|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł następnego wątku | |||
| Smukłe krychy i płaskie brzuchy bo są juz z nami nasze maluchy |
|
3 | 9,09% |
| Już maluchy sierpniowe są na podbój świata gotowe |
|
5 | 15,15% |
| Dzieci zamiast spać czatują czy rodzice nie baraszkują |
|
4 | 12,12% |
| Sierpniowe dzieci już mamy i o drugie się staramy |
|
1 | 3,03% |
| Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 |
|
24 | 72,73% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014
Mi na samą myśl o współżyciu robi się slabo.
Nawet przy kąpieli boję się dotykać ja Serio mam chyba jakiś uraz, mam nadzieję że to się zmieni |
|
|
|
#1052 |
|
Zadomowienie
|
Nie szczepilismy się dzisiaj. Mamy przyjść w piątek. Powiedziałam, że młody czasem swiszczy i mam obserwować czy się z tego nie wykluje katar. No i się pokazały plesniawki na języku.
Klocuch waży 4666, lekarka mówi, że to mało ale chyba odziedziczył po tatusiu przemianę materii, bo je dużo a kupczy jeszcze więcej. No i jak patrzę na zdjęcia waszych dzieci to Tymek jest bez kitu chuderlak, nie ma ani jednej faldki oprócz dwóch podbrodkow. ![]() Zielona kupa była serio po zupie z dyni. A krosty na buzi nie są uczuleniowe, więc mogę jeść czekolade ![]() A aaa. Wczoraj robiliśmy TO. Było strasznie. Sucho, ciasno, płytko i bolało.
Edytowane przez h4linka Czas edycji: 2014-09-17 o 18:00 |
|
|
|
#1053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O nie.. juz się boję
|
|
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka ze strachu rok z męzem nie spała ;-)
Ja ide do gina za tydz. Ale do seksu mi się nie spieszy.
|
#1055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przecież zmuszać się nie będę
|
|
|
|
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tam bym coś podziałała ;-) Kryśka coraz bardziej podobna do ludzi, może wstydu nie będzie ;-)
|
#1057 |
|
Zadomowienie
|
jaka juz duza
i sliczna
|
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, ale rok to trochę przesada.. ;-)
|
#1059 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
to musiala miec uraz
|
||
|
|
|
#1060 |
|
Zakorzenienie
|
Mało tego, to jeszcze on spał na kanapie, bo ona chciala z dzieckiem. Nawet nie chce wiedzieć jak sobie radził.. Wspolczuję. Ona faktycznie miala uraz po ciezkim porodzie, ale chyba nawet nie chciala probowac czy tez o tym rozmawiac.
Ja się boję kolejnej ciązy. Myslalam o spirali, ale jesli seks bedzie moze kilka razy na miesiac to nie wiem czy jest sens. Muszę wam sprzedac super kołysankę ;-) moj tata spiewal Kostkowi piesni patryjotyczne i uspilo go Przybyli ułani :-D A ze mnie dzis się mąż smiał jak śpiewałam Kostkowi listę zakupów ;-)
|
#1061 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, dobre ;-) śpiewam co mi przyjdzie do głowy, ale o ułanach nie pomyślałam.. ;-) a Adelka najbardziej się cieszy jaj śpiewam piosenkę której tekst to: dum de dum siubidu łap parara siubi dubi du łap łap siubi dab w różnej kolejności.. ;-)
|
#1062 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1063 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mój tz śpiewał "z pierwszego tloczenia oleju nie mialam" ![]() Nasluchalam się dzisiaj, ze pleśniawki to oczywiście moja wina... Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie że ja tez myślę o nastepnym..
?i wstyd się przyznać ale cały czas myślę sobie, że drugie dziecko to będzie spokojne, bedzie tylko jeść, spac i się śmiać i mi wszystko wynagrodzijak wytrzymam z Igą te pierwsze miesiące to chyba juz wszystko zniosę.. ![]() u mnie działa piosenka "poszła Karolinka do Gogolina" - babcia zawsze śpiewa i ja tez zaczęłam bo działa....tylko nie znam tekstu więc jest tralalalalala
|
|
|
|
#1065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
słodziak ![]() śliczna kluska ![]()
|
|
|
#1066 |
|
Rozeznanie
|
a ja Zuzi zawsze spiewalam piosenkę z serialu Usta Usta która leci tak "nad strumyczkiem gdzie pływają kaczuszki siedzi mała/mały (imie dziecka) i moczy nóżki....itd" i Zuza uwielbia ta piosenkę do dzis
Weronice moja mama zawsze śpiewka wlasnie "poszła Karolina do gogolina" albo "czyzyku czyzyku ptaszku malutki" Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1067 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Właśnie mi uświadomiłyście że mam bardzo mały zasób kołysanek i ogółem piosenek dla dzieci ;-)
|
|
#1068 |
|
Rozeznanie
|
Hej. U nas Lenka dziś dawała czadu. W dzień tzn od 7.20 rano jak się obudziła to spała troszkę ponad 2 godziny łacznie przez cały dzień.
![]() Co do karmienia to ja też karmię pierw z obu piersi a potem mała dojada mm z butelki ile chce - i to oznacza, ze mam się spodziewać okresu??? Bo ja myślałam, że jak się karmi piersią to go nie ma ![]() ![]() Co do chrztu to mamy już chrzestnych i w piatek jedziemy do księdza jak się nic nie zmieni Najchętniej to byśmy ich z mężem nie prosili na chrzest, ale chyba TŻ jednak ich o tym powiadomi i powie, zęby zrobili co uważają, a zaproszenia na piśmie nie dostaną. |
|
|
|
#1069 | |
|
Zakorzenienie
|
od kogo? I tak dołują człowieka.. Nie daj sobie wmówić głupot. U mnie tez jest tyłozgięcie. Cięzko z tym zajsc w ciązę, wiec nie narzekam ;-) Piosenki z reklamy tez spiewam. Najlepsza byla ta z Carrefoura 'kredki i bibuły' jak rapowalam to mi się przyomnialo jak rachel i ross usypiali dziecko rapowaniem o tyłeczkach :-D Cytat:
Ja was podziwiam jak daje ie radę z gromadką dzieci. I te z was które myslą o drugim. Ja bym mogla miec kolejne gdybym byla bogata, mąz by utrzymywal rodzinę, a ja nie musiałabym pracowac. Inaczej chyba bym sobie nie poradzila. Juz teraz jestem przerazona wizja powrotu do pracy...
|
|
#1070 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wymyslam też piosenki sytuacyjne, np "zasnij kochanie bo matka musi rozwiesic pranie" ![]() Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1071 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pier... Jeszcze jeden taki dzień i wykituję... cały dzień z dzieckiem na rękach. Nie miałam nawet 5 min żeby sobie zrobić coś do jedzenia czy cokolwiek.. Mała wcale nie spała w ciągu dnia... Jeden napad kolki, dzis na szczęscie pół godzinny tylko
Cały dzień jadła, nie wyrabiałam z myciem butelek ale cały czas minimalne ilości i przysypiała na dosłownie 10 min na rękach... Już nie wiem co robić
|
|
|
|
#1072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż generalnie ma rację. Jak siedzisz z Tymkiem caly dzien to wiecej widzisz. Chociaz on tez dziecko ogląda jak wraca, prawda? Niech się nie mądrzy. A jak juz cos dziecku wyskoczy to trudno. Nie da się wszystkiego uniknąc.
|
|
#1073 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstyd się przyznać ale ja praktycznie nie znam kolysanek.. Śpiewam zazwyczaj aaa aaa zamknij oczka dwa :-D
|
#1074 |
|
Rozeznanie
|
No ja tez cienko z tymi kolysankami ale dzisiaj czytalam jej wiersze brzechwy i tez usnela
|
|
|
|
#1075 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co na pleśniawki polecacie? Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1076 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woooowww...jaka ślicznotka kluseczkowata ![]() Cytat:
![]() Cytat:
szczególnie po wizycie u gina, który mi powiedział, że już wszystko wolno... Ale powiedziałam mężowi, że nie jestem jeszcze na to gotowa... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja śpiewam aaa kotki dwa, ta dorotka i pieski małe dwa ...plus jakieś teksty wymyślane ![]() Co za dzień. Hania spała sporo, ale tylko na rękach...jak tylko ją odkladałam - kwilenie! |
|||||||
|
|
|
#1077 |
|
Rozeznanie
|
nie znam ani jednej kołysanki...
nie znam też piosenek dla dzieci. zazwyczaj śpiewam o tym, co się właśnie dzieje. Zazwyczaj jak przewijam Anię i zaczyna płakać/ kwilić bo jest głodna. Albo jak mleko zrobiłam za ciepłe i trzeba jeszcze poczekać. Na chwilę się uspokaja.
|
#1078 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobre ![]() Cytat:
spała dzis ładnie w końcu mozg mi odtajał takze wytrzymaj kochana napewno dzidzia da ci odpocząć Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
Z mojej małej zrobił się niezły śpioch
![]() Poprzednia noc cała przespała wczoraj w dzien spala praktycznie cały czas pod wieczór była aktywniejsza wiec myślałam że w nocy da popalić ale też ładnie śpi
|
|
|
|
#1080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziecko chyba właśnie od 1:50 łaskawie postanowiło usnąć. Tadam! Lepiej późno niż wcale bo matka ledwo się na nogach trzyma. A jadła w tym czasie trzy razy.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Najchętniej to byśmy ich z mężem nie prosili na chrzest, ale chyba TŻ jednak ich o tym powiadomi i powie, zęby zrobili co uważają, a zaproszenia na piśmie nie dostaną. 
szczególnie po wizycie u gina, który mi powiedział, że już wszystko wolno... Ale powiedziałam mężowi, że nie jestem jeszcze na to gotowa...