|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Hello
VERRERIE to o czym piszesz prawdopodobnie są to lęki nocne. Wpisz w google i poczytaj. Mojej siostry syn to ma. Ma 10 lat i czasami mu sie to zdarza. Ale nie każdej nocy. Może to trwać nawet do 12 roku życia. Cieżka ta przypadłosc. Wiem bo siostra też po takiej nocy jest wykończona. Też była u lekarza i powiedział jej ze musi to przeczekac ze syn z tego wyrosnie. ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Rena bardzo mi przykro. Mam nadzieje że @szybko przyjdzie. Kiecka super. Agatko bardzo ładne te mebelki. Iza mam nadzieje ze z praca sie ułoży. Anitko gratuluje rocznicy. Kundzia dasz rade musisz byc twarda. Swoją drogą to takie zabawne jak rodzice bardziej przeżywaja niż dzieci. Ale ja mimo ze nie mama też bardzo stresowałam sie dziecmi mojej siostry. Jak przyjechały tu a ja bylam jeszcze w Polsce to codziennie na skypie sie widzielismy. A u nas żeby nie było za wesoło to mój tż miał wypadek. Pól niedzieli spedzilismy w szpitalu. Nadział się na płot. Naszczescie tylko ręką. Ma dziure miedzy palcami na ok 3 cm. Lewa ręka miedzy palcem wskazujacym a środkowym. Measiu zdrowia życze. I wszystkim którzy go potrzebują. Pozdrawiam
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
![]() ========================= =============== w sobotę robiłam porządki w moich badaniach, bo już sama się gubiłam jakie mam zrobione...wyobraźcie sobie, że doszłam dopiero do tego, że brakuje mi jednego wyniku z lutego (p/c p. plemnikom), które robiłam z innymi badaniami w Poznaniu i za które zapłaciłam 100zł. Zadzwoniłam do kliniki i powiedziałam o co chodzi (bo oni mi przesyłali pocztą te wyniki). Okazało się, że w klinice wcale ich nie zrobiono no ale nie będę jechała ponad 140km (w jedną stronę) żeby odebrać 100zł nie wiem jak to zrobią - babka ma oddzwonić.
|
|
#1773 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja mam 2.5 na plusie, ale myślę, że 10 będzie na pewno |
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1775 |
|
Konto usunięte
|
przykro mi
![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- ciocia - życze TZ powrotu do zdrowia |
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Ciociami straszene. Zdrowka dla Tz!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1777 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sytuacji oraz zwrocic uwage na to, jakie bajki oglada i ogolnie co leci w tv przy niej. Zero przemocy, krzykaczy itp. Moze zacznijcie spacerowac przed snem... No i z tego co pamietam to jesli juz to sie dzieje to lepiej "nie ruszac", czyli nie zagadywac, nie probowac wybudzac, uspokajac itd. W przypadku mojej siostry jak doszlismy byl to strach przed wyjazdem mojej mamy, odleglym, a jednak dobrala sobie to psychika mocniej i odbijalo sie nie niespokoju w innych swerach, mimo normalnych spokojnych dni. Przeanalizuj czy moze czegos sie bac, czyms stresowac, przezywac cos, pwmietaj ze dzieci maja ogromna pamiec i wyobraznie... Pamietam jakie to bylo straszne, wszyscy w domu w,srodku nocy postawieni na nogi... Dzieci mojej kolezanki co prawda nocnych lekow nie maja ale przykladowo po glupim scooby doo boja sie same wieczorem isc na drugi koniec pokoju... :/ eliminuj takie czynniki na ile tylko sie da... Cytat:
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2014-09-16 o 21:17 |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1778 |
|
Konto usunięte
|
Nadrobiłam, ale nie dam rady się odnieść. Praca ostro daje mi w kość, a weekend już nie wystarczy, żeby się zregenerować... Jutro dopiero środa a ja już ledwo daję radę. Marzę o końcu września
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1779 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48165201]Nadrobiłam, ale nie dam rady się odnieść. Praca ostro daje mi w kość, a weekend już nie wystarczy, żeby się zregenerować... Jutro dopiero środa a ja już ledwo daję radę. Marzę o końcu września
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]A jak tam twoje testy owu?
|
|
#1780 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1781 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE-będę pewnie chciała skrócić pobyt Kasi u dziadków do minimum, jak przyjedzie z nimi do nas to już zostanie chyba, że będzie koniecznie chciała z nimi wracać
![]() Pytałaś czemu przesiadywałam goła? Po powrocie z Kasią przez 2 tygodnie miałam w pokoju 30-33stopnie w dzień, w nocy niewiele mniej. Okno miałam od południa i nie mieliśmy rolet do tego w pokoju drewniany sufit więc upał dawał we znaki. Rana po cc gniła zamiast się goić, co ubrałam miałam za chwilę doszczętnie mokre. Położna kazała mi się wyrozbierać i wietrzyć ciągle ![]() pani- chciałam aby Tz-et usłyszał, że bardzo zależy mi aby dziewczynki przebywały dużo z moimi Rodzicami jeśli by mnie zabrakło kiedykolwiek, nie wyobrażam sobie, że mogłyby więcej czasu spędzać z jego Mamą niż z moją... dziewczyny- proszę mi piątku i poniedziałku nie obstawiać bo tz-et wtedy jest w pracy ![]() wederko- chcemy rodzić razem z tz-etem- szczerze to chyba zwariuję jak zostanę na porodówce bez niego, przy Kasi byłam tylko na chwilę sama i bardzio mi go brakowało, on pojechał do domu bo niby lekarz ocenił, że będę rodzić za kilka dni, po 2 godzinach byłam już na porodówce ale nim Tz-et wrócił to mnie już cięli na bloku operacyjnym i ratowali Kasię iza- jak masz małe dziecko to nikt nie może zmusić Cię do pracy w godzinach nocnych a nie myślałaś aby zacząć szukać czegoś na własną rękę- nie koniecznie w tej samej branży?
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-09-16 o 23:10 |
|
|
|
#1782 |
|
Zakorzenienie
|
Verrerie My też mieliśmy podobny problem z płaczem, pediatra sugerował, że to może być objaw padaczki i mówił, że jak to się będzie powtarzać to trzeba zrobić eeg, ale neurolog stwierdził że dzieci tak mają.
A może Twoja córka się czegoś przestraszyła? Skor mówisz, że macie już jakiś czas te problemy to może warto iść do neurologa? Zeberko Śliczne zdjęcia. W TVP ABC jest program o żywieniu niejadków, podają tam przepisy na zdrowe żywienie Dobrze, że masz taką możliwość zostawienia Kasi na chwilę u rodziców. Ja też dałam stare łóżeczko F. a S. kupiliśmy nowe z możliwością przerobienia na tapczanik. Podziwiam Cie za chęci do porodu sn. Panika Który to tc u Was? Jak T. w żłobku? DwaKolory Mam nadzieje, ze wybrniecie z finansowych kłopotów ciociami Jak się czuje Tż? rena5 Powinni Ci kasę przelewem zrobić, bez sensu jechać taki kawal drogi, a i podziwiam, ze masz taki porządek papierach Barbie Tez czekam na fotorelacje chrzcinowa Dziś S. mnie rozczulił, leżał razem z F. na łóżku, a ja poszłam po ciuchy dla nich, odwróciłam się, a S. wycierał buzie braciszkowi swoja pieluszka, bo ten ulał po jedzeniu |
|
|
|
#1783 |
|
Zakorzenienie
|
Gryzelda- masz urlop końcem września?
dwakolory- jak to zbierasz jego mandaty na swoje konto....? toż to niczego dobrego go nie nauczy.... rena- ![]() a z tymi badaniami to przegięcie trochę.... ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- fiol- dlaczego podziwiasz za chęć rodzenia sn? ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- suwaczek pokazuje, że dzisiaj narodziny mojego dziecka a tu cisza.... mam 35 minut czasu ale chyba nie zdążę (do szpitala mam dalej )
|
#1784 |
|
Konto usunięte
|
Zeberko nie mam urlopu, po prostu październik będzie lżejszy - będzie jakiś dzień wolny w tygodniu, jakieś połówki zmian, więc trochę odetchnę. A na przełomie października i listopada będzie remont oddziału i wtedy będę miała urlop (2 lub 3 tygodnie). Dziś Twój tp? Ciekawe kiedy Tosia będzie chciała wyjść
![]() Fiol słodko czy S. nadal jest zazdrosny?Dwakolory współczuję problemów finansowych. Mam nadzieję, że uda wam się z tym uporać. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48165399]Wczoraj cień cienia drugiej kreski, dzisiaj już się pokazała, ale jeszcze nie taka jak kontrolna. Także do owu jeszcze chwilka ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]No to czekamy na owu!! Już niedługo! [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48167846] Dwakolory współczuję problemów finansowych. Mam nadzieję, że uda wam się z tym uporać. Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Mam taką nadzieję! Zeberko! Czekamy!!!!!!!!!
|
|
|
#1786 | ||||
|
Zakorzenienie
|
przykro mi
przykro mi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48165201]Nadrobiłam, ale nie dam rady się odnieść. Praca ostro daje mi w kość, a weekend już nie wystarczy, żeby się zregenerować... Jutro dopiero środa a ja już ledwo daję radę. Marzę o końcu września [/QUOTE]![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1787 |
|
Konto usunięte
|
Renia szkoda, że nie wyszło...
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle, że trzeba chcieć. Macie sporo kłopotów w tej chwili więc może dobrze, żeby TŻ choć w tej kwestii nie nadwyrężał waszych wydatków - nie gniewaj się ale zupełnie nie rozumiem jego postawy.
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko Ja nie znam nikogo kto chciał sn po cc, zreszta w szpitalu zawsze robili ciecie po cieciu
Zauroczyły mnie zdjecia Twojego brzuszka Gryzelda S. ma teraz faze bycia dzidzusiem i go udaje
|
|
|
|
#1790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1794 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak myślicie stanik sportowy będzie sią nadawał do karmienia? Chce kupić coś taniego co będzie się nadawało do noszenia po domu, a skoro swojego rozmiaru nie mogę znaleść to chcę coś chociaż na chwilę znaleść.
|
|
|
|
#1795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48167846]Zeberko nie mam urlopu, po prostu październik będzie lżejszy - będzie jakiś dzień wolny w tygodniu, jakieś połówki zmian, więc trochę odetchnę. A na przełomie października i listopada będzie remont oddziału i wtedy będę miała urlop (2 lub 3 tygodnie).[/QUOTE] to może uda się wam gdzieś wyjechać? Cytat:
ja kolejny dzień mam spadek formy fizycznej. chyba przemęczona jestem. w wyniku czego przysypiam z małym w łóżku po karmieniu a później cały dzień umieram z powodu bólu pleców. a Krzyś jest w nocy jakiś niespokojny, ciągle rzuca nogami i piszczy przez sen, chyba go brzuszek boli ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- ja już chyba ci kiedyś pisałam, że ja właśnie w takim śpię i czasem chodzę po domu. jest elastyczny więc podwijam go do góry i karmię.
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Barbie A jak często Krzyś się wypróżnia? Dajecie mu jakiś probiotyk?
Może za dużo pijesz jakiś herbatek i stąd jego brzuszkowe bóle? Albo po prostu ma skok rozwojowy? Ciesz się z tego, że masz możliwość pospania i wypoczęcia w ciągu dnia |
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tym pospaniem w ciągu dnia to robiłam to tylko po po porodzie, później tego nie potrzebowałam, a teraz od dwóch dni po prostu tracę przytomność go karmiąc i śpimy razem. może jak też mam jakiś skok rozwojowy ![]() a w tym wcześniejszym poscie chodziło mi o przysypianie z nim w noc w naszym łóżku.
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2014-09-17 o 09:26 |
|
|
|
|
#1798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.......... Nie jestem zadowolona ze swojego życia i swojego wyboru. Ale nie każdy ma takie życie jakie by chciał. Czasem mam wrażenie że wszystkie moje problemy są związane z moim tż; że jakbym była sama to miałabym spokojne życie. Może inne, ale spokojne! Ale nie umiem podjąć decyzji o rozstaniu, szkoda mi syna i wogóle. Bez sensu to wszystko!
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc Edytowane przez dwakolory1 Czas edycji: 2014-09-17 o 09:33 |
|
|
|
|
#1799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przepraszam ale widze że ty po prostu lubisz się meczyć.Z nim zle ale nie odejdziesz.Nikt za ciebie tego nie zrobi,nie odejdziesz to twoje życie się nie poprawi.Uważam że będzie jeszcze gorzej.
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
dwakolory- współczuję bardzo problemów ale mam wrażenie, ze dopóki nie zaczniesz myśleć bardziej o sobie to tz-et będzie wyłaził Ci na głowę. Nauczyłaś go, ze może broić a Ty na swoją klatę wszystko przyjmiesz.
dwakolory- tym bardziej ostrożnie przemślałabym pomysły tz-eta na wszelkie biznesy, zostaniesz z jego długami pozbieranymi na swój grzbiet i będzie Ci jeszcze trudniej od niego odejść
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-09-17 o 10:05 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

no ale nie będę jechała ponad 140km (w jedną stronę) żeby odebrać 100zł