|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Berbie, w śpiworku wybite zęby murowane.
|
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIV
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48205780]Berbie, w śpiworku wybite zęby murowane.[/QUOTE] wiadomość od Zebry: Tosia pozdrawia wszystkie ciocie i wizazowe rodzeństwo. szczególnie ciocię Renę w jej rocznicę slubu. Cięcie i ogólne znieczulenie bo miejscowe nie działało. na szczęście cała i piękna i zdrowa ![]()
|
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
Tosia pozdrawia wszystkie ciocie i wizażowe rodzeństwo. Szczególnie ciocię Renię w jej rocznicę ślubu.
Cięcie i ogólne znieczulenie bo miejscowe nie działało. Na szczęście cała i zdrowa i piękna takie info od Pasiastej przed chwilą dostałam ![]() to co świętujemy??
|
|
#1954 |
|
Konto usunięte
|
Tosiu witaj na świecie!Renia 100 lat z okazji rocznicy!!! Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
klaski:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uparcie sie rozkopujema swój kocyk który trzyma w rękach ale sie nim nie przykryje Perse a pajace bez stóp są swietne w Kappahl 2szt za 59zl (chyba) nie dosc ze podoba mi sie wzor to bez stóp i na zamek (zapinac zatrzaski przy moim nie ma szans) Wiki ma akurat te http://www.kappahl.pl/article/pizama_228270
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" Wiktor Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2014-09-19 o 19:13 |
|
|
|
|
#1957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - cały czas mam wizję wywalających się ludzi w workach po kartoflach na festynach ![]() Torresowe nawet jako tyci niemowlaczek się głośno buntowało... Cytat:
), jest też na miejscu kilku neuro w razie W. kalendarz ten sam. szczepienia - do wyboru (refundowane, płatne).dla mnie długa mieliśmy zbliżoną długość ![]() nie wiem czy polecam jako urządzenie jako przyjaciela do zabaw na bank Inhalator tłokowy, pingwin CN02WF, firma: Intec. w sumie jest głośny (choć nie mam żadnego porównania...), jak bym miała znów kupować, to kazałabym sobie demówkę w sklepie urządzić ![]() Zdrówka dla Olusia i - mimo wszystko- udanej zabawy! ba!!!!!! polać mi no tu Żywca (jedyna woda-jedyny płyn, którą toleruję) Cytat:
![]() Renia
|
|
|
#1958 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Edytka - kciuki za 24 |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Reniu kochana wszystkiego najlepszego Berbie szczegóły mojej kłótni nie bardzo nadają się do opisania na forum, ale w skrócie chodzi o to jej nieodpowiedzialne zachowanie.
|
|
#1960 |
|
Zadomowienie
|
Żeberka, gratulacje!!!! Tosia witaj!!!
Czekamy na zdjecia ![]() Rena- spełnienia Waszych marzeń i zdroooowia! Pani- z tych dwoch wskazań i do kazdego z osobna tez (hipotrofia i zamartwica) to neurolog i neonatolog... A reszta wg dalszego rozwoju i potrzeb-do oceny neonatologia w poradni orzyszpitalnej, tak by było "u nas". Nie wiem co ty jeszcze z T miałas? Alfa- Tymek w identycznych pajacach spi, bardzo je lubie. Mamy jeszcze bialy w paski szare a drugi w szare słonie. Sa super, maja miła cienka bawełnę. I ten zamek jest super. Typowe pajace (z nogami i na napy u nas tez by juz egzaminu nie zdawały). Musze sie niedługo po większy rozmiar wybrać. Teraz używamy 74/80 i jest juz na styk... Znow nie wyrabiam na zakrętach, T dzis spał 3o min- zdążyłam tylko podłogę umyć i naczynia ze zmywamy wyciągnąć i juz wstał :/ Nie wiem jak TZ go w przyszłym tygodniu ogarnie. Ide na kurs soecjalizacyjnych, zajecia bede miska od 9do16. Bede wychodzić o 8 i wracać (przy dobrych wiatrach) o 17. Boje sie tego.... Zwłaszcza ze T dalej miewa dni wybitnie cyckowe. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-09-19 o 19:43 |
|
|
|
#1961 |
|
Zakorzenienie
|
Hmmm i tu mówimy o małym wzroscie mojego bo.....
Wiki tez w 74/80 Wiki śłodko wygląda jak sie w nocy przebudzi i idzie taki zaspany do nas do pokoju w jednej ręce kocyk w drugiej tygrysek... gorzej ze ostatnio cos mu sie pomueszało i do kuchni poszedł
|
#1962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak usg wyszło? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48201950]Artek nie może mieć niczego ze stópkami, bo naciąga nogawki i się o nie wywala... Teraz szukam mu pajaców bez stópek. No i zakładam luźne skarpetki, stąd ma je łatwo ściągnąć. Artek to samo. Ja pod kocem/kołdrą, a on nie ma na sobie kocyka dłużej niż minutę. A nie budzi się często, więc tak po prostu przesypia noce Czasami jest aż chłodny. Ale stópki ma zawsze cieplutkie...[/QUOTE]a no to jak za luźne to nawet same spadną a co dopiero z pomocą ![]() K. też jak tylko podczas snu go przykryje to zaraz się powierci tak żeby spać na kocu. U nas nie ma opcji przykrycia i często ma chłodny kark i ręce ale co poradzić ![]() Cytat:
mam ten i jest super jak dla mnie. Głośny ale chyba wszystkie są głośne. Ja daje K. do ręki i puszczam mu kaczuszki na telefonie a on sobie trzyma i wdycha. Nawet sam jęczy i wskazuje na inhalator bo lubi się inhalować ![]() zdrówka dla Olka Cytat:
![]() Cytat:
Rena 100 lat dla was, oby spełniło się wasze największe marzenie! |
||||
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
masz rację. pamięć jest wybiórcza. ze szpitala: pediatra (po skierowania), neuro, neo i chirurg. potem neo kierowała. wierzę ![]() a jak mąż nastawiony? nie lęka się?
|
|
#1964 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bawcie się dobrze ![]() Cytat:
za 24 to już tuż tuż! Cytat:
![]() Zeberko gratulacje! ![]() Reniu wszystkiego najlepszego
|
|
#1965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Raniu!!! Wszystkiego najlepszego! Życzę Wam, abyście za rok świętowali Waszą rocznicę w trójkę
Cytat:
Witamy kolejne maleństwo na świecie!!! Zeberko dochodź szybciutko do siebie!
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się ciesze! ![]() Pije Cin Cina za Wasze zdrowie! Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Zeberka gratuluje
![]() Pani, Lunadzięki za polecenie inhalatora. mamy pozyczony i zzastanawiam czy są jakieś są wolniej lub szybciej inhaluja. Olek też sam sobie trzyma i się inhaluje. Dzisiaj jak niemowle miał 3 drzemki. Z ostatniej wstał o 18.20. A ja chciałam się wieczorem ogarnąć przed weselem to pewnie będzie siedział długo I dziękuje dziewczyny za życzenia zdrowia dla Olusia. Jak dziecko choruje to jest ogromny stres
|
#1968 |
|
Konto usunięte
|
Ja popijam Karmi
![]() Edytte trzymam kciuki za 24 ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1969 | |
|
Zakorzenienie
|
edytte 24 tego miesiąca?
w pierwszym momencie jak napisałaś 24 to pomyślałam, ee to jeszcze miesiąc a to już kto jest po Tobie? Wadreka? hop, hop Waderko! jak tam wy? Cytat:
Rena szczęścia! tego największego SZCZĘŚCIA piszecie o rozkopywaniu. to jak śpią wasze maluchy jak jest już zimno? bez niczego? u nas Krzyś strasznie się rozkopuje i teraz śpi w śpiworku, ciekawe jak będzie gdy będzie większy ![]() dziś u nas pierwsza noc w łóżeczku. ciekawe jak to będzie
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1971 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziękuję
. Miałam dostać skierowanie do szpitala na już, ale nie chciałam się kłaść tylko po to żeby leżeć do środy i mieć codziennie KTG. Jakby coś się działo to mam 5 min do szpitala.
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Zeberko, GRATULACJE!!! Tosia, witaj!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie Olek też z tych nie dających się przykryć. Śpi w pajacu. Właśnie zakupiłam rozmiar 92. Nie wiem czy są jeszcze większe a w skarpetach nie lubię go kłaść
|
#1974 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka, u nas tez panuje chorobsko Tosia ma katar, pidkasluje i miala o 19.30 temp 38,2 dalismy jej paracetamol ( po jakim czasie zaczyna dzialac?) mam nadzieje ze przez weekand sie pidkuruje, echhh
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jaki polecacie dzbanek z filtrem?
|
#1976 |
|
Rozeznanie
|
Zeberko, gratuluję!!! Cześć Tosia
![]() My pożegnaliśmy pajace zeszłej wiosny na rozmiarze 80 ![]() Śpiworki widzę jak Panika - ludzie przewracający się w workach Alfahelisa Krystianek też tak do nas wędruje w nocy z misiem kładzie się i mówi "mama psiyklij mie" a jak przyjdzie rano to jest "mama pytul mie" u nas ubranka to już 98 może ciupkę długie rękawy i nogawki lekko wywijam ale mniejsze są już za małe. Na początku lutego zostanę ciocią, bratowa w ciąży... ja staram się nie myśleć, że byłabym 2 miesiące dłużej w ciąży niż ona... tak samo jak o pewnej koleżance co ma rodzić miesiąc wcześniej niż miałam ja... obawiam się dystansu do dzieci, ale przecież nie miały ani one ani ja na to wpływu... choć czasem dręczę się szukając powodu... niechaj mnie któraś zarazi, bo mąż uważa... |
|
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Barbie U nas też ciężka noc, F. bolał brzuszek, strasznie płakał. A w dzień odsypiał i chyba mi się zastój zrobił w jednej piersi Zeberko Gratuluję U nas też zaczyna się choroba. S ma katar, boję się, że F. się zarazi, a środę mamy szczepienie. Dziś kończy mi się połóg, i @ dostałam |
|
|
|
|
#1978 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Juz widze Wiktora z tym tygryskiem, kocykiem... Sama słodycz Cytat:
Heh, moj słownik głupi jest ![]() A jeszcze głupszy jest to, ze ja przewaznie pisze cos i szybko zmykam... Widze błędy dopiero jak ktos mnie zacytuję. Wychodzą czasem takie bzdury, ze az wstyd ![]() TZ lęka sie. najbardziej boi sie obiadów ![]() Mam nadzieje, ze mi jedzeniowo nie popsuje (nie bedzie zabawiał itd...- a ma kuntemu ciągoty) Tymka Cytat:
To juz tuz tuz, super! Ciekawe czy dotrwasz do 24 ![]() Ja mam Brite, ale czy ona jest dobra/najlepsza to nie wiem. Mam ja z przypadku. Nie wglebialam sie w temat. Cytat:
nic poważnego..![]() A odnośnie @ to wow. Szybko! Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-09-19 o 22:37 |
||||
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
USG brzucha J. ok, bez zmian, jeśli coś go bolało to pokarmowe. dziś już lepiej, choć nadal "dietował", jutro pewnie też będzie się lekko żywił.
|
|
|
|
#1980 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Artek obecnie 80, ale wszystko kupuję już na 86. Czaję się na to Netto, tam też mają być takie pajacyki Tosiu witamy na świecie !! Zebra gratulacje!
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.

Tosiu witaj na świecie!
boję się a jednocześnie już nie mogę się doczekać. Miałam KTG i wychodzą mi jakieś skurcze choć ja ich nie czuję. Niby stwierdził, że mogę się nie doczekać tego 24.... 
, ale ten czas leci.
klaski:
syn Ci pokazuje, gdzie ma Twoje 'założenia' 

Czasami jest aż chłodny. Ale stópki ma zawsze cieplutkie...[/QUOTE]
za 24 to już tuż tuż!
w pierwszym momencie jak napisałaś 24 to pomyślałam, ee to jeszcze miesiąc