Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu. - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-19, 18:10   #4021
Gosiu
Rozeznanie

Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;48204964]właśnie oplułam monitor

u mnie jest takie przejście:
ruch samochodowy przed dane przejście jest wyłączony światłami,
samochody mają czerwone, piesi mają czerwone -nikt nie jedzie, nikt nie idzie
światło dla pieszych na moment zmienia się na zielone - idąc sama, idąc szybko (bo szybko chodzę) nie zdążę przejść na zielonym

po drodze do szkoły też jest przejście: na zakręcie, przy sklepach i za krzakami
jeżdżę samochodem i wiem, że człowieka wychodzącego z tych krzaków na pasy nie widać, a wyjeżdżając spod sklepu nie da się nie wjechać na sąsiedni pas - głupotą byłoby wysyłanie dzieci na to przejście

normalnie przechodzą koło śmietnika, gdzie pieszy widzi samochód a kierowca widzi pieszego[/QUOTE]

Czy jesteś z Bydgoszczy, bo znam jedno takie, dość sławne przejście ?

Swoją drogą ja czuję wielki niepokój, kiedy muszę przejść na czerwonym lub w niedozwolonym miejscu. Bo a-mandat, a nie stać mnie na nie, b-nie ufam kierowcom i po prostu się boję. A te sytuacje zdarzają się☠niezwykle rzadko i jak ktoś mnie "ciągnie" (choć ja i tak przeważnie idę do przejścia, abo czekam, nawet jak ta druga osoba już sobie poszła).

To też się u mnie tyczy zapinania pasów z tyłu samochodu. Podziwiam głupotę ludzi, którzy tego nie robią. Może i ufam mojemu kierowcy, ale tym naokoło, jak wyżej napisałam- nie. Naoglądałam się okropnych filmików o wypadkach i wolę nie ryzykować.

Wracając do dzieci- też będę swoje uczyć, że trzeba przestrzegać ruchu drogowego, bo szaleńcy są na naszych polskich drogach.
Np kiedy czekam na przejściu bez świateł, to zapomnij, że się któryś zatrzyma. A jak już jakiś samochód stanie, to na 90% będzie miał zagraniczne rejestracje (moje własne, autentyczne obserwacje).

PS. ollencja, to przejście za krzakami to jednak uzasadniona sytuacja... Ale to już głupota drogowców.

Edytowane przez Gosiu
Czas edycji: 2014-09-19 o 18:11
Gosiu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 18:23   #4022
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ja widuje za to coś gorszego. Wysuwanie wozka do przodu na jezdnię, by wymusić hamowanie samochodu. .. kilka razy to widziałam, i w koncu raz sie zatrzymałam i powiedzialam matce parę słów.

Straszne.
Czytałam na gazecie.pl wywiad z Panią, która przechodziła przepisowo na pasach, bo ustąpił jej kierowca samochodu, ale drugi już nie. Pięć sekund i ma niepełnosprawne intelektualnie i fizycznie dziecko, samochód uderzył w wózek, kilkutygodniowej niemowlę cudem uratowano.
My bardzo uważamy idąc z wózkiem.
W moim miescie parę lat temu była historia, gdzie samochód potrącił kobietę z wózkiem, (na szczęście dziecku nic się nie stało, matka miała lekkie obrażenia), a kierowca się nie zatrzymał. Akurat całą sytuacje widział motocyklista i po szaleńczym pościgu przez całe miasto zatrzymał tego kierowcę. Dostał wyróżnienie od Policji i władz miasta.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-09-19, 18:29   #4023
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

wika82, słyszałam o tym wypadku
To jest straszne, możesz chuchać, dmuchać, wyjedzie taki kretyn i do końca życia dziecko jest roślinką
Albo ten, co zabił ostatnio babkę w 7. miesiącu i jej męża...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 18:42   #4024
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez tenebra Pokaż wiadomość
Sprawdza się wtedy gdy ludzie myślą.

A nie zmienia to faktu, że np. w Warszawie ludzie (uogólniam) nie potrafią używać mózgu jeśli chodzi o bezpieczeństwo na drodze. Mam dość bliską osobę, która pracuje w tramwajach jako motorniczy. Mówi że codziennie przynajmniej od kilku do kilkunastu osób mogłoby wylądować albo w szpitalu albo w grobie gdyby ta osoba nie myślała za tych ludzi. Wystarczy pomnożyć tę wartość razy wszystkie tramwaje jeżdżące na raz po Warszawie i mamy niezłą sumkę. I jeśli ktoś mi powie, że taka praca i na tym to polega to go wyśmieję. Obowiązkiem jest szybkie reagowanie i zachowanie szczególnej ostrożności, a nie zgadywanie czy dana osoba przebiegnie na czerwonym czy nie. A niestety trzeba, bo przeważnie w tych sytuacjach, o których mi opowiada, sama szybka reakcja niewiele by dała. Trzeba zacząć reagować zanim taki człowiek w ogóle sam podejmie decyzję, że przebiegnie.
Ludzie często nie zdają sobie sprawy, że to są maszyny ważące kilkadziesiąt ton, które mogą wpaść w poślizg (tak, tramwaj też), gdzie może się stać cokolwiek nieoczekiwanego i takie przebieganie na czerwonym "bo mi się spieszy" jest po prostu szastaniem swoim (i nie tylko) zdrowiem i życiem.
Dodam, że większość tych przebiegających/przechodzących na czerwonym czy po prostu ładujących się tuż przed tramwaj to kobiety z dziećmi samobieżnymi lub wózkami. I niesamowita większość ma jeszcze pretensję o to, że w ogóle taki tramwaj/autobus/samochód raczy jechać na swoim zielonym. Taka postawa "Ja idę z dzieckiem przecież! To WY macie uważać, nie ja!"

Bywa też, ze dziecko się pyta takiej matki (w kabinie słychać) czemu przechodzą na czerwonym. Częste odpowiedzi to "Bo tramwaj się zatrzyma", "Bo zdążymy", "Bo się spieszymy". Serio? A skąd ona wie, że tramwaj się zatrzyma? Prowadziła kiedyś taką maszynę? Wie ile metrów tramwaj musi pokonać zanim się zatrzyma jadąc jedynie 30km/h? I skąd dziecko w takim razie ma wiedzieć kiedy to jest bezpieczne a kiedy nie, skoro sama matka tego nie wie, a tylko jej się tak wydaje? A jak zostanie taka obdzwoniona przez motorniczego (taki jest nakaz odgórny to dzwonienie, motorniczowie muszą często używać dzwonka własnie żeby przypominać się przechodniom, że tramwaje istnieją i jeżdżą) jeszcze dziecku mówi, że motorniczy to cham i burak.

Samo nie wlepianie mandatów za przejście na czerwonym NIC by nie zmieniło pod tym względem.

Czekam na gromy.

Myślę, że coś w tym jest. Kultura jazdy jest bardzo ważna, podobnie jak nastawieie do pieszego.
Po Warszawie nigdy nie jeździłam (i nie zamierzam), ale skoro to tak dżungla towarto jeszcze bardiej uważać.
Inna sprawa,że ja mówiłam o sytuacjach,gdy jest światło czerwone, i nic nie jedzie: tramwaj, samochód, motorynka, traktor.

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Skoro same przez ulicę nie przechodzą, to pewnie są jeszcze małe. Ale kiedyś w końcu zaczną wychodzić na dwór same i wtedy już może nie być tak różowo - bo będą nauczone, że na czerwonym przejść można, ale niekoniecznie będą w stanie prawidłowo ocenić czy rzeczywiście zdążą.
Starszy ma rawie 8 lat.
Ijeszcze przez kilka lat nie będzie mógł wychodzić sam
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Ja widuje za to coś gorszego. Wysuwanie wozka do przodu na jezdnię, by wymusić hamowanie samochodu. .. kilka razy to widziałam, i w koncu raz sie zatrzymałam i powiedzialam matce parę słów.
Straszny brak wyobraźni.

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Z drugiej strony są miasta, gdzie sygnalizacji nie ma w ogóle i dziecko musi się nauczyć szczególnie dobrze oceniać sytuację na drodze, bo światło mu tego nie pokaże.
Zgadzam się
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;48204964]właśnie oplułam monitor

światło dla pieszych na moment zmienia się na zielone - idąc sama, idąc szybko (bo szybko chodzę) nie zdążę przejść na zielonym

po drodze do szkoły też jest przejście: na zakręcie, przy sklepach i za krzakami
jeżdżę samochodem i wiem, że człowieka wychodzącego z tych krzaków na pasy nie widać, a wyjeżdżając spod sklepu nie da się nie wjechać na sąsiedni pas - głupotą byłoby wysyłanie dzieci na to przejście

normalnie przechodzą koło śmietnika, gdzie pieszy widzi samochód a kierowca widzi pieszego[/QUOTE]

To, że praktyka rozjeżdża się czasami i zamysłem to inna sprawa

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Straszne.
Czytałam na gazecie.pl wywiad z Panią, która przechodziła przepisowo na pasach, bo ustąpił jej kierowca samochodu, ale drugi już nie. Pięć sekund i ma niepełnosprawne intelektualnie i fizycznie dziecko, samochód uderzył w wózek, kilkutygodniowej niemowlę cudem uratowano.
My bardzo uważamy idąc z wózkiem.
W moim miescie parę lat temu była historia, gdzie samochód potrącił kobietę z wózkiem, (na szczęście dziecku nic się nie stało, matka miała lekkie obrażenia), a kierowca się nie zatrzymał. Akurat całą sytuacje widział motocyklista i po szaleńczym pościgu przez całe miasto zatrzymał tego kierowcę. Dostał wyróżnienie od Policji i władz miasta.

Kilka miesięcy temukolegę przechodzącego popasach śmiertelnie potrącił samochód,który prowadził pijany kierowca.

Niestety takich wypadków jest wiele, o wiele za wiele.
Stary 2014-09-19, 18:43   #4025
kawa_zmlekiem
damn good coffee

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48205817]wika82, słyszałam o tym wypadku
To jest straszne, możesz chuchać, dmuchać, wyjedzie taki kretyn i do końca życia dziecko jest roślinką
Albo ten, co zabił ostatnio babkę w 7. miesiącu i jej męża...[/QUOTE]

Mąż nie zginął przecież, tylko ona.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 18:48   #4026
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Mąż nie zginął przecież, tylko ona.
Jeśli myślę o tym samym wypadku to mąż zmarł później? Ale może to nie ta sama historia.

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-19, 18:49   #4027
AniaKW
Zadomowienie

Zmarł w szpitalu kilka dni temu.
Stary 2014-09-19, 18:50   #4028
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Aaa rzeczywiście, teraz doczytałam, nie było mnie w kraju. Straszne, dziecko samo zostało..
Stary 2014-09-19, 22:57   #4029
201607111040
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Dokładnie.
Ja przechodzę na czerwonym ( i sama i z dzieckiem), gdy nic nie jedzie.
To też zależy gdzie jest ta sygnalizacja. Na jakimś strasznie rozbudowanym za cholerę nie idę, bo tak naprawdę nie wiesz kiedy ci coś wyjedzie. Na zwykłym przejściu można ryzykować, ale ja nie ryzykuje bo nie chcę płacić mandatu

Z dzieckiem też bym nie przechodziła. Dorosła osoba lepiej określi czy jest bezpiecznie. Dziecko nie. Przechodząc na czerwonym jednak się dziecku pokazuje że można i kiedyś może wejść jak bezpiecznie nie będzie.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 01:25   #4030
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Dodałabym do tego jeszcze mamusie/tatusi czekających na pasach, grzecznie na zielone. Szkoda tylko, że sami stoją na chodniku, a wózek z dzieckiem na jezdni..
Nigdy czegoś takiego nie widziałam.

światło dla pieszych na moment zmienia się na zielone - idąc sama, idąc szybko (bo szybko chodzę) nie zdążę przejść na zielonym[/QUOTE]

Moje pierwsze wspomnienie z Gdynią. Pierwszy raz tam byłam, średnio pamiętam cel wizyty itd., ale to przejście bardzo dokładnie

Cytat:
Myślę, że coś w tym jest. Kultura jazdy jest bardzo ważna, podobnie jak nastawieie do pieszego.
Po Warszawie nigdy nie jeździłam (i nie zamierzam), ale skoro to tak dżungla towarto jeszcze bardiej uważać.
Inna sprawa,że ja mówiłam o sytuacjach,gdy jest światło czerwone, i nic nie jedzie: tramwaj, samochód, motorynka, traktor.

Starszy ma rawie 8 lat.
Ijeszcze przez kilka lat nie będzie mógł wychodzić sam

Straszny brak wyobraźni.

Zgadzam się

To, że praktyka rozjeżdża się czasami i zamysłem to inna sprawa

Kilka miesięcy temukolegę przechodzącego popasach śmiertelnie potrącił samochód,który prowadził pijany kierowca.

Niestety takich wypadków jest wiele, o wiele za wiele.
Jak duże dzieci mogą się poruszać same u was?
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 03:42   #4031
Reign of light
Zakorzenienie

CAs Komety, gdzie Twoj topik o kotkach, bo nie moge znalezc? ☠☠☠☠rawiam

Sent from my iPad using Tapatalk
Reign of light jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 08:59   #4032
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość

Moje pierwsze wspomnienie z Gdynią. Pierwszy raz tam byłam, średnio pamiętam cel wizyty itd., ale to przejście bardzo dokładnie

8 latki widzę, że spokojnie biegają same

« czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 09:05   #4033
Gosiu
Rozeznanie

O dzizas co ja właśnie na twarzoksiążce zobaczyłam...

Pokazany filmik z porodu w samochodzie... Widać, jak kobieta wyjmuje sobie dziecko

No wszystko ok, kobiety rodzą w różnych miejscach, ale do k***y nędzy (przepraszam, ale inaczej nie umiem) CO SOBIE MYŚLI TATUŚ, KTÓRY TO PO PROSTU TELEFONEM KRĘCI?!?!?!?! Nie obchodzi mnie to, że chciał coś uwiecznić, ale jedzie z ciężarną, rodzącą kobietą i nie skupia się na drodze tylko trzyma telefon?!!?!? Jak widział, że jest tuż tuż główka, to niech się zatrzyma wcześniej (po urodzeniu już mówi "zatrzymam się"...) i pomoże kobiecie, a nie bawi się telefonem. Może i wyjątkowa pamiątka, ale wolę jej nie mieć, niż zginąć☠w wypadku z noworodkiem na kolanach...

W ogóle rozwalają mnie ludzie, którzy nagrywają coś, widzą, jak się ktoś przewraca/ spada itp, ale nie, nie biegną od razu pomóc tylko muszą to nagrać!
Stary 2014-09-20, 09:49   #4034
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość

Prawo nie wyznacza wieku, ale niegmatycznie stwiedza: wtedy, gdy dziecko jest bezpieczne i nie narażone na niebezpieczeństwa
W przypadku chodzeia do szkoły zwykle to jest 1o lat (biorąc po uwagę odległość od domu, okolice przez którą dziecko ma przejść).

Nie jestem pewna od którego roku zycia dziecko może wracać samo. To pewnie zalezy od samej szkoły i dogadania się z nimi.

Podobne zasady dotyczą zostawiania dziecka w domu bez nadzoru. Choć znam przyadki, gdy rodzic zostawił dziewięcioletnie dziecko w domu (w casie dnia) i służby socjalne interweniowały.
Stary 2014-09-20, 13:00   #4035
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Prawo nie wyznacza wieku, ale niegmatycznie stwiedza: wtedy, gdy dziecko jest bezpieczne i nie narażone na niebezpieczeństwa
W przypadku chodzeia do szkoły zwykle to jest 1o lat (biorąc po uwagę odległość od domu, okolice przez którą dziecko ma przejść).

Nie jestem pewna od którego roku zycia dziecko może wracać samo. To pewnie zalezy od samej szkoły i dogadania się z nimi.

Podobne zasady dotyczą zostawiania dziecka w domu bez nadzoru. Choć znam przyadki, gdy rodzic zostawił dziewięcioletnie dziecko w domu (w casie dnia) i służby socjalne interweniowały.
Moim zdaniem to akurat przesada, choć dyskusja nie na ten wątek.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 13:07   #4036
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to akurat przesada, choć dyskusja nie na ten wątek.
Dla mnie też przesada. Nielubię podejścia: za każdym rogiem kryje się niebezpieczeństwo...
Stary 2014-09-20, 14:52   #4037
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Klif w Norwegii, przepaść na ponad 600m i... sweet focia https://pbs.twimg.com/media/Bxq3D88CYAAqxqq.jpg:large
Stary 2014-09-20, 16:45   #4038
201712111032
Konto usunięte

Cytat:
Klif w Norwegii, przepaść na ponad 600m i... sweet focia https://pbs.twimg.com/media/Bxq3D88CYAAqxqq.jpg:large
Ja pie**dolę, no naprawdę, brak słów. Internet niektórym robi sieczkę z mózgu i takie baby nie powinny mieć dzieci (bo focia pewnie na fb).
201712111032 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 18:47   #4039
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ja bym się osrała widząc takie coś, nawet jakby to nie było moje dziecko. Matce to chyba mózg wyjęli.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 18:55   #4040
Luba
Zakorzenienie

Ja ze strachu wrzeszcze tylko patrzac na to zdjecie, o ludzie

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 19:18   #4041
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja też, takie widoki sprawiają, ze mi słabo. Przecież to dziecko wygląda na raczkujace, to są setne sekundy nieuwagi...

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 20:57   #4042
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiu Pokaż wiadomość
Czy jesteś z Bydgoszczy, bo znam jedno takie, dość sławne przejście ?
O jakim przejściu mówisz?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 21:17   #4043
wika82
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48217133]Ja też, takie widoki sprawiają, ze mi słabo. Przecież to dziecko wygląda na raczkujace, to są setne sekundy nieuwagi...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Kisiel w mózgach. Boję się zostawić dziecko na łóżku, nie mówiąc o czymkolwiek innym.
Stary 2014-09-20, 21:37   #4044
Gosiu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
O jakim przejściu mówisz?
Przy Realu. Teraz Rondo w sumie Nie wiem, czy tak jest dziś, ale kiedyś zielone świeciło się dosłownie 5 sekund
Stary 2014-09-20, 21:41   #4045
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosiu Pokaż wiadomość
Przy Realu. Teraz Rondo w sumie Nie wiem, czy tak jest dziś, ale kiedyś zielone świeciło się dosłownie 5 sekund

aaa, zapomniałam o nim Ale na r.Fordońskim jedno z przejść (dokładnie jak przechodzisz od strony Hotelu Słoneczny Młyn w stronę przystanku autobusowego), to pierwsze przejście tak samo, trzeba iść bardzo szybko.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 21:48   #4046
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Straszna głupota.
Stary 2014-09-20, 21:58   #4047
Gosiu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

aaa, zapomniałam o nim Ale na r.Fordońskim jedno z przejść (dokładnie jak przechodzisz od strony Hotelu Słoneczny Młyn w stronę przystanku autobusowego), to pierwsze przejście tak samo, trzeba iść bardzo szybko.
O mieszkasz w tym pięknym, rozkopanym mieście?

W ogóle mi się przypominało co dziś widziałam... Mama+tata+dziecko (na oko 1,5 roku). Dziecko na brzegu krzaczków robi siku, mama pomaga. A tata... Robi zdjęcia telefonem o.O Ja rozumiem, unikalne chwile, ale bez przesady...
Stary 2014-09-21, 17:18   #4048
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Reign of light Pokaż wiadomość
CAs Komety, gdzie Twoj topik o kotkach, bo nie moge znalezc? ☠☠☠☠rawiam

Sent from my iPad using Tapatalk
Jak?

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
8 latki widzę, że spokojnie biegają same

No, w Polsce siedmiolatki mogą same wracać ze szkoły.

Cytat:

Nie rozumiem tego.

Cytat:

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;48217133]Ja też, takie widoki sprawiają, ze mi słabo. Przecież to dziecko wygląda na raczkujace, to są setne sekundy nieuwagi...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

No...
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 19:35   #4049
201706190936
Konto usunięte

Po dzisiejszym zdarzeniu twierdzę że niektórym rodzicom w dupie się przewraca a potem wielkie zdziwienie że ich dzieci wyrastają na takich co to im wszystko wolno. Pojechałam z rodziną na boisko sportowe, młody trenował z ojcem strzały do bramki, boisko asfaltowe, obok niego trzy boiska o nieco mniejszych rozmiarach ale bez bramki. Zajmujemy jedną bramkę i zaczynamy trening. Za jakiś czas przychodzi rodzina, w nawet dwie rodzinki, gdzie zza pleców ojców i matek wysypuje się dzieciarnia na hulajnogach. Spoko, sobie myślimy, terenu jest dość, my nawet jednej czwartej powierzchni nie zajmowaliśmy. Ojcowie i matki rozsiedli się na ławkach i w dupie mają to co robią ich "pociechy": a te wjeżdżają w nas hulajnogami, wykopują piłkę, podjeżdżają pod nogi, pełna łobuzerka. Zwróciliśmy im uwagę w stylu "mało macie miejsca?" co pozostało bez reakcji. Jakiś ojciec z dość hardym spojrzeniem nas mierzył ale stwierdziliśmy dość "głośno" że szkoda tu naszego czasu skoro opiekunowie mają gdzieś to co robią ich podopieczni.
Jeszcze potem dyskutowaliśmy z mężem na ten temat i niepojętym jest dla nas jak można pozwalać na przeszkadzanie komuś, pozwalać na takie zachowanie dzieci. A potem wielkie zdziwienie że komuś wyrasta w domu łobuzerka pełną gębą.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-23, 10:53   #4050
Usmiechnietazakrecona
Rozeznanie

Przypomniała mi się jedna akcja z Ikei.

Wiadomo - wybrałam się do owego sklepu celem zakupienia różnych pierdół. Przechodziłam działem, w którym były meble typowe do salonów, w tym stoły. W międzyczasie dostrzegłam młode małżeństwo z małym brzdącem, na oko tak z 4 miesiące, ale nie wiem, nie znam się

Nagle matula, która trzymała swą latorośl położyła je na stole, wszystkie przyrządy do zmiany pieluchy wyciągnęła. Kopara mi opadła, podobnie jak pracownicy - mamusia postanowiła na oczach wielu ludzi, na stole w IKEI, nie kurczę u siebie w domu przewinąć dziecko. Rozumiem, że w pory narobiło, ale kurczę... odrobinę kultury.

Na zwróconą uwagę, wielce się oburzyła bo "po coś jest w końcu ten stół".

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości