|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tygodnie lecą, trójeczka z przodu, bo w październiku czas do porodu!! :)
Cytat:
|
|
|
#2402 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje!Cytat:
PurBlanka ja bym wzieła torby. Gratulacje za kolejne zaczęte tygodnie! Edytowane przez mortisha84 Czas edycji: 2014-09-18 o 08:54 |
||
|
|
|
#2403 |
|
Rozeznanie
|
PurBlanuś - mam nr i wczoraj go zapisałam w telefonie bo jakoś wcześniej wyleciało mi to z głowy
na pewno dostaniesz informację jeśli nie zdążę napisać tutaj że coś się dzieje. I jak Julinek przyjdzie na świat to też
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#2404 |
|
Zadomowienie
|
CZeść!
Słodziatek- sredeczne gratulacje!! brawa dla dzielnej mamy i Oleńki U mnie też ciężka noc- synek strasznie kaszlał, więc nie spaliśmy dwie godziny- przytulaliśmy się i zrobiliśmy inhalację, która na szczęście pomogła. Doktor twierdzi, ze w płucach i oskrzelach czyściutko, katar mu spływa i powoduje odkrztuszanie. Czy oprócz soli fizjologiczne jest jakiś lek na katar do inhalacji? Orientuje się któraś? A rano przed 8mą przyszedł facet wyszorować mi dywany. Taki fajny, młody chłopak. I w pewnym momencie- jak robiłam w kuchni śniadanie- przyszedł i pyta, czy będzie mi przeszkadzało jeśli ściągnie koszulkę . Oczywiście, że mi nie przeszkadzało- chociaż sobie popatrzyłam .A wczoraj pokręciłam biodrami na piłce i muszę Wam powiedzieć, że z jednej strony suuper ulga, zwłaszcza dla pleców, z drugiej zdecydowanie nasila skurcze. Nic dziwnego, że takie akrobacje przyspieszają poród
|
#2405 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się!
Wczoraj trochę nieskładnie napisalam, ale padałam na ryjek dosłownie! Widzę, że większość nockę miała zarwaną, moja też nie najlepsza, oczywiście ból żebra od rana... Na drugim badaniu byłam już tak zmęczona tymi dojazdami, że mi było wszystko jedno, polożyłam się do ściany i prawie zasnęłam Następnie czekanie na gina 2,5 godziny plus pół godz. opóźnienia, co chwilę wybiegał z gabinetu bo mu ta babka rodziła (na ktg ją podłączyli), także dzień świra! Jutro jadę z posiewem, w poniedziałek znowu ktg do zrobienia - postaram się wyluzować jakoś....Kurcze tak patrze na wasze podpisy - 39 tc, 40 tc i nie mogę uwierzyć, że zaraz u nas się porody posypią!! Tynka, Farminka, Gosia, Agatka? Która pierwsza? Ja się na ten tydzień nie piszę, bo muszę poukładać i posegregować ciuszki małej Jestem z tym w czarnej d..... Wczoraj dopiero pampersy kupiliśmy Agatkia dobrze, że z małym lepiej Purblanka ja bym nie jechała, bo bym nie wysiedziała w samochodzie, mi do teściów ciężko dojechać 40 km bo mnie tak wszystko kłuje i ciągnie, ale jak się czujesz dobrze na takim dystansie to czemu nie? Bieresz torbę i jedziesz, jakieś postoje w międzyczasie i myślę, że nie ma tu co schizować. Wszystko zależy od tego jak się czujesz na siłach. Ciekawe jak tam nasze mamusie - odzywajcie się! |
|
|
|
#2406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Coffe a ja się tak zastanawiałam co z wami bo sie nie odzywałaś, dobrze że udało się jakoś uregulować, i ciekawy dzień miałaś
|
|
#2407 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mmm też bym sobie popatrzyła u mnie był dziś kominiarz, ale stary, mały, gruby itd. także nie było na co popatrzec ![]() Ja właśnie uprałam pokrycie na fotelik, bo tż kupił wczoraj używany, teraz nie wiem co ze sobą zrobic, mam lenia na maksa :/
|
|
|
#2408 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja muszę sobie morfologię zrobić, bo ostatnio miałam słabe wyniki. Z tej magicznej czwórki otwierającej październik ja wpisuję się pewnie na ostatnie miejsce . Mam przeczucie, że teraz kolej na Tynkę
|
|
#2409 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi się wydaje, że ktoś nas zaskoczy znowu
|
|
|
|
#2410 | |
|
Rozeznanie
|
A u mnie naprawdę dobra noc!!! Na siku wstałam dopiero po 7 godzinach snu
W zasadzie mogłam się już nie kłaść, ale jakoś tak mi się oczęta kleiły... Generalnie w ogóle nieźle się wczoraj czułam, ale myślę że to syndrom braku męża w domu. Po prostu wiem, że jestem tu sama i muszę sobie jakoś poradzić więc się pewnie mniej rozczulam nad sobą Tynka trzymam kciuki żeby już jutro Twój TŻ nie miał powodu zadawać głupich pytań ![]() Cytat:
Życzę szybkiego powrotu do formy
|
|
|
|
|
#2411 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy Olę na świecie Zdrówka Dziewczyny! Cytat:
Cytat:
http://www.aptekagemini.pl/sal-ems-f...usujacych.html Dzieci niechętnie to piją, więc kazała 1/4 tabletki rozpuścić w ociupince wody i tym inhalować. Ja na razie testuję. Dziś wizytuję, proszę o kciuki
|
|||
|
|
|
#2412 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2413 |
|
Raczkowanie
|
Witam Brzychatki!
Gratulacje Słodziatek kolejna kruszynka z nami CoffeeMonster dobrze że wszystko się unormowało, kciuki dla was ![]() Widzę że nie tylko ja cierpię na bezsenność od dwuch nocy też budzę się na siusiu a później brak snu No i troszkę mi ulżyło że nie tylko m nie takie humory teraz męczą widocznie im bliżej terminu tym bardziej jesteśmy zmęczone itd Purblanka ja na twoim miejscu brała bym torby ze sobą mi jazda samochodem nie sprawia za bardzo problemu, jak sama pisałaś zawsze można się zatrzymać i rozprostować nogi Co do porodów to u mnie jedynie spacery zostają bo TŻ nie pomoże w przyspieszeniu niestety U mnie bule też co wieczór mocniejsze ale raczej to jeszcze nie to wczoraj chodzić nie mogłam bo ciągle mnie łapały takie kłucia w pachwinach i w krzyżu że mnie z nóg ścinało i nie mogłam sama przejść z pokoju do pokoju Kochane tak więc dzisiaj spacerki i sprzątanie to głowne zadanie ![]() Trzymam kciukasy za wizyty, nowe tygodnie i dla wszystkich mamuś potrzebujących wsparcia ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- A i widzę że nie zmieniłam podpisu od wtorku 39 tydzień już
|
#2414 |
|
Wtajemniczenie
|
Do tej czołówki trzeba by tez Lunnas dopisać-ma takie same szanse jak my.
A może Ty? ![]() Nie wiem co ze sobą zrobić. Jakoś nie mogę wylezec, bo chciałabym się czymś zająć, a nie mam siły, bo jak się rusze to jakoś wszystko mnie boli i słaba jestem. Nie chcę się też przemeczac, bo muszę jeszcze mieć siłę na spacer po przedszkolaka, a rodzenie dzisiaj mało wskazane, bo mąż został sam w pracy Niby biometr miał być dzisiaj korzystny, a ja jakaś rozdrazniona i zmęczona jestem
|
|
|
|
#2415 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przez pierwsze dni podkłady, a pozniej do teraz podpaska. Cytat:
Tak, o to dokładnie mi chodziło niech każda sobie to zapamięta ![]() Cytat:
Używałas tych plastrów? Słyszałam o tym i sie zastanawiałam czy działają. Od kiedy mozna zacząć je stosować? Cytat:
Super!!!! Nasze wielkie gratulacje!!! Odpoczywajcie
Skarb 06.09.2014 14:42 2230g 50cm |
||||
|
|
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry.
Witam sie w 36 tygodniu i chyba 9 miesiącu Nie ogarniam tego, wg inf na 1 str tak ale do porodu mam 5 tyg wiec nie wiem. A i dziś wizyta wieczorem, proszę o kciuki bo po ostatniej był ten szpital, dziś bym doła złapała już... Gratuluje kolejnych tyg. Gargantuiczna, wodaqua kciuki za/dzis. Nocka srednio przespana, zbedne jest opisywanie czemu . Dzien jak co dzien Jestem zdziwiona moja kol. W 30 tyg byla wczoraj na wizycie i wyznaczyl jej za 2 tyg kolejna i juz ktg... Hmm cosik wczesnie. Ja to nie wiem czy moja/wogole zleci...
|
#2417 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robimy zakłady, która będzie pierwsza? (w sumie ja mogę być, jakby co )![]() Cytat:
Wczoraj położna opowiadała mi o tym jak wyglądają chwile po pordzie sn w moim szpitalu, o tym jak kładą dziecko na brzuchu, o pierwszym karmieniu itp i tak się rozmarzyłam, że tym bardziej chce już rodzić! |
||
|
|
|
#2418 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktg można robić od 30 tyg, jeśli są wskazania. Jak lezalam w szpitalu to wszystkim robili po 36 tc, a jak nic się nie dzieje to zazwyczaj lekarze robią od 37 TC. Ja jestem już w 39 i lekarz nie wysłał mnie na ani jedno i podejrzewam, że może wcale tego nie zrobić... U siebie ktg nie ma, a w szpitalu podobno trzeba się położyć żeby zrobili... Ciekawe co mi jutro zaleci.
|
|
|
|
#2419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i również proszę Was o kciukasy za moją dzisiejszą wizytę Zobaczymy co tam u Miłka słychać, mam nadzieję, że nie dostanę też zawauł jak stanę na wagę ![]() Widzę, że licytacje która urodzi następna trwają ![]() a my jeszcze cały dłuuuuuugi miesiąc ![]() BYŁABYM ZAPOMNIAŁA!! WITAM RÓWNIEŻ MALEŃKĄ OLĘ
|
|
|
#2420 |
|
Zakorzenienie
|
Farminka ale u niej ok wsio. Nawet szyjki nie sprawdzal ... Bezproblemowo wszystko.
On ma ktg u siebie i jej zrobi. I wizyty juz co 2 tyg . Chyba ze kasa sie liczy ... No nie wiem...
|
#2421 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czuję się podobnie, nie mogę spokojnie leżeć ale ruszyć się też nie mogę a tyle pracy wokół
|
|
#2422 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizyte
|
||
|
|
|
#2423 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lekarka powiedziała, że jak 30.09 dokulam się jeszcze na wizytę to dostanę skierowanie do szpitala i dopiero tam mi zrobią. Nie wiem czy to nie za późno?
|
|
#2425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wszystkiego dobrego i zdrówka Wam życzę
|
|
#2426 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na kiedy masz termin? Bo nie ma Cię na liście?
|
|
#2427 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2428 |
|
Rozeznanie
|
Oj to niebawem
|
#2429 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli nie było żadnego problemu z tetnem dziecka, ani z przeoplywami, nie jest po terminie to myślę, że nic się nie stanie jeśli będzie tak późno.
|
|||
|
|
|
#2430 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj sobie tak myślałam, że proszę nie dzisiaj bo taka padnięta jestem ![]() Pierwsza tura ostatniego prasowania za mną - kołsyka odpicowana, ubrana w materacyki, kocyki, prześcieradełka stoi i czeka na lokatorkę ![]() Odpoczywaj i się nie przemęczaj, jak nie masz sił! Ja w miarę ogarniam, ale też bez szału dzisiaj ![]() Cytat:
Jeszcze mi TŻ ostatnio wywalił, że on się będzie bał na początku ją na ręce wziąć Coś mi się widzi, że nie będzie miał wyboru.![]() Ja już nawet nie wymieniam co mnie boli....po ciężkiem nocy zawsze do TŻta mówię, że czemu przepuścił znowu przez łóżko stado nosorożców Ocho właśnie mi się brzuch stawia......fajowo ![]() A o podpisie to notorycznie zapominam, też mam niezmieniony Cytat:
![]() Jeśli chodzi o ktg, to powinno się dopiero od 36 tygodnia, ale jak coś się dzieje wcześniej to lepiej sprawdzić. Mnie mój lekarz w ogóle nie wysłał, ale ten od USG zasugerował, że warto już chodzić i się sama zapisałam (u mnie jest taka możliwość), ale już Wam z resztą pisałam, że ten mój prowadzący taki nieogar trochę.....trzeba samemu się dopominać co jak i kiedy ![]() Cytat:
za wizytę!!!
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.

04.10.2014r.

Gratulacje!
. Oczywiście, że mi nie przeszkadzało- chociaż sobie popatrzyłam
.
13.12.13

U mnie bule też co wieczór mocniejsze ale raczej to jeszcze nie to
a tyle pracy wokół
Lekarka powiedziała, że jak 30.09 dokulam się jeszcze na wizytę to dostanę skierowanie do szpitala i dopiero tam mi zrobią. Nie wiem czy to nie za późno?