|
|
#3901 |
|
BAN stały
|
Dot.: Scent Bar LIII
Zapomniałem Wam napisać, jaką "gwiazdę spadającą" widziałem w piątek
Wyglądało, jakby tuż nad blokiem przeleciała petarda, albo te papierowe lampiony ze świeczką we środku (ino milion razy szybciej), a następnie rozpadła się i zgasła Z mniej przyjemnych rzeczy - odpicowana laska grzebiąca w nosie i przyglądająca się urobkowi, zaobserwowana przez moje własne okno w pokoju
|
|
|
|
#3902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pierwszego zazdroszczę, u nas ciągle coś spada, ale dalleeeeeeeko właśnie (( Znad robieniawszystkiegonaraz |
|
|
|
|
#3903 | ||
|
BAN stały
|
Jak w antycznym dramacie
No ale życie to nie zawsze spadające gwiazdy, częściej babole jednak, nomen omen Ludzie mnie brzydzą Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3904 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ad sinupret hetfielda mam pytanie-czy ktos z was zna chrzestnych którzy faktycznie dbają o rozwój wiary dziecka? bo ja nie znam, choc moi chrzestni byli praktykujący i chrzestni mojego dziecka tez są, to nie zauwazyłam aby w jakikolwiek sposob poruszali z dzieckiem kwestie wiary, obrzadków czy czegokolwiek zwiazanego z wiarą.
wsród moich znajomych tez nie odnotowano takiego zangazowania chrzestnych,woec raczej nalezy przyjac ze te obowiazki chrzestnych to raczej teoria, zadko spotykana w praktyce (o ile wogole spotykana) dalej ws H.- skoro on jest niewierzacy to mozna przyjac ze sakramenty są mu obojetne, wiec moze je przyjac lub niecałkowiecie dla funu, kupic, łotewa, uczestniczyc w szopce by sprawic rodzinie przyjemniosc- jaki problem? to powinien byc problem rodziców ze ich dziecko bedzie miało takiego chrzestnego nie wiem czy mne rozumiecie to tak jak pewna osoba któa znam-jest niewierząca a poszła do spowiedzi by sprawic przyjemnosc babci. z jej punktu widzenia dokonała nic nie znaczącej dla niej samej czynnosci, a babcia sie ucieszyła. z punktu widzenia tej osoby nie wyłudziłą rozgrzeszenia i nic w tym stylu, bo wg niej cos takiego po prostu nie istnieje (ze bóg przebacza itd...)
|
|
#3905 |
|
BAN stały
|
Polly rzuciła we mnie kamieniem, więc się odniesę - nie, nie uczestniczę w wychowaniu swoich chrzestnych dzieci w wierze, w moim wychowaniu w wierze też żaden z chrzestnych nie uczestniczyło, podobnie jak ma miejsce w bliższej i dalszej rodzinie, a także wśród krewnych i znajomych
Ale to w ogóle temat rzeka i jakoś nie mam głowy na filozoficzno-etyczne rozważania ![]() Jestem hipokrytą
|
|
|
|
#3906 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Polly, też nie spotkałam się z zaangażowaniem chrzestnych w sprawy religijne. Przyjeżdżają na komunię i wesele, dają prezenty, a głównie siedzą w Hamryce czy gdzieś. Żeby nie być gołosłownym - chrzestni TŻta mieszkają w Australii, moi w Austrii (znaczy zawsze na "A"). |
|
|
|
|
#3907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem jak to jest. Cytat:
nie ma, że czarne i białe |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3908 |
|
grozi wypollizowaniem
|
no więc własnie sami widzicie, ze w sprawie H mozna sobie darowac teksty ze jak to pojdzie do koscioła i bedzie obiecywał, a jak on potem to dziecko w wierze wychowa
. pewnie tak samo jak miliony praktykujacych chrzestnych-czyli nijak
|
|
#3909 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mam duszę poety, to przez to ![]() Cytat:
![]() Chciałbym już umrzeć! ![]() |
||
|
|
|
#3910 |
|
Nindżopesz
|
Tia
Chrzestni TŻ wpadli do kościoła, dali Poczet Królów Polskich i zniknęli na kolejne lata, swojej już wieki całe nie widziałam
|
|
|
|
#3911 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
--- Tak w ogóle to przyszła paczka z kosmetykami po złotówce (Betty! ), akcja "Bądź piękny jesienią" rozpoczęta
|
||
|
|
|
#3912 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Jaka? Że niby katolik wierzy, tylko mu niewygodnie się do przepisów stosować...?
|
#3913 | ||||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Daj zamek Ja też raz na ruski rok
|
||||
|
|
|
#3914 | ||
|
Zakorzenienie
|
czytam
ino nie wime co odpowiedzieć, bo dwa weekendy mam "teoretycznie" zajęte i poza tym ząbkuję w tym tyg. i nie wiem jak się będę czuła Cytat:
![]() co do acardu to tak, chyba tak, na krążenie w palcowych kapilarach mi zapisali Cytat:
o przepraszam, zapomnieliśmy o Tobie ![]() noo, ale planista planował pierdnąć, a się z...., znaczy zrobił kupę ![]() festiwal odpadł, bo zgubiłam się w lesie na grzybach a sztachetenparty nie wypaliło, bo w pensjonacie było wesele ale za to znowu był gorący węgorz ![]() dobry co do chrzestnych, to wg mnie hipokryzja idzie jeszcze dalej, zauważyłam, że często wybiera się ich pod kątem portfela, a nie wiary. I jeszcze kiedyś, w podobnej jak barowa dyskusja usłyszałam, że jak jesteś proszony na chrzestnego, to się nie odmawia, dziecku znaczy się nie odmawia , do mnie to było, bom nie praktykująca i wyraźnie powiedziałam, że nie byłabym wywiązującym z obowiązków rodzicem chrzestnym.
|
|
|
#3915 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Pięta jej się dzieje
znaczy, boli jak staję na tej nodze, czyli mniej więcej cały czas. Buty nie mają znaczenia, najgorzej na płaskim....Po długich przemyśleniach doszłam do wniosku, ze ją sobie "odbiłam" w bardzo śmieszny sposób: a mianowicie miałam w biurze taką sytuację, ze szłam zanieść kawę do sali konferencyjnej, w drugim ręku miałam telefon przez który rozmawiałam, a przede mnaszedł kolega z druga kawą. I zaczął za wcześnie skręcać, do mojego biurka. A że nie miałam mu jak dać znac, ze ma z tym isć do sali, zaczęłam możliwie glośno tupać, żeby zwrócić jego uwagę. Efekt osiagnęłam, a ze po biurze mam balerinki to i chyba nogę nadwerężyłam... ![]() Cytat:
A powiedziałaś jak najbardziej prawidłowo
|
|
#3916 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
i ja nie mowie o mało praktykujacych chrzestnych, tylko o tym ze własciwie zadni chcrzesni nawet ci mega praktykujacy nie interesuja sie rozwojem wiary u chrzesniaka
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-09-15 o 14:37 |
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze zauważyłam wybieranie chrzestnych po najbliższej rodzinie- jesteś moją siostrą/bratem, więc musisz być chrzestną/ym. Obojętnie, czy ktoś do kościoła chodzi czy nie podziałał?
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-09-15 o 14:59 |
|
|
|
|
#3918 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Tak serio - to, że nie chodzę co niedziela do kościoła, nie czyni ze mnie ateisty jeszcze, cały czas czuję się częścią wspólnoty chrześcijańskiej (jakkolwiek by to patetycznie nie brzmiało). To, że mam kryzys wiary (i życia przy okazji) tego nie zmienia.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3919 |
|
Nindżopesz
|
Moje ewentualne drugie małe chyba będzie nieochrzczone bo nie mamy skąd wytrzasnąć kolejnych chrzestnych. Braci/sióstr nie mamy, jedyna znajoma wierząca para już zwerbowana do N., reszta niewierząca i prawdopodobnie nie wyrażająca chęci albo wyjechana gdzieś w Polskę...
Nie ma lekko, wezmę kogoś z łapanki
|
|
|
|
#3920 | |||
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Ot, chociażby niedawno zleceniodawca bardzo chciał mi dać zlecenie i nie docierało do niego, że nie będę w stanie zrobić tego zlecenia, bo nie mam czasu. Według Twojego toku myślenia, mogłabym mu obiecać, że zrobię, bo to dla niego ważne i taką obietnicą sprawię mu przyjemność. A potem mogłabym spokojnie się nie wywiązać ze zobowiązania, no bo przecież mnóstwo zleceniobiorców zawala terminy. Na pewno każdy z nas zna kogoś, kto nie zrobił jakiegoś zlecenia na czas/właściwie ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() Nie ma czegoś takiego jak katolik niepraktykujący albo z rzadka praktykujący (oczywiście nie mam tu na myśli niemożności praktykowania np. z powodu choroby czy przypadków losowych). ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Nie powiem od kiedy zbieram się do wykurzenia kurzy z wierzchu szafek i karniszy ![]() Cytat:
Edytowane przez aileenn Czas edycji: 2014-09-15 o 15:33 |
|||
|
|
|
#3921 |
|
niecnotliwa dziewica
|
No ja się sama śmieję jak to komukolwiek opowiadam, a wyglądać musiało przekomicznie
|
#3922 | ||
|
BAN stały
|
Aaaa, no w tej kwestii to lipa po obu stronach barykady
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3923 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Chociaż z ich punktu widzenia, wystarczy, ze człowieka ochrzczą jako dziecko, co myśli i jakie ma przekonania jako dorosły - nieistotne. Grunt, żeby statystyki ładne były
|
|
#3924 |
|
Piers do przodu
|
Margota
|
#3925 |
|
grozi wypollizowaniem
|
wg mnie jest zdecydowana róznica miedzy ateistą as niepraktykujacym katolikiem. przde wszystkim taka ze ateista nie wierzy w istnienie zadnego boga, a tzw niepraktykujacy katolik wierzy.
katolik ktorzy wierzy a nie praktykuje jest katolikiem który grzeszy lun ewentualnie zbłądził a nie od razu ateistą
|
|
#3926 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ostrogi to chyba Winterka ma
ja nie wiem, co za g...., ale boli.O której w środę trzymać ?Kciuki masz tak w ogóle moje i Dorotki, się zmartwiła, jak jej powiedziałam...
|
#3927 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
mozesz przecierz wziąc tych samych chrzestnych co ma N ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
głównie chodziło mi o wykazanie iz ogolnie przyjete jest iz dzisiejsi chrzestni nie angazuja sie w wychowanie religinje dziecka i w tym aspekcie nie ma róznicy czy H jest wierzacy czy nie
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2014-09-15 o 16:03 |
||
|
|
|
#3928 |
|
Nindżopesz
|
Nie chcę ich naciągać na podwójne prezenty... Znaczy wiadomo, dawać nie muszą i drogie też być nie muszą ale wiadomo jakie są realia - wypada coś dać.
Zresztą o czym my mówimy, nie zanosi się
|
|
|
|
#3929 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
więź moze byc mentalna. a jak ktos wierzy w boga, modli sie w domu, wiezry w zmartwychwstanie i trójce sw, a do koscioła nie chodzi to tez jest ateistą? nie przesadzajmy w drugą strone
|
|
|
#3930 | |
|
Piers do przodu
|
Cytat:
Ja już się nie martwię, jestem na etapie planowania działań jak już mnie dopadnie wizja 3 dni w tygodniu nieco wyjętych z życiorysu
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2014-09-15 o 16:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

Wyglądało, jakby tuż nad blokiem przeleciała petarda, albo te papierowe lampiony ze świeczką we środku (ino milion razy szybciej), a następnie rozpadła się i zgasła

((
No ale życie to nie zawsze spadające gwiazdy, częściej babole jednak, nomen omen 

Ale to w ogóle temat rzeka i jakoś nie mam głowy na filozoficzno-etyczne rozważania
Wiem jak to jest. 

), akcja "Bądź piękny jesienią" rozpoczęta 

znaczy, boli jak staję na tej nodze, czyli mniej więcej cały czas. Buty nie mają znaczenia, najgorzej na płaskim....
?