|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIII
|
|
|
|
#4022 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A! To może mąko kukurydziano?
|
|
|
|
|
#4023 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Dziękuję wszystkim za życzenia
wizaż się biesi, nie dam rady zacytować.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4024 |
|
BAN stały
|
Co do placków ziemniaczanych jeszcze, ostatnio wpadł mi w oko przepis na drożdżowe, trza wypróbować
|
|
|
|
#4025 |
|
Nindżopesz
|
Szlag, zapomniałam
![]() Win, sto lat!
|
|
|
|
#4026 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
![]() ja bez jaj bo po pierwsze chcę się naumieć a po drugie, jajo robi jeszcze większą breję bo jest rzadkie.. choć może w pieczonych to by nie przeszkadzało hmmm, chyba się przestawię na próby z piekarnikiem, bo patelniowe mi coś nie idą...można, ale to już nie będzie gluten free ![]() edit: plus to w sumie było gęste tylko się za bardzo nie chciało sklejać....
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
Edytowane przez kamena Czas edycji: 2014-09-16 o 21:22 |
|
|
|
|
#4027 | ||
|
BAN stały
|
Taka z Ciebie koleżanka?!
![]() ![]() Cytat:
Koniec końców dosypałem sporo mąki i usmażyłem je jako placki, na tłuszczu, gdyż formowanie kulek było tak jakby awykonalne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4028 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Żeby mi to było ostatni raz
Jestem stara
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#4029 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ponownie mam wenę na roślinne kotlety - ja lubię gryźć nie dla mnie zupki papki No i zaopatrzyłam kuchnię we wszystkie surowce.Z ciekawości zapytam, kupowałaś kiedyś majo wegański? Jadłaś? gotowy ? samoróbny? Widzę tonę przepisów, ale na zagramanicznym yt widziałam gotowe kupne, może już u nas są tylko nie szukałam do tej pory? Ciekawa jestem smaku, na początek wolałabym kupić. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Spoko Win, ja też nienawidzę urodzin ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4030 | ||||||
|
Panaroja
|
snad niczego
Cytat:
![]() 2.ja ci zaraz coś utnę 2.pffff, tyle to ja już przerobiłam sama i bez pomocy ![]() Cytat:
jak się tego nie robi nie można o sobie mówić że jest się katolikiem ![]() 2. no właśnie , ale taka postawa działa w dwie strony - jak się osoba prosząca o bycie chrzestnym/czymkolwiek zorientuje że to ot tak sobie tylko dla picu bo mu to zwisa , chyba nie będzie to miłe Cytat:
![]() Cytat:
2.też widzę piccę oraz panią typu wypłosz w czymś zielonym i dziewczę z radością myjące sobie paszczękę wacikiem ![]() 3.o fuuuuuuj , ale sorry , takie mamy społeczeństwo ![]() Cytat:
2.wlazły wszystkie ![]() 3.A did ile ma ? tak około 9 miesięcy chyba ? nie chce jeść w nocy ? Po pierwsze primo rytuały przedsenne i wyciszenie wieczorem , po drugie , przy didzie trzeba siedzieć póki nie zaśnie , po trzecie im starszy tym trudniej wyprowadzić go do jego własnego łóżka , więc walcz , i nie usypiaj go na rękach , odkładaj do łóżeczka , poczytaj coś nudnego pośpiewaj kołysankę i poszukaj może gdzieś w sieciuni Superniania coś napisała - ona dobrze doradza Cytat:
Win 100 lat pachnienia uprzejmie melduję że osiągnęłam absolutne mistrzostwo wszechświata i okolic jeżeli idzie o głupie sny - śniło mi się , że w mieszkaniu moich rodziców , już zresztą nieistniejącym , siedzieli dwaj Indianie kalifornijscy i z apetytem i zachwytem jedli kupę tygrysa ![]() ![]() i nie , nic nie piłam , nie wąchałam ani zastrzyków nie brałam
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||
|
|
|
#4031 | |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Cytat:
też lubię gryźć, dlatego moje zupy robię do gryzienia ![]() a majo wegańskiego nie jadłam bo w sumie weganką nie jestem..... nawet nie wiem z czego miałby być...? a do domowego z jaj się już od dawna przymierzam odkąd taki jadłam u przyjaciółki tylko boję się że jak zrobię to się w większości zmarnuje..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
|
#4032 | |||||||
|
Panaroja
|
Cytat:
![]() żeńska forma od "grobek" , nareszcie równouprawnienie Cytat:
2. w celu zgorzknienia można dołożyć na jakieś dwa trzy dni kawałeczek gałązki świeżego piołunu , ale koniecznie go po tych trzech dniach wyciągnąć , bo łeb potem tak potwornie boli - nawet po małej ilości - że masakra ![]() Cytat:
, muzyka , szoferka Cytat:
Cytat:
![]() 2.o właśnie katechizm kościelny - coś mi się plącze że co najmniej raz na rok w czasie wielkanocnym do spowiedzi świętej przystępować , o . 1. 2. Cytat:
![]() Cytat:
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
|
|
|
#4033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2.
|
||
|
|
|
#4034 | ||
|
Zakorzenienie
|
znad padnięcia na pysk
![]() Cytat:
Cytat:
teraz czaję się na burakburgera ![]() koleżanka wyciąga genialne wege przepisy od krisznowców
|
|
#4035 | |||
|
Panaroja
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Rejcz , nie cytuje mi sny to ja zawsze miałam porypane równo , teraz jakoś chyba nadmiar stresów i kłopotów mi mózgownicę zrył i nie są takie jak dawniej , ale zapewniam Cię , że widok dwóch facetów w kucki z ekstazą zajadających i wysmarowanych na twarzy goovnem nie był miły na szczęście w tym momencie zadzwonił budzik
|||
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
A mie wywaliło i zalogować nie chciało
Betty - czyli dostałaś tę robo na to wygląda. Parabell - ale cieszy mię to że nie jestem sama, wiesz w kupie raźniej ![]() Serio to wiem o czym mówisz, miewam równie niesmaczne sny. ![]() Nie wiem dlaczego tak mam Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-16 o 22:32 |
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
sprostowanie
![]() jeszcze w toku, ale szukam innego widoku
|
#4038 | ||
|
Zakorzenienie
|
cudowna Cytat:
Cytat:
i witaj w klubie, moje sny to osobna historia, taka w sam raz dla psychiatry ![]() Win dobry snad implanta, nic nie bolało i nie boli wciąż ogólnie rzecz biorąc, kocham Kozę
|
|
|
#4039 | |||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Anielka wysypkę miała? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak serio to mnie przetwory owocowe nie kręcą, nie moje smaki raczej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A przed komunią spowiedź, niekoniecznie święta Cytat:
![]() --- A co do didów małych, jest jakiś system, że się dida samego we łóżeczku zostawia, pierwszego dnia na 5 minut, drugiego na sześć, aż w końcu did staje się grzeczny, nie płacze i zasypia, bo już sobie zakodował, że mama nie znika na amen i w końcu przyjdzie
|
|||||||
|
|
|
#4040 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Przecież to niewykonalne ![]() ![]() Wiedziałem, że przynajmniej Ty docenisz Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4041 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Kurcze mam ochotę to sprawdzić na swoim. Autentyk. Bo tak też sobie to wizualizuję, ale wiesz teorie swoje a didy swoje Jak tylko będę mieć taką ewentualność to pospieszę Wam z relacją czy się udało ![]() Moi znajomi twierdzą że g..o prawda ale kto ich tam wie czy nie oszukiwali ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Podziwiam.---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ---------- Dobra lete pomału zmuszam się do spania bo jutro bizi dej. |
||
|
|
|
#4042 |
|
Nindżopesz
|
Golden, dopiero doczytałam, współczuję
![]() Moje w sumie też wiecznie się budziło więc przestałam walczyć z systemem, wywalałam cycek i spałyśmy razem - karmiłam przez sen. Oczywiście są minusy bo się taki did przyzwyczaja do żarcia i spania z kimś. A żarła w nocy chyba cały czas ![]() Może Twój niedojada? Może ma gazy? A może wystarczy być twardym, odkładać i siedzieć obok, czekać aż się zmęczy i zaśnie? |
|
|
|
#4043 | |
|
BAN stały
|
No widzisz, ja się kurczowo trzymam tego bezjajecznego, bom się już sparzył raz kluską śląską a'la placek ziemniaczany
Poza tym u nas w domu nigdy tej potrawy nie robiono i nie była znana (no, może jedynie ze słyszenia), to ja ją odkryłem i wniosłem pod naszą strzechę i na nasz stół, parę lat temu jakoś Jeszcze tylko przepisu na sprawdzoną babkę ziemniaczaną mi trzeba, bo tutaj ciągle tak se ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, żeś wcielił w Wasz jadłospis, i że Wam smakuje. Fajnie, że coś się przyjmuje poza regionem. NIKT nie wie o co temu maleństwu biega. Ja np myślę że mu pewnie kur dwa niewygodnie. To moja teoria. Ale co ja wiem, nic. No mówię Ci, chętnie sama bym to sprawdziła. Poczyniła eksperyment, badania wnioski wszystko A może Did ryczy bo nie wiem boli go coś w tym procesie wzrostu? O czym np nikt nie wie, bo wiadomo ino o zębach i o gazach, kolkach, ale może boli go kurde każda kość bo rośnie? Może mięśnie mu dokuczają bo sie rozwijają czy jakoś tak? Można się śmiać, wiem jak kuriozalnie to brzmi, ale skoro nawet sami lekarze nie wiedzą o co kaman, to wszystko być może, prawda? Mnie jest autentycznie tych Didów żal. Rodziców też, ale nie fizycznie, tylko mentalnie, że im serce pęka że ich dziecku jest źle, z jakiegoś powodu cierpi.
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-09-17 o 00:12 |
|
|
|
|
#4045 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
U nas do mięsa i sosu (poza ziemniakami w 95% oczywiście) najczęściej robiło się paruchy (zwane gdzie indziej parowańce/pyzy drożdżowe/kluchy na łachu), ale to wpływ typowo wielkopolski już Cytat:
|
||
|
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Znad kawy miłego dnia
|
||
|
|
|
#4047 |
|
BAN stały
|
Znad oczekiwania na kawę
|
|
|
|
#4048 |
|
Nindżopesz
|
|
|
|
|
#4049 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
to ma 5 miechów, u mojego problemy ze spaniem się zaczęły tak koło 4-go mies. i do teraz są coraz gorsze teraz ma 9 mies, codziennie to samo mniej więcej o tej samej porze, już ma stały plan dnia pod siebie ustalony. jest najedzony, w nocy dziamie do spania, nie je. problem w tym że najchętniej to by spał na rękach, jak ze mną to różnie jest, raz śpi raz nie. jest tak wyczulony na odkładanie do łóżeczka, że już w powietrzu się budzi i ryk. jak już odłożę, to kwestia minuty do pół godziny, żeby znów wstał z płaczem. na takie wieczne płacze to mi lekarka powiedziała, że dzieci tak niektóre mają ale to jest odpowiedź tyle samo warta co "taka pani uroda" gdzie wiemy już, że uroda moja była czym innym spowodowana a nie samą urodą nooo wreszcie jakiś inny świadek istnienia tej kawy Cytat:
ale kubek kolejny też problem wcisnąć, będę musiała coś wywalić ![]() Cytat:
może jeszcze coś zrobiłeś z własnej inwencji tfurczej ![]() Cytat:
wczoraj się nie podobało przez 2,5 h ale nie zmienia to sytuacji nocnej, nadal wstaje co paręnaście minut, max co pół h i zasypia na rękach. jak odkładam to się budzi. o matko Indianie ![]() Cytat:
ale co na to Koza? i fogle jaką Kozę?? ![]() znad marzenia o kawie. i pielęgnacji paszczy.
|
|
#4050 | |||
|
BAN stały
|
Sam musiałem ruszyć swój jaśniepański tyłek
![]() To ta kawa? ![]() Cytat:
Cytat:
Może diabeł tkwi w proporcjach? Pewnie mąki więcej sypiecie, w końcu jajo rozrzedza ![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

To może mąko kukurydziano?

bo nie czuję potrzeby robić wegańskich. W sesnie użyję jaj.
. no i zrobię sam środek, bułki mnie nie kręcą
hmmm, chyba się przestawię na próby z piekarnikiem, bo patelniowe mi coś nie idą...

Koniec końców dosypałem sporo mąki i usmażyłem je jako placki, na tłuszczu, gdyż formowanie kulek było tak jakby awykonalne 

Spoko Win, ja też nienawidzę urodzin

Z drugiej strony, taka "anglistka" np. już nie razi
Pójde z torbami jak nic
na szczęście w tym momencie zadzwonił budzik 
U nas do mięsa i sosu (poza ziemniakami w 95% oczywiście) najczęściej robiło się paruchy (zwane gdzie indziej parowańce/pyzy drożdżowe/kluchy na łachu), ale to wpływ typowo wielkopolski już