|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Odnośnie chrzcin,u nas będzie ok 25-30 osób już z dziećmi. To sama najbliższa rodzina,ja mam duże rodzeństwo. Postanowiliśmy zrobić u mamy w domu, często organizowane są tam jakieś większe imprezy. menu juz ustalone, lista zakupów również.. Wędzarnia na ogródku juz czeka. My lecimy w piątek wiec jedynie w sobotę trochę będę w stanie pomoc. Wszystkim zajmuje się moja mama,pomoże siostra i bratowa.
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- A widzisz, nie wiedziałam o tym. Musze poczytać o tym żeby nie kupić badziewia.
|
#1022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A wydaje się taaaaka duża na zdjęciach. Ja dzisiaj od 6 na nogach, bo mąż wyjeżdżał na rozprawę o alimenty na rzecz "teścia". Musiałam zawozić córę do szkoły, ale jakoś dałyśmy radę. Trzymajcie kciuki dziewczyny bo własnie teraz zaczyna sie rozprawa, a ja z nerwów juz pół mieszkania dziś wysprzątałam i nasmażyłam naleśników jak mała miała drzemkę. Edytowane przez mysia111 Czas edycji: 2014-09-17 o 12:36 |
|
|
|
|
#1023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Mała wstała o 6 i od tamtej pory praktycznie spala do teraz
![]() Az nie wiem dlaczego bo nigdy tyle nie spala
|
|
|
|
#1025 |
|
Zadomowienie
|
zuken powodzenia na szczepieniach!
ja w dalszym ciągu nie wiem na co zaszczepie a 26 już mamy szczepienie.... Dziewczyny pomocy, od paru dni strasznie boli mnie boli brzuch ..Zaszkodzić nie miało mi co...A na dodatek jak chodze to boli mnie blizna po nacieciu ![]() Dziś przeszłam z małym sama siebie po 12 wstalismy...W nocy budził mi sie dzis doś często jak o 21 zasnał tak o 1:00, 3:00, 5:30, jak ok 9 wstał, tak potem połozyłam go do łóżeczka, gaworzył sobie i w końcu razem usneliśmy iuż, a ok12 obudził mnie... Ja już musze sie ogarnać a mały spi ![]() Wczoraj w dzień mi ładnuie spał, wiec pewnie dlatego dziś tak często mi sie budził, no i bolał go w niocy brzuszek, bo strasznie stękał, a nie wiem czemu bo ja nic takiego wczoraj j ani przed wczoraj nie jadłam ![]() mysia mocne kciuki! zaczarowanadlaniego dobrze że malutka tak śpi, pewnie była zmeczona, ja tam sie nie zastanawiam jak mój dłużej śpi, tylko sie cieszę bo mogę chwile odsapnać i odpocząć od kupek itp...ale jak za długo spi, to juz nie mogę sie doczekać jak sie obudzi i bede mogła go wysciskać ![]() he he kobicie nie dogodzisz :P pisałam wam ostatnio ze mały miał odparzoną pupę...Tydzień czasu z tym walczyłam, a to mąka ziemniaczaną, a to sudocremem i nic...delikatnie mniej to odparzenie było zaognione, ale ciagle było...Kupiłam ten tormentiol co poradziła położna, na drugi dzień nie było śladu....Byłam w szoku bo to jest maść dla dorosłych, a na niego tytlko ona podziałała....
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-09-17 o 12:56 |
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Mysia Mocne kciuki
|
|
|
|
#1027 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki, przydały sie
![]() Sędzina oddaliła pozew mego teścia Argumentowała to tym, że nie zyje w niedostatku a fakt iz jego dziecku powodzi sie lepiej niz jemu nie jest powodem aby obarczać nasza rodzine alimentami na jego rzecz. Normalnie, gdybym mogła, to bym sie napiła ![]() Oczywiscie, tesciu na rozprawie sie dowiedział że ma 2 wnuczke ale nawet sie nie spytał jak się miewa, czy jest zdrowa czy jak ma na imie. Norma ![]() I nakrzyczał na sędzine, oznajmił ze bedzie sie odwoływac i wyszedł z sali |
|
|
|
#1028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ściągaj przez cały dzień mleko na noc to wieczorem będziesz mogła się napić ;-) Dziewczyny piszecie o tej sapce. Moja też tak chrumka głównie w nocy ale mąż jej oczyszcza nos fridą i normalnie glutki wychodzą i jest spokój. Kiedy z takim katarkiem trzeba iść do lekarza?
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może podniosłaś coś ciężkiego? Mysia super że tak się skończyło ![]() właśnie zamawiam , z hasłem: mamazawsze 10% taniej dam znać jak wypróbuje http://www.winabezalkoholowe.plZaczarowana ale szybko Olivka Ci rośnie
|
|
|
#1030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze wszystko dobrze się skończyło |
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamawialas juz z tej stronki? Ciekawa jestem jak smakuja te winka narobilas mi jeszcze wiekszej ochoty niz mialam
28.06 ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsze że swojego celu nie osiągnął |
|
|
|
|
#1033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1034 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za pomysł - skorzystam na pewno ale innym razem. Bo znając moją słabą głowę i fakt iż ostatnio piłam w 1 połowie grudnia to pewnie po 1 piwie byłabym nawalona i pewnie zachciałoby mi sie przytulanek a to dopiero 3,5 tygodnia mineło od porodu więc troche strach ![]() co do chrumkania, to mi z kolei połozna powiedziała że to pozostałosći sluzu po porodzie i mam dawać pare kropli soli fizjologicznej do noska. |
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam zważyć Kluska. 3900!!!
|
|
|
|
#1036 |
|
Rozeznanie
|
Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 rosnie zniknelas z pierwszej strony nie ma cie na liscie
|
#1037 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czekam jeszcze jak sytuacja sie rozwinie po zmianie mleka. Ale czarno to widzę Młoda w dodtaku mniej je Może dlatego, że faktycznie to mleko jest gęściejsze ![]() Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja w związku z tym, że karmię mm miałam okazję wypić 2 lapki jednego wieczora i tak się cieszyłam, że się popłakałam z tego uczucia błogostanu ![]() no brawo U nas wczoraj na liczniku 4200
|
|||||
|
|
|
#1038 |
|
Rozeznanie
|
Zaczarowana a ja mam taki komplet z hm na 2-4 mies tylko z misiem i mala ma juz dobry a ma 1mies.tylko ze ona duza sie urodzila
|
|
|
|
#1039 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A to moj wielkpludek |
|
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1041 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u mnie max 3-4h..ale to tylko raz w nocy a pozostałe to tylko drzemki 30-40minut.... mam nadzieję, że u nas też przyjdzie pora na takie spanie........ byłam wczoraj u lekarki z małą, bo za dużo płacze i ulewa..a mało śpi i ciągle ją coś wybudza...dała skierowanie do laryngologa (czy nie ma zapalenia ucha od ulewania) na usg brzucha (sprawdzić czy to nie refluks) i na morfologie i mocz i crp....jutro jade do laryngologa i labolatorium a usg dopiero w przyszłym tygodniu....mam nadzieje, że coś poradzą na to jej niespanie, bo nie mam sił cały dzień nosić jej na rękach...dziś nawet zakupiłam chusto-nosidło bo mi kręgosłup wysiada po prostu ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
dużo osób zachwala też bobotic |
|||
|
|
|
#1042 |
|
Zakorzenienie
|
Słodziaczek
W hmie są super ciuszki |
|
|
|
#1043 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jutro idę zważyć mojgo glodomora ;-) Śliczna twoja córeczka
|
|
#1044 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1045 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas tak jak u Ciebie Ninka bardzo ulewa
|
|
|
|
|
#1046 | |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=damcilapke;48170400]Maly w poniedzialek skonczyl dwa tygodnie. chyba wyruszymy dzis na dluzszy spacer
boje sie tylko ze bedzie placz i trzeba bedzie lecieec do domu ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- :thumbup::thumbup::thumbu p: z malej zrobil sie spioszek ![]() Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Ania właśni leży na brzuszku i ćwiczy unoszenie główki - coś ostatnie dni jest w tej kwestii leniwa... Za chwilę zabieram ją na podwórko. ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- ładna dziewczynka
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko jest antychustowe chyba. Przy każdej próbie jest ryk :-(
|
#1048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1049 | |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczyny za mile slowa. W imieniu Amelki rowniez
![]() My narazie kolek nie mamy na szczescie raczej w druga strone caly czas sie obawiam ze mala za czesto robi kupke ale wszysty mi mowia ze jest ok i mam nie panikowac. No i wyszlo amelce wysypka tak w okolicy ust no i ponoc to moze byc od sliny jak dziecko wklada raczki do buzia masakra jakas ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Haha jaka minka. A bodziaki super |
|
|
|
|
#1050 |
|
Rozeznanie
|
Mamusie sierpniowe 2014
MYSIA gratulacje mądra sędzina była
a teść rzeczywiście ma tupet ale az przykro sie robi ze twój Tż ma takiego ojca rodzice powinni wspierać swoje dzieci U nas jest straszna wilgoć dochodzi nawet do 70% dlatego ja mam odwilzacz powietrza i staram sie utrzymywać wilgoć na poziomie 50% a mała tez ma katarek i ja psiakam jej sprayem z solą do noska i odciagam wszystko "fridą" i jest lepiej PATI ale masz duza dziewczynka juz sliczna i jakie ma ładne ubranko uwielbiam te ubranka dostałam w prezencie podobne- tygryska i biedronke ![]() Byłam dzis na kontroli u lekarza jestem 8tyg po porodzie po cc i nieraz czuje takie ciągniecie w środku męczące jak bol zęba i lekarka na wszelki wypadek przepisała mi antybiotyk augumentin Zapytałam ja o antykoncepcję i wiecie co mi zaproponowała? STERYLIZACJĘ ![]() ![]() myslalam ze zle słyszę ale napewno ja zrozumiałam bo moja GP (lekarz rodzinny) to Polka ja mam 27 lat co z tego ze mam juz trójkę dzieci i nie planuje wiecej a moze za 10 lat zechce miec jeszcze jedno nigdy nie wiadomo.....myśle nad wkładka miedziana lub implantem ale przeraża mnie fakt ze przy miedzianej wkładce to tak naprawde dochodzi do zapłodnienia tylko ze zarodek sie nie zagniezdza nie wiem czy umiałabym życ z ta świadomością a implant miałam kiedys super wygoda i skuteczność ale plamienia miałam non stopBłagam was poradzcie mi cos jakas metodę antykoncepcyjna która nie zabija libido jestem załamana kalendarzyk prezerwatywy i tabletki (brałam cilest i cerazette) odpadają a musze sie zacząć zabezpieczać ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Ale słodziak Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-09-17 o 17:40 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:12.

28.06 

Czekam jeszcze jak sytuacja sie rozwinie po zmianie mleka. Ale czarno to widzę
Może dlatego, że faktycznie to mleko jest gęściejsze