|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
| Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy? | |||
| do szczęki |
|
1 | 0,32% |
| do ramion |
|
8 | 2,53% |
| do łopatek |
|
12 | 3,80% |
| do zapięcia stanika |
|
67 | 21,20% |
| do pasa |
|
134 | 42,41% |
| do bioder |
|
27 | 8,54% |
| do kości ogonowej |
|
17 | 5,38% |
| za pośladki |
|
10 | 3,16% |
| do kolan |
|
2 | 0,63% |
| do kostek |
|
0 | 0% |
chcę móc deptać moje włosy!
|
|
3 | 0,95% |
| sama nie wiem |
|
6 | 1,90% |
| aż mnie wkurzą |
|
17 | 5,38% |
| Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów |
|
12 | 3,80% |
| Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V
Cytat:
![]() Urban legend Dlatego też nie mierzę, pomiar obarczony błędem grubym jest mi potrzebny jak rybie ręcznik
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Także potwierdzam, ale jako , że trochę tu już jestem to zdziwienia brak.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gencjana to raczej mocna farbka, a Tobie zlazła błyskawicznie. U mnie takie zabawy trzymały się miesiącami (codzienne mycie). Na Twoje włosy bez rozjaśniania zostaje chyba tylko ten spray albo kreda do włosów (to raczej dziadostwo i nie polecam Cytat:
Jako dowód pokazała fotki z odchyloną głową nie twierdze, że to kłamczucha, może naprawdę szczerze w to wierzy. Wszystko oczywiście na forum Anwen. Tylko ona taki przyrost ekstremalny miała, ciekawe ![]() http://oi61.tinypic.com/qsl2ir.jpg Druga fotka po 2 tyg, trzecia po miesiącu. Pisze, że normalnie ma 1cm ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Loki lubią się przecież układać różnie, im mocniej się skręcą, tym krótsze się wydają. Naciąganie do mierzenia nie jest dla mnie wiarygodne ani trochę ![]() A wystarczyłoby wybrać cienkie pasemko, schowane głęboko i ciapnąć u nasady farbą albo rozjaśniaczem. Kondycja całości nie ucierpi przecież, widać go normalnie nie będzie, a przyrost będzie idealnie widoczny. Pomocnik się zdecydowanie przyda. Edytowane przez truskawkowawiosna Czas edycji: 2014-09-17 o 11:24 |
||
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze wtedy oberwało mi się rykoszetem, gdy stwierdziłam, że takie przyrosty widywałam tylko przy nowotworowych problemach z przysadką (tyle, że bez przyznawania się, że chodzi o mnie ).Jak dla mnie za dużo certolenia, aż tak mi nie zależy na dokładnej wiedzy, ile kłaki mi rosną
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi by się też nie chciało. Jak zapuszczalam naturalne, to nie mierzyłam ani razu, bo nie wiedzialabym jak się do tego zabrać. Jak mam odrost to problemów brak, linijka prawdę powie Potem już na oko widać czy rosną normalnie czy szybciej
|
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boziu! Włosy kręcone, głowa odchylona to i się nie dziwię, że się dziewczęciu ubrdało, że 10 cm zyskała. Rozumiem 2, 3 ale 10 to ona w marzeniach sennych widziała ![]() Postanowiłam, że wypróbuję picie soku ze zblendowanego jabłka i natki pietruszki. Pewnie i tak mi to przyrostu nie przyspieszy, ale trochę motywacji będzie, bo niestety jem bardzo mało warzyw i owoców. |
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Leniwe jesteśmy Właśnie piec w mym domu dokonał żywota. Zanim spec przybędzie założyć nowy czeka mnie mycie wodą gotowaną na kuchence
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) po odchyleniu głowy, włosy muskały mi kość ogonową. Po co zapuszczać, wystarczy chodzić przekrzywionąTaki koktajl jest pycha, ale nie chciałoby mi się regularnie go robić;o A może kiełki dorzucane do posiłków? Wbrew pozorom, pasują do wielu, szczególnie takie neutralne jak lucerny. Tylko uprawa to też zabawa, robię się coraz bardziej leniwa
|
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swego czasu, jak pierwszy raz podchodziłam do henny to kazałam koledze gdzieś nad karkiem wyciąć mi cały kosmyk włosów aż do skóry. I te biedne kłaki hennowałam, żeby sprawdzić czy mi henna zielona nie wyjdzie. Nie pomyślałam, żeby zahennować pasemko bez wycinania i owinąć folia Wyobraź sobie blokowisko (sztuk bloków 14, 3 tys ludzi ), 2 tygodnie w środku lata bez ciepłej wody Takie rzeczy w moim mieście rodzinnym. I tak co roku w wakacje bo konserwacjia...
Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2014-09-17 o 11:45 |
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak na serio, współczuję:kwaśny: Grunt, że wodę masz, bez tego to katastrofa |
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie piłam tego koktajlu więc nawet z samej ciekawości spróbuję. W sumie nie muszę nawet go robić codziennie. Lepiej 2 kubki w tygodniu niż zero ![]() A może ktoś miałby ochotę przyłączyć się do akcji pietruszkowo - jabłkowej? Było by miło i motywacja w pamiętaniu o przygotowaniu by wzrosła
Edytowane przez Wolha wRedna Czas edycji: 2014-09-17 o 11:51 |
|
|
|
|
#4392 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tu widzę całe sposoby i metody, a ja po prostu grzecznie czekam aż mi urosną.
Choć teraz musiała bym podciąć końcówki |
|
|
|
#4394 |
|
Z deszczem w butach
|
Teraz dopiero zrozumiałam, o co chodzi ze zbyt długimi włosami
![]()
|
|
|
|
#4395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4396 |
|
Raczkowanie
|
Akurat ta Pani wygląda ładnie, moim zdaniem
No i podziwiam, że warkocze nie są dramatycznie cienkie na końcach. Mój warkocz z włosów do kości ogonowej na końcu znika Chociaż, pewnie jakby rozpuściła te włosy, to byłby efekt przytłoczenia.Pokażę moją najnowszą inspirację. Włosy niejakiej Mahafsoun. Może nie są kosmicznie długie (zwłaszcza jak na moją inspirację), mniej więcej do bioder, ale taka długość jej pasuje, i dłuższe chyba nie wyglądałyby tak fajnie. Wyglądają na bardzo zdrowe, gęste i grube, są czarne, a na końcach ma takie urocze fale |
|
|
|
#4397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Katastrofa Jeszcze wziąć prysznic w zimnej wodzie to dla mnie żaden problem, ale głowy już niestety w takiej nie umyję Skąd Wy bierzecie te inspiracje? Mnie się nigdy nie chce szukać, no chyba że coś mi przy okazji wpadnie w oko, ale to raczej jest fryzura dopasowana do osoby, całość stylizacji niż konkretnie włosy. Włosy to dla mnie zawsze jakaś tam część imidżu. Same jako takie mnie nie fascynują aż tak bardzo, długość też na mnie za bardzo nie robi wrażenia. Nie nadaję się na włosomaniaczkę
|
||
|
|
|
#4399 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak sie zapowiedziałam kilka godzin temu siedze z koktajlem jabłkowo - pietruszkowym. Jeny jak ja nie znosze pietruszki! To już drożdże były smaczniejsze. Jutro dodam tak jak gdzieś wyczytałam troche syropu malinowego i chyba zmniejszę ilość pietruszki.
Czego się nie robi dla włosów
|
|
|
|
#4401 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
Mało jest rzeczy, których bym tak nie znosiła jak pietruszki - jeszcze pomidorów, ogórka i wątróbki
|
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kaś Twój sposób z podpinaniem działa. Póki co nie mam gniazdka, a wczoraj musiałam kombinować z kokówkami, bo swykłych wsuwek nie miałam. Jak sie utrzyma taki stan dłużej niż jeden dzień to lecę szukać wsuwek (wstyd mi, bo tu ciągle słucham akcesoriach do włosów, a ja nawet spinek nie mam). |
|
|
|
|
#4403 | |
|
Z deszczem w butach
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wersja z bazylią oczywiście lepsza, ale niestety droższa![]() Jak Ci nie podchodzi pietruszka, to bez sensu się zmuszać. Jabłka ze skórką też są uważane za zdrowe ![]() A wsuwek szukaj w hurtowni fryzjerskiej, koniecznie z kuleczką. Te drogeryjne i ze stoisk z akcesoriami to zazwyczaj badziew. Nie trzymają, a do tego błyskawicznie się deformują Fryzjerskie są solidne zazwyczaj. Osobiście wolę mniejsze długości, ale to już kwestia indywidualna.
|
|
|
|
|
#4405 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale postów natrzaskałyście
![]() Cytat:
![]() [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48155346]Ze światłem już trochę lepiej, więc wrzucam aktualizację. Przyrostem jestem bardzo zaskoczona, oczywiście jak na niewcierkowanie, niesuplementowanie i generalne niewspomaganie przyrostu. Dla porównania wklejam foto zaraz po ścięciu włosów pod koniec kwietnia.[/QUOTE] Śliczne i ładnie urosły przez ten czas.Cytat:
Drugie: tym bardziej mi się nie podobają, kolor wygląda jakby był brudny Ale to tylko moje zdanie. Cytat:
Cytat:
chociaż może kiedyś się przełamię i spróbuję, bo o takim pietruszkowym napoju słyszałam wiele dobrego.
|
||||
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno wypróbuję.Nie podchodzi, ale jednak się pomęczę. Wiesz, ja w ogóle nie lubię zieleniny. Od zawsze muszę się zmuszać do jej jedzenia. Wyjątkiem jest tu chyba tylko szpinak. Jabłka to samo.. także normalnie nie jem, bo lubię inne owoce. Przede wszystkim zmniejszę ilość pietruszki w stosunku do jabłka, bo na moim pobliskim ryneczku pęczki są chyba 2 razy większe niż normalnie. Pół pęczka to było więcej niż duże jabłko. Muszę znaleźć gdzieś hurtownię, bo w mojej okolicy nie ma ani jednej. Drogerii do wyboru i do koloru,a hurtowni niet. Dotychczas zawsze korzystałam z takich najtańszych (ale zawsze kuleczkę miały, tylko szybko odpadała). Ja to samo (co można przeczytać powyżej). Też myślę, że drożdże lepsze w smaku niż pietrucha. |
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przez takie zmuszanie się co najwyżej osiągniecie to, że mijając półkę z zieleniną w sklepie będziecie mieć odruch wymiotny. |
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cukier to bardzo dobry czynnik wiążący większość dobroci zawartych w takich miksach w postaci nieprzyswajalne.
|
|
#4409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pół roku temu zakupiłam blender z myślą o tym, że przekonam się do owoców jeśli będę robić koktajle. I tu można powiedzieć , że też odniosłam niezły sukces. Łatwiej mi zmiksować banana z malinami, + jeszcze jakiś owoc i jogurt niż wyznaczać sobie, że codziennie zjem chociaż jeden owoc. ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
Ostatnio szukałam gumki, żeby zrobić kitkę i... też nie mam. Posiadam tylko większe klamry do koka potrzebne mi np. gdy biorę prysznic.Mam nadzieję, że miód też się nada, bo jakoś bardziej mi tu pasuje. 1 kg cukru mam na wykończeniu, a kupiłam w kwietniu tak często używam. |
||
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego mleko i miód. Uwielbiam taki koktail, ale nie znoszę buczenia mjego blendera![]() |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

Takie rzeczy w moim mieście rodzinnym. I tak co roku w wakacje bo konserwacjia...

Fryzjerskie są solidne zazwyczaj. Osobiście wolę mniejsze długości, ale to już kwestia indywidualna.