Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII ) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-16, 11:00   #3511
litllesweetangel
Lurker ;)

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )

Co do czepiajacych sie bab. Wracalismy jakis czas temu ze zloba, mala troche plakala w autobusie, bo korki strasznie. Jakas stara baba z przodu co chwile sie obracala i w pewnym momencie zaczela machac do malej paluchem!!! cos w stylu ' a ty a ty' i krecic glowa. Tak sie w☠☠☠☠ilam , ze jakbym byla gorzej wychowana niz jestem to krzyknelabym jej z tego konca, zeby sobie tego palucha do wsadzila, a nie wymachiwala do mojego dziecka!

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 11:02   #3512
jakajakaja5
Raczkowanie

Kochane jesteście
lece ogarnąć co w pracy a potem piekę szarlotkę
buziaki
jakajakaja5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 11:13   #3513
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dzień dobry!

Ania już w żłobku, znów troszkę "jęczała" przy przebieraniu się, ale wcześniej sama gnała do samochodu wołając "dzieci" no a przy wejściu na salę się nawet uśmiechnęła do cioć i do dzieci od razu chce mi się żyć gdy wiem, że ona tam nie płacze

super , że już jest o wiele lepiej

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
My dopiero od tygodnia mamy wyjęte szczeblelki ale tylko na noc. Na drzemkę wkładam. :p i powiem Wam ze uwielbiam jak Antonio drepcze do nas w nocy wołając mnie lub tz...

Ja nie pamiętam jak długo już mamy wyciągnięte szczebelki. Zuzka się w nocy budzi, sama wychodzi i włazi do mnie do łóżka. Na szczęśćie zazwyczaj zaraz zasypia
Nie wiem z czego ta pobudka wynika ?
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 11:14   #3514
marsi11
Zakorzenienie

dziewczyny nie mogę, mam zachcianke na kielicha zmrożonej wódy i śledzika (tfu ja wódy nie pije) a tak mi się chce,że aż jęzor mi ucieka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 11:23   #3515
LadyWhisper
Zakorzenienie

marsi, w ciąży z leo też miałaś takie zachcianki prawda?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 11:33   #3516
marsi11
Zakorzenienie

możliwe to tak apropo wpisu Bokeh na jej blogu
Stary 2014-09-16, 11:38   #3517
litllesweetangel
Lurker ;)

Debrah bo zapomnialam sie odniesc, czytalam na tel. Bodziaki na napki sa w smyku. Macalam te kurtke z F&F( szkoda, ze przegapilas to promo -30% na dzieciowe, byla wtedy za 52 zl) i ona mi sie srednio wydawala na nasza polska zime Nie jest dla Ciebie za cienka? Mi sprawiala wrazenie takiej bardziej przejsciowki listopad, marzec.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 11:44   #3518
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
U nas do spania autka i tylko autka, im wieksze tym lepiej

Cieszcie sie, ze bable przychodza do was do lozka!!! Pietraszko dzisiaj o 2w nocy wydreptal od siebie z pokoju i dluuuugaaaaa do salonu, rozsiadl sie jak krol na kanapie i tutututu brrrruuummmmm autkiem jezdzi Myslalam ze zawalu dostane dobrze ze mam taki plytki sen i budze sie od razu jak zaskrzypi lozeczko u Pietraszka w pokoju bo maz to ma takie spanie ze Piotrus mu po glowie skacze a ten nic.

Marsi wez juz pisalam pare dni temu o mojej kuzynce (ra co puszcza 6latkowi bajki w kazdym pokoju inaczej mlody nie funkcjonuje) maja jeszcze jedno dziecko dziewczynke 8miesiecy jak bylismy u nich w wakacje myslalam ze sie poplacze ona tak tlucze ta mala w sensie wiecie, zaklada jej opaske na glowke mala sciaga a ta ryja drze nie sciagaj bo ci w dupe dam! I chlast z calej sily po rasiach, zalozyla jej do chodzenia nowe spodenki nexta i mowi, tylko mi nie ubrudz, jak ubrudzisz zupka to cie zabije. Przyklady moge mnozyc. Starszego nie dopuszczaja do malej dra sie na niego na kazdym kroku leja w tylek przy kazdej okazji z mlody w ogole ich nie slucha i tak, bylismy tam tylko trzy dni ale naogladalam sie za wszelkie mozliwe czasy, masakrajeszcze bylam swiadkiem z siostra jak jej maz sie wyglupial ze starszym ona karmila mala na fotelu i z dzieckiem przy piersi nagle sie zerwala zaczela robic awanture, drzec sie wrzeszczec ze maja byc cicho bo ona karmi i mala miec spokoj, na koniec sie malej oberwalo ze za mocno piers scisnela.:'( koszmar. Co z tego ze dzieci ubrane w najnowsze ciuchy mieszkanie odyebane za przeproszeniem jak milosci tam zero i wieczne hajepytalam sie mojej mamy czy moze ja przesadzam ale potwierdzila, ze moja kuzynka strasznie agresywna sie zrobila ostatnio..... Sorki za wywod.

Debrah wspolczuje, znam to doskonale mimo, ze moja siostra 'tylko' nad morzem ale jednak to cala Polska do przejechania, przyjezdza na 2-3 za tydzien potem do konca pazdziernika zostaje nad morzem i stamtad od razu sie przeprowadza do Poznania.....

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

jestem w szoku, strasznie szkoda mi takich dzieci, naprawdę

-------------

jestem po rozmowie, generalnie dobrze mi poszło, ale pytanie pani: czy nie uważa pani, że ma pani za wysokie kwalifikacje na takie stanowisko?

no kurde uważam, ale co mam zrobić

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 11:56   #3519
litllesweetangel
Lurker ;)

Ewulka a co to za praca? ehh moglas powiedziec, ze jak na bezrobotnego to tez masz za wysokie kwalifikacje...

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-09-16, 12:03   #3520
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Co do czepiajacych sie bab. Wracalismy jakis czas temu ze zloba, mala troche plakala w autobusie, bo korki strasznie. Jakas stara baba z przodu co chwile sie obracala i w pewnym momencie zaczela machac do malej paluchem!!! cos w stylu ' a ty a ty' i krecic glowa. Tak sie w☠☠☠☠ilam , ze jakbym byla gorzej wychowana niz jestem to krzyknelabym jej z tego konca, zeby sobie tego palucha do wsadzila, a nie wymachiwala do mojego dziecka!

Cytat:
jestem po rozmowie, generalnie dobrze mi poszło, ale pytanie pani: czy nie uważa pani, że ma pani za wysokie kwalifikacje na takie stanowisko?

no i jak tu dogodzić pracodawcom ?

Lady- masakraaaa co Ty mówisz,współczuje dzieciaczkom

Dzwoniłam do dziekanatu. Oficjalnie wracam na IV rok studiów...dygu dygu
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 12:03   #3521
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewulka a co to za praca? ehh moglas powiedziec, ze jak na bezrobotnego to tez masz za wysokie kwalifikacje...

w ogloszeniu - pracownik działu administracji, w rzeczywistości sekretarka - czyli parzenie kawy, zamawianie hoteli, odbieranie przesyłek kurierskich
jak to sama pani nazwała: może nie są to zadania wysokich lotów, ale bardzo potrzebne w firmie

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 12:16   #3522
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz bym jej coś powiedziała
Cytat:
w ogloszeniu - pracownik działu administracji, w rzeczywistości sekretarka - czyli parzenie kawy, zamawianie hoteli, odbieranie przesyłek kurierskich
jak to sama pani nazwała: może nie są to zadania wysokich lotów, ale bardzo potrzebne w firmie
Ale lepsze to niż nic. Trzymam kciuki !
Stary 2014-09-16, 12:21   #3523
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah, podczas wakacji przeczytałam właśnie "jak mówić...." (zostałam wyśmiana przez szwagierkę i szwagra, heh) no i mam wrażenie, że czasem ta książka kłóci się z "Wychowaniem....." Kohn'a.... Sama nie wiem, przeczytam, ochłonę, przeczytam drugi raz jedną i drugą. Poleciłabyś coś jeszcze? Może w klubie spis książek RB, które polecacie???
W każdym razie Twoja koleżanka (pamiętam, jak to pisałaś jakiś czas temu) dobrze to określiła, książka Kohn'a kompletnie mi zburzyła światopogląd, a to dopiero 60stron

Ewulka, to czekam na telefon
no i powodzenia, cholerka, a ja taką pracę bym uznała za swego rodzaju awans mam dość pracy w sklepach, losie, jak dobrze, że nam starcza bez problemu jedna wypłata, mi tam na bezrobociu jest bardzo dobrze

Stary 2014-09-16, 12:23   #3524
litllesweetangel
Lurker ;)

Ewulka ale to dobra robota Robisz te 10 milionow kaw, wracasz do domu i masz wywalone na wszystko. Chociaz ja to nie lubie siedziec z tylkiem, lubie manualna robote w biurowej bym sie zanudzila.

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-09-16, 12:25   #3525
Delicjanka
Zakorzenienie

Ja też bym chciala juz isc do robotki bo mi sie nudzi w domu, poza tym brakuje mi ludzi.

Lenova, super, gratulacje

Zle mi zle! poszlam se zrobić herbatkę z cytrynką i co? d.pa. Gazu brakło. Czekam na tescia niech ogarnia

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 12:28   #3526
marsi11
Zakorzenienie

Ewulka też mi się wydaje że to fajna praca to nie tylko parzenie kawy ale i korespondencja, umawianie i pilnowanie kalendarza, spokojnie- na początek dobrze,że tyle
my dzis z mężem przeglądaliśmy CV bo do nas szukamy i niestety ale mlodzi wykdształceni ludzie mimo skończonej politechniki mają wspiane w doświadczenie uprawnienia na wózek widlowy, praktyka w OBI , a pomiędzy pracami informatycznymi przygody z cateringiem
także niestety..... realia!
Stary 2014-09-16, 12:29   #3527
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
zaraz bym jej coś powiedziała

Ale lepsze to niż nic. Trzymam kciuki !
Cytat:
Debrah, podczas wakacji przeczytałam właśnie "jak mówić...." (zostałam wyśmiana przez szwagierkę i szwagra, heh) no i mam wrażenie, że czasem ta książka kłóci się z "Wychowaniem....." Kohn'a.... Sama nie wiem, przeczytam, ochłonę, przeczytam drugi raz jedną i drugą. Poleciłabyś coś jeszcze? Może w klubie spis książek RB, które polecacie???
W każdym razie Twoja koleżanka (pamiętam, jak to pisałaś jakiś czas temu) dobrze to określiła, książka Kohn'a kompletnie mi zburzyła światopogląd, a to dopiero 60stron

no i powodzenia, cholerka, a ja taką pracę bym uznała za swego rodzaju awans mam dość pracy w sklepach, losie, jak dobrze, że nam starcza bez problemu jedna wypłata, mi tam na bezrobociu jest bardzo dobrze
Cytat:
Ewulka ale to dobra robota Robisz te 10 milionow kaw, wracasz do domu i masz wywalone na wszystko. Chociaz ja to nie lubie siedziec z tylkiem, lubie manualna robote w biurowej bym sie zanudzila.

nie no oczywiście, dobra praca, i ponoć wcale nie tak słabo płatna więc będę czekać na telefon od nich.

Bardzij chodzi mi o to, że jednak studiowałam 6lat i kurde, szkoda mi tego tak zwyczajnie. Czuję się jakaś niespełniona ale plusy tej pracy na pewno istanieją - zawsze praca od 8-16, weekendy wolne, tak jak mówie, płaca jeszcze nie określona, ale na moje oczwkiwania finansowe powiedziały, że są możliwe do spełnienia, więc może może

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

dziś piękna pogoda, wsiadam na rower i jadę po Anię

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2014-09-16, 12:48   #3528
litllesweetangel
Lurker ;)

Ewulka masz jakiekolwiek doswiadczenie zawodowe?

Ja nie poszlam na studia, chcialam robic praktyke(+ nie bylam pewna co chcialabym studiowac), prawie 2,5 roku harowy w korpo i gowienko z tego mam. Oby Ci sie udalo, ja juz zjechalam duuzo ponizej moich mozliwosci wysylajac cv na niektore oferty Ale co zrobic zyc za cos trzeba

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
Stary 2014-09-16, 13:10   #3529
nafiyqa
Zakorzenienie

Widze, ze coraz wiecej z Was szuka pracy.
Ehh niestety, nasze dzieciaczki osiagnely taki wiek, ze dluzej tego odwlekac nie mozna (przynajmniej u mnie tak to wyglada).

I szczerze mowiac ja tez niesmialo zaczynam czegos szukac.
Tyle ze tak zdziczalam przez zamkniecie w domu, ze nawet rozmowa kwalifikacyjna kojarzy mi sie z wielkim stresem :/
Skapcialam, nie ma co.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 13:14   #3530
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Tyle ze tak zdziczalam przez zamkniecie w domu, ze nawet rozmowa kwalifikacyjna kojarzy mi sie z wielkim stresem :/
Skapcialam, nie ma co.
Mam to samo, malo tego, ja na rozmowach kwalifikacyjnych bylam max 5 razy w zyciu;] Także tego, no i nie mam z kim Ameli zostawić, na dodatek ta praca mgr do napisania esz...

Musze jakiś dobry czajnik kupić, nie elektryczny, zwykły. Tyle tego, że hoho..

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 13:19   #3531
nancykenator
Zakorzenienie

witajcie,
Kuba śpi, ja zdążyłam ugotować obiad i obrać warzywa do drugiego dania. Ale teraz muszę chwilę odsapnąć, bo padam na ryjek.
Z nosa mi dalej cieknie, kaszlę, głowa boli i gardło. Myślałam,że chociaż na spacerze z Kubą trochę odsapnę ale nieeeee, bo Kuba chciał sobie biegać a nie jechać w wózku.

Pisałyście o oglądaniu bajek. Mam sąsiadkę ( w moim rodzinnym mieście), która pozwala oglądać swojej prawie 4-letniej córeczce bajki prawie przez całą noc. Tak, czujecie, Mała w dzień śpi a w nocy ogląda :/ do tego Mała prawie w ogóle nie mówi, chodzi w pieluchach i ogólnie mało samodzielna jest.

Lady Ty jesteś na grupie RB na fb? Jeśli tak, to z tego co pamiętam w plikach tej grupy są podane fajne książki. Ja się czaję na Dziecko z bliska, Rodzicielstwo przez zabawę, W głębi kontinnum i Tańcowała żyrafa z szakalem ale póki co brak środków mnie nieco ogranicza

Little chyba bym babę kopnęła w za takie gadanie :/

ewulkaa trzymam kciuki
i cieszę się, że Ania przyzwyczaiła się do żłobka

coś jeszcze chciałam ale zapomniałam

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Mam to samo, malo tego, ja na rozmowach kwalifikacyjnych bylam max 5 razy w zyciu;] Także tego, no i nie mam z kim Ameli zostawić, na dodatek ta praca mgr do napisania esz...

Musze jakiś dobry czajnik kupić, nie elektryczny, zwykły. Tyle tego, że hoho..
ja byłam na jednej rozmowie kwalifikacyjnej w życiu także tegooooo teraz to bym się chyba w gacie posrała jakbym miała iść na taką rozmowę, jak już nawet nie pamiętam o czym pracę mgr pisałam :/
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 13:19   #3532
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Ewulka też mi się wydaje że to fajna praca to nie tylko parzenie kawy ale i korespondencja, umawianie i pilnowanie kalendarza, spokojnie- na początek dobrze,że tyle

my dzis z mężem przeglądaliśmy CV bo do nas szukamy i niestety ale mlodzi wykdształceni ludzie mimo skończonej politechniki mają wspiane w doświadczenie uprawnienia na wózek widlowy, praktyka w OBI , a pomiędzy pracami informatycznymi przygody z cateringiem

Ale z drugiej strony, to jest bardzo fajne, ze chca pracowac a nie postawa roszczeniowa i domagaja sie fotelu prezesa i kokosow bez niczego
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 13:51   #3533
LadyWhisper
Zakorzenienie

mamy pierwsze siusiu w nocnik wysadziłam zaraz po drzemce, siedział (wcześniej parę dni było zabawy z nocnikiem, bawieniem się, sadzaniem tak o) zrobił swoje wstał i poszedł do kotka nie wiem, czy świadome to było z jego strony w 100%, ale siusiu upolowaneteraz na kupkę czekamy myślicie, że w pierwsze dni wysadzać go tak średnio co 2godz będzie okej?

Muszę się zabrać za książkę "odpieluchowanie bez przemocy"

Stary 2014-09-16, 14:02   #3534
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Pochwales sie na usg wszystko ok maluszek zdrowy a wiercił sie strasznie , zryzyko chorób genetycznych wyszło bardzo niskie i pomavhał mi raczka z gorszych wiadomosci ok 20 tygodnia mozna myslec o odstawieniu Jula zeby skurczy nie wywołac narazie układam sobie scenariusz w głowie zeby tylko nocne karmienie zostawic ale to niemożliwe Julo woła co chwile cycusia jeszcze i nie ma bata musi dostać
Dzis bylismy u Pediatry Julo ma 85 cm i tylko 9,10 kg wiec szczuplak okropny myslałam ze juz 10 kg bedzie miał bo ładnie ostatnio je ale nic z tego musimy wrócic do tuczenia gąski
i wyciagnełam karte szczepień i co od kiedy zaczeły sie nasze problemy wszystkie szczepienia były w prawa noge a JUlo ma ja jakby bezwladna znaczy ciezko to opisac ale ruchomość jej i siła jest ok 15 % lewej i jak chodzi to lewa stawia normalnie ze zgieciem kolana a prawa jak kłode na przód przesuwa , po tej informacji przeżywam takie emocje ze az głowa mi peka i wracam do drazenia tematu odtrucia jak bedziemy w Wawie wybieram sie do neurolog anty szczepieniowego i poszukam jakiegos hmeopaty
Przepraszam ze sie nie odnosze ale z emocji nie moge wytrzymac a tz nie ma i nie mam z kim pogadac
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 14:11   #3535
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Ania odebrana, 11,2km zrobione, w tym połowa z 12kg obciążeniem 400kcal spalonych, można iść spokojnie wypić kawę u was też dziś tak ciepło? my się przebrałyśmy na krótki rękaw i krótkie gatki i jesteśmy na ogrodzie. Lubię taką jesień

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2014-09-16 o 14:37
Stary 2014-09-16, 15:14   #3536
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hje na wsi to wiem, bo przecież całe życie na wsi mieszkałam
a jakie wzorce wychowania tu .. klapsy dla dziecka w wieku naszych, bo MUSI dostać, bo się nie nauczy, dostał ostatnio za to że posadziła go na nocnik, nic nie zrobił a zaraz zrobił w pampa - no to w dupę.
Inna znowu przyszła z 14 miesięczniakiem i zabroniła mu raczkować. No bo jak już chodzi to absolutnie nie wolno mu raczkować.
Inna myje dzieci co 3 dni

Dawid wyciągnał sobie z zamrażarki szczypiorek i chodzi z tym po mieszkaniu i "mmmmmm"
o losie
Cytat:
U nas do spania autka i tylko autka, im wieksze tym lepiej

Cieszcie sie, ze bable przychodza do was do lozka!!! Pietraszko dzisiaj o 2w nocy wydreptal od siebie z pokoju i dluuuugaaaaa do salonu, rozsiadl sie jak krol na kanapie i tutututu brrrruuummmmm autkiem jezdzi Myslalam ze zawalu dostane dobrze ze mam taki plytki sen i budze sie od razu jak zaskrzypi lozeczko u Pietraszka w pokoju bo maz to ma takie spanie ze Piotrus mu po glowie skacze a ten nic.

Marsi wez juz pisalam pare dni temu o mojej kuzynce (ra co puszcza 6latkowi bajki w kazdym pokoju inaczej mlody nie funkcjonuje) maja jeszcze jedno dziecko dziewczynke 8miesiecy jak bylismy u nich w wakacje myslalam ze sie poplacze ona tak tlucze ta mala w sensie wiecie, zaklada jej opaske na glowke mala sciaga a ta ryja drze nie sciagaj bo ci w dupe dam! I chlast z calej sily po rasiach, zalozyla jej do chodzenia nowe spodenki nexta i mowi, tylko mi nie ubrudz, jak ubrudzisz zupka to cie zabije. Przyklady moge mnozyc. Starszego nie dopuszczaja do malej dra sie na niego na kazdym kroku leja w tylek przy kazdej okazji z mlody w ogole ich nie slucha i tak, bylismy tam tylko trzy dni ale naogladalam sie za wszelkie mozliwe czasy, masakrajeszcze bylam swiadkiem z siostra jak jej maz sie wyglupial ze starszym ona karmila mala na fotelu i z dzieckiem przy piersi nagle sie zerwala zaczela robic awanture, drzec sie wrzeszczec ze maja byc cicho bo ona karmi i mala miec spokoj, na koniec sie malej oberwalo ze za mocno piers scisnela.:'( koszmar. Co z tego ze dzieci ubrane w najnowsze ciuchy mieszkanie odyebane za przeproszeniem jak milosci tam zero i wieczne hajepytalam sie mojej mamy czy moze ja przesadzam ale potwierdzila, ze moja kuzynka strasznie agresywna sie zrobila ostatnio..... Sorki za wywod.

Debrah wspolczuje, znam to doskonale mimo, ze moja siostra 'tylko' nad morzem ale jednak to cala Polska do przejechania, przyjezdza na 2-3 za tydzien potem do konca pazdziernika zostaje nad morzem i stamtad od razu sie przeprowadza do Poznania.....

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
o matko biedne dzieci
Cytat:

to ja miałam ostatnio podobną sytuacje w rossmannie. wzięłam Hanię bez wózka, stoimy przy kasie a tam sa takie słoiki i inne ze zdrową żywnością. no i oczywiście zainteresowała się tym najbardziej;p babka stoi i się patrzy i Jej palcem przygraza nu nu nu nie wolno bo stłuczesz. ja mówię, że mam pod kontrolą i nic nie słucze. a ona pod nosem odburknęła bezstresowe wychowanie
Cytat:
jestem w szoku, strasznie szkoda mi takich dzieci, naprawdę

-------------

kciuki oby się udało!
Cytat:
mi też
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Widze, ze coraz wiecej z Was szuka pracy.
Ehh niestety, nasze dzieciaczki osiagnely taki wiek, ze dluzej tego odwlekac nie mozna (przynajmniej u mnie tak to wyglada).

Skapcialam, nie ma co.
ja na tej ostatniej rozmowie byłam tak pos.rana. trzęsłam się normalnie ze strachu i tyle ludzi było

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
witajcie,
Kuba śpi, ja zdążyłam ugotować obiad i obrać warzywa do drugiego dania. Ale teraz muszę chwilę odsapnąć, bo padam na ryjek.
Z nosa mi dalej cieknie, kaszlę, głowa boli i gardło. Myślałam,że chociaż na spacerze z Kubą trochę odsapnę ale nieeeee, bo Kuba chciał sobie biegać a nie jechać w wózku.

Pisałyście o oglądaniu bajek. Mam sąsiadkę ( w moim rodzinnym mieście), która pozwala oglądać swojej prawie 4-letniej córeczce bajki prawie przez całą noc. Tak, czujecie, Mała w dzień śpi a w nocy ogląda :/ do tego Mała prawie w ogóle nie mówi, chodzi w pieluchach i ogólnie mało samodzielna jest.
:/
zdrówka
Cytat:
mamy pierwsze siusiu w nocnik

Muszę się zabrać za książkę "odpieluchowanie bez przemocy"
brawo
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Pochwales sie na usg wszystko ok maluszek zdrowy a wiercił sie strasznie , zryzyko chorób genetycznych wyszło bardzo niskie i pomavhał mi raczka z gorszych wiadomosci ok 20 tygodnia mozna myslec o odstawieniu Jula zeby skurczy nie wywołac narazie układam sobie scenariusz w głowie zeby tylko nocne karmienie zostawic ale to niemożliwe Julo woła co chwile cycusia jeszcze i nie ma bata musi dostać
Dzis bylismy u Pediatry Julo ma 85 cm i tylko 9,10 kg wiec szczuplak okropny myslałam ze juz 10 kg bedzie miał bo ładnie ostatnio je ale nic z tego musimy wrócic do tuczenia gąski
i wyciagnełam karte szczepień i co od kiedy zaczeły sie nasze problemy wszystkie szczepienia były w prawa noge a JUlo ma ja jakby bezwladna znaczy ciezko to opisac ale ruchomość jej i siła jest ok 15 % lewej i jak chodzi to lewa stawia normalnie ze zgieciem kolana a prawa jak kłode na przód przesuwa , po tej informacji przeżywam takie emocje ze az głowa mi peka i wracam do drazenia tematu odtrucia jak bedziemy w Wawie wybieram sie do neurolog anty szczepieniowego i poszukam jakiegos hmeopaty
Przepraszam ze sie nie odnosze ale z emocji nie moge wytrzymac a tz nie ma i nie mam z kim pogadac
cieszę się, że z Maluszkiem wszystko dobrze

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:35   #3537
s i l v e r
Zakorzenienie

A ja zmykam zaraz do pracy. Mam nadzieję , że dam radę
PAaaaaa
Stary 2014-09-16, 17:48   #3538
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Nocka wspolczuje pamietam jak ja na noce pracowalam po 12 h teraz bym rady nie dala
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 18:04   #3539
s i l v e r
Zakorzenienie

No niby nocka męcząca. Ale za to dzis caly dzien byłam z Darią i jutro będę. W poniedziałek miałam wolne. Tz ma wolne w czwartek i tak sie fajnie sklada ze na cały tydzień tylko w jednym dniu moi rodzice musza byc z Darią. Nie żałuję że sie zdecydowałam na te nocki.
Stary 2014-09-16, 18:36   #3540
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Niestety.- takie mamy czasy ze każdy chwyta się czego może. A ja. jaka bym robotę teraz znalazła? Licencjat z turystyki i ponad 9 lat w b...r. ..lu:p i gdzie bym coś znalazła? Może w sklepie. ?w państwowce bardzo ciężko au prywaciarza strach.

A mam propozycję pracy tak od kwietnia 2015.i wciąż o tym myślę. ..

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości