Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-09-19, 10:02   #3871
MissTerrible
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 144
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez Olenka20 Poka¿ wiadomo¶æ
nie no, te po 150 to byly przekaski, plus oczywiscie 3 wieksze posilki po 400 kcal

ostatnio czytalam ze 5 posilkow by podkecic metabolizm to mit i tak naprawde powinno sie jesc tyle ile nam pasuje oczywiscie w granicach kalorycznych
5 posi³ków dziennie to nie mit... To wyznacznik dla osoby która ¶pi 8 godzin na dobê. Zostaje 16 godzin na funkcjonowanie, posi³ki powinno siê zjadaæ co 3 max 4 godziny aby utrzymaæ wysoki poziom metabolizmu, wiêc je¶li kto¶ ¶pi mniej (ja ¶piê max 6 a najczê¶ciej 5) to posi³ki siê koñcz± zbyt szybko... Ostatni najpó¼niej 2 godziny przed spaniem, a pierwszy do godziny po przebudzeniu.

Ja dodatkowo rano zaraz po powstaniu z ³ó¿ka wypijam szklankê ciep³ej wody z ³y¿k± soku z cytryny, za 10 minut lecê tam gdziê król piechot± i momentalnie jestem g³odna

A kiedy¶ pierwszy raz jad³am o 15
MissTerrible jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-19, 10:04   #3872
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Ja jadam ¶niadanie okolo 6.30, drugi posi³ek ok. 9.30 trzeci o 13.oo, czwarty po 15.oo i ostatni oko³o 18.oo (chodzê spaæ o 21.oo najpó¼niej wiêc jest ok.)

Gratulujê spadku

A o aamidale te¿ ostatnio pyta³am, brakuje mi jej tak samo jak innych, które z nami zaczyna³y!

michalova - ja mam 160

Wszystkich dziewczynom gratulujê spadków oby tak dalej!

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Nie wiem czy to prawda, ale wydaje mi siê, ¿e nie. No bo zobacz sama, skoro od zawsze tr±bi±, ¿e jak organizm przyzwyczai siê do sta³ych pór i przez ca³y dzieñ bêdzie mia³ z czego czerpaæ energiê to nie bêdzie musia³ odk³adaæ na pó¼niej. Wiêc jak mu zacznê serwowaæ ró¿ne pory i ró¿n± kcal posi³ków to znowu zacznie siê motaæ - tak zreszt± chyba wszystkie mia³y¶my przed odchudzaniem
No smutno ze ich nie ma szkoda ,
Renia pamiêtasz Mangdzie? t± z pocz±tku? krótko siê udziela³a a po 2 mcach przys³a³a foto z 15kg spadkiem i napisa³a krótki post po czym znikne³a nie odpowiadaj±c na nic ... znowu na 2 mce siê poka¿e??

BEBE te¿ dawno siê nie odezwa³a
Donkje znikne³a chudzinka nasza pewnie juz w niemczech siedzi i zêby pi³uje
Nurek dawno sie nie odezwa³a
Prannie pewnie robi pranie
Pretty girl tez co¶ s³abo
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-19, 10:23   #3873
ojp
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 241

Hej hej, czytam w±tek, ale siê nie udzielam raczej, za to podziwiam Wasze przemiany ! Za mn± ju¿ - 12 kg, obecnie od prawie 2 miesiêcy nie jestem na diecie, ani nie chodzê na si³owniê (jestem na wakacjach w Polsce). Ogólnie to jem wszystko, ale w miarê rozs±dnie i zauwa¿y³am tylko 1 kg nadwy¿ki, z czego ogromnie siê cieszê. Za oko³o 2-3 tygodnie wracam do Londynu i wtedy znowu biorê siê za siebie, bo tam zdecydowanie ³atwiej mi trzymaæ dietê, no i mam si³owniê pod nosem. Moja obecna waga to 76 kg, a planujê do koñca roku zej¶æ do wagi 68 kg (wolê robiæ rzeczy powoli, nie chcê efektu jojo. Te 12 kg zrzuci³am od po³owy stycznia do lipca). Czyli przede mn± kolejna walka i kolejne 8 kg do zrzucenia, mam nadziejê, ¿e teraz bardzo siê zmobilizujê do æwiczeñ si³owych na si³owni i wytrwam w moim postanowieniu ! Moim pierwszym celem by³o w³a¶nie 68 kg, czyli ogólna redukcja - 19 kg, ale w±tpiê, ¿eby te - 8 kg mnie zadowoli³y, dlatego wyznaczy³am sobie ostatni cel na 62 kg (ogólnie - 25 kg !). Powiem Wam, ¿e jak lecia³am do domu, to mia³am ze sob± baga¿ podrêczny 10 kg, ciê¿ko mi to by³o nie¶æ, a co dopiero pomy¶leæ, ¿e jaki¶ czas temu d¼wiga³am taki ciê¿ar na sobie. To jest ogromna ró¿nica, dlatego zachêcam wszystkie z Was do walki o siebie. Ju¿ pomijam fakt, ¿e faceci to wzrokowcy i widzê jakie mia³am powodzenie przy wadze 87 kg, a jakie mam teraz... Czujê siê naprawdê dobrze, l¿ej, mniej siê mêczê, mam lepsz± kondycjê. Jedyne czego ¿a³ujê to to, ¿e tak pó¼no wziê³am siê za siebie. Zawsze mia³am nadwagê, próbowa³am wielu diet, ale nigdy na d³u¿sz± metê mi nie wychodzi³o. A nie ma co ukrywaæ, ludziom z ³adn± figur± ¿yje siê ³atwiej. Podziwiam wszystkich, którzy walcz± o swoje cia³o, którzy zaczynali jako"p±czki" lub bardzo szczup³e osoby, a teraz mog± pochwaliæ siê piêkn±, wyrze¼bion± sylwetk±, a to wszystko dziêki ciê¿kiej pracy i po¶wiêceniu. Ja wiem po sobie ile ³ez wyla³am, ile razy po 11h pracy sta³am przy garach 2 godziny i gotowa³am sobie posi³ki na 2 dni. Ale by³o warto, zawsze jest warto, kiedy widzi siê efekty. Pozytywne komentarze, za du¿e ubrania, zachwyty innych ludzi, za ma³e ubrania kupione na motywacjê i pasuj±ce po czasie, mina ch³opaka, który kiedy¶ nie chcia³ siê spotkaæ, a ostatnio zobaczy³ i u¶miech nie schodzi³ mu z twarzy - bezcenne. Warto walczyæ dla siebie, o siebie, to wszystko kszta³tuje nasz charakter. Naprawdê, zapisanie siê na si³owniê by³o jedn± z najlepszych decyzji w moim ¿yciu. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki.

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczê:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-19, 10:34   #3874
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Melondae proszê zmieñ mi dane w tabelkach, jak ju¿ kiedy¶ pisa³am o problemach z okre¶leniem wzrostu, rzeczywi¶cie siê skurczy³am (a mo¿e raczej krêgos³up mi siad³) aktualnie mam 158 sprawdzone u lekarza.
Nawet w dowodzie mam 160, ale có¿ - miara nie k³amie - znikam powolutku.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Dzisiejsza waga 67 kg

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Musia³am uaktualniæ swoje BMI dla wzrostu 158
Wyniszczenie: poni¿ej 37.2 kg
Wychudzenie: od 37.4 kg do 43.4 kg
Niedowaga: od 43.7 kg do 48.4 kg
Waga prawid³owa: od 48.7 kg do 62.2 kg
Nadwaga: od 62.4 kg do 74.6 kg
I stopieñ oty³o¶ci: od 74.9 kg do 87.1 kg
II stopieñ oty³o¶ci: od 87.4 kg do 99.6 kg
Oty³o¶æ kliniczna: powy¿ej 99.9 kg
Aktualnie jestem na etapie nadwagi, a pomy¶leæ ¿e kiedy¶ by³a nawet nadwaga II stopnia - warto siê zmobilizowaæ.

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Moje z³o¿enia te¿ siê zmieniaj± ma byæ 55 kg !!!

Melonade proszê pozmieniaj mi dane w tabeli. Dziêkujê.

Edytowane przez Malinka_Malinka
Czas edycji: 2014-09-19 o 10:32
Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-19, 10:35   #3875
MonnieB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 960

Hi Ojp Ja równie¿ z Londynu i masz racjê, tutaj o wiele ³atwiej jest pój¶æ na si³owniê ni¿ w Polsce, tam mi zawsze by³o za drogo albo siê wstydzi³am. Fajnie, ¿e tak m±drzê podesz³a¶ do swojego odchudzania i widzisz efekty. Mam nadziejê, ¿e i mi siê tak uda Ja lubiê chodziæ na si³owniê, tzn. lubiê tam byæ, ale czasami ciê¿ko mi podnie¶æ ty³ek i tam pój¶æ mimo, ¿e nie mam daleko :P Ja równie¿ trzymam za Ciebie kciuki
Stary 2014-09-19, 10:42   #3876
201709081028
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 2 237

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Melondae proszê zmieñ mi dane w tabelkach, jak ju¿ kiedy¶ pisa³am o problemach z okre¶leniem wzrostu, rzeczywi¶cie siê skurczy³am (a mo¿e raczej krêgos³up mi siad³) aktualnie mam 158 sprawdzone u lekarza.
Nawet w dowodzie mam 160, ale có¿ - miara nie k³amie - znikam powolutku.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Dzisiejsza waga 67 kg
Malina Brawo Jak Ja juz marzê o tej wadze

Witam nowe dzieczyny
OJP super efekty ,Ja tez jestem zdania ¿e lepiej wolniej ale na zawsze zostawic za sob± epizod oty³o¶ci aby nigdy nie powrócic

a Ja ot tak na publicznym

obiadek ,duszony kurczak na oliwie z sosem z jogurtu naturalnego ,bazyli± i piertuszk± +2 ³yzki makaronu aldente
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg daga odchudzanie13.jpg (45,5 KB, 25 za³adowañ)

Edytowane przez 201709081028
Czas edycji: 2015-03-09 o 19:52
201709081028 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-19, 10:43   #3877
Ralfioza
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 290

Dzieñ dobry w pi±teczek
Du¿e u¶ciski dla wszystkich, tak jako¶ fajnie mi dzisiaj. Chyba nast±pi³o lekkie podniecenie zbli¿aj±cymi siê uroczysto¶ciami. 27 wrze¶nia robiê bal dla 10 dzieci w wieku 3-6 lat, 30 wrze¶nia zje¿d¿a siê rodzinka na trzecie urodziny córci, i tego samego dnia robiê chrzciny czteromiesiêcznej Ninki. Czyli dla ka¿dego, kto potrafi liczyæ na poziomie piêcioletniego dziecka, ³atwo widaæ, ¿e bêd± 3 torty w przeci±gu trzech dni
Od razu mówiê, ¿e trochê zamoczê w nich zêby, ale zrobiê to z umiarem, ¿ebym nie musia³a wstydziæ siê przed wami

Moja waga nie drgnê³a od ostatniego pi±tku, choæ mo¿e to wina ró¿nych wag, bo pomiarów dokonujê u znajomych (nie mam w domu wagi - jak tylko znajdê jak±¶ okazjê Lidlowsk±, to kupiê)

WAGA DO TABELKI 77 kg

Ale co za ró¿nica z wag±, na razie mnie to nie wkurza, bo i tak czujê siê l¿ejsza przez brak opijania siê napojami s³odkimi, i jest spoko.

A co do tych tematów ma³¿eñskich, to bardziej chodzi³o mi o to z t± masakr±, ¿e tak szybko siê hajtnê³am. A ma³¿eñstwo - raz na wozie, raz pod wozem, czasem bajka - czasem dramat, ale ogólnie to nie jest ¼le
Pamiêtajcie, trawa u s±siada zawsze wydaje siê bardziej zielona

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-09-19, 10:45   #3878
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

Cytat:
Oczywi¶cie zapraszamy, powiedz nam jeszcze jaki jest twój wzrost
oko³o 157 cm.
Miss - 5 posi³ków to taki ogólny wyznacznik - w ka¿dym razie lepiej zje¶æ 5/6 posi³ków w ciagu dnia co 3-4 h ni¿ 3 posi³ki co 5-6h. Bo przy rzadszym spozywaniu posi³ków organizm dostaje sygna³, ¿e po ¶niadaniu bêdzie znowu musia³ czekaæ na obiad te 6h, wiêc lepiej bêdzie jak sobie co¶ tam od³o¿y na czarn± godzinê. Tak to sobie tlumaczê na ch³opski rozum. Nawet nie o to chodzi, ¿e te regularne posi³ki co 3h maj± przyspieszyæ metabolizm, ale o to, ¿eby dawaæ sygna³y naszym organizmom, ¿e nie musz± nic odk³adaæ na zapas, bo za chwilê dostan± now± dawkê energii.

Widzê, ¿e wa¿ycie siê w pi±tki. Ja podam swoj± dok³adn± wagê we wtorek, a wa¿yæ bêdê siê z Wami od pa¼dziernika, ok? Dopiero mniej wiêcej wtedy ruszê z diet± ustalon± przez dietetyka

Gratulujê kolejnych sukcesów dziewczynom, które siê dzisiaj wa¿y³y. Oby tak dalej!
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-19, 10:48   #3879
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 421

Ale¶cie siê rozpisa³y

Cytat:
Alez Wy duzo piszecie!

Jesli chodzi o mnie to ja mam odwrotny problem. Jedynie na wadze i na zdjeciach widze ze przytylam. Jak patrze w lustro to stwierdzam ze jestem spoko laska, no dobra, brzuch moglby mi troche zleciec, cala reszta tez ale jestem dosc proporcjonalna wiec nie zauwazam tego ze jestem OTY£A.
CZasami zastanawiam sie czy nie moge schudnac dlatego ze mam blokade w g³owie. A to blokada bierze sie stad ze wydaje mi sie ze jak schudne to wszyscy faceci beda na mnie leciec i zdradze mojego meza (nie to zebym miala taki zamiar). To jest strasznie glupie bo nawet jakbym miala mase wielbicieli to umiem powiedziec NIE. A jakbym chciala to nawet w tym stanie bym sobie kogos szybko znalaz³a.

Jesli chodzi o cwiczenia to cwicze Focus T25 i mi sie naprawde podoba. trwa to jedynie 25 minut 5 razy w tygodniu (chociaz w piatki powinno sie robic dwa zestawy, sobota jest wolna a w niedziele jest streching)

ArcymoneQ
ja po 2 ciazy wazylam mniej niz przed pierwsza. Ale ze lubie zajadac stresy (moze nawet nie stres ale jem jak jestem wkurzona) a o to przy 2 malych dzieci nie trudno to przytylam prawie 20 kg
Ja mam dok³adnie tak samo, wydaje mi siê ¿e jestem fajn± lask±, ale potem widzê zdjêcia...
Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
Witaj Ja te¿ od niedawna tutaj, dobrze ¿e nas przybywa, zim± wsparcie siê przyda...

Czekam co ciekawego powie Ci dietetyk, ja te¿ ostatnio siê konsultowa³am tak bardziej przez przypadek, ale zawsze

Co do mê¿a to ja mam podobnie, mój te¿ bardzo mi kibicuje ale to chudzielec... Nie ma szans ¿eby zrozumia³ o co 'kaman' Wczoraj dzwoni do mnie i pyta czy przywie¼æ mi kebaba... Ja na to, ¿e dziêkujê bo jad³am obiad a po za tym jestem na diecie PRZECIE¯, a on na to, ¯E KUPI MI DROBIOWEGO!!! No rêce opadaj±:h ahaha:

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Aha, no i moja waga dzisiejsza to 102kg

Co¶ siê ruszy³o To pewnie tylko nadmiar wody po @ ale i tak cieszy

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Aha, no i moja waga dzisiejsza to 102kg

Co¶ siê ruszy³o To pewnie tylko nadmiar wody po @ ale i tak cieszy
Mój ostatnio proponowa³ mi te¿ kebaba i siê skusi³am
Ogólnie przedwczoraj nagrzeszy³am tak,¿e hej...
Ale wczoraj ju¿ lepiej... zjad³am ze s³odyczy 2 herbatniki, wiêc jak na mnie to sukces... I nie pijê pepsi od poniedzia³ku

Witam równie¿ nowe dziewczyny

No i dzisiejsza waga w ubraniu, po litrze herbaty i ¶niadaniu to

97,7
Stary 2014-09-19, 11:12   #3880
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Napisane przez MonnieB Poka¿ wiadomo¶æ
Bella - strasznie, ¿e tak chud³a¶ i ty³a¶, jak dla mnie nie do pomy¶lenia, to musia³o byæ trudne tak ju¿ siê cieszyæ z nowej wagi, a pó¼niej jojo i spowrotem, jeste¶ bardzo silna, ¿e da³a¶ radê i wci±¿ walczysz
Eh, w³a¶nie teraz jest mi najciê¿ej :-( mia³am wiele podej¶æ do odchudzania i zawsze mi to jako¶ sz³o, a teraz mam jak±¶ blokadê :-( nie mogê siê wzi±æ w gar¶æ... Mo¿e to dlatego ¿e nigdy a¿ tyle nie wa¿y³am i czujê ¿e sytuacja jest beznadziejna i nic z tym nie zrobiê...

Dziewczyny, szykujê dla was zdjêcia ze swoich zmian wagi i z tego jak jest obecnie... My¶lê ¿e do wieczora wrzucê. Trochê siê przed wami otworzê to mo¿e bêdzie mi ³atwiej... Gdzie indziej bêdê zrozumiana jak nie tu
Stary 2014-09-19, 11:24   #3881
Olenka20
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 34

Sama juz nie wiem co z tymi posilkami.
Spie od godziny 23 do godziny 7.30
Wiec powinnam jesc 3 posi³ki o 8.00, 11.00, 14.00, 17.00 i 20.00 lub 4 posi³ki o 8.00, 12.00, 16.00 i 20.00
a planowa³am o 8.00, 13.00 i 18.00.
ale jak mowie te ma³e posi³ki sa dla mnie masakryczne

moze sprobuje jest 4 razy dziennie po 400 kcal

Przed chwila mia³am masaz ujedrniajaco-odchudzajacy, fizjoterapeutka pokazala mi jeszcze jakies cwiczenia ktore mam robic 2 razy dziennie
Poza tym ma jakas diete od dietetyczki na ktorej sama schudla 10 kg i chce mi ja przeslac. Moze sprobuje, w sumie czemu nie.

A teraz ide pocwiczyc z ShaunemT a pozniej cos wszamie.
Olenka20 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-19, 11:34   #3882
MonnieB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 960

LadyDagaMilon - mam dzisiaj prawie taki sam obiad!!! równie¿ sos na bazie jogurtu naturalnego z bazyli± i pietruszk±! ale mam ry¿ zamiast makaronu :P

Mój by³y (od paru dni buuuu...) mówi³ jak bardzo mnie wspiera itd, motywowal, a pó¼niej wpada³ z 5 p±czkami albo sernikiem i do tego kupowa³ mi colê waniliow±, PRZECIE¯ NAPOJE NIE MAJ¡ KALORII, TO P£YNY!!!! :O
Stary 2014-09-19, 11:37   #3883
michalova
Wtajemniczenie

heh, mam podobnie. To znaczy patrzê w lustro i wydaje mi siê, ¿e nie jest tak ¼le. A pó¼niej patrzê na zdjêcia i ryczeæ mi siê chce. Kiedy¶ lubi³am swoje zdjêcia, dobrze na nich wychodzi³am a teraz mam ochotê zabiæ jak kto¶ mi robi zdjêcia. Jak s± jeszcze takie pod odpowiednim k±tem i najlepiej samej twarzy to prze¿yjê, ale jak widaæ ca³± sylwetkê... O nie, nie. Wtedy kaplica.
Te¿ mam dziecko, ma 10 miesiêcy i mam aktualnie przy nim trochê ruchu zapewnionego. Jest bardzo "¿ywy", raczkuje i chodzi za r±czki. Czasami padam ze zmêczenia po ca³ym dniu z nim sam na sam. O dziwo w ci±¿y nie przyty³am du¿o, bo w³a¶ciwie urós³ mi tylko brzuch i biust, w sumie nazbiera³o siê 10kg, ale do ostatniego dnia ci±¿y chodzi³am w ubraniach sprzed ci±¿y, nawet jeansach. Po porodzie wa¿y³am tyle co przed ci±¿± (czyli jako¶ 10kg mniej ni¿ teraz), dopiero pó¼niej zaczê³am tyæ.
Stary 2014-09-19, 11:41   #3884
mooonik
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 366

Cytat:
Sama juz nie wiem co z tymi posilkami.
Spie od godziny 23 do godziny 7.30
Wiec powinnam jesc 3 posi³ki o 8.00, 11.00, 14.00, 17.00 i 20.00 lub 4 posi³ki o 8.00, 12.00, 16.00 i 20.00
a planowa³am o 8.00, 13.00 i 18.00.
ale jak mowie te ma³e posi³ki sa dla mnie masakryczne

moze sprobuje jest 4 razy dziennie po 400 kcal
A teraz ide pocwiczyc z ShaunemT a pozniej cos wszamie.
a mo¿esz wkleiæ przyk³adowy dzienny jad³ospis?
co æwiczysz z Shaunem? Kocham tego cz³owieka

nie znoszê osób, które MUSZ¡ mieæ zawsze racjê

Julitka

mooonik jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-19, 11:52   #3885
Olenka20
Raczkowanie

cwicze focus T25

ktory jadlospis mam wkleic, ten na 5 posilkow?

Michalova tak jest bardzo czesto, po prostu przy dzieciach sie ciagle podzera, a jak juz same zaczynaja jesc to w ogole jest koszmar bo zjada sie po nich, tu jogurcik, tu zeimniaczki, tu dokonczyc zupke i sie robi dodatkowo 500 kcal

Edytowane przez Olenka20
Czas edycji: 2014-09-19 o 11:53
Stary 2014-09-19, 11:54   #3886
mooonik
Zakorzenienie

ten wg którego siê nie najadasz

ja robi³am insanity

ee tam, bzdura z tym podjadaniem po dziecku. Moja ma 3lata i nie dojada³am i nie dojadam po niej nigdy

Julitka

Stary 2014-09-19, 12:01   #3887
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
Kiedy¶ lubi³am swoje zdjêcia, dobrze na nich wychodzi³am a teraz mam ochotê zabiæ jak kto¶ mi robi zdjêcia. Jak s± jeszcze takie pod odpowiednim k±tem i najlepiej samej twarzy to prze¿yjê, ale jak widaæ ca³± sylwetkê... O nie, nie. Wtedy kaplica.
.
JA z tego powodu np w drugiej ci±¿y nie mam ani jednego zdjêcia nawet przypadkowego, ale w koñcowej fazie ci±¿y wa¿y³am ok. 99 kg.

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Poka¿ wiadomo¶æ
ee tam, bzdura z tym podjadaniem po dziecku. Moja ma 3lata i nie dojada³am i nie dojadam po niej nigdy
Wyrzucasz? mnie szkoda wyrzucaæ dobrego jedzenia.

Stary 2014-09-19, 12:08   #3888
Olenka20
Raczkowanie

trzeba wyrzucac bo inaczej robi sie ze swojego ¿o³±dka smietnik

przykladowy jadlospis
-owisanka ewentualnie jajka z pieczywem w tej samej kalorycznosci okolo 400 kcal - 8.00
- jakies owoce do 150-200 kcal lub kanapka -11.00
-zupa okolo 250 kcal -13.00
-obiad okolo 400 kcal (jakies miecho, plus warzywa plus kasza/ryz/makaron/ziemniaki)
-kolacja okolo 300 -salatka z feta lub kurczakiem, albo warzywa na patelnie plus jakies bialko

Jak widac zlym punktem u mnie byly godziny okolopoludniowe i wytrzymanie do obiadu, wtedy najczesciej podzera³am i to sporo
Niestety maz tak wraca z pracy i jemy wspolnie w okolicach 17.30, troche za pozno na obiad a za wczesnie na kolacje i nie wiem co z tym fantem zrobic
Stary 2014-09-19, 12:23   #3889
CorkaCzarownic
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 421

Cytat:
ten wg którego siê nie najadasz

ja robi³am insanity

Ha tez nie podjadam po niej, ale juz np biszkopty, chrupki, ciastka tak
Stary 2014-09-19, 12:23   #3890
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Wyrzucasz? mnie szkoda wyrzucaæ dobrego jedzenia.
nie wyrzucam ma³a dostaje tak± porcjê, któr± jest w stanie zje¶æ, nie nak³adam jej nigdy wiêcej. Wolê daæ mniej, ¿eby zawo³a³a dok³adkê A je¶li nie doje jogurtu/serka- chowam do lodówki, zje pó¼niej. Ale te¿ muszê przyznaæ, ¿e rzadko kiedy nie dojada czego¶, chyba, ¿e jest chora, wtedy wiadomo apetyt kiepski.
Od pocz±tku jej wprowadza³am zasadê regularnych posi³ków. Sama dojrza³am pó³tora roku pó¼niej do tego

Cytat:
przykladowy jadlospis
-owisanka ewentualnie jajka z pieczywem w tej samej kalorycznosci okolo 400 kcal - 8.00
- jakies owoce do 150-200 kcal lub kanapka -11.00
-zupa okolo 250 kcal -13.00
-obiad okolo 400 kcal (jakies miecho, plus warzywa plus kasza/ryz/makaron/ziemniaki)
-kolacja okolo 300 -salatka z feta lub kurczakiem, albo warzywa na patelnie plus jakies bialko

Jak widac zlym punktem u mnie byly godziny okolopoludniowe i wytrzymanie do obiadu, wtedy najczesciej podzera³am i to sporo
Niestety maz tak wraca z pracy i jemy wspolnie w okolicach 17.30, troche za pozno na obiad a za wczesnie na kolacje i nie wiem co z tym fantem zrobic
same owoce to nie posi³ek, dorzucaj jog nat, jakie¶ pestki, suszone owoce(ale te¿ ostro¿nie), orzechy. To s± zdrowe kalorie
T³uszcze jesz bo nie widzê? Mas³o, oliwa, orzechy, awokado?
Jak kanapki to dok³adaj do nich pomidora, ogórka, paprykê ale ca³e, nie kilka plasterków.
te jajka to same ? te¿ jakie¶ ¶wie¿e warzywa dodaj. One kalorii prawie nie maj± (ja np nie wliczam ich w bilans) a zapychaj± ¿o³±dek.

Julitka

Stary 2014-09-19, 12:32   #3891
Olenka20
Raczkowanie

nie no, zawsze jem kanapki i jajka z warzywami, nie znosze takich suchych

musze jesc o 17.30 bo nie chce mi sie robic obiadu dwa razy, luncha tez czesto jem z mezem w okolicach 12-12.30
wiec moze rozpisze to tak
sniadanie 8.00 - 400-500 kcal
lunch 12.00 - 400 kcal
przekaska 14.30 250 kcal
obiadokolacja 17.30 -400 kcal
kolacja 20.00 -250kcal

moze byc tak? troche nieregularnie ale zawsze po obfitym sniadaniu nie chce mi sie jesc do poludnia, najbardziej glodna jestem zawsze miedzy 12 a 17
Stary 2014-09-19, 12:33   #3892
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CorkaCzarownic Poka¿ wiadomo¶æ
Ha tez nie podjadam po niej, ale juz np biszkopty, chrupki, ciastka tak
ale Twoja córeczke nie potrzebuje chrupek, biszkoptów, ciastek Daj jej marchewkê do gryzienia *- ¶wietna na bol±ce dzi±se³ka, ogórka ¶wie¿ego, jab³ko Jak bêdzie trzeba doje¶æ to bez szkody dla Ciebie

* mojej pierwszy z±bek wyszed³ na prze³omie 10/11m, a od 8m ciamka³a w buzi marchewkê

Olenko spróbuj wg tego systemu je¶æ kilka dni. Mo¿e siê sprawdzi u Ciebie. Nie ma skutecznego i jednakowego sposobu dla ka¿dego Trzeba sprawdziæ na w³asnej skórze

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2014-09-19 o 12:36
Stary 2014-09-19, 13:18   #3893
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wyrzucam ma³a dostaje tak± porcjê, któr± jest w stanie zje¶æ, nie nak³adam jej nigdy wiêcej. Wolê daæ mniej, ¿eby zawo³a³a dok³adkê A je¶li nie doje jogurtu/serka- chowam do lodówki, zje pó¼niej. Ale te¿ muszê przyznaæ, ¿e rzadko kiedy nie dojada czego¶, chyba, ¿e jest chora, wtedy wiadomo apetyt kiepski.
Od pocz±tku jej wprowadza³am zasadê regularnych posi³ków. Sama dojrza³am pó³tora roku pó¼niej do tego

same owoce to nie posi³ek, dorzucaj jog nat, jakie¶ pestki, suszone owoce(ale te¿ ostro¿nie), orzechy. To s± zdrowe kalorie
T³uszcze jesz bo nie widzê? Mas³o, oliwa, orzechy, awokado?
Jak kanapki to dok³adaj do nich pomidora, ogórka, paprykê ale ca³e, nie kilka plasterków.
te jajka to same ? te¿ jakie¶ ¶wie¿e warzywa dodaj. One kalorii prawie nie maj± (ja np nie wliczam ich w bilans) a zapychaj± ¿o³±dek.
ja w³a¶nie te¿ M³odemu szykuje zdrowe jedzenie o sta³ych porach, dostaje porcje takie, które jest w stanie zje¶æ, a jak nie zje ca³ej to wyrzucam albo oddajê psu. Kaszki po nim nie dojem, bo jest na nutramigenie (kto zna, ten wie jak ¶mierdzi i smakuje to mleko modyfikowane), obiadków nie dojadam, bo zwykle jemu w tych samych porach, wiêc jestem wtedy najedzona, deserki wsuwa zawsze w ca³o¶ci, a nawet gdybym mia³a po nim doje¶æ to s± to zawsze owoce. Chrupki dostaje baaaardzo sporadycznie, ciastek nie je ani innych s³odyczy. Staram siê w nim zaszczepiæ zdrowe nawyki ¿ywieniowe i to jest kolejna motywacja dla mnie. Bo choæbym mu dawa³a tylko to co zdrowe i o regularnych porach, to bêdzie widzia³, ¿e mama ju¿ tak zdrowo nie je. Musi mieæ przyk³ad"z góry". Tak¿e my¶lê, ¿e uda mi siê zmieniæ moje nawyki ¿ywieniowe na lepsze, ju¿ i tak sporo zmieni³am
Stary 2014-09-19, 13:51   #3894
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Powiem wam jedno ca³kowita eliminacja s³odyczy u dzieci przynosi z³e efekty.
Ania zawsze dba³a o zdrowe i prawid³owe wy¿ywienie swojego jedynaka.
S³odycze tylko na specjalne okazje.
Efekt jak dosta³ pieni±dze od babci na urodziny to wyda³ wszystko w sklepiku zapraszaj±c do wspó³biesiady ca³± klasê, efekt pó³ klasy siê pochorowa³o w tym on sam. Potem pod¿era³ s³odycze po kryjomu.
O ile ma³e dziecko uda siê kontrolowaæ, o tyle du¿e .....

Stary 2014-09-19, 13:54   #3895
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Efekt jak dosta³ pieni±dze od babci na urodziny to wyda³ wszystko w sklepiku zapraszaj±c do wspó³biesiady ca³± klasê, efekt pó³ klasy siê pochorowa³o w tym on sam. Potem pod¿era³ s³odycze po kryjomu.
ale ja mam podobne zdanie, w koñcu zakazany owoc lepiej smakuje. Mój syn ma na razie 10 miesiêcy i nie widzê powodu by mia³ je¶æ s³odycze, ma na to jeszcze czas. Uwa¿am, ¿e we wszystkim trzeba znalezc zloty ¶rodek i w kwestii jedzenia s³odyczy te¿ znajdziemy gdy przyjdzie na to pora
Stary 2014-09-19, 14:14   #3896
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Napisane przez Bella2212 Poka¿ wiadomo¶æ
Eh, w³a¶nie teraz jest mi najciê¿ej :-( mia³am wiele podej¶æ do odchudzania i zawsze mi to jako¶ sz³o, a teraz mam jak±¶ blokadê :-( nie mogê siê wzi±æ w gar¶æ... Mo¿e to dlatego ¿e nigdy a¿ tyle nie wa¿y³am i czujê ¿e sytuacja jest beznadziejna i nic z tym nie zrobiê...

Dziewczyny, szykujê dla was zdjêcia ze swoich zmian wagi i z tego jak jest obecnie... My¶lê ¿e do wieczora wrzucê. Trochê siê przed wami otworzê to mo¿e bêdzie mi ³atwiej... Gdzie indziej bêdê zrozumiana jak nie tu
tutaj macie moje 103 kg
wieczorem wrzucê te foty z przestrzeni lat jak ty³am i chud³am
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140918_135427640.jpg (52,9 KB, 19 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140918_135439350.jpg (41,2 KB, 11 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140918_135456247.jpg (55,8 KB, 10 za³adowañ)
Stary 2014-09-19, 14:40   #3897
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
staram siê w nim zaszczepiæ zdrowe nawyki ¿ywieniowe i to jest kolejna motywacja dla mnie. Bo choæbym mu dawa³a tylko to co zdrowe i o regularnych porach, to bêdzie widzia³, ¿e mama ju¿ tak zdrowo nie je. Musi mieæ przyk³ad"z góry". Tak¿e my¶lê, ¿e uda mi siê zmieniæ moje nawyki ¿ywieniowe na lepsze, ju¿ i tak sporo zmieni³am
o to samo w³a¶nie mi te¿ chodzi

Cytat:
odnosi³am siê do córeczki CórkiCzarownic, która w tym wieku ostatnie czego potrzebuje to s³odycze
Nigdzie równie¿ nie napisa³am, ¿e ca³kowicie wyeliminowa³am s³odycze u swojego dziecka.
M³oda dostaje owszem, ale najczê¶ciej jest to domowy wypiek. Nie jad³a w swoim 3letnim ¿yciu ani jednego lizaka, gumy do ¿ucia, kinderowych niespodzianek czy batoników, nie jad³a ¿adnej kaszki typowo dedykowanej dla maluchów jak nestle, bobovita i ja jestem z tego dumna. I widzê, ¿e ona równie¿ woli siêgn±æ po warzywa b±d¼ miêso ni¿ po s³odkie. Nawyki kszta³tuj± siê do mniej wiêcej 3roku ¿ycia dziecka. I od nas zale¿y czy nauczymy je je¶æ s³odkie zamiast czy raz na jaki¶ czas. Takie jest moje zdanie i ja tak wychowujê
A je¶li kto¶ chce dawaæ dziecku s³odkie od ma³ego a potem p³akaæ, ¿e ma z±bki zepsute, ¿e za du¿o wa¿y to jego wola ( CórkoCzarownic to nie do Ciebie tak± mia³am rozmowê z babci± na placu zabaw ostatnio - a bo ona ma takie z±bki s³abe itp po czym dziecko dosta³o chrupki czeetos a do przepicia napój kubu¶ jaki¶ tam, dziewczynka 2,5r. nie mia³a ju¿ górnych jedynek - znaczy mia³a czarne kikuty )

A na Twój przyk³ad kole¿anki mogê podaæ przynajmniej 5 dzieci moich znajomych w wieku ju¿ pó¼noprzedszkolnym - wczesnoszkolnym, które od pocz±tku mia³y s³odycze ograniczane przez rodziców i teraz równie¿ nie wpadaj± na pomys³y wykupienia po³owy sklepików szkolnych.
Da siê

Cytat:
tutaj macie moje 103 kg
eee co¶ Ty, nie widaæ tej wagi

Julitka

Stary 2014-09-19, 14:41   #3898
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
tutaj macie moje 103 kg
103? Ja przy swoich 70kg wygl±dam gorzej.
Stary 2014-09-19, 15:13   #3899
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Napisane przez LadyDagaMilon Poka¿ wiadomo¶æ
No smutno ze ich nie ma szkoda ,
Renia pamiêtasz Mangdzie? t± z pocz±tku? krótko siê udziela³a a po 2 mcach przys³a³a foto z 15kg spadkiem i napisa³a krótki post po czym znikne³a nie odpowiadaj±c na nic ... znowu na 2 mce siê poka¿e??

BEBE te¿ dawno siê nie odezwa³a
Donkje znikne³a chudzinka nasza pewnie juz w niemczech siedzi i zêby pi³uje
Nurek dawno sie nie odezwa³a
Prannie pewnie robi pranie
Pretty girl tez co¶ s³abo
Ehhh szkoda wszystkich, którzy gdzie¶ uciekli... przecie¿ gdy siê koñczy walkê z kg mo¿na wspieraæ innych i nadal pisaæ

Dziewczyny ja te¿ mam ma³e dziecko, i moja Zuzia zostawia bardzo czêsto posi³ek (nigdy jej nie wmuszam, jak nie chce nie je), ale mam te¿ psa, który za³atwia sprawê pozosta³o¶ci po obiedzie

A tak w ogóle to idê sprz±taæ

https://www.facebook.com/Renia.foto
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-19, 15:42   #3900
womendontcry
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 83

Siê rozpisa³y¶cie, ¿e ho ho!!!
Czytam wszystko dok³adnie, ale jak mogê odpisaæ na kilkana¶cie w±tków, kiedy mam 3 min...?
Ograniczê siê wiêc do powitania nowych dziewcz±t (swoj± drog±, czy mê¿czy¼ni siê nie odchudzaj±...?), z³o¿enia gratulacji mniejszym i wiêkszym spadkom , oraz podania swojej dzisiejszej wagi:
z dum± prezentujê swoje 92,8
A poniewa¿ to TE dni, nadprogramowy kg jest na bank
Czyli jest nie¼le

----98-97-96-95-94-93-92-91-90-
89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-
79-78-77-76 -75-74-73 -72-71-70-
69-68-67-66-65

Edytowane przez womendontcry
Czas edycji: 2014-09-19 o 15:46
womendontcry jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.