|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;48204964]właśnie oplułam monitor
u mnie jest takie przejście: ruch samochodowy przed dane przejście jest wyłączony światłami, samochody mają czerwone, piesi mają czerwone -nikt nie jedzie, nikt nie idzie światło dla pieszych na moment zmienia się na zielone - idąc sama, idąc szybko (bo szybko chodzę) nie zdążę przejść na zielonym po drodze do szkoły też jest przejście: na zakręcie, przy sklepach i za krzakami jeżdżę samochodem i wiem, że człowieka wychodzącego z tych krzaków na pasy nie widać, a wyjeżdżając spod sklepu nie da się nie wjechać na sąsiedni pas - głupotą byłoby wysyłanie dzieci na to przejście normalnie przechodzą koło śmietnika, gdzie pieszy widzi samochód a kierowca widzi pieszego[/QUOTE] Czy jesteś z Bydgoszczy, bo znam jedno takie, dość sławne przejście ?Swoją drogą ja czuję wielki niepokój, kiedy muszę przejść na czerwonym lub w niedozwolonym miejscu. Bo a-mandat, a nie stać mnie na nie, b-nie ufam kierowcom i po prostu się boję. A te sytuacje zdarzają się☠niezwykle rzadko i jak ktoś mnie "ciągnie" (choć ja i tak przeważnie idę do przejścia, abo czekam, nawet jak ta druga osoba już sobie poszła). To też się u mnie tyczy zapinania pasów z tyłu samochodu. Podziwiam głupotę ludzi, którzy tego nie robią. Może i ufam mojemu kierowcy, ale tym naokoło, jak wyżej napisałam- nie. Naoglądałam się okropnych filmików o wypadkach i wolę nie ryzykować. Wracając do dzieci- też będę swoje uczyć, że trzeba przestrzegać ruchu drogowego, bo szaleńcy są na naszych polskich drogach. Np kiedy czekam na przejściu bez świateł, to zapomnij, że się któryś zatrzyma. A jak już jakiś samochód stanie, to na 90% będzie miał zagraniczne rejestracje (moje własne, autentyczne obserwacje). PS. ollencja, to przejście za krzakami to jednak uzasadniona sytuacja... Ale to już głupota drogowców.
Wymianka kosmetyczna https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=753130 http://koleandra.blogspot.com/ Edytowane przez Gosiu Czas edycji: 2014-09-19 o 18:11 |
|
|
|
#4022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Straszne. Czytałam na gazecie.pl wywiad z Panią, która przechodziła przepisowo na pasach, bo ustąpił jej kierowca samochodu, ale drugi już nie. Pięć sekund i ma niepełnosprawne intelektualnie i fizycznie dziecko, samochód uderzył w wózek, kilkutygodniowej niemowlę cudem uratowano. My bardzo uważamy idąc z wózkiem. W moim miescie parę lat temu była historia, gdzie samochód potrącił kobietę z wózkiem, (na szczęście dziecku nic się nie stało, matka miała lekkie obrażenia), a kierowca się nie zatrzymał. Akurat całą sytuacje widział motocyklista i po szaleńczym pościgu przez całe miasto zatrzymał tego kierowcę. Dostał wyróżnienie od Policji i władz miasta. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4023 |
|
Konto usunięte
|
wika82, słyszałam o tym wypadku
![]() To jest straszne, możesz chuchać, dmuchać, wyjedzie taki kretyn i do końca życia dziecko jest roślinką ![]() Albo ten, co zabił ostatnio babkę w 7. miesiącu i jej męża... |
|
|
|
#4024 | |||||
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Myślę, że coś w tym jest. Kultura jazdy jest bardzo ważna, podobnie jak nastawieie do pieszego. Po Warszawie nigdy nie jeździłam (i nie zamierzam), ale skoro to tak dżungla towarto jeszcze bardiej uważać. Inna sprawa,że ja mówiłam o sytuacjach,gdy jest światło czerwone, i nic nie jedzie: tramwaj, samochód, motorynka, traktor. Cytat:
Ijeszcze przez kilka lat nie będzie mógł wychodzić sam ![]() Cytat:
Cytat:
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;48204964]właśnie oplułam monitor u mnie jest takie przejście: ruch samochodowy przed dane przejście jest wyłączony światłami, samochody mają czerwone, piesi mają czerwone -nikt nie jedzie, nikt nie idzie światło dla pieszych na moment zmienia się na zielone - idąc sama, idąc szybko (bo szybko chodzę) nie zdążę przejść na zielonym po drodze do szkoły też jest przejście: na zakręcie, przy sklepach i za krzakami jeżdżę samochodem i wiem, że człowieka wychodzącego z tych krzaków na pasy nie widać, a wyjeżdżając spod sklepu nie da się nie wjechać na sąsiedni pas - głupotą byłoby wysyłanie dzieci na to przejście normalnie przechodzą koło śmietnika, gdzie pieszy widzi samochód a kierowca widzi pieszego[/QUOTE] To, że praktyka rozjeżdża się czasami i zamysłem to inna sprawa ![]() Cytat:
Niestety takich wypadków jest wiele, o wiele za wiele.
|
|
|
#4025 |
|
damn good coffee
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48205817]wika82, słyszałam o tym wypadku
![]() To jest straszne, możesz chuchać, dmuchać, wyjedzie taki kretyn i do końca życia dziecko jest roślinką ![]() Albo ten, co zabił ostatnio babkę w 7. miesiącu i jej męża...[/QUOTE] Mąż nie zginął przecież, tylko ona. |
|
|
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli myślę o tym samym wypadku to mąż zmarł później? Ale może to nie ta sama historia.
« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
|
#4027 |
|
Zadomowienie
|
Zmarł w szpitalu kilka dni temu.
|
#4028 |
|
damn good coffee
|
Aaa rzeczywiście, teraz doczytałam, nie było mnie w kraju. Straszne, dziecko samo zostało..
|
|
|
|
#4029 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z dzieckiem też bym nie przechodziła. Dorosła osoba lepiej określi czy jest bezpiecznie. Dziecko nie. Przechodząc na czerwonym jednak się dziecku pokazuje że można i kiedyś może wejść jak bezpiecznie nie będzie. |
|
|
|
|
#4030 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;48204964]właśnie oplułam monitor u mnie jest takie przejście: ruch samochodowy przed dane przejście jest wyłączony światłami, samochody mają czerwone, piesi mają czerwone -nikt nie jedzie, nikt nie idzie światło dla pieszych na moment zmienia się na zielone - idąc sama, idąc szybko (bo szybko chodzę) nie zdążę przejść na zielonym[/QUOTE] Moje pierwsze wspomnienie z Gdynią. Pierwszy raz tam byłam, średnio pamiętam cel wizyty itd., ale to przejście bardzo dokładnie Cytat:
|
||
|
|
|
#4031 |
|
Zakorzenienie
|
CAs Komety, gdzie Twoj topik o kotkach, bo nie moge znalezc? ☠☠☠☠rawiam
![]() Sent from my iPad using Tapatalk |
|
|
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
|
|
#4033 |
|
Rozeznanie
|
O dzizas co ja właśnie na twarzoksiążce zobaczyłam...
Pokazany filmik z porodu w samochodzie... Widać, jak kobieta wyjmuje sobie dziecko ![]() No wszystko ok, kobiety rodzą w różnych miejscach, ale do k***y nędzy (przepraszam, ale inaczej nie umiem) CO SOBIE MYŚLI TATUŚ, KTÓRY TO PO PROSTU TELEFONEM KRĘCI?!?!?!?! Nie obchodzi mnie to, że chciał coś uwiecznić, ale jedzie z ciężarną, rodzącą kobietą i nie skupia się na drodze tylko trzyma telefon?!!?!? Jak widział, że jest tuż tuż główka, to niech się zatrzyma wcześniej (po urodzeniu już mówi "zatrzymam się"...) i pomoże kobiecie, a nie bawi się telefonem. Może i wyjątkowa pamiątka, ale wolę jej nie mieć, niż zginąć☠w wypadku z noworodkiem na kolanach... W ogóle rozwalają mnie ludzie, którzy nagrywają coś, widzą, jak się ktoś przewraca/ spada itp, ale nie, nie biegną od razu pomóc tylko muszą to nagrać!
|
#4034 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() W przypadku chodzeia do szkoły zwykle to jest 1o lat (biorąc po uwagę odległość od domu, okolice przez którą dziecko ma przejść). Nie jestem pewna od którego roku zycia dziecko może wracać samo. To pewnie zalezy od samej szkoły i dogadania się z nimi. Podobne zasady dotyczą zostawiania dziecka w domu bez nadzoru. Choć znam przyadki, gdy rodzic zostawił dziewięcioletnie dziecko w domu (w casie dnia) i służby socjalne interweniowały.
|
|
|
#4035 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4036 |
|
wańka wstańka
|
Dla mnie też przesada. Nielubię podejścia: za każdym rogiem kryje się niebezpieczeństwo...
|
|
#4037 |
|
damn good coffee
|
Klif w Norwegii, przepaść na ponad 600m i... sweet focia https://pbs.twimg.com/media/Bxq3D88CYAAqxqq.jpg:large
|
|
|
|
#4038 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4039 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ze strachu wrzeszcze tylko patrzac na to zdjecie, o ludzie
|
#4041 |
|
Konto usunięte
|
Ja też, takie widoki sprawiają, ze mi słabo. Przecież to dziecko wygląda na raczkujace, to są setne sekundy nieuwagi...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
O jakim przejściu mówisz?
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48217133]Ja też, takie widoki sprawiają, ze mi słabo. Przecież to dziecko wygląda na raczkujace, to są setne sekundy nieuwagi...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Kisiel w mózgach. Boję się zostawić dziecko na łóżku, nie mówiąc o czymkolwiek innym.
|
#4044 |
|
Rozeznanie
|
Przy Realu. Teraz Rondo w sumie
Nie wiem, czy tak jest dziś, ale kiedyś zielone świeciło się dosłownie 5 sekund
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa, zapomniałam o nim Ale na r.Fordońskim jedno z przejść (dokładnie jak przechodzisz od strony Hotelu Słoneczny Młyn w stronę przystanku autobusowego), to pierwsze przejście tak samo, trzeba iść bardzo szybko.
|
|
#4046 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
#4047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ogóle mi się przypominało co dziś widziałam... Mama+tata+dziecko (na oko 1,5 roku). Dziecko na brzegu krzaczków robi siku, mama pomaga. A tata... Robi zdjęcia telefonem o.O Ja rozumiem, unikalne chwile, ale bez przesady...
|
|
#4048 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48217133]Ja też, takie widoki sprawiają, ze mi słabo. Przecież to dziecko wygląda na raczkujace, to są setne sekundy nieuwagi... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No... |
||||
|
|
|
#4049 |
|
Konto usunięte
|
Po dzisiejszym zdarzeniu twierdzę że niektórym rodzicom w dupie się przewraca a potem wielkie zdziwienie że ich dzieci wyrastają na takich co to im wszystko wolno. Pojechałam z rodziną na boisko sportowe, młody trenował z ojcem strzały do bramki, boisko asfaltowe, obok niego trzy boiska o nieco mniejszych rozmiarach ale bez bramki. Zajmujemy jedną bramkę i zaczynamy trening. Za jakiś czas przychodzi rodzina, w nawet dwie rodzinki, gdzie zza pleców ojców i matek wysypuje się dzieciarnia na hulajnogach. Spoko, sobie myślimy, terenu jest dość, my nawet jednej czwartej powierzchni nie zajmowaliśmy. Ojcowie i matki rozsiedli się na ławkach i w dupie mają to co robią ich "pociechy": a te wjeżdżają w nas hulajnogami, wykopują piłkę, podjeżdżają pod nogi, pełna łobuzerka. Zwróciliśmy im uwagę w stylu "mało macie miejsca?" co pozostało bez reakcji. Jakiś ojciec z dość hardym spojrzeniem nas mierzył ale stwierdziliśmy dość "głośno" że szkoda tu naszego czasu skoro opiekunowie mają gdzieś to co robią ich podopieczni.
Jeszcze potem dyskutowaliśmy z mężem na ten temat i niepojętym jest dla nas jak można pozwalać na przeszkadzanie komuś, pozwalać na takie zachowanie dzieci. A potem wielkie zdziwienie że komuś wyrasta w domu łobuzerka pełną gębą. |
|
|
|
#4050 |
|
Rozeznanie
|
Przypomniała mi się jedna akcja z Ikei.
Wiadomo - wybrałam się do owego sklepu celem zakupienia różnych pierdół. Przechodziłam działem, w którym były meble typowe do salonów, w tym stoły. W międzyczasie dostrzegłam młode małżeństwo z małym brzdącem, na oko tak z 4 miesiące, ale nie wiem, nie znam się ![]() Nagle matula, która trzymała swą latorośl położyła je na stole, wszystkie przyrządy do zmiany pieluchy wyciągnęła. Kopara mi opadła, podobnie jak pracownicy - mamusia postanowiła na oczach wielu ludzi, na stole w IKEI, nie kurczę u siebie w domu przewinąć dziecko. Rozumiem, że w pory narobiło, ale kurczę... odrobinę kultury. Na zwróconą uwagę, wielce się oburzyła bo "po coś jest w końcu ten stół".
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

?