Zapuszczanie włosów cz. V - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Pokaż wyniki sondy: Do jakiej długości zapuszczasz włosy?
do szczęki 1 0,32%
do ramion 8 2,53%
do łopatek 12 3,80%
do zapięcia stanika 67 21,20%
do pasa 134 42,41%
do bioder 27 8,54%
do kości ogonowej 17 5,38%
za pośladki 10 3,16%
do kolan 2 0,63%
do kostek 0 0%
chcę móc deptać moje włosy! 3 0,95%
sama nie wiem 6 1,90%
aż mnie wkurzą 17 5,38%
Odpowiada mi moja długość, zapuszczam, aby pozbyć się gorszych partii włosów 12 3,80%
Głosujący: 316. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-17, 10:44   #4381
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Zapuszczanie włosów cz. V

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
To odżywka z dodatkiem pigmentu, coś jak szamponetka,. Nie wrożę sukcesu na Twoich włosach Co to za produkt tak w ogóle? Artego? http://www.artego.pl/pl/page/t/kolor...oryzujaca.html

Przypomniala mi się dziewczyna z 10cm przyrostem od "konia"
Kręcone i niefarbowane włosy, po prostu nie bardzo wierzę w takie pomiary. Można się mocno pomylić.
CHI bodajże Tone&Shine. To się chyba poczułam ostudzona

Urban legend Dlatego też nie mierzę, pomiar obarczony błędem grubym jest mi potrzebny jak rybie ręcznik
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 10:57   #4382
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Pokaż wiadomość
potwierdzam i jestem mocno zdziwiona tym wszyskim
Także potwierdzam, ale jako , że trochę tu już jestem to zdziwienia brak.

Cytat:
To odżywka z dodatkiem pigmentu, coś jak szamponetka,. Nie wrożę sukcesu na Twoich włosach Co to za produkt tak w ogóle? Artego? http://www.artego.pl/pl/page/t/kolor...oryzujaca.html

Przypomniala mi się dziewczyna z 10cm przyrostem od "konia"
Kręcone i niefarbowane włosy, po prostu nie bardzo wierzę w takie pomiary. Można się mocno pomylić.
O co kaman? Ktoś tu kiedyś wciskał bajki o włosach - sprinterach?
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 11:22   #4383
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
CHI bodajże Tone&Shine. To się chyba poczułam ostudzona

Urban legend Dlatego też nie mierzę, pomiar obarczony błędem grubym jest mi potrzebny jak rybie ręcznik
Takie kosmetyki są praktycznie tylko dla farbujących, dedykowane głównie rozjaśniającym. W najlepszym wypadku, po trzymaniu godzinami, miałabyś lekką poświatę. Już lepiej kupić piankę Venity, mniej finansowo bolałoby rozczarowanie

Gencjana to raczej mocna farbka, a Tobie zlazła błyskawicznie. U mnie takie zabawy trzymały się miesiącami (codzienne mycie).

Na Twoje włosy bez rozjaśniania zostaje chyba tylko ten spray albo kreda do włosów (to raczej dziadostwo i nie polecam)

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Także potwierdzam, ale jako , że trochę tu już jestem to zdziwienia brak.

O co kaman? Ktoś tu kiedyś wciskał bajki o włosach - sprinterach?
Jak Kas napisała notkę o maści końskiej na porost włosów, w komentarzach odezwała się dziewczyna, która rzekomo dzięki koniowi osiągnęła 10cm/ms

Jako dowód pokazała fotki z odchyloną głową nie twierdze, że to kłamczucha, może naprawdę szczerze w to wierzy.
Wszystko oczywiście na forum Anwen. Tylko ona taki przyrost ekstremalny miała, ciekawe
http://oi61.tinypic.com/qsl2ir.jpg
Druga fotka po 2 tyg, trzecia po miesiącu.
Pisze, że normalnie ma 1cm

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Loki lubią się przecież układać różnie, im mocniej się skręcą, tym krótsze się wydają. Naciąganie do mierzenia nie jest dla mnie wiarygodne ani trochę

A wystarczyłoby wybrać cienkie pasemko, schowane głęboko i ciapnąć u nasady farbą albo rozjaśniaczem. Kondycja całości nie ucierpi przecież, widać go normalnie nie będzie, a przyrost będzie idealnie widoczny. Pomocnik się zdecydowanie przyda.

Edytowane przez truskawkowawiosna
Czas edycji: 2014-09-17 o 11:24
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 11:27   #4384
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Takie kosmetyki są praktycznie tylko dla farbujących, dedykowane głównie rozjaśniającym. W najlepszym wypadku, po trzymaniu godzinami, miałabyś lekką poświatę. Już lepiej kupić piankę Venity, mniej finansowo bolałoby rozczarowanie

Gencjana to raczej mocna farbka, a Tobie zlazła błyskawicznie. U mnie takie zabawy trzymały się miesiącami (codzienne mycie).

Na Twoje włosy bez rozjaśniania zostaje chyba tylko ten spray albo kreda do włosów (to raczej dziadostwo i nie polecam)

Jak Kas napisała notkę o maści końskiej na porost włosów, w komentarzach odezwała się dziewczyna, która rzekomo dzięki koniowi osiągnela 10cm/ms

Jako dowód pokazała fotki z odchyloną głową nie twierdze, że to kłamczucha, może naprawdę szczerze w to wierzy.
Wszystko oczywiście na forum Anwen. Tylko na taki przyrost ekstremalny miała, ciekawe

A wystarczyłoby wybrać cienkie pasemko, schowane głęboko i ciapnąć u nasady farbą albo rozjaśniaczem. Kondycja całości nie ucierpi przecież, widać go normalnie nie będzie, a przyrost będzie idealnie widoczny. Pomocnik się zdecydowanie przyda.
Spadło mi libido całkiem, boję się wręcz kolorystycznej impotencji

Jeszcze wtedy oberwało mi się rykoszetem, gdy stwierdziłam, że takie przyrosty widywałam tylko przy nowotworowych problemach z przysadką (tyle, że bez przyznawania się, że chodzi o mnie ).

Jak dla mnie za dużo certolenia, aż tak mi nie zależy na dokładnej wiedzy, ile kłaki mi rosną
Stary 2014-09-17, 11:33   #4385
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Spadło mi libido całkiem, boję się wręcz kolorystycznej impotencji

Jeszcze wtedy oberwało mi się rykoszetem, gdy stwierdziłam, że takie przyrosty widywałam tylko przy nowotworowych problemach z przysadką (tyle, że bez przyznawania się, że chodzi o mnie ).

Jak dla mnie za dużo certolenia, aż tak mi nie zależy na dokładnej wiedzy, ile kłaki mi rosną
Jeszcze Cię trochę obsmarowały na anwenowskim forum za te herezje

Mi by się też nie chciało. Jak zapuszczalam naturalne, to nie mierzyłam ani razu, bo nie wiedzialabym jak się do tego zabrać. Jak mam odrost to problemów brak, linijka prawdę powie Potem już na oko widać czy rosną normalnie czy szybciej
Stary 2014-09-17, 11:34   #4386
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Kas napisała notkę o maści końskiej na porost włosów, w komentarzach odezwała się dziewczyna, która rzekomo dzięki koniowi osiągnela 10cm/ms

Wszystko oczywiście na forum Anwen. Tylko na taki przyrost ekstremalny miała, ciekawe
Oj, już sobie przypominam, że coś takiego było. Musiałam się spytać, bo jako wieczny 1cm/mies lubię sobie pooglądać te dziwactwa.

Boziu! Włosy kręcone, głowa odchylona to i się nie dziwię, że się dziewczęciu ubrdało, że 10 cm zyskała. Rozumiem 2, 3 ale 10 to ona w marzeniach sennych widziała

Postanowiłam, że wypróbuję picie soku ze zblendowanego jabłka i natki pietruszki. Pewnie i tak mi to przyrostu nie przyspieszy, ale trochę motywacji będzie, bo niestety jem bardzo mało warzyw i owoców.
Stary 2014-09-17, 11:38   #4387
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze Cię trochę obsmarowały na anwenowskim forum za te herezje

Mi by się też nie chciało. Jak zapuszczalam naturalne, to nie mierzyłam ani razu, bo nie wiedzialabym jak się do tego zabrać. Jak mam odrost to problemów brak, linijka prawdę powie Potem już na oko widać czy rosną normalnie czy szybciej
Wiem wiem

Leniwe jesteśmy
Właśnie piec w mym domu dokonał żywota. Zanim spec przybędzie założyć nowy czeka mnie mycie wodą gotowaną na kuchence
Stary 2014-09-17, 11:41   #4388
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, już sobie przypominam, że coś takiego było. Musiałam się spytać, bo jako wieczny 1cm/mies lubię sobie pooglądać te dziwactwa.

Boziu! Włosy kręcone, głowa odchylona to i się nie dziwię, że się dziewczęciu ubrdało, że 10 cm zyskała. Rozumiem 2, 3 ale 10 to ona w marzeniach sennych widziała

Postanowiłam, że wypróbuję picie soku ze zblendowanego jabłka i natki pietruszki. Pewnie i tak mi to przyrostu nie przyspieszy, ale trochę motywacji będzie, bo niestety jem bardzo mało warzyw i owoców.
Przed ostatnim cięciem (3+2,5cm) po odchyleniu głowy, włosy muskały mi kość ogonową. Po co zapuszczać, wystarczy chodzić przekrzywioną

Taki koktajl jest pycha, ale nie chciałoby mi się regularnie go robić;o A może kiełki dorzucane do posiłków? Wbrew pozorom, pasują do wielu, szczególnie takie neutralne jak lucerny. Tylko uprawa to też zabawa, robię się coraz bardziej leniwa
Stary 2014-09-17, 11:43   #4389
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem

Leniwe jesteśmy
Właśnie piec w mym domu dokonał żywota. Zanim spec przybędzie założyć nowy czeka mnie mycie wodą gotowaną na kuchence
Jakby miała co mierzyć (bo jakieś rezultaty by były) i jednocześnie nie henowałabym włosów, to może nawet bym się skusiła na takie pasemko.

Swego czasu, jak pierwszy raz podchodziłam do henny to kazałam koledze gdzieś nad karkiem wyciąć mi cały kosmyk włosów aż do skóry. I te biedne kłaki hennowałam, żeby sprawdzić czy mi henna zielona nie wyjdzie. Nie pomyślałam, żeby zahennować pasemko bez wycinania i owinąć folia

Wyobraź sobie blokowisko (sztuk bloków 14, 3 tys ludzi ), 2 tygodnie w środku lata bez ciepłej wody Takie rzeczy w moim mieście rodzinnym. I tak co roku w wakacje bo konserwacjia...

Edytowane przez Wolha wRedna
Czas edycji: 2014-09-17 o 11:45
Stary 2014-09-17, 11:45   #4390
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem wiem

Leniwe jesteśmy
Wszelkie znaki na ziemi ostatnio wskazują, że powinnaś zostać brudaskiem

A tak na serio, współczuję:kwaśny: Grunt, że wodę masz, bez tego to katastrofa
Stary 2014-09-17, 11:46   #4391
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Taki koktajl jest pycha, ale nie chciałoby mi się regularnie go robić;o A może kiełki dorzucane do posiłków? Wbrew pozorom, pasują do wielu, szczególnie takie neutralne jak lucerny. Tylko uprawa to też zabawa, robię się coraz bardziej leniwa
Czasami jak mi się przypomina to jadam, ale takie kupione w biedronce. I potwierdzam lucerna jest fajna, bo delikatna w smaku.

Nigdy nie piłam tego koktajlu więc nawet z samej ciekawości spróbuję. W sumie nie muszę nawet go robić codziennie. Lepiej 2 kubki w tygodniu niż zero

A może ktoś miałby ochotę przyłączyć się do akcji pietruszkowo - jabłkowej? Było by miło i motywacja w pamiętaniu o przygotowaniu by wzrosła

Edytowane przez Wolha wRedna
Czas edycji: 2014-09-17 o 11:51
Stary 2014-09-17, 12:25   #4392
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Przed ostatnim cięciem (3+2,5cm) po odchyleniu głowy, włosy muskały mi kość ogonową. Po co zapuszczać, wystarczy chodzić przekrzywioną

Właśnie muszę znaleźć resztę moich nasion do kiełków, jadłam sporo przed wakacjami, do kanapek i do wszystkiego mi pasowały. A hodowla wcale nie jest taka uciażliwa, ot kilka razy dziennie wchodząc do kuchni przepłukać ustrojstwo (nie mam kiełkownicy, hoduję w słoiku )
daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 12:33   #4393
Kayira
Zakorzenienie

Ja tu widzę całe sposoby i metody, a ja po prostu grzecznie czekam aż mi urosną.
Choć teraz musiała bym podciąć końcówki
Kayira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 13:06   #4394
daggmara
Z deszczem w butach

Teraz dopiero zrozumiałam, o co chodzi ze zbyt długimi włosami

Stary 2014-09-17, 13:14   #4395
nysiak1910
Zadomowienie

Cytat:
To ponad centymetr na miesiąc, więc absolutnie nie jest źle

Swoją drogą podziwiam za precyzyjny pomiar, mnie by się pewnie nigdy nie udało tak zmierzyć kłaczysk
w moim przypadku nie jest to trudne bo równy rok temu miałam wygolony bok do zera

https://www.facebook.com/stylizacjaBlueDreams
Blogowanie: http://szafeczkazielonookiej.blo gspot.com/
nysiak1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 13:15   #4396
Erishkigal
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Akurat ta Pani wygląda ładnie, moim zdaniem No i podziwiam, że warkocze nie są dramatycznie cienkie na końcach. Mój warkocz z włosów do kości ogonowej na końcu znika Chociaż, pewnie jakby rozpuściła te włosy, to byłby efekt przytłoczenia.

Pokażę moją najnowszą inspirację. Włosy niejakiej Mahafsoun. Może nie są kosmicznie długie (zwłaszcza jak na moją inspirację), mniej więcej do bioder, ale taka długość jej pasuje, i dłuższe chyba nie wyglądałyby tak fajnie. Wyglądają na bardzo zdrowe, gęste i grube, są czarne, a na końcach ma takie urocze fale Chociaż mam wrażenie, że ona ma jakieś egzotyczne korzenie (?), i pewnie stąd wynika grubość jej włosów. Poza tym jest bardzo ładna, i fajnie się ubiera do sesji. Tylko czemu ten gorset taki niedopasowany :<
Erishkigal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 13:38   #4397
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:

kolor + uchapać tak z pół metra i jak dla mnie udeał.

Cytat:
Napisane przez nysiak1910 Pokaż wiadomość
w moim przypadku nie jest to trudne bo równy rok temu miałam wygolony bok do zera
Radykalizm włosowy

Cytat:
Napisane przez Erishkigal Pokaż wiadomość
Pokażę moją najnowszą inspirację. Włosy niejakiej Mahafsoun. Może nie są kosmicznie długie (zwłaszcza jak na moją inspirację), mniej więcej do bioder, ale taka długość jej pasuje, i dłuższe chyba nie wyglądałyby tak fajnie. Wyglądają na bardzo zdrowe, gęste i grube, są czarne, a na końcach ma takie urocze fale Chociaż mam wrażenie, że ona ma jakieś egzotyczne korzenie (?), i pewnie stąd wynika grubość jej włosów. Poza tym jest bardzo ładna, i fajnie się ubiera do sesji. Tylko czemu ten gorset taki niedopasowany :<
A ta Pani ma właśnie piękne włosy o jeszcze niekontrowersyjnej długości. Takie w sam raz, bardzo długie, ale da się rozpuszczać - czyli tak jak lubię. Może to sesja robiona pod kogoś/coś to i dbałość o takie szczegóły nie bardzo?
Stary 2014-09-17, 17:48   #4398
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Wyobraź sobie blokowisko (sztuk bloków 14, 3 tys ludzi ), 2 tygodnie w środku lata bez ciepłej wody Takie rzeczy w moim mieście rodzinnym. I tak co roku w wakacje bo konserwacjia...
Cytat:
Wszelkie znaki na ziemi ostatnio wskazują, że powinnaś zostać brudaskiem

A tak na serio, współczuję:kwaśny: Grunt, że wodę masz, bez tego to katastrofa
U mnie też takie akcje robią. Zresztą rok temu przez tydzień w ogóle nie było wody zdatnej do picia (początkowo też do mycia) i trzeba było z baniaczkami popylać do beczkowozu przez blokiem Katastrofa
Jeszcze wziąć prysznic w zimnej wodzie to dla mnie żaden problem, ale głowy już niestety w takiej nie umyję

Skąd Wy bierzecie te inspiracje? Mnie się nigdy nie chce szukać, no chyba że coś mi przy okazji wpadnie w oko, ale to raczej jest fryzura dopasowana do osoby, całość stylizacji niż konkretnie włosy. Włosy to dla mnie zawsze jakaś tam część imidżu. Same jako takie mnie nie fascynują aż tak bardzo, długość też na mnie za bardzo nie robi wrażenia. Nie nadaję się na włosomaniaczkę
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:02   #4399
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69
Konto usunięte

Cytat:
Akurat ta Pani wygląda ładnie, moim zdaniem No i podziwiam, że warkocze nie są dramatycznie cienkie na końcach. Mój warkocz z włosów do kości ogonowej na końcu znika Chociaż, pewnie jakby rozpuściła te włosy, to byłby efekt przytłoczenia.

U ja, włosy ma przepiękne i bardzo jej pasują. Tak samo jak pisze Wolha- to jeszcze taka długość, która pozwala nosić je rozpuszczone a całość nie przytłacza

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
U mnie też takie akcje robią. Zresztą rok temu przez tydzień w ogóle nie było wody zdatnej do picia (początkowo też do mycia) i trzeba było z baniaczkami popylać do beczkowozu przez blokiem Katastrofa
Jeszcze wziąć prysznic w zimnej wodzie to dla mnie żaden problem, ale głowy już niestety w takiej nie umyję

Skąd Wy bierzecie te inspiracje? Mnie się nigdy nie chce szukać, no chyba że coś mi przy okazji wpadnie w oko, ale to raczej jest fryzura dopasowana do osoby, całość stylizacji niż konkretnie włosy. Włosy to dla mnie zawsze jakaś tam część imidżu. Same jako takie mnie nie fascynują aż tak bardzo, długość też na mnie za bardzo nie robi wrażenia. Nie nadaję się na włosomaniaczkę
Pinterest. Tyle że u mnie króluje tylko Aishwarya Rai
fb24380c66adcd12b33e8f4bdd3c2d486418deb5_5f7f99f1ecd69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:36   #4400
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Tak jak sie zapowiedziałam kilka godzin temu siedze z koktajlem jabłkowo - pietruszkowym. Jeny jak ja nie znosze pietruszki! To już drożdże były smaczniejsze. Jutro dodam tak jak gdzieś wyczytałam troche syropu malinowego i chyba zmniejszę ilość pietruszki.

Czego się nie robi dla włosów
Stary 2014-09-17, 21:06   #4401
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Tak jak sie zapowiedziałam kilka godzin temu siedze z koktajlem jabłkowo - pietruszkowym. Jeny jak ja nie znosze pietruszki! To już drożdże były smaczniejsze. Jutro dodam tak jak gdzieś wyczytałam troche syropu malinowego i chyba zmniejszę ilość pietruszki.

Czego się nie robi dla włosów
Mnie raz koleżanka uraczyła koktajlem z samej pietruszki (z dodatkiem cukru). Umoczyłam usta i podziękowałam Mało jest rzeczy, których bym tak nie znosiła jak pietruszki - jeszcze pomidorów, ogórka i wątróbki
Stary 2014-09-18, 08:08   #4402
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie raz koleżanka uraczyła koktajlem z samej pietruszki (z dodatkiem cukru). Umoczyłam usta i podziękowałam Mało jest rzeczy, których bym tak nie znosiła jak pietruszki - jeszcze pomidorów, ogórka i wątróbki
Ja w ogóle nie lubię pietruszki, ale stwierdziłam, że się jeden miesiąc mogę poświęcić, bo już powijając włosy to i dla samego zdrowia warto. Musze tylko wymyślić jak zamaskować jej obecność. Niestety blender nie jest w stanie z takich składników zrobić jednolitej masy i czuć te kawałeczki pietruszki

Kaś Twój sposób z podpinaniem działa. Póki co nie mam gniazdka, a wczoraj musiałam kombinować z kokówkami, bo swykłych wsuwek nie miałam. Jak sie utrzyma taki stan dłużej niż jeden dzień to lecę szukać wsuwek (wstyd mi, bo tu ciągle słucham akcesoriach do włosów, a ja nawet spinek nie mam).
Stary 2014-09-18, 08:16   #4403
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Ja w ogóle nie lubię pietruszki, ale stwierdziłam, że się jeden miesiąc mogę poświęcić, bo już powijając włosy to i dla samego zdrowia warto. Musze tylko wymyślić jak zamaskować jej obecność. Niestety blender nie jest w stanie z takich składników zrobić jednolitej masy i czuć te kawałeczki pietruszki

Kaś Twój sposób z podpinaniem działa. Póki co nie mam gniazdka, a wczoraj musiałam kombinować z kokówkami, bo swykłych wsuwek nie miałam. Jak sie utrzyma taki stan dłużej niż jeden dzień to lecę szukać wsuwek (wstyd mi, bo tu ciągle słucham akcesoriach do włosów, a ja nawet spinek nie mam).
Nie wiem, jak podchodzisz do cukru, ale z nim dało się to wypić. Tyle, że po wypiciu smaku pietruszki się nie uniknie... Albo pić duszkiem i zaraz czymś popić
Stary 2014-09-18, 08:55   #4404
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:

Ja czasem ucieram pietruszkę w moździerzu z czosnkiem. Potem dodaję oleju albo masła. Można smarować grzanki, pizzę, nawet zjeść z makaronem. mój chłop, który nie lubi pietruszki zjadł bez świadomości Wersja z bazylią oczywiście lepsza, ale niestety droższa

Jak Ci nie podchodzi pietruszka, to bez sensu się zmuszać. Jabłka ze skórką też są uważane za zdrowe
A wsuwek szukaj w hurtowni fryzjerskiej, koniecznie z kuleczką. Te drogeryjne i ze stoisk z akcesoriami to zazwyczaj badziew. Nie trzymają, a do tego błyskawicznie się deformują Fryzjerskie są solidne zazwyczaj. Osobiście wolę mniejsze długości, ale to już kwestia indywidualna.
Stary 2014-09-18, 09:20   #4405
swan999
Zakorzenienie

Ale postów natrzaskałyście

Cytat:
Patrzcie jakie włosy

http://www.haartraumfrisuren.de/
Te włosy są dla mnie stanowczo za długie, ale kolor mi się podoba. Idealna dlugość tych włosów byłaby tam gdzie są związane gumką

[1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;48155346]Ze światłem już trochę lepiej, więc wrzucam aktualizację. Przyrostem jestem bardzo zaskoczona, oczywiście jak na niewcierkowanie, niesuplementowanie i generalne niewspomaganie przyrostu.
Dla porównania wklejam foto zaraz po ścięciu włosów pod koniec kwietnia.[/QUOTE]

Śliczne i ładnie urosły przez ten czas.

Cytat:
Wlazlam na pinteresta, to trochę pospamuję

Takie jasne blondy mi się podobają, czyste, miękkie, chłodne, ale nie lodowate Niestety nie znam drogeryjnego gotowca, który daje taki efekt. Trza mieszać Fryzjerka nie jestem, ja je nazywam białymi, śmietankowymi blondami

KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK

Jasne blondy jakie widuje to albo brzydkie zółtki (słoneczny czy złoty blond lubię) albo bardzo popielate, wrecz nienaturalnie.

Po fioletowym szamponie na bardzo jasenej bazie zazwyczaj wychodzi coś takiego. Jeżeli nie ma się bardzo chłodnej urody, taki kolor może postarzać.
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK
KLIK[COLOR="Silver"]
Te pierwsze blondy: Ja osobiście nie przepadam za takim kolorem, aż takie białe jakoś do mnie nie przemawiają

Drugie: tym bardziej mi się nie podobają, kolor wygląda jakby był brudny

Ale to tylko moje zdanie.

Cytat:
Te są piękne, i bardzo pasują tej dziewczynie W tym przypadku nie są zs długie i nie przytłaczają.

Cytat:
A może ktoś miałby ochotę przyłączyć się do akcji pietruszkowo - jabłkowej? Było by miło i motywacja w pamiętaniu o przygotowaniu by wzrosła
Chętnie bym się przyłączyła, ale bardzo nie lubię pietruszki, drożdże przy tym to pychota chociaż może kiedyś się przełamię i spróbuję, bo o takim pietruszkowym napoju słyszałam wiele dobrego.

http://DKMS.pl
swan999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 09:29   #4406
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czasem ucieram pietruszkę w moździerzu z czosnkiem. Potem dodaję oleju albo masła. Można smarować grzanki, pizzę, nawet zjeść z makaronem. mój chłop, który nie lubi pietruszki zjadł bez świadomości Wersja z bazylią oczywiście lepsza, ale niestety droższa

Jak Ci nie podchodzi pietruszka, to bez sensu się zmuszać. Jabłka ze skórką też są uważane za zdrowe
A wsuwek szukaj w hurtowni fryzjerskiej, koniecznie z kuleczką. Te drogeryjne i ze stoisk z akcesoriami to zazwyczaj badziew. Nie trzymają, a do tego błyskawicznie się deformują Fryzjerskie są solidne zazwyczaj. Osobiście wolę mniejsze długości, ale to już kwestia indywidualna.
Fajny pomysł, tym bardziej, że uwielbiam czosnek, Mogłabym jeść cały czas, ale wolę nie straszyć oddechem Na pewno wypróbuję.

Nie podchodzi, ale jednak się pomęczę. Wiesz, ja w ogóle nie lubię zieleniny. Od zawsze muszę się zmuszać do jej jedzenia. Wyjątkiem jest tu chyba tylko szpinak.
Jabłka to samo.. także normalnie nie jem, bo lubię inne owoce.

Przede wszystkim zmniejszę ilość pietruszki w stosunku do jabłka, bo na moim pobliskim ryneczku pęczki są chyba 2 razy większe niż normalnie. Pół pęczka to było więcej niż duże jabłko.

Muszę znaleźć gdzieś hurtownię, bo w mojej okolicy nie ma ani jednej. Drogerii do wyboru i do koloru,a hurtowni niet. Dotychczas zawsze korzystałam z takich najtańszych (ale zawsze kuleczkę miały, tylko szybko odpadała).

Cytat:
Napisane przez swan999 Pokaż wiadomość
Chętnie bym się przyłączyła, ale bardzo nie lubię pietruszki, drożdże przy tym to pychota chociaż może kiedyś się przełamię i spróbuję, bo o takim pietruszkowym napoju słyszałam wiele dobrego.
Ja to samo (co można przeczytać powyżej). Też myślę, że drożdże lepsze w smaku niż pietrucha.
Stary 2014-09-18, 09:30   #4407
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak uważam. To nie lekarstwo, żeby tak się męczyć, to tylko włosy
A przez takie zmuszanie się co najwyżej osiągniecie to, że mijając półkę z zieleniną w sklepie będziecie mieć odruch wymiotny.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 09:55   #4408
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszę się i hi5, sama prawie nie mam akcesoriów do włosów
Cytat:
Nie wiem, jak podchodzisz do cukru, ale z nim dało się to wypić. Tyle, że po wypiciu smaku pietruszki się nie uniknie... Albo pić duszkiem i zaraz czymś popić
Cukier to bardzo dobry czynnik wiążący większość dobroci zawartych w takich miksach w postaci nieprzyswajalne.
Stary 2014-09-18, 10:02   #4409
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Też tak uważam. To nie lekarstwo, żeby tak się męczyć, to tylko włosy
A przez takie zmuszanie się co najwyżej osiągniecie to, że mijając półkę z zieleniną w sklepie będziecie mieć odruch wymiotny.
A ja się nie poddam. Jak dziecko nie znosiłam wątróbki, a zmuszano mnie do jej jedzenia nagminnie (problemy z żelazem). Teraz uwielbiam. To samo dotyczyło kilku innych produktów, odmieniło mi się na korzyść

Pół roku temu zakupiłam blender z myślą o tym, że przekonam się do owoców jeśli będę robić koktajle. I tu można powiedzieć , że też odniosłam niezły sukces. Łatwiej mi zmiksować banana z malinami, + jeszcze jakiś owoc i jogurt niż wyznaczać sobie, że codziennie zjem chociaż jeden owoc.

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Cieszę się i hi5, sama prawie nie mam akcesoriów do włosów

Cukier to bardzo dobry czynnik wiążący większość dobroci zawartych w takich miksach w postaci nieprzyswajalne.
Ostatnio szukałam gumki, żeby zrobić kitkę i... też nie mam. Posiadam tylko większe klamry do koka potrzebne mi np. gdy biorę prysznic.

Mam nadzieję, że miód też się nada, bo jakoś bardziej mi tu pasuje. 1 kg cukru mam na wykończeniu, a kupiłam w kwietniu tak często używam.
Stary 2014-09-18, 10:09   #4410
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Pół roku temu zakupiłam blender z myślą o tym, że przekonam się do owoców jeśli będę robić koktajle. I tu można powiedzieć , że też odniosłam niezły sukces. Łatwiej mi zmiksować banana z malinami, + jeszcze jakiś owoc i jogurt niż wyznaczać sobie, że codziennie zjem chociaż jeden owoc.
Spróbuj kiedyś zblendować banany z masłem orzechowym, pycha Do tego mleko i miód. Uwielbiam taki koktail, ale nie znoszę buczenia mjego blendera
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości