|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 3,23% |
Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
12 | 38,71% |
Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
0 | 0% |
Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
3 | 9,68% |
Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
0 | 0% |
Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
3 | 9,68% |
Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
1 | 3,23% |
Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
0 | 0% |
Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
3 | 9,68% |
Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
2 | 6,45% |
Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
4 | 12,90% |
Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
2 | 6,45% |
Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Maciej od zawsze sam zasypia poza jakimiś okresami skoków itp. Ale dziś padlam ze sam zadecydował ze mam go wysadzić do lozeczka.
Najlepsze ze śpi juz 2h 20minut A ja obejrzalam wszystkie seriale i normalnie nie wiem co dalej robić ![]()
#512 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alek robi tak ze albo ciagnie mnie za reke albo sam idzie do lozeczka wyciaga kocyk , przytula sie czasmai kladzie na podlodze robi ejo ejo ![]() ale to musi byc padniety ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- hmm u mnie w domu jakis dziwny wirus, Alek katar i kaszelek lekki do tego rzadkie kupki mnie z rana gardlo boli i tez tak sie zalatwiam moja babcia rozlozona calkiem, wlasnie jedzie lekarz na wizyte domowa z tym ze ona do tego wymotuje... ma przysjc moja sis dzisiaj zajac sie mlodym bo mam popoludniowke ale sie zastanawiam czy nie wziasc wolnego bo kurde szpital a jak mnie popedziw pracy to mnei chyba zabija wzrokiem ![]()
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Zuzia ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantki ![]() Sto Lat Ślicznotko a 11 miesięcznicę obchodzą: Amelka, Hubcio i Piotruś ![]() ![]() Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów ![]() DOŁĄCZAM NAJSERDECZNIEJ ![]() gorgulek, super jeździki ![]() ![]() Aaaaależ masz słodziaka ![]() ![]() ![]() Nie przesada - należy Ci się i już. teacherka, brawa za wagę, wzrost i szczepienie ![]() ja-ika fajny Małż ![]() motylku, ja Młodemu daję tak: rano (pobudka około 7.30) 150 ml z butli normalnie na leżąco w łóżku albo łóżeczku i on po tym jeszcze dosypia, potem ok. 10 kasza na gęsto na 150 ml mm - karmię łyżeczką; i ostatnia butla na noc - 300 ml - siadam sobie na kanapie, owijam w rogala, Janek na kolana i się karmimy ![]() Normalnie dostawał jeszcze w nocy cyca, ale dzisiaj po raz pierwszy noc bez piersi - Bartek dal mu wody z butli (w łóżeczku) i zasnął. W dzień Młody popija z butli albo niekapka, a maślankę od Taty z kubka ![]() Lola, zdrówka dla Alka ![]() Ja podobno też miałam jakieś mega problemy z uszami, ale nie pamiętam na szczęście i słuch mam jak świtsak ![]() ![]() Doczytałam ![]() Lola, siebie i młodego do lekarza - raz, że o Wasze zdrowie chodzi, dwa, że jeśli zaraźliwe, to ludzi w pracy pozarażasz (no chyba, ze kierowniczkę byś chciała ![]() Lula, mój chodzi z rękami do góry, z rękami na zombi albo na supermena ![]() anutka, nie wiem w sumie... lepiej, bo nie ma temp., gorzej bo mocniej kaszle ![]() ![]() Poszły siki na badanie, a jutro znowu pediatra ![]() Tez mam problem z owocami (i warzywami) surowymi - czytaj nie słoikowymi - i nie mam bladego pojęcia jak przekonać ![]() ladan, a relacja ??? ![]() O matulu ![]() Znowu mnie ominęła dyskusja "o wyższości Świat Bożego Narodzenia nad Wielkanocą" ![]() Nie uważam żłobka za zło, więcej po sobie i swoich rówieśnikach patrząc, wyszedł mi na dobre. Co jeszcze więcej nawet gdybym mogła sobie pozwolić na nie wracanie do pracy, to i tak chciałam, żeby Jaśko, chociaż kilka godzin w tygodniu spędzał w klubie malucha - żeby miał kontakt z innymi maluchami, zobaczył co fajnego można robić i że czasem trzeba zrobić to, o co prosi Pani ![]() Przede wszystkim uważam, że kontakt z grupą - dzieci lubi - i wzięcie udziału we wspólnych zajęciach prowadzonych przez Panią dużo mu daje. Ja znam jakieś zabawy, na placu zabaw inne mamy coś podrzucą, jeszcze Pani Żłobkolanka i jest git - Młody ma co robić, jest zadowolony i jego ciekawość zaspokojona. I od razu mówię - z moją Śrubą przebodźcowania się nie boję ![]() Aha, warunek podstawowy i konieczny - Żłobek tudzież Klub musi być sprawdzony ![]() ![]() I na dłuższą metę, też wolę żłobek niż teściową... chociaż mam całkiem niezłą ![]() I zdrówka dla wszystkich chorych ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Po 15 mamy lekarza
![]()
#519 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spóźnione ale bardzo bardzo serdeczne życzenia ! Rośnijcie zdrowo maluszki ![]() Cytat:
![]() ![]() Aleście wczoraj natrzepały stron ![]() ![]() ![]() ja-ika te kwiaty na kolanach mnie zaczarowały ![]() ![]() Mega mi się podoba ten jeździk szczeniaczkowy i chyba namówię M. na taki dla Ewuni ![]() Lola współczuję atmosfery w pracy ![]() ![]() Inwersja faktycznie na podstawie tego co mówisz praca na słuchawce wydaje się być koszmarem ![]() ![]() dirty połowę mam już poprasowaną. Tą lżejszą- czyli drobnica- rzeczy Ewy i Natalki. Zostały moje i M. ![]() gorgulku piękne to Wasze wieczorne karmienie i usypianie ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Zdrówka ![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Kurcze miałam pisać coś jeszcze i za PRC nie mogę sobie przypomnieć co ![]() Lecę zmieniać pieluchę bo od mojej księżniczki zaczął dolatywać smrodek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
#521 |
Wtajemniczenie
|
wpadam sie przywitac i zameldowac ze żyjemy
![]() piszecie o zaypianiu ...u nas wróciło do normy czyli sebek zasypia sam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdawiamy solenizantke i miesięczniaków....najleps ze życzenia i buziaki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#522 |
Zadomowienie
|
cześc wam, ja w stresie i zatroskana, Lila od wczoraj mi gorączkuje konkretnie, pierwszy raz w życiu, normalnie bidulki jeszcze w takim stanie nie widziałam
![]() ![]() ![]() Wogóle jak gorączka nie bardzo spada, to po jakim czasie można dać coś znowu? pewnie to było nieraz wałkowane, ale dotychczas ta wiedza nie była mi potrzebna.... Aha, wszystkiego najlepszego dla Zuzinki Kamy z okazji ukończonego roczku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dasz np coś z ibuprofenem (co ok 7, 8 h) to po 4 możesz dać paracetamol, czyli co 4h na zmianę, ale jak gorączka nie spada, to lepiej podać ponownie, niż czekać na drgawki, czy inne niemiłe rzeczy
![]() |
#524 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie nie stresuje... tylkp sa sytuacje kiedy jest to uciazliwe :p
![]() |
#525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- wogóle to ja należę do osób nie gorączkujących, już z 15 lat nie miałam, choćbym nie wiem jak bardzo chora była....max to stan podgorączkowy, ale organizm wtedy mam jak trupek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
Lulo w zlobie a matka skonczyla prace siedzi na miescie i wpiernicza dietetyczna salatke
![]() Idziemy dzis na 30 kolezanki. Moje dzievki bardzo chetnie chodzi do zlobka, nie teskni nie placze. Zovaczymy jak bedzie dalej. Ja jestem mega zadowolona. Ona tez. Mialam pisac ale olalam i dobrze mi z tym po co kolejne zwady. Chetnie podyskutowalabym z niektorymi ktore maja inne zdanie ale PODYSKUTOWALA madrze i wynienila sie argumentami obserwacjami juz jakimis nabytyni doswiadczeniami (tak mowa o Tobie np tassiu) ale moze nie na ogolnym bo nie kazdy umie dyskutowac i przyjmowac innych argumenty itp niektorzy to jak na jarmarku:P nie mowie o niekim konkretnym zeby zaraz nic nie bylo po prostu ludzie sa rozni a ja nie ze wszystkimi mam ochote na pewne tematy dyskutowac bo jest to dla mnie mega wazne i osobiste a jak wiadomo jest to forum ogolnodostepne wie awet przyslowiowy Ja Kowalski moze ro przeczytac ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Przyjmuje odmienne zdanie innego czlowieka, wymiane argumentow, dyskusje na temat, nie przyjmuje nietolerancji, braku zrozumienia, agresji slownej, docinek niemilych i nadinterpretacji wypowiedzi dlatego wole sie zabezpieczyc przed tym i nie pisze - to tak w ramavh wyjasnienia jesli ktors nie zrozumial. Btw mam nadzirje ze sie odczytacie z mojego szybkiego smartgonowego pisania. No i chyba jeszcze schudlam ![]() Przepraszam ale cierpie na brak czasu odkad wrocilam do pracy i na nadmiar obowiazkow. Ale jestem na biezaco ![]()
#528 |
Wtajemniczenie
|
![]() jestem i was podczytuje ale wciąż nadrabiam... nie odpisze pewnie zbyt dużo bo po prostu mój maluch mi nie pozwala posiedzieć przy kompie... tylko w chwili kiedy śpi z niego korzystam a tak podczytuje na tel.. a tam trudno mi odpisać :/ ogólnie musze wam powiedzieć że uwielbiam i kocham moje dziecko ![]() ![]() ![]() ![]()
#529 |
Zakorzenienie
|
Duzo zdrowka zycze o najlepszoci na solenizantow!!!
![]()
![]() |
#530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Strasznie mi Cię szkoda, ostatnio w ogóle jak Cie czytam to taka podobna do mnie jesteś ![]() Tez pracowałam w sklepie odzieżowym, a w sumie mogę napisać w Reserved. Całe 3 dni. Strasznie źle to wspominam. No identycznie było jak Ty to opisujesz.... Taka miałam traume po tym sklepie ze przez 1.5 roku tam nie weszłam później na zakupy... Teraz wchodzę ale i tak mi trochę dziwnie ale na szczęście są juz inne osoby no oprócz kierowniczki. I przez ten czas kiedy tam nie wychodziłam to jeździłam do innych miast do Reserved. 30km lub 50 ![]() Aha i nie zapłacili mi za te 3 dni, ale juz w sumie nawet się nie upominalam Mam nadzieje ze szybko znajdziesz coś lepszego ![]() ![]()
![]() |
#531 |
Zakorzenienie
|
Ladan mysle ze zbyt powaznie podeszlas do tego co zostalu tu napisane w tym temacie. Nie zauwazylam jarmarcznego stylu, każdy swoja opinie wyraza i tyle. Mysle ze troche za bardzo sie wczulas w tego posta
![]() Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2014-09-19 o 12:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
Angelikada Bartek tez uwielbia sie tulic, kiedys sie wyrywal a teraz jest tulasek na maksa! Uwielbiamy to z TZtem, zreszta on ma to chyba po tacie bo moj TZ tez kocha sie przytulac a ja raczej srednio
![]() ![]() Ladan gratuluje spadku wagi ![]()
#533 |
Wtajemniczenie
|
widze ze temat żłobków się przewijał
![]() ![]() a dwa mam pytanie czy są na wątku dzieci jeszcze nie chodzące ? bo mam wrażenie że wszystkie śmigają i robią chociaż jakieś dwa kroczki same a moja zapierdziela raczkując a nawet nie zabiera się do samodzielnego stania ![]()
#534 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super zazdroszczę takiego zasypiania i Tassi tez ![]() Ja musze Ole ponosić niestety chwile (w dzień bo na noc zasypia sama) chyba ze na spacerze wypada pora spania to wtedy w wózku zasypia. A jak zdrówko u Was? Juz jest ok? Wracam do pracy 1 października ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#537 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() drogę znasz a u nas drzwi zawsze otwarte ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
Noo cudne
![]()
#539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- zdrówka dla wszystkich chorowitków!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.