|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Lurker ;)
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe2013 ( XVIII )
Co do czepiajacych sie bab. Wracalismy jakis czas temu ze zloba, mala troche plakala w autobusie, bo korki strasznie. Jakas stara baba z przodu co chwile sie obracala i w pewnym momencie zaczela machac do malej paluchem!!! cos w stylu ' a ty a ty' i krecic glowa. Tak sie w☠☠☠☠ilam
![]() ![]()
#3512 |
Raczkowanie
|
Kochane jesteście
![]() lece ogarnąć co w pracy a potem piekę szarlotkę ![]() buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja nie pamiętam jak długo już mamy wyciągnięte szczebelki. Zuzka się w nocy budzi, sama wychodzi i włazi do mnie do łóżka. Na szczęśćie zazwyczaj zaraz zasypia ![]() Nie wiem z czego ta pobudka wynika ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie mogę, mam zachcianke na kielicha zmrożonej wódy i śledzika (tfu ja wódy nie pije) a tak mi się chce,że aż jęzor mi ucieka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 |
Zakorzenienie
|
marsi, w ciąży z leo też miałaś takie zachcianki prawda?
![]()
#3516 |
Zakorzenienie
|
możliwe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Lurker ;)
|
Debrah bo zapomnialam sie odniesc, czytalam na tel. Bodziaki na napki sa w smyku. Macalam te kurtke z F&F( szkoda, ze przegapilas to promo -30% na dzieciowe, byla wtedy za 52 zl) i ona mi sie srednio wydawala na nasza polska zime
![]()
![]() |
#3518 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jestem w szoku, strasznie szkoda mi takich dzieci, naprawdę ![]() ![]() ![]() ------------- jestem po rozmowie, generalnie dobrze mi poszło, ale pytanie pani: czy nie uważa pani, że ma pani za wysokie kwalifikacje na takie stanowisko? no kurde uważam, ale co mam zrobić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Lurker ;)
|
Ewulka a co to za praca? ehh moglas powiedziec, ze jak na bezrobotnego to tez masz za wysokie kwalifikacje...
#3520 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lady- masakraaaa co Ty mówisz,współczuje dzieciaczkom ![]() Dzwoniłam do dziekanatu. Oficjalnie wracam na IV rok studiów...dygu dygu |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogloszeniu - pracownik działu administracji, w rzeczywistości sekretarka - czyli parzenie kawy, zamawianie hoteli, odbieranie przesyłek kurierskich ![]() jak to sama pani nazwała: może nie są to zadania wysokich lotów, ale bardzo potrzebne w firmie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale lepsze to niż nic. Trzymam kciuki !
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
Debrah, podczas wakacji przeczytałam właśnie "jak mówić...." (zostałam wyśmiana przez szwagierkę i szwagra, heh) no i mam wrażenie, że czasem ta książka kłóci się z "Wychowaniem....." Kohn'a.... Sama nie wiem, przeczytam, ochłonę, przeczytam drugi raz jedną i drugą. Poleciłabyś coś jeszcze? Może w klubie spis książek RB, które polecacie???
W każdym razie Twoja koleżanka (pamiętam, jak to pisałaś jakiś czas temu) dobrze to określiła, książka Kohn'a kompletnie mi zburzyła światopogląd, a to dopiero 60stron ![]() Ewulka, to czekam na telefon ![]() no i powodzenia, cholerka, a ja taką pracę bym uznała za swego rodzaju awans ![]() ![]()
#3524 |
Lurker ;)
|
Ewulka ale to dobra robota
![]() ![]()
#3525 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym chciala juz isc do robotki bo mi sie nudzi w domu, poza tym brakuje mi ludzi.
Lenova, super, gratulacje ![]() Zle mi zle! poszlam se zrobić herbatkę z cytrynką i co? d.pa. Gazu brakło. Czekam na tescia niech ogarnia
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3526 |
Zakorzenienie
|
Ewulka też mi się wydaje że to fajna praca to nie tylko parzenie kawy ale i korespondencja, umawianie i pilnowanie kalendarza, spokojnie- na początek dobrze,że tyle
my dzis z mężem przeglądaliśmy CV bo do nas szukamy i niestety ale mlodzi wykdształceni ludzie mimo skończonej politechniki mają wspiane w doświadczenie uprawnienia na wózek widlowy, praktyka w OBI , a pomiędzy pracami informatycznymi przygody z cateringiem także niestety..... realia! |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie no oczywiście, dobra praca, i ponoć wcale nie tak słabo płatna ![]() Bardzij chodzi mi o to, że jednak studiowałam 6lat i kurde, szkoda mi tego tak zwyczajnie. Czuję się jakaś niespełniona ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- dziś piękna pogoda, wsiadam na rower i jadę po Anię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Lurker ;)
|
Ewulka masz jakiekolwiek doswiadczenie zawodowe?
Ja nie poszlam na studia, chcialam robic praktyke(+ nie bylam pewna co chcialabym studiowac), prawie 2,5 roku harowy w korpo i gowienko z tego mam. Oby Ci sie udalo, ja juz zjechalam duuzo ponizej moich mozliwosci wysylajac cv na niektore oferty ![]() ![]()
#3529 |
Zakorzenienie
|
Widze, ze coraz wiecej z Was szuka pracy.
Ehh niestety, nasze dzieciaczki osiagnely taki wiek, ze dluzej tego odwlekac nie mozna (przynajmniej u mnie tak to wyglada). I szczerze mowiac ja tez niesmialo zaczynam czegos szukac. Tyle ze tak zdziczalam przez zamkniecie w domu, ze nawet rozmowa kwalifikacyjna kojarzy mi sie z wielkim stresem :/ Skapcialam, nie ma co. |
![]() ![]() |
![]() |
#3530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Musze jakiś dobry czajnik kupić, nie elektryczny, zwykły. Tyle tego, że hoho..
![]() ![]() |
![]() |
#3531 | |
Zakorzenienie
|
witajcie,
Kuba śpi, ja zdążyłam ugotować obiad i obrać warzywa do drugiego dania. Ale teraz muszę chwilę odsapnąć, bo padam na ryjek. Z nosa mi dalej cieknie, kaszlę, głowa boli i gardło. Myślałam,że chociaż na spacerze z Kubą trochę odsapnę ale nieeeee, bo Kuba chciał sobie biegać a nie jechać w wózku. Pisałyście o oglądaniu bajek. Mam sąsiadkę ( w moim rodzinnym mieście), która pozwala oglądać swojej prawie 4-letniej córeczce bajki prawie przez całą noc. Tak, czujecie, Mała w dzień śpi a w nocy ogląda :/ do tego Mała prawie w ogóle nie mówi, chodzi w pieluchach i ogólnie mało samodzielna jest. Lady Ty jesteś na grupie RB na fb? Jeśli tak, to z tego co pamiętam w plikach tej grupy są podane fajne książki. Ja się czaję na Dziecko z bliska, Rodzicielstwo przez zabawę, W głębi kontinnum i Tańcowała żyrafa z szakalem ale póki co brak środków mnie nieco ogranicza ![]() Little chyba bym babę kopnęła w ![]() ewulkaa trzymam kciuki ![]() i cieszę się, że Ania przyzwyczaiła się do żłobka ![]() coś jeszcze chciałam ale zapomniałam ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony, to jest bardzo fajne, ze chca pracowac a nie postawa roszczeniowa i domagaja sie fotelu prezesa i kokosow bez niczego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
mamy pierwsze siusiu w nocnik
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Muszę się zabrać za książkę "odpieluchowanie bez przemocy"
#3534 |
Zakorzenienie
|
Pochwales sie na usg wszystko ok maluszek zdrowy a wiercił sie strasznie , zryzyko chorób genetycznych wyszło bardzo niskie i pomavhał mi raczka z gorszych wiadomosci ok 20 tygodnia mozna myslec o odstawieniu Jula zeby skurczy nie wywołac narazie układam sobie scenariusz w głowie zeby tylko nocne karmienie zostawic ale to niemożliwe Julo woła co chwile cycusia jeszcze i nie ma bata musi dostać
Dzis bylismy u Pediatry Julo ma 85 cm i tylko 9,10 kg wiec szczuplak okropny myslałam ze juz 10 kg bedzie miał bo ładnie ostatnio je ale nic z tego musimy wrócic do tuczenia gąski i wyciagnełam karte szczepień i co od kiedy zaczeły sie nasze problemy wszystkie szczepienia były w prawa noge a JUlo ma ja jakby bezwladna znaczy ciezko to opisac ale ruchomość jej i siła jest ok 15 % lewej i jak chodzi to lewa stawia normalnie ze zgieciem kolana a prawa jak kłode na przód przesuwa , po tej informacji przeżywam takie emocje ze az głowa mi peka i wracam do drazenia tematu odtrucia jak bedziemy w Wawie wybieram sie do neurolog anty szczepieniowego i poszukam jakiegos hmeopaty Przepraszam ze sie nie odnosze ale z emocji nie moge wytrzymac a tz nie ma i nie mam z kim pogadac
#3535 |
Wtajemniczenie
|
Ania odebrana, 11,2km zrobione, w tym połowa z 12kg obciążeniem
![]() ![]() ![]() Edytowane przez ewulkaaa Czas edycji: 2014-09-16 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to ja miałam ostatnio podobną sytuacje w rossmannie. wzięłam Hanię bez wózka, stoimy przy kasie a tam sa takie słoiki i inne ze zdrową żywnością. no i oczywiście zainteresowała się tym najbardziej;p babka stoi i się patrzy i Jej palcem przygraza nu nu nu nie wolno bo stłuczesz. ja mówię, że mam pod kontrolą i nic nie słucze. a ona pod nosem odburknęła bezstresowe wychowanie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3537 |
Zakorzenienie
|
A ja zmykam zaraz do pracy. Mam nadzieję , że dam radę
![]() PAaaaaa
#3538 |
Zakorzenienie
|
Nocka wspolczuje pamietam jak ja na noce pracowalam po 12 h teraz bym rady nie dala
#3539 |
Zakorzenienie
|
No niby nocka męcząca. Ale za to dzis caly dzien byłam z Darią i jutro będę. W poniedziałek miałam wolne. Tz ma wolne w czwartek i tak sie fajnie sklada ze na cały tydzień tylko w jednym dniu moi rodzice musza byc z Darią. Nie żałuję że sie zdecydowałam na te nocki.
#3540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mam propozycję pracy tak od kwietnia 2015.i wciąż o tym myślę. ..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:29.