polskich i zniknęli na kolejne lata, swojej już wieki całe nie widziałam

Stary 2014-09-15, 14:24   #3911
gryx82
BAN stały

Cytat:
no więc własnie sami widzicie, ze w sprawie H mozna sobie darowac teksty ze jak to pojdzie do koscioła i bedzie obiecywał, a jak on potem to dziecko w wierze wychowa . pewnie tak samo jak miliony praktykujacych chrzestnych-czyli nijak
No tak, zgoda, ale jest chyba jakaś subtelna różnica między ateistą a katolikiem praktykującym z rzadka?
Cytat:
Tia Chrzestni TŻ wpadli do kościoła, dali Poczet Królów Polskich i zniknęli na kolejne lata, swojej już wieki całe nie widziałam

---

Tak w ogóle to przyszła paczka z kosmetykami po złotówce (Betty! ), akcja "Bądź piękny jesienią" rozpoczęta
Stary 2014-09-15, 14:25   #3912
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
No tak, zgoda, ale jest chyba jakaś subtelna różnica między ateistą a katolikiem praktykującym z rzadka?
Jaka? Że niby katolik wierzy, tylko mu niewygodnie się do przepisów stosować...?
Stary 2014-09-15, 14:27   #3913
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Ale to rodzinne, kościelny slubik szczęśliwych rodziców myślisz czym był?
Ech, to chrzest też robią pewnie na zasadzie "przecież trzeba ochrzcić" i "to tak ładnie będzie w kościele"

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
I chyba jednak będę musiała iść do lekarza,jak staję na prawej stopie,bluzgam z bólu. Buty nieistotne,w kapciach też
Auć! Co się dzieje tej stopie? Oraz: czy choć trochę przeszło?

Cytat:
Pewnie, że mogła, ale ze łzami w oczach i puszką piwa w garści tłumaczyła nam pod pomnikiem św. Wincentego a Paulo, że ślub w kościele ma większe znaczenie niż cywilny, no i już
Widzę to

Cytat:
Na wystawie wszyscy fujali, na aldehyd c11, na tuberozę, na neroli, na osmantusa. Jestę dziwakię. Bo ja nad tuberozą stałam z głupim uśmiechem i półprzymkniętymi błogo oczami, nad jaśminem tyż. Najciekawsza była część z zapachami ubrań, tak to nic nowego się nie dowiedziałam ani nie powąchałam. Za to w Sephorze olśnienie - nowy Narciso jest cudny!
O kurcze, o kurcze! Choćby dla samego jaśminu muszę pojechać na tę wystawę!

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
To co powiecie na to ?
Daj zamek

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
a ja bym się mogła podpisać pod tymi wypowiedziami aileenn

Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
Właśnie do mnie dotarło, że prawie wcale nie maluję paznokci
Ja też raz na ruski rok Głównie dlatego, że nie cierpię zmywania

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 14:27   #3914
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
To za karę, że znowu smsów nie czytasz
czytam ino nie wime co odpowiedzieć, bo dwa weekendy mam "teoretycznie" zajęte i poza tym ząbkuję w tym tyg. i nie wiem jak się będę czuła

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
czytałam, ale mi palce nie sinieją tylko same paznokcie, kiedy jest mi zimno. Na dłoniach wtedy robi mi się "marmurek", ale to chyba nie jest jakos powiązane. Dodam, że u rodziców często mierzyłam sobie ciśnienie i zawsze mam w normie koło 120/75-80

A Acard, to chyba zwykła aspirynka, tylko w małej dawce?
u mnie też zaczęło się od marmurku i fioletowych paznokci
co do acardu to tak, chyba tak, na krążenie w palcowych kapilarach mi zapisali

Cytat:
A o Kościerzynie nic mi nie wspominaj, przesiedziałem 3 dni na uafce, aż mnie w końcu patrol Policji zgarnął!

o przepraszam, zapomnieliśmy o Tobie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
zapowiada się fajnie
noo, ale planista planował pierdnąć, a się z...., znaczy zrobił kupę

festiwal odpadł, bo zgubiłam się w lesie na grzybach
a sztachetenparty nie wypaliło, bo w pensjonacie było wesele

ale za to znowu był gorący węgorz

dobry

co do chrzestnych, to wg mnie hipokryzja idzie jeszcze dalej, zauważyłam, że często wybiera się ich pod kątem portfela, a nie wiary. I jeszcze kiedyś, w podobnej jak barowa dyskusja usłyszałam, że jak jesteś proszony na chrzestnego, to się nie odmawia, dziecku znaczy się nie odmawia , do mnie to było, bom nie praktykująca i wyraźnie powiedziałam, że nie byłabym wywiązującym z obowiązków rodzicem chrzestnym.

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 14:34   #3915
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Auć! Co się dzieje tej stopie? Oraz: czy choć trochę przeszło?
Pięta jej się dzieje znaczy, boli jak staję na tej nodze, czyli mniej więcej cały czas. Buty nie mają znaczenia, najgorzej na płaskim....

Po długich przemyśleniach doszłam do wniosku, ze ją sobie "odbiłam" w bardzo śmieszny sposób: a mianowicie miałam w biurze taką sytuację, ze szłam zanieść kawę do sali konferencyjnej, w drugim ręku miałam telefon przez który rozmawiałam, a przede mnaszedł kolega z druga kawą. I zaczął za wcześnie skręcać, do mojego biurka. A że nie miałam mu jak dać znac, ze ma z tym isć do sali, zaczęłam możliwie glośno tupać, żeby zwrócić jego uwagę. Efekt osiagnęłam, a ze po biurze mam balerinki to i chyba nogę nadwerężyłam...

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
co do chrzestnych, to wg mnie hipokryzja idzie jeszcze dalej, zauważyłam, że często wybiera się ich pod kątem portfela, a nie wiary. I jeszcze kiedyś, w podobnej jak barowa dyskusja usłyszałam, że jak jesteś proszony na chrzestnego, to się nie odmawia, dziecku znaczy się nie odmawia , do mnie to było, bom nie praktykująca i wyraźnie powiedziałam, że nie byłabym wywiązującym z obowiązków rodzicem chrzestnym.

A powiedziałaś jak najbardziej prawidłowo
Stary 2014-09-15, 14:36   #3916
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
w wychowaniu chrześniaka? jaka?

i ja nie mowie o mało praktykujacych chrzestnych, tylko o tym ze własciwie zadni chcrzesni nawet ci mega praktykujacy nie interesuja sie rozwojem wiary u chrzesniaka

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-09-15 o 14:37
Stary 2014-09-15, 14:50   #3917
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
sama prawda

i jeszcze zauważyłam wybieranie chrzestnych po najbliższej rodzinie- jesteś moją siostrą/bratem, więc musisz być chrzestną/ym. Obojętnie, czy ktoś do kościoła chodzi czy nie

Cytat:
u mnie też zaczęło się od marmurku i fioletowych paznokci
co do acardu to tak, chyba tak, na krążenie w palcowych kapilarach mi zapisali
podziałał?

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2014-09-15 o 14:59
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 14:51   #3918
gryx82
BAN stały

Cytat:
Jaka? Że niby katolik wierzy, tylko mu niewygodnie się do przepisów stosować...?
No tak, to chyba oczywiste? Tak serio - to, że nie chodzę co niedziela do kościoła, nie czyni ze mnie ateisty jeszcze, cały czas czuję się częścią wspólnoty chrześcijańskiej (jakkolwiek by to patetycznie nie brzmiało). To, że mam kryzys wiary (i życia przy okazji) tego nie zmienia.
Cytat:
poza tym ząbkuję w tym tyg. i nie wiem jak się będę czuła

Cytat:

o przepraszam, zapomnieliśmy o Tobie

Cytat:
festiwal odpadł, bo zgubiłam się w lesie na grzybach

Cytat:
I jeszcze kiedyś, w podobnej jak barowa dyskusja usłyszałam, że jak jesteś proszony na chrzestnego, to się nie odmawia, dziecku znaczy się nie odmawia
Bo taki "przesąd" cały czas jest żywy, że nie wypada odmawiać, choćby i to 10ty chrześniak twój miał być
Cytat:
...
A że nie miałam mu jak dać znac, ze ma z tym isć do sali, zaczęłam możliwie glośno tupać, żeby zwrócić jego uwagę. Efekt osiagnęłam, a ze po biurze mam balerinki to i chyba nogę nadwerężyłam...
Stary 2014-09-15, 15:21   #3919
Redhaired Witch
Nindżopesz

Moje ewentualne drugie małe chyba będzie nieochrzczone bo nie mamy skąd wytrzasnąć kolejnych chrzestnych. Braci/sióstr nie mamy, jedyna znajoma wierząca para już zwerbowana do N., reszta niewierząca i prawdopodobnie nie wyrażająca chęci albo wyjechana gdzieś w Polskę...
Nie ma lekko, wezmę kogoś z łapanki

Stary 2014-09-15, 15:42   #3920
aileenn
Mother of Cats

Cytat:

Polly, rozumiem, o co Ci chodzi, ale się z tym nie zgadzam. Już nawet nie wnikam w to, czy ktoś wierzy w bóstwa, czy nie. Słowo to słowo. Wiem, że nie będę w stanie wywiązać się z obietnicy, to jej nie składam.
Ot, chociażby niedawno zleceniodawca bardzo chciał mi dać zlecenie i nie docierało do niego, że nie będę w stanie zrobić tego zlecenia, bo nie mam czasu. Według Twojego toku myślenia, mogłabym mu obiecać, że zrobię, bo to dla niego ważne i taką obietnicą sprawię mu przyjemność. A potem mogłabym spokojnie się nie wywiązać ze zobowiązania, no bo przecież mnóstwo zleceniobiorców zawala terminy. Na pewno każdy z nas zna kogoś, kto nie zrobił jakiegoś zlecenia na czas/właściwie

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Tylko taka, że ateista wie, że nie jest katolikiem, a z rzadka praktykujący "katolik" o tym nie wie
Nie ma czegoś takiego jak katolik niepraktykujący albo z rzadka praktykujący (oczywiście nie mam tu na myśli niemożności praktykowania np. z powodu choroby czy przypadków losowych).

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Od dwóch miesięcy zabieram się za kurze na meblach
Nie powiem od kiedy zbieram się do wykurzenia kurzy z wierzchu szafek i karniszy

Cytat:
Po długich przemyśleniach doszłam do wniosku, ze ją sobie "odbiłam" w bardzo śmieszny sposób: a mianowicie miałam w biurze taką sytuację, ze szłam zanieść kawę do sali konferencyjnej, w drugim ręku miałam telefon przez który rozmawiałam, a przede mnaszedł kolega z druga kawą. I zaczął za wcześnie skręcać, do mojego biurka. A że nie miałam mu jak dać znac, ze ma z tym isć do sali, zaczęłam możliwie glośno tupać, żeby zwrócić jego uwagę. Efekt osiagnęłam, a ze po biurze mam balerinki to i chyba nogę nadwerężyłam...
Współczuję, ale sposób faktycznie

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2014-09-15 o 15:33
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-15, 15:44   #3921
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

No ja się sama śmieję jak to komukolwiek opowiadam, a wyglądać musiało przekomicznie
Stary 2014-09-15, 15:44   #3922
gryx82
BAN stały

Cytat:
w wychowaniu chrześniaka? jaka?
Aaaa, no w tej kwestii to lipa po obu stronach barykady
Cytat:
Moje ewentualne drugie małe chyba będzie nieochrzczone bo nie mamy skąd wytrzasnąć kolejnych chrzestnych. Braci/sióstr nie mamy, jedyna znajoma wierząca para już zwerbowana do N., reszta niewierząca i prawdopodobnie nie wyrażająca chęci albo wyjechana gdzieś w Polskę...
Ha! Kolejny dowód na to, że być jedynakiem jest źle
Cytat:
Tylko taka, że ateista wie, że nie jest katolikiem, a z rzadka praktykujący "katolik" o tym nie wie
Nie ma czegoś takiego jak katolik niepraktykujący albo z rzadka praktykujący (oczywiście nie mam tu na myśli niemożności praktykowania np. z powodu choroby czy przypadków losowych).
Aha. Czyli jestem ateistą, a moja wiara i więź z Kościołem katolickim jest urojona?
Stary 2014-09-15, 15:54   #3923
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Aha. Czyli jestem ateistą, a moja wiara i więź z Kościołem katolickim jest urojona?
Gryxiu, ale jaka więź? Skoro sam przyznajesz, ze kościół odwiedzasz z rzadka. Czyli można przyjąć, ze jesteś sympatykiem KK - ale żeby zaraz członkiem...?

Chociaż z ich punktu widzenia, wystarczy, ze człowieka ochrzczą jako dziecko, co myśli i jakie ma przekonania jako dorosły - nieistotne. Grunt, żeby statystyki ładne były
Stary 2014-09-15, 15:54   #3924
Katty_p13
Piers do przodu

Margota mam nadzieję, że to nie jakieś tam ostrogi czy co inszego
Stary 2014-09-15, 15:56   #3925
Polly_
grozi wypollizowaniem

wg mnie jest zdecydowana róznica miedzy ateistą as niepraktykujacym katolikiem. przde wszystkim taka ze ateista nie wierzy w istnienie zadnego boga, a tzw niepraktykujacy katolik wierzy.
katolik ktorzy wierzy a nie praktykuje jest katolikiem który grzeszy lun ewentualnie zbłądził a nie od razu ateistą
Stary 2014-09-15, 15:57   #3926
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość
Margota mam nadzieję, że to nie jakieś tam ostrogi czy co inszego
Ostrogi to chyba Winterka ma ja nie wiem, co za g...., ale boli.
O której w środę trzymać ?

Kciuki masz tak w ogóle moje i Dorotki, się zmartwiła, jak jej powiedziałam...
Stary 2014-09-15, 16:02   #3927
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

mozesz przecierz wziąc tych samych chrzestnych co ma N

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Polly, rozumiem, o co Ci chodzi, ale się z tym nie zgadzam. Już nawet nie wnikam w to, czy ktoś wierzy w bóstwa, czy nie. Słowo to słowo. Wiem, że nie będę w stanie wywiązać się z obietnicy, to jej nie składam.
Ot, chociażby niedawno zleceniodawca bardzo chciał mi dać zlecenie i nie docierało do niego, że nie będę w stanie zrobić tego zlecenia, bo nie mam czasu. Według Twojego toku myślenia, mogłabym mu obiecać, że zrobię, bo to dla niego ważne i taką obietnicą sprawię mu przyjemność. A potem mogłabym spokojnie się nie wywiązać ze zobowiązania, no bo przecież mnóstwo zleceniobiorców zawala terminy. Na pewno każdy z nas zna kogoś, kto nie zrobił jakiegoś zlecenia na czas/właściwie

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

nie do konca jest to analogiczna sytuacja,aczklwiek prawdziwa. znam wielu zleceniobiorców ktorzy ibecuja tygodniowy termin tylko po to by zlecenie zdobyc, choc z góry wiadomo ze to niemozliwe

głównie chodziło mi o wykazanie iz ogolnie przyjete jest iz dzisiejsi chrzestni nie angazuja sie w wychowanie religinje dziecka i w tym aspekcie nie ma róznicy czy H jest wierzacy czy nie

Edytowane przez Polly_
Czas edycji: 2014-09-15 o 16:03
Stary 2014-09-15, 16:02   #3928
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
mozesz przecierz wziąc tych samych chrzestnych co ma N
Nie chcę ich naciągać na podwójne prezenty... Znaczy wiadomo, dawać nie muszą i drogie też być nie muszą ale wiadomo jakie są realia - wypada coś dać.
Zresztą o czym my mówimy, nie zanosi się

Stary 2014-09-15, 16:05   #3929
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:
Gryxiu, ale jaka więź? Skoro sam przyznajesz, ze kościół odwiedzasz z rzadka. Czyli można przyjąć, ze jesteś sympatykiem KK - ale żeby zaraz członkiem...?

Chociaż z ich punktu widzenia, wystarczy, ze człowieka ochrzczą jako dziecko, co myśli i jakie ma przekonania jako dorosły - nieistotne. Grunt, żeby statystyki ładne były

więź moze byc mentalna.
a jak ktos wierzy w boga, modli sie w domu, wiezry w zmartwychwstanie i trójce sw, a do koscioła nie chodzi to tez jest ateistą?
nie przesadzajmy w drugą strone
Stary 2014-09-15, 16:08   #3930
Katty_p13
Piers do przodu

Cytat:
Ostrogi to chyba Winterka ma ja nie wiem, co za g...., ale boli.
O której w środę trzymać ?

Kciuki masz tak w ogóle moje i Dorotki, się zmartwiła, jak jej powiedziałam...
A od 9-tej przez jaką godzinkę

Ja już się nie martwię, jestem na etapie planowania działań jak już mnie dopadnie wizja 3 dni w tygodniu nieco wyjętych z życiorysu

Edytowane przez Katty_p13
Czas edycji: 2014-09-15 o 16:10
Katty_p13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości