Grudniowe mamusie 2014 cz. III - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-18, 13:23   #2461
19Inka90
Wtajemniczenie

Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III

Dolaczam do klubu tych fosiastych i nieszczesliwych dnia dzisiejszego,tak jak rano wstalam i polozylam sie na kanapie w salonie tak leze do teraz (ogladajac telenowele ) jedyny wysilek fizyczny na jaki mnie dzisiaj stac to kursy do lodowki po cos do jedzenia Emilka chyba lubi grejpfruta smialam sie z tz ze ciekawe czy jak bedzie miala dwa latka to tez bedzie jej tak smakowal

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

aaa jakby ktorejs sie bardzo nudzilo to znalazlam fajna strone -
http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 13:32   #2462
maczuma
Rozeznanie

Jak powiedziałam ginowi o tych twardnieniach brzucha, to on na to, że się cieszy bo to znak, że macica ćwiczy, u mnie te twardnienia nie bolą, ale je czuję...
Stary 2014-09-18, 13:33   #2463
jusssi
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim,
ale piękny dzień dzisiaj Ja z kolei nie narzekam, czuję się wyśmienicie. Od rana pochodziłam po sklepach, wydałam trochę pieniędzy, zrobiłam obiad, poczytałam książkę i poczytałam wizaz Żyć, nie umierać.

Wy tu takie poważne tematy zaczęłyście poruszać, jak poród i badania, a mi to chyba dalej fiu bździu w głowie. Może dlatego, że póki co u mnie wszystko w normie (odpukać).

Wczoraj wykazałam się radosną twórczością w pokoiku Hani. Może do profesjonalisty mi daleko, ale liczą się chęci Pokaże, a co To jest ściana nad łóżeczkiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1030442.jpg (57,0 KB, 62 załadowań)
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 13:34   #2464
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
w obwodzie mam praiwe 105cm... a wy??
ja mam w pępku 109 ale twój brzuch może większy się wydaje bo ja mam wrażenie, że ty taka drobna jesteś i chudziutka a ze mnie to kawał baby
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 13:38   #2465
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez promolcia Pokaż wiadomość

Hasiap a słyszałaś o prefoldach? ostatnio zgłębiam ich temat...wybór jest oczywiście duży - są nasze polskie z tetry i są hamerykanckie pół na pół z bambusem - świetna sprawa, znacznie ułatwiająca życie

kupiłam dziś kolorową pieluszkę bambusową...boshhhh...jak ie to jest przyjemniaste w dotyku, jak jedwab, mogłabym się tym miziać całymi dniami jak będziecie miały okazję to chociaż pomacjacie żeby wiedzieć jaki to luksus http://sklep.camphora.pl/product.php?id_product=220

rozmawiacie o kosmetykach, wiecie, że ja zboczona na punkcie chemikaliów dlatego żadne oilatum, nivea, bambino czy octanisept w moim domu nie zagości
z kremików buźkowych, które oczywiście można wykorzystać do całego ciałka kupiłam na razie 2 (pokazywałam je już na fotce jakis czas temu)
np tego mogą używać wszyscy członkowie rodziny, nada się do twarzy, do całego ciałka i na okolice pieluszkowe
http://skarbiec-natury.pl/pl/p/Krem-...S-SENSITIV/432
przykładów kremów z dobrym składem znajdę z 10...a jak będzie trzeba to i 20...tylko nie chce się tu niepotrzebnie produkować jeśli nikogo to nie zainteresuje
Promolcia nie słyszałam o niczym takim, dzięki za info A te otulacze też fajne tam, ale widzę że te prefoldy to tylko te środki. Ja jeszcze chętnie poczytam o samych otulaczach właśnie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Na odczynnikach? Ja miałam na zwykłym glukometrze gdzie daje się krople krwi z palca na pasek.
Basia bez paniki jak dziewczyny piszą. Jak mi wyszedł wynik glukozy w normie, ale na górnej granicy to lekarz zalecił mi (jak wam pisałam wcześniej) zrobić ze dwa razy próbę 1h po solidnym posiłku. Jak zapytałam, czy mam w domu glukometrem czy w laboratorium to powiedział, że prawdziwszy wynik będzie z labo, bo z glukometru może wyjść wynik o 10-15% zakłamany. Stąd pewnie u Ciebie może wyszedł gorzej, co nie oznacza, że nie wyjdzie prawidłowi z krwi żylnej

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktoras z Was ma skurcze przepowiadajace ?? U mniezaczely sie w sobote i momentami bywaja naprawde bolesne...
Ja miewam mocne, czasem dość bolesne skurcze. Radziłam się was jakiś czas temu. Później miałam wizytę u gina. Liczyłam ilość skurczy dziennie (powiedział że do 15 razy dziennie będzie ok), miałam ponad 20.. Łykam magnez dodatkowo i w razie mojego zaniepokojenia mam w każdej chwili przyjechać do gina. Z tym że u mnie szyjka twarda i długa, a wiem że przy takich skurczach brzucha to też ma znaczenie.

Cytat:
w obwodzie mam praiwe 105cm... a wy??
sesja ma być taka na luzie... wybierzemy się do parku, nad wisłe z kocykiem koszykiem tak jak na piknik. widziałam w internetach że można brzuszek wstążką przewiązać i nawet taką sobie przygotowałam. podoba mi się też pomysł ułożenia na brzuchu napisu z literek do scrabbli... też już wybrałam
i kiedyś w kinder niespodziance trafił mi się samochodzik taki mały.... bo bucików nie mam:P
Aż z ciekawości sobie zmierzyłam obwód pasa Mam 92cm więc lekko ponad idealne biodra modelek Śmiesznie bo przy mojej budowie to wygląda jakbym piłkę pod koszulką nosiła
Stary 2014-09-18, 14:14   #2466
LoLcIa123
Zakorzenienie

Oj dziewczyny ta kolacja o 20.30 to był zły pomysł chyba przed tą glukozą.. poszłam o 9.30 pobrać i na czczo mam 101! nigdy tyle nie miałam, w zeszłym tygodniu miałam próbę krzywej (po której zwymiotywałam ) i na czczo miałam 76..chyba ost. posiłek o 19 to byłoby lepsze rozwiązanie

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 14:44   #2467
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Oj dziewczyny ta kolacja o 20.30 to był zły pomysł chyba przed tą glukozą.. poszłam o 9.30 pobrać i na czczo mam 101! nigdy tyle nie miałam, w zeszłym tygodniu miałam próbę krzywej (po której zwymiotywałam ) i na czczo miałam 76..chyba ost. posiłek o 19 to byłoby lepsze rozwiązanie
Kiedyś czytałam, że niby nie powinno się jeść na 12 godzin przed pobraniem. Jeżeli zjadlas też coś co ma dużo cukru to też może być sprawka takiego cukru na czczo.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-18, 14:48   #2468
19Inka90
Wtajemniczenie

Lolcia moze nie powinnam sie przyznawac zeby nie zostac zlinczowana ale Ja przed glukoza sie zapomnialam i zjadlam kolacje o 21.30 a na badaniu bylam o 8:20 i mimo wszystko wynik wyszedl dobry

Hasiap To witam sie w klubie bo u mnie te skurcze tak jak pisalam tez bywaja bolesne... 15 dziennie chyba jeszcze nie mam,ale ostatnio mialam dwa porzadne... ktore trwaly ponad dwie minuty :/

Emilka
Stary 2014-09-18, 14:49   #2469
LoLcIa123
Zakorzenienie

poczekam na prawidłowe wyniki bo te 101 było z glukometru.. może miał jakiś zawias

Tymoteusz
23.11.2014r

Stary 2014-09-18, 14:56   #2470
mysza88
Rozeznanie

Lolcia a jak miałaś pobieraną krew że już wiesz jaki wynik na czczo?

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

ok już dopisałas
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 15:03   #2471
LoLcIa123
Zakorzenienie

glukoza na czczo 82,40
po 2h 127,6
ahh te glukometry
Czyli mogę jeść czekoladę woooowwww zaraz kogoś wyślę po białą z bakaliami choć takk mi niedobrze po tej glukozie, że nie wiem czy coś dzisiaj zjem :blee:

Tymoteusz
23.11.2014r

Edytowane przez LoLcIa123
Czas edycji: 2014-09-18 o 15:19

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-18, 15:10   #2472
alekaz1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim,
ale piękny dzień dzisiaj Ja z kolei nie narzekam, czuję się wyśmienicie. Od rana pochodziłam po sklepach, wydałam trochę pieniędzy, zrobiłam obiad, poczytałam książkę i poczytałam wizaz Żyć, nie umierać.

Wy tu takie poważne tematy zaczęłyście poruszać, jak poród i badania, a mi to chyba dalej fiu bździu w głowie. Może dlatego, że póki co u mnie wszystko w normie (odpukać).

Wczoraj wykazałam się radosną twórczością w pokoiku Hani. Może do profesjonalisty mi daleko, ale liczą się chęci Pokaże, a co To jest ściana nad łóżeczkiem.
super to wygląda.

ja zdycham wysprzatałam całe mieszkanie na błysk bo goscie jutro eh.
Stary 2014-09-18, 16:05   #2473
karooka
Raczkowanie

Jusssi ślicznie!!! Naprawdę super efekt! Napisz proszę gdzie kupilas te bombeczki swiecace bo mi sie marzą takie a nie wiem gdzie tego szukać...
Ja mam w brzuchu 94cm dzis mierzylam.a to 26tc wiec tez spory
Co do twardnienia - to normalne od ok 20tc. Macica cwiczy ja mialam do tej pory 3x w tym 1x po sexie i od tamtej pory sie boje troche zbliżeń z mężem.
a tak ogolnie to tez mam dzis dobry dzien
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 16:06   #2474
maczuma
Rozeznanie

Wrzesień przyszedł i uczniowie na korki się zaczynają zgłaszać - przynajmniej miałam motywację żeby mieszkanie ogarnąć. Nie wiem tylko ile pociągnę te lekcje...
Stary 2014-09-18, 16:15   #2475
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Jusssi ślicznie!!! Naprawdę super efekt! Napisz proszę gdzie kupilas te bombeczki swiecace bo mi sie marzą takie a nie wiem gdzie tego szukać...
Ja mam w brzuchu 94cm dzis mierzylam.a to 26tc wiec tez spory
Co do twardnienia - to normalne od ok 20tc. Macica cwiczy ja mialam do tej pory 3x w tym 1x po sexie i od tamtej pory sie boje troche zbliżeń z mężem.
a tak ogolnie to tez mam dzis dobry dzien
też po sexie brzuch robi mi się twardy, w ogóle ostatnio mój mąż stwierdził, że ma opory przed sexem bo się boi, że małemu coś zrobi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-18, 16:18   #2476
doloresd
Wtajemniczenie

dziewczyny włączyła mi się nagle chęć szykowania wyprawki i jak już te najbardziej potrzebne rzeczy mam w planach i na pewno kupię, tak myślę nad takimi, mogłoby się wydać pierdołami... ale. Czy któraś będzie kupować bujaczek? Bo przeglądałam dzisiaj z tej strony http://www.brightstarts.pl/index.php...bawki-hustawki. Najbardziej zależało by mi na elektrycznym, takim którym można kupić od dnia narodzin dziecka. Co sądzicie? wydatek rzędu 300 zł, a ma posłużyć na 1 rok... Z drugiej strony jak będę chciała ugotować obiad czy się umyć, to chyba będzie przydatne urządzenie?
podobnie z lampką nocną... marzy mi się lampka z projektorem - np. taka http://sklep.icare.pl/pl_PL/p/Lampka...lacje-Zolw/566. Uważacie, że może się przydać, czy raczej zbędny wydatek?
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 16:35   #2477
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Zapytam jeszcze: jeśli miałybyście nieograniczony budżet na wozek wielofunkcyjny (moja mama składa się z teściami) to który byście wybrały?
bugaboo cameleon 3

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Maczuma niby tak ale zwiekszony poziom glukozy we krwi powoduje hiperosmolarnosc osocza wiec organizm dazy do 'rozcienczenia' krwi poprzez zwiększenie spożycia płynów na przykład, dlatego pytam.
przy niewielkiej cukrzycy nie ma efektu wzmozonego pragnienia

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Bimbunia- włochy....plaża....weź mnie ze sobą! jeszcze się powinnam zmieścić do podręcznego
mowy nie ma! Ty już podobno masz bębenek jak byś sie do porodu kwalifikowałą
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 16:42   #2478
madziqqq
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość

mowy nie ma! Ty już podobno masz bębenek jak byś sie do porodu kwalifikowałą
pozamiatane i dupa zimna Basia nigdzie nie jedziesz :P ewentaulnie możesz próbować do tej wiekszej walizy włazić
Stary 2014-09-18, 16:43   #2479
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziqqq Pokaż wiadomość
bimbunia ja cie proszę weź mnie ze sobą
ja już nawet kiślu zamiast mózgu nie mam ja mam tam pustkę czytam czytam mam coś odpisać i nie pamiętam kompletnie co
aj jakoś doła mam, mąż wyjechał i muszę się przestawić a tak cholernie ciężko, że nie daje rady i rano z płaczem wstałam
przyznaje że z tego co opowiadasz to Tobie się chyba najbardziej taki wyjazd należy. Mi się średnio należy no ale życie jest niesprawiedliwe

no dobra wcale mi sie nie należ a nie średnio

Edytowane przez bimbunia_
Czas edycji: 2014-09-18 o 17:02

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-18, 16:58   #2480
Linka1984
Zakorzenienie

Lolcia i basiabasia :

Ja zjadlam kolację o 22 i na drugi dzien mialam pobrana krew ( z zyły) w labolatorium o 8.35. Po kazdym pobraniu przy babce mierzylam swoim (niby najlepszym glukometrem AC)
Na czczo 66 ( moi gluko 86)
po 1h 128 ( moj gluko 172)
po 2h 119 ( mog gluko 141)

I jak wierzyc?!?!??

W domu natomiast ( mam dwa nowe i dobrze skalibrowane glukometry) potrafilam badać z palca 1h po kazdym posilku i cukry mialam miedzu 86 a 128.

Alekaz ja wczoraj na wizycie wypytałam lekarza o cc. Powiedział ze ivf to w sumie nie kazdego lekarza przekonuje do cc a stracilam wskazania..mała sie głową w doł przekreciła , nie mam cukrzycy , brak nadcisnienie , mała wada wzroku i kazał iśc do swojej znajomej psychiatry. Podał adres i telefon jak coś...

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2014-09-18 o 16:59
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 16:58   #2481
19Inka90
Wtajemniczenie

Bimbunia zaje*ista szczerość "mi się średnio należy no ale życie jest niesprawiedliwe"

A tam Włoch mi się marzy domek w górach,bez ludzi dookoła,jakieś ognisko wieczorem i takie inne romantyczne ☠☠☠☠☠☠☠y ... Za dwa tygodnie mamy rocznicę,siedzeń cicho nic nie przypominam ciekawe czy sam będzie pamiętał ....

Emilka
Stary 2014-09-18, 17:06   #2482
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Bimbunia zaje*ista szczerość "mi się średnio należy no ale życie jest niesprawiedliwe"

A tam Włoch mi się marzy domek w górach,bez ludzi dookoła,jakieś ognisko wieczorem i takie inne romantyczne ☠☠☠☠☠☠☠y ... Za dwa tygodnie mamy rocznicę,siedzeń cicho nic nie przypominam ciekawe czy sam będzie pamiętał ....
nie siedz cicho tylko cos wspolnie z nim zaplanuj, zapomni i ci bedzie smutno i przykro i bedziesz sie denerwowala zamiast milo czas spedzic
Stary 2014-09-18, 17:07   #2483
Basjenia
Zadomowienie

Bimbunia nie obraź się ale pinda jesteś:P
Karooka te kulki świecące to cotton lights czy jakoś tak....Juśka a te wzory na suficie super!!bardzo dobrze bo dzieciak będzie miał co robić leżąc:P

http://sklep.icare.pl/pl_PL/p/Lampka...lacje-Zolw/566
rozumiem że ta lampka to wypas? nie wiem tylko jak niemowle ma kumać że gwiazdozbiór jest niedźwiedzia albo delfina...jak ma być takie hop do przodu to w wieku 3 lat poleci w kosmos...
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 17:10   #2484
Suqub
Zakorzenienie

Właśnie zobaczyłam w moim asystencie, że zostały mi 99 dni do porodu szybko, za szybko.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 17:15   #2485
Basjenia
Zadomowienie

Inka Bimbunia dobrze ci mówi. nie czekaj bo się nie doczekasz.... zacznij szukać i postaw go przed faktem dokonanym...
ja tak zrobiłam z wakacjami ale potem się okazało że w firmie coś się po&^#ło a że jest świeżo po awansie, długim zwolnieniu itd to nie będzie dobrze widziana kolejna nieobecność w pracy....

a wogóle jak widze jakieś tanie bilety na kanary czy wogóle w jakieś ciepłe miejsce to już już kupuje a tu się okazuje że data wylotu grudzień
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 17:21   #2486
bimbunia_
Raczkowanie

Cytat:
no i przez Ciebie będę cała sfochowana na plaży się wylegiwać
Stary 2014-09-18, 17:23   #2487
doloresd
Wtajemniczenie

Cytat:
Karooka te kulki świecące to cotton lights czy jakoś tak....Juśka a te wzory na suficie super!!bardzo dobrze bo dzieciak będzie miał co robić leżąc:P

http://sklep.icare.pl/pl_PL/p/Lampka...lacje-Zolw/566
rozumiem że ta lampka to wypas? nie wiem tylko jak niemowle ma kumać że gwiazdozbiór jest niedźwiedzia albo delfina...jak ma być takie hop do przodu to w wieku 3 lat poleci w kosmos...
nie twierdzę, że wypas. Poza tym nie chcę tego kupować po to, by niemowlę poznało gwiazdozbiory, tylko po to by ułatwić mu zasypianie i zapewnić rozrywkę ...
doloresd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 17:35   #2488
Justyssia87
Rozeznanie

W Hebe płyn do prania/płukania Dzidziuś 2szt w cenie 1go czyli jakoś 8,60zł za 2szt.

Edytowane przez Justyssia87
Czas edycji: 2014-09-18 o 17:51
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 17:40   #2489
karooka
Raczkowanie

Basjenia dziekuje!!!! Juz zamówiłam sliczne te lampeczki
Bimbunia duzo czytam o wozkach i właśnie Cameleon mi sie marzy ale czy dobrze widze, ze to prawie 4tys bez fotelika? To jednak lekkie przegięcie. Uzywanego dziadkowie nie kupia wiec chyba musze poszukać jakiegos 3w1 tak do 3tys...
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-18, 17:50   #2490
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Lolcia i basiabasia :

Ja zjadlam kolację o 22 i na drugi dzien mialam pobrana krew ( z zyły) w labolatorium o 8.35. Po kazdym pobraniu przy babce mierzylam swoim (niby najlepszym glukometrem AC)
Na czczo 66 ( moi gluko 86)
po 1h 128 ( moj gluko 172)
po 2h 119 ( mog gluko 141)
No właśnie, te glukometry są o du.e rozwalić!!
Ja byłam na pierwszej krzywej to z gluko mi wyszedł wynik 68, a z żyły 81! a dziś mi z gluko wyszedł 101 !!! byłam już załamana, chciałam nawet dzwonić do gin się umówić na wizytę (bo w razie cukrzycy miałam ją przyspieszyć) a tu wynik na czczo 82..

Tymoteusz
23.11.2014r

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości