|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
U mnie za każdym razem podczas usg dziecię było ułożone główkowo i mam nadzieję, że tak pozostanie, bo w szpitalu w którym będę rodzić jeszcze kilka lat temubyły tendencje by wieloródki rodziły sn przy pośladkowym. We wtorek mam wizytę i z ciekawości zapytam moją ginkę co o tym myśli i jk jest teraz.
Minka właśnie lekarz i pielęgniarka na izbie też twierdzili, że niewiele ryzykuje nie szczepiąc się. W ogóle wyczułam, że ten lekarz to przeciwnik szczepień w ciąży. Ale dzwonił z ciekawości na oddział czy gin zaleca i tamten twierdził, że jak najbardziej. ale może nie wiedział, że to lampa mnie znokautowała. A ja jak tylko weszłam do gabinetu zaznaczyłam, że o ile to możliwe nie chcę w żaden sposób ingerować w organizm dziecka. Basjenia a może ścięcie wcale nie jest najgorsze, tylko fryzjerka ułożyła trochę nie tak jak potrzeba. Próbowałaś sama kombinować? Na pewno ułożysz sobie o niebo lepiej niż fryzjerka i pudel pójdzie w zapomnienie. No chyba, że cięcie do kitu. Zawsze mi sie wydawało, że z kręconymi włosami nie ma problemu. Puszczasz na żywioł i jest ok, a tu widzę nic z tych rzeczy. Muszę przyznac że na tym pierwszym zdjęciu wyglądsz cudnie i gdybys nie dała dla porównania to można byłoby twierdzic, że nie ma wielkiej tragedii. Ale dziewczyny mają rację. Włosy odrosną, ale w@#*w człowieka bierze, że buli kasę i wyć mu sie chce po wyjściu od fryzjera. |
|
|
|
#2612 |
|
Rozeznanie
|
Ja po wizycie, obyło się bez incydentów na drodze
![]() Mała wazy 1170 i wszystko jest "perfect" 29.09 mam kolejną wizytę, nie spodziewałam się, że tak szybko.Skrzatek współczuje wypadku ![]() Basjenia to ja nie wchodzę na maila, bo się boję a tak serio, to pewnie nie jest tak źle Linka pokazałam mojemu tz jak masz już wszystko poukładane, a ten mi zagroził, że wyrzuci kompa za okno przez ten wizaz |
|
|
|
#2613 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wizytę będę miała za 2 tyg - dokładnie 1 października, i następną zapewne 29 października. Wiem, że na wyspach inne standardy, ale tak śmiesznie, że ty się cieszysz że tak szybko kolejna wizyta a ja w tym czasie będę miała już drugą
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kolejna wizyta ze 3 tygodnie, dlugo troche ale coz
|
|
#2615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Ja mam ostatnią genetyczną wizyte 3 października z echem serca a u mojego lekarza mam 13go paź
|
|
#2616 |
|
Rozeznanie
|
Hasiap no jestem w szoku, ze wizyty w odstępie 10 dni
szczególnie, że tydzień temu byłam na wizycie w PL, czuję się dopieszczona ![]() Aaaa nie pisałam Wam, że byłam na tym mani i pedi (to drugie pierwszy raz w zyciu) i moj tz chyba załuje, ze sam mnie na to wysłał, bo na pedi na pewno pójdę za 2 tyg nie wiem jak będzie tu, ale tam dostałam kocyk, gazetki, herbatkę i miałam tylko zdecydować się na kolor, a pani mi tam dogadzała nie wiem dlaczego sama się nigdy na to nie zdecydowałamLinka bo on twierdzi, że na forum się tak na wszystko nakręcam i jak widzę, że któraś coś ma, to też od razu to chcę no może faktycznie coś w tym jest ale akurat co złego jest w tym, że też chcę mieć poukładane rzeczy małej w mebelkach, a nie w pudłach
Edytowane przez sasia25 Czas edycji: 2014-09-19 o 21:21 |
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko ladnie , czysto i wygodnie podkreślam WYGODNIE
|
|
#2618 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuski, co tu tak cicho?
|
|
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
Sasia Kobietom Ty spać nie możesz ??
|
#2620 |
|
Rozeznanie
|
też weszłam rano i zdziwiona byłam ale mówię nie będę budzić :P
|
|
|
|
#2621 |
|
Raczkowanie
|
Ja juz tez standardowo o 7pobudka. Bez budzika. Tak sie budze i wstaje super wyspana. No ale chodze spac 22-23.
Dzis ostatnie w tym roku wesele. I tak jak na poprzednie szlam bardzo chętnie tak dzis nie mam w ogole ochoty... zbieram sie - musze kupic kartke, kwiaty, na 12 fryzjer i czesanie. Zrobie sie na hot mame ![]() Miłego dnia wszystkim! |
|
|
|
#2622 |
|
Wtajemniczenie
|
Ogólnie to od kiedy pamiętam w weekendy u nas na wątku się bardzo mało pisze
![]() Wczoraj wieczorem tak siedzimy i nagle mówię do tż,Kochanie a wiesz że do terminu zostało nam 10 weekendów ten tak się chwilę zastanowił nad tym co do niego mówie po czyym zbladł i mówi "10 tygodni brzmi jakoś dłużej,a weekendy tak szybko biegną jeden za drugim że to naprawde został już tylko moment ..."
|
#2623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2624 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie spojrzałam w swojego Asystenta: jutro zaczynam 27tc - czy to już 7miesiac i 3trymestr?!
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ja poszlam spac po 1 wstalam przed 8 znaczy zostalam obudzona. I bede dzis caly dzien zamulala.
|
|
#2626 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
Właśnie wczoraj też uświadomiłam sobie, że zostało 10 tygodni. I aż mnie dreszczyk przeszył, bo to naprawdę niewiele. Któraś z Was wklejała zdjęcie płaszcza - szlafroka (przepraszam, ale nie pamiętam która Wczoraj znalazłam bardzo podobny, tylko bez kaptura i zastanawiam się nad kupnem. Zastanawiam sie tylko czy nie mechaci się mocno?
|
|
|
|
#2628 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny zapraszam do mnie na śniadanko
mam taki pyszny świeży chrupiący chlebek jakiego dawno nie jadłam do tego masełko i pyszna herbatka |
|
|
|
#2629 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2631 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, mi od rano jakoś ciężko, chyba 2 kanapki na śniadanie + kawa to teraz za dużo
![]() lecę z małą piec ciasteczka, http://merycookme.blogspot.com/2014/...usowe-bez.html przepis prosty, więc mam nadzieję, że wyjdą, a jadłam je już u mamy i są boskie u mnie blok naprzeciwko ocieplają i od rana walą, wiercą, łeb mi juz pęka od tego hałasu
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny...
no ja zerwałam się rano bo budzik nie zadzwonił i zaczęłam się szykować na zajęcia (kurs znowu) i jakoś tak.....się nie zebrałam położyłam się z powrotem do łóżka.. wiem wiem nie podchodzę do sprawy ambitnie:/ ale taaaak mi się nie chciało!![]() miałam nadzieję że słońce się pokaże ale widzę że zdjęcia będą pochmurne.... a teraz zachciało mi się nalesników i kawy...o! |
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja śniadanie, zakupy i odpoczywam. 7 godzin snu mi wystarczy. Ogółem to budzę się o 6 ale w sobotę to jednak za wcześnie Dziewczyny a Wy też robilyscie próby wątrobowe?
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Suqub ja robiłam ale tylko dlatego ze mnie swędziało wszystko. A to mogła być cholestaza
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2636 |
|
Zadomowienie
|
Witam zasmarkana i obolała
jakiś pech chorobowy trzyma się mnie w tej ciąży,zresztą dzieci i tż też mają katar ehh...Lolcia w szoku jestem ! Gronkowiec ? Paskudztwo takie, ze głowa mała chyba sobie zrobię crp z ciekawości czy mi się co nie przyplątało :/Skrzatek współczuję wypadku i oby blizny nie było widać. Dobrze, że nie szczepiłaś się na tężca Linka Twoja szafa wygląda cudownie, a u mnie pustki, pustki i nie wiem czy to się szybko zmieni Basjenia no co za fryzjer jakiś ! Żeby się tak nie fachowo za włosy brać to masakra :/ zobaczę później foto na maila, ale oby kosmetyki i Twoje ręce poprawiły wygląd włosów Uprzejmie donoszę, że wczoraj o 22.30 zostałam ciocią małego Mikołaja 3200 g i 53 cm,jednak poród sn, mama nie była nacinana, ale odrobinę pękła. Już się nie mogę doczekać kiedy go zobaczę. Teraz moja kolej na rodzenie
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
A ja leze goscie sie szykuja bo jada na wesele do jutra mam spokoj z nimi
linka twoja szafa wyglada super. Ja juz niedlugo sie swoja pochwale jak tylko tz zrobi polki a czekam na nie juz dwa miesiace bo nie ma czasu teraz na nic ten moj facet. A co do wyprawki to brakuje mi materaca, fotelika z adapterami, posciel na zmiane i pare rzeczy dla mnie.
|
|
#2638 |
|
Rozeznanie
|
Witam się w 31 tc
Ogólnie to ja dziś nie w humorze... Dziąsło jak bolało tak boli.. Pojechałam do orto, zdjęła mi łuk podniebienny, który tak mi się wrzynał w podniebienie.. A przy okazji aktywowała nowy łuk z gumkami, skoro już przyszłam.. Boli jak nie wiem A do tego pies zrobił nam dziś niespodziankę i chce mi się po prostu wyć z rozpaczy... Wczoraj zjadła parę kosteczek i w nocy zarzygała nam pół mieszkania - kuchnię, łazienkę i przedpokój... Wszystko pływało plus pod wszelkie szafki wleciało... Podłogę myłam już dwa razy a dalej czuję że śmierdzi rzygowinami... Myślałam, że dodam przy sprzątaniu od siebie... Brudne dywaniki właśnie się piorą, podłoga schnie, ja wściekła... Nie ogarniam tej niemocy... a i szkoda mi psa, bo chodzi jak zbita, że narobiła kłopotu... Ogólnie dzień na NIE!
|
#2639 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie dzisiaj leniwie
patrzcie jak moja Figa słodko tuli Emilke a w zamian Mila oklada ją kopniaczkami
|
#2640 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

29.09 mam kolejną wizytę, nie spodziewałam się, że tak szybko.
Ja wizytę będę miała za 2 tyg - dokładnie 1 października, i następną zapewne 29 października. Wiem, że na wyspach inne standardy, ale tak śmiesznie, że ty się cieszysz że tak szybko kolejna wizyta a ja w tym czasie będę miała już drugą
nie wiem dlaczego sama się nigdy na to nie zdecydowałam