Mamusie Marcowe 2015 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-16, 14:51   #4591
judkaaa
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Marcowe 2015

ewka5891, lejdi_aga13
Nie chciałabym, żeby do czegoś takiego doszło.. No to muszę koniecznie zacząć brać ten magnez, jutro dopytam gina w jakiej dawce i czy na pewno mogę.

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
elo Ja mam dzis 13+1---Jutro zaczynam 2 trymest

Ja dzis sprzatam od rana , ale duzo odpoczywam mam dzis bole jak na okres ciagle.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Moj synek przyjechał ze mna do UK rok temu(Tz mieszkal w UK 8lat,mowi bardzo dobrze z akcetem angielskim). JA mam jakis chyba talent-nigdy sie nie uczylam angielskiego-na leckji sluchałam ale z ksiazka nigdy sie nie uczylam. A tu mowie juz na tyle dobrze,ze nie uzywam w urzedach szpitalu -nigdzie-tlumacza. Moj synek(ma ojca prawdziwego w PL)poszedl do szkoly w styczniu tego roku. Wiec chodzi okolo pol roku do angielskiej szkoly a potrafi liczyc,alfabet,mowic bajki itp-ma 5 lat wiec nie potrafil nawet slowa a teraz szaleje z angielskim. Poniewaz tak ładnie synek mowi w j.angielskim,ja dobrze,moj doskonale chcielibysmy aby nasze wspolne dziecko było 2 jezykowe. Myslimy takze,by w przyszłosci starac sie o brytyjski paszport .

A te mamusie,co nie znaja płci co obstawiacie( w formie zabawy) Ja dziewczynke- tak cos czuje.
My nie znamy płci, nic w sumie nie obstawiamy. Raczej klasycznie - TŻ "wolałby" chłopca, a ja "wolałabym" dziewczynkę. Chociaż ostatnio uczennica (uczę w szkole policealnej) powiedziała mi, że będzie syn, a "ona nigdy się nie myli". Hehe, no zobaczymy
Stary 2014-09-16, 14:55   #4592
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv
Michiru to rodzimy razem. Ja mam niby na 30marca termin a wg usg 27/28 i tez zaczęłam 13tc.dokladnie 12 i 3 dni
Okropnie bolą mnie plecy i kość ogonowa szczególnie wieczorem
Cytat:
Napisane przez emily863
Witaj Mamy ten sam termin. U mnie też wyliczyli TP na 29.03.2015 choć nie przywiązuje się mocno do tej daty
to nie jestem sama. fajnie ja też się nie nastawiam konkretnie na ten termin. zabawnie będzie, jak urodzę 1 kwietnia

Cytat:
Napisane przez zielone_oko
Mi mierzy ciśnienie co wizytę, ja w domu też sobie mierzę i cały czas mam w normie
ja miałam dziś rano mierzone u internisty. ogólnie to jestem niskociśnieniowiec i dziś też mi wyszło bardzo nisko. zasłabnięcia ostatnio i mroczki przed oczami się pojawiają kilka razy dziennie, więc dałam sobie spokój z pracą póki co.

Cytat:
Napisane przez nusiekowa
Ale się przed chwilą uśmiałam. dzwonił mój tato żebym z mama porozmawiała bo ona w jakiś amok wpadła. Co do sklepu jada to mama obowiązkowo do smyka wchodzi Już podobno ma dwie reklamówki ciuchów dla wnuka Z jednej strony sie nie dziwnie-pierwszy wnuk, jak ja byłam mała to w sklepach nic nie było to teraz nadrabia kobita ale z drugiej strony wścieknięta jestem bo sama chciałam wyprawke kupować a tu sie okazuje ,ze juz wszytsko praktycznie mam Musze chyba przeprowadzic z babcią poważną rozmowe
trochę Ci zazdroszczę. u mnie już wszyscy wiedzą, ale moi rodzice z radości nie skaczą, bo przeszkadza im, że nie jesteśmy z TŻtem po ślubie i póki co nie planujemy nawet z okazji ciąży. wiecie, oni są dość konserwatywni, ale momentami przesadzają. za to w rodzinie TŻta świętują teściowa stwierdziła, że pierwszy wnuk i wreszcie będzie miała kogo rozpieszczać

Cytat:
Napisane przez nusiekowa
Dziewczyny w smyku jest promocja na mój wypatrzony wózek-myślicie że to za wcześnie by kupować?
wiesz co... powiem tak. my już mamy kocyk, 3 butelki, 2 kubki niekapki, jakąś pozytywkę i łóżeczko z pościelą. rzeczywiście trochę za wcześnie na takie zakupy, ale czasami jest promocja, czasami coś człowiekowi wpadnie w oko i czemu nie skorzystać?? choć koleżanka nas przestrzega, żeby nie kupować, i zaczekać z tym do 6 msca, bo jest podobno jakiś zabobon swoją drogą wrzuć ten wózek, też bym chciała looknąć co to za model my z TŻtem stwierdziliśmy, że najpierw poszukamy na allegro, tak jak pisze RaDaMa, i rzeczywiście tam jest dużo taniej, a wózki wydają się porządne i z wszystkim, co mieć powinny.

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13
A te mamusie,co nie znaja płci co obstawiacie( w formie zabawy)
my obstawiamy dziewczynkę. to takie wewnętrzne przeświadczenie

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2014-09-16 o 15:00
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 15:24   #4593
olasia
Zadomowienie

crystal- moj synek jest jakby dwujezyczny, to znaczy my z mezen mowimy do niego po polsku (maz czasem po niemiecku) a babcia z ktora mieszkamy mowi tykko po niemiecku. Bajki puszczam mu po niemiecku i angielsku. Do babci zawsze odpowiada po niemiecku, do mnie po polsku a do taty roznie. Aha wujek mowi do niego po angielsku i jak ja czasem do niego tak mowie to on do mnie: mamusia nie mow tak do mnie, tak mowi wujek Patryk. Dzieci ucza sie bawet nie wiedza kiedy

Magiusa- my tez mamy nissana kaske i nam tak samo sie wydawalo, ze to duze auto ale w daleka trase z dwojka to srednio widze i bagaznik tez nie jest za duzy :/ ale prowadzi sie te auto swietnie.
Nadal chcemy z napendem na 4 kola ale na razie nie wiemy co... mi sie podoba taki dzipek subaru.
Fajnie, ze jestescie juz zdrowi - my wlasnie cos zalapalismy i smarkamy cala trojka.

Marcelek moj caly swiat
Laura 39/40 tp 9.03.2015
olasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 15:52   #4594
martunka88
Rozeznanie

Cytat:

Ja dzis sprzatam od rana , ale duzo odpoczywam mam dzis bole jak na okres ciagle.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Moj synek przyjechał ze mna do UK rok temu(Tz mieszkal w UK 8lat,mowi bardzo dobrze z akcetem angielskim). JA mam jakis chyba talent-nigdy sie nie uczylam angielskiego-na leckji sluchałam ale z ksiazka nigdy sie nie uczylam. A tu mowie juz na tyle dobrze,ze nie uzywam w urzedach szpitalu -nigdzie-tlumacza. Moj synek(ma ojca prawdziwego w PL)poszedl do szkoly w styczniu tego roku. Wiec chodzi okolo pol roku do angielskiej szkoly a potrafi liczyc,alfabet,mowic bajki itp-ma 5 lat wiec nie potrafil nawet slowa a teraz szaleje z angielskim. Poniewaz tak ładnie synek mowi w j.angielskim,ja dobrze,moj doskonale chcielibysmy aby nasze wspolne dziecko było 2 jezykowe. Myslimy takze,by w przyszłosci starac sie o brytyjski paszport .

A te mamusie,co nie znaja płci co obstawiacie( w formie zabawy) Ja dziewczynke- tak cos czuje.
U nas jutro 14 tydzień się zacznie, Maleństwo się chowa i po temperamencie widać, że może tak do porodu Wszyscy dookoła obstawiają, że będzie chłopak, mąż jest co do tego święcie przekonany... a mi jest to obojętne, ale kilka tyg. temu miałam przeczucie, że nazwę dziecko Alicja.
Ostatnio słyszałam o wielu pomyłkach lekarzy w typowaniu płci... jedna z moich inwestorek 2 tyg. przed porodem dowiedziała się, że jednak będzie chłopak i urodziła synka. Nie wiem jak tego wcześniej nie wypatrzyli.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 15:58   #4595
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xanyax Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie, macie humory? I jak sobie z nimi radzicie?
Ja chodzę taka markotna jakbym za karę w ciąży była :/ sama nie wiem o co mi chodzi
U mnie z tym kiepsko.. Płacze, histerie, a co z tym się wiąże kłótnie z tŻ..

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
RaDaMa właśnie o takim przesądzie słyszałam, ale w sumie nie wiem czy to coś groźnego? Czy przechodzi po jakimś czasie? Ciekawi mnie czy to faktycznie ma jakiś związek z oparzeniami w ciąży.

Michiru chodziło mi o przesąd z oparzeniem (nie jest istotne czym)- podobno później dziecko może się urodzić z czerwoną plamką/plamkami i to głównie umieszczonymi na twarzy.

Magiusa, podchodzę na dystans do takich przesądów. Np. śmieszy mnie ten, że jak ktoś odmówi kobiecie w ciąży, to mu się myszy zalegną Ale akurat ten z oparzeniem trochę mnie przestraszył, bo jak każda mama chcę by Maleństwo było zdrowe i śliczne. Na szczęście mąż i Wy sprowadzacie mnie na ziemię
Co do myszy to teściowi mysz w ciągniku pogryzła dowód rejestracyjny i śmiał się do teściowej , że skąd mysz bo mi przecież niczego nie odmówił, pomagał w przeprowadzce a tu takie coś

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
dokładnie warto przejrzeć wczesniej allegro, zreszta za pół roku pewnie ten model może jeszcze potanieć, bo wejdzie nowa kolekcja 2015
I po wizycie, mały machał łapką i skakał na usg jak by tańczył Nie wiem co nam się szykuje, ale ja mam leżeć, szyjka mi się skróciła o 7 mm i mam bardzo twardą macicę i kolejne l4:/
Świetnie, że z dzidzią wszystko dobrze, a Ty leż i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez judkaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a zaczęły męczyć którąś z Was skurcze łydek podczas snu?
Mi coś takiego zaczyna się dziać, budzi mnie w nocy. Nie są to mocne skurcze, takie lekkie, wystarczy odciągnąć piętę i nadal mogę spać. Ale boję się, że z czasem się to pogorszy. Muszę zapytać o to na wizycie (KTÓRA JUŻ JUTRO! ), może mi magnezu brakuje?
Widzę razem wizytujemy

Cytat:

Ja czuję,że dziewczynka .. Może jutro się okaże

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Tepsa odpoczywaj

U nas już 15 tydzień imię wybrane a brzuszek rośnie... właśnie zrobiłam kolejne zdjęcie do cyklu
Piękne
Stary 2014-09-16, 16:11   #4596
nouvelle2
Zakorzenienie

znalazłam taką listę na blogu: https://www.dropbox.com/s/thex5lnpvl...WKOWA.pdf?dl=0

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 16:53   #4597
kasia_adm
Rozeznanie

cześć, ale miałam nadrabiania w czytaniu Was.
Tepsa wiem, ze ciężko tak bezczynnie leżeć, ale może to tylko kilka tygodni, potem będzie ok. Duża ilość wciągających książek, miła muzyka i nie myśleć o problemach
lejdi_aga13 pytałaś o przeczucia co do płci, ja już sama nie wiem. Ta ciąża jest zupełnie inna niż z synem, co wskazywałoby na dziewczynkę. Ale coś czuję, że będzie drugi chłopak Wszyscy wokół mówią że chłopak, bo dobrze wyglądam, podobno promiennie. A tak naprawdę, to ciąża tak bardzo mnie cieszy, że może dlatego. Jeszcze kilka miesięcy temu myślała, że mój syn będzie jednak jedynakiem, ze nie będę mogła zajść w ciążę. A teraz maleństwo rośnie pięknie i jest zdrowe. Płeć bez znaczenia, choć ciekawa jestem bardzo.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:13   #4598
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Tepsa odpoczywaj

U nas już 15 tydzień imię wybrane a brzuszek rośnie... właśnie zrobiłam kolejne zdjęcie do cyklu
Ale śliczny brzuszek

U mnie prezentuje się tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140914_090640.jpg (80,3 KB, 40 załadowań)

Missandei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:14   #4599
xanyax
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
U mnie z tym kiepsko.. Płacze, histerie, a co z tym się wiąże kłótnie z tŻ..
Dzieki za odp... Mi już samą siebie taką humorzasta ciężko znieść chodzę przygnebiona, wsciekam się bardzo łatwo, potrafię rozplakac się zaraz po przebudzeniu, czuje się źle we własnej skórze..

I mam wyrzuty sumienia bo wygląda to tak jakbym była niezadowolona z tego że jestem w ciąży a tak nie jest..

Hormony miały się trochę uspokoić w drugim trymestrze a tu kicha..
Stary 2014-09-16, 17:15   #4600
mon9
Zakorzenienie

Cytat:
Tepsa odpoczywaj

Piekne zdjęcia! Moj nadal wyglada jakby był tylko lekko przytyty

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Przyda sie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:19   #4601
agulkat85
Raczkowanie

Cytat:
Tepsa odpoczywaj

sliczny brzuszek
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:19   #4602
nouvelle2
Zakorzenienie

Ale macie śliczne brzucholki
Za to ja w dalszym ciągu wyglądam jak mały grubasek i chyba z tej okazji przejdę się po nachosy do biedronki ostatnio sama próbowałam takie stworzyć z tych gotowych tortilli, ale do kitu wyszły.

jak mnie głowa boli.....

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:21   #4603
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xanyax Pokaż wiadomość
Dzieki za odp... Mi już samą siebie taką humorzasta ciężko znieść chodzę przygnebiona, wsciekam się bardzo łatwo, potrafię rozplakac się zaraz po przebudzeniu, czuje się źle we własnej skórze..

I mam wyrzuty sumienia bo wygląda to tak jakbym była niezadowolona z tego że jestem w ciąży a tak nie jest..

Hormony miały się trochę uspokoić w drugim trymestrze a tu kicha..
Wspolczuje kochana ja się spodziewalam ze będę emocjonalna, bo mam predyspozycje a o dziwo jest całkiem odwrotnie, niczym się nie martwie, nie smuce - nie poznaje siebie

Dzięki dziewczyny za watkowe błogosławieństw o, w takim razie będę pilnować założenia nowego wątku

Stary 2014-09-16, 17:28   #4604
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Missandei Pokaż wiadomość
Ale śliczny brzuszek

U mnie prezentuje się tak
Ładny choc wyglada jakbys go troche wypinała

Pilnuj, pilnuj wątku jeszcze chwila i bedzie druga cześć

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:33   #4605
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Ładny choc wyglada jakbys go troche wypinała

Pilnuj, pilnuj wątku jeszcze chwila i bedzie druga cześć
Inaczej nie mialabym się czym chwalić a bardzo chciałam

Stary 2014-09-16, 17:36   #4606
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Inaczej nie mialabym się czym chwalić a bardzo chciałam
Hehe, wiedziałam

Synek

Stary 2014-09-16, 17:40   #4607
agulkat85
Raczkowanie

kurcze tak podgladm wasze zdjecia to normalnie zadzroszę, ja wyglądam jakbym troszkę przytyła ...a marzy mi się ładny brzusio
wczoraj byłam na wizycie i muszę brać żelazo, dzidza ładnie rosnie i wyglada na to że bedzie to chłopak
agulkat85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:40   #4608
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Hehe, wiedziałam
Zostalam rozpracowana

Stary 2014-09-16, 17:41   #4609
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
kurcze tak podgladm wasze zdjecia to normalnie zadzroszę, ja wyglądam jakbym troszkę przytyła ...a marzy mi się ładny brzusio
wczoraj byłam na wizycie i muszę brać żelazo, dzidza ładnie rosnie i wyglada na to że bedzie to chłopak
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:42   #4610
ewka5891
Zakorzenienie

Dziewczyny a co myślicie o tym, aby założyć klub dla aktywnych mam? Mogłybyśmy umieszczać tam rzeczy, które nie koniecznie muszą sie znaleźć na publicznym forum?

Synek

Stary 2014-09-16, 17:42   #4611
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ale macie śliczne brzucholki
Za to ja w dalszym ciągu wyglądam jak mały grubasek i chyba z tej okazji przejdę się po nachosy do biedronki ostatnio sama próbowałam takie stworzyć z tych gotowych tortilli, ale do kitu wyszły.

jak mnie głowa boli.....
Tż już teraz woła na mnie ,,grubciu". To co będzie później?
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-16, 17:44   #4612
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agulkat85 Pokaż wiadomość
Gratulacje

No niestety jeszcze jesteśmy w okresie gdzie ktoś obcy może mieć wątpliwości czy to sadelko czy brzuszek, ale pewnie juz niedługo się doczekamy oczywistych kraglosci, sama się nie mogę doczekać

Stary 2014-09-16, 17:44   #4613
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Wróciłam z cmentarza. Byłam zawieźć wrzos na grób córeczki i wybrać nagrobek. Teraz jak jestem znowu w ciąży jakoś gorzej to znoszę
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-16, 17:46   #4614
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Wróciłam z cmentarza. Byłam zawieźć wrzos na grób córeczki i wybrać nagrobek. Teraz jak jestem znowu w ciąży jakoś gorzej to znoszę
ciężkie dni przed Tobą

Synek

Stary 2014-09-16, 17:52   #4615
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olasia Pokaż wiadomość
crystal- moj synek jest jakby dwujezyczny, to znaczy my z mezen mowimy do niego po polsku (maz czasem po niemiecku) a babcia z ktora mieszkamy mowi tykko po niemiecku. Bajki puszczam mu po niemiecku i angielsku. Do babci zawsze odpowiada po niemiecku, do mnie po polsku a do taty roznie. Aha wujek mowi do niego po angielsku i jak ja czasem do niego tak mowie to on do mnie: mamusia nie mow tak do mnie, tak mowi wujek Patryk. Dzieci ucza sie bawet nie wiedza kiedy
kazda odpowiedz bardziej mi daje do zrozumienia ze nie ma czym sie martwic dziekuje bardzo mam nadzieje ze rowniez sobie z tym poradzimy , w kazdym razie postaramy sie zrobic wszystko zeby nasze dzieci pokochaly jezyk polski i moj kraj
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 17:53   #4616
Missandei
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a co myślicie o tym, aby założyć klub dla aktywnych mam? Mogłybyśmy umieszczać tam rzeczy, które nie koniecznie muszą sie znaleźć na publicznym forum?
Jestem za, większość wątków ma takie kluby

Stary 2014-09-16, 17:54   #4617
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Też jestem za
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-16, 17:59   #4618
crystal25
Zakorzenienie

lejdi_aga13

Obstawiam jak mowi lekarz ze bedzie chlopiec, to dziwne ale czuje to i czulam za nim nam to powiedzial a wysypalo mnie na ramionach i na klatce piersiowej mam dziwna plame, i mam mdlosci, co niby na dziewczynke. z jedzeniem, to jem kwasne, wciaz nie mam checi na slodycze i nabial.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

przesypiam kazdego dnia po poludnie, przychodzi maz po pracy i chyba przyzwyczail sie ze zobaczy mnie spiaca

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Jestem za, większość wątków ma takie kluby
tez jestem za
Stary 2014-09-16, 18:02   #4619
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
lejdi_aga13

Obstawiam jak mowi lekarz ze bedzie chlopiec, to dziwne ale czuje to i czulam za nim nam to powiedzial a wysypalo mnie na ramionach i na klatce piersiowej mam dziwna plame, i mam mdlosci, co niby na dziewczynke. z jedzeniem, to jem kwasne, wciaz nie mam checi na slodycze i nabial.

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

przesypiam kazdego dnia po poludnie, przychodzi maz po pracy i chyba przyzwyczail sie ze zobaczy mnie spiaca
W ciąży z córką też miałam ochotę na kwaśne i śledziki, mandarynki,kapuche kiszoną w ogóle całkiem inne rzeczy niż teraz. Cere miałam dużo gorszą. No ale zobaczymy 7 października czy tym razem uda się potwierdzic chłopca.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-09-16, 18:03   #4620
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
to trudne, ale pomysl ze nosisz teraz male cudo w sobie. ciezko cokolwiek napisac, ale wiem ze dobrze jest pojsc na grob dziecka i moc zostawic kwiaty i porozmawiac. Wiele kobiet tego nie moze zrobic, ktore traca swoje malenstwa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości