![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Oszukuję faceta w kwestii wieku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Koleś przez pół roku nie zorientował się, że go okłamujesz? i to w tak banalnie do sprawdzenia sprawie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Aż chciałoby się zakrzyknąć "półmężczyzna!" w temacie faceta autorki
![]()
![]() |
#34 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o status życiowy jest to duży problem, bynajmniej nie dlatego, że ciężko go ukryć, ale z innego powodu. Lubię luksusowe produkty, dobre wino, wracać do domu taksówką. Tego wszystkiego muszę się przy nim wyrzec i pozwalać kupować sobie piwo z sokiem za 6,50. To jest między innymi ten rozstrzał, który stanowi dla mnie problem w tym związku, to nie mężczyzna, ale studenciak, który ciagnie od rodziców kasę na browarka dla swojej dziewczyny. Ja nie traktuje tego chłopaka z pogardą, lekceważąco, nie olewam go, jestem zaangażowana, bez wąpienia zauroczona/zakochana. Nigdy nie utrzymywałabym w innym wypadku kontaktu przez tak długi czas. Jednak tym, co przeraża jest róznica etapów życia, własnie dlatego nie potrafię patrzec na niego jak na mężczyznę. Nie dlatego, że jest niemądry czy niedojrzały. Cytat:
Edytowane przez Anastazja T Czas edycji: 2014-09-16 o 12:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zielona Driada
|
[QUOTE=Anastazja T;48159084]owszem, poznał, moich znajomych - z aktualnych studiów, czyli niektórzy jeszcze młodsi niż 22 lata, osoby które poznał wiedziały jak wygląda sytuacja
Jeśli chodzi o status życiowy jest to duży problem, bynajmniej nie dlatego, że ciężko go ukryć, ale z innego powodu. Lubię luksusowe produkty, dobre wino, wracać do domu taksówką. Tego wszystkiego muszę się przy nim wyrzec i pozwalać kupować sobie piwo z sokiem za 6,50. To jest między innymi ten rozstrzał, który sprawia problem w związku, ja nie traktuje tego chłopaka z pogardą, lekceważąco, nie olewam go, jestem zaangażowana, bez wąpienia zauroczona/zakochana. Nigdy nie utrzymywałabym w innym wypadku kontaktu przez tak długi czas. Własnie tym, co przeraża jest róznica etapów życia, własnie dlatego nie potrafię patrzec na niego jak na mężczyznę. Nie dlatego, że jest niemądry czy niedojrzały. [QUOTE] To daj mu spokój. Ciekawe jak zareaguje jak się dowie, że: okłamałaś go w kwestii wieku, ukrywasz fakt, że jesteś po rozwodzie, ukrywasz swój status majątkowy, nie traktujesz go jak mężczyzny, a jak niedojrzałego chłopca ![]() ![]() O ile rzeczywiście historia jest autentyczna ![]()
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Przecież napisałam, że nie uważam, że jest niedojrzały.
Po prostu ciągle nie jest mężczyzną, chciałabym zaczekać, aż się nim stanie. Ale wiem, że takiej możliwości nie ma. ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Zależy jakie wino. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() To znajdź sobie pana po 50tce, a 'chłopczykowi' daj spokój, stateczna, poważna matrono ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zielona Driada
|
No właśnie o to chodzi, nie jest niedojrzały, ma 24 lata, z opisu wychodzi, że traktuje Cię poważnie, nawet do rodziców zabrał, a Ty dalej uważasz, że nie jest mężczyzną, bo jest na innym etapie życia. Co jest dla Ciebie wyznacznikiem stania się mężczyzną?
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Tobie się chyba skale poprzesuwały. 22 lata to nie 12, a 24 to nie 14. Mam wrażenie, że piszesz o wczesnych nastolatkach. 22letnie kobiety często pracują i stać je na drogie wino, perfumy i taksówkę.
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Mężczyznę stać na taksówki i wino
![]() A, i na luksusowe produkty ![]() Dżizas, to wychodzi na to, że mało który polski emeryt jest mężczyzną. Człowiek jednak uczy się każdego dnia. Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2014-09-16 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że dla Ciebie to przelotny romans i boisz się go zakończyć, bo Tobie jest dobrze. Pomyśl tylko o nim, jak się poczuje, kiedy wyjdzie na jaw, że ta 22 latka jest o 10 lat starsza, po rozwodzie z wysokim poziomem życia, którego nie chce porzucić. Dla mnie to byłaby trauma dać się tak oszukać.
![]() |
![]() |
#43 |
Zielona Driada
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4815933 9]Mężczyznę stać na taksówki i wino
![]() A, i luksusowe produkty ![]() Dżizas, to wychodzi na to, że mało który polski emeryt jest mężczyzną. Człowiek jednak uczy się każdego dnia.[/QUOTE] No właśnie też czuję, że tu o zera na koncie chodzi ![]()
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
To "dojrzewanie do męskości" to pewnie właśnie robienie pieniędzy, ale głupio tak się wprost przed samą sobą przyznać.
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() ![]() Coś ta Twoja miłość kiepska i interesowna, mówi się kocha to poczeka ![]() ![]() ![]() A tak serio, jaja se robisz?
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Nie o zera na koncie.
O to, że nie chcę mieć utrzymanka. Zresztą mało ważne, widzę, że temat zmierza w kierunku absurdu. Miłego dnia. Edytowane przez Anastazja T Czas edycji: 2014-09-16 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
O rany, nie wierzę w to co czytam. Teraz pytanie, czy ja jestem kobietą? Mam 21lat studiuję i pracuję, zarabiam bardzo dobrze. Mogę pozwoloc sobie na taxi codziennie i dobre wino do kolacji, ale nadal jestem studenciakiem?
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak chcesz, to napisz na priv. Mogę o tym pogadać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Rozeznanie
|
co za głupia wypowiedź. znam wielu studentów, którzy pomimo wieku 20 lat mają całkiem niezły status społeczny, jeżdżą nowymi samochodami, niektórzy z nich mają własne mieszkania. tak- zasługa rodziców, ale jednak mają. Chyba jestem jakaś niepoważna albo nie z tego świata, ale dla mnie to, że ktoś ma więcej kasy nie oznacza, że ma ją ukrywać przed biedniejszym partnerem. To jakaś hipokryzja
![]()
![]() |
#53 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]() Zresztą jak o kimś z kim jesteś, kto przedstawia Cię rodzinie i wydaje się traktować poważnie mówisz "nie chcę mieć utrzymanka" to faktycznie daj sobie spokój z tym związkiem. Szkoda chłopaka.
![]() |
![]() |
#54 |
Konto usunięte
|
Przeczysz sobie w tym momencie. Udając 22-latkę kogo liczyłaś, że spotkasz? No niestety, studenci, nawet Ci z lepiej sytuowanych rodzin, to nie jest super bogata nacja, nie są jeszcze dorobieni, ustawieni, rozwiedzeni... Cóż, wystarczyło przez jakieś 5 minut logicznie pomyśleć i powiązać jedno z drugim. A nie teraz wymyślać, głównie po to, aby wyszło na to, że kłamstwo to taki pikuś i zaraz się okaże, że to wszystko wina faceta. Tak, absurd - przez Ciebie wymyślony i odegrany. Trzeba było szukać sponsora - 22-letnia studentka pewnie by szanse miała.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-09-16 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#56 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Myślę, że sytuacja zaczyna być jednak niezręczna i męcząca dla Ciebie. Jest wiele związków, gdzie istnieje różnica wieku. Osiem lat to niewiele. Dlaczego przyjęło się, że mężczyzna ma być starszy od kobiety?! Jest to już nieaktualny stereotyp. Pracujemy, jesteśmy ambitne, uprawiamy sport i wyglądamy młodziej niż wcześniejsze pokolenia. Czy musimy wiązać się z panami w wieku naszych ojców? Nie!!! Powiedz jednak prawdę, bo brnąc w kłamstwo, będziesz się wypalać. Spokojnie wytłumacz, że nie było to zabawą nim, ani kpiną z niego. Nie wiem na ile jest on dojrzały i na ile jest w stanie to przyjąć, ale nie przedłużaj tego niedomówienia. Powodzenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Gość
|
Cytat:
Nie warto ciągnąć kłamstwa w nieskończoność. Pamiętaj, że kłamstwo ma krótkie nogi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#59 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Natomiast, nie każdy mężczyzna, który pracuje, może oferować luksus swojej wybrance. To już jednak inna kwestia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zielona Driada
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.