|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
No Artek też już coraz lepiej sobie radzi, już się rzadko przewraca. Teraz mam z kolei etap ściągania pilota, obrusów, komputerów...
---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- OMG Wysyłka w Arosie jest za 99 groszy do kiosków Ruchu ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Ciężarne i mamuśki! Za tydzień w Netto fajowe ciuszki w liski i sówki ![]() Ja jadę, bo bardzo lubię te motywy nettowe. W zeszłym roku kupiłam śliczny granatowy kocyk w sówki
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
A mmr nie jest obowiązkowe? Perse ja nawet nie wiem gdzie jest jakieś netto we Wrocławiu :p Anita nie ma co gratulować przewrotek.. To nie są przewrotki zrobione siłą brzuszka tylko przez WNM. Robi mostek (opiera się tylko tyłem głowy i piętami i z tej pozycji przewraca się na brzuch Pani a czemu wy śmierdzą jajo :brzydal? NOPy mieliście? A mały o czasie urodzony był tak w ogóle? Zdjęcia nie zrobiliśmy żadnego ![]() Boże tak się boję szczepienia!!! Jeżeli to spuchniete oko to jednak NOP a nie że się uderzył? Aaa No wszystko wskazuje że się uderzył ale coraz bardziej się boję. Ciekawe co lekarka powie. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Oszaleję
|
|
|
|
#1894 |
|
Konto usunięte
|
Monia współczuję...
![]() Ja miałam wczoraj taki dzień, że Artek mimo drzemki 3-godzinnej przewalał się w kojcu... Wstał rano o 6. Dziś o 8 i inne dziecko. On chyba nie jest stworzony do tak wczesnego wstawania (jak mamusia i tatuś zresztą). |
|
|
|
#1895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kucyk nie za szybko planujesz rozszerzać dietę? chyba w 6 miesięcy się powinno rozszerzać? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48184293]No tak, bo alergeny przenikają do krwi. [/QUOTE] rozumie. ale w takim razie skąd u takich maluchów wzdęcia itp. dolegliwości? Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48188329]Aha, Artek ma OB 3, więc chyba wszystko OK [/QUOTE] dzięki za informacje o wysyłce w Aros
|
|
#1896 |
|
Rozeznanie
|
DarcAngael Ja 7 sierpnia tego roku urodzilam martwa coreczke. Moja tesciowa tez nie szczedzila nam komentarzy. Takze rozumiem cie. My mieszkamy w Anglii a tesciowa w Polsce i powiem szczerze, ze widzac ja dwa razy w roku mam juz dosc.
Co do reakcji na dzieci to moja kuzynka urodzila corke w ten sam dzien co ja swoja Elle. Teraz wrzuca zdjecia swojej corki na fb i jest mi okropnie przykro. Druga moja kuzynka urodzila miesiac po mnie i tez zdjec nie brakuje. Trzeba jednak zacisnac zeby i zyc dalej. Wiadomo, ze kazdy cieszy sie swoim zdrowym dzieckiem, nie moge zabierac im radosci. Jednak bol jest ogromny.
|
#1897 |
|
Zakorzenienie
|
Perse a masz jakiegoś linka do tej oferty z NETTO? dokładnie od kiedy jest oferta?
edit już znalazłam Monika współczuję...
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2014-09-18 o 17:46 |
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48188329]
[/COLOR]Aha, Artek ma OB 3, więc chyba wszystko OK A także - coraz bliżej do nieuchronnego MMR.[/QUOTE] Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maksio śpi z nami od 4 rano. A do 4 u siebie Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
zdrówka życzę... Biedactwo. Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1900 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Konto usunięte
|
Mleb a co u Ciebie? Odpoczywasz?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1902 |
|
Konto usunięte
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48187771]DarcAngel ja czasem też czuję, że o mojej ciąży nie pamięta nikt poza mną. Przypominam teściowej o tym, że poroniłam i wtedy ona się zamyka, bo nie wie co ma powiedzieć. Też mieszkamy z nią, do tego w mieszkaniu, więc nie mamy osobno jakiejś góry czy dołu, żeby nie musieć jej słuchać. I codziennie jest cmokanie do komputera i szczebiotanie do córki szwagra. Zamykam wtedy drzwi od pokoju i staram się nie słuchać. Co do innych ciąż to jakoś sobie radzę, jest ukłucie zazdrości, ale malutkie...
Iza powodzenia! Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]a mnie to najbardziej wkurzało jak teściowa mówiła, że każdy tak ma w sensie, że ja przesadzam, że to przeżywam, a przciez to normalka.... DarcAngel współczuję przejść z teściową ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;48191506]Mleb a co u Ciebie? Odpoczywasz? Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]ostatkiem sił kończę wszystko co się da w pracy.... jeszcze 2 tygodnie już nie mogę się doczekać wypoczynku, zwłaszcza, że sezon chorób się zaczyna a co u Ciebie? dajesz radę z godzinami? |
|
|
|
#1903 |
|
Konto usunięte
|
Mleb daję
byle do 6 października - wolny poniedziałek ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1904 |
|
Konto usunięte
|
trzymam kciuki za dotrwanie do 6 października i za cykl
|
|
|
|
#1905 |
|
Konto usunięte
|
A ja za Twoje ostatnie 2 tygodnie. I tak długo pracujesz
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1906 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozpusta u Was ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
najbardziej lubię rano wyprać a wieczorem założyć ![]() no to super
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas dziś moja mama zrobiła słoiczki dla Krzysia. ale nawet nie wiem co i jak, bo nie było jak porozmawiać. próbuję do Zebry napisać smsa ale coś mi nie wychodzi dziewczyny mam pytanie, czy to normalne, że Krzyś jak śpi na jakieś gwałtowny hałas podrywa się? mi się wydawało, że to norma, bo dorosły też podskakuje jak go coś wystraszy. ale na chrzcinach jedna z cioć powiedziała "on jest u Ciebie przestraszony" i nie wiem co to oznacza.
|
|
#1908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1909 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Każdy się boi gwałtownych hałasów, a co dopiero taki maluszek.Artek to się wszystkiego bał, nawet jak nie spał. Przez to zaczęłam puszczać radio, żeby się przyzwyczaił do takiego codziennego gwaru. Kucyku, masz rację, możesz rozszerzać już po 4 mż, ale z doświadczenia napiszę - nie spiesz się Ważna jest też obserwacja dziecka, czy jest gotowe. Jednak zrobisz, jak będziesz chciała.---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- OMG OMG OMG DOKTOR GAWRYŁO!!! http://plejada.onet.pl/newsy/aktor-m...rkotykow/kcb22 |
||
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Kucyk - ja (niestety na Jakubie) przekonałam się, że po 4 m-cu to za wcześnie na rozszerzanie diety. J. miał rozszerzaną po 4 m-cy przez 2-3 tygodnie i wróciliśmy do samego mleka, później zaczynaliśmy od nowa. Przy kp też różnie mówią. Moja siostra kp, Mała ma prawie 5 m-cy i pediatra już radziła powolne rozszerzanie, bo "później dzieci długo karmione mlekiem są niechętne do nowych smaków i mogą nie chcieć jeść".
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monika Ja rozszerzałam dietę po skończeniu 4 ms, nie było problemu większego z niczym, nawet grudkami, każdy przypadek inny.. A co wam logopeda pomaga? TZN co z nią robicie? |
|
|
|
|
#1913 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
za chwile jade na badania.
|
|
|
#1914 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się z rana i życzę miłego dzionka
|
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Milego dnia babeczki Zeberko, niech wszystko bedzie po Twojej mysli
|
|
|
|
#1916 |
|
Konto usunięte
|
Miłego
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ja dopiero jadę do pracy bo byłam w ośrodku oddać trochę krwi ![]() miłego dnia
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
logopeda oceniała mowę J., próbowała uczyć go pić z kubka a teraz nie wiem bo wczoraj nie byliśmy i dziś pewnie też odwołamy bo J. od rana znowu płacze. mam mnóstwo roboty a tu tylko ręce wyciągnięte, żeby nosić.... |
|
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciocia mogła zdradzić o co jej chodzi nim zasieje w mamie okruch niepokoju....Krzyś reaguje jak najbardziej prawidłowo (gdyby nie było odruchu Moro, to byłoby kiepsko) http://pl.wikipedia.org/wiki/Odruch_Moro Kundzia, a dobre macie jedzenie? może mieć swoją butelkę/kubek? ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Kucyk, śmierdzące jajo, bo T. (ze względu na swój stan pourodzeniowy - 6/10, hipotrofia, zamartwica) wyszedł ze szpitala z całą litanią obowiązkowych specjalistów. w ogóle dla mnie trochę szokens, że mieliśmy aż tyle zaleceń (tj. w zasadzie cieszę się) - gdy np. Perse, czy laski z innych miast nie miały aż tylu lekarzy... Kubek, stan T. był aż tak straszny? ten akurat szpital ma takie zalecenia?
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry.
u nas z każdą nocą coraz gorzej. ktoś mi zaczarował dziecko dziś Krzyś budził się co godzinę i nie chciał dać się odłożyć do kosza. od 24 spał z nami, bo każda próba odłożenia kończyła się płaczem. chyba będziemy musieli go w końcu przeprowadzić do łóżeczka. jak zaczyna się kręcić podskakuje cały kosz.iza powodzenia na badaniach ciekawe jak zebra
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:40.

ciocia mogła zdradzić o co jej chodzi