![]() |
#151 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Cytat:
![]() żal mi go bardzo, ale wiem, że krzywda mu się nie dzieje, więc czekam spokojnie na poprawę... w pierwszym tyg płakałam, wczoraj jak zobaczyłam tą żałość też uroniłam łezkę jak nie widział, ale dziś byłam silna, może też dlatego, że tż już pojechał i muszę stawić czoła temu wszystkiemu sama, więc nie ma czasu na mazgajenie się... wierzę, że z każdym dniem będzie lepiej...
![]() |
#152 | ||
Rozeznanie
|
... ledwo skończę pisać swój post, a już mam do nadrobienia....
![]() ![]() ![]() ![]() chyba im bliżej porodu tym więcej do obgadania tematów ![]() jak będziemy 10 stron dziennie pisać to za 2 tyg nowa część będzie... i żadna nie urodzi w tym wątku ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kolejny argument na to żeby sie wstrzymać..to taki, że za rok (jak wrócę do pracy) to będziemy chcieli kupić meiszkanie...między moją a TŻ pracą i wtedy będę mogła lepiej sobie dopasować do wnętrza... a może właśnie w taki fotel wypoczynkowy zainwestujemy (choć to już dużo droższy temat) wiecie co..dzisiaj w nocy -(podczas przekręcania się z boku na bok) - znany Wam temat ![]() Edytowane przez AnetkaIzabell Czas edycji: 2014-09-16 o 11:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
a dostalyscie jakie probki ;P zeby nie wyjsc pustymi rekami hahah
![]() bo ja ide w piatek ;p i sie juz nastawiam psychicznie co mnie bedzie czekac ![]() Pualina od samego czytania mnie wszysko boli, ale mysle ze na Twoim miejscu bym spanikowala i kazala sie wiesc na ip zeby miec pewnosc ![]() Pokoik cud, miod ![]() Ja sie dzis nie wyspalam, pierw zasnac nie moglam, potem dziec zaczal kopac i sie wiercic ze sie zasnac nie dalo , potem chodzilam sikac co 30 min, i rano stwierdzam ze chyba mnie jakies chorobsko bierze a w czwartek ide na wizyte zobaczyc czy dziec ma sie dobrze... Generalnie czuje sie jakas zmeczona i nic mi sie nie chce , na szczescie nic dzis robic nie musze ![]()
#154 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my wtedy w konkursie też zostaliśmy wyróżnieni i dostaliśmy torbę taką do wózka ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ja kiedyś dla mojego chrześnika kupiłam body a'la koszula ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() jak w jakimś kokonie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#155 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moj dziec tak sie rozpycha na wszystkie strony ze wszystko mnie boli ałć ![]()
![]() |
#156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że tylko o sobie ale humor to mam minus 100.
![]() 3 noc z rzędu źle spałam. Mały lobuzuje, poza tym moje drętwienie kończyn się pogorszyło i to znacznie. Nie wiem jak mam się kłaść ![]() Jakby tego było mało, to rano obudziłam się z opuchniętymi straaasznie rękami, tak, że kciuka w jednej ręce nie mogę zgiąć! Aż mnie bolą te ręce, szczególnie własnie ten kciuk mnie boli i tak grr drażni, nie mówiąc o tym, że wyglądają strasznie. Próbowałam już moczyć je w zimnej wodzie oraz trzymać wyżej, a także poruszać nimi i nic ehh wyglądają jak u jakiegoś shreka... jak takie serdelki ![]() Kolejna sprawa - w nocy strasznie swędziało mnie ciało. Głowa, szyja, piersi, ręce od góry do dołu, brzuch, nogi... Zastanawiam się czy nie odnowić moich prób wątrobowych, bo teraz też mnie swędzi, mniej, ale swędzi co chwilę gdzies i kurde zaczełam się obawiać cholestazy. Także chyba jutro podjadę do szpitala zrobić badania, od razu muszę też mocz oddać. ALT + AST oraz bilirubina całkowita wystarczą?? ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
![]() a zzo u nas nie ma, tzn. inaczej - jest ale wyłącznie "ze wskazań medycznych" Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-16 o 11:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Kiara zdecydowanie zrób badania bo lepiej to sprawdzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zadomowienie
|
Ale mi nabiłyście w głowę... w ogóle nie pomyslałam, że może byc coś nie tak z łożyskiem... Juz sama nie wiem co robić ?????? jechać na IP jeśli dobrze się czuję ?????????? Poradźcie coś plissss
#160 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do położnej z Bonifratrów, to taka młody blondyneczka ? na wiosnę też była, bardzo sympatyczna. Od kąpieli była taka czarna, w średnim wieku, też bardzo miła ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
Lepiej zrób sobie badania, na pewno będzie ok, ale będziesz spokojniejsza ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
też tak jeżdżę
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
chce zrobić własnie. Uważam, że lepiej sprawdzić niż nie sprawdzić, tym bardziej, że to małe koszta są
![]() Tylko nie wiem czy te bad. co podałam wystarczą? Bo widze, że niektórzy jeszcze robią fosfataze alkaiczną, ale u nas tego bad. nie ma. paulina - ja bym pojechała ![]() ![]() Znaet - ja właśnie żadnej wysypki nie mam :confued: Kąpałam się wczoraj w tych samych środkach co zawsze, także nie wiem skąd to. Nic nowego też nie jadłam. Właśnie u nas foswatazy nie robia :/ Chyba, że ma jakiś inny skrót i nie wiem że robia? ---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- A fosfataza alkaiczna to nie jest ALP??? Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-16 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#163 |
Wtajemniczenie
|
Kiara, zrób te badania, będziesz spokojniejsza, a jak cię tak wszystko swędzi, to niedobrze, jeszcze te obrzęki, a może zadzwoń do gina i zapytaj jakie badania lepiej zrobić?
Paulina, ja sama nie wiem, pewnie ja bym nie panikowała i nie pojechała, ale sama musisz zdecydować, a telefon do gin? Nie wiem jak u was, ale ja zawsze mogę do mojej zadzwonić, jak akurat nie moze rozmawiać, to zawsze oddzwania.
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiara no w szpitalu chyba powinni wiedziec jakie badania zrobic w kierunku cholestazy, kurcze u Ciebie ciagle cos sie dzieje, mam nadzieje ze po porodzie maluszek ci to wynagrodzi po 100-kroc ![]()
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mialam juz pisac wczesniej, bąbelek w fotelu przeslodki ![]()
![]() |
#167 |
Zadomowienie
|
Dobra jadę !!!1
Odezwę się później Trzymajcie kciuki !!!!!!!!!! Boję się ![]()
#168 |
Wtajemniczenie
|
Indra właśnie ostatnio ciągle mu dupę trułam przez te moje szpitale itp. i nie chcę teraz dzwonić, bo aż mi głupio... jak mówiłam on nie ma ze mnie pełnego zarobku tylko bierze "po znajomości" 50zł za to, że jestem z rodziny lekarskiej, a wiem, że jest strasznie zarobiony także naprawdę głupio mi znowu dzwonić. Za tydz. wizyta.
Jeśli wynik będzie powyżej normy, to oczywiście zadzwonię wtedy do niego. Te obrzęki to takie niefajne mi się zrobiły :/ najgorzej z tym jednym kciukiem, ogólnie cała prawa ręka jest gorsza, takie uczucie jakbym cały czas na niej siedziała, a ja wstałam 4h temu przecież, z kolei w nocy też nie leżałam cały czas w jednej pozycji. czekoladka - dlatego właśnie też chcę to skontrolowac, ja mam jakieś cholerne "szczęście" do tych wszystkich chorób itp. :/ Mam nadzieję, że chociaż to cholerstwo sie nie przyplątało. Jutro rano podjadę na badanie, wynik będzie po południu, to jak byłby ponad normę skontaktuję się z ginem. byle do listopada.... Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-09-16 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Próbki były. Dość sporo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
Zadomowienie
|
Dzwoniłam do gin ale nie odbiera... jest pwenie na oddziale a ja juz sie nakreciłam. Nie bedę czekać aż oddzwoni
powiedzcie mi tylko jakie dokumenty musze miec ze soba na IP ? (jadę tam pierwszy raz)
#172 |
Rozeznanie
|
jak dla mnie taki scenariusz jest niedopuszczalny..ile czasu powinna trwać akcja porodowa, aby nazwać ją bezpieczną..? któraś wie...36 h to nieporozumienie...
jutro chce mocz na badania oddać (nacczo) i jak mam go przechowywać do godziny 15 aż TŻ z pracy wróci ? (pojemniczek z apteki mam) chodzi mi o temperaturę i czy w ciemnym miejscu ? |
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny piją pokrzywę na obrzęki, możesz? Jak tak to sobie zrób, smakuje jak napar z trawy, ale da się. Zrób te badania, co pisałaś i dziewczyny i wtedy najwyżej zadzwoń. Trzymam kciuki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
Cos mnie dzis korci i tez Wam pokaze a co tam
![]() Kiare porob badania, lepiej miec "spokojny sen". Paulina daj znac jak wrocisz - trzymam kciuki ze wszystko jest ok ![]()
#175 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() będzie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#177 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
karta ciąży dowód osobisty (PESEL) wyniki ostatnich badań krew mocz etc badanie grupy krwi.. nie wiadomo co i jak... więc lepiej mieć niż nie mieć i się po to cofać do domu (a ciężkie te pare kartek nie jest) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zadomowienie
|
Oki, dzięki kochane
Zmykam PS MUSI BYC DOBRZE !!!!!!!!!!!!
#179 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi smakuje bardzo. Tylko lekarze powiedzieli, że teraz nie powinnam pić więcej niż 1 kubek dziennie i tak też robię. Miętę tez piję. Ja lubię zioła. ![]() Zrobie, zrobię. Tylko jutro, bo pewnie to trzeba być na czczo, a jadłam śniadanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki
![]() ![]() jakoś tak od czasu do czasu lubię do Was zajrzeć sprawdzić co u Was ![]() Gratuluję bo to już prawie koniec ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.