Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-17, 16:45   #3961
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Kilka razy mi się zdarzyło wypić trochę wody, czy soku i dać do skasowania otwartą butelkę, ale dosłownie umierałam z pragnienia. Bułki chyba bym nie zjadła, raczej coś, co ma opakowanie. Ale zgadzam się, że nie jest to kradzież.
Mam tak samo, nie widzę nic złego w zjedzeniu/wypiciu czegoś na sklepie, o ile się potem za to zapłaci.

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

Cytat:
Napisane przez GosiaSamosia1 Pokaż wiadomość
1. W sklepie z odzieżą matka oglądała sobie kiecki a dziecko dość długo i głośno sygnalizowało, że chcę kupę. Matka nic. Pod sklepem stał ojciec dziecka... też nic. Nagle czuć w sklepie okropny smród, ludzie zaczęli wychodzić ze sklepu bo aż mdliło. Ja patrze a to dziecko zrobiło kupę na podłogę między półkami. Matka dziecko wzięła i pospiesznie opuściła sklep, no a kasjerka została z problemem.

2. Dziecko koleżanki mojej siostry wylało jej na nogi wrzątek z kawą. Moja siostra doznała poparzenia i ma ślad do dzisiaj. Matka cała sprawę skwitowała "no przecież to tylko dziecko, nic się nie stało"...
To drugie to też w pewnym sensie lenistwo rodzica, bo nie dopilnował dziecka.

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez rozowo Pokaż wiadomość
Hahah, ja ostatnio byłam świadkiem takiej sytuacji w Biedronce. Pan najpierw zmacał pół kartona drożdżowek, żeby wybrać te najpiekniejsze/najsmaczniejsze/ najlepsze/ whatever ( na moja uwage, ze powinien wziac te ktore dotykał miał minę jakbym do niego po chińsku mówiła), a potem wreczyl 2 szt dzieciom i kazał im isc za kasy.
No i spotkalismy sie w kasie i ja juz bylam skasowana i pakowałam swoje rzeczy, a Pan byl kasowany. No i oczywiscie " zapomniał" o drozdzowkach, ale kasjerka sie zorientowała i spytała, czy te 2 ciastka tez doliczyc. Jezu, koles mial mine jakby mu udaremniono przekret na milon dolarow i ze zbolala mina stwierdzil, ze owszem, ale nie wie czy mu kasy starczy Po czym poprosił jeszcze o fajki i normalnie zapłacił.
Buraczyna...

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 16:49   #3962
wika82
Zakorzenienie

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4817553 6]Mnie wkurza i maksymalnie obrzydza jak ludzie nagniatają brzegiem pazura trzymany w dłoni owoc czy warzywa - tak sprawdzają czy jest miękki, a fuj Zwróćcie uwagę ile warzyw (w przypadku pomidorów to istna plaga) i owoców leżących w sklepach ma takie małe kreski na skórce. To właśnie po tym macanku.

Jako cukrzyk potwierdzam (bardzo rzadko mi się to zdarza, ale zdarza). Zawsze jednak tłumaczę, że musiałam bo jestem chora. No i nie obśliniam niczego

To po prostu był złodziej. I jeszcze dzieci w to wciągnął, co za....

Ja niestety częściej niż pozwalanie na wszystko dzieciom i ich bezwarunkową akceptację widuję/spotykam dryl i tresurę jak dzikiego zwierza. Najbardziej mierzi mnie traktowanie dzieci jak takich głupszych albo niedorobionych dorosłych Za tym idzie albo ignorowanie ich potrzeb albo przemoc - psychiczna albo fizyczna.
Mam taką kuzynkę. Ma dziewięciomiesięczną córkę. Ilekroć u niej jestem to po prostu nie wyrabiam...Wiecznie się na tego malucha wydziera, stroi ją jak lalkę, mała próbuje ściągać te wszystkie spinki, kokardki, opaski z głowy, to wtedy bije ją po rączkach, gada do niej zgrubieniami w stylu: żryj, zesrałaś się itd
O matko jedyna. Kobieta po 30tce i o ciążę podobno starała się kilka lat. A teraz takie coś.
Strasznie to przykre. Zwracam jej uwagę, ale do tej prostaczki nic nie dociera.[/QUOTE]

Patologia.
Stary 2014-09-17, 16:49   #3963
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4817553 6]Mnie wkurza i maksymalnie obrzydza jak ludzie nagniatają brzegiem pazura trzymany w dłoni owoc czy warzywa - tak sprawdzają czy jest miękki, a fuj Zwróćcie uwagę ile warzyw (w przypadku pomidorów to istna plaga) i owoców leżących w sklepach ma takie małe kreski na skórce. To właśnie po tym macanku.

Jako cukrzyk potwierdzam (bardzo rzadko mi się to zdarza, ale zdarza). Zawsze jednak tłumaczę, że musiałam bo jestem chora. No i nie obśliniam niczego

Ja niestety częściej niż pozwalanie na wszystko dzieciom i ich bezwarunkową akceptację widuję/spotykam dryl i tresurę jak dzikiego zwierza. Najbardziej mierzi mnie traktowanie dzieci jak takich głupszych albo niedorobionych dorosłych Za tym idzie albo ignorowanie ich potrzeb albo przemoc - psychiczna albo fizyczna.
Mam taką kuzynkę. Ma dziewięciomiesięczną córkę. Ilekroć u niej jestem to po prostu nie wyrabiam...Wiecznie się na tego malucha wydziera, stroi ją jak lalkę, mała próbuje ściągać te wszystkie spinki, kokardki, opaski z głowy, to wtedy bije ją po rączkach, gada do niej zgrubieniami w stylu: żryj, zesrałaś się itd
O matko jedyna. Kobieta po 30tce i o ciążę podobno starała się kilka lat. A teraz takie coś.
Strasznie to przykre. Zwracam jej uwagę, ale do tej prostaczki nic nie dociera.[/QUOTE]
Widocznie macierzynstwo okazalo sie inne niz slodko pierdzace magazyny i kasie cichopek.
Ale oczywiscie to jej nie usprawiedliwia. Jak nie ma cierpliwosci to niech odda do domu dziecka i juz. A nie bije dziecko czy drze na nie ryja

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2014-09-17 o 18:03
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:06   #3964
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Widocznie macierzynstwo okazalo sie inne niz slodko pierdzace magazyny i kasie cichopek.
Ale oczywiscie to jej nie usprawiedliwia. Jak nie ma cierpliwosci to niech odda do domu dziecka i juz. A nie bije dziecko czy drze na nie ryja
Ja kiedyś słyszałam opowieść (z pierwszej ręki, od studentów medycyny na mojej byłej uczelni) o matce, która myślała, że dziecko, które dopiero co się urodzi będzie piękne, czyste i idealne.
A jak położyli jej takie zapłakane, zakrwawione i brudne na klakę piersiową (dzieciak na dzień dobry narobił pod siebie), była przerażona, odepchnęła od siebie noworodka. W locie złapał go anestezjolog. Gdyby nie on, dziecko uderzyłoby o podłogę i pewnie byłoby po nim.
0b4ed7929d71ce1abf8e9bf9d423b228cc5dc67a_6068f37255cfe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:55   #3965
Angel_00
Zakorzenienie

[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;48177074]Ja kiedyś słyszałam opowieść (z pierwszej ręki, od studentów medycyny na mojej byłej uczelni) o matce, która myślała, że dziecko, które dopiero co się urodzi będzie piękne, czyste i idealne.
A jak położyli jej takie zapłakane, zakrwawione i brudne na klakę piersiową (dzieciak na dzień dobry narobił pod siebie), była przerażona, odepchnęła od siebie noworodka. W locie złapał go anestezjolog. Gdyby nie on, dziecko uderzyłoby o podłogę i pewnie byłoby po nim. [/QUOTE]

Nie każdy musi chcieć mieć położone zakrwawione dziecko. Dla mnie samej byłoby to dość nieprzyjemne. :/ może lekarz powinien zapytać A nie z góry zakładać, że jest to marzeniem każdej matki.

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 18:58   #3966
201705230905
Konto usunięte

Dlatego nie kupuję bułek luzem albo stare baby na targu, które muszą każdy owoc zmacać czy dobry, aż się odechciewa człowiekowi brać warzywa i owoce luzem:rzygi :
201705230905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 19:01   #3967
AniaKW
Zadomowienie

Jak mały był mały to dostawał w sklepie bułę i była cisza, oczywiście płaciłam za nią przy kasie. Teraz go uczę, że batonik zje po zapłaceniu - z głodu nie umrze. Inaczej jest z piciem, bo faktycznie to są sytuacje awaryjne, sama doświadczam. Ale generalnie chcę mu zakodować w móżdżku, że w sklepie są fajne rzeczy, ale trzeba płacić.

Mam za to coś dla Was - poszukajcie na TVN Playerze taki program mama kontra mama. Masakra!
Stary 2014-09-17, 19:15   #3968
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Mam tak samo, nie widzę nic złego w zjedzeniu/wypiciu czegoś na sklepie, o ile się potem za to zapłaci.[COLOR="Silver"]
Zgadzam sie

Cytat:
Widocznie kobieta ma problemy ze soba, bo macierzynstwo nie jest jakims zeslaniem na katorge czy do kopalni diamentow. I owszem, nie jest caly czas slodkie ale generalnie calkiem przyjemne, podsumowujac.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 19:22   #3969
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Nie jestem faką takich zachowań. Dopuszczam kosnupcję w sklepie w sytuacjach ekstremalnych.

Z tym panowaniem nad ciałem to sa rózne sytuacje. Są osoby, dla których 15 minut przy nagłym spadku cukru to cała wieczność
.
No ale choroba to co innego przecież...

Strasznie to przykre. Zwracam jej uwagę, ale do tej prostaczki nic nie dociera.
[/QUOTE]

Aż się płakać chce...

[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;48177074]Ja kiedyś słyszałam opowieść (z pierwszej ręki, od studentów medycyny na mojej byłej uczelni) o matce, która myślała, że dziecko, które dopiero co się urodzi będzie piękne, czyste i idealne.
A jak położyli jej takie zapłakane, zakrwawione i brudne na klakę piersiową (dzieciak na dzień dobry narobił pod siebie), była przerażona, odepchnęła od siebie noworodka. W locie złapał go anestezjolog. Gdyby nie on, dziecko uderzyłoby o podłogę i pewnie byłoby po nim. [/QUOTE]

Ja się nie dziwię, że szok przeżyła.

Cytat:
Napisane przez AniaKW Pokaż wiadomość
Jak mały był mały to dostawał w sklepie bułę i była cisza, oczywiście płaciłam za nią przy kasie. Teraz go uczę, że batonik zje po zapłaceniu - z głodu nie umrze. Inaczej jest z piciem, bo faktycznie to są sytuacje awaryjne, sama doświadczam. Ale generalnie chcę mu zakodować w móżdżku, że w sklepie są fajne rzeczy, ale trzeba płacić.

Mam za to coś dla Was - poszukajcie na TVN Playerze taki program mama kontra mama. Masakra!
Jest wątek o tym programie.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 19:39   #3970
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Mi by było wsyd dać do skasowania sam papierek. Człowiekiem jestem, umiem panować nad swoim ciałem, głodem i pragnieniem; wytrzymam te 15 minut.

Ty wytrzymasz, ale spragniony trzylatek niekoniecznie, a o tym tu mowa Już lepiej jak dla mnie, żeby sobie ten dzieciak chrupkę pociamkał czy soczku napił, niż żeby zaczął histeryzować na sklepie.

A argument, że kradzież i bałagan... Nikomu się przypadkiem nie "zapomni" o skasowaniu pustej butelki. A jak ktoś chce ukraść, to ukradnie, i to zupełnie inna kategoria.

Aha, jeszcze co do kładzenia brudnego, obsranego noworodka na matczynej piersi- to już powszechna praktyka, uzasadniona medycznie (liczne korzyści dla dziecka), stąd nikt raczej nie pyta. Podobnie jak zalecane jest niemycie noworodka od razu. Stąd brudne dzidziusie wyjęte dopiero co z macicy są oddawane prosto matkom, chociaż na chwilę.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 19:45   #3971
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Ty wytrzymasz, ale spragniony trzylatek niekoniecznie, a o tym tu mowa Już lepiej jak dla mnie, żeby sobie ten dzieciak chrupkę pociamkał czy soczku napił, niż żeby zaczął histeryzować na sklepie.
Mowa była nie tylko o dzieciach.
Stary 2014-09-17, 19:47   #3972
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:

A argument, że kradzież i bałagan... Nikomu się przypadkiem nie "zapomni" o skasowaniu pustej butelki. A jak ktoś chce ukraść, to ukradnie, i to zupełnie inna kategoria.

Aha, jeszcze co do kładzenia brudnego, obsranego noworodka na matczynej piersi- to już powszechna praktyka, uzasadniona medycznie (liczne korzyści dla dziecka), stąd nikt raczej nie pyta. Podobnie jak zalecane jest niemycie noworodka od razu. Stąd brudne dzidziusie wyjęte dopiero co z macicy są oddawane prosto matkom, chociaż na chwilę.
Praktyka praktyką, ale ja sobie tego nie wyobrażam :/ no "przykro" mi bardzo, ale dla mnie nie ma nic cudownego w zakrwawionym dziecku, które dopiero co się urodziło. będę musiała pamiętać, żeby uprzedzić, że nie chcę takiego dziecka mieć położonego na sobie, a potem pewnie będę obgadana jako najgorsza matka świata :/

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 19:56   #3973
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

No ja też sądzę, że powinni o to pytać, bo nie każdej kobiecie może się takie coś podobać. Z drugiej strony - ja sobie nie wyobrażam sobie nawet szczeniaka zrzucić, bo mnie osika czy osra... Ale może hormony, stras spowodowany porodem miały tu jakieś znaczenie.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 20:18   #3974
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Ale może hormony, stras spowodowany porodem miały tu jakieś znaczenie.
Myślę, że na pewno, bo zdrowy na umyśle człowiek nie zrobiłby czegoś takiego.
Stary 2014-09-17, 20:22   #3975
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
Praktyka praktyką, ale ja sobie tego nie wyobrażam :/ no "przykro" mi bardzo, ale dla mnie nie ma nic cudownego w zakrwawionym dziecku, które dopiero co się urodziło. będę musiała pamiętać, żeby uprzedzić, że nie chcę takiego dziecka mieć położonego na sobie, a potem pewnie będę obgadana jako najgorsza matka świata :/

Życie wszystko weryfikuje. Byłam nastawiona trochę anty do fizjologii, a prawda jest taka, że w tej chwili po prostu marzy się o kontakcie skóra do skóry. Ta kobieta to totalny wyjątek.

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Zgadzam sie

Widocznie kobieta ma problemy ze soba, bo macierzynstwo nie jest jakims zeslaniem na katorge czy do kopalni diamentow. I owszem, nie jest caly czas slodkie ale generalnie calkiem przyjemne, podsumowujac.
Rzekłabym, że bardzo przyjemne.
Stary 2014-09-17, 20:32   #3976
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

No widzisz, tak tu sobie piszemy, dyskutujemy i jest fajnie. Ja akurat pisałam o moich doświadczeniach i o tym co ja bym zrobiła, a czego nie.
Stary 2014-09-17, 20:41   #3977
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Zgadzam sie

ALeż ja wcale nie przeczę, że jest przyjemne. Po prostu wszystkie gazety czy Kasie Cichopek czy "inne takie", magazyny i reklamy pokazują, że dzieciaczki są zawsze uśmiechnięte, wystrojone, czyste, śliczne, różowiutkie, pachnące, zasypiają o 19 i przesypiają całą noc, nic ich nie boli i chętnie jedzą sobie jedzonko.
no a tak nie jest. często te dzieci są usikane, usmarkane, uślinione, krzyczące ( na początku), okazuje się, że jednak potrafią okazać niechęć, niezadowolenie, potem uczą się mówić "nie". Jeśli ktoś się zdecydował na dziecko, to MUSI się z tym liczyć, i ma zapewnić temu dziecku jak najlepszy byt, bez bicia go, krzyków, wyzywania, odtrącania. No tak trudno to zrozumieć
Stary 2014-09-17, 20:48   #3978
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
ALeż ja wcale nie przeczę, że jest przyjemne. Po prostu wszystkie gazety czy Kasie Cichopek czy "inne takie", magazyny i reklamy pokazują, że dzieciaczki są zawsze uśmiechnięte, wystrojone, czyste, śliczne, różowiutkie, pachnące, zasypiają o 19 i przesypiają całą noc, nic ich nie boli i chętnie jedzą sobie jedzonko.

no a tak nie jest. często te dzieci są usikane, usmarkane, uślinione, krzyczące ( na początku), okazuje się, że jednak potrafią okazać niechęć, niezadowolenie, potem uczą się mówić "nie". Jeśli ktoś się zdecydował na dziecko, to MUSI się z tym liczyć, i ma zapewnić temu dziecku jak najlepszy byt, bez bicia go, krzyków, wyzywania, odtrącania. No tak trudno to zrozumieć

Masz rację. Ale kochający rodzic jest w stanie sobie z tym poradzić. Polecam układ, w którym oboje rodzice są naprawdę rodzicami, a nie, że tata "pomaga".

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-17, 20:50   #3979
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Uwazam, ze jesli ktos sobie z tego nie zdaje sprawy, to znaczy, ze nie jest calkiem sprawny umyslowo. Albo zyl na bezludnej wyspie i w zyciu nie widzial dziecka na oczy.
Ludzie wiedza o tym wszystkim (w wiekszosci) ale nie kazdy sobie z tym radzi. Owszem, powinien.

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2014-09-17 o 20:52
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 21:21   #3980
201609102148
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość

Przemyśl to jeszcze, bo później będziesz mieć większą szansę na kontakt z dzieckiem chorowitym i z ciągłymi wysypkami. Dziecko kładzie się na skórę matki, by jego skóra w pierwszej kolejności została skolonizowana przez "znajome" bakterie. One nie zrobią dziecku krzywdy (przez łożysko przedostają się także przeciwciała matki), a zablokują dostęp dla innych, potencjalnie chorobotwórczych drobnoustrojów, których w szpitalu jest mnóstwo. Tak w uproszczeniu.

Ja tam bym przeżyła upaćkanie we krwi (własnej z resztą), jeśli to miałoby choć trochę pomóc dziecku. Zwłaszcza, że pewnie i tak nie będę na tym etapie porodu czyściutka, świeża i pachnąca, trochę więcej krwi i śluzu nie zrobi mi już różnicy.

Ale to ja, nie dziwię się w sumie, że kogoś to może brzydzić. Tylko jak wtedy nie brzydzić się samego porodu, który też raczej czysty nie jest, a i kupa się zdarza?
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 21:34   #3981
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:
Uwazam, ze jesli ktos sobie z tego nie zdaje sprawy, to znaczy, ze nie jest calkiem sprawny umyslowo. Albo zyl na bezludnej wyspie i w zyciu nie widzial dziecka na oczy.
Ludzie wiedza o tym wszystkim (w wiekszosci) ale nie kazdy sobie z tym radzi. Owszem, powinien.
No wlasnie. Jesli ktos nie zdaje sobie sprawy ze dzieci sa jakie sa i bije czy drze na nie ryja bo dziecko jest dzieckiem i mialo czelnosc zrobic kupe czy upaprac sie zupka to przeciez lepiej oddac dziecko do adopcji niz je bic.
Madry rodzic sobie poradzi bez bicia malenkiego dziecka i darcia mordy. Glupi nie. I dlatego glupi rodzic powinien oddac dziecko.
Stary 2014-09-17, 22:30   #3982
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Masz rację. Ale kochający rodzic jest w stanie sobie z tym poradzić. Polecam układ, w którym oboje rodzice są naprawdę rodzicami, a nie, że tata "pomaga".

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Czasami miłość nie ma tu decydującego znaczenia.
Polecam wyobrazić sobie, że:
a. nie kazda matka ma partnera
b. nie azde dziecko jest super łatwe w obsłudze
c. problem moze być głebszy niz to, ze dziecko jest zasmarkane itp.
d. milosc rodzicielska jest interpretowana na wiele (rowniez dziwacznych sposobów)

Dla mnei przykłądem OZM jest sytuacja, gdy matka dorosłego mężczyzny pierze mu, sprząta gotuje, dzwoni za niego do urzędów, gdzie żąda wszystkiego ' na juz' dla synka.. Mimo, ze facet zbliza sie do trzydziestki, sam jest ojcem, nie cieri na niepelnosprawnosc umyslowa.

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2014-09-17 o 22:33
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 22:46   #3983
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie. Jesli ktos nie zdaje sobie sprawy ze dzieci sa jakie sa i bije czy drze na nie ryja bo dziecko jest dzieckiem i mialo czelnosc zrobic kupe czy upaprac sie zupka to przeciez lepiej oddac dziecko do adopcji niz je bic.
Madry rodzic sobie poradzi bez bicia malenkiego dziecka i darcia mordy. Glupi nie. I dlatego glupi rodzic powinien oddac dziecko.
Ja to wiem, dlatego jak na razie nie chcę dziecka i nie wiem czy zechcę, ale oczywiście i tak w opinii publicznej to nieródki są uznawane za te najgorsze egoistki Wcale nie ta, co sobie umyślnie dzieciaka zrobiła, a traktuje go gorzej niż psa, 'bo kupa', albo 'bo ryczy'.

Ja nie wiem, czego się takie baby spodziewały, najbardziej mnie boli, gdy widzę kilkulatki na dworze obstrojone jak stróż na Boże Ciało, i nawet się pobawić nie mogą, bo 'zobacz, jaka brudna jesteś, ja pikolę, mówić i mówić a ty jak upośledzony dzieciak jakiś!'. Jakby naprawdę dla dziecka najważniejsza była czysta kieca i nowiuśkie butki...

Edytowane przez _Mia
Czas edycji: 2014-09-17 o 22:47
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 23:03   #3984
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami miłość nie ma tu decydującego znaczenia.
Polecam wyobrazić sobie, że:
a. nie kazda matka ma partnera
b. nie azde dziecko jest super łatwe w obsłudze
c. problem moze być głebszy niz to, ze dziecko jest zasmarkane itp.
d. milosc rodzicielska jest interpretowana na wiele (rowniez dziwacznych sposobów)
To chyba oczywiste, że są matki, czy ojcowie samotnie wychowujący dzieci, ale akurat odnosiłam się do modelu pełnej rodziny, w której najlepiej jeśli oboje rodzice opiekują się dzieckiem na równi odciążając siebie nawzajem.
Reszta punktów to banały, wiadomo, że dzieci są różne i mają różne problemy, ale czy to usprawiedliwia ich złe traktowanie?
Z tym ostatnim to fakt, czego przykładem są tzw. wychowawcze klapsy.

Edytowane przez wika82
Czas edycji: 2014-09-17 o 23:03 Powód: kolor
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-17, 23:22   #3985
ajah
wańka wstańka

Cytat:
To chyba oczywiste, że są matki, czy ojcowie samotnie wychowujący dzieci, ale akurat odnosiłam się do modelu pełnej rodziny, w której najlepiej jeśli oboje rodzice opiekują się dzieckiem na równi odciążając siebie nawzajem.
Reszta punktów to banały, wiadomo, że dzieci są różne i mają różne problemy, ale czy to usprawiedliwia ich złe traktowanie?
Z tym ostatnim to fakt, czego przykładem są tzw. wychowawcze klapsy.
Nie miałam na myśli krzywdzenia dziecka (w żadnym razie); a radzenie sobie z rozczarowaniem sytuacją i dzieckiem.
Stary 2014-09-18, 02:00   #3986
stasiek
Wtajemniczenie

blad

Edytowane przez stasiek
Czas edycji: 2014-09-18 o 02:02
stasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 08:33   #3987
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Nie miałam na myśli krzywdzenia dziecka (w żadnym razie); a radzenie sobie z rozczarowaniem sytuacją i dzieckiem.
Ale mówienie do dziecka "żryj", krzyki, itp. moim zdaniem jest krzywdzeniem. Z takiego dziecka nie wyrośnie świadomy swojej wartości człowiek.
Stary 2014-09-18, 08:40   #3988
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Ale mówienie do dziecka "żryj", krzyki, itp. moim zdaniem jest krzywdzeniem. Z takiego dziecka nie wyrośnie świadomy swojej wartości człowiek.
No oczywiście, nie wiem w ogóle jak można próbować 'empatycznie' zrozumieć takie chamskie i toksyczne zachowanie matki wobec dziecka. Ty się nie ma w co wczuwać, nie mamusia jest 'biedna', tylko dziecko. Ona jest dorosła, nikt też jej dziecka nie zrobił na siłę.
Jak ma jakieś problemy z panowaniem nad sobą, to niech idzie po pomoc, na terapię. Co zresztą już kiedyś powiedziałam wprost ten mojej kuzynce. Powiedziała, że chyba sama jestem głupia i to ja powinnam iść na terapię skoro mnie tam ciągnie
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 08:49   #3989
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Oczywiście, że z tym się zgadzam.

Inna kwestia, że sama miłość nie nauczy takiej matki reagować inaczej; gdy ona jest tak gorzko rozczarowana sytuacją czy dzieckiem.

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2014-09-18 o 08:53
ajah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 09:00   #3990
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;4818315 1]No oczywiście, nie wiem w ogóle jak można próbować 'empatycznie' zrozumieć takie chamskie i toksyczne zachowanie matki wobec dziecka. Ty się nie ma w co wczuwać, nie mamusia jest 'biedna', tylko dziecko. Ona jest dorosła, nikt też jej dziecka nie zrobił na siłę.
Jak ma jakieś problemy z panowaniem nad sobą, to niech idzie po pomoc, na terapię. Co zresztą już kiedyś powiedziałam wprost ten mojej kuzynce. Powiedziała, że chyba sama jestem głupia i to ja powinnam iść na terapię skoro mnie tam ciągnie [/QUOTE]

Czemu nawet na psa rasy agresywnej trzeba miec pozwolenie, a dziecko moze zrobic sobie kazdy debil :/

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości