Scent Bar LIII - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-16, 21:12   #4021
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LIII

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
A bułko tarto nie można zagęścić?
Można, ale gluten. Kam pisała, że bezglutenowe.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 21:16   #4022
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
No właśnie takową chcę zanabyć, już kilka razy się przymierzałam do kupna ale co się odwlecze to... no placki ziemniaczane mogą poczekać
Rozumiem Co nagle, to po diable
Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Można, ale gluten. Kam pisała, że bezglutenowe.
A! To może mąko kukurydziano?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 21:16   #4023
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Dziękuję wszystkim za życzenia

wizaż się biesi, nie dam rady zacytować.

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 21:20   #4024
gryx82
BAN stały

Co do placków ziemniaczanych jeszcze, ostatnio wpadł mi w oko przepis na drożdżowe, trza wypróbować
Stary 2014-09-16, 21:21   #4025
Redhaired Witch
Nindżopesz

Szlag, zapomniałam

Win, sto lat!

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 21:21   #4026
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Oooo żesz w pytkę!! Robię je!!!

Ale ja pójdę na "łatwiznę" bo nie czuję potrzeby robić wegańskich. W sesnie użyję jaj.
Składniki wszystkie mam. Ciekawe czy jak zmiksuję soczewicę to nie wyjdzie mi bardziej "mielone" kleiste? Wole tak, bo już widzę jak mi się rozkruszą . no i zrobię sam środek, bułki mnie nie kręcą Zawartość burgera już wygląda jak pełny obiad.
mnie też bułka niekoniecznie, ale burger + ten zestaw dodatków

ja bez jaj bo po pierwsze chcę się naumieć a po drugie, jajo robi jeszcze większą breję bo jest rzadkie.. choć może w pieczonych to by nie przeszkadzało hmmm, chyba się przestawię na próby z piekarnikiem, bo patelniowe mi coś nie idą...

Cytat:
A bułko tarto nie można zagęścić?
można, ale to już nie będzie gluten free
edit: plus to w sumie było gęste tylko się za bardzo nie chciało sklejać....
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR

Edytowane przez kamena
Czas edycji: 2014-09-16 o 21:22
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 21:24   #4027
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Szlag, zapomniałam
Taka z Ciebie koleżanka?!

Cytat:
Napisane przez kamena Pokaż wiadomość
ja bez jaj bo po pierwsze chcę się naumieć a po drugie, jajo robi jeszcze większą breję bo jest rzadkie..
To mi przypomniało, jak postanowiłem zrobić odstępstwo od reguły (zainspirowany jakimś przepisem w necie) i dodać jajo do ciasta na kluski śląskie Koniec końców dosypałem sporo mąki i usmażyłem je jako placki, na tłuszczu, gdyż formowanie kulek było tak jakby awykonalne
Cytat:
Rozumiem
Stary 2014-09-16, 21:26   #4028
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Szlag, zapomniałam

Win, sto lat!
Żeby mi to było ostatni raz

Jestem stara

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 21:32   #4029
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

ja bez jaj bo po pierwsze chcę się naumieć a po drugie, jajo robi jeszcze większą breję bo jest rzadkie.. choć może w pieczonych to by nie przeszkadzało hmmm, chyba się przestawię na próby z piekarnikiem, bo patelniowe mi coś nie idą...

edit: plus to w sumie było gęste tylko się za bardzo nie chciało sklejać....
Pieczone mi zawsze wysuszało i kruszyły się dziady, ale miałam fasolowe jakies podejścia. Zniechęciłam się bo nie lubię "suchej karmy "

Ale ponownie mam wenę na roślinne kotlety - ja lubię gryźć nie dla mnie zupki papki No i zaopatrzyłam kuchnię we wszystkie surowce.

Z ciekawości zapytam, kupowałaś kiedyś majo wegański? Jadłaś? gotowy ? samoróbny? Widzę tonę przepisów, ale na zagramanicznym yt widziałam gotowe kupne, może już u nas są tylko nie szukałam do tej pory? Ciekawa jestem smaku, na początek wolałabym kupić.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość
Żeby mi to było ostatni raz

Jestem stara
Spoko Win, ja też nienawidzę urodzin

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:

To mi przypomniało, jak postanowiłem zrobić odstępstwo od reguły (zainspirowany jakimś przepisem w necie) i dodać jajo do ciasta na kluski śląskie Koniec końców dosypałem sporo mąki i usmażyłem je jako placki, na tłuszczu, gdyż formowanie kulek było tak jakby awykonalne
To dziwne zaiste bo u nas kluski śląskie tylko z jajkiem, wychodzą właśnie wybornie zbite
Stary 2014-09-16, 21:43   #4030
Parabelka
Panaroja

snad niczego
Cytat:
Na 3 zdrowaśki?

Pół biedy, że mały, w razie czego się utnie i po kłopocie

U nas jakieś 50kg jabłek do przerobu
1.nie mam wysypki , więc tylko na jedną
2.ja ci zaraz coś utnę
2.pffff, tyle to ja już przerobiłam sama i bez pomocy
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
to kim sie wtedy staje?

i od kiedy sie liczy "niepraktykowanie" ?

od miesiaca bez niedzielnej mszy? czy od roku? a jak po 5 latach pojde do koscioła to sie stane znów katolikiem ? czy to za mało?
czy hcodzenie do spowiedzi raz na 3 lata to praktykowanie czy nie?

ja chcialam swoimi wypowiedziami zwrocic uwage na to iz byc moze postawa H polega na tym izte wszystkie obrządki są dla niego tak nic nie znaczące ze jak komus zrobi w ten sposób przyjemnosc to jemu to rybka
1.staje się grzesznikiem i zbłąkaną owieczką oraz synem marnotrawnym ; z tego co wiem katolicyzm polega obrządkowo na co tygodniowym uczestnictwie we mszy i co najmniej jednej spowiedzi na rok w czasie przed Wielkanocą z przystąpieniem do komunii , uczestnictwie w Triduum Paschalnym i drodze krzyżowej , rekolekcjach dwa razy w roku i to jest taka wersja podstawowa , oprócz tego (chociaż to już taka wersja bardziej ful wypas) powinien chodzić na nabożeństwa majowe i czerwcowe , roraty , chodzić na mszę we wszystkie święta kościelne i tyle pamiętam co mnie kiedyś ksiondz nauczał jak się tego nie robi nie można o sobie mówić że jest się katolikiem
2. no właśnie , ale taka postawa działa w dwie strony - jak się osoba prosząca o bycie chrzestnym/czymkolwiek zorientuje że to ot tak sobie tylko dla picu bo mu to zwisa , chyba nie będzie to miłe
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

Cytat:
Znad oczekiwania, aż mi kawiarka kawę zrobi A się dziewucha rozleniwiła!
do pieca ją!!!
Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość

Ja widzę pizzę. Co o tej porze dnia uważam za nieprzyzwoite.

Widoki pociągowo-poranne: jedna pani wydłubująca brudek spod paznokci i wysysająca pozostałości i jeden pan pokazujacy przy ziewaniu wszystkie plomby. Bydło.
1.
2.też widzę piccę oraz panią typu wypłosz w czymś zielonym i dziewczę z radością myjące sobie paszczękę wacikiem
3.o fuuuuuuj , ale sorry , takie mamy społeczeństwo

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość

Par - uuuuuu współczuwam paluszka albowiem sama mam tak złamanego, kanapą i wię jak to boli.
i że ile tych słoików? nie wierzę, że to wszystko upchnęłaś pod Śnieżkowym użkiem chyba że piętrowe jest

mam pytanie czy jest jakiś sposób, niedrastyczny, nie wymagający by didu ryczał przez tydzień po kilka godzin, aby tego oto dida nauczyć spać w noc i w ogóle zasypiać samemu? bez emotek i na spokojnie stwierdzam, że wysiada mi psycha. mały wstaje kilkanaście razy w nocy, jak policzyłam ile wtedy śpi to wychodzi mi ok. 5 godzin. reszta to jest usypianie i bujanie na rękach, z rykiem przeważnie. kończą mi się siły i nerwy, żyłam nadzieją, że jak będzie starszy to zacznie spać normalnie ale on jest coraz starszy a poprawy nie ma wręcz jest gorzej.
1.
2.wlazły wszystkie w końcu ona wyższa ode mnie i łóżko długie
3.A did ile ma ? tak około 9 miesięcy chyba ? nie chce jeść w nocy ? Po pierwsze primo rytuały przedsenne i wyciszenie wieczorem , po drugie , przy didzie trzeba siedzieć póki nie zaśnie , po trzecie im starszy tym trudniej wyprowadzić go do jego własnego łóżka , więc walcz , i nie usypiaj go na rękach , odkładaj do łóżeczka , poczytaj coś nudnego pośpiewaj kołysankę i poszukaj może gdzieś w sieciuni Superniania coś napisała - ona dobrze doradza

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość

Niewyspania ciąg dlaszy kasztany leca z drzewa i mi całą noc tłuką w dach trzeba w zatyczkach spac, ale wtedy moge budzik przespać
i przepraszam ale wiem że to łomot

Win 100 lat pachnienia

uprzejmie melduję że osiągnęłam absolutne mistrzostwo wszechświata i okolic jeżeli idzie o głupie sny - śniło mi się , że w mieszkaniu moich rodziców , już zresztą nieistniejącym , siedzieli dwaj Indianie kalifornijscy i z apetytem i zachwytem jedli kupę tygrysa
i nie , nic nie piłam , nie wąchałam ani zastrzyków nie brałam

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 21:46   #4031
kamena
ʞɐɯǝuɐ

Cytat:
Pieczone mi zawsze wysuszało i kruszyły się dziady, ale miałam fasolowe jakies podejścia. Zniechęciłam się bo nie lubię "suchej karmy "

Ale ponownie mam wenę na roślinne kotlety - ja lubię gryźć nie dla mnie zupki papki No i zaopatrzyłam kuchnię we wszystkie surowce.

Z ciekawości zapytam, kupowałaś kiedyś majo wegański? Jadłaś? gotowy ? samoróbny? Widzę tonę przepisów, ale na zagramanicznym yt widziałam gotowe kupne, może już u nas są tylko nie szukałam do tej pory? Ciekawa jestem smaku, na początek wolałabym kupić.

hmmm, no ja właśnie stąd miałam dotąd obawę przed pieczeniem, że suche toto będzie.... ale poeksperymentuję

też lubię gryźć, dlatego moje zupy robię do gryzienia

a majo wegańskiego nie jadłam bo w sumie weganką nie jestem..... nawet nie wiem z czego miałby być...? a do domowego z jaj się już od dawna przymierzam odkąd taki jadłam u przyjaciółki tylko boję się że jak zrobię to się w większości zmarnuje..
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up."

EVERY WOMAN IS A STAR
kamena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 22:02   #4032
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Tekst sprzed chwili z innego wątku, który mnie zabił na miejscu: "część rzężąca cygara"
no so , moż to było o starodawnym samochodzie wyścigowym o kształcie cygara

Cytat:
Kolejny kwiatek językowy znalazłam: gróbka
żeńska forma od "grobek" , nareszcie równouprawnienie

Cytat:
to jakis grób feministki?

Cytat:
Ja mam kilogram!

Macham znad oburzenia, że gorzka żołądkowa jest słodka. Tyle czasu marnowała się w szafce bo mię nazwa zniechęcała!
1.ja 4 i nie chcą się ze mną rozstać
2. ale to dobrze czy źle ? bo ja osobiście byłam szalenie rozczarowana że jest słodka , bo chciałam gorzkiej w celu zgorzknienia można dołożyć na jakieś dwa trzy dni kawałeczek gałązki świeżego piołunu , ale koniecznie go po tych trzech dniach wyciągnąć , bo łeb potem tak potwornie boli - nawet po małej ilości - że masakra
Cytat:

BTW - czy Was też doprowadza do szału "politycznie poprawna" nowomowa w rodzaju "premiera; i "ministra"?

Premiera to, kurna, w teatrze jest
doktora , hydraulika , tokara lub tokarka , muzyka , szoferka

Cytat:
dobrze chociaż, że nie widać przy mówieniu, czy ktoś mówi "ó", czy "ż" czy inne cecha tam gdzie powinny być czy nie
może zamiast ministra mówić ministrantka, bedzie bardziej wiadomo o co cho bo ministra to nie wiem co to

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

Parabelko, ale cały palec? Czy jednak połamałaś?

Kiedy na mszę i jak często do spowiedzi jest określone jasno w przykazaniach kościelnych. Co zwalnia od obowiązku praktyki zapisano choćby w Katechizmie.
O całą resztę proponuję zapytać księdza. I tak jest szansa, że od różnych usłyszysz różne odpowiedzi
1. chyba cały , za mały żeby stwierdzić
2.o właśnie katechizm kościelny - coś mi się plącze że co najmniej raz na rok w czasie wielkanocnym do spowiedzi świętej przystępować , o .
Cytat:
Napisane przez tricolor Pokaż wiadomość
1.
2. :klaski:
1.
2.
Cytat:
A co sądzisz o psycholożkach/socjolożkach/filozofkach? Może i mniej rażą, niż rzeczona "ministra", ale ja do końca przekonany nie jestem Z drugiej strony, taka "anglistka" np. już nie razi
niektóre formy żeńskie już się zdążyły zadomowić , ale ministra to paranoja
Cytat:
Z innej beczki - ja rozumiem, że de gustibus itd., ale taki bohomaz za taką cenę?
a o głębokim przesłaniu czy jakoś tak nie doczytałeś ? widziałeś kiedyś szparaga z głębokim przesłaniem ? Nie ? no to się nie dziw cenie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-09-16, 22:09   #4033
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
uprzejmie melduję że osiągnęłam absolutne mistrzostwo wszechświata i okolic jeżeli idzie o głupie sny - śniło mi się , że w mieszkaniu moich rodziców , już zresztą nieistniejącym , siedzieli dwaj Indianie kalifornijscy i z apetytem i zachwytem jedli kupę tygrysa
Dziękujęęęę Ci!!! Wreszcie ktoś, kto ma podobnie poryte sny. Aczkolwiek Twój jest bueno, z fantazją
Cytat:
też lubię gryźć, dlatego moje zupy robię do gryzienia

a majo wegańskiego nie jadłam bo w sumie weganką nie jestem..... nawet nie wiem z czego miałby być...? a do domowego z jaj się już od dawna przymierzam odkąd taki jadłam u przyjaciółki tylko boję się że jak zrobię to się w większości zmarnuje..
Też, jeśli już robię to do gryzienia

2. Z te samej przyczyny nie zabieram się za domoróbny, strata ogromna. Zjemy porcję i co z resztą
Stary 2014-09-16, 22:10   #4034
Betty83
Zakorzenienie

znad padnięcia na pysk

Cytat:
Ale mówimy o zwykłej, niebieskiej, rozpuszczalnej Primie? Jak teraz jakiejkolwiek rozpuszczalnej kawy spróbuję, to się sam sobie dziwię, że kiedyś mogłem to pijać (jednak kawiarka, nawet najtańsza jak moja, to błogosławieństwo)

Cytat:
hehe no bez jaj
mielone mięsne mi bardzo dobrze wyszły z jaglanym klejem zamiast jaja i bułki to pomyślałam, że ten sam klej się nada do kalafiora a tu niespodziewajka, nie nadał się
a kalafiorowych kotletów mi się chce bardzo
i nie no co Ty, ja się nie poddaję, ale może tym razem zamiast eksperymentować samodzielnie wezmę jakiś przepis....
np. dziś rano po tej brei kalafiorowej znalazłam to cudo: http://www.veganricha.com/2013/03/re...rger-with.html i wydawałam orgazmiczne dźwięki patrząc na te foty
ciećburgery zagęszczałam i sklejałam lnem mielonym

teraz czaję się na burakburgera
koleżanka wyciąga genialne wege przepisy od krisznowców
Stary 2014-09-16, 22:18   #4035
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Moi znajomi posłali pociechę do komunii "żeby się nie czuła gorsza od innych dzieci w klasie"
to akurat jest ważne ze względu na rozwój społeczny dziecka - jest w tym wieku , że musi czuć jedność z grupą , jeżeli nie robi tego co grupa będzie się czuć wykluczone i odrzucone , nie mówiąc o tym , że grupa jasno da mu odczuć że jest gorsze , bo nie ma tego , co wszyscy , niestety w półzwierzęcym społeczeństwie dzieci tak to działa . I zostaje potem na długie lata jak poczucie odmienności i braku więzi z rówieśnikami .
Cytat:
Zmieniając temat udało mi się wytworzyć prawdziwy szyprowy zapach domowymi sposobami! Połączyłam dwie nuty: gotowanego kiślu z zesutymi ogórkami kwaszonymi wywalonymi do kajbla. Włala!

Cytat:
A mi się chce na zimę kapki Frapin 1270, Botrytisa i Idole edp.Plus Norne i Bois Noir. I może jszcze nowego Durbano - Prometeusza Pójde z torbami jak nic
Frapin ze mnie ucieka , natomiast Botrytisa bym najchętniej całą flachę łykła bo uwielbiam , ale cóż

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Rejcz , nie cytuje mi sny to ja zawsze miałam porypane równo , teraz jakoś chyba nadmiar stresów i kłopotów mi mózgownicę zrył i nie są takie jak dawniej , ale zapewniam Cię , że widok dwóch facetów w kucki z ekstazą zajadających i wysmarowanych na twarzy goovnem nie był miły na szczęście w tym momencie zadzwonił budzik

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2014-09-16, 22:26   #4036
rachell111
Zakorzenienie

A mie wywaliło i zalogować nie chciało

Betty - czyli dostałaś tę robo na to wygląda.

Parabell - ale cieszy mię to że nie jestem sama, wiesz w kupie raźniej

Serio to wiem o czym mówisz, miewam równie niesmaczne sny. Nie wiem dlaczego tak mam Czemu nie mogę jak inni spać i nic nie pamiętać

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-09-16 o 22:32
Stary 2014-09-16, 22:55   #4037
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Betty - czyli dostałaś tę robo na to wygląda.
sprostowanie

jeszcze w toku, ale szukam innego widoku
Stary 2014-09-16, 23:16   #4038
Florens
Zakorzenienie

Cytat:

cudowna
Cytat:
Zmieniając temat udało mi się wytworzyć prawdziwy szyprowy zapach domowymi sposobami! Połączyłam dwie nuty: gotowanego kiślu z zesutymi ogórkami kwaszonymi wywalonymi do kajbla. Włala!

Cytat:

i witaj w klubie, moje sny to osobna historia, taka w sam raz dla psychiatry

Win najlepszego, spełnienia marzeń

dobry
snad implanta, nic nie bolało i nie boli wciąż ogólnie rzecz biorąc, kocham Kozę

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-16, 23:32   #4039
gryx82
BAN stały

Cytat:
To dziwne zaiste bo u nas kluski śląskie tylko z jajkiem, wychodzą właśnie wybornie zbite
Serio? Wg kanonicznego przepisu "4 części ziemniaków : 1 część kartoflanki"? Mnie wyszła klejąca breja o konsystencji drożdżowego ciasta (chyba, że to jajo to na porcję z 5kg ziemniaków)
Cytat:
1.nie mam wysypki , więc tylko na jedną
Anielka wysypkę miała?
Cytat:
2.ja ci zaraz coś utnę
Jeśli jesteś już tak miła, to włosy Proszą się o skrócenie
Cytat:
2.pffff, tyle to ja już przerobiłam sama i bez pomocy
Zawsze musisz skraść całe światło reflektora?!

Tak serio to mnie przetwory owocowe nie kręcą, nie moje smaki raczej
Cytat:
do pieca ją!!!
Jesteś okrutna
Cytat:
śniło mi się , że w mieszkaniu moich rodziców , już zresztą nieistniejącym , siedzieli dwaj Indianie kalifornijscy i z apetytem i zachwytem jedli kupę tygrysa

Cytat:
żeńska forma od "grobek" , nareszcie równouprawnienie

Cytat:
2.o właśnie katechizm kościelny - coś mi się plącze że co najmniej raz na rok w czasie wielkanocnym do spowiedzi świętej przystępować
Komunii A przed komunią spowiedź, niekoniecznie święta
Cytat:
a o głębokim przesłaniu czy jakoś tak nie doczytałeś ? widziałeś kiedyś szparaga z głębokim przesłaniem ? Nie ? no to się nie dziw cenie
No sama widzisz... ignorant ze mnie i kołtun

---

A co do didów małych, jest jakiś system, że się dida samego we łóżeczku zostawia, pierwszego dnia na 5 minut, drugiego na sześć, aż w końcu did staje się grzeczny, nie płacze i zasypia, bo już sobie zakodował, że mama nie znika na amen i w końcu przyjdzie
Stary 2014-09-16, 23:38   #4040
gryx82
BAN stały

Cytat:
...
do domowego z jaj się już od dawna przymierzam odkąd taki jadłam u przyjaciółki tylko boję się że jak zrobię to się w większości zmarnuje..
Cytat:
2. Z te samej przyczyny nie zabieram się za domoróbny, strata ogromna. Zjemy porcję i co z resztą
Majonez się zmarnuje?! Przecież to niewykonalne
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
sprostowanie

jeszcze w toku, ale szukam innego widoku

Cytat:
Napisane przez Florens Pokaż wiadomość
cudowna

Wiedziałem, że przynajmniej Ty docenisz
Cytat:
dobry
snad implanta, nic nie bolało i nie boli wciąż

Cytat:
ogólnie rzecz biorąc, kocham Kozę
A tego akurat nierosumię
Stary 2014-09-16, 23:48   #4041
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Serio? Wg kanonicznego przepisu "4 części ziemniaków : 1 część kartoflanki"? Mnie wyszła klejąca breja o konsystencji drożdżowego ciasta (chyba, że to jajo to na porcję z 5kg ziemniaków)

A co do didów małych, jest jakiś system, że się dida samego we łóżeczku zostawia, pierwszego dnia na 5 minut, drugiego na sześć, aż w końcu did staje się grzeczny, nie płacze i zasypia, bo już sobie zakodował, że mama nie znika na amen i w końcu przyjdzie
1. Serio Przepisy można ulepszać.

2. Kurcze mam ochotę to sprawdzić na swoim. Autentyk. Bo tak też sobie to wizualizuję, ale wiesz teorie swoje a didy swoje Jak tylko będę mieć taką ewentualność to pospieszę Wam z relacją czy się udało

Moi znajomi twierdzą że g..o prawda ale kto ich tam wie czy nie oszukiwali

---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:

dobry
snad implanta, nic nie bolało i nie boli wciąż ogólnie rzecz biorąc, kocham Kozę
Moje gratulacje - jesteś dzielna Podziwiam.

---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Dobra lete pomału zmuszam się do spania bo jutro bizi dej.
Stary 2014-09-16, 23:59   #4042
Redhaired Witch
Nindżopesz

Golden, dopiero doczytałam, współczuję
Moje w sumie też wiecznie się budziło więc przestałam walczyć z systemem, wywalałam cycek i spałyśmy razem - karmiłam przez sen. Oczywiście są minusy bo się taki did przyzwyczaja do żarcia i spania z kimś. A żarła w nocy chyba cały czas
Może Twój niedojada? Może ma gazy? A może wystarczy być twardym, odkładać i siedzieć obok, czekać aż się zmęczy i zaśnie?

Stary 2014-09-17, 00:00   #4043
gryx82
BAN stały

Cytat:
1. Serio Przepisy można ulepszać.
No widzisz, ja się kurczowo trzymam tego bezjajecznego, bom się już sparzył raz kluską śląską a'la placek ziemniaczany Poza tym u nas w domu nigdy tej potrawy nie robiono i nie była znana (no, może jedynie ze słyszenia), to ja ją odkryłem i wniosłem pod naszą strzechę i na nasz stół, parę lat temu jakoś Jeszcze tylko przepisu na sprawdzoną babkę ziemniaczaną mi trzeba, bo tutaj ciągle tak se
Cytat:
2. Kurcze mam ochotę to sprawdzić na swoim. Autentyk. Bo tak też sobie to wizualizuję, ale wiesz teorie swoje a didy swoje Jak tylko będę mieć taką ewentualność to pospieszę Wam z relacją czy się udało
To podobno bardzo mądry sposób wychowawczy, w "Pytaniu na śniadanie" żem o nim usłyszał
Stary 2014-09-17, 00:08   #4044
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, ja się kurczowo trzymam tego bezjajecznego, bom się już sparzył raz kluską śląską a'la placek ziemniaczany Poza tym u nas w domu nigdy tej potrawy nie robiono i nie była znana (no, może jedynie ze słyszenia), to ja ją odkryłem i wniosłem pod naszą strzechę i na nasz stół, parę lat temu jakoś Jeszcze tylko przepisu na sprawdzoną babkę ziemniaczaną mi trzeba, bo tutaj ciągle tak se

To podobno bardzo mądry sposób wychowawczy, w "Pytaniu na śniadanie" żem o nim usłyszał
Kluski śląskie to pyszności, mało co tak Ślązakom wyszło jak kluski Cieszę się, żeś wcielił w Wasz jadłospis, i że Wam smakuje. Fajnie, że coś się przyjmuje poza regionem.

NIKT nie wie o co temu maleństwu biega. Ja np myślę że mu pewnie kur dwa niewygodnie. To moja teoria. Ale co ja wiem, nic. No mówię Ci, chętnie sama bym to sprawdziła. Poczyniła eksperyment, badania wnioski wszystko

A może Did ryczy bo nie wiem boli go coś w tym procesie wzrostu? O czym np nikt nie wie, bo wiadomo ino o zębach i o gazach, kolkach, ale może boli go kurde każda kość bo rośnie? Może mięśnie mu dokuczają bo sie rozwijają czy jakoś tak? Można się śmiać, wiem jak kuriozalnie to brzmi, ale skoro nawet sami lekarze nie wiedzą o co kaman, to wszystko być może, prawda?

Mnie jest autentycznie tych Didów żal.
Rodziców też, ale nie fizycznie, tylko mentalnie, że im serce pęka że ich dziecku jest źle, z jakiegoś powodu cierpi.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2014-09-17 o 00:12
Stary 2014-09-17, 00:16   #4045
gryx82
BAN stały

Cytat:
Kluski śląskie to pyszności, mało co tak Ślązakom wyszło jak kluski Cieszę się, żeś wcielił w Wasz jadłospis, i że Wam smakuje
Gumiklyjzy są pyszne, zwłaszcza z ciemnym sosem i modrum kapustom U nas do mięsa i sosu (poza ziemniakami w 95% oczywiście) najczęściej robiło się paruchy (zwane gdzie indziej parowańce/pyzy drożdżowe/kluchy na łachu), ale to wpływ typowo wielkopolski już
Cytat:
NIKT nie wie o co temu maleństwu biega.
I to jest właśnie najgorsze, niemożność porozumienia się
Stary 2014-09-17, 07:18   #4046
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Znad kawy
miłego dnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 08:26   #4047
gryx82
BAN stały

Znad oczekiwania na kawę
Stary 2014-09-17, 08:33   #4048
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Znad oczekiwania na kawę
A co, służba zaraz doniesie?

Stary 2014-09-17, 08:45   #4049
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Golden a może didowi coś dolega, u lekarza byłaś?

Przelaciałam Was, uff, się zmęczyłam aż.

I macham znad ciasta dyniowego
tak, powiedziała mi żebym się cieszyła, że moje tylko nie śpi bo są takie co płaczą całe dnie i noce
Cytat:
Golden

ad Did - no cóż, nie mam doswiadczenia, nie mam dida, powiem tylko, że moi przyjaciele właśnie przechodzą to samo ze swoją małą Didką. Z kwietnia jest mała. No i ryk non stop kolor - pono zdrowa jak koń. Lekarka i wszyscy rozkłądają ręce. Oni stają na głowie, czytają literaturę i niiic póki co się im nie sprawdza Smuci mię taka bezsilność, bo ja mięsie tak trafi to też trzeba będzie przyjąć na klatę. Powiem Ci, że przyjaciółka dzielnie to znosi, w sensie pogodziła się z tym faktem, że jej Did tak ma. Ale ona z kolei, 140cm w kapeluszu, posiada energię i optymizm całej kurna Hameryki w jednym małym ciałku. Z jednej strony podoba mi się jej postawa. Chciałabym tak móc. Lubię taką siłę charakteru. Jak to ona mawia, no co zrobie? no nic nie zrobię? Trza przeczekać. Grunt że zdrowa, mnie się nic nie stanie a ona kiedyś z tego wyrośnie. Tylko ona ma zmiennika warty, ojciec zajmuje się małą równie intensywnie co ona. Kapitalny tworzą team. Razem w doli i niedoli.

ad kawa - uwielbiam Robustę Prima Piłam właśnie u tej przyjaciółki.
ale z kwietnia tego roku? to ma 5 miechów, u mojego problemy ze spaniem się zaczęły tak koło 4-go mies. i do teraz są coraz gorsze teraz ma 9 mies, codziennie to samo mniej więcej o tej samej porze, już ma stały plan dnia pod siebie ustalony. jest najedzony, w nocy dziamie do spania, nie je. problem w tym że najchętniej to by spał na rękach, jak ze mną to różnie jest, raz śpi raz nie. jest tak wyczulony na odkładanie do łóżeczka, że już w powietrzu się budzi i ryk. jak już odłożę, to kwestia minuty do pół godziny, żeby znów wstał z płaczem.

na takie wieczne płacze to mi lekarka powiedziała, że dzieci tak niektóre mają ale to jest odpowiedź tyle samo warta co "taka pani uroda" gdzie wiemy już, że uroda moja była czym innym spowodowana a nie samą urodą

nooo wreszcie jakiś inny świadek istnienia tej kawy
Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
kawiarka ma max 10 cm średnicy i jeśli zajmuje jakieś miejsce, to tyle, co kubek w szafce/na kuchence ^^
to ja chyba nie wiem o co chodzi, myślałam, że o elektryczną
ale kubek kolejny też problem wcisnąć, będę musiała coś wywalić
Cytat:

To mi przypomniało, jak postanowiłem zrobić odstępstwo od reguły (zainspirowany jakimś przepisem w necie) i dodać jajo do ciasta na kluski śląskie
zawsze daję jajo do śląskich i nie mam problemu z lepieniem kulek może jeszcze coś zrobiłeś z własnej inwencji tfurczej
Cytat:
1.
2.wlazły wszystkie w końcu ona wyższa ode mnie i łóżko długie
3.A did ile ma ? tak około 9 miesięcy chyba ? nie chce jeść w nocy ? Po pierwsze primo rytuały przedsenne i wyciszenie wieczorem , po drugie , przy didzie trzeba siedzieć póki nie zaśnie , po trzecie im starszy tym trudniej wyprowadzić go do jego własnego łóżka , więc walcz , i nie usypiaj go na rękach , odkładaj do łóżeczka , poczytaj coś nudnego pośpiewaj kołysankę i poszukaj może gdzieś w sieciuni Superniania coś napisała - ona dobrze doradza

jeść już nie bardzo w nocy chyba że kolacji nie zje, rytuały ma, wieczory spokojne ma, usypiałam na rękach no ale dwa ostatnie wieczory odkładam zanim zaśnie żeby sam usnął w tym łóżeczku. nie podoba mu się to wczoraj się nie podobało przez 2,5 h ale nie zmienia to sytuacji nocnej, nadal wstaje co paręnaście minut, max co pół h i zasypia na rękach. jak odkładam to się budzi. moge go usypiać ale niech śpi w nocy

o matko Indianie
Cytat:
snad implanta, nic nie bolało i nie boli wciąż

ogólnie rzecz biorąc, kocham Kozę

ale co na to Koza?

i fogle jaką Kozę??

znad marzenia o kawie.
i pielęgnacji paszczy.
Stary 2014-09-17, 09:22   #4050
gryx82
BAN stały

Cytat:
A co, służba zaraz doniesie?
Sam musiałem ruszyć swój jaśniepański tyłek
Cytat:
nooo wreszcie jakiś inny świadek istnienia tej kawy
To ta kawa?

Cytat:
to ja chyba nie wiem o co chodzi, myślałam, że o elektryczną
Nieee, o tradycyjną, naogniową Ja mam taką (od tego sprzedającego właśnie) i sprawuje się świetnie
Cytat:
zawsze daję jajo do śląskich i nie mam problemu z lepieniem kulek może jeszcze coś zrobiłeś z własnej inwencji tfurczej
No nie! Może diabeł tkwi w proporcjach? Pewnie mąki więcej sypiecie, w końcu jajo rozrzedza
Cytat:
i fogle jaką Kozę??
Urządzenie grzewcze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości