|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Super dziewczyny ze u was po wizycie u ginekologa wszystko dobrze
|
|
|
|
#932 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj nasz synek przeszedl sam siebie. Obudził się o 4.20, trochę pomarudzil i nadal śpi
pierwsza tak dobrze przespana noc! Chyba babcia tak bardzo go wyneczyla, bo zabrała go do siebie na pół dnia, a ja poleciała ratować zeby do dentysty.
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;48153636]Dzisiaj nasz synek przeszedl sam siebie. Obudził się o 4.20, trochę pomarudzil i nadal śpi
pierwsza tak dobrze przespana noc! Chyba babcia tak bardzo go wyneczyla, bo zabrała go do siebie na pół dnia, a ja poleciała ratować zeby do dentysty.[/QUOTE]Super oby więcej takich nocy
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
hej
Tym bardzie ze wygladam jak przed ciaza tylko brzuch mam brzydszy Czy to mozliwe ze cycki tyle waza? :coje st:
|
|
|
|
#935 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż chyba lubi Cie stroić Bo z tego co kojarze, w ciąży też kupił ci ubrania. Mój, oprócz bielizny, ubrań sam mi nie kupuje. Cytat:
My tez nie wychodzimy jak pada. Od 2 dni nie daję przed nocnym spaniem MM, bo byłam ciekawa ile prześpi na moim mleku i wczoraj przespała 5 godzin, a dzis 5,5 bez budzenia się. wiec póki co odstawiam MM. chyba że czas spania się bardzo skróci. 9 listopada robimy chrzciny ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
To fajnie że juz masz figurę jak wcześniej. A te 4 kg też zlecą w swoim czasie. Ja tez mam figurę jak przed ciążą i 1 kg na plusie i motywacji zero aby go zrzucic. Wczoraj zjadłam całe opakowanie galaretek (takie w cukrze) ![]() Jecie czekoladę - pytanie do mam karmiących piersią? Bo mój TŻ wykupił w pt wszystkie kinder country w rossmanie (bo u nas w sklepie nie ma ich od dłuższego czasu, wiec jak zobaczył je w rosmanie to wziął wszystkie). I mam w szufladzie 24 kindery i mnie kuszą
|
|||
|
|
|
#936 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj mialam isc do ginekologa, ale okazalo sie, ze jest na urlopie, wiec dopiero za tydzien bede miala szanse zapytac o moj wielki wystajacy brzuch... Generalnie, to dzisiaj humor mam do d..py
|
|
|
|
|
#937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na wiosnę będziesz super laska. A nosisz już ten pas? |
|
|
|
|
#938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a zastanawiałam sie czy nie za dużo cukru mają i jednak sie opanowałam ![]() ja do tej pory nie jadłam, ale koleżanka(położna)powiedz iała ze jedno ciacho mi nie zaszkodzi, i ze dwie delicje zjadłam.. Staram sie po woli wszystkiego próbować A lody jecie? Bo ja już 3 dni pod rząd nie mogłam sie opanować jak byłam na spacerze z małym i musiałam
|
|
|
|
|
#939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jem. I to z bitą śmietaną
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Jem wszystko łącznie z czekolada i mała nie ma bólów brzuszka nie steka nie prezy sie i robi normalne kupki
|
|
|
|
#941 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż teoretycznie ma już ponad miesiac to moze tyle ważyć a orientujecie sie czy przed szczepionka to lekarz normalnie pewnie musi zbadać zważyć itp???? a słodką kapustę jadłyście???Bo ja zjadłam gołąbka i mojemu nie posłużył, całą noc sie prężył i stękał, więc już wiem ze tego nie mogę..Na drugi dzień już nic sie nie działo, zero prężenie i stekania... mysia pycha też bym zjadła, ale mi narobiłas smaka ![]() mówiłam wam już ze moje dziecko stało sie ostatnio aniołkiem???W nocy 2 razy tylko do niego wstaje, śpi juz regularnie, budzi się jak w zegarku za pierwszym razem co 5 godzin a za drugim 3 i zawsze o tej samej porze Po karmieniu nie zawsze mi śpi, tym bardziej jak go nosze w pionie aby sie odbiło to sie budzi, ale kłade go do łóżeczka i sam sobie zasypia, czasem tylko pogłaszczę po główce, lub głowe włoże do łożeczka i juz śpi W dzień juz zaczął wiecej mi spać Już mam wiecj dla siebie czasu, nawet ostatnio wysprzątsałam mieszkanko na raty bo tak co godzinke w dzień sie budzi, ale tylko zje 5-10 min i potem znowu 1-2 godzin spanka ![]() Apropo czapek ja też małemu zakładam obowiazkowo! Ja własnie mam wiazana z takimi uszkami misiowymi słodko w niej wyglada Te co kupiłam przed porodem były od razu na niego za małe musiałam wiec nową zakupic ![]() zaczarowanadlaniego powiem ci ze ta twoja Oliwka bardzo duża sie wydaje nie wiem czy mojego nie przerosła ( a taka kruszynka sie urodziła)
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-09-16 o 09:38 |
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
H4linka,mam pytanie, bo wydaje mi się, że mamy podobny schemat karmienia. Ja daję mojemu najpierw obie piersi, a potem butlę z mm, z której dojada, ile chce. Nie ściągam swojego pokarmu. Powiedz mi, jak ty odbijasz Tymka? Po cycu i po butli oddzielnie, czy raz na koniec?
|
|
|
|
#943 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A czapkę zawsze zakladamy. Mam wiazana z pepco
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
||||
|
|
|
#944 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) sudocremem i jest juz dużo lepiej. Smaruje od piątku i dzisiaj posmaruje juz chyba ostatni raz bo nue chce mu skóry przesyszyc. Ropne wypryski, ktore byly czerwone zmieniły sie minimalne grudeczki. Wcześniej smarowalam buzię oliatum, teraz czekam na krem specjalny emolium. Mam nadzieję że mu podpasuje
|
|
#945 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o tych kilogramach do zrzucenia, ze jestescie na plusie. Ja aktualnie waze 54kg, czyli 4kg mniej niz przed ciaza. Nie wiem czy to przez karmienie piersia, czy jak. Juz po porodzie bylam na minusie. Moze powinnam jakies badania porobic.
Trochę nie mogę dojsc do ladu co jesc przy karmieniu piersia
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
#946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z Tz sie smiejemy ze ma 5 brodek a zeby dotrzec do szyi podczas mycia jest strasznie ciezko lekarz mowil ze mala troche za szybko przybiera ale to dobrze i mam sie tym nie martwic no i moja kluska wazy juz ponad 5 kg czyli podwoila juz swoja wage urodzeniowa tzn. Wagę z którą wyszła ze szpitala Edytowane przez zaczarowanadlaniego Czas edycji: 2014-09-16 o 10:05 |
|
|
|
|
#947 |
|
Rozeznanie
|
Do wiosny, to oszaleje albo bede 10 kg na plusie! Jestem wkurzona, bo nie jem dla dziecka, tylko dla siebie, bo lody nie sa potrzebne dzidzusiowi....
Pasa nie nosilam, bo mialam sie wstrzymac do wizyty u ginekologa, a tu wizyta sie odwleka.. W sumie ginekolog tez czlowiek i ma prawo isc na urlop Dzisiaj z Turcji wraca moja coreczka! Bardzo za nia tesknie, a z drugiej strony to znowu sie zacznie ostra jazda przy dwojce dzieci! Ale wole juz rece pelne roboty, niz ciagle sie zamartwic czy u corci wszytko ok, czy slucha babci, itd. |
|
|
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak spojrze na ta małą mysz co skubir mi cyca...
|
|
#950 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od kilku dni zjem dwa,trzy cukierki w czekoladzie, mały się nie skarży Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez Mam z uszami misia, biała z h&m ale już przymala.
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#953 |
|
Wtajemniczenie
|
Chciałam pokazać wam mojego bejbiczka jak nie spi.. Ale co on miny strzela :-D jakby specjalnie nie chciał pokazać ślicznej buźki ;-) uploadfromtaptalk1410856055545.jpguploadfromtaptalk1410856084381.jpguploadfromtaptalk1410856093608.jpg
Jest też zezik :-D uploadfromtaptalk1410856119391.jpg
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy Wasze makuchy tez wyginaja sie w literke c po polozeniu na wznak? Nosze go na obie strony...
|
|
#957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zaczarowana a czego Ty chcesz od siebie?? Nic nie przytylas, brzuszek ok! Wiem, ze mialas problemy z zylakami, ale teraz sa takie metody ostrzykiwana zyl i szybko mozna sobie poradzic z problemem!!! U mnie to zupelnie inna bajka.. co tu duzo mowic, lata robia swoje... w sumie nie powinnam od siebie wymagac, zeby miec cialo jak u mlodej dziewczyny, ale wkurzaja mnie te dodatkowe kilogramy... Nie lubie swoich piersi, bo zawsze mialam male a teraz sa ogromne, przez co wydaje sie jeszcze grubsza. Jednak to moge sobie wytlumaczyc karmieniem misiaczka i jest luz, ale moj brzuch, to juz zupelnie inna historia. Zadziwia mnie moj apatyt na slodycze, bo nigdy nie bylam lasuchem, wiem, ze chrom niweluje laknienie na slodkie, ale przy karmieniu piersia zadne suplementy tego typu nie wchodza w gre! Znacie jakies naturalne metody zmniejszenie apetytu na cukier??? |
|
|
|
|
#958 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo chciał, żeby akurat wtedy były chrzciny Hani Zaczęłam szukać zaproszeń, ale jakoś nie mam do tego głowy, a czasu coraz mniej. Może możecie coś polecić?? A czekolady nie jem. Ja w ogóle mam tyle obaw co do jedzenia, boję się, żeby Małej nie zaszkodzić. Ale u nas wczoraj dopiero 2 tyg.minęły, może po miesiącu zacznę nowe produkty wprowadzać. Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny karmiące piersią - czy Wam też tak wycieka mleko? Ja nie daję już rady. Używam wkładek, zmieniam je kilka razy dziennie a i tak przeciekają
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#960 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A ty dlaczego? Przeciez super wyglądasz brzuszka ci zazdroszczę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

pierwsza tak dobrze przespana noc! Chyba babcia tak bardzo go wyneczyla, bo zabrała go do siebie na pół dnia, a ja poleciała ratować zeby do dentysty.
Tym bardzie ze wygladam jak przed ciaza
Czy to mozliwe ze cycki tyle waza?
:coje st:

28.06
Jutro mamy wizyte