|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Pani ja to bym wolała mieć tyle skierowań niż musiec o wszystko żebrać
:/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Witam
![]() życzę miłego dnia bo znów piękna pogoda
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
nadrobiłam troszkę Zeberko trzymam kciuki za Ciebie kochana!!!!! WAŻNE Dziewczyny, czy któreś z Waszych dzieci wywraca oczami? Tak, że na chwilę widać tylko białka? Marcel robi tak od jakiegoś czasu- wygląda to dziwnie... Wczoraj wpisałam w google i zamarłam....
|
|
|
|
#1924 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
dzisiaj Emilia kończy 5 miesięcy!!! więc ![]() ja tam z rozszerzaniem diety się jakoś nie zamierzam spieszyc, jedynie ten gluten spróbuje wprowadzic za jakis tydzien,dwa i bede obserwowac i na razie tyle. Ciekawe co u Zeberki ![]() Barbi bardzo współczuje kolejnej nocki ![]() Izka gratuluje pracy!!! |
|
|
|
#1925 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U nas wczoraj była jakaś masakra- mój syn miał tyle lekcji że od 16 do 21 siedzieliśmy
|
|
|
#1926 | |||
|
Zakorzenienie
|
jest
Cytat:
Cytat:
Super! K. spał tak do 5 i od 5 spał z nami-tzn oni spali a ja już nie ![]() Cytat:
K. też miał takie podrywy przy nierównym chodniku jak spał na spacerze, jak za mocno go trzepło to się podrywał Kocur ![]() Co do rozszerzania diety to mi wszyscy truli że powinnam już a niby po co? Jak Kamil do 5 miesiąca miał ogromne bóle brzucha na samej piersi i lekach a co dopiero przy innych posiłkach. Także my późno zaczęliśmy i wcale nie załuje |
|||
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po badaniach wracam do domu.
Kocur nie czytaj w necie,jak cos cie niepokoi idz do pediatry. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
witam
zeberki przygotowują do cięcia ....
|
|
#1930 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1931 |
|
Konto usunięte
|
Kocurku nie, nigdy nie widziałam, aby Artek tak robił.
Zebra aaaaa czekamy na Tosie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48197780]Pani ja to bym wolała mieć tyle skierowań niż musiec o wszystko żebrać
:/[/QUOTE]wierzę. cały czas się dziwię, że na takim prężnym Śląsku nie ma takiej placówki, jak ta pod którą podlegamy z Michasiem... batyyyyy ![]() a w jakiś określonych sytuacjach tak robi? ![]() ![]() klask i: , rajuuu, ależ leci...ooo, to gdyby nie moje dobre serce i życzenie by Zebra rodziła z mężem, to nawet bym dobrze obstawiła ![]() :brzyda l:do boju Pasiaste!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
#1933 |
|
Konto usunięte
|
Wiesz co, może jest, ale nas nikt nie skierował nigdy. Na szczęście wszystko wskazuje na to, ze faktycznie nie było potrzeby, bo Artek rozwija sie i motorycznie i umysłowo i fizycznie bardzo dobrze, innymi słowy mam z nim takie same problemy jak mamy na wątku rowiesniczym
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48200741]Kocurku nie, nigdy nie widziałam, aby Artek tak robił.
Zebra aaaaa czekamy na Tosie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Dzieki za odpowiedz. Kielichy w dłoń i będzie świętowanie!!!! ![]() Od jutra jestem z nim cały czas ja, to będę zapisywać co jak i kiedy.. Nie nakręcam się, ale czuje stres
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48201089]Na szczęście wszystko wskazuje na to, ze faktycznie nie było potrzeby, bo Artek rozwija sie i motorycznie i umysłowo i fizycznie bardzo dobrze, innymi słowy mam z nim takie same problemy jak mamy na wątku rowiesniczym
[/QUOTE]i bardzo dobrze Wam taku nas wcześniaki są z automatu kierowane do dwóch placówek.
|
|
#1936 |
|
Konto usunięte
|
Aktualnie np mam problem (oczywiście poza jedzeniem) z nienawiścią do skarpetek. Normą jest widok Perse szukającej w alejkach w Biedronce czapki swojego dziecka, które radośnie wymachuje gołymi nogami....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
nie pomyślałam nawet o tym
póki co jest na "diecie" papkowej, niech mu tam wszystko przelezie przez ten układ pokarmowy. niestety obwiniam owsianki |
|
|
|
#1938 |
|
Konto usunięte
|
Ściąga je nawet przez sen...
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48201275]Ściąga je nawet przez sen... [/QUOTE]podczas drzemki czy na noc mu zakładasz? T. śpi bez. chcę by mu noga odpoczęła ![]() a buty tak łatwo ściąga?!
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-09-19 o 12:56 |
|
|
|
#1940 |
|
Konto usunięte
|
Zakładam, ja jak śpię bez skarpetek, to mam nad ranem katar, a ten zboj wszystko, co ma na nogach ściąga. Ciągle mi ludzie mówią, ze zgubił bucik/rzuca bucikiem/tam leży bucik.. Kazałam TZowi szukać glanow sznurowanych do kolan w rozm. 22.....
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Do tego J. od jakiegoś czasu jest non stop głodny, więc dostawał swoje posiłki, troche od nas, jadł często i różne rzeczy. Raczej nie bez powodu w okresie największego rozwoju ruchowego, przez pół roku (od kiedy wstał i zaczął na dobre raczkować przez chodzenie do bycia non stop w ruchu, biegu) przytył kilogram. A ja głupia obstawiałam max 0,5 kg, a może i nic bo przecież tyle się rusza..
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
przerażające, fakt. Kamil ma wysunięty jezyczek, wszędzie ale to wszędzie pisze o autyźmie
![]() o kurczaki, trzymam kciuki!!! Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48201379]Zakładam, ja jak śpię bez skarpetek, to mam nad ranem katar, a ten zboj wszystko, co ma na nogach ściąga. Ciągle mi ludzie mówią, ze zgubił bucik/rzuca bucikiem/tam leży bucik.. Kazałam TZowi szukać glanow sznurowanych do kolan w rozm. 22..... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] a pajac? Ja bym K. nie założyła skarpetek bo by go obcisnęły na nóżce dlatego zawsze pajac zabudowany |
|
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego naj! czekamy!!!
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48201379]Zakładam, ja jak śpię bez skarpetek, to mam nad ranem katar[/QUOTE]
syn Ci pokazuje, gdzie ma Twoje 'założenia' ![]() mam cały czas moralniaka, bo ja śpię pod kołdrą, a T. pod niczym. "dobrze" ( Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Perse, też jestem bardziej za pajacem niż skarpetami, generalnie do spanie ściągam J. skarpety, wolę żeby miał gołe nogi niż go cisnęły. Pani, pytałaś kiedyś jak starsze dzieci funkcjonują w śpiworkach.. otóż... po lecie J. wrócił do spania w śpiworku. Liczyłam się z tym, że odmówi, ale daje radę. Śpi w nim normalnie, rano wstaje w nim, jakoś przedrepcze kawałek po łóżeczku, jak porządnie naciągnie to na ramionach napy puszczają i może się uwolnić, ale raczej my go wyciągamy ![]() ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- J. jeszcze śpi (przegnałam go do rodziców na piechotę żeby lepiej mu się spało ), ja lecę się zbierać, jedziemy dziś na usg brzuszka (mieliśmy jechać za tydzień-dwa, ale przyspieszyłam po wczorajszym dniu).
|
||
|
|
|
#1946 | |
|
Konto usunięte
|
Artek nie może mieć niczego ze stópkami, bo naciąga nogawki i się o nie wywala... Teraz szukam mu pajaców bez stópek. No i zakładam luźne skarpetki, stąd ma je łatwo ściągnąć.
Cytat:
Czasami jest aż chłodny. Ale stópki ma zawsze cieplutkie...
|
|
|
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My też lista specjalistów ale w sumie nie jakaś długa (neurolog, kardiolog, zakaźnik, laryngolog, neonatolog, endokrynolog). Aa ciekawe co u Zeberek i czemu nie sn tylko cc. |
||
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki polecacie inhalator. Olek ma obrzęk gardła. Nocka koszmarna, okropnie kaszle. Mam inhalator pozyczony ale chcę kupić. Nie nadrabiam bo nie ogarniam. Padam ze zmęczenia a jeszcze jutro wesela mamy
|
#1949 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie odruchów
Cytat:
Cytat:
100 lat dla Emilki! [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48201379]Zakładam, ja jak śpię bez skarpetek, to mam nad ranem katar, a ten zboj wszystko, co ma na nogach ściąga.[/QUOTE] a w śpiworku nie chce spać? Cytat:
![]() Cytat:
ja dziś znów spadek formy po ciężkiej nocy
|
|
#1950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
boję się a jednocześnie już nie mogę się doczekać. Miałam KTG i wychodzą mi jakieś skurcze choć ja ich nie czuję. Niby stwierdził, że mogę się nie doczekać tego 24.... ![]() Co do syna tu jest trochę problem. Wstępnie ma jechać do moich rodziców ( ok 50 km od domu), ale raz że jest to daleko i nie ma kto tam go zawieść ja się już trochę boję, a dwa rodzice mają gospodarkę i teraz maja mnóstwo pracy i szkoda mi ich trochę, bo dojdzie im dodatkowy obowiązek. Niestety na miejscu nie mam na kogo liczyć, a teściowej nie poproszę, bo nie odzywam się do niej od Wielkanocy i w tym czasie zdążyła mnie dodatkowo utwierdzić swoim zachowaniem, że nie warto jest się godzić. , ale ten czas leci.O matko!!! Czekamy na Tosię. Iza trzymam kciuki za nową pracę.
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

dziś Krzyś budził się co godzinę i nie chciał dać się odłożyć do kosza. od 24 spał z nami, bo każda próba odłożenia kończyła się płaczem. chyba będziemy musieli go w końcu przeprowadzić do łóżeczka. jak zaczyna się kręcić podskakuje cały kosz.

klask i:

syn Ci pokazuje, gdzie ma Twoje 'założenia'
Czasami jest aż chłodny. Ale stópki ma zawsze cieplutkie...

boję się a jednocześnie już nie mogę się doczekać. Miałam KTG i wychodzą mi jakieś skurcze choć ja ich nie czuję. Niby stwierdził, że mogę się nie doczekać tego 24....