|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Dzień Dobry
Co do majtasów siateczkowych to wydaje mi się ze dwie pary + jakieś bawełniane z pepco wystarczą na 3 dni pobytu w szpitalu po porodzie sn. Te majteczki siateczkowe nie wymagają suszenia, bo wystarczy je wyprać i osuszyć ręcznikiem np. papierowym Wie ktoś co się dzieje u Ever Dzwno sie nie odzywała chyba abrakatabra Śliczny rożek |
|
|
|
#2342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ze swojej strony dla dziewczyn po CC, jak już się rana zagoi, to polecam plastry silikonowe na blizny z Sutriconu. Plastrów jest 5, ale można je ciąć w poprzek i wzdłuż i starczają na bardzo długo. Blizna fajnie po nich znika. Muszę się też pochwalić że jak dotąd nie grzeszyłam ilością rzeczy dla malucha, to ostatnio dostałam od koleżanki różne fajne rzeczy. Mam już przewijak na kólkach z wanienką, dużo ubranek, laktator elektryczny Medeli, matę do zabawy i pełno jeszcze innych gadżetów.. Pozostaje kupić łóżeczko, parę drobiazgów i będzie wsio. Jestem zaskoczona że nagle i niespodziewanie mam praktycznie wszystko co potrzebuję. Nie ma to jak koleżanki
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
U Ever ok. Tylko czasu i siły pisać nie ma.
|
#2344 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() farbować nie będą tylko proszek muszę zdecydować czy do białego czy kolorowego.Cytat:
Tylko brzuch wyżre chemia, a zębów już nie
26.09.2014 Nasz skarb Franciszek, 54cm, 3170g Edytowane przez siuska Czas edycji: 2014-09-17 o 12:57 |
||
|
|
|
#2345 | |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe co tam u Słodziatek i jej maleństwa :myśli:
Cytat:
za wizytę!!! Daj znać koniecznie po!!! Co do zachacianek ja tez takowe u sibie zauważyłam znów.. a myślałam że będzie juz spokój, generalnie jadłaby wszystkie owoce, a jabłka to pochłaniam 4 dziennie, wczoraj na wieczór zajadłam 2 grejpfruty.. i generalnie wszystko co związane z ziemniakami: frytki ziemniaki z majonezem, ziemniaki pieczone I ja tez wypatruje tego czopa.. ale tak jak i Ty mam wodnisty jak nigdy.. czasem to nawet myślę że siku popusciłam
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
Już po KTG.....niestety nie wyszło dobrze
Dziecko dostało jakiejś hiperaktywności (a od rana była spokojna) i wciskałam ten guzik jak szalona, tętno jej skakało bardzo - i tu nie wiadomo czy z tej aktywności czy jak, więc do powtórki. Do tego mi podwyższone ciśnienie.... 140/90 i jeszcze ten białkomocz i bakterie! Po prostu bosko! Na 15 mam ktg a na 18 wizytę u lekarza, co oznacza, że nie opłaca mi się wracać do domu, bo jadę prawie godzinę. Kurcze mam nadzieję, że obejdzie się bez skierowania do szpitala, trzymajcie kciuki proszę! Normalnie załamka...... Aaa jeszce na dodatek przytyłam 2 kg w 2 tygodnie.....wiem, że to najmniej ważne w tej chwili, ale kobieca psychika robi swoje i czuję się jak wieloryb! Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-09-17 o 13:38 |
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Wychodzimy!!!
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
|
|
|
#2348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będzie dobrze. Musisz się wyluzować przed tym kolejnym KTG, chociaż ciężko będzie, co jest zrozumiałe. Hura !!!!
|
|
#2349 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Laila super wiadomość, trochę Ci życie znormalnieje, super.
|
|
#2351 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękny! Cytat:
dla męża.Cytat:
A mleczko może i syf, ale jaki dobry No i nie pamiętam kiedy jadłam, więc chyba raz na ruski rok nie zaszkodzi.Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
Laila
![]() ![]() klask i: Coffe ![]()
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj byłam na KTG i też wariowała w trakcie badania ale wyniki w normie. Ile u Ciebie wyszło?---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Jestem BARDZO zadowolona Też wydaje mi się ogromny Mam wrażenie, że moja drobinka (zapowiada się na bardzo małą) utopi się w nim
|
|
|
|
|
#2355 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratuluję! Ale fajnie!
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2357 |
|
Zadomowienie
|
witam sie
![]() COfee trzymam za Was kciuki * ja ostatnio mialam cisnienie niewiele nizsze 130/90 i lekarz mowil ,ze idealne, a jak dzidzia szalala to chyba normalne, ze tetno skakalo, ale wiadomo, ze lepiej sprawdzic.JA chcialam karmic(moze za malo chcialam),ale ludzie wkolo mnie zniechecili na calego, nie mialam zadnego wsparcia..tesciowa wciaz mowila, ze na pewno zaglodze dziecko, popierala swoje wywody historiami z zycia okolicznego, a ze wtedy wrocilam ze szpitala w calkowitym szoku, nie wiedzialam, ze tesciowa i tesciu uwielbiaja dramatyzowac, wymyslac i widziec wszystko w czarnych barwach to trafialo do mnie to co mowila, mimo ,ze checi mialam i nie szlo nam az tak zle. CO do czopa to u mnie wydzielina krwista byla dopiero po odejsciu wod, a tak to chyba raczej gesty ,dl;ugi zolty glucior, mnie chyba odpadl. dziewczyny moje metody wywolywania porodu nie przynosz skutkow,chodze duzo, seksuje sie, myje podlogi, a poki co nic, takze odpuszczam, mam czas do wtorku, jak do wtorku nie urodze to skontaktuje sie z doktorkiem co robic .
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Coffe bedzie git.
Laila super.w domku najlepiej A zapomnialam kupilam wczoeaj pampki w tesco. 2, 148 szt za 72,99 zl. Chyba ok cena nie znam sie
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
hej ja dzisiaj prawie otarłam się o szpital ... ale ze straszakiem. Niby zwykły kaszel i trochę gluta z nosa, a w drodze do lekarza dostał duszności. Dostał natychmiast zastrzyk, wróciłam do domu z torba lekarstw, zrobiłam jeszcze wziewy i mu przeszło. Ostatnio taki numer wykręcić mi 3 lata temu, tydzień szpitala w tym 48h pod tlenem. Jestem mega zmęczona. Co do cc to mam mieć robione w dniu przyjścia do szpitala, chyba, że będzie jakiś nagły przypadek.
|
|
|
|
#2360 | |
|
Rozeznanie
|
Witu okazuje się być zupełnym średniaczkiem
2850g waży i wszystko u niego dobrze. A wizyta u gina prowadzącego ciążę trwała... 5 minut Tylko omówiliśmy wyniki. Stwierdził, że jak nie mam takiej przemożnej potrzeby to nie będzie mnie dziś badał ginekologicznie, bo nawet jak mi się coś już rozwiera czy skraca to i tak już na tym etapie nie powstrzymuje się porodu. A na koniec miałam z doktorkiem taki dialog:- no to teraz dużo seksu tylko pani zalecam! - oj to będzie trudne panie doktorze, bo mąż właśnie na 4 dni wyjechał. - a co to przeszkadza?... (i po dłuższej chwili) Aaa - no chyba że pani preferuje tradycyjny model rodziny!!! Cytat:
![]() SUPER!!! też bym już chciała
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może już na taki zakup jest za późno, ale ja od poprzedniej ciąży mam to: http://allegro.pl/adapter-be-safe-do...607055829.html Po cc też dłuższy czas mi się przydał, bo mi rany pas nie szarpał. |
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Poczwarka to taka Waga w/sam raz. Rozni nas kilka/dni jesli chodzi o termin to az/ciekawi mnie ile moje/dziecie jutro bedzie/wazyc.
Ciekawe czy jakby mi sie jednak szyjka/skrocila co moja gin na to. Jesli by miala/takie podejscie jak Twoj gin to luz
|
#2363 | |
|
Raczkowanie
|
Super !!!! gratulację
![]() ![]() klask i: Cytat:
Poczwarkah super wizyta ))) a doktorek zarąbisty ma super poczucie humoru
|
|
#2364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To trzymam ! Może niech Ci zrobią badanie ciśnienia po jakimś czasie od przyjścia - ja przeważnie na "dzień dobry" mam wyższe, a po ktg już w normie. |
|
|
|
|
#2365 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dwie zakręcane buteleczki, jedna z atomizerem i dwa takie opakowania jak na pomadkę nakładaną palcem. No ale to mi było potrzebne, więc nie żałuję ![]() Cytat:
Ja też mam ciągle liczne bakterie w moczu, lekarz ciągle się pyta czy szczypie przy siusianiu. Mówię, że nie to on na to, że widać nic się złego nie dzieje. Może u Ciebie też nie będzie tragedii. Trzymam mocno kciuki, żeby wyszło wszystko dobrze ![]() Świetne wieści W końcu nie ma to jak u siebie No a poza tym znaczy to, że z bobaskiem już jest dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja wróciłam od lekarza, nie jest to podobno nic groźnego. Zalecił pić herbatę z malin, albo wyciąg z drzew malin. A najlepiej jakbym miała domowy soczek malinowy. A że nie mam, to dostałam jeszcze od doktorka przepis Starszy facet, ale bardzo fajny I wspomniał o liściach malin, ale boję się, że to może poród wywołać. Po wizycie skoczyłam na zakupy i zaczęłam mocno kaszleć. Zobaczymy co będzie wieczorem i rano.. ![]() Coffee jak to ktg?
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla synka!
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
poczwarkah, niezły ten twój lekarz
Mnie się przypomniała mina mojego lekarza, który jest strasznym jajcarzem i w pierwszej ciąży, po pierwszej wizycie i pierwszym badaniu usiedliśmy do jego biurka i powiedział do mnie: - Także jest Pani w ciąży, i już się z Panią nie mogę umówić ![]() A ja: - Jak to? Właśnie teraz Pan może bez konsekwencji ![]() A po porodzie zapytałam, czy duże jest nacięcie, a on z mega poważną miną: - Pani Agato, takie na metr. Nastąpiły 3 sekundy grobowej ciszy ze strony mojej i męża, (był sylwester ), a potem mega wybuch śmiechu .
|
#2369 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Była dziś u mnie położna, opisałam jej te moje skurcze i powiedziała, że to jeszcze nie to Zwykłe przepowiadacze. Ale wizyta udana. Odpowiedziała na wszystkie moje pytania, opowiedziała co się dzieje po porodzie w moim szpitalu. Jestem nieco spokojniejsza
|
||
|
|
|
#2370 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam mleczko w tubce, w biedrze
musiałam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

żeby nie prosić się poloznych. poza tym majtki siateczkowe (2szt.), ale to tylko tak żeby np. idąc do łazienki cos trzymalo podpaske 

właśnie biegałam do sklepu po mleko w proszku i zjadłam dwie łyżki na sucho
za wizytę!!! Daj znać koniecznie po!!! Co do zachacianek ja tez takowe u sibie zauważyłam znów.. a myślałam że będzie juz spokój, generalnie jadłaby wszystkie owoce, a jabłka to pochłaniam 4 dziennie, wczoraj na wieczór zajadłam 2 grejpfruty..
i generalnie wszystko co związane z ziemniakami: frytki ziemniaki z majonezem, ziemniaki pieczone
140/90 i jeszcze ten białkomocz i bakterie! Po prostu bosko! Na 15 mam ktg a na 18 wizytę u lekarza, co oznacza, że nie opłaca mi się wracać do domu, bo jadę prawie godzinę.
13.12.13 

Będzie dobrze. Musisz się wyluzować przed tym kolejnym KTG, chociaż ciężko będzie, co jest zrozumiałe.

klask i:
Wczoraj byłam na KTG i też wariowała w trakcie badania ale wyniki w normie. Ile u Ciebie wyszło?
* ja ostatnio mialam cisnienie niewiele nizsze 130/90 i lekarz mowil ,ze idealne, a jak dzidzia szalala to chyba normalne, ze tetno skakalo, ale wiadomo, ze lepiej sprawdzic.
też bym już chciała
To trzymam